نِسُّم،خِرتّو،لَپِر و چال به چال
welcome. good day,welcome in the name of the allah.avat qalam mohsendadashpour mzm22mzkm13991014
محسن داداش پور mohsendadashpour
به صفحه شخصی محسن داداش پور آوات قلم خوش آمدید
نِسُّم،خِرتّو،لَپِر و چال به چال
الف) نِسُّم:
به جایی گفته می شود که آفتاب معمولاً کمتر می تابد و اگد برف می آمد دیر آب می شد.
ب) خِرتّو:
به جایی گفته می شود که آفتاب گیر، خوش جَرِش و خوش بیم می باشد و اگر برف می آمد در یک روز کُلّه کُلّه می شد. خوش بیم و کم رطوبت
ج) لَپِر:
به جایی گفته می شود که تخت بوده و معمولاً برای چرای اسب خوب بوده و برف کم به زمین می نشست و در فصل پاییز گاوها این قسمت ملک را از قسمت های دیگر ملک زودتر چرا می کردند.
د) چال به چال:
به جایی گفته می شود که تپه و چاله های زیادی داشته و اجاره آن زیادتر از بقیه قسمت های ملک می باشد.
avat qalam mohsendadashpour mzm22mzkm13991014
محسن داداش پور پور mohsendadashpour
* آ *و*ا*ت* *ق*ل*م*
#محسن_داداش_پور_باکر
+ نوشته شده در سه شنبه بیست و هشتم بهمن ۱۳۹۹ ساعت 10:12 توسط محسن داداش پور | نظرات
Mohsen Baker:
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ♥️ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
@mohsendadashpourbaker
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
#باکر
#کدخدا
📸ایستاده از چپ:
حاج رضا ملکشاهی، حاج اباذر چعفری شیاده، حاج خدا مراد حقانی، میرزا عباسقلی بیژنی، ابوالقاسم سلطان عمران، شیخ عبدالصمد گرجی، حبیب الله محضری، علی آزاد(بخشدار)، سروان سمندری، مهدی قلی فتاحی،...
📸ردیف دوم از راست:
نفر چهارم شیخ حسین سلیمان تبار، میرزا فرج الله عمران ، #کدخدا_آقاجان_باکریان (داداش پور ادملا) ، #مرتضی_باکر، #محمدقلی_باکر و....
Mohsen Baker:
╭────────────╮
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ♥️ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📍 مرکز پایش و پژوهشهای ادملاوند
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
#قرارگاه_فرهنگی_ادملاوند
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ♥️ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
#قرارگاه_فرهنگی_باکر_در_ایران
#پژوهش_تحقیق_دانایی
#تبارشناسی_ادملاوند
@edmolavand
╰────────────╯
May 11
﷽ن و القلم و ما یسطرون
📩#شناسه۱۴۰۳۱۱۰۳۱۰۳۳
#مردم_شناسی #جامعه_شناسی #زن #خانواده
💠محسن داداش پور باکر:
{{بانوان ایران زمین از ارکان اساسی و سازنده در خانواده هستند.اما نقش زنان و دختران روستایی در این مسئله بسیار برجسته است.}}
✍هدف از نوشتارم پژوهش در مسئله ی #مهارت_های_زندگی در بانوان ایران زمین در دوره های گذشته تاریخ این سرزمین است.
📌این که اساسا مادران سرزمینم چگونه با توجه به عدم گسترش نهضت سوادآموزی در آن روزگاران محدود به شرایط و اقتضائات فکری و فرهنگی توانستند در ابعاد چندگانه ی خانواده و یا جامعه حضور داشته و تاثیرگذار باشند؟
📌حضور بانوان در شکل گیری و ماندگاری #منظومه ها بویژه منظومه هایی همچون #امیر_گوهر #شاه_باجی #معصومه_باکر #تقی_لفوری #طالب_آملی #زهره #مهطن #منوچهر_زهره #کتولی #نجما_رعنا #عباس_مسکین #نازی
#فاطمه_مسکین #مینا_پلنگ
#هادی_رباب #کیجابور #بم_سری_کیجا #ککی #شاباجی_باکر #جهانگیرباکر #هژبرسلطون #حجت_غلامی #مشتی #محمدجوه #نجما #رعنا #عزیز #نگار #حسینا
#نباتی #حلیمه_عبدالله #ایرج_هوبره #اردوان_گلنار #اردشیر_گلنار #منظومه_جیران #طلان_یزدان #خدیج_مَندَسَن #آسیه_نوردین #ماه_بانو_شیرمحمد و... با سبک زندگی متفاوت برجسته است.
امروزه منظومه ها در ابعاد مردم شناسی، فرهنگ عامه و حتی در روانشناسی تربیتی و مهارت های شخصیتی و اجتماعی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
📌اما چگونه ممکن شد که بانوان بومی ایران زمین در سر فصل های دانش، نگرش و مهارت در سخت ترین شرایط اقلیمی، تنوع آداب و سبک زندگی ممتاز و پیش تاز باشند؟
📌 بانوی ایرانی پرورش یافته در فرهنگ روستا در چهارچوب باورها، سنت ها، آئین و رسوم های نهفته در تمدن و تاریخ بومی و محلی گالشی، جنگلی و یا دهاتی همواره ممتاز و الگو بوده است.
📌مهم است که بدانید بانوان روستایی نه تنها کلیه وظایف مربوط به خانه و خانه داری را به عهده دارند بلکه بدون مشارکت آنان، امکان تداوم بعضی از فعالیتهای اقتصادی، تولیدی و حتی پایداری برخی آئینها در روستا غیر ممکن بوده و یا حداقل با بحران جدی مواجه خواهد شد .
📌بانوان روستا در دوره های مختلف بویژه از عصر زندیه به بعد توانسته اند در ارتقای بهزیستی روانی و شایستگی های افراد خانواده در مواجهه با واقعیتهای زندگی مدبّرانه، ماهرانه همگام باشند. بنحوی که تصورات شخصی خودشان را در آثار دستی چون گلیم بافی، جاجیم بافی، لمه زنی، قلاب بافی و سایر آثار به گونه ای تولید و عرضه نمایند که امروزه در امتداد آن رویه سخن از میراث فرهنگی بااصالت ابراز می نمائیم.
📌چگونه می شود که بانوان روستا با توجه به شرایط اقلیمی، خاندانی و بومی اما در مدیریت مهارتهای زندگی افراد پیرامون خویش را خلّاق و قادر میساختند تا برای محافظت از خود و اعضای خانواده، هوشمندانه در ارتقای سلامت و روابط اجتماعی سالم، اقدامات موثری انجام دهند؟
📌در تصمیم گیریهای روزه مرّه ی مرد خانواده بانوان سرزمینم چون #ماه_ننه، #نه_نهجان، #سوسو، #گل_دسته، #صبح_گل، #نورخانم، #گل_دده، #نورجان، #سوجان، #خانم_بالا، #ماه_بی_بی، #تاج_خانم، #نازخانم و...] آگاهانه در حل مشکلات با داشتن تفکر انتقادی و خلاقانه یار و همراه همسران خویش بوده اند و با این وجود نقش مادری خویش را تحت تاثیر کاستی ها قرار نمی دادند.
در اینجا سوال مطرح می شود که پژوهشگران و محققین چقدر توانستند در بازنگری این مسئله قلم و قدم برداشته و در تببین آن به جامعه ی امروزی نقش داشته باشند؟
✍دقیقا منظورم از پژوهش این است که به منظور دستیابی به رفتار اثرگذار در سطوح فردی و بین فردی، ابزارهای عاطفی، اجتماعی و فکری مورد نیاز در محیط خانه، محل کار و جامعه باید شیوه ای کسب مهارتها و اصول تربیت از نگاه بانوان روستا موشکافی و بازنگری شود.
👈جامعه ی داتش پژوه در این حوزه که قطعا جستاری طی مسیر کردین، چه آثاری می شناسند و برای چالش های جامعه ی امروزی بویژه ((سبک زندگی نوین در امور بانوان)) چه مقاله ای، نظر و راهکاری ارائه می دهند؟
👈آیا در اختیار بانوان امروزی با توجه به مهارت های بومی اقلیمی، شیوه ای مهندسی شده ی نوین از همان سبک پذیرفته شده ی گذشته قرار دارد و این مسئله مورد مطالعه جامعه ی کارشناسی مربوطه قرار گرفته است؟
📌آنچه که کودک ایرانی، گذشته را تا کنون در گذر عمر راه بوده است، جایگاه متفاوت و موثر بانوان روستایی در تربیت و ارتقا مهارتهای او بوده است.
از بارزترین عوامل منجر به رشد شخصیت کودک ایرانی، استعدادها و تواناییهای ذهنی و جسمی مادران در حفظ، ترویج و گرامیداشت #فرهنگ_عامه و ایمان به باورها، سنت ها و آیین ها بوده است.
✍در پایان این نوشتار باید بگویم که #مدیر و #برنامه_ریز اصلی خانوار روستایی در حقیقت بانوان هستند.
🖊#محسن_داداش_پور_باکر
۱۴۰۳/۱۱/۰۳
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔
📩شناسه۱۴۰۳۰۹۰۷۱۲۰۰
📜#اسناد_مازندران
🔎#روخوانی_سند
📝#انجامه #ملاحیدرعلی_پاشا
🗓۲۴ شهر الرمضان سنه ۱۳۳۱
قمری برابر با ۵ شهریور سال ۱۲۹۲ شمسی
📑این انجامه در ۸ برگ ارائه شده است.
🕌مزار امامزاده #سیدصاعدحسینی مشهور به #سیدنظام_الدین پادشا امیر بندپی
👇👇
{{ جماعت پاشا اَبا عن جَدّ بقاعده در سه وعده به مزار کثیرالانوار سلطان العارفین سیدصاعدالحسینی المرعشی شهیر به سیدنظام الدین پاشاکلا توابع بندپی عطرالله مرقده و نوَّرَالله مضجعه به ارادت بطن عن بطن تمکین نهاده و جامه خدمت به تولیت مزار زبده" السالکین پادشاه امیر علیه الرحمه پوشیده و در آن آستانه متبرکه منوره به زیارت برهان المحفقین مفتخر باشند.
جمع خادمان آستانه از آنجا که همه وقت تفضّلات الهی از هر جهت شامل حال ایشان به سعی موفور به منصه ظهور رسانیدند.
در رواج و رونق آن امام زاده علیه التحیه من قوه"الاقرار صلاحیت شعاران طوایف بندپی ...[ناخوانا] حلال خوریه و تهمتن و باکر و ملکشاهی و عمران و سمکوش و گوری و میرزا و گاوزن و سادات ...[ناخوانا] اختلالی در منال موقوفات و انحرافی در تعظیم و تکریم ملزمات امیر نظام الدین جایز نبوده و بر امر ...[ناخوانا] جاروب کشان مزار و مسلک درویشان آن شه قرار خدمتگزاری موالاتهم تکلیف است.
...[ناخوانا] به موجب نوشتجات ملا حاجی بابا پاشا و ملا قربان علی پاشا و ملا معصوم پاشا و ملا علی اکبر پاشا، نفاق و تمرّد در اعمال آداب و سنت در مزار امیر و تعلقاتهم به اَیِّ نحو حرام مُوبَّد است که الیوم الی یوم الحساب راغب در خیرات موفق داران و مانع در خیر گرفتار نشاتین باشد.
تَمَّ ...[ناخوانا] عبده الراجی ملاحیدرعلی پاشا فی شهر المبارک ۱۳۳۱ قمری
🔎 ..... ⬅️ادامه دارد.
👇
👈این خوانش ادامه دارد.
📜#خوانش_سند #روخوانی_سند
🖊#محسن_داداش_پور_باکر
۱۴۰۳/۰۹/۰۷
👇👇
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3792
📝#پانویس:
۱/#سه_وعده: اوقات شرعی جهت اقامه نماز جماعت یا فرادی
۲/#پاشاکلا: پادشاامیر بندپی
۳/#سیدصاعدحسینی: سید صاعد بن زین العابدین بن صاعد بن زین العابدین بن قوام الدین مرعشی مدفن آمل : (کتاب پادشاه امیر، نبی اله باقری زاد گنجی، تهران، ۱۳۹۳، ص۲۶)
۴/#بطن_عن_بطن: شکم به شکم | نسل به نسل از یک پدر
۵/#حلالخور: از طوایف قدیمی در بندپی
۶/#تهمتن: مقیم در روستای #تهمتن_کلا بندپی شرقی
۷/#باکر | باکری : از طوایف بندپی و مهاجر از #باکرده #انند سوادکوه
۸/#ملکشاهی | #ملکشاه: مقیم در روستای دیوا بندپی غربی بابل
۹/#عمران: مقیم در روستای دیوا بندپی غربی بابل
۱۰/#سمکوش: از طوایف در منطقه بندپی بویژه روستاهای #سماکوش_محله و #لمسوکلا و #سرجیکلا و یا خواجه_کلا بندپی شرقی بابل
۱۱/#گوری: نیاز به تحقیق | به نظر می رسد که #گِروی ها باشند که ساکن روستاهای زوارده و نایرون بندپی شرقی بابل باشند.
۱۲/#میرزا: نیاز به تحقیق | به نظر می رسد طیف خاصی از سادات باشند و یا تیره ای بدین نام
۱۳/#سادات: سادات مقیم بندپی
۱۴/#جاروب_کشان: دراویش و یا متولیان معین و مشخص که موظف به رسیدگی امورات روزمره ی مزار بودند.
۱۵/#آن_شه_قرار: امامزاده سیدنظام الدین
۱۶/#ملاحاجی_بابا_پاشا: به نظر می رسد وی پدر درویش سیف الله [سربنیچه] و جد استاد #شیخ_محمدعلی_امیری عالم فرهیخته بندپی باشند.
۱۷/#ملاقربان_علی_پاشا: نیاز به تحقیق
۱۸/#ملامعصوم_پاشا: به نظر می رسد وی پدربزرگ درویش ملا میرزا از #سربنیچه ها طایفه پاشا باشد.
۱۹/#ملاعلی_اکبر_پاشا: نیاز به تحقیق
۲۰/#ملاحیدرعلی_پاشا: کاتب انجامه
🔴 به منظور حفظ حریم شخصی، انتشار نمایه یا اصالت سند و یا نام دارنده ی این اسناد به خودشان واگذار شده است.
📜هیچگونه نمایه ای از این ۸ برگ [انجامه ملاحیدرعلی پاشا] در اختیار پژوهش ادملاوند قرار نگرفته است.
📙📘📓📗📒📕📔
📄#منشور_پژوهش_ادملاوند
💌چاپ و نشر مطالب #بدون_نام بردن از منبع#پژوهش_ادملاوند مجاز نبوده و درج منبع الزامی است.
🟠با توجه به نسبی بودن علم تاریخ، این مطالب تا زمانی اعتبار دارد که سند اصیل و متقنی آن را نفی نکند.
در صورتی که اسناد جدید و دارای اصالتی به دست آید که با مطالب موجود در این پژوهش تعارض داشته باشد، نگارنده بدون هیچ گونه تعصبی ، آن را خواهد پذیرفت.
🟡تمامی حقوق برای محسن داداش پور باکر محفوظ است.
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
📕#کتاب
📙#التاریخ_العزاالحسین_فی_بلوک_البندپی
🖊#نویسنده: نورعلی کِرد ولد ملامحمد کِرد [وی داماد #ملاحیدرقلی_باکر بود و نام همسرش #مریم بود]
📑تعدادصفحات: ۷۲ صفحه
🗓تاریخ نگارش: ۲۰ صفر سنه ۱۳۴۱ قمری برابر با ۱۳۰۱/۰۷/۱۹ خورشیدی : زمان حکومت #احمدشاه_قاجار
📜موضوع: تاریخ تعزیه داری در ایام محرم و صفر در بندپی بصورت شاخص #ادملا ، #دیوا ، #تهمتن ، #پاشاامیر و #گاوزن ، #سماکوش #کِرد
📐قطر کتاب: ۳۲×۲۰ جلد چرم
📝دارای حاشیه نویسی که افزون بر نویسنده اصلی به دو خط متفاوت
❌پژوهش ادملاوند از نام بردن مالک و دارنده ی این اثر فاخر و بی نظیر معذور بوده و به این معاهده احترام گذاشته و پایبندم خواهیم بود.
#آیین_عزاداری #آداب #رسوم
🏴#محرم
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3162
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
محسن داداشپورباکر ۴۰۳۰۴۲۲.mp3
20.48M
🌺🎼🎧سنت محرم در #بندپی
🌺🎤#محسن_داداش_پور_باکر
●━━━━━──────
⇆ ◁ ㅤ❚❚ㅤㅤ▷ㅤ ↻
🗓۱۴۰۳/۰۴/۲۲
🕌مسجد حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف #ادملا
🏴#محرم
#آیین_عزاداری #آداب #رسوم
#اِده
📜#کتیبه #صندوق تکیه قدیمی ادملا
📜ماجرای شب هفتم محرم در سنه ۱۳۱۷ قمری
👤روضه رضوان #ملاابوطالب_باکر
در زمان حکومت #مظفرالدین_شاه_قاجار
📜گزارش #میرزاعلی_کِرد در روز هفتم محرم سنه ۱۲۷۱ برابر با ۱۲۳۲/۰۷/۰۸ در زمان حکومت #مظفرالدین_شاه_قاجار
📕#کتاب
📙#التاریخ_العزاالحسین_فی_بلوک_البندپی
🖊#نویسنده: نورعلی کِرد ولد ملامحمد کِرد [وی داماد #ملاحیدرقلی_باکر بود و نام همسرش #مریم بود]
👇👇
📑تعدادصفحات: ۷۲ صفحه
🗓تاریخ نگارش: ۲۰ صفر سنه ۱۳۴۱ قمری برابر با ۱۳۰۱/۰۷/۱۹ خورشیدی : زمان حکومت #احمدشاه_قاجار
📜موضوع: تاریخ تعزیه داری در ایام محرم و صفر در بندپی بصورت شاخص #ادملا ، #دیوا ، #تهمتن ، #پاشاامیر و #گاوزن ، #سماکوش #کِرد
📐قطر کتاب: ۳۲×۲۰ جلد چرم
📝دارای حاشیه نویسی که افزون بر نویسنده اصلی به دو خط متفاوت
❌پژوهش ادملاوند از نام بردن مالک و دارنده ی این اثر فاخر و بی نظیر معذور بوده و به این معاهده احترام گذاشته و پایبندم خواهیم بود.
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3134
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
🟡تمامی حقوق برای محسن داداش پور باکر محفوظ است .
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─