فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دستورالعمل استاد فاطمی نیا برای شب قدر
༅🍃🥀🍃༅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمک سفرۀ او خوردم و آدم شدهام
آدمیت نمکی هست که در نان علی است
عزیزان التماس دعاااا😭🙏😭
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 ماه رمضان #ماه_فلسطین است.
༅🍃🥀🍃༅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🤲 این شبها دعا برای امام زمان (عج) خیلی مهمه
🙏 ایشان هم برای شما دعا خواهند کرد
༅🍃🥀🍃༅@boshra_pb
نکته تفسیری صفحه ۵۷۷:
بهترین داور:
یکی از ویژگی های قیامت این است که در آن دادگاه بزرگ، در کنار قضاوت عادل ترین قاضی جهان، یعنی خداوند، تک تک انسانها نیز برای قضاوتِ رفتار خود فرا خوانده می شوند؛ زیرا هم دلایل و شواهد برای کیفر یا پاداش افراد، کاملاً روشن است، هم هر کس به تنهایی می تواند در مورد درستکار یا خلافکار بودنِ خود قضاوت کند. آری، این ویژگی انسان است که بدی را بد می داند و خوبی را خوب می شمرد؛ هرچند ممکن است برای حفظ منافع خود، حقیقت را کتمان کند و برای رفتار نادرستش عذر بتراشد. آیات مورد بحث به همین نکته اشاره کرده، می فرماید که هرچند در قیامت، انسانها توسّط خدا و فرشتگان از تمام کارهایشان باخبر می شوند، بدون این کار هم هر کسی از وضعیّت خود آگاه است؛ هرچند در ظاهر عذرهایی بتراشد.
آیه ی 14 سوره ی اسراء نیز به همین نکته اشاره کرده، می فرماید: پس از آنکه در روز قیامت، نامه ی عمل هر کس به او داده می شود، به او گفته می شود: «نامه ی عملت را بخوان؛ امروز خودت برای محاسبه ی خودت کافی هستی.» البته هرچند اصل این حسابرسی در قیامت اتفاق می افتد، در دنیا نیز انسان ها از درست یا نادرست بودن رفتار و عملکرد خود آگاه اند و هر کس در دادگاه وجدان خود می تواند در مورد خویشتنِ خویش قضاوت کند. آری، این دادگاهِ پنهان، همان «نفس لوّامه» و وجدان سرزنشگر هر کس است که خداوند در آیه ی 2 همین سوره به آن سوگند یاد کرده است. شاید همه ی ما خویشتن را سرزنش کرده باشیم. در این حال و پس از انجام یک کارِ اشتباه یا ستم به دیگران، آشوبی در وجود ما به پا میشود و نیرویی ما را از درون ملامت میکند. این همان دادگاهِ وجدان است که در دنیا نیز اشتباهات ما را به یاد ما میآورد. البته ممکن است این نیروی درونی، به سبب خودخواهی ها و پیروی از هوسهای زودگذر، بسیار ضعیف و ناتوان شود و صدای آن دیگر به گوشِ جان نرسد. از این رو پیشوایان دین به ما سفارش کرده اند که پیش از فرا رسیدن دادگاه عظیم قیامت، پیوسته خود را به دادگاهِ خصوصیِ وجدان احضار کنیم و خویشتن را محاسبه کنیم تا از دادگاه بزرگ و علنی قیامت نیز سربلند و روسپید خارج شویم. آری، این توصیه ی مشهور پیامبر صلوات الله علیه است که فرمود: «پیش از آنکه به حساب شما برسند، به حساب خود برسید، و قبل از آنکه کارهایتان را بسنجند، خودتان کارهایتان را بسنجید و برای حضور در بزرگترین دادگاه آماده شوید.»[1]
[1] - وسائل الشیعه، ج16، ص99. ظاهراً ترکیب وصفی«العرض الاکبر»، اضافه مقلوب است و در اصل، «اکبر العرض» می باشد. با توجّه به صعوبت ترجمه این ترکیب برای مخاطب نوجوان، به «بزرگترین دادگاه» ترجمه شده است.