امیر المؤمنین سلام الله علیه بسیار به قبرستانها میرفت و نزد مردگان می نشست، تا آنجا که ملامتش کردند و به حضرتش گفتند: چرا با ما نمینشینی؟ میفرمود: اینها گروهی هستند که مرا موعظه میکنند و اندرز از آنها میگیرم. از آنها میپرسم و به من پاسخ می گویند، بدون اینکه آزارم دهند.
وقتی امیر المؤمنین سلام الله علیه با آن جلالت و امامت چنین کند، وای بر من و تو!
قرائت قرآن با حضور قلب
از جمله راههای دستیابی به خوف، قرائت قرآن با حضور قلب است.
به خود بنگر. وقتی نامهای از جانب پدرت دریافت کنی، چگونه آن را با حضور قلب میخوانی تا نسبت به اوامر و نواهی او خبردار شوی، که امر او را به جای آوری و خود را از نهی او باز داری.
اینک بگو: آیا خدای جلّ جلاله را بیشتر دوست میداری یا پدرت را؟
زمانی که میخواهی قرآن بخوانی، شایسته است که با وضو و رو به قبله باشی. وقتی قرآن را بر میداری تا بخوانی، چنان باش که گویی چیزی سنگین را بر میداری، زیرا امانت خداوند، سنگین است.
خدای جلّ جلاله در بارهٔ قرآن فرمود: «إنّا عرضنا الأمانة علی السماوات و الأرض و الجبال فأبین أن یحملنها و أشفقن منها و حملها الإنسان إنّه کان ظلوماً جهولاً»
شایسته است که در درون خود بیندیشی که این نامهٔ دوست تو است که برایت فرستاده است. کدام محبوب را بیش از نامهٔ محبوب خود دوست میداری؟
کدام یک از عوامل محبت را میتوان سراغ گرفت که در آن یافت نشود؟
از باب نمونه:
یکی از عوامل محبت، کمال است. انسان عالمان را بزرگ میدارد، به جهت کمال علم که در آنها است. علم او کجا و علم دیگران کجا؟
یکی از عوامل محبت، لطف و احسان است. لطف او کجا و لطف آفریدگانش کجا؟
نیز سزاوار است که قاری قرآن مانند کسی باشد که فرمان سلطان به دست او باشد. ببین که وقتی فرمانی از سلطانی سرکش و ستمگر و سنگدل و جانی به دستتان برسد، چگونه به خود میلرزید و در کمال ادب آن را میخوانید؟ گوش جان را به آن میسپارید و با کسی سخن نمیگویید تا درست بشنوید.
اما وقتی میخواهی فرمان خداوندگارت را بخوانی – که سلطان السلاطین است – آن را با قلب غافل، بدون اندیشه و تدبّر میخوانی. در حالی میخوانی که گویی با دیگران سخن می گویی.
دست کم ادب را در حدّ خواندن فرمان چنان سلطانی رعایت کن. سزاوار است که آن را با قلب حاضر – نه غافل – آن هم آیه آیه بخوانی. وقتی به آیهای رسیدی که با حالتت تناسب داشت، خوب است که آن را چند بار تکرار کنی: ده یا بیست یا صد یا دویست بار بخوانی، تا آنجا که در درونت استوار شود، همانند نقش که بر سنگ مینشیند، نه مانند تصویری که روی آب بکشی.
باید در معانی آن ژرف بنگری، در حین شنیدن آن با کسی سخن نگویی، و ارادهٔ خود را محکم بداری که بدان عمل کنی؛ زیرا خدای جلّ جلاله قرآن را فرستاده تا آن را بخوانی و سپس بدان عمل کنی.
اگر در تمام طول عمر، آن را بخوانی، اما اوامر آن را به جای نیاوری و خود را از نواهی آن باز نداری، چنین قرائتی هرگز سودی برایت نخواهد داشت.
وقتی بدین شیوه قرآن را بخوانی، به تدریج حالت خوف در تو پدید میآید.
البته قرائت قرآن آداب فراوان دارد. و آنچه برایت گفتم، ادکی است از آداب بسیار. در شمار آداب آن، حیا، خوف، خشوع و خضوع و موارد دیگر است.
نماز همراه با حضور قلب
یک راه دیگر برای دستیابی به خوف، نماز همراه با حضور قلب است. وقتی در پیشگاه خدایت میایستی، باید بدانی که در برابر پادشاهی بزرگ و مقتدر ایستادهای. پس خود را جمع کن. بکوش تا حواسّ تو پراکنده نشود. به عظمت خدای جلّ جلاله بیندیش. سپس نیت کن و بگو: «الله اکبر». یعنی او را – هم به قلب و هم به زبان – بزرگ بدار.
بدان که دشمنی در کنار توست – به نام شیطان – که میخواهد گمراهت کند، تا در حضور سلطان، ادب خود را از دست دهی. و هیچ کسی نمیتواند تو را از دام او برهاند مگر خدای جلّ جلاله. پس پناه به خدای بزرگ ببر، و با تمام وجود خود بگو: «أعوذ بالله من الشیطان الرجیم». سپس به نام خدایت تبرّک بجوی و بگو: «بسم الله الرحمن الرحیم»، تا آخر نماز.
باید بدانی که در نماز با سلطانی بزرگ معامله میکنی، معاملهای که هم سود آن زیاد است و هم زیانش. مثلاً وقتی با فلان بقّال معامله کنی و او تو را پسندد، به تو میبخشد، تو را بزرگ میدارد، و در حدّ توانش قدری کالای اضافه به تو میدهد.
همین گونه است وقتی با سلطان روبه رو شوی، و تو را پسندد که فرمانداریِ یک منطقه را به تو میسپارد.
از سوی دیگر، اگر در یک روز بیست بار به یک بقّال بد بگویی، شاید بتوانی سرانجام رضایتش را جلب کنی. ولی اگر سلطان مقتدر را به چشم حقارت بنگری، ام میکند تا تو را بکشند.
زیارت امیر المؤمنین علیه السلام
دل تو، سرشار از غفلت و شهوت است. پس دست کم باید عزم تو مجاهده با نفس باشد. عزم بر آن بدار که در آن مجلس کسی را آزار ندهی، کسی را شرمنده مسازی و کسی را غیبت یا استهزا نکنی.
بعلاوه، وقتی دیدی گروهی غیبت میکنند، اگر توانستی به زبان نرم، آنها را از غیبت باز داری، چنین کن؛ چرا که این زمانی است که اهل امر به معروف و نهی از منکر را مسخره میکنند. اما اگر نتوانستی آنها را از غیبت باز داری، و حتی نتوانستی از آن مجلس خارج شوی، کار آنها را به قلب و درون خود زشت بشماری. و باید قصدت فهمیدن باشد نه اظهار فضل بر دیگران.
مطلب سوم حزن
۳. نیز، از کلام آن بزرگ – قدّس سرّه – در مورد راههای مجاهده و دستیابی به تقوا، این مضامین است:
بدانید – بندگان خدا – که مبنای تقوای راستین، حزن شدید دائم است که در قلب باشد. پس هر کس حقیقت تقوا را میخواهد، ناگزیر باید به این حزن دست یابد. همان گونه که تحقّق ساختمان بدون پی ریزی امکان ندارد، ورود تقوا به قلب و استقرار آن در دل، بدون این حزن شدید دائم ممکن نیست.
نشانه حزن
نشانهٔ آن چنین است: هیچگاه به حقیقت خنده، نخندی. و هرگز به صورت و قلب – با هم – نخندی، بلکه به قلب خود بگریی و فقط به ظاهر بخندی؛ و قلبت چنان باشد که هرگز خندهای از آن صادر نشود، بلکه غرقهٔ دریای حزن باشد؛ چنانکه در خبر آمده است: «المؤمن بشره فی وجهه و حزنه فی قلبه» (مؤمن اندوه خود را در دل نهان میدارد، و گشاده رویی را در صورت دارد).
از این خبر شریف بر میآید که در قلب مؤمن، هرگز بشارت وارد نمیشود. اخبار به این مضمون فراوان است. اگر خواستی از آن خبردار شوی، به خطبهها و مواعظی رجوع کن که از ائمهٔ طاهرین صلوات الله تعالی علیهم اجمعین در وصف اهل تقوا رسیده است.
و بدان که اگر در یک ساعت یا یک روز یا در اغلب اوقات خود محزون باشی، اما در ساعتها یا روزها یا زمانهای دیگر، سرگرم به بازی و خنده شوی، از حزن فاصله بگیری، از خدای جلّ جلاله غافل گردی، گناهان خود را از یاد ببری و به دنیایت دلخوش شوی؛ در این حال، در زمرهٔ اهل تقوا نیستی، و بهره و نصیبی از آن نداری.
پس ناگزیر باید حزن، ملکهٔ ثابت در نفس تو شود. دستیابی به این حزن بدین صورت عملی میشود که به بدیِ حال خود بیندیشی، به گناهان خود زیاد فکر کنی، و ببینی که از عیبهای خود غفلت داری؛ و اگر عیبهای خود را بدانی، نسبت به عیبهای دیگران غافل میشوی.
نیز باید بنگری که بدون تردید و شبهه، خدایت را عصیان کردهای، از دشمنش – که دشمن خودت است – پیروی کردهای، در برابر سرور و مولایت جرأت ورزیدهای، و نسبت به کسی که به سوی او باز میگردی، مخالفت کردهای.
از سوی دیگر، نویدی از جانب خدای بزرگ به تو نرسیده که به آمرزش و رهایی از خسران دست یافتهای، و نمیدانی که چیزی از کارهای نیک تو پذیرفته شده یا نه، و آیا کاری از تو سر زده که به سبب آن رهایی از دوزخ را امید ببندی یا نه.
وقتی به این مطالب بیندیشی، میبینی که زمینههای هلاکت در تو موجود است – تا آخر کلامش که همه مفید بود.
مطلب چهارم معاشرت
مرحوم ملا حسینقلی همدانی ما را به کم کردن معاشرت، بلکه ترک آن – جز به اندازهٔ نیاز و ضرورت – سفارش میکرد. میگفت: معاشرت برای طالب علم، سمّ کشنده است. نیز میگفت: از این گونه جلسهها که در حرم مطهّر برپا میشود، بپرهیز، و در آنجا وقت خود را صرف مکن، مگر آنکه به تضرّع در برابر امیر المؤمنین- علیه افضل صلوات المصلّین – اشتغال یابی.
مطلب پنجم
به ما امر میفرمود که علم اخلاق را مباحثه کنیم.
میگفت: دانش پژوهان حوزهها، روزی در حرم مطهر، در کنار هم مینشستند و در باب تهذیب اخلاق و تزکیهٔ نفس سخن میگفتند. در آن روز ما – نزدیک به بیست تن – در کنار استاد بودیم که میگفت:
ای گروه! هر یک از شما اسرار نهانی دارد که دوست ندارد کسی بر آنها آگاه شود. وقتی کسی از شما بر امور نهانی دیگری آگاه شود، چه به سر او میآید؟ این مطلب در میان شما است که تعدادی اندک شمار هستید، بیست تن یا کمتر.
حال، چه میکنید در روزی که پردهها بر افتد، درونِ همگان آشکار شود، و ضمیر مردمان ظاهر گردد. استاد گفت: این موعظه برای امروز شما کافی است.
مطلب ششم
یکی از نیکان قصد سفر به شهر خود داشت. از او موعظه خواست. به او گفت: وقتی وارد شهری شدی و خواستی در آن محل جای گیری، نیکان آن را پیدا کن و با آنها معاشرت کن.
https://eitaa.com/Bayynat
آقای لاریجانی!رای من به دادگاه وپادگان است ⚡️ همان دادگاهی که نیشکر هفت تپه را به مردم باز گرداند🌸 همان دادگاهی که نساجی مازندران را به مردم باز گرداند🌸 همان پادگانی که سردار دلها رابرای"مرد بودن در میدان"تربیت میکند🌸
https://eitaa.com/Bayynat
🌹🌺🌸🏵🌷🌱🌴🌾🍃🌼🌻🌿🥀🍃🌲🌹🌹🌹🌷سلام علیکم
کسانیکه تکرار می کنند ایت الله رییسی بهتر است در قوه ی قضاییه بماند ـ به این نکته توجه کنند:
در بیش از دو سال گذشته آیت الله رییسی چه کسانی را در دادگاه های مهم و میلیاردی محاکمه کرد؟ واگذاری های غیر قانونی را از حلقوم چه کسانی بیرون کشید ـ؟
اگر خوب بررسی کنیم قریب به اتفاق این محاکمات مربوط به ۳ گروه هستند ـ گروه اول مدیران ذی نفود دولتی مانند رییس خصوصی سازی دولت روحانی،مدیران بانک های دولتی و هیات مدیره شرکتهای دولتی و صدور کیفر خواست برای رییس کل بانک مرکزی و برخی وزیران دولتی مثل آخوندی وبرخی مدیران شرکت های دولتی ـ
گروه دوم بستگان مدیران رده بالای دولتی مثل برادر رییس جمهور و معاون اول او ـ دختر وزیر و پسز وزیر
گروه سوم طرفداران حلقه ی اول دولت که دولت فعلی مدیون حمایت انها بوده است مثل مالکان خود خوانده رشت الکتریک و دشت مغان و هفت تپه و مانند آن ـ
خود تجربه آقای رییسی در برخورد با این افراد نشان می دهد که تقریبا تمام فساد های بزرگ مربوط به دولت است ـ دولت فساد خیز است ـ آیا عقل سلیم حکم نمی کند سرچشمه فساد بسته شود به جای چرخه ی باطل تولید فساد و محاکمه ی مفسدین ـ بنابراین بنده فکر می کنم ورود فردی فساد ستیز مثل آیت الله رییسی در قوه ی مجریه در مبارزه ریشه ای و اساسی با فساد موثرتر از استمرار حضور ایشان در قوه قضاییه است ـ انشا الله همگی یکپارچه از حضور ایشان در صحنه انتخابات استفبال و به شدت حمایت میکنیم .
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جولیا بطرس
الحق سلاحی
کلیپ جدیدی که شبکه المیادین از ترکیب آهنگ الحق سلاحی جولیا بطرس و تصاویری از فلسطین و احوالات این روزهای قدس ساخته است.
در کلیپ مشاهده میکنید که فلسطینیان چگونه رو در روی نظامیان رژیم صهیونیستی آهنگ جولیا را فریاد میزنند.
پینوشت:
لازم به ذکر است کلیپ اصلی این آهنگ نیز به طور اختصاصی در شبکه المیادین ساخته و پخش شده است که کلیپفوق نیز همان کلیپ اصلی به علاوه تصاویری جدید از فلسطین است.
https://eitaa.com/Bayynat
ارتش صهیونیستی:
با بالاترین میزان حملات موشکی مواجهیم
🔹سرایا القدس از حمله راکتی و خمپارهای به یک پایگاه نظامی و شهرکهای صهیونیستیِ نزدیک غزه خبر داد.
🔹ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داده که مقاومت فلسطین از دوشنبه پیش تاکنون ۳۰۰۰ راکت و موشک به سمت اراضی اشغالی شلیک کرده که بالاترین میزان حملات موشکی بوده است.
🔹رئیس حزب کار رژیم صهیونیستی هم گفته که حماس تاکنون این اندازه قدرتمند و خطرناک نبوده و ارتش اسرائیل به نقطه بنبست رسیده است.
https://eitaa.com/Bayynat
تقدیر مجلس از اقدام وحدتآفرین قالیباف
🔹بیش از ۲۴۰ نفر از نمایندگان مجلس در بیانیه از اقدام جهادی رئیسمجلس برای عدم کاندیداتوری و تمسک به راهبرد «وحدت جریانی» تقدیر کردند.
🔹در این بیانیه آمده: اقدام قالیباف در پایبندی به عهد خود برای وحدت جریانی در جبهه انقلاب، با وجود آن که براساس نظرسنجیهای معتبر، تخریبها و تهمتها، دیگر بر محبوبیت وی تاثیر منفی نداشت بلکه برعکس به مرور بر توان رای آوری وی دربرابر کاندیداهای جریان مقابل افزوده میشد، بار دیگر روحیه جهادی یک رزمنده را از جنس پا گذاشتن روی منافع شخصی که در میدان های نبرد دیده و شنیدهایم به رخ کسانی کشید که در سال های اخیر از هیچ تهمت و برچسبی علیه او فروگذار نکردهاند.
🔹عرصه انتخابات سال جاری، نیاز به رفتارهای مومنانه از نوع چنین اقداماتی دارد و همین جا از همه نامزدهای جریان انقلاب دعوت میکنیم تا با تمسک به این راهبرد مهم و پیروزی ساز و با اقدام انقلابی زمینهساز پیروزی قاطع نامزد مورد اجماع جبهه انقلاب شوند.
https://eitaa.com/Bayynat
✅ حجت الاسلام مسعود عالی، محمد مهدی ماندگاری و محمدرضا برادران با انتشار نامه ای حمایت خود را از یکی از نامزدهای ریاست جمهوری تکذیب کردند. متن این نامه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اینجانبان مسعود عالی، محمدمهدی ماندگاری و محمدرضا برادران اعلام میداریم از انتشار بیانیهای منتسب به جمعی از اساتید حوزه علمیه مبنی بر دعوت از آقای علی لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ صورت گرفته بیخبر بوده و آن را تکذیب میکنیم.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بالاخره رئیسی بیاد یا نه؟
فایل 1️⃣ از 3️⃣
https://eitaa.com/Bayynat
28.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بالاخره رئیسی بیاد یا نه؟
فایل 2️⃣ از 3️⃣
https://eitaa.com/Bayynat
36.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بالاخره رئیسی بیاد یا نه؟
فایل 3️⃣ از 3️⃣
https://eitaa.com/Bayynat
🇮🇷 نشناختن نامزد اصلح در انتخابات
🔷س 5446: وظیفه کسانی که در میان نامزدهای #انتخابات، #فرد_اصلح را نمی شناسند، چیست؟
✅ج: اگر خودشان نمی توانند به شناخت برسند، از راهنمایی و مشورت افراد #بصیر و مورد اعتماد استفاده کنند؛ بنابراین هیچ کسی نباید بگوید چون افراد را نمیشناسم، #رأی نمیدهم؛ همه باید با اتکاء به خداوند، وارد میدان شوند و رأی دهند.
📕منبع: leader.ir
#بصیرت_در_انتخاب
https://eitaa.com/Bayynat
🇮🇷وظیفه روحانیون و خواص در شناسایی اصلح در انتخابات
🔷س 5447: وظیفه روحانیون و خواص در قبال شناساندن فرد اصلح چیست؟ آیا از لحاظ شرعی تکلیفی بر عهده آنها می باشد؟
✅ج: همگان به ویژه خواص و علما وظیفه دارند با حداکثر دقت افراد اصلح را با حجت شرعی شناسایی کرده و به مردم معرفی کنند و مردم را در انتخاب درست یاری دهند. عدم دخالت خطرناک است؛ دخالت بدون بصیرت و حجت هم خطرناک است.
📕منبع: leader.ir
#انتخاب_اصلح
#بصیرت_در_انتخاب
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ ریشه و جریان پشت پرده طرح تقلب در انتخابات ها رو بشناسیم!
استاد#رائفیپور
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⬆️ استقبال دختر شهید مدافع حرم، از آیت الله رئیسی، در ستاد انتخابات کشور
https://eitaa.com/Bayynat
♦️شخصی به آیت الله #بهاءالدینی (ره) گفت:
آقا جان! دعا کنید من آدم شوم!
آقا فرمود: با دعا کسی آدم نمیشود،
شده است بدون ریختن چای خشک در آب جوش، چایی بخوری؟!
شده است بدون مایه زدن به شیر، پنیر درست شود؟!
شده است بدون خوردن آب و غذا سیر شوی؟!
شده است بدون الکتریسیته، لامپ روشن شود؟!
بدون #علم_و_عمل_صالح نیز، آدم شدن، محال است!
https://eitaa.com/Bayynat
♦️ قابل توجه کسانی که از رها کردن قوه قضائیه توسط آقای #رئیسی متعجب شدهاند...
✅ دو دلیل از #امام_خامنهای:
"بله، قوه قضائیه مجازات میکند. اما در قوه مجریه میتوان جلوی راههای فساد را بست."
۱۳۹۷/۵/۲۲
✅ «ریاست جمهوری خیلی مسئله مهمی است؛ یعنی مهمترین و مؤثرترین مدیریت کشور، ریاست جمهوری است.
...تقریباً همه مراکز مدیریتی کشور در اختیار رئیسجمهور است؛ یعنی فرض کنید که قوه قضائیه یا دستگاههای نظامی خب مدیریتهایی دارند؛ اینها در قبال مدیریتهایی که در قوه مجریه هست، یک اندکی بالاتر از صفرند یا چند درصدِ مختصرند.
... بنابراین، مدیریتهای دیگر در جنب قوه مجریه در واقع چیزی نیستند. ریاست جمهوری یک چنین جای مهمی است»
۱۴۰۰/۱/۱
https://eitaa.com/Bayynat
⬅️کاش عزیزانِ شورای محترم نگهبان #انقلابی_نبودنِ نامزدها را در ردّ صلاحیت لحاظ کنند و به ضد انقلاب میدان ندهند.
🔺کدام ضد انقلاب؟
«اشرافیگریِ مسئولان، امتیازطلبیِ مسئولان، بیمبالاتیِ به بیتالمال، بیاعتنائیِ به طبقه مستضعف، اینها حرکتهای ضدّ انقلابی است.»
#امام_خامنهای ۲۹ بهمن ۹۶
حجت الاسلام #کاشانی
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 روایت مهم ظهرهوند سفیر اسبق ایران در ایتالیا از ریخت و پاشهای لاریجانی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی
/ وقتی لاریجانی به ایتالیا آمد ۱۰۰ هزار دلار هزینه سفرش شد، وقتی جلیلی به ایتالیا آمد ۵ هزار یورو!
/ در حالیکه خروجی سفرشان هم یکی بود!
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ واکنش آیت الله رئیسی به شعار ابراهیم بتشکن...
https://eitaa.com/Bayynat