eitaa logo
Beheshtedanayee_ir
8 دنبال‌کننده
18 عکس
0 ویدیو
0 فایل
بسم الله الرحمن الرحیم ورود شما را به جمع مخاطبین بهشت دانایی به فال نیک گرفته و بابت همراهی شما خرسندم
مشاهده در ایتا
دانلود
دل اگر بمیرد چه باید کرد؟ سخن ما دل ها را زنده می کند : شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که: خواندن و شنیدن احادیث و روایات (کلام اهل بیت) به چه درد می خورد؟ واقعیت این است که در کلام اهل بیت علیهم السلام علم، حکمت، هدایت و معنویت نهفته است. و اگر عمری باقی بود به طور مفصل در این خصوص مطالبی عرض خواهم کرد اما جملات نورانی آنها علاوه بر تفکر و اندیشه انسان ها، دل و روح حق جویان را نیز درمان می کند و در این مجال به یک حدیث اکتفا می کنم: الخصال ؛ ج‏۱ ؛ ص۲۲: قَالَ لِي أَبُو جَعْفَرٍ ع‏ يَا فُضَيْلُ إِنَّ حَدِيثَنَا يُحْيِي‏ الْقُلُوب‏[۱] امام محمد باقر (ع) فرمودند : همانا سخن ما دل ها را زنده می کند. [۱] ابن بابويه، محمد بن على، الخصال – قم، چاپ: اول، ۱۳۶۲ش. (کتابخانه دیجیتال جامع الاحادیث ۳.۵) کاربرد حدیث: ۱- گاهی اوقات در پیچ و خم زندگی و فراز و نشیب ها نشاط و طراوت قلبی مان ضعیف می شود و برای بازسازی معنوی، نیازمند به دارو و درمان معنوی می شویم. لذا احادیث و روایات برای ما تاثیرات شگرفی خواهد داشت. بخشی از روایاتی که به دست ما رسیده، دعا ها و زیارات هستند. مثل مناجات خمس عشر، دعای کمیل، زیارت جامعه کبیره و… مناجات های پانزده گانه خمس عشر را مرور کنید و به قلب خود عرضه کنید (البته با توجه و دقت در ترجمه آن) عجیب است که اگر نیازمندانه به درگاه خدا آمده باشیم، با توسل به سید الساجدین حضرت زین العابدین علیه السلام به آنها نگاه کنیم (این مناجات ها از وجود مبارک ایشان به دست ما رسیده است) یکی از این ۱۵ مناجات قلب ما را به خود جذب خواهد کرد و دریای طوفانی دل ما را به ساحل آرامش نزدیک خواهد کرد. اگر نا آرامی و تلاطم و خستگی قلبمان آن قدر زیاد بود که با یک مناجات به آرامش نرسید دوباره دعاها را مرور کنید و افسار دل خود را در میان ۱۴ دعای باقیمانده رها کنید تا در مقابل دعای دیگری توقف کند. دعا ها را با سوز و گداز و با حالتی فقیرانه بخوانید تا بیشتر و بهتر نتیجه بگیرید. انشاء الله تجربه خواهید کرد که اگر با کوهی از غم و اندوه و کمری خمیده از نا امیدی و قلبی آزرده از دنیا، آمده باشید هنگامی که از پای کتاب دعا بلند می شوید با قلبی لبریز از امید، دلی آرام و مطمئن و سرشار از انرژی به زندگی بازخواهید گشت. این گونه است که معصومین علیهم السلام بی واسطه ما را درمان می کنند و خود واسطه ای هستند برای باران رحمت الهی. ۲- اگر با افرادی هم صحبت شدیم که گرد کدورت دنیا بردلشان نشسته و حرف حق را نمی پذیرند از کلام و بیان اهل بیت استفاده کنیم. این برای مبلغان دینی و یا عمارها بسیار به کار می آید. تصویر مربوط به این متن، از لینک زیر گرفته شده است:
دانش آفرینی: نگاهی کاربردی به مفاهیم یادگیری و دانش آفرینی : قصد دارم بتدریج مطالبی از کتاب «نظریه های مدیریت» (مجموعه سوم، نوشته جمعی از اساتید مدیریت، مرکز مدیریت دولتی) را تقدیم کنم و توضیحات مختصری نیز برآن اضافه کنم. ویژگی های سازمان های یادگیرنده و دانش آفرین: – در آن، اندیشه های جمعی و گروهی ترویج می شود. – اعضای آن چگونه آموختن را به اتفاق هم یاد می گیرند. ( Learning How To Learn ). در آن، بحث های جمعی و کشف نظریات و افکار نو تشویق می شود و نو آوران پرورش می یابند. کاربرد: بیایید به عنوان اعضای جامعه مسلمانان، تلاش کنیم یادگیری و دانش آفرینی را تمرین کنیم. بیایید به اتفاق هم یاد بگیریم که: چگونه یاد بگیریم. به زیان ساده تر: تمرین کنیم که همیشه در حال یادگیری باشیم و به قول معروف، زگهواره تا گور دانش بجوییم. افکار نو را بپذیریم و تشویق کنیم. البته زحمت هم دارد و باید در این راه استقامت و صبر داشته باشیم. دانسته های خود را افزایش دهیم تا آنجا که به دانش آفرینی منجر شود. ممکن است بپرسید سازمان یادگیرنده و دانش آفرین به چه کار ما در زندگی روزمره می آید؟ در پاسخ می توان گفت هر خانواده یک هسته کوچک سازمانی است و بسیاری از قوانین و قواعد سازمانی و حتی حکومتی در خانواده وجود دارد اما در وسعتی بسیار کمتر و به شکلی ساده تر. شاید شنیده باشید که برخی از روانشناسان می گویند بچه ای که در منزل مطیع نباشد و اطاعت را یاد نگرفته و تمرین نکرده باشد وقتی به جامعه وارد می شود به راحتی درمقابل قانون سرخم نمی کند و احتمال بروز رفتارهای خلاف قانون از سوی او بیشتر بوده و سعادت و خوشبختی او در معرض تهدید قرار خواهد گرفت. توضیحی درمورد تصویر: این تصویر از سایت «شبکه» برداشت شده است که مطالب خوبی درمورد مدیریت دانش ارائه نموده است. برخی از عناوین صفحه ی موجود در سایت شبکه: مدیریت دانش چیست؟ موانع و چالش‌های پیش روی پیاده‌سازی برنامه مدیریت دانش هشت گام برای پیاده‌سازی برنامه مدیریت دانش گام اول: تعیین اهداف برنامه مدیریت دانش گام دوم: آماده‌ شدن برای تغییر گام سوم: تعریف فرایند سطح بالا گام چهارم: تعیین و اولویت‌بندی نیازهای فناوری گام پنجم: ارزیابی وضعیت فعلی گام ششم: ایجاد نقشه راه برای اجرای مدیریت دانش گام هفتم: پیاده‌سازی گام هشتم: اندازه‌گیری و بهبود برنامه مدیریت دانش قدرت مدیریت دانش متن اولیه صفحه مذکور : مدیریت دانش که این روزها بسیاری از شرکت‌ها با جدیت آن را دنبال و استفاده می‌کنند، اشاره به این حقیقت دارد که با ایجاد بسترها و پیروی از استراتژی‌ها و راهکارهای شناسایی، به افراد درون سازمان این توانایی داده شود تا در صورت نیاز به شکلی ساخت‌یافته، به دارایی‌های علمی سازمان دسترسی داشته باشند. یک برنامه مدیریت دانش، این ظرفیت را دارد تا بهره‌وری کارکنان، محصولات، کیفیت خدمات و سازگاری قابل تحویلی را که به دلیل سرمایه‌گذاری روی دارایی‌های فکری و مبتنی بر دانش به وجود می‌آید، افزایش دهد.
مهارت های زندگی، کلید طلایی سعادت خانواده ها و جامعه : مهارت های زندگی ، به چه کار می آیند؟ در دسته بندی خانه و خانواده قصد دارم به بهانه مرور کتاب «مهارت های زندگی» ( تالیف: دکتر حسین خنیفر و دکتر مژده پورحسینی ) مهارت های مختلف و مسائل مختلف خانواده ها را طرح کنم و درمورد آنها دیدگاههای خود را عرضه بدارم. بسیار واضح است که اگر همه خانواده ها مهارت های لازم برای زندگی را بیاموزند جامعه نیز شاهد اتفاقات بسیار شیرینی خواهد بود. آسایش یا آرامش: صفحه ۱۱ : … انسان … اسارت در آسایش مطلق، آرامش او را سلب نموده است … برای رسیدن به سواحل آرامش علاوه بر آسایش، «مهارت های زندگی» نیز لازم است. مهارت هایی که با گسترده شدن پیچیدگی های زندگی، آنها نیز پیچیده تر می شوند. … معنویت و اخلاق از جمله مهارت های مهم زندگی بوده و چه بسا مکمل و الفبای بسیاری از مهارت های دیگر می باشند. نکته کاربردی: بعضی ها آسایش را با آرامش یکی می دانند و خیال می کنند اگر به آسایش برسند حتماً به آرامش هم خواهند رسید اما این گونه نیست و هرچه به سمت آسایش مطلق پیش برویم آرامش کمرنگ تر خواهد شد. به عنوان مثال: کار و تلاش، سختی دارد و آسایش کمی دارد ولی اگر آن را کنار بگذاریم و بیکار بمانیم آسایش مان بیشتر می شود ولی نا آرامی به سراغ ما خواهد آمد.
معرفی لینک مرتبط: سایت تبیان فیلم هایی با موضوع «مهارت های زندگی» منتشر کرده که مفید به نظر می رسد. https://film.tebyan.net/film/Category/20985 چند عنوان از عناوین فیلم ها: کنترل شادی هیجانی، خلاقیت و ایجاد هیجان، ارزش نهادن به آرامش دیگران، اهمیت کار گروهی، عزت نفس، استفاده از تجربه دیگران، احترام به تصمیم بچه ها، آداب سفر رفتن با دیگران، نقش تامل در کاهش استرس، ارتباط با افراد نا آشنا، نقش پرسش در تفکر انتقادی، غیبت کردن و …
کار اصلى امام، بناى یک نظم مدنى – سیاسى براساس عقلانیت اسلامى بود : کار اصلى امام در فرمایش مقام معظم رهبری: براى اینکه به هدف برسیم، باید راه را گم نکنیم؛ براى اینکه راه را گم نکنیم، باید نقشه‌ى اصلى و اساسى، جلوى چشم ما باشد، آن را بشناسیم و بدانیم. نقشه‌ى امام، کار اصلى امام ، بناى یک نظم مدنى – سیاسى براساس عقلانیت اسلامى بود. برای مطالعه بیشتر روی جمله مقابل کلیک کنید: مکتب امام خمینی ره نکته کاربردی: لازم است همیشه به خود یادآوری کنیم که امام خمینی ره انقلاب را براساس عقلانیت اسلامی طراحی کرد و برای اینکه بتوانیم ارزش های انقلاب را زنده نگه داریم و راهمان از انقلاب جدا نشود لازم است «عقلانیت اسلامی» را بشناسیم و پس از آن سعی رعایت کنیم. فرمایشات حضرت امام ره نقشه راه انقلاب اسلامی است. مطلبی در این زمینه در سایت بصیرت آورده شده که بخشی از آن را تقدیم می کنم: درخصوص انقلاب اسلامی داستان امروز ما اینگونه است. گروه اول با سه دهه تلاش ناامید از شکست مستقیم انقلاب و جمهوری اسلامی شده و اکنون تمام امید آنان به جریان های داخلی کشور اعم از فرصت طلبان ، سودجویان، استحاله شدگان و حتی جریان ها و نیروهای انقلابی کم عمق و ساده اندیشی متمرکز شده است. در چنین شرایطی یک نقشه راه می تواند هدایتگر نیروهای اصیل، وفادار، معتقد و دلسوز انقلاب اسلامی باشد. نقشه ای که تمامی راه ها از مبدا تا مقصد را نشان دهد و راه اصلی را از کژارهه ها جدا سازد. نقشه ای که در صحت و سلامت آن در نزد تمامی نیروهای معتقد به انقلاب اسلامی تردیدی وجود نداشته باشد و همگان بتوانند بر روی آن اجماع نمایند. آیا چنین نقشه ای، غیر از «وصیت نامه سیاسی- الهی حضرت امام(ره)» ، چیز دیگری می تواند باشد؟ کسانیکه با وصیت نامه حضرت امام خمینی قدس الله نفسه الزکیه آشنایی کامل دارند، به خوبی تصدیق می کنند که این وصیت نامه بهترین نقشه راه برای انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است. با اطمینان می توان گفت که آن عزیز سفر کرده، وصیت سیاسی- الهی خویش را با همین نگرش برای امروز و فردای انقلاب اسلامی به نگارش درآورد و وصیت نامه ای نوشت که نقشه راهمان باشد و ما را از تمامی خطرات، لغزشها و کثری ها به دور نگه دارد. این نقشه راه ، به تعبیر زیبای مقام معظم رهبری می تواند مرزهای اعتقادی و سیاسی نیروهای انقلاب را همانند مرزهای جغرافیایی شفاف و روشن نشان دهد.
برای دیدن منبع اینجا کلیک کنید:
مکتب امام و عقلانیت اسلامی در نگاه مقام معظم رهبری و صحیفه : مقام معظم رهبری : مکتب امام یک بسته‌ی کامل است، یک مجموعه است، دارای ابعادی است؛ این ابعاد را باید با هم دید، با هم ملاحظه کرد. دو بُعد اصلی در مکتب امام بزرگوار ما، بُعد معنویت و بُعد عقلانیت است. بُعد معنویت است؛ یعنی امام بزرگوار ما صرفاً با تکیه‌ی بر عوامل مادی و ظواهر مادی، راه خود را پی نمیگرفت؛ اهل ارتباط با خدا، اهل سلوک معنوی، اهل توجه و تذکر و خشوع و ذکر بود؛ به کمک الهی باور داشت؛ امید او به خدای متعال، امید پایان‌ناپذیری بود. و در بُعد عقلانیت، به کار گرفتن خرد و تدبیر و فکر و محاسبات، در مکتب امام مورد ملاحظه بوده است. ( ۱۳۹۰/۰۳/۱۴ ) برای مطالعه مشروح مطالب، روی لینک زیر کلیک کنید: http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=12595 اگر نگاهی به صحیفه بیاندازیم این جمله مقام معظم رهبری تایید می شود: توجه اسلام به همه ابعاد انسان اسلام براى اين انسانى كه همه چيز است؛ يعنى از طبيعت تا ماوراى طبيعت تا عالم الهيت مراتب دارد، اسلام تز دارد، برنامه دارد اسلام. اسلام مىخواهد انسان را يك انسانى بسازد جامع؛ يعنى رشد به آن طور كه هست بدهد. حظّ طبيعت دارد، رشد طبيعى به او بدهد؛ حظّ برزخيت دارد، رشد برزخيت به او بدهد؛ حظّ روحانيت دارد، رشد روحانيت به او بدهد؛ حظّ عقلانيت دارد، رشد عقلانيت به او بدهد؛ حظّ الهيت دارد، رشد الهيت به او بدهد. همه حظوظى كه انسان دارد و به طور نقص است، الآن نرسيده است؛ اديان آمدهاند كه اين ميوه نارس را رسيدهاش كنند؛ اين ميوه ناقص را كاملش كنند … مسائل اسلام بالاتر از اين معانى است و ابعادْ زياد دارد؛ و بايد كسى كه مىخواهد بشناسد اسلام را، درست نگاه كند به قرآن كه مبدأ اصلى است و همه ابعادى كه در قرآن هست، همه را ملاحظه كند. خيال نكند كه من فقط آن آياتى را قبول دارم كه مربوط به طبيعت است و مربوط به حكومت است، آن آياتى كه مربوط به قيامت است قبول ندارم. براى اينكه نمىداند اين آدمْ قيامت يعنى چه و آن روزى كه مىآيد چه روزى هست. او خيال مىكند خيالى است؛ نخير، عينى است و عينيتش از عينيت اين طبيعت زيادتر است، منتها حالا ما به آن نرسيديم. ( صحيفه امام ، جلد چهارم، صفحه ۹ تا ۱۱، نرم افزار مجموعه آثار حضرت امام ره )
عقلانیت اسلامی به چه معناست؟ : سرسختی و عدم انعطاف در مقابله‌ی با دشمن مهاجم عقلانیت اسلامی در نگاه مقام معظم رهبری: «یک نمونه‌ی دیگر از عقلانیت امام و تکیه‌ی او به خرد و هوشمندی، عبارت است از سرسختی و عدم انعطاف او در مقابله‌ی با دشمن مهاجم. امام به دشمن اعتماد نکرد. بعد از آنکه دشمن ملت ایران و دشمن این انقلاب را درست شناخت، در مقابل او مثل کوه ایستاد. آن کسانی که خیال کردند و خیال میکنند عقل اقتضاء میکند که انسان گاهی در مقابل دشمن کوتاه بیاید، امام درست نقطه‌ی مقابل این تصور حرکت کرد. عقلانیت امام و آن خرد پخته‌ی قوام‌یافته‌ی این مرد الهی، او را به این نتیجه رساند که در مقابل دشمن، کمترین انعطاف و کمترین عقب‌نشینی و کمترین نرمش، به پیشروی دشمن میانجامد. در میدان رویاروئی، دشمن از عقب‌نشینی طرف مقابل، دلش به رحم نمی‌آید. هر یک قدم عقب‌نشینی ملت مبارز در مقابل دشمنان، به معنای یک قدم جلو آمدن دشمن و مسلط شدن اوست. این، یکی از مظاهر عقلانیت امام بزرگوار بود.» ( ۱۳۹۰/۰۳/۱۴ ) نکته کاربردی: بعضی خیال می کنند عقل، فقط «عقل گریز» است. درحالی که «عقل ستیز» هم داریم. وقتی یک قلدر به ما زور می گوید اگر کوتاه بیاییم جسورتر می شود ولی اگر درمقابلش بایستیم و کاری کنیم که برایش هزینه داشته باشد جلوی زورگویی هایش و یا گسترش آن را خواهیم گرفت.
توضیحی درمورد تصویر شاخص: تصویر انتخابی، از سایت ایبنا انتخاب شد که به معرفی کتاب «جامعه شناسی عقلانیت» پرداخته است. برای مشاهده صفحه مورد نظر، روی لینک زیر کلیک کنید: http://www.ibna.ir/fa/doc/tolidi/202350/%D9%85%D9%88%D9%84%D9%81-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9%D9%87-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%B9%D9%82%D9%84%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D9%86%D9%88%D8%B2-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86
صفحه معرفی کتاب حکمتنامه پارسیان. برای دیدن صفحه مورد نظر، روی لینک زیر کلیک کنید: http://jamalnashr.com/bookdetails.aspx?bookcode=286
ضرب المثل ها و حکمت ها یکی از راههای شیرین کردن زندگی : ضرب المثل ها در زندگی ما به چه دردی می خورند؟ زندگی انسان ها فراز و نشیب های بسیاری دارد و برای اینکه بتوانند آن را مدیریت کنند نیازمند ارتباط با سایر هم نوعان خود می باشند. از طریق این ارتباط حرف های بسیاری رد و بدل می کنند تا تضادها، فرصت ها و آسیب هایی را که متوجه شان هست، به شکلی جهت دهی کنند و به برنامه ها و اهداف خود برسند یا به آنها نزدیک تر شوند. اگر در ارتباط گیری شان بلد نباشند چگونه حرف بزنند و یا چه مطالبی را در چه زمانی بگویند درصد شکست هایشان بسیار بالا می رود یا تنش هایشان بیشتر می شود. به عبارت دیگر، حرف زدن دو قسمت مهم دارد: اول: حرفِ خوب، زدن دوم: خوب، حرف ردن استفاده از ضرب المثل ها و حکمت ها روشی است برای اینکه حرفهای خوب را به شکل خوبی هم بیان کنیم و از تلخی های سخن، کم کنیم و بر شرینی و جذابیتش بیافزاییم. حالا اگر این مطالب با آیات قرآن، احادیث و شعر هم مخلوط شود بسیار مطلوب تر، مفید تر و موثرتر خواهد شد. به دلایلی که گفته شد، نرم افزار حکمت پارسیان را انتخاب کردم تا به مرور بخش هایی از آن را برای مخاطبین گرامی توضیح دهم. امروز، اولین ضرب المثل را تقدیم می کنم: حكمت نامه پارسيان ؛ ص۳۹ آب، آبادانى است ۱. قرآن كريم: «وَ جَعَلْنا مِنَ الْماءِ كُلَّ شَىْءٍ حَىٍّ» هر چيزى زندهاى را از آب قرار داديم. ۲. قرآن كريم: «وَ اللَّهُ انْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَأَحيا بِهِ الْارْضَ بَعْدَ مَوْتِها». خداوند از آسمان آبى فرستاد و به وسيله آن، زمين را پس از آنكه مرده بود جان بخشيد. ۱. آب، آبادانى است. د/ ۱/ ۱ ۲. آب بهتر هزار بار زِ مِىْ وَ مِنَ الْماءِ كُلُّ شَىءٍ حَىّ د/ ۴/ ۱۷۳۸ ۳. از آب زنده بوَد خلق وز آب نيست گزير. «عنصرى» د/ ۱/ ۹۶ ۴. به آب باشد ويران جهان و آبادان. «مسعود سعد» د/ ۱/ ۳۷۴ ۵. زنده آبند زندگان كه چنين گفت ايزد سبحان بى چگونه بى چون «ناصر خسرو» د/ ۴/ ۱۷۳۸
نقش الگویى حاكمان در تغییر سبک زندگی و رفتار مردم : توضیحی درمورد تصویر : مسئولین با تصمیم ها و عملکرد خود پله های حرکت مردم و سبک زندگی آنها را ترسیم می کنند. خداوند در سوره توبه به مسلمانان فرمان می دهد كه در میدان مبارزه و جهاد، رهبران و فرماندهان كفر و ریشه هاى آنان را هدف قرار دهید: «فقاتلوا ائمّة الكفر»(۲۶) پس با پیشوایان كفر نبرد كنید. در سخنان پیشوایان معصوم نیز به این مهم توجّه شده است. حضرت على علیه السلام می فرماید: «الناس بامرائهم أشبَه منهم بآبائهم» (۲۷) شباهت مردم به رهبرانشان، از تأثیر پذیرى آنها از پدران و مادرانشان بیشتر است. در روایتى دیگر می خوانیم: «الناس على دین ملوكهم»(۲۸) دین مردم بر طبق دین رهبران و حاكمان آنان است { نقش الگویى حاكمان حتی به حوزه دینی هم سرایت می کند ( بهشت دانایی) } پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله فرمودند: «صِنفان من امّتى اذا صلحا صلحت امّتى و اذا فسدا فسدت امّتى» هر گاه دو دسته از امت من فاسد شوند همه فاسد می شوند و اگر صالح شوند در همه اثر گذاشته و همه صالح می شوند. سؤال كردند آن دو دسته كیانند؟ پیامبر فرمودند: «الفقهاء و الاُمراء»(۲۹) دانشمندان و حاكمان {نقش الگویى حاكمان ( بهشت دانایی ) } حدیثى مهم امام باقرعلیه السلام مىفرماید: «قال اللّه تبارك و تعالى: لاعذّبنّ كلّ رعیّة فى الاسلام دانت بولایة كلّ امام جائر لیس من اللّه و اِن كانت الرعیة فى اعمالها بَرَّة تقیّة و لاعفونّ عن كلّ رعیّة فى الاسلام دانت بولایة كلّ امام عادل من اللّه و اِن كانت الرعیّة فى انفسها ظالمةً مسیئة»(۳۰) خداوند می فرماید: هر جمعیّتى كه رهبرىِ فردى ستمگر را بپذیرند، مورد عذاب و غضب من هستند گرچه آنان خود باتقوا و نیكوكار باشند و هرگاه مردمى رهبرى امام عادلى را بپذیرند مورد عفو و لطف من هستند گرچه آنان به خود ظلم كرده و داراى رفتار بدى باشند. از این حدیث بسیار عالى، استفاده می شود كه آنچه مهمتر از عمل است، پذیرش ولایت پیشواى عادل است. همان گونه كه هرگاه راننده اتوبوس، فردى عاقل و با تجربه و سالم باشد این اتوبوس به منزل می رسد گرچه بعضى مسافران، پوست پرتقال و ته سیگار در ماشین ریخته و یا با لباس كثیف و كفش پاره در آن نشسته باشند. اما هرگاه راننده و هدایت كننده اتوبوس، شخصى ناسالم یا مست یا كور باشد، سرنوشت مسافران نابودى است گرچه تمام مسافران بهترین لباس و كفش را پوشیده باشند. آرى، آنچه در حركت اصالت دارد رهبرى و مسیر حركت است نه قیافه و ژست و اعمال جزئى.(۳۱) در قرآن آمده است: «و مَن اضلّ ممّن اتّبع هواه بغیر هُدىً من اللّه»(۳۲) كیست گمراهتر از كسى كه پیرو هوس خود باشد و هدایتى از طرف خدا او را هدایت نكند. در حدیث ذیل آیه می خوانیم: هر كه مكتب و دین خود را بر طبق سلیقه و رأى خود قرار دهد و از امام حقیقى اطاعت نكند، مشمول این آیه شده و گمراهترین افراد است.(۳۳) در حدیث دیگر می خوانیم: كسى كه زیاد عبادت كند، ولى امام و رهبر حقى نداشته باشد، سعى و تلاش او مردود و در حقیقت گمراه است و خدا نیز دشمن عبادت و اعمال اوست. «واللّه شانىء لاعماله»(۳۴) ۲۶) سوره توبه، آیه ۱۲. ۲۷) تحف العقول، ص۲۰۸. ۲۸) كشف الغمّه، ج۲،ص۲۱. ۲۹) بحارالانوار، ج۲، ص۴۹. ۳۰) كافى، ج۱، ص۳۷۶. ۳۱) این مثال را از رهبر معظم انقلاب حضرت آیت اللّه خامنه اى شنیده ام. ۳۲) سوره قصص، آیه ۵۰. ۳۳) تفسیر المیزان، ج۱۶، ص ۵۶. ۳۴) كافى، ج۱ ص۱۸۳. مطالب داخل { } ، در سایت منبع وجود ندارد و دیدگاه بهشت دانایی است.
برای دیدن این صفحه در سایت منبع لینک زیر را کلیک کنید: http://gharaati.ir/show.php?page=books&book=7&pages=9
تصویر ابتدایی متن، از سایت سوره انتخاب شده است. برای دیدن سایت منبع تصویر، روی لینک زیر کلیک کنید: http://www.sooremag.ir/%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D8%B3%D8%AA-%D9%88-%D8%AC%D9%88%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%D8%B1%D9%81%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C