12.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پورنوکراسی_را_ببینید
قسمت آخر
❗️ابتذال کنشگران سیاسی در امر جنسی در انتخابات
❗️چرایی استفاده ابزاری از زنان در ایام انتخابات
❗️تند باد تمایلات جنسی و جنسیتی در جامعه چگونه به حرکت در می آید؟
#انتخابات
#استفاده_ابزاری_از_زنان
#تحمیق_همگانی
#هیجان_سازی
#پورنوکراسی
#ایکس_نگار
#بانو_نگار_رسانه_گفتمان_انقلاب_اسلامی
@Banounegar
#هدیه
#روز_دختر
#ناردونه
#کتاب_دفترچه
#پیکسل_ناردونه
#قیمت پک شامل یک عدد کتاب دفترچه و یک عدد پیکسل: 45 هزار و پانصد تومان ناقابل🌺🌺🌺
#هماهنگی برای ارسال:۰۹۱۵۳۱۴۶۶۱۸
@Banounegar
📌 حقوق دخترانه و یادداشتی به مناسبت روز دختر
قسمت اول
📍دورههای تاریخی بشری سرشار از اتفاقات ریز و درشت دربارهی مسائل مختلف و از زوایای متفاوت بوده است. گاهی از جنگ میان مذهبها رنج برده است و گاه در نزاع میان زمین و ابزار تولیدی عمرش را سپری کرده است. زمانی درگیر سرکوبی عقاید و اندیشههای علمی نوین بوده و در دورهای در پی کشف دنیای جدید، اسارت و حتی کشتار انسانهای دیگر را انتخاب کرده است چنان که آثار و شواهد آن از پس قرنها همچنان روح را میآزارد. بعدتر بشر با تولد افکار و ایدههای نوین فلسفی و با استفاده از ابزار خرد، هرآنچه مانع پیشرفت بشریاش بود سرکوب نمود تا راه برای رسیدن به امیال سیریناپذیرش بازتر و هموارتر شود.
🔍این میان و تا مدتهای مدید، "زنان" نه تنها محلی از اِعراب نداشتند که اساسا مسالهای به نام زنان، موضوعیت ماهوی نداشت.
تا اینکه در دهههای نخستین قرن بیستم، مقولهای به نام جایگاه زنان، در پی گرفتن حق رأی برای زنان، در دنیای غرب، موضوعیت یافت و همزمان با افزایش نیاز به کارگرهای با دستمزد پایین برای گردش چرخهای سرمایهمدار و سیستمهای نوظهور مادی، با کمک تغییر سبک پوشش زنان، حضور بیشتر آنها را در کارگاهها و کارخانههای صنعتی ممکن ساخت.
بدیهی است برای این حضور بیشتر در عرصهی تولید و اقتصاد، لازم بود موانع دیگر همچون نقشهای خانگی و درونزای زنانه نیز از میان برداشته شود. این مهم به راحتی و در لوای منکوب و بیارزش سازی مفاهیمِ "مادرانگی" و "زنانگی" با عنوان شهروند "جنس دوم" و بازتولید مفاهیم جدیدی از "برابری جنسیتی" و "همارزشی زن و مرد" در دنیای مدرن به دست آمد.
🎯شاید یکی از مهمترین تسهیلگرانِ عرصهی تغییرات افکار مرد محور به نگرشهای زنانه در دنیای غرب، وجود الهیات سنتی و اقتدارگرای مردانه با محوریت "شرّ انگاری زنان" در قرائتهای رایج از دین و سنت موسائی و عیسائی باشد. تفکری که زن را عامل پلیدی، فریب، پستی و خواریِ مردان میدانست و به همین دلیل سعی در واپسرانی این عامل انحطاطی داشت. اما در قرن بیستم و با تقدسزدایی از دین سنتی و روی کار آمدن الهیات مدرن، این نگرش جای خود را به معرفتی جدید از جایگاه خرد و اندیشهی مادیگرایانه و لذتمدار سپرد که نه تنها انسان را اعم از زن و مرد لایق لذت، آسایش و بهره از دنیای مادی میداند، بلکه هیچ حدّ و مرزی نیز برای مسیر دستیابی به آن، جز احترام به آزادی سایر انسانها، قائل نیست. بدیهی است در این نگرش دیگر نیازی به "شرّانگاری زنان" نبود بلکه برعکس به کمک همین زنان، میشد فرآیند تحوّل از دنیای سنتی به دنیای مدرن را سریعتر هم طی کرد.
📌فرآیندی که با تلاش فراوان سعی در وجاهتبخشی به اینجا و اکنونسازی به جای غایتاندیشی و معادباوری، عادی سازیِ روابط آزاد جنسی در شکلهای مختلف به جای خانوادهگرایی، فردیت تامّ و تمامیت خواهی فردی به جای دگراندیشی و دیگرخواهی، هژمونیِ لذت آنی و غریزهباوری بر منفعت غایی و فطرتباوری و غلبهی اندیشهی تکاثر و ثروتاندزی به جای کوثرگرایی و بهرهبرداری داشته و بر انسان مادی و تکاملگرا به جای انسان الهی و گامبردار در مسیر تعالی و مسئول و پاسخگو نسبت به سایر عوامل موجود در عالم هستی تکیه دارد.
🔍بعد از این همه تلاش، شاید عجیب به نظر برسد اما تقریبا کلیت مبحث حقوق زنان در دنیای مدرن شامل مواردی از قبیل: تمامیت بدنی و خودمختاری، حق رأی، حق کار، حق دستمزد برابر به خاطر کار برابر، حق مالکیت، حق تحصیل، حق شرکت در ارتش، حق مشارکت در قراردادهای قانونی و در نهایت حقوق سرپرستی، ازدواج و مذهبی میشود.
ادامه دارد..
#حقوق
#دختران
#روز_دختر
✍️ الهام غفاری دانشجوی دکتری مطالعات زنان
https://humanrights.eadl.ir/news/articleType/ArticleView/articleId/8752
@Banounegar
📌 حقوق دخترانه و یادداشتی به مناسبت روز دختر
قسمت دوم
📍بعد از این همه تلاش، شاید عجیب به نظر برسد اما تقریبا کلیت مبحث حقوق زنان در دنیای مدرن شامل مواردی از قبیل: تمامیت بدنی و خودمختاری، حق رأی، حق کار، حق دستمزد برابر به خاطر کار برابر، حق مالکیت، حق تحصیل، حق شرکت در ارتش، حق مشارکت در قراردادهای قانونی و در نهایت حقوق سرپرستی، ازدواج و مذهبی میشود.
🔍بدیهی است در نگرشی که انسان را در چند بُعد محدود و نه تمامی ابعاد و در گسترهی دنیا و نه تمام هستی، میبیند، حقوق وی و تکالیف او را نیز محدود و محصور به همین زوایای معدود بداند.
فلسفهی وجودی این نگرش، خود جای بحث و بررسی مفصل دارد که از کدام منبع و تحت چه اندیشه و تفکری، نگرش به انسان از منظر ابعاد مادی و ماتریالیستی، سرمایه مدار و مارکسیستی، آزادی طلب و لیبرالیستی به عنوان نگرش مبنا و اساسی، مورد پذیرش جمعی قرار گرفته است؟
آیا اگر مبانی نگرشی انسان در جهان حاضر، بر اساس اندیشه ای دیگر تبیین میشد، باز هم همین ابعاد و زوایا و حقوق و تکالیف، وضع میشد؟
به راستی حقوق یک انسان چگونه و بر چه مبنا و اساسی تبیین میشود؟
📌این حقوق بایستی دارای چه ویژگیها، ارزشها، چه میزانی از عمق، رو به کدام سمت و جهت و دربردارندهی چه راهبردهایی برای دستیابی به آن باشند؟
📌آیا مرجع وضع این حقوق و قانونها برای انسان، انسانهای دیگر هستند؟
اگر پاسخ، آری است، این انسانها خود باید دارای چه جایگاه و بینش و نگرش و اندیشهای باشند تا بتوانند مسیر و مبدا و مقصد حرکت انسان را تبیین کنند؟
بازوی نظارتی آنها کدام است و بر چه اساسی گزینش شده است؟
و اگر پاسخ، خیر است، چه نهاد و جایگاهی بایستی این همه را تدوین و تبیین نماید؟
ادامه دارد..
#روز_دختر
#حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها
#حقوق_دختران
#بانو_نگار_رسانه_گفتمان_انقلاب_اسلامی
✍️ الهام غفاری دانشجوی دکتری مطالعات زنان
@Banounegar
https://humanrights.eadl.ir/news/articleType/ArticleView/articleId/8752
📌حقوق دخترانه و یادداشتی به مناسبت روز دختر
قسمت سوم
📍سوال اساسی دیگر شاید این پرسش باشد: آیا راه بهتری برای دستیابی به نسخهای جامعتر، گویاتر، شفافتر، معنادارتر، عمیقتر و گستردهتر وجود دارد؟
راهی که انسان را با همهی ابعادش ببیند؛ داشتهها و قدرهای وجودیاش را بسنجد؛ نیازهایش را تنظیم کند؛ او را درگسترهی هستی، نقشآفرین بداند و نه تنها برای بودنش، چگونه بودنش، رفتنش و چگونه رفتنش در این دنیا، برنامه داشته باشد بلکه برای مقصدهای بعدی حرکت او در عالم هستی نیز برنامهای گویا و قابل دستیابی داشته باشد.
مسالهی دین، ضرورت نیاز به دین و جایگاه دین در زندگی بشری، براساس همین اصول مسلم و غیرقابل انکار، تبیین و تعریف میگردد.
دین، همان برنامهی جامع فوق بشری است که حرکتهای انسان را جهت میدهد و طرح زندگی او را سامان میبخشد.
📌روشن است که منظور از این دین، دین مبین اسلام است که در نظام جامع خویش برای تمامی ابعاد وجودی انسان، پیش از تولدش و در بودنهایش، حرکتها، رویکردها، انتخابها و حتی نیتهایش در این عالم، برنامه داشته و هادی او در مسیر گذرای این عالم و ضامن و نگاهبانِ آثار و نتایج حرکتهای او در عوالم بعد از حیات دنیایی وی میباشد.
📌چنین دین جامع و برنامهمحوری باید که فارغ از جنسیت و بالاتر از نقشهای محدود جنسی و جنسیتی بوده و برای انسان به ما هو انسان، لازمالاجرا باشد.
دین اسلام دارای نظامهای مختلفی همچون نظام تربیتی، نظام اخلاقی، نظام اجتماعی، نظام اقتصادی و نظام حقوقی و سایر آن است که با تاخر و تقدم ارزشی به لحاظ جایگاهی به دنبال یکدیگر و یکی از پی دیگری ساخته و پرداخه میشوند.
📌در نظام جامع اسلامی، حقوق دختران و زنان، همچون حقوق مردان، مبتنی بر داشتهها، نقشها و مسئولیتهای فردی هریک از دوجنس و متناسب با جایگاه انسانی هریک از ایشان در ساختار خانواده و در نظام اجتماعی اسلامی طراحی و به هریک از ایشان اعطاء شده است. ساختاری که مبتنی بر فطرت الهی انسان و قدر رفیع او در عالم هستی بوده و قرار است راهگشای حرکت تعالیبخش او به سوی ذات باری تعالی باشد. در چنین نگرشی مبنای تفاوتهای زن و مرد، طبیعی، فطری و ساختهی دست الله است. تفاوتهایی که بودنشان، ارزشآفرین و مایهی تفاخر نیست و نبودشان حسرتزا و عقدهآور نمیباشد؛ بلکه اینها صرفا نعمتهایی الهی و امکانی اعتباری و امانتی جعلی از سوی پروردگار در دستان بشر اعم از زن و مرد بوده تا هریک از این دو جنس بتواند با اختیار خویش و با موضعگیری صحیح در مقابل این داشتههاو حتی نداشتههایش، شکل بودن و کمالِ رفتنش را رقم بزند.
📌در این بینش، اساسِ افتخار و کرامت هر انسان، میزان تقوای او یعنی مقدار عمل به فهمها، معرفتها و نیتهای الهی خویش است.
🔍براین اساس در نظام حقوقی اسلام، با کلماتی همچون توبه، عفو، حدّ و قصاص برای گسترش حیات و پاک شدن سیئات و بالاتر از آن تبدیل سیئه به حسنات روبرو هستیم. مفاهیم بلندی که فقط در نگاه توحیدی و در نظام ارزشی اسلام، قابل درک و فهم است.
ادامه دارد...
#روز_دختر
#حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها
#حقوق_دختران
#بانو_نگار_رسانه_گفتمان_انقلاب_اسلامی
✍️ الهام غفاری دانشجوی دکتری مطالعات زنان
@Banounegar
https://humanrights.eadl.ir/news/articleType/ArticleView/articleId/8752
📌حقوق دخترانه و یادداشتی به مناسبت روز دختر
قسمت پایانی
📍 وقتی هدف از بودن انسان، رشد یعنی حدّی بالاتر از کمال، معرفی میگردد و جهت حرکتش، نه انسان و نه دنیا بلکه قرب به ذات حقّ باشد، بدیهی است برای چنین انسانی، حرف از حقوق جنسی و جنسیتی، ذیل منظومهی باور الهی انسان تعریف میگردد.
📌حقِّ چنین زنی، نه مالکیت خودش بر بدن به جای مالکیت مرد، بلکه مالکیت الله بر بدنش است. چراکه مالک بدن، دیگر انسان، چه زن و چه مرد، نیست. بلکه مالک اصلی، ذات اقدس اله است و هدف از داشتن چنین بدنی نه لذت و شهوت به هر طریقی، بلکه حریمداری و بندگی برای الله و صرف همین بدن مادی و امانی در مسیر رشد الهی است.
📌حقِّ چنین زنی، نه حضور در هر عرصهای و به هر بهانهایاست، بلکه حضور وی در پرتو تعالیم والای اسلامی و متناسب با نقشها و ضروریات و متناسب با کارکردها و اهداف متعالی اسلامی تبیین و تعریف میشود؛ لذا گاه ضرورت، وی را در خانه میخواهد و گاه وسط میدان! توضیح این مطلب، نیازمند داشتن تفکری فازی به جای داشتن نگرش صفر و صدی است که انسان در منظومهی اسلامی ببیند و او را با نیتهای الهیاش بسنجد.
نگاه به تاریخ پربار و روشن اسلام و سیرهی زندگی معصومین علیهم السلام اجمعین نشان میدهد دین اسلام نگرشی بالاتر از سوگیریهای جنسیتی داشته و براساس شرایط و متناسب با نیازهای حقیقی انسان، نوع موضعگیری او را مشخص نموده است.
🌸یکی از زیباترین عرصههای نگرش الهی به مقام دختران و زنان در اسلام، جایگاه حضرت معصومه سلامالله علیها نزد پدر و برادر بزرگوار خویش است. بانویی که به شهادت سه معصوم، به مقام عصمت الهی رسید و شایستهی شفاعت بخشی به مسلمین عالم شد. بانوی کریمهای که در کودکی امین پدرش بود، نامهی سوالکنندگان را پاسخ میداد و در جوانی به دعوت برادر و در سفری پنهانی، به سوی امام زمانش حرکت کرد و در نهایت در سرزمینی رحل اقامت افکند که بعد از رحلت شهادتگونهاش زمینه را برای ظهور حجت و قائم آل محمد مهیا سازد.
🌸دختران ایران اسلامی افتخار دارند روز ولادت چنین بانویی را به نام خویش تکریم نمایند.
🌸دخترانی که بالاتر از حقوق مادی بشر امروز، به دنبال مسیری برای رسیدن به حقوق متعالی خویش هستند. حقوقی همچون حقِّ صیانت از عقل الهی، حقِّ برخورداری از محیط صالح برای انجام تکالیف الهی، حقِّ برخورداری از دنیایی که مسیر رفتن را تسهیل کند نه دعوت به ماندن و جلوه کردن را، حقِّ برخورداری از دینی که جان را صیقل دهد و تفکر را شکوفا سازد و بینشی، معرفتزا بیاورد و قرب به حقّ را حاصل کند. انشاءالله
✍️ الهام غفاری دانشجوی دکتری مطالعات زنان
#حقوق
#دختران
#روز_دختر
#معصومه_سلام_لله_علیها
@Banounegar
https://humanrights.eadl.ir/news/articleType/ArticleView/articleId/8752
🔸بامداد انتخاب / زنان در شهر
📌نشست هم اندیشی با حضور خانمهای کاندید شورای شهر ششم با موضوع بایستههای مدیریت و طراحی شهری در موضوع زن و خانواده
⏰زمان: چهارشنبه ۲۶ خرداد ماه
🕑ساعت: ۱۰ الی ۱۲
🏢مکان: سالن شورای نهاد رهبری دانشگاه فردوسی مشهد
🎙با حضور مجری و کارشناس: خانم زهرا عباسپور پژوهشگر و فعال حوزه زنان و خانواده
پخش زنده از :
📱www.instagram.com/andishezanan
⭕️ جهت ثبتنام از طریق ربات زیر اقدام نمایید:
🤖 @BasFum_bot
😷 همراه با رعایت نکات بهداشتی
#بانو_نگار_رسانه_گفتمان_انقلاب_اسلامی
🆔 @basfum
@Banounegar
📌تجربه انگاری یک کنش اجتماعی زنانه
چند وقتی است در میان روزهای هفته "پنج شنبه ها" برایم روز خاصی است. چرا که هر هفته با آمدنش حسی در درون من تکان می خورد . مدتی بود به این فکر می کردم که برای گرفتار نشدن در آفتِ ماندنِ صرف در مباحثِ نظری و تئوری در حوزه زنان و بنا به پیشنهاد همسرم، راهی مناطق حاشیه شهر شوم. با همراهی فعالین محلی این منطقه جلساتی در پنج شنبه های هر هفته جهت توانمندسازی زنان سرپرست خانواده و دختران گرفتار در آسیب های اجتماعی برنامه ریزی شد. در این طی این جلسات بود که فاصله مشکلات میدانی این زنان را از عرصه "نظر" تا "برنامه" و "قانون " را می شود به خوبی دید و فهمید.
وقتی زنی را می بینی که با وجود همسر بیمار و از کارافتاده اش برای تامین هزینه های او و فرزندانش چکمه آهنی به پا می کند و در یک لبنیاتی که ساعت ها از منزلش دور است مشغول به کار می شود و در راه بازگشت از محل کار تصادف می کند و یک پایش پس از هشت بار عمل همچنان می لنگد و لنگ لنگان مجبور است باز هم سرکار برود، وقتی از من می خواهد شغلی که بشود در منزل انجام داد را به او معرفی کنم ،من با خود می اندیشم پس «قانون مشاغل خانگی» و «قانون توانمند سازی زنان سرپرست خانواده» چرا به کار این زن نمی آید.
وقتی دختر نوجوانی را میبینم که در کودکی، خاطرات تلخ بازداشت و زندانی مادرش به خاطر چک برگشتی هنوز او را رها نکرده، می بایست شاهد خودکشی برادری باشد که به لحاظ عاطفی بسیار به او نزدیک بوده و این مسئله او را آنقدربی تاب کرده که به هرکسی پناه میبرد تا مرهمی بر دردش باشد. مرهم درد او را پسری پر می کند که 15 سال از خودش بزرگتر است و پس از اغفال و برقراری رابطه او را معتاد به سیگار کرده و رهایش می کند .دختر می گوید که مادرش بعد از اینکه می فهمد چه بلایی این پسر سر او آورده سکته می کند و الان توان تکان خوردن ندارد...
دختر در پایان صحبتش با یک جمله آتشت می زند« من خیلی تنهام میشه برای همیشه با من دوست باشی؟» و تو مبهوت می مانی که وجود یک مربی تربیتی متخصص در یک نظام تربیتی صحیح چقدر می توانست جلوی این آُسیب ها را برای این دختر در این سن بگیرد.
هر چند در نگاه اول به نظر می رسد این ماییم که به این زنان کمک می کنیم، اما در حقیقت با شنیدن و دیدن این مسائل است که به رشد و ایجاد حال خوب در ما کمک می کند. یکی از دوستان وکیلم که با من آمده بود می گفت از وقتی با این کار و این مردم آشنا شدم نگاهم به زندگی تغییر کرده جنس غمم فرق می کند، دیگر مسئله دیروزم برایم مسئله نیست و نگاهم به زندگی عوض شده و من چقدر با او هم نظرم . اصلا فلسفه این جنس کار همین است که تو بیش از کاری که می کنی مزد می گیری و رشد پیدا می کنی .
روزی که من شروع به کار در این منطقه کردم یک نفر بودم و الان به حمد الهی نزدیک به 25 نفر از وکلا، مشاورین خانواده، مربیان تربیتی دختران و مبلغین دینی به جمع گروه مردمی مهر بانو پیوستند. گروه جهادی "مهربانو "همچنان یک گروه مردمی است که تلاش ها و دغدغه های تک تک اعضایش او را به پیش می برد. و در این مسیر نیازمند همراهی همه بانوان دغدغه مند این عرصه است.
✍️ زهرا عباسپور(پژوهشگر و فعال حوزه زن و خانواده)
ارتباط با ما👇
🆔 ایتا:@Abaspoor98
🆔 تلگرام:@helmaa20
#بانو_نگار_رسانه_گفتمان_انقلاب_اسلامی
#زنان_سرپرست_خانواده
#حاشیه_شهر_مشهد
#کنش_زنانه
https://eitaa.com/Banounegar
📌وضعیت سنجی دستگاه های متولی حوزه زنان در کشور
🔗این قسمت بررسی عملکرد شورای فرهنگی- اجتماعی زنان
🌿جایگاه «زنان» در گفتمان انقلاب اسلامی همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است چرا که در گفتمان انقلاب اسلامی؛ «نقش زنان» در جامعه بیشتر از «نقش مردان» دارای اهمیت می باشد چرا که از یک سو توان تربیتی و هدایتی جامعه در قامت «نقش مادری» در زنان به ودیعه گذاشته شده و از سوی دیگر زنان ناظر به این ویژگی و همچنین تجلی جمال الهی، حق پذیر تر و هدایت گر تر هستند هر چند این مهم در گروی آن است که به درستی این نقش شناخته و فهم شود و حاکمیت، در جهت شکوفایی این نقش سیاست گذاری، قانون گذاری و برنامه ریزی دقیقی داشته باشد که اگر این سرمایه به درستی فهم نشود قطعا به انحطاط جامعه می انجامد همچنان که امام خمینی(قدس ره) فرمودند: سعادت و شقاوت کشورها بسته به وجود «زن» است.
🍁بیش از سی و چهار سال از ورود رسمی زنان در عرصه سیاست گذاری با تشکیل «شورای فرهنگی اجتماعی زنان» زیر نظرشورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رئیس جمهور و به پیشنهاد رهبر انقلاب و با هدف حل مسائل زنان ناظر به گفتمان انقلاب اسلامی در موضوع زنان می گذرد. گامی که به تشکیل این شورا شروع شد و به ایجاد «معاونت زن و خانواده ریاست جمهوری» ختم شد. اکنون در پی شکل گیری دولت سیزدهم نیازمند بررسی و تحلیل عملکرد این سازمان ها و نهادها هستیم تا بدین وسیله از تکرار اشتباهات فاحش در این موضوع جلوگیری نمود.
🍃 هر چند شورای فرهنگی- اجتماعی زنان با هدف حل مسائل زنان شکل گرفت و برخی اقدامات موثری در این زمینه نیز صورت گرفت همچون طرح بازنگری قانون مدنی که رهبر انقلاب در وصف آن فرمودند:از اول انقلاب دائماً تأکید میکنم که مهمترین کاری که در باب مسائل زنان مطرح است و باید بدان پرداخت، بررسی و رفع مشکلات حقوقی زنان است؛ ولی هرچه به خانمهای فاضل جامعه میگفتم، در این زمینه کاری نکردند و وقتی که دیدم خانمها دارند در این زمینه کاری میکنند، خیلی خشنود شدم.
شورای فرهنگی اجتماعی زنان که ریاست این شورا در توصیف این نهاد آن را نهادی؛ کم نظیر در ایران و حتی جهان دانسته و می گوید:26 دستگاه و نمایندگان سه قوه در شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده عضو هستند و مشابه این شورا در دنیا وجود ندارد چرا که مصوبات این شورا در حوزه زنان بر سه قوه تأثیرگذار است.
این شورا ناظر به وظیفه خود اقدام به سیاست گذاری در حوزه مسائل زنان نموده است، تدوین ده ها سند در این شورا تاییدی بر این مدعا است. اما با مروری برسیاست های مصوب این شورا درمیابیم بسیاری از این سیاست ها در حوزه برنامه ریزی و اجرا جایی ندارند.
❓حال باید از مسئولین این شورای پرسید مصوبات این شورا از چه پشتوانه پژوهشی و ضمانت اجرایی برخوردار است؟
🔻سیاست های تدوین شده در این شورا که به صراحت قانون لازم الاجرا است آیا در برنامه ریزی های نهاد ها و ساختارهای متولی لحاظ می شود؟
🔺شورا ی فرهنگی- اجتماعی زنان تا چه حد از ظرفیت نخبگانی و افراد موثر در حوزه سیاست گذاری جهت حل مسائل زنان استفاده نموده است؟
❗️اگر این نهاد به لحاظ قانونی ضعف نظارتی و عدم ضمانت اجرایی مصوبات خود را داراست آیا نمی توانست با استفاده از ظرفیت "سازمان بازرسی کشور" بر اجرای مصوبات خود نظارت قانونی داشته باشد؟
⁉️سرنوشت "شورای فقهی زنان" که قرار بود مسائل فقهی زنان همچون، سقط جنین، عفاف و حجاب، اهداء جنین، فسخ نکاح، طلاق، مهریه و نفقه، مجازات کشتن فرزند به دست پدر و... را بررسی کند و رهبر انقلاب بر آن تاکید فرمودند پس از گذشت 13 سال به کجا انجامید؟!
❗️ و مهم تر از همه برای تحقق مطالبه 9 ساله رهبر انقلاب جهت تشکیل "نهاد فراقوه ای زنان" با هدف ایجاد یک نگاه سیستمی به مسائل زنان و جهت خاتمه دادن به موازی کاری ها شورای فرهنگی- اجتماعی زنان چه اقدامی را انجام داده است؟
شاید بتوان مهمترین عاملی که بیش از همه وظایف شورای فرهنگی- اجتماعی زنان را به محاق برده است را عدم استفاده از پتانسیل نیروی های جوان نخبه، دغدغه مند در مسائل زنان و آگاه به گفتمان انقلاب اسلامی در موضوع زنان بدور از نگاه های سیاسی و جریانی جهت حل مسائل ساختاری و عملکردی این شورا دانست. امید است در دولت مردمی و قوی شاهد استفاده از ظرفیت های جدیدی در این نهاد مهم در امور زنان در کشور باشیم.
✍🏻 زهرا عباسپور
#بانو_نگار_رسانه_گفتمان_انقلاب_اسلامی
#شورای_فرهنگی_اجتماعی_زنان
#مسئله_زنان
@Banounegar
🔹 توران ولیمراد، مدیر شورای همکاری ها و شبکه ایران زنان در نامه ای سرگشاده خطاب به ریاست جمهور منخب مردم در دولت سیزدهم بایدها و نبایدهای فردی که قرار است حوزه زنان و خانواده دولت را در اختیار بگیرد برشمرده است. هم چنین برخی از اولویت هایی که باید در دولت سیزدهم عملیاتی شوند. شاخصه ها و بایدها و نبایدهای افرادی را که برای حوزه زنان و خانواده در دولت سیزدهم انتخاب می شوند، یادآور شده است:
برشی از این نامه را میخوانید:
🔻جناب آیت الله رئیسی، حوزه زنان و خانواده با مشکلات خاص خود روبروست که تنها، تلاش و عملکرد در جهت رفع آن ها می تواند امید به این دولت را حفظ کرده و همراهی ها را به صحنه آورد.
دولت گفتمان انقلاب اسلامی اهداف مشخصی را به عنوان ماموریت خود تعیین کرده است، به علاوه و به طور خاص ماموریت هایی جهت رفع مشکلات زنان و خانواده مطرح است که لازم است، دولت رفع آن مشکلات را عملیاتی کند.
جناب آقای آیت الله دکتر رئیسی اجازه می خواهم، شاخصه ها و بایدها و نبایدهای افرادی را که برای حوزه زنان و خانواده در دولت سیزدهم انتخاب می شوند، یادآور شوم:
🔻 لازم و ضروری است، فرد مذکور دردها، رنج ها و مشکلات زنان و خانواده ها را باور داشته باشد و این امر در کلیه فعالیت ها و گفته ها و عملکرد او صفت بارز و مشهود او باشد. دولت محل خدمت است. صاحب نامی فرد و مردان مرتبطش، صاحب قلم و پژوهش های فراوان، سخندان و سخنور بودنش گره از مشکلات مردم باز نمی کند. این کار، اهل میدان می طلبد. اگر فردی که برمی گزینید به مردان قدرت متصل نیست و یا در دوره های قبل پست نداشته تا نام آشنا باشد چه بسا بهتر، همین که دغدغه مندی رفع مشکلات زنان و خانواده را در کارنامه داشته باشد نشان از شایستگی او در داشتن پست است.
🔻 کسی می تواند پست بگیرد که از قبل، مشکلات و دردها را شناخته، باور داشته و مطرح کرده باشد و گرفتن پست برایش فرصت خدمت و عملیاتی کردن آن راه حل هایی است که از قبل مطرح کرده است. کسی که چنین دیدگاه، نقش و باوری نداشته پست را برای انجام چه کاری باید بخواهد؟
🔻 دولت محل خدمت است، پس داشتن برنامه عمل و دقیقا پی گیری مسئله هایی که در مدت محدود یک دولت قرار است عملیاتی شوند را بداند و اهل میدان باشد. طرح آرمان ها و اهداف و کلی گویی ها را بگذارد برای اهلش.
🔻 افرادی که در دولت ها، مجلس ها، نهادها و سازمان ها از سهم زنان به نام رسیدگی به امور زنان و خانواده در همه این سال ها و دهه ها پست های مختلف را گرفته اند ولی کارنامه آن ها بیانگر عدم موفقیت و مردودی آن ها در عمل است. کلیه این افراد مناسب گرفتن پست های حوزه زنان و خانواده نمی باشند. عدم موفقیت آن ها به هر دلیل که باشد نشان از ناتوانی آن ها در رفع مشکلات زنان و خانواده است. کلیه افرادی که به دلیل گرفتن امکانات و پست ها که آن هم بیت المال است، نامشان مطرح است کارنامه مردود در رفع مشکلات زنان و خانواده دارند.
🔻 مراکز آموزشی، مطالعاتی و تحقیقاتی اعم از حوزه و دانشگاه با انفکاک و انقطاع از میدان عمل در جهت رفع مشکلات زنان و خانواده در ایفای نقش عملیاتی نظام غایبان صحنه بوده اند. دولت ها و مجلس ها آمده اند و رفته اند اما مطالعات و تحقیقات آن ها نه در جهت آن چه باید عمل شود به کار آمده و نه در جهت پیشگیری از آن چه آسیب زا بوده است. لوایح و طرح هایی که با اشکالاتی مواجه بوده و آسیب زا بوده اند این دانش اموختگان برای پیشبرد اهداف نظام که در اسناد بالادستی تعیین شده است از حضور موثر امتناع داشته اند. با عدم حضور به موقع در صحنه یجامعه و صحنه عمل، این مراکز و نهادها در خدمت نظام اسلامی نبوده اند، از این رو این دانش آموختگان و افراد این مراکز مناسب قرار گرفتن در پست های مربوط به زنان و خانواده نیستند چرا که همان امکاناتی را هم که در اختیار داشته اند با هدف رفع مشکلات زنان و خانواده ها به صحنه نیاورده اند.
🔻 افرادی که یک قشر خاص و محدود را نمایندگی می کنند و توانایی تعامل با سایر گروه ها و نگاه ها را با هدف رفع مشکلات جامعه ندارند مناسب در اختیار گرفتن پست نیستند.
متن کامل این نامه در لینک زیر از درباره زنان 👇
نامه توران ولی مراد به ریاست جمهور دولت سیزدهم
#بانو_نگار_رسانه_گفتمان_انقلاب_اسلامی
#معاونت_زن_و_خانواده
#دولت_سیزدهم
#مسائل_زنان
🚺 @aboutwomens
@Banounegar
📌مرثیه ای برای «حجاب»
❗️21 تیر هر سال فرصتی هست تا اکثر فعالان جبهه انقلاب مرثیه ای بر حجاب در فضای جامعه بسرایند و نسبت به علل و عوامل آن واکنش نشان دهند. بررسی مجموعه این نگاه ها و نظرات بیش از گذشته من را به این واقعیت می رساند که اساسا در فهم مسئله حجاب هنوز دچار کج فهمی و ناقص فهمی هستیم. بدیهی است فهم هر مسئله اجتماعی اولین گام جهت حل مسئله خواهد بود که تا اتفاق نیفتد همچنان «حجاب» مصداق؛ سال به سال دریغ از پارسالی است که ظاهر جامعه نیز گواه این مدعاست.
🔺تا زمانی که نگاه به مسئله حجاب یک نگاهِ «علّیتی » ،« سیستمی» و « کلان» نباشد که بر اساس آن در صدد فهم شبکه علیتی ایجاد این مسئله اجتماعی نباشیم و مسئله «حجاب» را صرفا از دریچه نگاه «تک عاملی» و «جزئی» نگریسته شود و تمام تلاش برنامه ریزان فرهنگی به سمت درست نمودن «شکل» پوشش و «رفتار» حجاب سرازیر می شود نمی توان به حل مسئله حجاب امیدوار بود.
🔺تا وقتی که عامل تفاوت های «جنسی» و «جنسیتی» در میان برنامه ریزان و متولیان حجاب به رسمیت شناخته نشود و صرفا «آقایان» در پستوهای جلساتی خود، فارغ از نیاز به فهم فکری زنانه و نیازهای زنان، به طراحی برنامه های فرهنگی می اندیشند نمی توان به حل مسئله حجاب امیدوار بود چرا که اساسا نمی توان برای پوششش زنان برنامه ریزی کرد ولی فهم دقیقی از میل به زیبایی در زنان نداشت که اگر این فهم زنانه می بود شاید در محیط های صرفا زنانه همچون مدارس، معماری مدارس و کادر آموزشی به سمتی حرکت می نمودکه نیازی به حجاب نباشد.
🔺تا وقتی مزایای حجاب همچون؛ ایجاد امنیت برای زن و برداشتن نگاه جنسی از زن در جامعه را جایگزین دلیل حجاب ( انجام یک دستور الهی) به جامعه معرفی می کنیم نمی توان به حل مسئله حجاب امیدوار بود.
🔺تا زمانی که مباحث نظری حجاب را از منابع شصت سال قبل (کتب شهید مطهری در مسئله حجاب) ارتزاق می کنیم و با وجود مسائل بسیار جدید عزمی جدی برای ارائه و تولید نظری و محتوایی دیده نمی شود نمی توان به حل مسئله حجاب امیدوار بود
🔺تا وقتی که به جای تشریح «حدود حجاب» بر روی «مدل حجاب» تمرکز می کنیم و شاهد حجاب استایل ها، باربی ها مسلمان و اینفلوئنسرهای حجاب هستیم نمی توان به حل مسئله حجاب امیدوار بود.
🔺تا زمانی که مخاطب حجاب را صرفا «دختران» و «زنان» جامعه بدانیم و ببینیم و بی تفاوت نسبت به دستورات دینی در مسئله حجاب در «پسران» و «مردان» همچون؛ « غض بصر» ، « مدیریت نگاه و میل جنسی» باشیم، نمی توان به حل مسئله «حجاب» امیدوار بود.
🔺تا زمانی که عرفی گرایی دینی ( انتخاب بخش هایی از دین به سلیقه و فهم فردی و نه سعی در فهم و انجام همه دین) در جامعه رواج داشته باشد و شاهد مسلمانی باشیم که انتخاب می کند نماز بخواند روزه بگیرد ولی حجاب نه و یا زن محجبه ای که انتخاب می کند حجاب داشته باشد ولی غیبت و تهمت ورد زبانش است و اسراف و چشم و هم چشمی ملکه ذهن و رفتارش، نمی توان به حل مسئله حجاب امیدواربود.
🔺تا زمانی که با وجود قوانین متعدد عفاف و حجاب در کشور که بیش از بیست دستگاه اجرایی را موظف به انجام وظیفه نموده است و لی دستگاه های متولی بی پروا از انجام وظایف خود سرپیجی می کنند و نتیجه کم کاری این دستگاه ها را صرفا نیروی انتظامی با استفاده از «قوه قهریه» جمع می کند نمی توان به حل مسئله حجاب امیدواربود.
🔺تاز زمانی که همه نظامات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، معماری و شهرسازی و ...ما هماهنگ با کلیت دین حرکت نکنند نمی توان امیدوار به حل مسئله حجاب بود.
🔺و مهمتر از همه یقین بدانیم حجاب نه «اصول» دین است و نه «فروع» آن، بلکه یک «واجب شرعی» و ضروریِ دینی است که تا «اصول دین» درست فهم نشود و جهان بینی توحیدی افراد جامعه بر اساس دین شکل نگیرد نمی توان به انجام رفتار شرعی (حجاب) امیدوار بود. بر این اساس باید پرسید خانواده و نظامات آموزشی، پرورشی،تربیتی و فرهنگی ما تا چه اندازه کودکان و نوجوانان را پرسشگر و متفکر تربیت می نمایند تا بتوانند در سن تکلیف فهم درست و توحیدی از دین پیدا نمایند؟!
✍ زهرا عباسپور
#بانو_نگار_رسانه_گفتمان_انقلاب_اسلامی
#حجاب_عفاف
#مرثیه_حجاب
@Banounegar