💙 درسنامه صحیفه سجادیه 1️⃣
💙پژوهشگر تاریخ گفت :در رساله الحقوق علی بن احمد بن موسی است که از او به عنوان شیخ شیخ صدوق نام برده میشود که این امر برای او شانیتی ساخته و او را مورد اعتماد قرار داده است اگر چه در مورد او در کتابهای رجالی مطلبی یافت نمیشود، ولی همین که شخصیت با عظمتی مانند شیخ صدوق از او نقل روایت کرده است، میتوان به روایت او اعتماد کرد.
💛وی ادامه داد: راوی دیگر محمد بن جعفر الاسدی الکوفی است که در مورد او دو نظریه وجود دارد که گروهی مانند نجاشی او را در حدیث قابل اعتماد دانستهاند و به روایتهای او عمل میکنند ولی علامه حلی در یک جا وی را تائید و در جای دیگری قائل به توقف در عمل به احادیث او شده است؛ اما نظر نجاشی به خاطر تخصص او در رجال رجحان دارد و میتوان به این شخص اعتماد کرد.
♦️این پژوهشگر تصریح کرد: راوی دیگر جعفر بن محمد بن مالک الفزاری با کنیه ابوعبدالله است که در مورد او نیز سه دیدگاه وجود دارد که نظر اول او را ضعیف، نظر دوم قابل اعتماد و نظر سوم در برابر او و عمل به حدیثش توقف کردهاند.
👇ادامه در قسمت بعد🔽🔽🔽
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#رساله_حقوق
#درسنامه
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
🔸درسنامه صحیفه سجادیه 2️⃣
♦️حجت الاسلام بانشی اظهار کرد: محققانی که درباره جعفربن محمد تحقیق کردهاند با استناد به وجود نام وی در روایات کتاب «کامل الزیارات»، و تأکید مؤلّف این کتاب مبنی بر استفاده از راویان ثقه، در بررسی کلی وی را ثقه و قابل اعتماد دانستهاند.
🔸وی عنوان کرد: در مورد سه راوی دیگر این رساله به نام های خیران بن داهر، احمد بن سلیمان جبلی و علی بن سلیمان در کتابهای رجالی مطلبی نقل نشده و در واقع جزو راویان مجهول هستند.
🔸این پژوهشگر با اشاره به اینکه راوی دیگر محمد بن علی (ابوسمینه یا ابوجعفر) است که از ضعف او سخن گفته شده است، گفت: راوی بعدی محمد بن فضیل صیرفی است که در کتابهای رجالی او را اصحاب امام کاظم علیهالسلام دانستهاند و برخی او را ضعیف و برخی قابل اعتماد دانستهاند.
🔸وی تاکید کرد: مهم ترین راوی این رساله، ثابت بن دینار (ابوحمزه ثمالی) است که این شهرت به خاطر دعای معروفی است که در کتاب های ادعیه از ایشان از امام سجاد علیهالسلام نقل شده است و در کتابهای رجالی و تاریخی او را از شاگردان امام سجاد علیهالسلام نام بردهاند که در نزد امام سجاد علیهالسلام جایگاه خاصی داشته است.
🔸حجت الاسلام بانشی در پایان این بخش گفت: اگرچه ممکن است برخی راویان این رساله تضعیف شده باشند، ولی با توجه به قرائن و شواهد دیگر، از جمله نقل آن توسط اعلام و بزرگانی هم چون شیخ صدوق و متن قوی و بلیغ آن، میتوان به صدور آن از ناحیه امام علیهالسلام اعتماد کرد.
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#رساله_حقوق
#درسنامه
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
🤍#دعای_هفتم_صحیفه_سجادیه_اوج_آرام_بخشی
♦️اسلام برای سلامتی و زندگی همراه با معنویت اهمیت زیادی قائل است. قرآن و پیشوایان دین علاوه بر برنامه ی زندگی، راه کارهایی برای جلوگیری و مقابله با عوامل مخرّب زندگی معنوی انسانها و همچنین بلاها و مصائب و مشکلات بیان کرده اند.
یکی از زیباترین برنامههای دینی برای شکلگیری زندگی توأم با آرامش، دعا و نیایش است.
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#دعای_هفتم
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
کم-حجم-جلسه-پنجم.mp3
18.33M
شرح دعای هفتم صحیفه سجادیه ،دعای رفع بلاها واندوه ها و گرفتاری ها 5️⃣
🔸بابیان حجتالاسلام مرتضی وافی
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#دعای_هفتم
#شرح
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
📚#معرفی_کتاب_شرح_صحیفه_سجادیه
♥️بوستان سالکان در شرح صحیفه سرور ساجدان (علیه السلام)
🔸ادامه توضیح کتاب🔽🔽🔽🔽
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#شرح
#معرفی_کتاب
#بوستان_سالکان
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir
بنیاد بینالمللی صحيفه سجادیه
📚#معرفی_کتاب_شرح_صحیفه_سجادیه ♥️بوستان سالکان در شرح صحیفه سرور ساجدان (علیه السلام) 🔸ادامه توضیح ک
📚 درباره نویسنده کتاب و توضیحات کتاب
🔸سید صَدرالدین عَلی بن احمد بن محمد مَعصوم حسینی دَشتَکی شیرازی (۱۰۵۲ – ۱۱۱۸ق یا ۱۱۲۰ق)، معروف به سید علی خان مدنی و سید علیخان کبیر و در نزد عرب به ابن معصوم مدنی از علمای شیعه قرن دوازدهم هجری بوده است. جامعترين و مفصلترين شرح صحیفه سجادیه، اثرى است كه او نگاشته و نام رياض السالكين فى شرح صحيفة سيدالساجدين (علیه السلام) را بر آن نهاده است.
🔸 برگردان فارسى این اثر با نام بوستان سالكان در شرح صحيفه سرور ساجدان (علیه السلام) و به قلم حسین صابری منتشر شده است كه همراه با تدقيق در متن و تحقيق در منابع و مآخذ است.
🔸به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد صحیفه سجادیه به نقل از خبرگزاری کتاب، حسین صابری، استاد دانشگاه فردوسی مشهد در مقدمه کتاب «بوستان سالکان؛ در شرح صحیفه سرور ساجدان»، نوشته است: «صحیفه سجادیه نامی است آشنا و گوهری است گرانݢسنگ که نه آن را به شناساندن نیازی است و نه این مهم در توان این یادداشت آغازین است.
🔸همین اندازه یادآوری بس که این کتاب از نخستین تألیفهای امامیه و از ریشهدارترین آثار ارجمند مکتب تشیع است و در گذر تاریخ پرشکوه خود، چه بسیار شرحها که بر آن نوشتهاند و چه بسیار ترجمهها که از آن پدید ساختهاند. از این میان جامعترین و مفصلترین شرح، اثری است که سیدعلی خان مدنی نگاشته و نام ریاض السالکین فی شرح صحیفة سید الساجدین را بر آن نهاده است.»
🔸مترجم، چند نکته درباره ترجمه خود بیان کرده ازجمله اینکه مبنای این ترجمه، چاپ هفت جلدی جامعه مدرسین از کتاب «ریاض السالکین فی شرح صحیفة سید الساجدین» است، در تقطیع عبارتها تقریباً به همان که در چاپ پیشگفته مشاهده میشود پایبند ماندهام، مترجم از آنجا که در اثر حاضر در مقام ترجمه قرآن کریم نبوده است و این مهم را در سیاقی مستقل و ویژه خود امکانپذیر میداند، ترجمه آیههایی را که در جای جای کتاب آمده،از ترجمه مرحوم آیتی نقل کرده است، در ترجمه حاضر نامهای ناشناخته معرفی شدهاند، احادیث و اقوال و اشعار در سر حد امکان به منابع خود ارجاع شدهاند و گاه نیز به همین استناد، اصلاحهایی جزئی در متن صورت پذیرفته است.
🔸در معرفی مولف کتاب نیز در مقدمه به قلم مترجم میخوانیم: «صدرالدین سیدعلی خان مدنی هندی شیرازی از عالمان برخاسته از سلسله ارجمند سادات است که در پانزدهم جمادیالاولی سال ۱۰۵۲ق در مدینه و به روایتی در مکه ولادت یافته است. خاندان او از خاندانهای عالمپرور بوده و نسب ایشان به زید بن علی میرسد. در گذشتههای دور این خاندان، نیای شانزدهم سیدعلی خان، یعنی ابوسعید نصیبی به شیراز کوچیده و پس از چندین نسل، جد مؤلف یعنی سیدمحمدمعصوم، شیراز را به آهنگ مکه ترک گفته و آنجا مجاورت گزیده است.
🔸مؤلف در دوران جوانی به حیدرآباد رفته و از همان زمان در هند اقامت داشته تا سرانجام پس از ۴۸ سال دیگر بار به مکه بازگشته و پس از مدتی نیز به عراق و آن گاه مشهد و سپس اصفهان رفته و در همین شهر شرح صحیفه را به سلطان حسن صفوی اهدا کرده است. او سپس به شیراز رفته و تا پایان عمر در آنجا بوده و به سال ۱۱۲۰ق در همان شهر بدرود حیات گفته و در شاهچراغ به خاک سپرده شده است.»
🔸از دیگر آثار سیدعلی خان مدنی میتوان به «انوار الربیع فی انواع البدیع»، «التذکرة فی الفوائد النادرة»، «الحدائق الندیة فی شرح الصمدیة»، «الدرجات الرفیعة فی طبقات الشیعة»، «الفرائد البهیة فی شرح الصمدیة»، «الکلم الطیّب و الغیث الصیّب»، «موضّح الرشاد فی شرح الارشاد فی النحو» اشاره کرد.
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#شرح
#سید_علی_خان_مدنی
#بنیاد_بین_المللی_صحیفه_سجادیه
@BONYAD_SAHIFEH
https://ssif1.ir