✔️از لقمان حكيم ، نقل است كه او پيوسته مى گفته: «نياز [خود] را پنهان مى دارم، و درباره چيزى كه به من مربوط نيست، سخن نمى گويم، و بدون شگفتى نمى خندم، و بدون مقصد، راه نمى روم و البته سكوت، بهتر است؛ ولى رعايت كننده آن اندك است».
الدر المنثور: ج 6 ص 518.
✔️لقمان به پسرش گفت:
«پسرم! با بندگان نيكوكار خدا همنشينى كن؛ چرا كه در سايه همنشينى با آنان، به خير مى رسى، و چه بسا در پايانِ اين همنشينى، رحمت خدا بر آنان فرود آيد و تو نيز به همراه آنان بهره مند گردى.
پسرم! با بدكاران همنشينى نكن؛ چرا كه از همنشينى با آنان، خيرى به تو نمى رسد، و چه بسا در پايان اين همنشينى، كيفرى بر آنان فرود آيد و تو نيز به همراه آنان گرفتار گردى».
الدر المنثور: ج 6 ص 518.
✔️ لقمان به پسرش گفت: «پسرم! اگر ماندگارى را مى خواهى هر چند ماندگارى اى وجود ندارد ترس از خداوند عز و جل را سرپوش و زيرانداز خود قرار بده تا شايد نجات يابى.
پسرم! دنيا دريايى عميق است كه مردمان بسيارى در آن غرق شده اند. پس بايد كشتىِ تو در آن، تقواى الهى باشد و مسافران آن ايمان به خدا، بادبان آن توكّل بر خدا، و پاروهاى آن ذكر «سبحان اللّه» و «لا اله الّا اللّه» باشد تا شايد نجات يابى.
پسرم! اگر رستاخيز را باور ندارى، هرگاه خوابيدى، بيدار نشو؛ پس همان طور كه بيدار مى شوى، همان گونه هم بر انگيخته خواهى شد.
پسرم! هرگاه به انجام دادن كارى همّت مى گمارى، هنگام تصميم گرفتن، و هرگاه چيزى را قسمت مى كنى، هنگام دست دراز كردن، و هرگاه درباره چيزى حكم مى كنى، هنگام زبان گشودنت، خدا را ياد كن».
الدعاء للطبراني: ص 493 ح 1737.
💢معبودا! در این روز، مرا برای طواف خودت در خانه و کعبه دلم محرم ساز!
📎#روز_دحوالارض
📎#بیست_و_پنجم_ذی_القعده
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠 امام على عليه السلام:
إنَّ اللّهَ سُبحانَهُ فَرَضَ في أموالِ الأَغنِياءِ أقواتَ الفُقَراءِ، فَما جاعَ فَقيرٌ إلاّ بِما مُتِّعَ بِهِ غَنِيٌّ، وَاللّهُ تَعالى سائِلُهُم عَن ذلِكَ
همانا خداى سبحان روزى فقيران را در اموال توانگران واجب فرموده؛ و هيچ فقيرى گرسنه نمى ماند، مگر آن كه توانگرى از وى بهره برده است. و خداى تعالى توانگران را از اين، بازخواست خواهد كرد
نهج البلاغه حکمت328
🔰 معاونت تبليغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢امامت جامعه، جلو داری در غم ها و شادی ها
💠امام یعنی جلودار و جلودار در هر جایی که باشد، مستلزم آن است که چنین کسی، راه بلد و آرامش بخش قافله ای باشد که از پس او، روان هستند. امام جامعه در غم ها و شادی ها باید جلوداری کند؛ غم ها را بزداید و شادی ها را در جهتی درست، ریل گذاری کند. امام جامعه را امام زمان (علیه السلام) معرفی می کند؛ آنجا که در توقیع شریفش می فرماید: «اِنّا غَیْرُ مُهْمِلینَ لِمُراعاتِکُمْ وَ لا ناسینَ لِذَکْرِکُمْ وَ لَوْلا ذلِکَ لَنَزَلَ بِکُمُ الَّلاْواءُ وَ اصْطَلَمَکُمُ الاْعْداءُ1»؛ «ما در رسیدگی و سرپرستی شما کوتاهی و اهمال نکرده و یاد شما را از خاطر نبرده ایم که اگر جز این بود، دشواری ها و مصیبت ها بر شما فرود می آمد و دشمنان، شما را ریشه کن می نمودند.»
خوشا به حال آنان که این حدیث شریف را سر لوحه فعالیت های خود قرار داده اند.
1. بحار الأنوار، ج 53، ص 174
#امامت
#مهدویت
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢امید، عنصری حیاتی و تاثیرگزار
💠اطراف ما پر از اتفاقات متفاوت است. خیلی وقت ها بعد از تلاش به نتیجه می رسیم اما در بعضی موارد، نتیجه دل خواه رخ نمی دهد. برخی افراد بعد از اینکه به خواسته خود نمی رسند، قید همه چیز و همه کس را می زنند و همه را مقصر جلوه می دهند. افسردگی شدید، انزوا وگوشه نشینی را بهترین آرام بخش برای خود می دانند. خانه غبار گرفته را که نباید خراب کرد؛ بلکه باید غبار روبی نمود. حضرت امیر علیه السلام در این باره فرمود: «إِذَا لَمْ يَكُنْ مَا تُرِيدُ فَلَا تُبَلْ مَا كُنْتَ؛ [1] هر گاه به خواسته خود نرسيدى، در هر حال باكى نداشته باش.» مفهوم اين سخن، اهميت ندادن و افسوس نخوردن نسبت به كارهايى است كه انجام نشده است؛ زیرا غصه خوردن براى از دست رفتن هدف، باعث غم و اندوه است و اين در حال حاضر زيانى است كه هيچ گونه فايده اى بر آن مترتب نمى باشد؛ بنابراين مرتكب شدن چنين كار زيانبارى از نادانى است.
✍️پی نوشت:
[1] نهج البلاغه / حکمت 66
📎 #دانش_آموزی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠دختران و زنان شایسته با آراستن خویش به پوشش اسلامی، بزرگترین معلمان اخلاق و پاکی و فضیلتند.
📎#خانواده_سبک_زندگی
📎#عفاف_و_حجاب
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوست و دین
#استاد_عباسی_ولدی
معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢 با خدا می شود دل به دریا زد!
💠در این روزهایی که شرایط اقتصادی مردم دچار مشکلات جدی شده است، به غیر از مطالبه از مسئولان که کاری درست و بجاست، برای فرو ریختن ترس ها، نیاز به باوری حیاتی داریم؛ باور به خدا که او همان خدای روزهای نعمت هاست. بنیان ترس را فرو می ریزد و رشته های مستکبران عالم را پنبه می کند.
کافی است که خودمان را به خدا بسپاریم و باور داشته باشیم که در روزهای بیم و هراس، تنها اوست که فریادرس ما خواهد بود.
به پشتوانه این باور و توکل به خدا، سختی ها نیز رخت بر خواهند بست.
چه زیبا مولای متقیان امام علی (علیهالسلام) در این باره بیان می دارد: «مَنْ تَوَكَّلَ عَلَى اَللَّهِ ذَلَّتْ لَهُ اَلصِّعَابُ وَ تَسَهَّلَتْ عَلَيْهِ اَلْأَسْبَابُ وَ تَبَوَّأَ اَلْخَفْضَ وَ اَلْكَرَامَةَ1»
«هر كس به خدا توكل كند، دشوارىها براى او آسان مىشود و اسباب برايش فراهم مى گردد و در راحتی و بزرگواری فرود آید.»
1. ترجمه تصنیف غرر الحکم و درر الکلم، ص 254
#سیاست_اجتماع
#عدالت
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢احساس امنیت یهودیان ایرانی
💠یهودیان در ایران احساس امنیت داشته و خود را عمیقاً ایرانی میدانند.
اعتراف شخصیتهای سیاسی و رسانهای در خصوص احترام به اقلیتهای مذهبی در ایران نشان از زندگی مطلوب این افراد می دهد. از جمله میتوان به خبرنگار روزنامه آمریکایی یو اس ای تودی (USATODAY) اشاره کرد.
مدتی قبل بود که این خبرنگار به نام Kim Hjelmgaard پس از سفر به کشورمان، تحت تأثیر رفتار خوب با یهودیان قرار گرفت و نوشت: «یهودیانِ ایران یک مطلب غافلگیر کننده برای شما [مردم آمریکا] دارند! آنها میگویند در ایران، با کمال امنیت و احترام زندگی میکنند و خود را نیز عمیقاً ایرانی میدانند.»
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #سیاست_داخلی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️سقط جنین چگونه در غرب اغاز شد؟
میخواهم_زنده_بمانم
لطفا_منو_نکشید
من_زنده_هستم
#سبک_زندگی
معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢 راه های نگهداشتن عزت نفس در کودک:
1- مقایسه اش نکنید.
2- با فرزندتان بازی کنید.
3- اشتباهاش را راحت ببخشید.
4- به حرفایش خوب گوش بدهید.
5- بی دلیل بغلش کنید و ببوسید.
6- جملۀ "اگه نکنی وای بحالت" رو نگویید.
7- بهش نگویید"تو دیگه بزرگ شدی بچگی نکن".
8- گاهی باهاش کارتون هایی که دوست دارد ببینید.
9- شب هر کاری دارید کنار بگذارید و برایش قصه بگویید.
10- روابطتان را با همسرتان ترمیم و تصحیح کنید.
11- اگر اشتباه کردید راحت عذرخواهی کنید.
12- خوبیهایش را بزرگ کنید.
#خانواده_سبک_زندگی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢عاقل مثل پرنده است
💠ارزش انسان به داشته های اوست. هر چه داشته ها با ارزش تر باشتد، رتبه انسان هم بالاتر است. ارزش پرنده در داشتن دوبال است. پرنده با دوبال پرواز می کند.انسان عاقل مثل پرنده برای پرواز به آسمان خوبی ها به دو بال نیاز دارد. یکی از آن دو، رفاقت و دوستی کردن با مردم است. حضرت امیر علیه السلام فرمودند: «التَّوَدُّدُ نِصْفُ الْعَقْلِ؛ [1] دوستى كردن با ديگران نيمى از عقل است.» پس کسی که با دیگران دوستی نکند، نیمی از عقل را از دست داده است. بال دوم پرواز به سمت خوبی ها، کم حرفی است. کم حرفی نشانه کمال عقل است. چرا که امام اول شیعیان فرمود: «إِذَا تَمَّ الْعَقْلُ نَقَصَ الْكَلَامُ؛ [2] هر گاه عقل كامل باشد، سخن كم گفته شود. هر کدام که نباشد، به همان اندازه ارزش انسان کم می شود. دو بال کم حرفی و دوستی با مردم، انسان را به اوج آسمان خوبی ها پرواز می دهد.
✍️پی نوشت:
[1] نهج البلاغه / حکمت 142
[2] نهج البلاغه / حکمت 68
📎 #دانش_آموزی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢"تلافی نکنید!"
💠گاهی به او بگویید که شاید در برخی موارد حق داشته و سوء تفاهمی میان شما چنین مشکلی را ایجاد کرده است.
📎 #خانواده
📎 #سبک_زندگی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
جلسه ۱۷۰ . حکمت ۱۲۶ . (۳) . ۱۵.۴.۱۴۰۰.m4a
3.95M
🔊 نمی از یمی (شرح نهج البلاغه) . جلسه ۱۷۰
✔امام علی علیه السلام :
عَجِبْتُ لِلْبَخِيلِ يَسْتَعْجِلُ الْفَقْرَ الَّذِي مِنْهُ هَرَبَ وَ يَفُوتُهُ الْغِنَى الَّذِي إِيَّاهُ طَلَبَ، فَيَعِيشُ فِي الدُّنْيَا عَيْشَ الْفُقَرَاءِ وَ يُحَاسَبُ فِي الْآخِرَةِ حِسَابَ الْأَغْنِيَاءِ؛ وَ عَجِبْتُ لِلْمُتَكَبِّرِ الَّذِي كَانَ بِالْأَمْسِ نُطْفَةً وَ يَكُونُ غَداً جِيفَةً؛ وَ عَجِبْتُ لِمَنْ شَكَّ فِي اللَّهِ وَ هُوَ يَرَى خَلْقَ اللَّهِ؛ وَ عَجِبْتُ لِمَنْ نَسِيَ الْمَوْتَ وَ هُوَ يَرَى [مَنْ يَمُوتُ] الْمَوْتَى؛ وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَنْكَرَ النَّشْأَةَ الْأُخْرَى وَ هُوَ يَرَى النَّشْأَةَ الْأُولَى؛ وَ عَجِبْتُ لِعَامِرٍ دَارَ الْفَنَاءِ وَ تَارِكٍ دَارَ الْبَقَاءِ.
از بخيل تعجب مىكنم كه به استقبال فقرى مىرود كه از آن گريخته و غنايى را از دست مىدهد كه طالب آن است. در دنيا همچون فقيران زندگى مىكند ولى در آخرت بايد همچون اغنيا حساب پس دهد.
و تعجب مىكنم از متكبرى كه ديروز نطفهاى بىارزش بوده و فردا مردار گنديدهاى است.
و از كسى كه در خدا شك مىكند در شگفتم در حالى كه خلق او را مىبيند (و مىتواند از هر مخلوق كوچك وبزرگ، ساده و پيچيده به ذات پاك آفريدگار پى برد).
و تعجب مىكنم از كسى كه مرگ را فراموش مىكند با اين كه مردگان را با چشم خود مىبيند.
و تعجب مىكنم از كسى كه جهان ديگر را انكار مىكند در حالى كه اين جهان را مىبيند.
و تعجب مىكنم از كسى كه دار فانى را آباد مىكند ولى دار باقى را به فراموشى مىسپارد.
✍نهج البلاغه . حکمت ۱۲۶
💠 شما که برای رضای خدا خدمت میکنید سعی کنید در مقابل تمامی مشکلات بایستید و مبارزه کنید. آقایان میدانند که اگر در یک اداره بعضی اشخاص #تخلفاتی داشته باشند و به طور عمومی به کارمندان و ادارات دولتی نسبت ناروایی دهند ارتکاب #معصیت کبیره شده و در پیشگاه خداوند جواب لازم دارد.امروز #ضد_انقلاب کسی است که آن کاری که مشغول هست، در آن کار #سستی کند، در آن کار #بیکاری کند یا وادار کند اشخاصی را که آنها کم کاری کنند.
#امام_خمینی
📚صحیفه نور، جلد ١٩،صفحه ۴٢١
🌿 🌴 🌿 🌴 🌿 🌴
🔹اگر خانمی 🙎🏻 فراموش کند لباسش بدن نما ست با آن نماز 📿 بخواند نمازش باطل است؟
✅ پاســــــخ:
✍ آیت الله خامنه ای: اگر بعد از نماز بفهمد، نمازش صحیح است؛ ولی اگر در بین نماز بفهمد، باید با رعایت شرائط نماز خود را بپوشاند.
✍ آیت الله مکارم شیرازی: در فرض سوال آن نماز باطل نیست اما در نمازهای بعدی بیشتر دقت نماید.
✍ آیت الله سیستانی: نماز باطل نیست و اگر در بین نماز بفهمد، باید فورا بپوشاند.
✍ آیت الله شبیری زنجانی: نماز صحیح است.
✍ آیت الله فاضل لنکرانی: اگر خانمی، فراموش کند که لباسش بدن نما است و نماز بخواند و بعد از نماز بفهمد نمازش صحیح است، لیکن اگر فراموش کردن لباس بدن نما به دلیل بی مبالاتی و اهمیت ندادن به نماز باشد به احتیاط واجب نماز را دوباره بخواند.
#احکام_نماز_لباس_بدن_نما
#احکام_پوشش_بانوان_نماز
➖➖➖➖➖
منبع: استفتائات موجود در واحد پاسخ به سؤالات اداره تبلیغ اینترنتی حوزه های علمیه
💠💠♻️♻️⭕️⭕️🌐🌐🌀🌀
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 انس با قرآن اینچنین به انسان در مواجهه با گناهان امدادرسانی میکند
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا، تلگرام و سروش👇
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
💠 تو نیکی می کن و در دجله انداز
✔️حجه السلام شفتی درایام تحصیل خود در نجف و اصفهان به قدری فقیر بود که غالبا لباس او از زیادی وصله به رنگهای مختلف جلوه می کرد، گاهی از شدت گرسنگی و ضعف غش می کرد، ولی فقر خود را کتمان می نمود و به کسی نمی گفت.
روزی درمدرسه علمیه اصفهان، پول نماز وحشتی بین طلاب تقسیم می کردند، وجه مختصری از این ناحیه به او رسید، چون مدتی بود گوشت نخورده بود، به بازار رفت و با آن پول جگر گوسفندی را خرید و به مدرسه بازگشت، درمسیر راه ناگاه در کنار کوچه ای چشمش به سگی افتاد که بچه های او به روی سینه او افتاده و شیر می خوردند، ولی از سگ بیش از مشتی استخوان باقی نمانده بود و از ضعف، قدرت حرکت نداشت.
حجه الاسلام به خود خطاب کرده و گفت: اگر از روی انصاف داوری کنی، این سگ برای خوردن جگر از تو سزاوارتر است، زیرا هم خودش و هم بچه هایش گرسنه اند، از این رو جگر را قطعه قطعه کرد و جلو آن سگ انداخت.
خود حجه السلام شفتی نقل می کند: وقتی که پاره های جگر را نزد سگ انداختم گویی او را طوری یافتم که سربه آسمان بلند کرد و صدائی نمود، من دریافتم که او در حق من دعا می کند.
ازاین جریان چندان نگذشت که یکی از بزرگان، از زادگاه خودم شفت مبلغ دویست تومان برای من فرستاد و پیام داد که من راضی نیستم از عین این پول مصرف کنی، بلکه آن را نزد تاجری بگذار تا با آن تجارت کند و از سود تجارت، از او بگیر و مصرف کن.
من به همین سفارش عمل کردم، به قدری وضع مالی من خوب شد که ازسود تجارتی آن پول، مبلغ هنگفتی بدستم آمد و با آن حدود هزار دکان و کاروانسرا خریدم و یک روستا را در اطراف محلمان بنام گروند به طور دربست خریداری نمودم، که اجاره کشاورزی آن هر سال نهصد خروار برنج می شد، دارای اهل و فرزندان شدم و قریب صد نفر از در خانه من نان می خوردند، تمام این ثروت و مکنت بر اثر ترحمی بودکه من به آن سگ گرسنه نمودم، و او را برخودم ترجیح دادم.
✍منبع: اقتباس از کتاب صد و یک حکایت . ص 158
✳️پيامبر صلي الله عليه و آله :
دَخَلتُ الجَنَّةَ فَرَأيتُ صاحِبَ الكَلبِ [الّذي] أرواهُ مِنَ الماءِ ؛
[در شب معراج] به بهشت وارد شدم و ديدم كه صاحب سگى كه آن را سيراب كرده بود [به پاداش اين عمل] در بهشت جاى دارد .
بحار الأنوار ، ج 62 ، ص 65 .
💠امام على عليه السلام:
🍃قليلٌ تَدومُ عَلَيهِ، أرجى مِن كَثيرٍ مَملولٍ مِنهُ
🔹عمل اندك كه بر آن مداومت ورزى، از عمل بسيار كه از آن خسته شوى اميدوار كننده تر است
📚نهج البلاغه حکمت278
📎 #حدیث
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
#اندیشه_برتر