چرا هسته سخت اصلاحات از شورش خیابانی ناامید شده است؟ / استراتژی انگلیسی دوقلوهای برانداز شکست خورد!
کارگاه براندازی نرم با شاخههای در درون و بیرون از کشور اخیراً به شدت مشغول آزمایش و پالایش (با درصد بالایی از آزمونوخطا) به روی چند چهره سیاسی خاص برای تحریک کردن رگ آنهاست.
سرویس سیاست مشرق- در آستانه برگزاری اولین دوره انتخابات شوراها، خیابانهای شهر تهران پر از پوسترهای رنگارنگ شده است، اصلاحطلبان پس از یک ماجرای غیرمنتظره در دوم خرداد؛ اسب خود را زین کردهاند که دومین پیروزی متوالی از رقیب را در کارنامه خود ثبت کنند. دو شب مانده به انتخابات، سعید حجاریان در یک سخنرانی در حسینیه ارشاد در حضور دانشجویان تندرو تحکیم وحدتی حاضر شده و پشت تریبون قرار میگیرد.
یکی از دانشجویان قبل از دعوت حجاریان به سخنرانی با صدای بلند فریاد میزند: به آقای خاتمی پیغام بده اصلاحات فقط پیروزی در انتخابات نیست؛ ما منتظر ضربه اصلی هستیم. حجاریان که از این شور و هیجان کاذب به خروش آمده در همان ابتدای سخنرانی فریاد میزند: «من به شما قول میدهم که اگر پیروز شویم؛ همه اینها را جارو میکنم!» حجاریان دوباره مکث کرده و ادامه میدهد محافظهکاران (راستیها) انتخابات بعدی را نخواهند دید. پس از پایان این سخنرانی عجیب ناصر میناچی به یکی از اعضای دفتر سیاسی گروهک نهضت آزادی پیغام میدهد: قسم میخورم که حتی مسعود هم اینطور برای نظام رجزخوانی نکرد که آقا سعید کرد! اشاره عضو جریان آمریکایی ملی مذهبی از «مسعود» سرکرده منافقین بود که آن روزها چند عملیات نظامی هم در برخی شهرهای کشور ازجمله تهران انجام داده بود.
پس از شکست عملیات براندازی دوم خردادیها، حجاریان در تحلیل آن شور و هیجان سیاسی کاذب و شکست سال ۸۴ میگوید: من بالبال زدم که همه (اصلاحطلبان) وارد دولت نشوند؛ مگر میشود یک جنبش لیدری در خیابان نداشته باشد؛ اصلاحطلبان جنبش را به حال خودش رها کرده و همه مدیر و وکیل یا وزیر شدند.
حجاریان آن روزها سودای براندازی نرم داشت؛ او پس از مدتی کار مستقیم زیر نظر خاتمی در اتاق مشاوران استعفا داده و از پاستور به دفتری در خیابان جردن (آفریقا) نقلمکان کرد؛ خودش در شرح این استعفا میگوید:
استعفا دادم و به شورای شهر رفتم، شوراها را «بهانه» کردم و گفتم که من میخواهم به دنبال «شورایاری» بروم تا شاید بتوانیم بخشی از «جنبش» را در شوراهای محلی نهادینه کنیم. او پس از یک سال رصد تحولات سیاسی و امنیتی از قلب دولت بهیکباره تغییر جهت داده تا بتواند یک پروژه سیاسی را از دل محلات شهرهای بزرگ به کف خیابانها بکشد.
در اتاق فکر خیابان جردن افرادی چون جمیله کدیور، هادی خانیکی، رجبعلی مزروعی، مصطفی درایتی، محسن آرمین، علیرضا علوی تبار و گاهی مصطفی تاجزاده تردد کرده و باهم جلسات مشترک برگزار میکردند؛ نتیجه نهایی این جلسه آن بود که با فشار رئیسجمهور وقت اولین انتخابات شورای های اسلامی شهر و روستا برگزار شد. نکته جالبتوجه آنکه برخلاف ادعای خاتمی، هدف اصلاحطلبان از برگزاری انتخابات شوراهای شهر افزایش مؤلفههای پایداری نظام و بالا بردن سطح مردمسالاری دینی نبود! آنها میخواستند از شوراهای شهر بهعنوان یک «پایگاه مقاومت» در برابر حکومت استفاده کرده و با استفاده از این ظرفیت اجتماعی بسیج تودهها را رقم بزنند. اصلاحطلبان گمان میکردند که با بهرهبرداری از ظرفیتهای سیاسی شوراها میتوان مردم را به خیابان کشید و کار را با کمترین هزینه یکسره کرد.
ایده اتاق فکر مشاوران خاتمی برای ساخت «سرمایه اجتماعی» و «نهادینهسازی جنبش اصلاحات» با پکیج پیشنهادی فرانسیس فوکویاما برای براندازی نرم مطابقت داشت؛ بعدها مطبوعات وقت فاش کردند که حجاریان و همفکرانش طرح انتخاباتیبه خاتمی (در انتخابات شوراهای محلی) را بر اساس سند توسعه سیاسی مصوب کشورهای گروه ۸ ارائه کرده است. این سند برداشتی تخصصی از پروژه موسوم به «نهادینهسازی جنبشهای مدنی» نوشته تیموتی گارتن اش، استاد تاریخ مدرن اینتلیجنس سرویس انگلستان است. در این پروژه آمده است که براندازی نیازمندبه نیروی تخصصی دارد؛ اخیرا حجاریان در یادداشتی با عنوان «فرصتطلبی یا اصلاحطلبی؟» نوشته است که برای اصلاحات ساختاری نیاز به نیروهای متخصص در هسته سخت اصلاحات دارد.
اما مأمور ارشد انگلیسی در براندازی چه کسی است و چه مواضعی در قبال جمهوری اسلامی ایران و اصلاحطلبان دارد؟
تیموتی گارتن اش روز ۱۲ جولای ۱۹۵۵ میلادی در لندن به دنیا آمد. از سال ۱۹۸۶، یعنی ۳ سال پیش از «فروپاشی اروپای شرقی» با پیوستن به مرکز محققان وودرو ویلسون در واشنگتن. دی. سی، کاربستهای استراتژی «فشار از پایین، چانهزنی از بالا» (pressure from below and bargaining from above) را صورتبندی کرد؛ همانجایی که رامین جهانبگلو و لادن برومند نیز در کنار هاله اسفندیاری (مدیر دپارتمان
خاورمیانه مرکز ویلسون) از دهه ۱۳۷۰ سرگرم پژوهش درباره راههای تحقق «فروپاشی از درون» نظام بودند. بر اساس این تز در هر انقلابی یک عنصر نیرومند و بنیادین «تغییر از بالا» وجود دارد که تحت رهبری «اقلیتی روشنبین» عمل خواهد کرد؛ این زلزله سیاسی به یک عنصر زنده «فشار تودهای از پایین» نیز نیاز دارد.
تیموتی گارتن اش حضوری فعال درصحنه سیاستگذاری برای سلسله کودتاهای مخملی در شرق اروپا دارد. همین ایفای نقش مؤثر مدال ملی کشورهای لهستان، چک و آلمان به همراه جایزه جورج اورول (داستاننویس MI۶) را برایش به ارمغان آورد و سرآیزایا برلین (فلسفه دان MI۶) نیز گارتن اش را بهعنوان دستیار ارشد خود برگزید؛ همکاری او با برلین که نزدیک به یک دهه تا سال ۱۹۹۷ و زمان مرگ این فیلسوف جاسوس ادامه داشت، به درک عمیقتر گارتن اش از سیاستهای سری انگلستان در حوزه تئوریهای سیاسی انجامید.
پس از فروپاشی بلوک شرق، تیموتی گارتن اش با سالها اندوخته مطالعات مدرن امنیتی از دهه ۱۹۹۰ همراه جان کین و فرد هالیدی مثلث نظریهپردازان انگلیسی برای «براندازی نرم» ایران را ساخت، مأمور انگلیسی درباره ایران نقطه نظرات جالبتوجهی دارد، او در میانههای جنگ خیابانی اشراف اصلاحطلب و پس از واقعه دردناک و هتک حرمت به ساحت مقدس سالار شهیدان در یادداشتی که بخشی از آن در ارگان رسانهای سازمان سیا منتشرشده مینویسد
بخشی از تظاهراتکنندگان در روز عاشورا متوسل به خشونت اخلاقی شدهاند. شاید هنوز نتوان این حرکت را با جنبشی که به انقلاب ۱۳۵۷ منجر شد مقایسه کرد ولی بدون شک این عمیقترین بحران سیاسی در حیات حکومت است. اوضاع فعلی ایران مشابه هر شرایط انقلابی است که چگونگی تداوم و نتایج آن به حرکات خودانگیخته و غیرقابلپیشبینی مردم و سیاستهای حکومتی که پشت درهای بسته اتخاذ میشوند بستگی خواهد داشت. هیچکس نمیتواند بهدرستی سرانجام این وضعیت را پیشبینی کند ولی یک نکته مسلم است و آن اینکه اینیک بحران ایرانی و محصول خود ایران است و باید توسط خود معترضان در کف خیابان حل شود. در انتهای این مقاله گارتن اش از کشورهای غربی میخواهد موضع خود را نسبت به ایران تغییر دهد. این دست نگارههای سیاسی نشان میدهد تحلیلگر ارشد جبهه اصلاحات و مبتکر نظریه اصلاحات ساختاری تا چه حد از فرق سر تا نوک پا آلوده به نظریات استراتژیست سازمان جاسوسی ملکه شده است
پایان رؤیاپردازیهای یکشورشی
پس از انتخابات ریاست جمهوری، رؤیاپردازی اصلاحطلبان درراه انداختن یک شورش تودهای از کف خیابان به کابوس تبدیلشده است؛ آنها در آخرین پرده از رقابت سیاسی حتی 3 میلیون رأی در سبد خود نداشتند؛ رئیسجمهور منتخب آنها با اسم رمز «رحم اجارهای» نتوانست پروژه نرمالیزاسیون ایران (بخشی از پلن خاورمیانه بزرگ) را اجرا کرده و لاجرم هسته سخت اصلاحات به درون خانههای خود خزیده است. اصلاحطلبان رادیکال پس از تحمل این سطح از فشار روانی با اندکی سکون بار دیگر سودای آن دارند تا «پایگاه اجتماعی» خود را نهادینه کنند؛ پایگاهی که «نیروی سازمانی» پروژه اصلاحات باشد.
سعید حجاریان در آخرین سطح از این مجادلات مغشوش فکری و روانی در مصاحبه با یک وبسایت خبری میگوید: در جبهه اصلاحات یک عده بازنشست شدهاند و بقیه هم باید بشوند؛ باید به سراغ نسل جوانتر رفت. جوانهای خیلی خوب و باسوادی داریم، اگر نروند خارج! تئوریسین اصلاحات ادامه داده است: برای پیروزی اصلاحات همه باید جلو میآمدند اما نیامدند؛ خلاصه نشد. آنطرفیها هم بیکار نبودند؛ ضد حمله زدند دیگر... [۱]
او در فراز مهمی از این گفتگو بحث اصلی را بازکرده و میگوید: ممکن است جامعه متشنج شود و مردم دوباره به خیابان بیایند. ترکیب استانداران را ببینید! بیشتر نظامیاند؛ گویی برای درگیری آماده میشوند، برای مواجهه با وقایع غیرمترقبه. منتظرند خبری بشود.
حجاریان درباره جنس دلخواه (مدل اعتراضات مطلوب) از نگاه خود میگوید: جنسی شبیه به بعد از ماجرای بنزین؛ یعنی اعتراضات سال ۹۸. اینها میخواهند یارانههای پنهان را کم کنند یا بردارند. از طرفی، امسال بهاندازهٔ خود بودجه، کسری بودجه داریم. و این یعنی، تورم بیشتر خواهد شد. اگر یارانههای حاملهای انرژی را بردارند، یارانههای خوردوخوراک و آب را حذف کنند، خواهید دید که چقدر تورم بالا خواهد رفت؛ مردم چگونه باید زندگی کنند!؟
لیدر هسته سخت اصلاحات در این گفتگو بدون تعارف از قیام تودهای و شورشهای شهری و ایجاد دریایی از خون دفاع کرده و از ماجرای بنزینی در آبان ۹۸ بهعنوان مدل برجسته براندازی یاد کرده است. در آن ماجرای سیاه و ناراحتکننده دولت مورد حمایت اصلاحات بدون مطالعات راهبردی قیمت حاملهای انرژی را تغییر داده و باعث شد برخی مردم از سر ناآگاهی با گروههای برانداز، داعشی ها و اوباش اجارهای پیوند بخورند.
در لابهلای آخرین مجادله فکری هسته سخت اصلاحات
"ناامیدی" او از «تغییرات خیابانی» بهوضوح قابلمشاهده است؛ حجاریان دراینباره میگوید: جمهوری اسلامی آنقدر قدرت دارد که بتواند سرپا بایستد، او بخشی از این قدرت را در راهکارهای اخیر و در هماندیشیهای مصلحانه نظام دیده است؛ جایی که رئیسجمهور در اولین دقایق پس از یک واقعه طبیعی مانند زلزله در کنار مردم حضورداشته، یا آنکه بدون تعارفات سیاسی در چادر عشایر پای صحبت طبقات پایین جامعه نشسته و مشکلات آنها را حل میکند. یا آنکه رئیس دو قوه دیگر بهصورت شبانهروزی تلاش مجاهدانه انجام داده تا بخشی از آوار هشت سال قبل را پاکساز ی کنند. این سطح از تحرکات راهبردی در غالب قرارگاههای سازندگی و امدادی باعث شده است که هسته سخت اصلاحات پروژه براندازی با تمسک بر اصلاحات ساختاری را بربادرفته ببیند.
حجاریان دراینباره میگوید: باید صبر کرد تا در میان آنها اختلاف ایجاد شود؛ عمق نفرت حجاریان از اقدامات جهادی به حدی است که در بخشی از این گفتگو عنان از کف داده و مانند شور دوران جوانی در بهار سال ۷۶ میگوید: باید کاری کنیم تا سر دولت به سنگ بخورد!
ناامیدی از شورش خیابانی چنان در رگ و پی اصلاحطلبان تندخو ریشه دوانده است که اخیراً تاجزاده (دوقلوی برانداز حجاریان) در واکنش به بخشی از یادداشت «مشرق» [۲] درباره ماهیت اصلاحات ساختاری دچار توهمات سیاسی شده و نوشته است که پژواک براندازی خیابانی در خیابان را همچنان میشنوم و ما زنده هستیم! حجاریان نیز سخنان رفیق خود را تائید کرده و گفته است که باوجود وضعیت وخیم در میان اصلاحطلبان همچنان امیدوار است! طنز این وضعیت به حدی است که مدتی قبل محمد عطریان فر رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره حال و روز هسته سخت اصلاحات گفته بود: پس از نامزد شدن تاجزاده در انتخابات او با من تماس گرفتم؛ قبل از آنکه مصطفی چیزی بگوید با شوخی به او گفتم: راستی حال آقای رئیسجمهور چطور است!
اصلاحطلبان رادیکال پس از ناامیدی مطلق از تحولات میدانی، در تلاش است مدل مفهومی خود را تغییر دهد؛ آنها برای ایجاد پیوستار در تحولات آتی روی یونهای آزاد سیاسی حساب بازکردهاند. یونهای آزاد طبقهای از سیاستمداران ایرانی است که فاقد پایگاه اجتماعی بوده و با تمسک به حلقه دوستان، صاحب قدرت شدهاند. هسته سخت اصلاحات در ماجرای فتنه سال ۸۸ توانست از این یون آزاد استفاده کرده و آن را مجبور به واکنش منفی کند. این مدل مفهومی برگرفته از نظریات چالرز تیلی تئوریسین آمریکایی براندازی خیابانی است؛ تیلی در بخشی از کتاب خود با عنوان «از بسیج تا انقلاب» مینویسد: همیشه باید حالت تهاجمی خود را حفظ کنید؛ تا از فرصتهای حداقلی پیشآمده نهایت استفاده را کرد، درست مانند کاری که کاتولیکهای ایرلندی در بریتانیا انجام دادند.
کارگاه براندازی نرم با شاخههای در درون و بیرون از کشور اخیراً به شدت مشغول آزمایش و پالایش (با درصد بالایی از آزمونوخطا) به روی چند چهره سیاسی خاص برای تحریک کردن آنهاست. انتشار جهتدار و زودهنگام بخشی از خاطرات حسن روحانی را باید از این زاویه نگریست!
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⬆️ قابل توجه کسانیکه نمیخوان واکسن بزنن...
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شگفتی رسانه های بین المللی از اقتدار ایران در رویارویی با نیروی دریایی آمریکا؛ از شبکه دولتی فرانس24 تا تلویزیون رژیم صهیونیستی!
🔺 "هلی برن و پیاده کردن نیرو در یک نقتکش آمریکایی بی سابقه است؛ اقدامات ایران نشان می دهد قدرت نظامی بالایی دارد؛ آمریکایی ها علی رغم ارسال نیرو، ناو و بالگرد نتوانستند با ایرانی ها مقابله کنند."
🔺"ایرانیان بسیار زیرکانه و هوشمندانه عمل می کنند؛ اکنون ایران در موقعیت قدرتمندی در منطقه غرب آسیا قرار دارد"👌
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عصای موسی و شکست سایبری رژیم صهیونیستی
🔹گروهی سایبری با نام "عصای موسی" با نفوذ در مراکز امنیتی رژیم صهیونیستی، به حساسترین اطلاعات محرمانه این رژیم دست یافته است.
🔹رژیم صهیونیستی اعتراف کرده است که در این هک، اطلاعاتی از وزیر جنگ و صدها نظامی این رژیم فاش شده است.
🔹هر چند ایران تاکنون واکنشی به این موضوع نشان نداده، اما دنیا این حمله سایبری را انتقام ایران مخابره کرده است.
https://eitaa.com/Bayynat
(۱)
🔹جریان اصلاحات دچار سرگردانی و بیبرنامگی است
سرویس سیاسی-
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت: «انتخابات هرچه بود گذشت، سخن اصلی این است که گویا همان روال در میان اصلاحطلبان همچنان جاری است و زخم ناشی از آن واقعه تلخ و یاس آور هنوز التیام پیدا نکرده سرگردانی و پراکندگی و بیبرنامگی و حتی فقدان انگیزه بر آن افزوده شده است.»
این روزنامه اصلاحطلب در ادامه نوشت: «در حال حاضر بااینکه گفته شده که هنوز نهاد اجماع ساز بعضاً جلساتی برگزار میکند نتایج آن هم اعلام نمیشود و سخنگوی محترم آن فقط به اظهارنظرهای شخصی میپردازد و بهعنوان سخنگو مدتهاست که مواضع اصلاحطلبان را اعلام نکرده است. بهعبارتدیگر گویی همهچیز رها شده است!... ادامه بیبرنامگی و پراکندگی و باریبههرجهت اصلاحطلبان خسارت ساز خواهد بود.»
در ادامه این مطلب آمده است: «با وجود فراغتی که در حال حاضر نصیب اکثر اصلاحطلبان شده است محترمان و بزرگان وقت و حوصله خواندن انتقادها و پیشنهادها را ندارند و گویی در نظرشان همهچیز مکشوف است و نیازی نمیبینند که از احقار و گوشهنشینان استماع سخنی داشته باشند.»
چندی پیش یکی از فعالین اصلاحطلب با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر ۱۴۰۰ گفته بود: «پس از براندازان دومین و بزرگترین بازنده انتخابات ۲۸ خرداد اصلاحطلبان بودند...دوونیم میلیون رأی برای آقای همتی در حقیقت تیر خلاصی در شقیقه اصلاحطلبان بعد از ۲۴ سال حیات سیاسیشان بود.»
روزنامه ابتکار نیز چندی پیش اذعان کرده بود: «مردم، شعارهای اصلاحطلبی را از زبان حریف بیشتر باور کردند تا از زبان ما...اگر این جریان میخواهد همه لکنت تاریخی زبانش و همه عقیم بودگیاش را به تبعیضهای شورای نگهبان و سخنان امثال من در نشان دادن ادبارِ خودیها، تخفیف دهد، این یعنی خود انتخاب کردهاند که اصلاحطلبی را بر دوش دیگران بگذارند.»
این روزنامه زنجیرهای در ادامه نوشته بود: «همه ظرفیت ما خرج همتی شد، سقف رأی او مشخص شد. حتی دست به دامان تعصبات قومیتی به عریانترین شکل برای همتی شدیم اما عیار اقبالمان عریان شد. دیدیم که چگونه تشت اقبالمان فرو افتاده است. ادباری که به لیست جمهور شد (با همه اعتباری که به پایش خرج شد)، نشان داد که ما صاحبِ مجلسِ عزایِ جمهوریت نیستیم؛ تعارف را کنار بگذاریم.»
لازم به ذکر است که ناسا (نهاد اجماع ساز اصلاحات) در سال گذشته و با هدف انجام فعالیت ویژه انتخاباتی تشکیل شد. اما بههیچعنوان نتوانست موفقی در این مسیر کسب کند.
گرانیها به خاطر عدم تعامل با جهان است!
روزنامه همدلی در مطلبی نوشت: صحبتهای اخیر رئیساتاق مشترک ایران و چین بازتاب زیادی در فضای مجازی ایجاد کرده است. مجید رضا حریری روز گذشته در واکنش به افزایش عجیب قیمت کالاهای اساسی در ماههای اخیر به ایلنا گفت: «ایران در خطرناکترین نقطه تاریخی تورم در چهار دهه اخیر قرار دارد». به گفته وی «اگر از این مراحل تورم 50 یا 60 درصدی عبور کنیم، دیگر کنترل آن بهصورت تصاعدی سخت میشود و میتواند منجر به یک ابرتورم شود». صحبت از ابرتورم حالا از زبان این فعال اقتصادی در حالی است که همزمان توئیتهای مرتبطی در فضای مجازی در زمینه افزایش قیمت کالاهای اساسی منتشر میشود و کاربران زیادی را میتوان دید که با دغدغه معیشت سروکار دارند. یکی مینویسد: «به نظر شما قیمت کالاهای اساسی زیادی گران نشده؟»، همین یک جمله سؤال کافی است تا بغض کاربران بترکد و رشته توئیتها درباره فشار بار معیشت یکی پس از دیگری از راه برسد و هرکسی از درد گرانی بنالد؛ «مرغ دولتی از 24 هزار تومان رد شد و به 31 هزار تومان رسید، مرغ آزاد هم به 50 تومان رسید»، «دیروز یک کیلو گوشت چرخکرده را 170 هزار تومان خریدم، بسیاری از مردم حتی توان خرید یک کیلو گوشت را هم ندارند»، «12 قلم جنس خریدم، خیار، موز، کاهو، قارچ و...، همه در وزن یک کیلو یا نیم کیلو، 380 هزار تومان پرداخت کردم»، «قیمت اجناس ضروری هرماه بیش از 40 درصد افزایش را تجربه میکند» و...، توئیتهای مشابه تمامی ندارد.
در ادامه این مطلب آمده است: به نظر میرسد تا زمانی که در کنار حل مشکلات داخلی، مسئله تعامل با جهان مورد بیتوجهی قرار گیرد، هر بار شاهد آب رفتن سفرههای معیشت خواهیم بود.
مدعیان اصلاحات در حالی زلف مشکلات کشور را به تعامل با جهان (البته بخوانید آمریکا) گره میزنند که وضعیت کنونی دستپخت همین رویکرد در 8 سال گذشته است. روحانی 8 سال از تعامل با جهان گفت و اساساً با طرح ضرورت بستن با کدخدا روی کار آمد اما حاصلش جز گرانی و فقر چیز دیگری نبود.
امروز ما، مصداق شعب ابیطالب نیست
روزنامه همدلی در مطلب دیگری نوشت: برای بعضی امر مشتبه شده و تصور میکنند همواره انقلابی بودن به معنی یک نوع خاص از مبارزه است و آن نوع از مبارزه مستلزم پذیرش سختی، بحران و فقر احتمالی و نظایر اینهاست!
ادامه 👇👇👇
(۲)
لذا بدون توجه به ضرورت روششناسی درست در مقایسه، اقدام به مقایسه معالفارق شرایط کنونی با صدر اسلام میکنند و از تحلیل به عمل میرسند و سازوکار جامعه را به مخاطره میاندازند. مثلاً میگویند پیامبر اکرم (ص) و آنها که دعوت او را به اسلام پذیرفته بودند چند سال در شعب ابیطالب (درّهای میان دو کوه ابوقبیس و خندمه در مکه مکرمه) تبعید شدند، سختیهای شدیدی کشیدند، در فقر زیستند، ولی دست از ارزشها و آرمان خود برنداشتند؛ امروز ما نیز باید بیکاری، تورم، فقر و حتی تبعات اجتماعی آن، مانند، اعتیاد، طلاق، فحشا، سرقت و... را تحمل کنیم و دست از آرمانهای انقلابی، مانند مبارزه با آمریکا و حمایت از فرضاً سوریه و...، برنداریم.
این در حالی است که اتفاقاً انقلابیها چنین چیزی نمیگویند و ازقضا تأکید میکنند که در شرایط بدر و خیبر هستیم. مقدمات روزنامه مدعی اصلاحطلبی از اساس غلط است چه آنکه خود اصلاحطلبان این حرفها را مطرح میکردند تا از طرح اقتصاد مقاومتی خروجی سیاسی و جناحی بگیرند. مثلاً محسنهاشمی مهرماه سال گذشته در جلسه شورای شهر شرایط کشور را به شعب ابیطالب تشبیه کرد! و یا آنکه مسعود پزشکیان، نایبرئیسوقت مجلس شورای اسلامی (بهمن 97) گفته بود: «امروز در شعب ابیطالب هستیم و باید سفره مردم و مسئولان یکی باشد»!
بسیار روشن است که در شرایط شعب ابیطالب نیستیم بلکه در شرایط بدر و خیبر هستیم. یکی از ویژگیهای دو نبرد بدر و خیبر این بود که معادله میان مسلمین و مشرکین را معکوس کرد. تا قبل از عملیات بدر و خیبر، معادله به نفع مشرکین و دشمنان بود و آنها از حربههای «ضربه زدن»، «مصادره اموال» و «تنگنای اقتصادی» استفاده میکردند اما بدر و خیبر معادله را برعکس کرد و این حربهها را از دست آنها بیرون آورد.
عصبانیت اصلاحطلبان از حضور مسئولین در بین مردم
طیف موسوم به اصلاحطلب از اینکه دولتمردان سیزدهم به سفرهای استانی رفته و به میان مردم میروند و پای درد دلها مینشینند بهشدت ناراحت هستند. این ناراحتی و عصبانیت تاکنون چندین بار در روزنامههای این طیف بازتاب داشته و در تازهترین مورد روزنامه شرق در یادداشتی آورده است: «بازدیدها هم عمدتاً در قالب جمعی حداقل صدنفره صورت میگرفت و میگیرد؛ جمعی که در میانه آن، شخص رئیسجز با تکان دادن دست و گفتن خسته نباشید، مجال و تمرکزی نداشته و ندارد.»
در ادامه این متن آمده: «این راقم نیز در بخش کشاورزی بارها شاهد بازدید وزیر یا معاونان او از مناطق و در کلیشههایی مشابه بودهام؛ بازدیدهایی که عمدتاً از سوی مدیریتهای میزبان برنامهریزی میشد. میزبانی که در چنین بزنگاههایی درصدد جلب حمایتهای مادی و عاطفی از میهمان صاحبمنصب بود و میهمانی که بازهم در خیل پرشمار همراهان جز ابراز «خسته نباشید» به توضیحدهندگان، یارای بازتابی نداشت.»
در پایان این متن آمده: «تردیدی نیست که چنین امری مبتلابه تمامی دستگاههای اجرائی و مدیریتهای کلان است که در پایتخت قرار دارند. آیا زمان آن فرا نرسیده است که درباره ضرورت و ارزیابی دستاورد سفرهای استانی مسئولان بلندپایه کشور بازنگری کرده و تنها به مناسبت برنامههای ملی و جمعیت همراه صرفاً با قابلیتهای کارشناسی محدود شود؟»
دراینباره لازم به ذکر است که پیشازاین هم روزنامههای اصلاحطلب به هجمه و حمله علیه روش و منش دولت سیزدهم پرداخته بودند. برای نمونه روزنامه اصلاحطلب همدلی نیز پیشازاین در یادداشتی آورده بود: «امروز زمانه قجری یا پهلوی نیست که شاه مملکت با بازدید میدانی از وضعیت شفاخانهها و نانواییها، امور مملکت را رتق و فتق کند.»
دراینباره لازم به ذکر است که اصلاحطلبان در 8 سال گذشته در مناصب مختلفی که بودهاند با شیوه مدیریت از پشت میز میخواستند کشور را در روند توسعه قرار دهند که نتیجه آن وضعیت اکنون جامعه است. حالا که رئیسجمهور سیزدهم بهگونهای دیگر عمل میکند و به میان مردم میرود و بازدیدهای سرزده انجام میدهد اصلاحطلبان برآشفتهاند که چرا این کار را میکند؟!
ابتکار: اصلاحطلبان، رفتار مردمی و حضور میدانی رئیسی را تحسین میکنند
روزنامه ابتکار در مطلبی به قلم مدیرمسئول نوشت: چهارشنبهشب گذشته با دعوت دفتر رئیسجمهوری در جلسهای با حضور و جهت گفتوشنود با آقای رئیسی به همراه جمعی از مدیران رسانههای اصلاحطلب شرکت کردیم. این جلسه که چند ساعت به طول انجامید در فضایی صمیمی و بدون تشریفات مرسوم برگزار شد. حدود دو ساعت از وقت جلسه در اختیار دوستان رسانهای قرار گرفت که هرکدام به اقتضای کارکرد رسانهای خود، تحلیلی از وضع کنونی ارائه دادند. وجه مشترک صحبت همکاران، تحسین رفتار مردمی و حضور میدانی آقای رئیسی بود. اما تمرکز انتقادات بر نامفهوم بودن منطق انتصابات دولت و نامعلوم بودن برنامه عمل در حوزه اقتصاد و سیاست خارجی بود.
ادامه👇👇👇
(۳)
بر این مبنا، همکاران نیز هر کدام برای بهبود شرایط، پیشنهاداتی مطرح کردند. حقیر نیز در زمان مقرر نکاتی عرض کردم. برای من نیز مانند سایرین، جدوجهد رئیسجمهوری در شکستنِ حصار مقامات عالی و نمایشِ مردمیِ خدمت و حضور میدانی رئیسجمهوری، قابلتحسین و تقدیر بود. بدون تعارف جناب رئیسی، گوشی شنوا و روحیهای مشورت پذیر دارد. بیواسطه و باحوصله نقدها و پیشنهادات را میشنود. این رفتار را در قوه قضائیه نشان داد و تا اکنون نیز در دولت چنین کرده است. تا اکنون رئیسجمهور را شخصیتی مصمم و باانگیزه دیدهایم و این بسیار امیدبخش است.
واکسیناسیون را باید شاهکار دولت رئیسی به شمار آورد
روزنامه آفتاب یزد هم در گزارشی، دیدار آیتالله رئیسی با مدیران رسانههای اصلاحطلب را روایت کرد و نوشت: سرجمع دیدار خوبی بود خاصه وقتی دیدیم روزنامهها و نقدها و تیترهای حتی تند نیز در دستور کار قرار دارد در این میانه یکی دو بحث هم از سوی رسانه مطرح شد. رسانهها از اینکه فاصلهها بین مردم و مسئولان کم و کمتر از همیشه شده است سپاسگزاری کردند و قدرشناسانه با آن برخورد کردند یکی هم بحث امنیت بود که همین سفرهای استانی نشان داد امنیت خاطر ذهنی مردم در کنار امنیت عمومی کشور هر دو در درجهی بالایی قرار دارد.
در ادامه این مطلب آمده است: بحث دیگر واکسنها بود که روانِ جامعه را آرامش بخشیده است. اصلاً بحث واکسن را باید شاهکار دولت آیتالله رئیسی به شمار آورد. کاری به این نداریم که پروسه چگونه انجام شد اما بیپروایی در ورود به بحث واکسن و دستدست نکردن را که نمیشود نادیده گرفت!
آفتاب یزد نوشت: وقتی فهمیدیم تولید و واردات و رابطه با کشورهای دیگر از اروپا و آسیای دور گرفته تا همسایگان نیز دنبال شده است، نفس راحتی کشیدیم. حالا باید به روزهای بهتر فکر کرد!
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تصاویری زیبا از دریاچه نمک قم!!!
واقعا زیباست!
https://eitaa.com/Bayynat
⭕️ ترور یا خودزنی؟!!!
🔹برای اینکه متوجه شویم ترور امروز مصطفی الکاظمی نخست وزیر #عراق کار چه کسی بوده است ، کافی است ببینیم کدام طرف ماجرا بیشترین سود را از این ترور می برد؟
که بدون شک این دولت تروریستی آمریکا و دست نشانده هایش در عراق هستند که در ابعاد مختلف از این #ترور منتفع می شوند :
۱_ انحراف افکار عمومی از توجه به تظاهرات گسترده بر ضد تقلب در انتخابات
۲_ مظلوم نمایی الکاظمی(مرتبط قدیمی با سازمان سیا) و فرار وی از پاسخگویی بعنوان متهم ردیف اول تقلب و کشتار تظاهرکنندگان در روزهای اخیر
۳_تغییر جایگاه طرفداران مقاومت و حشدالشعبی از جایگاه شاکی (نسبت به تقلب) به جایگاه متهم (ترور رئیس الوزراء)
۴_دادن بهانه لازم به الکاظمی برای برخورد شدیدتر با معترضین به تقلب و جریان مقاومت
۵_ ایجاد درگیری گسترده در عراق که در نهایت تامین کننده همان استراتژی آمریکا در عراق موسوم به "هرج و مرج هدفمند" است .
🔺تا آمریکایی ها از عراق اخراج نشوند این کشور روی آرامش را نخواهد دید ...
🗯 #قاسم_اکبری
https://eitaa.com/Bayynat
⭕️سه نکته درباره ترور #الكاظمي
🔻عقلانیت حاکم بر عملکرد جبهه مقاومت، نشان میدهد این نوع حملات قطعاً ارتباطی به این جبهه ندارد.
🔻این حمله احتمالا از سوی مزدوران آمریکایی، برای ایجاد فتنه دائمی در عراق با قربانی کردن الکاظمی انجام شده است، چیزی شبیه ترور رفیق حریری در لبنان
🔻احتمال دوم هم این است که خود الکاظمی این فتنه این ترور را ترتیب داده باشد تا هم از سوی قضیه اعتراضات به تقلب و در انتخابات عراق را به حاشیه بکشانند و هم با نوعی مظلوم نمایی در افکار عمومی مسئله تداوم نخست وزیری خود در دولت بعدی را هم تضمین کند.
🔸پ.ن:این در حالی است که در روزهای اخیر خبری شنیده شده است که آیت الله سیستانی تلویحا بر عدم نخست وزیری الکاظمی تاکید کرده است.
🗯 #حمیدرضا_ابراهیمی
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گزارش ویدئویی جهان نیوز//
🔺چهار کار بزرگ زاکانی در دو ماه اول شهرداری
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ این تصاویر رو ببینین و بخاطر بسپارین و هر کسی از متمدن بودن و فرهنگ بالای غربیها گفت، بکوبین توی سرش..
این تصاویر وحشتناک از شکستن حفاظها و رد شدن از روی یکدیگر برای ورود به یک فستیوال در هوستون آمریکاست، که بیش از 8 نفر کشته و 320 نفر زخمی به جا گذاشت!
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⬆️ طرف در برنامه "منوتو، از جمهوری اسلامی ایران، به حق دفاع کرده، بعداز ضبط برنامه شدیدا کتک خورده، لباسهایش را پارهپاره کردند و فعلا در بازداشت هست!
#آزادی_بیان
#دموکراسی_غربپرستان
https://eitaa.com/Bayynat
⭕️ آمریکا به دلیل ۲۴ تیریلون دلار بدهی،
ابدا توان شروع یک جنگ تمام عیار را نخواهد داشت
و این در حالیست که با خفت از جنگ افغانستان فرار کردند!
به عصر آغاز فرارهای آمریکا خوش آمدید!👌
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 واکنش هموطنان، به آخرین ضرب شست ایران به آمریکا👌
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❄️سردترین نقطه جهان
❄️عنوان سردترین نقطه جهان از آن روستایی در سیبری روسیه، به نام اویمیاکن است.
❄️دمای این روستای همیشه پوشیده از برف در زمستان، به منفی ۶۷ درجه سانتیگراد هم میرسد!!!
❄️یکی از دلایل سرمای بیش از حد در این منطقه، واقع شدن آن بین دو کوه میباشد که مانع از جابهجایی هوای سرد میشود!!!
https://eitaa.com/Bayynat
🦔 این جوان از روی کنجکاوی سرش را در سوراخ یک درخت جنگلی میکند که در کمال بدشانسی، یک جوجهتیغی از مزاحم لانهاش اینگونه پذیرایی میکند!😳
https://eitaa.com/Bayynat
▫️دو یار زیرک و از باده کهن دومنی
فراغتی و کتابی و گوشه چمنی
▫️من این مقام به دنیا و آخرت ندهم
اگر چه در پیام افتند هر دم انجمنی
▫️هر آن که کنج قناعت به گنج دنیا داد
فروخت یوسف مصری به کمترین ثمنی
▫️بیا که رونق این کارخانه کم نشود
به زهد همچو تویی یا به فسق همچو منی
▫️ز تندباد حوادث نمیتوان دیدن
در این چمن که گلی بوده است یا سمنی
▫️ببین در آینه جام نقشبندی غیب
که کس به یاد ندارد چنین عجب زمنی
▫️از این سموم که بر طرف بوستان بگذشت
عجب که بوی گلی هست و رنگ نسترنی
▫️به صبر کوش تو ای دل که حق رها نکند
چنین عزیز نگینی به دست اهرمنی
▫️مزاج دهر تبه شد در این بلا حافظ
کجاست فکر حکیمی و رای برهمنی
#حضرت_حافظ
https://eitaa.com/Bayynat
🔹سید ابراهیم رئیسی ۳ ساعت با منتقدان خود نشست
آنچه از دیدار رئیسجمهور با مدیران رسانههای اصلاحطلب قابل استنباط است، اینکه آقای رئیسی بهرغم مشغله بسیار و انتظارات فراوان برای شنیدن دیدگاه گروههای مختلف و منتقدان گوش شنوا و از حوصله قابل تحسین برخوردار است.
سید ابراهیم رئیسی برای دومین بار طی ماههای اخیر میزبان فعالان رسانهای اصلاحطلب شده است. او رئیسجمهوری است که گرچه خود را «مستقل» نامید، اما با پشتوانه حمایتی اصولگرایان انقلابی و رأی بدنه حزباللهی کشور بر سر کار آمد. نشانه اختلاف او با اصلاحطلبان، اما این دو مورد نیست؛ بلکه عمق اختلاف به اختلافات فکری باز میگردد. رئیسی شعارها، مواضع و رویکردی در مقابل شعارها، مواضع و رویکرد اصلاحطلبان دارد و این وجه تمایز و نیز نزدیکی فکری رئیسی به جریان انقلابی کشور، آن قدر دارای وضوح است که در افکار عمومی بی اطلاع از جزئیات مواضع سیاسی هم، رئیسی کسی نزدیک به جبهه اصولگرایان است، گرچه خود را به درستی و از نگاه تعاریف حزبی، «مستقل» بداند. از سویی دیگر، او دو دوره کاندیدای رقیب اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری بوده و با توجه به نوع مبارزات انتخاباتی اصلاحطلبان که «تخریب شخصیت» بخش اعظم و محوری آن را تشکیل میدهد، از هیچ تلاشی برای تخطئه شخصیت رئیسی فروگذار نکردند؛ از چهل سال قتل و اعدام سال ۹۶ تا شش کلاس سواد سال ۴۰۰ و دهها فیلم تهمت و تخریب ریز و درشت دیگر. هم از این رو، میانه رئیسی بیشتر از اصلاحطلبان با دو خط فکری متفاوت میتواند شکراب باشد.
همین شناخت از رابطه اصلاحطلبان با رئیسی و افتراق میان آنها کافی است که دیدار او با مدیران رسانههای اصلاحطلب – یعنی رؤسای ابزارهای تخریب رئیسی- برای فضای سیاسی و رسانهای کشور، جالب توجه باشد. اما استقبال همین مدیران تخریبکننده از چنین دیداری، این جالب توجهی را مضاعف میکند. مدیران رسانههای اصلاحطلب و برخی فعالان رسانهای که به دیدار رئیسی میروند، این دعوت را رد نمیکنند، دیدارشان را پنهان نمیکنند و با نگاهی مثبت از آن میگویند. آنها خیلی صریح، این دیدارهای رئیسی را با دوران ریاست جمهوری روحانی مقایسه میکنند؛ دورانی که رئیسجمهور از اهمیت رسانه میگفت، اما حوصله اهل رسانه و خویشتنداری مقابل انتقادات را نداشت. این دیدارها چه سودی برای طرف اصلاحطلب میتواند داشته باشد؟
استقبال فعالان رسانهای اصلاحطلب از دیدار با رئیسی
«سهساعت با رئیسجمهور» عنوان تیتر اصلی روزنامه اصلاحطلب اعتماد روی تصویری بزرگ از دیدار فعالان رسانهای اصلاحطلب است. الیاس حضرتی، مدیرمسئول این روزنامه در نشست مذکور حضور داشته است. او در یادداشتی با عنوان «فرصتی قابل تقدیر» نوشته: «این نشست صمیمانه سه ساعته به فرصتی مناسب برای بیان دیدگاهها، انتقادها و پیشنهادهای مدیران رسانهها تبدیل شد و نکته حایز اهمیت و البته قابلتقدیر اینکه آقای رئیسجمهور با حوصله و صبر و روی گشاده پای صحبت تکتک مهمانان نشست و در انتها دقایقی نسبت به آنچه ازسوی مدیران رسانهها مطرح شده بود، مواردی را مطرح کرد. فارغ از آنچه در این نشست از سوی هر یک از همکاران و رئیسجمهوری محترم مطرح شد، نفس برگزاری این نشست و استقبال آقای رئیسجمهور، نهاد ریاستجمهوری و مجموعه دولت سیزدهم از انتقادها و پیشنهادهای اصحاب رسانه، بهخصوص آنچه ازسوی رسانههای منتسب به جریان اصلاحات و گفتمان مقابل دیدگاه حاکم بر دولت مطرح میشود، رخدادی مهم و مبارک است و شایسته تقدیر و تشکر.»
در گزارش این روزنامه هم آمده: «این نخستین نشست ابراهیم رئیسی در قامت رئیسجمهوری با مدیران و اصحاب رسانههای اصلاحطلب بود. هرچند او پیش از برگزاری انتخابات نیز در نشستی مشابه با برخی از این مدیران رسانه دیدار کرد. مدیرانی که بعضاً در نشست اخیر نیز حاضر بوده و برخی نیز حضور نداشتند، اما چگونگی برخورد ابراهیم رئیسی در نشست چهار شنبه هفته گذشته ازسوی هر دو گروه مثبت ارزیابی شده است. با این همه ظاهراً دولت تمایل به تداوم این رویه دارد و بر این اساس در آینده باید منتظر جلسات بعدی باشیم.»
محمدعلی وکیلی، مدیرمسئول روزنامه ابتکار نیز میگوید: «آنچه از این دیدار قابل استنباط است، اینکه همچنان آقای رئیسی بهرغم مشغله بسیار و انتظارات فراوان برای شنیدن دیدگاه گروههای مختلف و منتقدان گوش شنوا و از حوصله قابل تحسین برخوردار است. نکته جالب صحبتهای او در پاسخ به چرایی برخی انتصابات، تأکید مکرر بر عدم رودربایستی با اعضای کابینه و مدیران در صورت اثبات ناتوانی در پیشبرد مأموریتهای محوله بود».
شهاب الدین طباطبایی فعال سیاسی اصلاحطلب هم جلسه را «بسیار همدلانه» توصیف کرده و مهمترین نکته در صحبتهای رئیسی را این میداند که «در نکات و مشکلات و موضوعات اشتراک نظر داریم و ضرورت امیدآفرینی و برون رفت از مشکلات و بحران را قبول داریم و
در مورد مشکلاتی، چون معیشت، کرونا و موضوعات اقتصادی نیز در روش حل آنها اختلاف نظر داریم.»
مهدی رحمانیان، مدیرمسئول روزنامه شرق هم معتقد است: «رئیسی نشان داد که فقط به رسانههای خودی توجه نمیکند. او نشان داد گفتگو به معنای گفتگو با گروههای داخلی را قبول دارد و به وعده خود در مورد دیدار با اصحاب رسانه عمل کرد.»
چرا دعوت را پذیرفتید؟
در عین حال، رسانههای اصلاحطلبی که به این نشست دعوت نشدهاند، بعضاً انتقاداتی نیز به این جلسه داشتهاند. از جمله، سایت انصاف نیوز نوشته: «در حالی روزنامه اعتماد از دیدار مجدد «مدیران رسانههای اصلاحطلب» با ابراهیم رئیسی خبر داده است که تنها بخشی از مدیران رسانههای منسوب به اصلاحطلبان در این دیدار بودهاند؛ به عنوان نمونه مدیران این رسانهها در این دیدار نبودهاند: جماران، شفقنا، انصاف نیوز، سازندگی، صدا، روز آروز، فرارو، جمهوری اسلامی، ستاره صبح و عصر ایران.»انصاف نیوز در ادامه نوشته: «در هفته قبل از انتخابات خردادماه هم در حالی که کاندیداهای اصلی اصلاحطلبان ردصلاحیت شده بودند، دیدار جمعی از مدیران رسانههای اصلاحطلب با ابراهیم رئیسی شوکآور بود و انتقادهای بسیاری را بهدنبال داشت. در آن دیدار که در دفتری سادهتر و میهمانان با دمپایی عکس گرفته بودند، حواشی دیگری هم داشت و تعدادی از شرکتکنندگان در روزهای پس از آن توضیحاتی را منتشر کردند.»
شاید از نگاه این رسانهها، اصالت با همان اختلاف نظرات است و فعالان رسانهای اصلاحطلب یا باید بر سر انتقاداتشان از رئیسی بمانند و دیدار نروند و یا دیدارشان با کسی که او را آنگونه تخطئه میکردند، رنگی از خیانت دارد.
این گزاره هم قابل تأمل است که رسانهایهای اصلاحطلب نمیخواهند در انزوای ناشی از فقدان پایگاه اجتماعی اصلاحطلبان باقی بمانند و یکی از دلایل اصلی پذیرش دعوت دیدار با رئیسی همین موضوع است. به همین دلیل هم اعتنایی به انتقادات هم کیشان خود برای دیدار با رئیسی ندارند. از این جهت، فایده این دیدارها برای اصلاحطلبان بیش از فایده اش برای دولت رئیسی است.
ارتباط لنگ روحانی با رسانهها
وکیلی، مدیرمسئول روزنامه ابتکار میگوید: «به یاد دارم روزی یکی از وزرای دولت قبل به نقل از آقای روحانی میپرسید که بهرغم لشکر نیروهای رسانهای چرا او (روحانی) دست به سفید هم که میزند سیاه مینماید؛ و هرکار خوبی که بکند به چشم نمیآید؛ در پاسخ عرض کردم مشکل آقای روحانی کمبود رسانه حامی نیست بلکه پای ایشان در عدم ارتباط با نخبگان لنگ است. اکنون همین ارتباط، تبدیل به نقطه قوت آقای رئیسی در این آوردگاه شده است».
این گلایه اصلاحطلبان با روحانی پس از دیدار اولشان با رئیسی هم دیده شد. آنها معتقد بودند که روحانی بهرغم سر دادن شعار در حمایت از رسانه ها، حاضر به برگزاری چنین دیدارهایی با اهل رسانه نشده است. تازه این گلایهها اعتراضات رسانههای همسو با روحانی است، رسانههای غیر همسو که بماند!https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ محبت میان حضرت #علی علیه السلام و حضرت #زهرا سلام الله علیها...
استاد #عالی
https://eitaa.com/Bayynat