عملیات سیاه نوعی عملیات پنهایی یا سری است که توسط یک سرویس اطلاعاتی دولتی، یک واحد نظامی یا یک سازمان شبهنظامی انجام میشود. در برنامهریزی و انجام چنین عملیاتهایی، اقدامات گستردهای جهت پنهان کردن عامل پشتپرده و حتی نسبت دادن عملیات به یک نهاد دیگر صورت میگیرد که در حالت دوم، به آن عملیات پرچم دروغین میگویند.
یکی از نمونههای مهم عملیات پرچم دروغین، «ماجرای لاون» بود.
در اوایل دهه ۵۰ میلادی، سیاست آمریکا در مصر «حمایت از ملیگرایی» بود. اسرائیل و انگلستان، نسبت به این سیاست احساس خطر میکردند. زیرا قدرت داشتن مصر به رهبری جمال عبدالناصر ممکن بود منجر به خروج اجباری انگلیس از کانال سوئز و حمله احتمالی مصر به اسرائیل شود. پس از آنکه تلاشهای آنها برای تغییر این سیاست بینتیجه ماند، «عملیات سوزاناه» توسط اسرائیل و برای تغییر سیاست آمریکا راهاندازی شد. هدف عملیات، بمبگذاری و ایجاد ناامنی در مصر و انداختن آن به گردن گروه اخوانالمسلمین بود. پس از لو رفتن پشت پرده این عملیات ناموفق، پینهاس لاون وزیر دفاع وقت اسرائیل مجبور به استعفا شد.
یکی دیگر از نمونههای عملیات پرچم دروغین، کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ است. جایی که سازمان سیا برای تضعیف دولت مصدق، در پوشش نیروهای کمونیست به مساجد حمله میکرد و چهرههای شاخص را نیز هدف قرار میداد. در واقع سرویس اطلاعاتی ایالات متحده قصد داشت با انتساب این اقدامات به احزاب کمونیست نزدیک به دولت، بافت مذهبی جامعه را علیه مصدق تحریک کند.
#عملیات_سیاه
#عملیات_پرچم_دروغین
#ماجرای_لاون
#آیا_میدانید عملیات سنجاق چیست و چه نقشی در ابر قدرت شدن آمریکا داشته است؟
در سال 2014 نیویورکتایمز گزارش داد «در دهههای بعد از جنگ جهانی دوم، سیا و سایر سازمانهای اطلاعاتی و نظامی ایالات متحده آمریکا، حداقل هزار نازی را به عنوان جاسوس، دانشمند و مخبر به کار گرفتند» و اسناد تازهای که از طبقهبندی خارج شدهاند نشان میدهد، بسیاری از این افراد هنوز در آمریکا زندگی میکنند.
با نزدیک شدن به پایان جنگ جهانی دوم، جاسوسهای آمریکایی و شبکههای گستردهی خبرچینهایشان، از یک مسئلهی مهم و محوری خبر میدادند: تعداد زیادی از دانشمندان و مهندسین و مخترعین وجود داشتند که بعد از پایان جنگ به جرم نازی بودن به جوخهی اعدام سپرده خواهند شد و انبوهی از علم و دانش با آنها از بین خواهد رفت.
بنابراین سازمانهای اطلاعاتی آمریکایی با طرحریزی یک عملیات مشترک سری دست به کار شدند؛ #عملیات_سنجاق (Paperclip)
شناسایی، جذب و به کارگیری دانشمندان نازیِ دم و دستگاه هیتلر.
در نتیجهی این عملیات، پیشرفت های خیره کننده ای در زمینه پزشکی و مهندسی در ایالات متحده شکل گرفت که از آن میان می توان به توسعه و تکمیل پروژه راکت های فضایی و شکل گیری سازمان فضایی #ناسا اشاره کرد.
در جریان این عملیات ۱۶۰۰ نفر از دانشمندان آلمانی برای کار به ایالات متحده آمریکا انتقال داده شدند.
مهمترین هدف عملیات #سنجاق برتری ایالات متحده بر شوروی در طول مسابقه فضایی و #جنگ_سرد بود.
#شوروی هم مانند آمریکا متخصصان آلمان نازی را به کشور خود انتقال داده بود. شوروی طی #عملیات_اوساویکهیم در یک شب در ۲۲ اکتبر ۱۹۴۶ بیش از ۲۲۰۰ متخصص آلمانی را به همراه خانوادهشان برای کار به خاک شوروی انتقال دادهبود.
#آیا_میدانید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مردی که پای کار #اربعین بود و حالا شاید بزرگترین غائب اربعین باشد!
به نیابتش علَم برداشته و قدم برمیداریم.
#شهید_جمهور
در آخرین جلسه قرارگاه امنیت غذایی وزارت جهادکشاورزی دولت سیزدهم، اعلام شد : نهادههای دام و طیور برای پنج ماه آینده تأمین شده است.
آخرین شرایط تولید گوشت مرغ ، میزان جوجه ریزی و تأمین نهاده ها مورد بحث و بررسی و ارزیابی کارشناسی قرار گرفت.
تأمین نهادهها نسبت به مدت مشابه سال قبل در بخش مرغ ۲۳ درصد افزایش داشته است.
تحقق ۹۴ درصدی برنامه جوجه ربزی تا روز ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
میزان واردات ذرت دامی در چهار ماهه نخست سالجاری با ۲۰ درصد افزایش نسبت به مدت زمان مشابه به ۳ میلیون و ۷۴۷ هزار تن رسید.
در چهار ماهه نخست سالجاری ۷۰۶ هزار تن واردات جو انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰ درصد بیشتر است.
در چهار ماهه نخست سال جاری بالغ بر یک میلیون و صد هزار تن کنجاله سویا وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل بالغ بر ۱۰ برابر است.
ذخایر موجود نهاده های دام و طیور قابل اتکاست تا حدی که کنجاله سویا برای ۸ ماه آینده ، و ذرت و جو برای سه ماه آینده تأمین است