✴️آموزش #صداسازی حرفه ای (1)
✅ مشکل اصلی همه ی ما در صدایی که داریم پیش از خواندن های نادرست، استفاده غیراصولی از صدا، عدم استفاده از تکنیک های مختلف صوتی و عدم آشنایی با فواصل نیم پرده ای و کوچک تر به تصوّرات و پیش زمینه های ذهنی نادرستی برمی گردد که در ذهن خودمان درباره ی صدایمان تعریف کرده و آن ها را پذیرفته ایم.
💥برای مثال همه ی ما باور کرده ایم که دستیابی به دو و نیم #اکتاو صدای سالم و کامل که بتوانیم به وسیله ی آن یک اجرای کامل و بدون فالش داشته باشیم جزء محالات و آرزوهای دست نایافتنی است. پذیرفته ایم که تحریرهای زیبا و خواندن های دلنشین همیشه برای دیگران است که رخ می دهد و ما نخواهیم توانست به آن موارد برسیم.
🌟 پذیرفته ایم که مثلا میزان نفس ما در خواندن بیش از آنچه که زور می زنیم نخواهد شد و بایستی با همین محدوده ی کم صوتی و نفس کمی که داریم بسوزیم و بسازیم!
🌹 اما در همین گام نخست آموزش صداسازی بایستی عرض کنم که همه ی این پیش زمینه های ذهنی را باید دور بریزید.
💥مشکل نه در صدای شما بلکه در ذهن شماست. صدای خودتان را باور کنید.باور داشته باشید که دستیابی به شش دانگ صدا، نه تنها جزء آرزوها و محالات نیست بلکه با تمرین و پیوستگی تلاش و کوشش، طی مدتی یک ساله پیش روی شما خواهد بود.
🌸 اگر تصور می کنید که جنس صدای شما فقط برای خواندن در محدوده ی صوتی Bass ساخته شده و شما نمی توانید در محدوده ی صوتی Tenor اجرا داشته باشید سخت در اشتباه هستید. شاید بپرسید چگونه
می شود که به اینجا برسیم؟
🌼 در مرحله ی اول بایستی حصارهای ذهنی از پیش آماده شده درباره ی صدایتان را بشکنید و همه را دور بریزید. تا به حال هر چه درباره ی صداسازی شنیده اید را فعلا گوشه ای نگه دارید تا با هم از ابتدا شروع کنیم و به سمت قله ی صداسازی پیش برویم.
🌺اگر پیش از این به شما گفته شده که بایستی هر روز مثلا #تلاوت قرآن به میزان 20 دقیقه و بیشتر داشته باشید تا یک قاری با صدای مطلوب بشوید، این روش کاملا اشتباه و بی نتیجه است! خواندن بدون اینکه از فنون خروج صوت صحیح و اصولی آگاه باشید نه تنها کوچک ترین کمکی به رشد و پرورش صدای شما نمی کند بلکه ممکن است پس از مدتی حنجره و تارهای صوتی شما دچار آسیب و بیماری و حتی خونریزی های صبح گاهی نیز بشود.
🔆 پس تصورات پیشین و روش های خاک خورده و بدون فایده را کنار بگذارید تا بدون دردسر با هم ماشین صداسازی را روشن کرده و به سمت قله حرکت کنیم.
✍🏻ادامه دارد....
❦☼❦☼❦☼❦☼❦
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
مجموعه قرآنی ریحانِ بهشت
✴️آموزش #صداسازی حرفه ای (1) ✅ مشکل اصلی همه ی ما در صدایی که داریم پیش از خواندن های نادرست، استفا
⚪️آموزش #صداسازی حرفه ای (2)
✅صداسازی چیست؟
#سلفژ یا همان صداسازی مجموعه ای از تمرینات صوتی است که اگر پی در پی در یک بازه ی زمانی و البته به صورت صحیح انجام بشود حنجره و #تارهای_صوتی انسان، توانایی استفاده از تمام ظرفیت خود را پیدا کرده و یک شخص می تواند بهترین و بی نقص ترین اجرای ممکن را با صدای خود داشته باشد. با انجام صحیح و پی در پی تمرینات صداسازی، می توان به حجم و مساحت صدا افزود. تمرینات صداسازی همچنین می تواند رنگ و طنین حقیقی صوت را به نمایش بگذارد.
⌚️چه مقدار زمان برای تمرینات صداسازی نیاز است؟
دوره ی صداسازی بیشتر از یک سال و کمتر از شش ماه نخواهد بود. چنانچه تمرینات هر روزه انجام بشود یک دوره ی صداسازی بیش از 6 ماه نخواهد شد و اگر تمرینات هر دو روز یکبار انجام بشود 1 سال زمان پایان تمرینات است.
🗣 پس از پایان تمرینات صداسازی چه اتفاقی خواهد افتاد؟
👈🏻شما به شناخت کامل از صدای خود رسیده اید و در تمام اجراها خواهید توانست از تمام ظرفیت صوتی تان با تکنیک های گوناگونی که آنها را زنده کرده اید استفاده نمایید.
✍🏻ادامه دارد...
●◐❥࿐ུ🌹࿐ུ═┅┄
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
مجموعه قرآنی ریحانِ بهشت
⚪️آموزش #صداسازی حرفه ای (2) ✅صداسازی چیست؟ #سلفژ یا همان صداسازی مجموعه ای از تمرینات صوتی است ک
↩️آموزش #صداسازی حرفه ای (3)
سوال : با توجه به اینکه صدا از سنین جوانی مثلا 25 به بعد، حالت پختگی و غیر قابل تغییر پیدا می کند،بنابراین آیا صداسازی فقط در سنین جوانی کاربرد دارد؟
👈خیر!
🔅اول اینکه بهتر است بدانید در صداسازی قرار نیست ما صدای مان را تغییر بدهیم، بلکه می خواهیم هر آنچه که از استعداد وتوانایی در صدای مان نهفته است را شکوفا کنیم.
🔅دوم اینکه صدا در مرحله جوانی به پختگی نمی رسد؛ آنچه که احساس می کنید و می شنوید ثابت شدن رنگ یا #طنین_صدا و حنجره در سنین جوانی و میانسالی است نه اینکه صدا در فاکتورهایی مانند حجم ، انعطاف ، مساحت و حتی همان طنین و رنگ صدا به پختگی کامل رسیده باشد!
✅ پس صداسازی مخصوص هیچ دوره ای نیست و در هر زمانی می توان به ساختن صدا پرداخت و نتیجه های شگفت انگیز آن را نیز به گوش شنید و به چشم دید.
⛔️ چه مواردی به صدا آسیب می زند؟
⚠️ صحبت کردن مداوم با صدای بلند در طول روز تارهای صوتی را خسته می کند و به مرور زمان باعث به وجود آمدن بیماری در تارهای صوتی می شود. سعی کنید حتما در طول روز با صدای آهسته صحبت کرده و تنها در موارد بسیار ضروری از حجم صدای خود استفاده نمایید.
🚭 در معرض دود سیگار،قلیان ، آلودگی های صنعتی، عمرانی و کشاورزی، بوی غلیظ و تند در هنگام پخت مواد غذایی قرار نگیرید.
😷 در صورت ضرورت برای حضور در معرض گرد و غبار یا دود حاصل از کار با دستگاه های صنعتی، الکتریکی، مکانیکی و ...، حتما از ماسک فیلتردار استفاده کنید.
🖊از اُدکلن ، اسپری های خوشبو کننده و عطر های با بو و رایحه ی تند دوری نمایید و در صورت تمایل برای استفاده از مواد خوشبو کننده، همیشه از رایحه های ملایم بهره بگیرید.
☕️ نوشیدنی داغ (بویژه چای سیاه) موجب افزایش گرفتگی صدا می شود؛ سعی کنید به طور متناوب از #دمنوش های طبیعی بدون عطر استفاده کنید و به جای قند و شکر، عسل طبیعی و یا کشمش و مویز را همراه با دمنوش بنوشید.
🍦انواع بستنی و نوشیدنی های بسیار سرد لطافت و شفافیت صدا را می گیرند. به مرور زمان نیز از حجم صدا کاسته و گرما و گیرایی صدا را کاهش می دهند.
✍🏻ادامه دارد...
┈━═☆ - ☆═━┈
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
مجموعه قرآنی ریحانِ بهشت
↩️آموزش #صداسازی حرفه ای (3) سوال : با توجه به اینکه صدا از سنین جوانی مثلا 25 به بعد، حالت پختگی و
⚪️ آموزش #صداسازی حرفه ای (4)
❓سوال : در دوره بلوغ چگونه بایستی صداسازی کرد؟
🔅در دوره بلوغ به چند نکته مهم بایستی توجه کرد:
الف: در دوره ی بلوغ اندام ها و عضلات بدن رشد کرده و با ترشح هورمون های گوناگون، فرم کلی بدن انسان و ماهیچه هایی مانند تارهای صوتی تغییر می کنند. در این دوره هورمون تستوسترون که بیشترین ترشح را برای اعمال تغییرات در بدن در دوره بلوغ دارد تاثیرات خود را بر روی حنجره نیز اعمال می کند.
✅حنجره بالاتر از نای قرار دارد به طور طبیعی 5 سانتی متر است و تارهای صوتی در امتداد آن قرار دارند. هر چقدر که فرکانس یا بسامد یا طول موج تارهای صوتی کمتر باشد صدا به اصطلاح زیرتر است و هر چه طول موج تارهای صوتی بیشتر باشد صدا بم تر خواهد شد؛ برای تقریب به ذهن، سیم های یک ساز مثلا گیتار را در نظرتان بیاورید که اگر یک سیم نازک از سیم های گیتار را به صدا در بیاوریم، صدایی که خواهیم شنید یک صدای به اصطلاح زیر خواهد بود و اگر در همین گیتار، به یک سیم ضخیم ضربه بزنیم صدای بم تری به گوش مان خواهد رسید. درباره ی حنجره نیز همین گونه است. پیش از بلوغ، به علت اینکه حنجره کوچک تر و تارهای صوتی نیز نازک تر بوده اند، صدای پسران با صدای دختران تفاوت چندانی ندارد و تا حدود سن 10 سالگی، صدای غالب دختران و پسران از جهت ارتفاع و جنس صدا، شبیه به هم است. اما در دوره بلوغ ، تارهای صوتی پسران تحت تاثیر هورمون تستوسترون بیش از 60 درصد، ضخیم تر و بزرگ تر می شوند و همین امر باعث طی روند مردانه شدن صدای پسران پس از مدتی خواهد شد؛ به طوری که هنگام صحبت کردن در دوره پس از بلوغ، تارهای صوتی در هر ثانیه 120 تا 200 مرتبه ارتعاش پیدا می کنند و ما صدای بم تری را نسبت به قبل از همان حنجره خواهیم شنید. این مساله به دلیل بزرگ شدن حنجره، ضخیم شدن تارهای صوتی و رشد استخوان های صورت مانند حفره های درون سینوس ها و بینی و پشت گلو رخ می دهد و از این پس صدای دختران با صدای پسران تفاوت بسیاری پیدا می کند.
یکی دیگر از نشانه های بزرگ شدن حنجره این است که غالبا خرخره یا سیبک (برآمدگی زیر فک - جلوی گلو) در پسران و مردان بزرگ تر از دختران و #زنان است. عضله حنجره در دوره ی بلوغ برای #دختران نیز دچار تغییرات می شود اما این تغییرات به گستردگی آنچه که برای پسران رخ می دهد نیست. دقت کنید که هر چه سیبک گلو پائین تر باشد صدا بم تر است و هر چه بالاتر باشد صدا زیر خواهد بود.
ب: اصرار به خواندن های مداوم و سنگین در دوره ی بلوغ که حنجره را خسته و تارهای صوتی را خشن کند به علت تغییرات گسترده ای که در حال رخ دادن است و تقریبا به طور مفصل درباره ی آن صحبت کردم، باعث اختلال در تغییر تارهای صوتی خواهد شد و حتی ممکن است حنجره دچار خونریزی یا آسیب های جبران ناپذیر بشود. توجه کنید که بیماریهای حنجره معمولا یک باره خودشان را نشان نمی دهند و حتی ممکن است چند سال پس از پایان دوره ی بلوغ با یک اتفاق متوجه آسیب جدی که به حنجره و تارهای صوتی تان وارد آمده است بشوید. پس در دوره ی بلوغ از هر نوع خواندن سنگین و خسته کننده (مثلا خواندن به صورت اُپرایی) به شدت دوری و اجتناب کنید. هرگز در دوره ی بلوغ به فکر اجراهای خارق العاده و بی نظیر نباشید. با یک بررسی کوتاه متوجه خواهید شد همه ی کسانی که در دوره ی بلوغ و حتی خردسالی با فشار بیش از اندازه به حنجره و تارهای صوتی شان، آثار کم نظیر تلاوت قرآن اساتید بزرگ مصری را تقلید کرده اند و لابد دیگران هم سرمست شده اند که مثلا مصطفی اسماعیلی دیگر در عرصه تلاوت ظهور کرد، پس از طی دوره ی بلوغ فروغ چندانی در امر تلاوت قرآن نداشته اند. دلیلش هم یک چیز بیشتر نیست! توانایی و قابلیت حنجره با کارهای ملال آور و به شدت آسیب زا در دوره ی پیش از بلوغ و در هنگام بلوغ به شدت مورد تهدید و آسیب قرار گرفته است. تا برطرف شدن این تهدیدها و آسیب ها، سال ها بایستی صبر کرد!!
✍🏻ادامه دارد...
┈━═☆ - ☆═━┈
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
مجموعه قرآنی ریحانِ بهشت
⚪️ آموزش #صداسازی حرفه ای (4) ❓سوال : در دوره بلوغ چگونه بایستی صداسازی کرد؟ 🔅در دوره بلوغ به چند
⚪️ آموزش #صداسازی حرفه ای (5)
🌟با توجه به نزدیکی ماه مبارک رمضان قاریان ومداحان گرانقدر و عزیزی که در کانال حضور دارند مناسب است که به برخی نکات صوتی مرتبط هست بپردازیم.
🔅الف: یکی از عمده ترین مشکلات صوتی در مداحان این است که غالبا پس از اجرا، احساس ضعف در تارهای صوتی و یا به قول خودشان سوزش می کنند. ممکن است برای دیگر خوانندگان نیز چنین مشکلی پیش بیاید. توجه داشته باشید هر گونه احساس ضعف در تارهای صوتی، بم شدن بیش از اندازه صدا پس از خواندن، #گرفتگی_صدا، عدم توانایی برای خواندن نت ها در اکتاو دوم و نت های اولیه اکتاو اول و سایر مشکلات مشابه معمولا ناشی از سه مورد است:
📌1. خروج غیرصحیح و غیراصولی صدا از حنجره؛ یعنی صدایی که پس از ارتعاش تارهای صوتی و خروج از حنجره بایستی از فضای دهان بیرون بیاید، از فضای بینی خارج می شود و همین مورد باعث نشنیدن صدای سالم و بدون نقص و گرفتگی زودهنگام صدا و ایجاد خش و خروسک در صدا می شود. خواننده در این موارد غالبا نمی تواند تمام تحریرها و نغمات را کامل اجرا کند، به همین دلیل اصرار دارد برای اینکه صدای بهتری خارج کند دائم بر روی نت های اکتاو دوم هنرنمایی کند که آن هم با شکست مواجه می شود.
📌2. گرم نکردن صدا پیش از خواندن؛ در یک قانون نانوشته در صداسازی، هر خواننده ای پیش از یک اجرا بایستی صدای خود را گرم و پس از هر اجرا بایستی صدای خود را سرد کند و به حالت عادی برگرداند. به دلیل اینکه خواندن و استفاده از تارهای صوتی مستلزم درگیر شدن اندام های مختلف صورت، گردن، گلو، سیستم تنفسی و ... است (بعدا در این باره مفصل صحبت می کنم) بایستی پیش از یک بار خواندن طولانی مدت (مثلا 30 دقیقه) ضرورتا تارهای صوتی و اندام هایی که برای خواندن به آن ها نیاز داریم را گرم کنیم. درست مثل یک ورزشکار حرفه ای که تا زمانی که با گرم کردن بدن و اندام هایی که بیشتر به آن ها نیاز دارد، آمادگی کامل و 100 درصدی برای حضور در صحنه ی ورزشی خود را پیدا نکرده است در صحنه حاضر نمی شود خواننده ی حرفه ای نیز بایستی پیش از شروع به خواندن حتما اندام ها و اجزای مختلف بدن خود که در خواندن به آن ها نیازمند است را گرم کند و در این مورد بسیار سخت گیر باشد و برای خود قانون بگذارد که : «بدون گرم کردن، نمی خوانم»!
📌3. فریاد زدن های ناخودآگاه و خودآگاه در حین مداحی کردن نیز کُشنده ی صداست. با صدایی که هنوز گرم نشده و به میزان کافی آمادگی برای خواندن پیدا نکرده است، نباید فریاد زد! این کار در طولانی مدت عُمر صدا را کاهش می دهد و در کوتاه مدت نیز سبب خستگی زودهنگام صدا و تارهای صوتی در حین خواندن و نیز گرفتگی صدا پس از خواندن می شود. یک خواننده ی حرفه ای هیچ وقت اصول خواندن را فدای احساسات لحظه ای نمی کند؛ بزرگ ترین و مهم ترین ابزار خواننده برای ارائه هنر خود، تارهای صوتی و حنجره است؛ چنانچه این ابزار مهم آسیب ببیند یا با مشکل مواجه بشود، خواننده به هیچ طریق دیگری نمی تواند هنر خود را نمایان کند. مانند اینکه از یک نقاش حرفه ای توقع داشته باشیم بدون داشتن چشم و دست، نقاشی کند!
🔅ب: برای اینکه این مشکلات به وجود نیاید یا از بین برود بایستی چند اصل مهم را سرلوحه تمام خواندن های خودتان قرار بدهید:
🌱1. از این پس هیچ وقت بدون گرم کردن صدا، نخوانید. یکی از ساده ترین راه های گرم کردن صدا، تکرار آوای «آ» یا «م» در درجات صوتی مختلف است. در هر درجه صوتی ، به مدت چند ثانیه آوای «آ» یا «م» را تکرار کنید و تا یک اکتاو (هشت نت پشت سر هم) این تکرارها را ادامه بدهید. پس از رسیدن به پایان یک اکتاو، دوباره همان مسیر را به پایین برگردید تا به نقطه ی شروع برسید. (صوت این تمرینات به زودی ارسال می شود)
ساده تر از این تمرین برای گرم کردن صدا نیز زمزمه کردن مداحی ها یا قطعه های مورد علاقه ی خودتان یا قطعه هایی است که می خواهید آن ها را در جلسه بخوانید. البته باید دقت کنید که این زمزمه ها به فریاد و خواندن تبدیل نشوند؛ همیشه در گرم کردن صدا دقت کنید که شما نمی خواهید به اصطلاح صدا دم کند، تنها می خواهید صدا و تارهای صوتی آماده ی استفاده بشوند. گرم کردن با داغ کردن تفاوت دارد.
🌱2. اندام های صورت، فک، گردن و شانه (کتف) را پیش از خواندن، در منزل گرم کنید. اندام های صورت را با تکرار حالت خمیازه کشیدن (تصویر آن ارسال خواهد شد)، فک را با تکرار حالت جویدن آدامس، گردن را با حرکت آهسته به جهت های چهارگانه و شانه و کتف را با حرکت دَوَرانی دست به عقب و جلو گرم کنید.
🌱3. در حین خواندن، به هیچ وجه برای رسیدن به گامهای صوتی بالاتر از نقطه ی شروع تان عجله نکنید. صدای آرام و دلنشین بسیار تاثیرگذارتر است تا فریاد زدن های مکرر در گوش شنونده! شنونده ی روضه و #مداحی از شنیدن فریادهای مکرر مداح، زود خسته می شود.
✍🏻ادامه دارد...
┈━═☆ - ☆═━┈
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
مجموعه قرآنی ریحانِ بهشت
⚪️ آموزش #صداسازی حرفه ای (5) 🌟با توجه به نزدیکی ماه مبارک رمضان قاریان ومداحان گرانقدر و عزیزی که
🔆آموزش #صداسازی حرفه ای (6)
#حافظان_قرآن چگونه از مشکلات صوتی در امان بمانند؟
🔆شماری از حافظان قرآن کریم پرسیده اند: چگونه در حالی که روزانه بایستی چند جزء از قرآن کریم را بخوانیم و به اصطلاح مرور کنیم صدا حالت طبیعی خود را حفظ کرده و آسیبی به آن نرسد؟
🔅در پاسخ چند راهکار عرض می شود:
🔶1. برای خواندن قرآن غالبا سه روش وجود دارد: یک روش تحقیق یا همان قرائت مجلسی است؛ روش دوم تدویر است که با سرعت بیشتری نسبت به تلاوت تحقیق، واژگان و عبارت های قرآن خوانده می شود؛ روش سوم نیز تندخوانی یا تحدیر است.
پیشنهاد می شود برای مرور آیات قرآن کریم حتما از روش تحدیر استفاده کنید.
⚪️مزایای این روش:
الف- نسبت به روش تدویر زمان کمتری از حنجره استفاده می شود؛
ب- هدف از مرور آیات قرآن کریم تحقق پیدا می کند. هدف از مرور بیش از هر چیزی عدم فراموشی و تثبیت آیات در حافظه است، اما با روش تدویر ممکن است خواندن یک جزء از قرآن کریم یک ساعت طول بکشد که با روش تحدیر می توان این زمان را به نصف کاهش داد؛
ج- در روش تحدیر شما سریع تر از آنچه که پیش از این می خواندید بایستی عبارات را بیان کنید و این تسلط شما را بر واژگان و عبارت و نیز ادای مخارج و صفات حروف بالاتر می برد. البته بایستی توجه داشته باشید که اشتباهات شما در خواندن بیش از اندازه نشده و سرعت خواندن شما را نگیرد.
🔷2. در تلاوت تحدیر نیازی به هیچ گونه نمایش صوتی و لحنی نیست. بنابراین شما می توانید بدون توجه به هر گونه پیچیدگی لحنی و انتقال های صوتی، محفوظات خودتان را به راحتی در زمان کم مرور کنید. پس در تلاوت تحدیر، به دنبال بازی های صوتی و لحنی و خواندن نغمه های گوناگون نباشید؛ تنها هدف تان مرور آنچه که در حافظه دارید باشد.
🔶3. همیشه برای تلاوت تحدیر یا تدویر، از یک نت متوسط صدای تان شروع به خواندن کنید. مثلا اگر صدای شما از نت Do 3 شروع مي شود، شما از نت Mi 3 يا Fa 3 شروع به خواندن کنید. در هنگام خواندن اگر تمرکزتان را در مورد مسائل صوتی از دست دادید، سعی کنید که دوباره به این نت برگردید. اگر زمانی در صدا احساس سوزش و یا خارش کردید، خواندن تان را در هر مرحله ای که هست دقایقی قطع کنید سپس با یک نت بالاتر از آنچه که می خواندید ادامه بدهید.
✔️توجه کنید که بیشتر از یک دانگ (4 پرده) از صدای تان را نباید در این نوع تلاوت برای مرور محفوظات مورد استفاده قرار بدهید. استفاده ی بیش از یک دانگ از صدا در تلاوت تحدیر و تدویر که جنبه ی مسابقه و ارائه به کسی ندارند سبب خستگی زود هنگام #تارهای_صوتی و در نتیجه زمخت شدن صدا می شود. در زمان خواندن همیشه یک دیاپازون (Tuner) کنار خودتان داشته باشید تا بتوانید به راحتی تعداد درجه های صوتی که می خوانید را متوجه بشوید و از محدوده ی یک دانگ فراتر نروید.
🔷4. در خواندن برای مرور محفوظات، به هیچ وجه از حجم صدای زیاد خودتان استفاده نکنید. نیازی به خرج کردن صدا ندارید؛ البته دقت کنید که خواندن تان حالت زمزمه هم نداشته باشد.
🔶5. در هنگام خواندن حتما نحوه نشستن را مطابق با آموزش هایی که گفتیم تنظیم کنید و تنفس تان را با تمرکز لازم، به صورت دیافراگمی انجام بدهید تا مشکلی در صوت ایجاد نشود.
✍🏻ادامه دارد...
┈━═☆ - ☆═━┈
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
مجموعه قرآنی ریحانِ بهشت
🔆آموزش #صداسازی حرفه ای (6) #حافظان_قرآن چگونه از مشکلات صوتی در امان بمانند؟ 🔆شماری از حافظان قرآ
💥آموزش #صداسازی حرفه ای (7)
⚪️علت های گرفتگی صدا، خشن شدن صدا و ... ؟
🔅حتما تا به حال برای یک مرتبه هم که شده دچار گرفتگی صدا شده اید؛ همیشه هم به دنبال این بوده اید که در کم ترین زمان ممکن با یک نوشیدنی یا دارو بتوانید گرفتگی صدای تان را از بین برده و تارهای صوتی را به حالت شفافیت پیشین خود بازگردانید اما «آب اگر قوّت داشت قورباغه نهنگ می شد»
🗯وقتی صدای شما اصطلاحا دچار گرفتگی می شود چه اتفاقی افتاده است؟ ارتعاش و باز و بسته شدن تارهای صوتی به صورت کامل و به درستی صورت نمی گیرد. همین دلیل گرفتگی ها و خشن شدن خروجی تارهای صوتی است.
✅چه عواملی باعث #گرفتگی_صدا می شوند؟
💥عوامل متعدد؛ از جمله:
1- سرماخوردگی، التهاب گلو، اود کردن بیماری های سینوسی، آلرژی های فصلی و ...
2- در معرض گرد و غبار، آلودگی و دود قرار گرفتن
3- ریفلاکس یا برگشت اسید معده
4- بیماری های عصبی و روحی
5- صحبت کردن با صدای بلند یا فریاد کشیدن های مداوم
6- استعمال سیگار، قلیان و ...
7- بسیار خندیدن و بسیار گریه کردن
8- خشکی و بدون رطوبت بودن آب و هوای محیط
9- ضربه خوردن به #حنجره و تارهای صوتی
10- استفاده نادرست و نا به هنگام از صدا
11- خوردن بیش از اندازه ی غذا به ویژه غذاهای چرب و پر ادویه
12- خوردن نوشابه های گازدار و نوشیدنی های حاوی الکل
13- استفاده از کورتیکواستروییدها، آسپرین، آنتی هیستامینها و دکونژستانها
✍🏻ادامه دارد...
┈━═☆ - ☆═━┈
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
مجموعه قرآنی ریحانِ بهشت
💥آموزش #صداسازی حرفه ای (7) ⚪️علت های گرفتگی صدا، خشن شدن صدا و ... ؟ 🔅حتما تا به حال برای یک مرتب
⚪️آموزش #صداسازی حرفه ای (8)
🔸 آیا #قاری_قرآن هر روز باید #قرائت انجام دهد؟
🔆بسیاری از قاریان محترم قرآن می گویند: « برخی از اساتید جلسات قرآن به ما توصیه می کنند که بایستی هر روز قرائت داشته باشید. حالا اگر نشد قرائت کنید حتما باید ترتیل بخوانید تا صدایتان پخته شود!» گاهی هم توصیه های عجیب دیگری از برخی اساتید نقل می شود؛ مثلا اینکه می گویند: «صبح ها حتما بعد از بیدار شدن از خواب ترتیل بخوانید؛ برای گرم کردن صدا فقط ترتیل بخوانید؛ اگر می خواهید صدایتان باز شود، یک بالشت جلوی دهان تان بگذارید و فریاد بزنید؛ به کوهستان یا مکان های خلوت بروید و داد بزنید تا به ارتفاع صدایتان افزوده شود؛ پوست گلوی تان را بگیرید و بکشید تا صدایتان بم شود» و توصیه های شگفت آور دیگر.
در پاسخ به این موارد بایستی بدانید که اگر قرار بود همین خواندن های بی هدف هر روزه صدای کسی را بسازد و درست کند همه ی انسان های روی کره زمین به واسطه ی حرف زدن در شبانه روز بایستی حالا خوانندگانی حرفه ای بودند!
هر کدام از تمرینات و توصیه هایی که در بالا ذکر شد (و تخیّل هم نیست؛ یعنی واقعا برخی افراد هستند که این توصیه ها را به عنوان پیشنهادهای نتیجه بخش به قاریان جوان و نوجوان توصیه می کنند) ناشی از راحت طلبی در صداسازی است. توصیه کننده خودش برای کار حرفه ای زحمت چندانی نکشیده و فقط با همین توصیه ها رشد کرده؛ حالا چون به یک نتیجه ی حداقلی رسیده است دیگران را هم توصیه می کند که کار اشتباه او را انجام بدهند. ما بدون رنج و سختی و تلاش و تمرین و کوشش، می خواهیم حرفه ای و استاد شویم! اما راه راحت طلبی دقیقا مانند دور باطل است. در یک جا می نشینیم و فقط در همان جا که هستیم دور خودمان می چرخیم؛ خیال باطل هم داریم که در مسیر پیشرفت هستیم. همین می شود که کسی ده سال جلسه قرآن می رود اما هنوز اکسان واژه ها را بلد نیست، هنوز نمی داند با چه گامی باید شروع به خواندن کند، صدایش چقدر ظرفیت دارد، تنفس دیافراگمی چیست، احساس در خواندن یعنی چه و ... ! افتخار هم می کند که ده سال است پای ثابت جلسه فلان استاد است.
❓چرا قاریان قرآن را فریب می دهید؟
تا زمانی که تولید صوت درست نشده و خروجی صوت همچنان گنگ و پر از خط و خش و آسیب است، چرا باید هر روز یک ساعت ترتیل و تحقیق بخوانید؟
👌وقتی هنوز قاری قرآن، از رزونانس های مختلف کوچک ترین آگاهی ندارد و صدای سر و صدای سینه و صدای میانی را نمی شناسد و اصلا از آن ها استفاده هم نمی کند یا اشتباه استفاده می کند، چرا او را به اشتباه بیندازیم؟
👌وقتی تنفس دیافراگمی یا به اصطلاح آوازی نیست، چگونه می توان انتظار داشت که صوت مطلوبی در گام های مختلف صوتی بشنویم؟
✔️قاری قرآن وقتی هنوز نمی داند از چه گامی باید شروع کند و تا کجا می تواند بخواند، چطور برود و هر روز داد بزند تا صدایش به اصطلاح باز شود؟
🔸تکنیک های مختلف خوانندگی را تا زمانی که ندانیم، خواننده ی موفقی نخواهیم شد. تقریبا بسیاری از تکنیک های خوانندگی مانند ویبراتو ، گلیساندو ، کرشندو و ... در تلاوت قرآن هم قابل استفاده است. بهتر نیست به جای آن توصیه های عجیب و غریب، تکنیک های خواندن با احساس و حرفه ای را به قاریان جوان و نوجوان آموزش بدهید؟
🔵راهی که این توصیه ها پیش روی قاریان قرآن می گذارند همانند آن است که یک نفر با هدف رفتن به شهر مشهد از تهران خارج شود اما جاده ی اصفهان را برود! آیا در نهایت چنین شخصی به مشهد خواهد رسید؟ قطعا هیچ وقت به مشهد نمی رسد، چون اصلا مسیر را اشتباه انتخاب کرده است. برای پیمودن این راه هم فقط برای خودش خستگی به بار می آورد؛ هزینه، زمان، صدا و انرژی را هر روز خرج کنیم بدون اینکه به نتیجه خاصی برسیم! آیا این راه عاقلانه است؟ با منطق موسیقی و خوانندگی جور در نمی آید که هیچ، عاقلانه هم نیست!
┈━═☆ - ☆═━┈
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
همراهان عزیز
مطالب تازه ارسال شده👆 را مطالعه
واستفاده ببرید
فردا مبحث آموزشی دیگری رو داریم
از دست ندین 👌✨
🔴حتماً حتماً دنبال کنید🔴
دلبرا درهوس دیدن رویت
دلم من تاب ندارد❤️
نگهم خواب ندارد
قلمم گوشه دفتر
غزل ناب ندارد❤️
همه گویندبه انگشت اشاره
مگراین عاشق دلسوخته ارباب ندارد؟❤️
توکجایی گل نرگس زفراقت دل من تاب ندارد؟
✨اللهم عجل لولیک الفرج✨
#میلاد_امام_زمان
برشما عاشقان گرامی باد
🎉🎊🎈🎉🎊🎈
#نیمه_شعبان #امام_زمان
┈━═☆ - ☆═━┈
http://Eitaa.com/Beheshtenoor
#نشان_ارادت
بزرگوارانی که سؤال داشتین در این رابطه
بازم صبوری کنید✨
بزودی لیست کلاسا ارسال میشه خدمتتون
و ثبت نام کلاسای دوره جدید
شروع میشه😊🙏
@Beheshtenoor ツ