انسان شناسی ۱۱۴.mp3
11.84M
#انسان_شناسی ۱۱۴
#آیتالله_حسنزاده_آملی
#استاد_شجاعی
▪️چرا قلب بعضی آدمها آنقدر لطیف و رقیق است که مدام خدا را حس میکنند و او را در لابلای جریاناتِ ریز و درشت زندگیاش میبینند، لمس میکنند و هرگز در بحرانها نیز خدایشان را گم نمیکنند؟
🔺اما قلب اغلبِ ما، آنقدر در تعاملات و ارتباطات دنیا گیر کرده که جز آن، ادراک بالاتری ندارد، و در بحرانها پُر از ترس و تنهایی و ناامیدی میشوند؟
- علّت اینهمه تفاوت میانِ این دو دسته چیست؟
@Rahee_saadat
🌹امیرالمومنین علی (علیه السلام) :
🍀"المؤمن کالجبل الراسخ لا تحرکّه العواصف"
🍀مؤمن مانند کوه، استوار است، که بادهای تند او را تکان نمیدهند.🍀
📚 بحارالأنوار،ج۳۹،ص۳۵۱
@Rahee_saadat
بکگراند | 𝖣𝗂𝗌𝗇𝖾𝗒🌸 •
🌹امیرالمومنین علی (علیه السلام) : 🍀"المؤمن کالجبل الراسخ لا تحرکّه العواصف" 🍀مؤمن مانند کوه، استوا
🌹امیرالمومنین علی (علیه السلام) :
🍀"المؤمن کالجبل الراسخ لا تحرکّه العواصف"
🍀مؤمن مانند کوه، استوار است، که بادهای تند او را تکان نمیدهند.🍀
📚 بحارالأنوار،ج۳۹،ص۳۵۱
💠مؤمن از کوه سختتر و از پاره های آهن محکمتر است. هیچ چیزی نمیتواند موجب شود یک لحظه در دین مؤمن ترک ایجاد شود؛ یعنی یک مقدار شک کند، حالش تغییر کند و عوض شود.
◀️تنها مؤمن است که باطن انسانی دارد و دارای استحکام و صلابت شخصیت است. امام باقر (علیه السلام)میفرمایند: «المُؤمِنُ اُصلِبُ مِن الجَبلِ، الجَبلُ یُستَقَلُّ مِنه، والمُؤمِنُ لایُستَقَلُّ مِن دینِهِ شیئٌ= مؤمن از کوه استوارتر است. از کوه کم میشود؛ اما به هیچ وجه از دین مؤمن چیزی کم نمیشود».
◀️اساساً شخصیت مؤمن شخصیتی است که بصیرت پیدا کرده و دلش در اثر خودشناسی به امنیت رسیده و اینکه خودش را خوب میشناسد. قیمتها، اهداف، آرمانها و آرزوها را خوب میشناسد. مؤمن در زندگی به محکمات و ثابتات میچسبد و از متشابهات دوری میکند. تنها چیزی که ثابت است، حق تعالی است و وجود مقدس اهل بیت (علیهم السلام) که عشق به آنها یک عشق آرام بخش و تعالی بخش است.
◀️اینکه در زیارت آل یس امام زمان (عجل الله تعالی) به ما میگویند هر وقت خواستید در مورد محبوبهایتان صحبت کنید، بگویید: «لاحَبیبَ اِلاّ هُوَ واَهلُهُ= غیر از پیامبر و آلش محبوب حقیقی وجود ندارد» برای این است که محبوبهای دیگر متزلزل و زائل شدنی هستند و دل انسان نمیتواند به محبوبهای موقت و زائل شدنی استحکام و آرامش پیدا کند.
💠چیزهایی که ما را تنها میگذارند و هر لحظه میتوانند نابود شوند و از بین بروند، اصلاً قابل تکیه کردن نیستند. مثل عشقهای زمینی، مقام و ریاست و شئونات اعتباری اجتماعی و سیاسی که به هیچ کس وفا نمیکند. معشوقهای علمی که خود یک ابزار است که آنها خود در معرض آفت میباشند؛ چهبسا دانشمندانی که بر اثر کهولت سن یا بیماری، هر آنچه که آموخته بودند از یادشان رفته است. پس اینها تکیهگاه انسان برای آرام بخشی زندگی نیستند و تنها کسی که برای ما ماندگار است، عشق به حق تعالی است و پیوند با او یک پیوند ناگسستنی است.
@Rahee_saadat
🌟حکمت شماره ۱۸ نهجالبلاغه:
🌺وَ قَالَ (علیه السلام) فِي الَّذِينَ اعْتَزَلُوا الْقِتَالَ مَعَهُ: خَذَلُوا الْحَقَّ، وَ لَمْ يَنْصُرُوا الْبَاطِلَ.
🍀ره آورد شوم فرار از جنگ (سياسى، اخلاق نظامى):
و درود خدا بر او، فرمود: (در باره آنان كه از جنگ كناره گرفتند) حق را خوار كرده، باطل را نيز يارى نكردند.(1)
__
(1). حارث ابن حوط هم مخالف جنگ جمل بود و به امام گفت من هم مانند سعد وقّاص و عبد اللّه عمر شركت نمى كنم.
#نهج_البلاغه
#حکمت_۱۸
@Rahee_saadat
🔆 #پندانه
🔻در قلاب وسوسههای شیطان گیر نکنید🔻
🔹صیاد برای گرفتن ماهی، قلاّب به کار میبرد. بر سر قلاّب، طعمهای که ماهی دوست دارد میگذارد. ماهی قلاب را همراه طعمه میبلعد.
🔸قلاّب که بلعیده شد، تکانی به نخ قلاب وارد میشود؛ اگر ماهی کم وزن باشد، صیاد با یک ضرب آن را بالا میکشد و اگر سنگین باشد، صیاد بهطور متناوب آن را میکشد و رها میکند تا خسته و بی جان شود. وقتی مطمئن شد که ماهی دیگر توانی ندارد آن را بیرون میکشد. شیطان گاهی قلاّبش به انسانی گیر میکند. طعمه سر قلاّب، آرزوی دراز، رابطه با نا محرم، ریاستطلبی و در یک کلمه علاقه به دنیا است.
🔹بعد از اینکه انسان را به دنیا علاقمند کرد، قلاب را شل و سفت میکند. ولی مواظب است بند قلاب پاره نشود. چندین بار او را میآورد و میبرد تا بالاخره او را اسیر خود کند.
🔺مواظب وسوسههای شیطان باشید🔺
@Rahee_saadat
🔅 #امام_علی علیه السلام :
✍️ يا بنَ آدمَ، كُنْ وَصِيَّ نَفسِكَ في مالِكَ، و اعمَلْ فيهِ ما تُؤثِرُ أن يُعمَلَ فيهِ مِن بَعدِكَ
🔴 اى پسر آدم!
وصىّ خودت در مال و دارايى خويش باش و با آن چنان كن كه ترجيح مى دهى پس از تو با آن چنان شود
📚 نهج البلاغه، حکمت ۲۴۵
@Rahee_saadat
✨﷽✨
🔴برای آزادی از دوزخ
✍روایت نموده اند که رسول خدا (ص) روزی از قبرستان گذر می نمودند نزدیک قبری رسیدند به اصحاب خویش فرمودند: عجله کنید و بگذرید اصحاب تعجیل کردند و از آنجا گذشتند و در وقت مراجعت چون به قبرستان و آن قبر رسیدند خواستند زود بگذرند حضرت فرمودند: عجله نکنید. اصحاب عرض کردند: یا رسول الله! چرا در وقت رفتن امر به عجله کردن فرمودید حضرت فرمودند: صاحب این قبر را عذاب می کردند و من طاقت شنیدن ناله و فریاد او را نداشتم اکنون خدای تعالی رحمتش را شامل حال او کرد، گفتند: یا رسول الله! سبب عذاب و رحمت به او چه بود؟
حضرت فرمودند: این مرد، مرد فاسقی بود که به سبب فسقش تا این ساعت در اینجا معذب بود کودکی از وی باقی مانده بود در این وقت او را به مکتب بردند و معلم به این فرزند بسم الله الرحمن الرحیم را تعلیم نمود و کودک آن را بر زبان جاری نمود، در این هنگام به فرشتگان عذاب خطاب رسید که دست از این بنده فاسق بردارید و او را عذاب نکنید روا نباشد که پدر را عذاب کنیم در حالی که پسرش به یاد ما باشد
📚داستان هایی از بسم الله الرحمن الرحیم
به نقل از: تفسیر متهج الصادقین /32
@Rahee_saadat
6.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹❤️🌹
❤️آخرین آدینه مردادماه تون
🌹گلبارون
❤️روزتون پراز مهربانی
🌹وجودتون سلامت
❤️دلتون گرم از محبت
🌹عمرتون با عزت
❤️و زندگیتون مملو از خوشبختی
🌹امروزتون زیبا
❤️در کنار خانواده و عزیزانتون
@Rahee_saadat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌼در آخرین آدینه مردادماه
🌸صلواتی ختم کنیم به نیت
🌼تعجیل در فرج مولایمان صاحب الزمان
🌸رفع گرفتاری حاجت مندان
🌼و سلامتی شما عزیزان
🌸اللّهُمَّصـَلِّعـَلي
🌼مُحَمَّدوَآلِمُحَمَّد
🌸وَعَجِّلفَرَجَهُـــم
@Rahee_saadat