جلسه ۲۲۸ . حکمت ۱۵۶ . ۸.۸.۱۴۰۰.m4a
4.92M
🔊 نمی از یمی (شرح نهج البلاغه) . جلسه ۲۲۸
✔امام علی علیه السلام :
عَلَيْكُمْ بِطَاعَةِ مَنْ لَا تُعْذَرُونَ بِجَهَالَتِهِ
لازم است از كسى اطاعت كنيد كه از نشناختن او معذور نيستيد.
✍نهج البلاغه . حکمت ۱۵۶
⭕️ چند سطر درباره کوروش هخامنشی
👈 موضوعات تاریخی را باید بر اساس شواهد متقن و محکم علمی در منابع معتبر تاریخی قضاوت کرد، نه اینکه هوس و میل افراد یا غرضهای خاص، به عنوان معیاری برای خوشآمدن یا خوشنیامدن به کار گرفته شود و هر کسی از ظن خود، به اظهارنظر بپردازد؛ اتفاقی که متاسفانه درباره کوروش هخامنشی افتاده و مدتهاست که مخصوصاً در فضای بی در و پیکر مجازی، شاهد آن هستیم. از این رو، بر آن شدیم تا در این نوشتار، صرفاً به نقل برخی خصوصیات کوروش بپردازیم تا خواننده با هر سلیقه و گرایشی، به یک شناخت صحیح و جامع دست پیدا کند و طبق عقل و انصاف خود به قضاوت بپردازد.
🔹 اولین و اساسیترین موضوع درباره شخصیت کوروش این است که آیا وی موحد و پیرو آیین یکتاپرستی بود یا مشرک و بتپرست بوده است؟ اهمیت این موضوع از این جهت قابل توجه است که میتواند سنگ بنا و بستر شناخت درست در بسیاری از افرادی قرار بگیرد که به دلیل فقدان مطالعه، تحت تاثیر حرف و سخن بعضی افراد مغرض قرار گرفتهاند.
🔹 بر اساس قدیمیترین متون تاریخی موجود مانند «کوروش نامه» اثر گزنفون، کوروش نسبت به بت و بتپرستی روی خوش نشان میداد و از لطف «خدایان» و لزوم شکرگزاری از آنها سخن میگفت. همچنین وی به بتهای معابد برای موفقیت، متوسل میشد و برای آنها قربانی میکرد. از شواهد اعتقاد او به بتها نقل این قطعه تاریخی در کتاب مزبور است که وی پس از تصرف بابِل، بت بزرگی به نام مَردُوک که از چند صد کیلوگرم طلا ساخته شده و ربالنوع اهالی بابِل بود را مورد احترام و تکریم قرار داد. حتی در منشور کوروش به صراحت از الوهیت بت مزبور یعنی مردوک، سخن به میان آمده و کوروش او را شدیداً مورد ستایش قرار داده است.
🔹 در این میان، استناد برخی به متن تورات امروزی برای اثبات موحد بودن کوروش، فاقد استحکام کافی است؛ زیرا اولا با مطالب شرکآلود در منشور کوروش، همخوانی ندارد و ثانیاً این سوال مطرح میشود که وقتی این تورات تحریفشده به پیامبران بزرگ الهی، بدترین اتهامات و اهانتها را نسبت میدهد، چگونه است که نسبت به کوروش تا این حد به ستایش و تمجید میپردازد؟ آیا تورات امروزی به دلیل خدمتی که کوروش به یهود کرد از او تمجید میکند؟
🔹 نکته قابل توجه دیگر موضوع کتیبه کوروش است که برخی اصرار دارند آن را به عنوان نخستین منشور حقوق بشر بنامند. این مطلب جای تأمل جدی دارد، چون اولا آنچه در متن آن آمده است در آن زمان بین پادشاهان بینالنهرین رواج داشته است و چیز استثنایی و فوقالعادهای نیست و ثانیاً قبل از کوروش هم شاهانی مانند اپل ایدین دوم بودند که در کتیبه خود، مضامین مشابهی را آورده بودند که اگر ملاک، قدمت بیشتر باشد، باید آنها را به عنوان نخستین طراح منشور معرفی کرد.
🔹 مبارزه با بردهداری هم یکی از خصوصیاتی است که به کوروش نسبت داده و به همین دلیل او را میستایند. این در حالی است که طبق تصریح تورات، اولین گروه از یهودیانی که از بابل به فلسطین بازگشتند، حدود چهل هزار نفر بودند که هفت هزار برده و کنیز داشتند! حالا سوال این جا است که اگر کوروش، واقعاً مخالف بردهداری بود و بردهها را آزاد میکرد، چرا نسبت به این تعداد از برده حساسیتی نشان نداد؟
✅ پرداختن به موضوعات تاریخی، وقت بیشتری میطلبد و این چند سطر، گنجایش پرداختن تفصیلی به آن را ندارد اما فقط از باب یادآوری برخی موضوعات اصلی درباره کوروش هخامنشی که معمولاً بر سر زبانهاست را به طور خلاصه مطرح کردیم تا به برخی شبههها در این خصوص، پاسخ داده باشیم.
_______________
🔗 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/187589
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #کوروش
⭕️ بیایید به خاطر کوروش دعوا نکنیم
👈 ابراز دیدگاههای گوناگون و گفتگو درباره آن از نشانههای یک جامعه سالم است، به این شرط که به شکاف اجتماعی و صفبندی نیانجامد؛ وگرنه همین گفتگوها نشانه بیماری است.
🔹 روانشناسان برای درمان بعضی اختلالات روانی -مانند وسواس- برای همراه کردن بیمار، از او میخواهند به این فکر کند که تا امروز این نگاه و فکر او چه نکات مثبت و منفی برایش داشته است. این سوالی است که طبیعتا هر انسانی درباره هر تفکر و اعتقادی که -گرچه در نگاه اول- نتایج ناخوشایندی دارد، باید از خودش بپرسد. به چیزهای عجیب و غریب فکر نکنید؛ همین اعتقاد به اهل بیت باعث میشود از خیلی چیزها و کارهای به ظاهر لذتبخش بگذریم ولی این نتیجه ناخوشایند را در برابر سودی که از حب اهل بیت میبریم ناچیز میدانیم.
🔹 بحث کوروش و به اصطلاح باستانگرایی هم که چند سالی است به ویژه در روزهای نزدیک به 7 آبان محل بحث و دعواهای خفیف و شدید شده است، از این مسئله مستثنی نیست. جالب این است که اختلافات منحصر به اختلاف مذهبیها با ملیگراها نیست؛ بلکه در میان جماعت مذهبی هم از مدعی ذوالقرنین بودن تا منکر یکتاپرستی کوروش را داریم.
🔹 نه اختلاف بد است و نه بحثهای علمی؛ ولی بیایید اجازه ندهیم این بحثها از فضاهای علمی و دانشگاهی خارج شود و جامعه را دچار دودستگی کند. بیایید بر سر این قدر مشترک اتفاق کنیم که حکومتی به وسعت نیم کره زمین و بناهای باشکوه به جا مانده از دوران هخامنشی و اشکانی و ساسانی نشان دهنده یک فرهنگ دیرینه و قابل افتخار است. کوروش ذوالقرنین باشد یا پادشاهی ستمگر و خونخوار چیزی را در مورد زیبایی و حیرت انگیز بودن معماری آن زمان عوض نمیکند.
🔹 بیایید با هم اتفاق کنیم که باید قدرتمند شویم و به جای تفاخر به شکوه چندهزار سال پیش، به عزت و اقتداری که امروز ساختهایم یا خواهیم ساخت ببالیم.
🔹 به این بیاندیشیم که چرا در همین وضعیتی که گهگاه بعضیها سیاه تر از سیاه نمایشش میدهند، کارکشتگان سیاسی وابسته به دولتهای غربی، نگران تلاش جمهوری اسلامی برای بازگشت به دوران پادشاهی هخامنشی هستند؟
✅ اگر خودمان را باور کنیم و برای سر خم نکردن در برابر زورگویان خارجی دست به دست هم بدهیم و به یاس آفرینان داخلی میدان ندهیم، خبرهای خوبی در راه است. فردا از آن ماست و چیزی جز همین دستهبندیها و لشگرکشیهای بیهوده مانع آن نخواهد بود.
_______________
🔗 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/187828
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #سیاست_داخلی
📎 #کوروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✂️ #مهارت
🌹کاردستی با بادکنک
📎 #تولیدات_چندرسانهای
📎 #دانش_آموزی
📎 #کاردستی
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱 #استوری
💢 فرازی از زیارت نامه حضرت فاطمه معصومه علیها سلام
📎 #تولیدات_چندرسانهای
📎 #حضرت_معصومه
📎 #حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها
📎 #وفات_حضرت_معصومه
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ غیرت کوروش و بیغیرتی پهلوی
👈 پارس در جنوب غرب فلات اولین منطقه ای است که خاندان هخامنشیان در آن پا گرفتند. قابل توجه است که هخامنشیان مالکیت یکی از بزرگترین قلمروهای تاریخ بشر را به نام خود به ثبت رساندهاند؛ منطقه ای تقریبا به وسعت یک جهان متمدن که امروزه نگاهی به نقشۀ آن زمان، موجب حیرت و تاسف هر بینندهای میشود؛ حیرت به دلیل وسعت سرزمینی و قلمرو کشور عزیزمان که بیانگر قدرت وصف ناپذیر کوروش و سرداران تحت امرش است، و تاسف به خاطر سوالی که ذهن هر عاقلی را درگیر خود میکند که چرا دیگر خبری از آن سرزمین پهناور نیست؟
🔹 پهلویها یکی از عاملان مهم بخشش سرزمین ایران به بیگانگان به شمار میروند. رضاخان طی قراردادی چهار جانبه به نام پیمان عدم تعرض که در سال 1316 منعقد شد، بخش وسیعی از خاک کشور را بدون کوچکترین درگیری به بیگانگان هدیه کرد. عدم تعرض در واقع پیمانی بود میان رضاخان با آتاتورک و ملک غازی اول پادشاه عراق و محمدظاهر، شاه افغانستان که با حضور وزرای خارجه این کشورها در سعدآباد تهران امضا شد و به پیماننامه سعدآباد مشهور است.
🔹 این قرار داد با تشویق بریتانیا انجام گرفت که با اتحاد این کشورها تنها یک هدف را دنبال میکرد و آن هم عدم ورود شوروی کمونیست به خاورمیانه بود. طبق معاهده سعدآباد این کشورها از تعرض به یکدیگر خودداری میکردند و برای چنین کاری لازم بود اختلافات مرزی این کشورها نیز برطرف شود. اینجا بود که رضاخان همه امتیازات را اهدا کرد.
🔹 این درحالی است که پهلویها جزو کسانی بودند که هرساله جشن یادبود برای کوروش برپا میکردند، درحالی که نه تنها سرزمینهای از دست رفته را بازپسگیری ننمودند بلکه با مذاکره و معاهده نویسی بخشی از وطنشان را هم بخشیدند و جالبتر اینکه بعضی مدعیان ملیگرایی و وطن پرستی که سنگ پهلوی ها را بر سینه میکوبند، آنچنان که مشهود است هنوز این تناقض را جواب ندادهاند!
✅ اما در برابر پهلوی مدعی پاسبانی از میراث کوروش، نظام جمهوری اسلامی به رهبری امام خمینی با غیرت ایرانی و شعار و پرچمداری اسلامی، هشت سال با ابر قدرت شرق و غرب جنگید تا اروند را تبدیل به شط العراق نکنند.
_______________
🔗 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/187827
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #سیاست_داخلی
📎 #نقد_پهلوی
📎 #پهلوی
📎 #کوروش
🍁🍃🍁🍃🍁🍃🍁🍃🍁
کلام امام:
شما حضرات آقایان که در پیروزى انقلاب سهیم بودید و اسلام و ایران مال خودتان است، سعى کنید قلمها و زبانهایتان در خدمت انقلاب و به ثمر رسیدن آن، که آزادى و استقلال در سایه جمهورى اسلامى و زیر پرچم توحید و اسلام بزرگ است، باشد.(صحیفه امام، ج14، ص: 74)
#شعبانیسقزچیزهرا
#خلخالاردبیل
#طرحامین
#دانش_اموزی
#استانی
#اردبیل
انصاف نیست که جوانان عزیز اسلام از ارتش و سپاه و ژاندارمرى و بسیج و شهربانى گرفته تا گروههاى جانباز عشایر و عزیزان شهرها و روستاها در سراسر کشور در خدمت اسلام و مسلمین خون خود را نثار و جان خود را فدا کنند، ما در کنارى بنشینیم و با قلمها و زبانهاى خود قلب نورانى آنان را آزار دهیم. انصاف دهید که ما براى اسلام و کشور اسلامى خود چه کردهایم و این جوانان عزیز از خود گذشته، از دانشگاهى تا روحانى و از روستایى تا شهرستانى و از کارگر تا بازارى چه کردهاند. از اول انقلاب تا کنون تمام رنجها و زحمتها و جانبازیها بر دوش این طبقات بوده است و آنان ولى نعمت ما بودهاند.رهبر ما آن طفل دوازده سالهاى است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم ما بزرگتر است، با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید.(صحیفه امام ج۱۴،ص۷۴)
#شهدا
#شعبانیسقزچیزهرا
#طرحامین
#دانش_اموزی
#خلخالاردبیل
#استانی
#اردبیل
✌️ راه مشترک
🌟 نوجوونهایی که راه جوونهای انقلاب رو دنبال میکنن...
😇 تصاویر نوجوانان فداکار محمدحسین فهمیده، سیدهطاهره هاشمی و علی لندی
🥳 روز #نوجوان مبارک
#دانش_آموزی
⭕️ شکوه معنویت بر بلندای کوه
👈 کوهها در خلقت الهی، جایگاه بلندی پیدا کردند، بهگونهای که صفات جمال الهی همانند عظمت، رفعت، عزت، قدرت، جلالت، قوّت و کبریایی خداوند با آفرینش کوه ظهور یافت و از آدمی دعوت شد تا با نظاره و درنگ کردن در برابر کوه سر به فلک کشیده، به ضعف، حیرت، صغارت و محدود بودن خویش پی ببرد.
🔹 آدمی با قرار گرفتن در بلندای کوه، دنیای خویش را کوچک میبیند و در مییابد که چهقدر بیهوده به دنیای ناچیز و بیمقدار وابسته بوده است و اینک با نگریستن از قله کوه، احساس خوش آزادی و رهاشدگی از اسارت طبیعت او را فرا میگیرد.
🔹 حضرت آدم صفیالله (علیهالسلام) هنگام خروج از بهشت و نزول خاکی بر کوه سراندیب فرود آمد، حضرت نوح (علیهالسلام) پس از طوفان بر کوه آرارات آرام گرفت، حضرت ابراهیم و حضرت موسی (علیهما السلام) بر بالین کوه طور حکم نبوت را دریافت نمودند، حضرت عیسی (علیهالسلام) در کوه ساعیر و جبل شرقی آن، حضرت زرتشت بنابر گفته اوستا بر دامنه سبلان کوه و سرانجام حضرت محمد (صلیالله علیه و آله) در غار حرا که بر بلندای کوه فاران یا کوه حرا قرار گرفته بود به مقام بعثت برگزیده شدند. اینکه پیامبران اولوالعزم و دیگر انبیای الهی هرکدام با کوهی سر و کار داشتند و دامنه مصفّا و پراحساس آن را برای مناجات و راز و نیاز انتخاب میفرمودند، دارای حکمتهای زیادی است که دانستن آن بر زیبایی و شکوه معنویت میافزاید.
✅ در قرآن کریم حدود چهل بار به کوه اشاره شده است و در کنار آیه و نشانه دانستن کوه، از سرگذشت برخی برگزیدگان دوران مختلف همانند اصحاب کهف در میان کوه صحبت میشود. به راستی هنگامیکه قرآن، هیچ اضافه گویی نداشته و حتی تصریح میکند دانستن تعداد اصحاب کهف مهم نیست، چرا قسم به کوه مقدس میخورد و بیش از چهل بار از این خلقت بیمثال الهی یاد میکند؟
___________________
🔗 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/187036
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #پیامبر_اکرم
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
❌ متن شایعه :
" 7 آبان (ش) ، 29 اکتبر (م) روز تولد کوروش بزرگ را گرامی میداریم.
در این باره کمی برایتان توضیح میدهم : در ابتدا باید بگویم ، من تنها یک انسان هستم. همه ما انسان هستیم و حمایت ما از کوروش بزرگ هیچ ربطی به عقاید نژاد پرستانه ندارد. عده ای از مردم ایران نمی دانند که کوروش در چه روزی متولد شده است البته زمانی که حکومت اسلامی رسانه را در دست دارد ( جعبه جادویی ) می توان مسئله را همانند مسلمانان ماست مالی کرد ، مسلمانان ایران ماله کشیدن روی حقایق را ، خیلی خوب بلد هستند و در این کار مهارت دارند... حکومت اسلامی است ، آن ها خیلی خوب میدانند ، زمانی می توانند بهتر از مردم سواری بگیرند که فرهنگ اسلامی کاملاً به این مردم قالب شده باشد شخصی که دارای ملّیت کشور مقدونیه است ، از به اسکندر مقدونی افتخار میکند. شخصی که دارای ملّیت کشور آلمان است به قدر هیتلر افتخار میکند. امّا هستند ایرانی هایی که حتّی روز تولّد کوروش بزرگ را نمیدانند!!! هم وطن ، وقتی حکومت میخواهد تو با افتخار نژاد خود را ، عرب معرفی کنی ، اگر یک ایرانی هستی و به تاریخ کشورت افتخار میکنی ، تو زیر بار نرو ، روز تولّد کوروش بزرگ را گرامی بدار و این موضوع رو به همه اطلاع بده!! "
✅ پاسخ به شایعه:
1️⃣ روزی به نام کوروش در هیچ تقویم داخلی یا بین المللی وجود ندارد!
از مدعیان تقاضا میکنیم در صورت داشتن مدرکی مبنی بر 7 آبان که روز کوروش است مدرکی ارائه دهند.
2️⃣ اولین بار در سالهای ابتدايی دهه ۸۰ ادعای روز جهانی کوروش توعسط یک روزنامهنگار در یکی از روزنامه های کشور مطرح شد! که ناشی از شبهه صهیونیزم بود
3️⃣ این ادعا حاصل یک سوتفاهم برای وی بود! در هيچ جای تاريخ اشارهای به اینکه روز ۷ آبان یا ۲۹ اکتبر ارتباطی با كوروش هخامنشي داشته باشد، نشده است!
http://yon.ir/6cx5
4️⃣ در سایت رسمی سازمان ملل متحد و در لیست روزهای جهانی ثبت شده در ماه اکتبر و حتی سایر ماهها نیز چنین روزی وجود ندارد!
http://yon.ir/UNsite
5️⃣ حتی در سایت رسمی سازمان یونسکو و در لیست روزهای جهانی آن نیز چنین روزی وجود ندارد!
http://yon.ir/unesco
http://yon.ir/adyannet
5️⃣ تاریخ ایران سرشار از حماسه ها، جوانمردیها و حق طلبی های مردان بزرگیست که برای بزرگداشت تاریخ چنین کشوری نیاز به جعل و دروغ نیست!
🌺 نوجوانان عزیز
🍂 امام خمینی(رحمت الله علیه):
«جدیت کنید در #تحصیل، جدیت کنید در یاد گرفتن #معارف الهیه، جدیت کنید در اینکه خودتان را خوب بار بیاورید.»
🌸 #روز_نوجوان مبارک
✅ @EMAM_COM
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆 عدالتخواهی را مصداقی نکنید
✅ رهبر معظم انقلاب: گفتمان عدالتخواهی را فریاد کنید؛ اما انتقاد شخصی و مصداقسازی نکنید.
وقتی شما روی یک مصداق تکیه میکنید، اولاً احتمال دارد اشتباه کرده باشید؛ من میبینم دیگر
🔹 من مواردی را مشاهده میکنم... که روی یک مصداق خاصی تکیه میکنند؛ یا بهعنوان فساد، یا به عنوان کجروی سیاسی، یا بهعنوان خط و خطوط غلط.
🔹بنده مثلاً اتفاقاً از جریان اطلاع دارم و میبینم اینجوری نیست و آن کسی که این حرف را زده، از قضیه اطلاع نداشته است.
🔹 بنابراین وقتی شما روی شخص و مصداق تکیه میکنید، احتمال اشتباه هست...
❌ اخیرا رائفی پور در توئیتی با انتشار تعداد مرگ ناشی از کرونا از جامعه پزشکی پرسیده است اگر واکسن تاثیر دارد چرا تعداد مرگ در این کشورها بالاست؟
✅ اما :
1️⃣ شاخص مقایسه مرگ بین کشورها بدلیل تفاوت سنی و جمعیتی تعداد نباید باشد بلکه میزان مرگ استاندارد (تعداد مرگ تقسیم بر جمعیت کشور ×۱ میلیون نفر) است که با این شاخص کشورهای این جدول میزان مرگ پایین تری از خیلی از کشورها دارند بجز روسیه و بلغارستان و رومانی و اوکراین. البته میزان استاندارد مرگها نیز در واکسینه نشده ها بطور معنی داری بیشتر است.
2️⃣ کشورهای روسیه و رومانی در اوج صعودی پیک کووید قراردارند که این کشورها بدلیل ماهیت اپیدمی پیشرونده آن هم نوع دلتا فعلا در اوج صعودی هستند و طی روزهای آتی در سیر نزولی قرار خواهند گرفت.
3️⃣ از نظر واکسن، در اکثر کشورها پوشش واکسن به مقدار کافی ۷۰- ۸۰ درصد نرسیده.
روسیه: ۳۳٪ رومانی: ۳۰٪ اوکراین: ۱۶٪
مکزیک: ۴۲٪ و...
4️⃣ در نتیجه هنوز به مقدار کافی جمعیتهای فوق واکسینه نشده اند که بخواهیم اثر واکسن در کاهش مرگ را بنگریم اما در کشوری مثل انگلستان و پرتغال به ترتیب ۷۰ و ۸۶٪ واکسینه شدند میزان مرگ بسیار پایین است.
منبع: کارگروه تخصصی پزشکی صراط
#سیداحمدرضوی
پ. ن:
✍️ دوستان توجه کنند این گونه مطالب، نقد علمی و محترمانه است، خدای ناکرده قصد تخریب جناب رائفی پور عزیز نیست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠توبه را برای زمان پیری نگذارید.
#امام_خمینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😘 مناظره کارشناس سعودی و لبنانی
🗣 کارشناس سعودی: میلیاردها دلار به لبنان کمک کردیم اما مسئولین لبنانی پشت سر هم به عربستان اهانت میکنند/مخالف دخالتهای خارجی در لبنان هستیم/حزبالله در حال از بین بردن هویت عربی لبنان و تبدیل آن به هویت ایرانی است/چرا الان باید فرمانده سپاه قدس ایران در لبنان حضور داشته باشد؟!
👨💻 کارشناس لبنانی: اگر کمکی کردید نباید انتظار داشته باشید در همه امور مطیع شما باشیم/هویت عربی را شما از بین بردید که فلسطین را رها و به دنبال سازش با اسرائیل هستید/سوراخ شدن لایه اوزون را هم میخواهید به گردن ما بیندازید/فراموش کردید نخست وزیر لبنان که متحد خودتان بود را چگونه بازداشت کردید؟
#سواد_رسانهای 4️⃣7️⃣4️⃣
🔆 شایعات چگونه پخش میشوند؟
🗣 شایعهای برای پخش و پذیرش نیازمند ارتباط با مخاطبان خود است. هر نیاز انسان میتواند به شایعه تحرك و پویایی خاصی ببخشد. مثلاً كارمندی كه از گرانی به تنگ آمده باشد (نیاز)، بیشتر مستعد پذیرش شایعه در مورد بهبود اوضاع اقتصادی بهخصوص افزایش حقوق و مزایاست تا كسی كه این نیاز را ندارد.
🔆 مجازات بدون محاکمه
▪️حکومت پهلوی در راستای سیاست اسکان عشایر، بسیاری از ایلات و عشایر را با وحشیانهترین شیوهها سرکوب کرد و بسیاری از افراد دستگیر شده را بدون محاکمه مجازات نمود.
▪️احمد امیراحمدی در کتاب خاطرات نخستین سپهبد ایران آورده است: عمل سرلشکر خزاعی در کشتن این چهارده نفر بدون محاكمه، آتش کینه را در دل مردم مشتعل کرد. کشتن چهارده نفر با این ناجوانمردی، در حالی که اکثر آنها از خدمتگزاران واقعی دولت بودند، در روحیه اهالی لرستان سخت تاثیر کرد.
🌐https://www.cafetarikh.com/news/48558/
#پهلوی_بدون_روتوش
🔆شکایت از مارک زاکربرگ و همسرش به اتهام تبعیض نژادی و جنسیتی
🔹میا کینگ، در شکایتی علیه مدیرعامل فیس بوک مارک زاکربرگ و همسرش پریسیلا چان؛ ادعا میکند که در محل کارش مورد تبعیضهای نژادپرستانه و جنسیتی مکرر قرار گرفته است.
🔸او میگوید؛ که مدیرش در این شرکت، مکرراً اظهارات نژادپرستانه میکرد و میگفت که او را فقط به خاطر سیاهپوست بودن استخدام کردهاند.
🌐https://t.me/rtnews/14141
↗️حکم نماز جماعت در مکان شیب دار↖️
🗯سوال: آیا اقامه نماز جماعت در مکان شیب دار صحیح است؟
پاسخ :
📖آیت الله خامنه ای : اگر زمین مسجد شیب دار باشد، به گونه ای که مکان ایستادن امام جماعت به صورت تدریجی از مأمومین بالاتر باشد، در صورتی که سراشیبی آن منافاتی با هموار بودن زمین نداشته باشد (آن قدر زیاد نباشد که دیگر به آن زمین مسطح گفته نشود) اشکال ندارد.
📚 منبع: کتاب «آموزش مصور احکام»؛ احکام عبادات
🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀
🔆 پس از کش و قوسهای فراوان، نهایتاً روز 7 آبان ( روز کوروش به زعم باستانگرایان) / 29 اکتبر به عنوان روز جهانی مرض قارچ پوستی Psoriasis معرفی شد
🐈 و در آمریکا هم روز ملی #گربه و در ایالات متحده آمریکا نیز هر ساله جشنی در این روز برای گربه ها برگزار می شود. آمار گربه ها را در وب سایتی اعلام می کنند که به وب سایت ملی گربه در آمریکا نامگذاری شده و آمار گربه هایی را که باید نجات پیدا کنند را نشان می دهند. و تا بحال در هیچ جا اثری از کوروش یافت نشد.
این هم سند:
https://ifpa-pso.com/
https://b2n.ir/d60169
🔆 شیوع ازدواج با محارم در سراسر سلسلهی هخامنشیان به حدّی است که نمیتوان آنرا انکار کرد!
📛 همچنانکه #ازدواج با اقارب در میان #زرتشـتیان قدیم کاری عادی بوده، در دوره #هخامنشیان نیز پیوند زناشویی با #محارم برای حفظ خـون و #نژاد مرسوم بود و ازدواجهایی میان خواهر و برادر و پدر و دختر معمول بوده است.
👈و زنان زیبایی از #محارم بارها مانند #تخـت سلطنت یا سایر امور موروثی از این پادشـاه به آن پادشـاه میرسیده مانند آتوسا #دختر_کوروش که توسط دو برادرش یعنی کمبوجیه و بردیا دست به دست شد!
🔻 ازدواج #کمبوجیه با خواهرش #رکسانا:
هرودوت مینویسد با اینکه در پارس، ازدواج خواهر و برادر سابقه نداشت، کمبوجیه گروهی از قضات شهر را مأمور مشروع نشاندادن این ازدواج کرد و آن قضات با ترس از اینکه مورد قهر کمبوجیه قرار نگیرند، قانونی، دلخواهِ وی را فراهم کردند و جان خود را نجات دادند؛
تنها فرزند حاصل از این ازدواج، با لگد کمبوجیه به شکم رکسانا در زمان حاملگی سقط شد!
🔻 ازدواج کمبوجیه با خواهر دیگرش #آتوسا (دختر کوروش):
که این ازدواجِ خواهر و برادری نیز پس از مرگ رکسانا به وقوع پیوست.
🔻 ازدواج #بردیا با خواهرش آتوسا:
این ازدواج با محارم نیز پس از مرگ کمبوجیه انجام شد.
🔻 ازدواج داریوشِ بزرگ با آتوسا:
بعد از بردیا، #داریوش، با ورود به حرمسرای کمبوجیه، آتوسا را به همسری با خودش گرفت.
🔻 ازدواج #داریوش_اول با خواهر ناتنی دیگرش به نام #آرتیستون؛ وی #زنان غیر رسمیای نیز داشت که در حرمسرای او اقامت داشتند!
🔻 از طرفی ازدواج #داریوش_دوم با خواهر خود به نام #پروشات_اول ( #پریساتیس - دختر اردشیر اول )، حاصلش اردشیر دوم و آمستریس بود.
🔻 سپس در ادامهی نسل هخامنشیان، #اردشیر_دوم نیز با دو دختر خود آتوسا (این آتوسا با آتوسایی که دختر کوروش بود، متفاوت است.) و آمستریس (این #آمستریس با دختر داریوش دوم متفاوت است.) وصلت کرد.
🔻 #آتوسای_دوم، پس از اردشیر دوم با برادر دیگرش #اردشیر_سوم نیز ازدواج کرد که حاصل ازدواج برادر (اردشیر سوم) با خواهرش (آتوسا)، اَرشک و دختری به نام پروشات دوم بود.
🔻 #پروشات_دوم نیز با برادرش#ارشک که یازدهمین پادشاه هخامنشی بود، مزدوج شد و پس از او توسط #اسکندر_مقدونی تصاحب و با وی ازدواج کرد.
📛 پلوتارک، دیودور، کنت کورث و دی سئارک، همگی حضور ۳۶۰ زن در حرم اردشیر دوم و #داریوش_سوم را روایت کردهاند.
⁉️ عیاشی و بوالهوسیِ #خشایارشاه:
📛هر شب زنان بر در اتاق خواب شاه به انتظار میماندند تا او هر که را که مایل باشد، از میان آنان برگزیند، در مورد #خشایارشا در #کتاب_استر با صراحت در مییابیم که وقتی استر به دربار اسوتروی رسید، خواجهای به نام اژه، برای او عطرهای گوناگون و غذاهای فراوان مهیا ساخت و هنگامیکه شب توسط شاه احضار شد، به #اتاق او رفت و صبح باز آمد و از آن پس در خانهی دوم بانوان که شش گس، خواجهی شاه و سرپرست زنانِ شاه، مدیریت آن را بر عهده داشت، اقامت گزید.
✅ در آخر باید به این نکته توجه داشت که این عیّاشی و رفتارهای سوءاستفادهگرانه، در نزد #شاهان_هخامنشی به وفور یافت میشد وگرنه بنابر اسناد موجود، مردم عادی، سرگرم زندگی معمولی و #تک_همسری خود بودند و بنابر تصریح کتاب #تاریخ_هرودوت، ازدواج با محارم را امری ناپسند و زشت میدانستند.
پایان
📌 گردآوری بسیاری از رابطههای سلسلهی هخامنشیان و جمعآوری آنها در یک یادداشت، برای اولین بار توسط جنبش مردمی حلالزادهها ارائه میشود.
📚منابع:
تاریخ هرودوت، ص ۲۰۵.
ایران در زمان ساسانیان، آرتور کریستین سن، ص۴۳۴، پاورقی.
کتاب از زبان داریوش، ص ۲۷۶-۲۷۷، هاید ماری کخ، مترجم پرویز رجبی
پیر برایان، از کوروش تا اسکندر، ص۲۳۶ الی ۲۳۹
هینتس، والتر، داریوش و ایرانیان، ترجمه پرویز رجبی، تهران، نشر ماهی، ۱۳۸۷، ص۱۳۹ و ۱۴۰؛
ادی، سموئیل کندی، آئین شهریاری در شرق، ترجمه فریدون بدرهای، تهران، ص۱۳۶.
کتاب استر، کتابی در بخش سوم تنخ (عهد عتیق - تورات)
📚 بخوانید : یکشنبه ها . احکام شرعی
🌸🌹 @BARADARANH1_IR
صفحه ما در اینستاگرام 👇
https://instagram.com/baradarannh.ir2?utm_medium=copy_link