🕋⚜🕋⚜🕋⚜🕋
🕋⚜🕋
#بقیة_الله_خیر_لکم_إن_کنتم_مؤمنین
#اسامی_القاب_صفات_مبارک_حضرت_بقية_الله_الأعظم_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
#الطرید
ا❁﷽❁
✨وَلَا تَطْرُدِ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ ۖ مَا عَلَيْكَ مِنْ حِسَابِهِمْ مِنْ شَيْءٍ وَمَا مِنْ حِسَابِكَ عَلَيْهِمْ مِنْ شَيْءٍ فَتَطْرُدَهُمْ فَتَكُونَ مِنَ الظَّالِمِينَ
و آنان كه بامدادان و شامگاهان پروردگارشان را میخوانند [و با این خواندن] خشنودی او را میخواهند، از نزد خود مران. نه چیزی از حساب [عمل] آنان بر عهده توست، و نه چیزی از حساب [كار] تو بر عهده آنان است كه آنان را برانی و [به سبب راندنشان] از ستمكاران باشی.
(سوره انعام،آیه۵۲)
✨وَاصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ ۖ وَلَا تَعْدُ عَيْنَاكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَنْ ذِكْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ وَكَانَ أَمْرُهُ فُرُطًا
با كسانی كه صبح و شام پروردگارشان را میخوانند در حالی كه همواره خشنودی او را میطلبند خود را شكیبا دار، و در طلب زینت زندگی دنیا دیدگانت [از توجه] به آنان [به سوی ثروتمندان] برنگردد، و از كسی كه دلش را [به سبب كفر و طغیانش] از یاد خود غافل كردهایم و از خواستههای نامشروعش پیروی كرده و كارش زیادهروی است، اطاعت مكن.
(سوره کهف، آیه۲۸)
❇️(۶۵) نام مبارک : «الطَّرید»
✍ "الطَّرید" به معنای رانده شده است و معنایی مشابه "الشرید" دارد.
➖ «طرید» به کسی اطلاق می شود که کنار گذاشته شده است. حضرت حجة به راستی در این زمان طرد شده هستند؛ چرا که قدر و منزلت ایشان آن گونه که باید، دانسته نمی شود و هیچ یک از مراتب شکر و حمد در برابر ، کمال دین الهی و تمام نعمت رب ، یعنی امام حی و ولایت کلیه الهیه ادا و محقق نمی گردد.
✅ از القاب حضرت بقیة الله الأعظم (أرواحنا فداه)«الطَّرید» به معنای طرد وکنار گذاشته شده است. مردم قدر و منزلت وجود مقدسشان را ندانسته وایشان را با قلب،زبان و عمل طرد کرده اند.
💠 امیر المومنین و امام کاظم (علیهما السلام) در روایات فرموده اند:
⚜صَاحِبُ هَذَا الْأَمْرِ هُوَ الطَّرِيدُ
صاحب اين امرطريد (كنار گذاشته شده)است.
📗كمال الدين، ج۱، ص۳۰۳
🖋 مطابق آیات حضرت قرآن،طرد کردن آنانکه علی الدوام مشغول تقديس و تسبيح ربّ هستند،«ظلم»است.
💠 رسول اکرم(صلی الله علیه وآله) فرمودند:
⚜صبر کن در معیت با آنان که صبح و شام مشغول ذکر وتسبیح وتهلیل و تحمید اند،که خداوند میفرماید:«نَفْس خود را به صبر وادار کن در معیت با آنانکه صبح وشام پروردگار خویش را میخوانند و رضایتش را میطلبند و نباید چشمانت از آنان منصرف گردد»(سوره کهف،آیه۲۸) ومیفرماید:«نه چيزى از حساب آنها بر عهده توست و نه چيزى از حساب تو بر عهده آنان،که اگر طردشان کنی از ظالمان خواهی بود»(سوره انعام،آیه۵۲)
📔بحارالأنوار، ج۷۴، ص۱۰۷
💠 امیرالمومنین (علیه السلام) در وصف حضرت قائم آل محمد (عجل الله تعالی فرجه الشریف) سروده اند:
🔅سَمِيُّ نَبِيِّ اللَّهِ نَفْسِي فِدَاؤُهُ
🔅فَلَا تَخْذُلُوهُ يَا بَنِيَّ وَ عَجِّلُوا
او هم نام پیامبر است . جانم فدای او باد!
فرزندانم او را تنها نگذارید و در یاریش تعجیل کنید!
📗منتخب الاثر، جلد۲، ص۹۷
🕋⚜🕋
🕋⚜🕋⚜🕋⚜🕋
@BahrulEilm
⚜✨⚜✨⚜
⚜✨⚜
⚜
#قرآن_شناسی
#اسامی_شئونات_صفات_فضائل_حضرت_قرآن
#مجید
ا❁﷽❁ا
✨ق* وَ الْقُرْآنِ الْمَجيد
(سوره مبارکه قاف،آيه ۱)
✨بلْ هُوَ قُرْآنٌ مَجِيدٌ* فِي لَوْحٍ مَحْفُوظٍ
(سوره مبارکه بروج، آیات ۲۱ و ۲۲)
❇️ صفت حضرت قرآن: «مجید»
✍از صفات حضرت قرآن، «مجید» است؛ همانطور که در آیاتی از مصحف شریف نیز بدان تصریح شده است.
➖ مجید، از ریشه «مجد» می باشد که بر عظمت و علّو و سعة در شرافت، کرامت و عزّت و رفعت دلالت می نماید:
▫️و الْقُرْآنِ الْمَجِيدِ: يريد الرفيع العالي.
✨ در آیه اول سوه مبارکه قاف، پس از حرف مقطعه «قاف» که دلالت بر قلّه قاف و نقطه وحدت دارد، در وصف حضرت قرآن به «مجید» بودن اشاره شده است. به عبارت دیگر، حقیقت حضرت قرآن و بسیط آن در نقطه وحدت، به «مجید» بودن متصف گردیده است؛ فلذا حضرت قرآن در اعلی مرتبه و نقطه وحدتش، مجید یعنی رفیع المقام و متعالی المکان می باشد.
✨بلْ هُوَ قُرْآنٌ مَجِيدٌ* فِي لَوْحٍ مَحْفُوظٍ
(سوره مبارکه بروج، آیات ۲۱ و ۲۲)
💠 «مجید» یکی از اسماء حسنای الهی و از القاب مبارک حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه و اله و سلم) نیز می باشد که در حروف مقطعه «حم» ذکر شده است؛ همانطور که حضرت صادق آل محمد (علیه السلام) فرمودند:
⚜«حم» فَمَعْنَاهُ الْحَمِيدُ الْمَجِيدُ.
💎وجود مقدس حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و اله و سلم) از آنجا که در مقام حمد ذات به مرتبه فناء رسیده اند و حمد در وجود مبارکشان متجلّی گشته است، خود مورد حمد و ستایش و لذا ملقب به «حمید» می باشند.
✔️همچنین صاحب مجد و علوّ به معنا المطلق می باشند و سینه مبارکشان محل استقرار بسیط حضرت قرآن و قاف و نقطه وحدت آن است.
🔹مطابق آیات سوره مبارکه بروج ، محل استقرار حضرت قرآن در «لوح محفوظ» است؛ حضرت قرآن در «لوح محفوظ» مستقر و مستودع می باشد که مقصود، «مشکاة و صدر محمّدي» (صلی الله علیه و اله و سلم) است.
➖به عبارت دیگر، بسیط حضرت قرآن، در سینه محمدی (صلی الله علیه و اله و سلم) جا داده شده و حضرت قرآن در این مرتبه یعنی اعلی مرتبه اش، «مجید» می باشد.
📔معاني الأخبار ؛ النص ؛ ص٢٢
📔مستدرک سفینة البحار، ج ۹ ص ۲۸۰
⚜
⚜✨⚜
⚜✨⚜✨⚜
@BahrulEilm
#رمضان_الکریم
#ادعیه_رمضان
📃 دُعَاءُ أَبِي حَمْزَةَ اَلثُّمَالِيِّ فِي اَلسَّحَرِ لِعَلِيِّ بْنِ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ :
⚪️ فراز دوم
❇️ بِكَ عَرَفْتُكَ، وَاَنْتَ دَلَلْتَني عَلَيْكَ، وَدَعَوْتَني اِلَيْكَ، وَلَوْلا اَنْتَ لَمْ اَدْرِ ما اَنْتَ. اَلْحَمْدُ للهِِ الَّذي اَدْعوُهُ فَيُجيبُني، وَاِنْ كُنْتُ بَطيـئاً حينَ يَدْعوُني، وَالْحَمْدُ للهِِ الَّذي اَسْئَلُهُ فَيُعْطيني، وَاِنْ كُنْتُ بَخيلاً حينَ يَسْتَقْرِضُني.
🔆 تو را به تو شناختم، و تو مرا بر هستي خود راهنمايي فرمودي و به سوي خود خواندي. و اگر راهنمايي تو نبود، من نمي دانستم تو كه هستي. سپاس خداي را كه مي خوانمش و او جوابم را مي دهد، گرچه سستي مي كنم گاهي كه او مرا مي خواند، و سپاس خداي را كه از او درخواست مي كنم و او به من عطا مي نمايد، گرچه بخل مي ورزم هنگامي كه از من قرض بخواهد.
📚 بحار الأنوار ، ج ۹۵، ص ۸۲
➖البلد الأمین ج ۱، ص ۲۰۵
➖مفاتیح الجنان، دعای ابوحمزه ثمالی
🍃✨🍃🍃✨🍃
@BahrulEilm