➕ نگاه صفر و یکی به مشکلات: بحران سلامت در نوجوانان🚶
⁉️ به نظر می رسد درک مشترکی وجود دارد که بحران سلامت روان در میان جوانان وجود دارد، اما آیا جامعه دلیل آن را درک کرده است؟
😱 یک مطالعه جدید به بررسی بحران سلامت روان در نسل Z می پردازد. این مطالعه که بر اساس ۴۰ مصاحبه، عوامل خطر کلیدی مانند تیراندازیهای دسته جمعی، قرنطینه مدارس، فشار والدین، رسانههای اجتماعی و بحران آب و هوایی را که بر سلامت روانی جوانان تأثیر می گذارد، برجسته میکند.
❌ از نکات مهم در مصاحبهها این است که نسل Z با جریانی مداوم از هشدارهای خبری تغذیه میشوند که بیش از حد بر سطح تهدیدها تأکید میکند. نسل Z با جهانی روبرو میشود که در آن خطر سیاه و سفید است: یا ایمن هستند (مکان های امن، به عنوان مثال) یا حاوی خطرات خطرناک!
1️⃣0️⃣ این دیدگاه صفر و یکی به طور قابل توجهی به افزایش اضطراب، افسردگی و تمایل به خودکشی، به ویژه در بین دختران و زنان جوان کمک میکند. کاهش این بحران یکی از چالش برانگیزترین مسائل امروز است.
➕ @CogniPlus
🔗 Neuroscience News 👈 : https://neurosciencenews.com/gen-z-risk-psychology-25362/
➕بچهها در تمام دنیا چطور زبانشان را یاد میگیرند؟
👶 مطالعه تازه در هاروارد، شامل یک نمونه بینالمللی گسترده از ۱۰۰۱ کودک از ۱۲ کشور و به ۴۳ زبان، بینشهای پیشگامانهای را در مورد نحوه یادگیری زبان نوزادان و کودکان نوپا ارائه میدهد.
🎙 این تحقیق از ضبط صدا در کل یک روز و تجزیه و تحلیل یادگیری ماشین استفاده کرد. به ازای هر ۱۰۰ آوای بزرگسال که در ساعت شنیده می شود، کودکان ۲۷ آواز بیشتر تولید میکنند که این اثر با افزایش سن افزایش مییابد.
✅ یافتههای کلیدی نشان میدهد که سن، عوامل بالینی، و میزان گفتار بزرگسالان که کودکان میشنوند، محرکهای اصلی رشد زبان هستند، که باورهای قبلی درباره تأثیر جنسیت، چندزبانگی، و شرایط اجتماعی-اقتصادی را به چالش میکشند. این مطالعه جامع درک دقیقتری از فراگیری زبان در اوایل کودکی ارائه میدهد.
➕ @CogniPlus
🔗 PNAS (2023) 👈 : https://www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.2300671120
➕ویژگیهای منحصربفرد زبان هر فرد برای تشخیص بیماری 👅
😛 تحقیقات جدید با استفاده از هوش مصنوعی و تصویربرداری سه بعدی نشان داده است که سطح زبان هر فرد، با الگوهای پاپیلای متمایز آن، منحصر به فرد است.
🤖 این مطالعه شامل تجزیه و تحلیل بیش از دو هزار اسکن دقیق از زبان پانزده فرد بود. مدلهای هوش مصنوعی این مطالعه ویژگیهای شخصی مانند سن و جنسیت را با دقت ۸۵ درصد بر اساس ویژگیهای زبان پیشبینی کردند.
✅ این یافته ها تجربیات آشپزی شخصی، تشخیص زودهنگام سرطان دهان و درک عمیقتر از تغییرات طعم و لمس را برجسته می کند. این پیشرفت بر منحصر به فرد بودن بیولوژیکی پیچیده زبان انسان تاکید می کند و درها را به روی کاربردهای بهداشتی و آشپزی متعددی می گشاید.
✍️ اینجاست که ابن سینا و یانگوم میتونن وارد بشن و مدلا رو بهتر کنن
➕ @CogniPlus
🔗 Scientific Reports (2023) 👈 : https://www.nature.com/articles/s41598-023-46535-9
➕ حافظهی نوزاد: آنچه نوزادان و کودکان نوپا می توانند به خاطر بسپارند
🤔 برخی استدلال می کنند برای ما غیرممکن است چیزی را از قبل از حدود دو تا چهار سالگی به خاطر بسپاریم اما برخی دیگر حتی معتقدند ما از قبل از تولد نیز میتوانیم اتفاقات را در خاطرمان نگه داریم.
👶 بررسی مسئله حافظه نوزادان کمی سخت است زیرا آزمایش این که آیا اولین خاطرات ما واقعی هستند یا خیالی دشوار است. اما آزمایش پروفسور کارولین رووی-کالیر یک مطالعه پیشگام در حافظه و یادگیری نوزادان بود. در این آزمایش، او نوزادان را در گهواره قرار داد و روبانی را به پای آنها بست و سر دیگر آن روبان را به یک موبایل (وسیله متحرک) رنگارنگ که روی تخت آویزان بود وصل کرد. وقتی نوزاد لگد می زد، موبایل حرکت میکرد و یک رابطه علت و معلولی بین اعمال نوزاد و حرکت موبایل ایجاد میشد.
👣 محققان ابتدا سطح پایه لگد زدن نوزادان را اندازهگیری کردند، سپس آن را با لگد زدنی که موبایل متصل بود مقایسه کردند. آنچه دریافتند این بود که حتی نوزادان ۸ هفتهای نیز میتوانند ارتباط بین لگد زدن و حرکت موبایل را بیاموزند!
🧠 در ادامه مطالعات بعدی، موبایل دیگری را جایگزین شیء اصلی کردند تا ببینند آیا نوزادان میتوانند تفاوت را تشخیص دهند و یا به عبارتی آیا واقعاً حافظه شکل گرفته است یا خیر. در یک آزمایش، نوزادان (با سن ۸ هفته) در مدت ۸ روز و هر روز به مدت ۹ دقیقه با موبایل آموزش دیدند. بیست و چهار ساعت بعد، نوزادان تنها زمانی که همان موبایل بالای سرشان بود، بالاتر از سطح پایه خود لگد زدند. این نشان داد که آنها موبایل خاصی را که با آن آموزش دیده بودند و نه هر موبایل قدیمی را به خاطر داشتند. این یافته برای پژوهشگران بسیار جالب بود بود زیرا قبلاً تصور میشد که حافظه بلند مدت تا ۸ یا ۹ ماهگی ظاهر نمیشود.
✅ پژوهش رووی-کالیر دیدگاه سنتی در مورد قابلیتهای حافظه نوزادان را به چالش کشید و تأثیر قابل توجهی بر درک ما از رشد شناختی اولیه کودک به همراه داشت. به نظر می رسد که خاطرات نوزادان تقریباً مانند خاطرات بزرگسالان کار می کند. فقط خاطرات نوزادان بسیار شکنندهتر هستند.
#پژوهش_پیشرو
➕@CogniPlus
🔗 Journal of Experimental Child Psychology (1969) : https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0022096569900253?via%3Dihub
➕ راز کنجکاوی در قصه: نه هیچ، نه همه 🔏
🧠 کنجکاوی رازی است که قصهگوها برای جذب مخاطب از آن استفاده میکنند. اسکنهای مغزی نشان میدهند کنجکاوی چون ضربهای خفیف به سیستم پاداشدهی مغز میخورد. ما میخواهیم بدانیم در ادامه قصه چه اتفاقی میافتد. این بلاتکلیفی موجب میشود سختی وسوسهانگیزی را به جان خریده و در پی آن پاسخ بگردیم.
📸 در تحقیقی سه عکس از قسمتهای بدن یک نفر به شرکتکنندگان نشان دادند: دستها، پاها و نیمتنه. گروه دوم دو عکس را دیدند، گروه سوم یک عکس، و گروه آخر هیچ عکسی را ندیدند. محققان دریافتند که هرچه افراد عکسهای بیشتری از اعضای بدن فرد ببینند، تمایلشان برای دیدن تصویر کاملی از آن شخص، بیشتر میشود. به عبارت دیگر، هر چه بیشتر درباره یک راز بدانیم، بیشتر برای حلش مشتاق میشویم.
📝 زمانی که مردم هیچ پاسخی برای یک سوال ندارند یا اعتقاد دارند جواب را میدانند، کنجکاوی در ضعیفترین حالتش است. کنجکاوی اما زمانی به کار قصهگوها میآید که مردم فکر میکنند ایده و پاسخی دارند، اما کاملا مطمئن نیستند؛ اینگونه قصه را دنبال میکنند.
#روایت_شناختی
🆔 @CogniPlus
🔗 The Science of Storytelling 👈📖 : https://www.google.nl/books/edition/The_Science_of_Storytelling/G9WqDwAAQBAJ?hl=en&gbpv=0
➕ شناخت در بدن: رشد مغز در دوران کودکی با میکروبیوم روده مرتبط است
📌 شواهد میکروبیوم روده را در پیامدهای شناختی و اختلالات رشد عصبی دخیل میدانند، اما تأثیر متابولیسم میکروبی روده بر رشد عصبی معمولی با جزئیات مورد بررسی قرار نگرفته است.
🧑💻 یک مطالعه جدید تأثیر قابل توجه میکروبیوم روده را بر عملکرد شناختی و ساختار مغز در کودکان سالم نشان میدهد. این تحقیق با تجزیه و تحلیل دادههای ۳۸۱ کودک، گونههای میکروبی خاص مرتبط با تواناییهای شناختی بالاتر و پایینتر را شناسایی کرد.
🤖 آنها از مدلهای یادگیری ماشینی پیشرفته برای نشان دادن پتانسیل پروفایلهای میکروبی روده در پیشبینی عملکرد شناختی و رشد مغز استفاده کردند.
✅ این تحقیق درک جدیدی از محور روده-مغز-میکروبیوم در رشد عصبی شناختی طبیعی در میان کودکان سالم ارائه می دهد.
🆔 @CogniPlus
🔗 Science Advances (2023) 👈📄 : https://www.science.org/doi/10.1126/sciadv.adi0497
➕شمشیر دولبه پلتفرمها: آسیب فقط برای دنبالکنندگان نیست!⚔️
📱همه ما کم و بیش با بازار تولید محتوا در شبکه های اجتماعی آشنا هستیم و در نگاه اول گمان میکنیم تولیدکنندگان محتوا برنده این بازار هستند؛ ما وقت و توجه و تصمیمات آینده خرید خود را می دهیم و آنها فقط سود تبلیغات را می برند.🤔
🤳 اما پژوهش تیم تحقیقاتی دانشگاه کرنل نشان میدهد اینفلوئنسرها نیز در شبکههای اجتماعی دچار آسیب هستند. چرا که شبکههای اجتماعی آنها را تشویق به افشای درونیترین جنبههای زندگیشان میکنند و آنها را در معرض آزار و اذیت مبتنی بر هویت قرار میدهند.تیم تحقیقاتی مصاحبههای عمیقی با تولیدکنندگان محتوا انجام دادند تا درک کنند که آنها چه تجربه ای از تولید محتوا دارند؟ آیا پلتفرمها توانستهاند از آنها در برابر تهدید، توهین و سایر فشارهای روانی حفاظت کنند؟
📌تجزیه و تحلیلها نشان داد که آسیبپذیری یک مفهوم ساختاری در اقتصاد تأثیرگذاری است که در چند سطح قابل طرح است:
1️⃣ منطق تجاری، آسیب پذیری شخصی را به عنوان یک استراتژی برای جذب دنبالکنندگان مطرح میکند. (از جنبههای خصوصیتر و مشکلات خودت بگو تا بیشتر مخاطب جذب کنی)
2️⃣ مصاحبه شوندگان طیفی از آسیبها را تجربه کردند، از نفرت مبتنی بر هویت و آزار و اذیت تا کمپین های هماهنگ حذف
3️⃣ شرکتکنندگان نه تنها پلتفرمها را برای محافظت از خود شکست خورده میدانستند بلکه حس می کردند که این شرکتها از طریق منطق تجاری که مشوق خصومت است، آسیبها را تشدید کردند.
🧑💻نویسندگان علت توجه به این مسئله را چنین عنوان کرده اند:
در حالی که کارگران از همه اقشار مجبورند تحت شرایط نئولیبرالیسم، عدم اطمینان را بپذیرند، ایدئولوژیهای ریسک در اقتصاد پلتفرم ظاهری خاص به خود میگیرند، که در آن کارگران تشویق میشوند که «خود را بیرون بگذارند». با توجه به آسیبهای مرتبط با دید عمومی (بهویژه برای زنان و سایر گروههای به حاشیه رانده شده) به نظر میرسد که بررسی تجربیات کارگران وابسته به پلتفرم از «قرار دادن خود در آنجا» ضروری است.
⚠️نویسندگان هشداری برای علاقه مندان به کار در این حوزه داشتند:
این که «همه پلتفرم یکسانی را دریافت میکنند» چیزی شبیه به حقیقت است. با این حال، ما هشدار میدهیم که سیاست دیده شدن (و در نتیجه، سیاست آسیبپذیری) به مراتب کمتر از آنچه پلتفرمها میگویند برابری خواهانه است.
🆔 @CogniPlus
🔗 European Journal of Cultural Studies (2023) 👈 : https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/13675494231212346
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➕احیای مردگان در دنیای دیجیتال: یک بحث حقوقی و اخلاقی 💀🤖
📺 در قسمتی از سریال Black Mirror در سال ۲۰۱۴، یک بیوه جوان غمگین با کپی دیجیتالی از همسر مرحومش ارتباط برقرار میکند که از روی رسانههای اجتماعی او ساخته شده بود.
👾 در سال ۲۰۱۷، شرکت Eternime ایده مشابه «اسکایپ برای مردگان» را عرضه کرد که مورد توجه قرار نگرفت. الگوریتمهای یادگیری ماشین و هوش مصنوعی برای آن آماده نبودند. ما هم نبودیم.
👨⚖️اکنون، در سال ۲۰۲۴، تلاشهای مشابهی با استفاده از ChatGPT در راه است. اما آیا اصلاً باید رستاخیز دیجیتال مجاز از لحاظ حقوقی مجاز باشد؟
👨⚕️ تحقیقات جدید در دانشگاه سئول، نگرشهای عمومی را به سناریوهایی بررسی کرد که در آن نسخه دیجیتالی یک زن میتوانست با یا بدون رضایت او بازگردانده شود.
✅ نتایج نشان داد که هنگام ابراز رضایت، تغییر قابل توجهی در مقبولیت وجود دارد؛ که اهمیت خواستههای متوفی را برجسته میکند. با این حال، بسیاری از پاسخدهندگان هنوز رستاخیز دیجیتال را از نظر اجتماعی غیرقابل قبول میدانستند، حتی با رضایت متوفی!
🆔 @CogniPlus
🔗 Asian Journal of Law and Economics (2023) 👈📄 : https://www.degruyter.com/document/doi/10.1515/ajle-2023-0125/html
➕ ما در آیینهی دیگران: زنانی که استعداد خود را دست کم میگیرند!
📌آیا در موقعیت های مختلف در مورد هوش خودتان تصور متفاوتی داشتهاید؟ گاهی در جمعی خود را پایین در نظر بگیرید و در موقعیت دیگر خود را بالاتر بدانید؟ حال فکر کنید این موقعیت یک مسئله دائمی باشد ماننند جنسیت شما، یا امری که تغییرش کمی مشکل باشد مانند وضعیت اجتماعی و اقتصادیتان!
📌 بائر و همکارش در پژوهشی که همین چند روز گذشته منتشر شد نشان دادند زنان با پیشینههای اجتماعی-اقتصادی پایین، خود را از نظر استعداد کمتر از دیگران تصور میکنند. این مطالعه که بر روی ۱۶۰۰ دانشجو در آلمان و آمریکا انجام شده و مشخص میکند زنان با پیشینه های اجتماعی و اقتصادی پایینتر، حتی اگر مهارت یکسانی با دیگران داشته باشند خود را پایینتر از آنها ارزیابی میکنند این امر به ویژه در مورد رشته های STEM (ریاضیات، علوم کامپیوتر، علوم طبیعی و فناوری) و یا حتی سرگرمیهایی مانند بازی شطرنج چشمگیر است.
📌 دکتر بائر در این مورد بیان میکند:
در فرهنگ غربی اگر زن و مرد هر دو در یک سطح هوش و توانمندی بالا باشند به آقایان برچسب «نابغه» خواهد خورد و خانم ها «سخت کوش» توصیف میشوند در نتیجه اگر چه تصویر بیرونی جامعه و سلسلهمراتب اجتماعی تأثیر بسیار قوی بر خودانگاره ما دارند اما نمیتوان منکر نقش کلیشهها در این زمینه شد.
🆔 @CogniPlus
🔗 Learning and Instruction (2024) 👈📄 : https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0959475223001342?via%3Dihub
439525115.mp3
9.45M
➕ مغز چه سازی میزند؟ 🎹 🧠
💤 بیخوابی هر کسی را اذیت میکند؛ حتی اگر سفیر روسیه باشید در ایالتی از امپراطوری مقدس روم و در میانه قرن ۱۸ میلادی. این بود که سفیر، گلدبرگ را خواست تا در شبهای بیخوابی برای او موسیقی بنوازد. از یوهان سباستین باخ، نوازنده شهیر، نیز خواسته شد قطعاتی را بسازد که آرامش سفیر را تضمین کند. و این گونه «واریاسیونهای گلدبرگ» آفریده شد که بخشی از آن را میشنوید.
🎵 فارغ از اینکه داستان فوق چقدر حقیقت دارد، براساس پژوهشها گوش دادن به موسیقی عملکردهای شناختی مانند حافظه و دامنه توجه را بهبود میبخشد. حتی گوش دادن غیرفعال به موسیقی میتواند نواحی خاصی از مغز که مرتبط با برنامهریزی حرکتی و زمان بندی است را درگیر کند.
🎼 پژوهشهای جدید تا جایی پیش رفته که امروز موسیقیتراپی به عنوان روشی برای درمان اختلالات روانی به حساب میآید. حتی بررسیها نشان داده است که در فرایند خلق موسیقی، نواحی مختلفی از مغز آهنگساز (برای مثال قشر پیشپیشانی و قشر حرکتی) درگیر میشود.
🔍 و اینها همه باعث شده توجه پژوهشگران بیش از پیش به تاثیر موسیقی بر عملکرد مغز انسان جلب شود.
#هنر_شناخت
🆔 @CogniPlus
✍️ یکی نوشته بود:
آیا ما به آرامی اما مطمئناً نوعی شهروند استاندارد با تفکری همگن تولید خواهیم کرد که در آن همه از نظر سیاسی مشابه عمل میکنیم و به کسی طعنه نمیزنیم؟ 🤔
➕ ما هم میگیم:
سلام به پایاننامهها و مقالههای فوری 😁
🆔 @CogniPlus
➕ هنگام مرگ چه اتفاقی در مغز ما میافتد؟ 🧠💀
✴️ حتما تا بحال شنیدهاید که در زمان مرگ تمام خاطرات زندگی فرد از جلوی چشمانش عبور میکند. اما این ادعا چقدر واقعیت دارد؟
🧑💻 مطالعهای بینالمللی، پنجره بیسابقهای را به فعالیت مغز در طول و پس از انتقال به مرگ باز میکند. محققان پیشنهاد میکنند مغز نه تنها ممکن است فعال باقی بماند، بلکه در طول این گذار حیاتی به طور پیچیدهای هماهنگ عمل میکند.
👴🏻 زمانی که از یک بیمار ۸۷ ساله مبتلا به صرع EEG مداوم برای تشخیص و درمان تشنج ثبت میشد، وی دچار حمله قلبی شد و از دنیا رفت. این اتفاق فرصتی منحصر به فرد برای دانشمندان فراهم کرد تا برای اولین بار فعالیت مغز انسان در حال مرگ را ثبت کنند.
👨⚕️دکتر زمار، محقق اصلی پروژه، توضیح میدهد:
درست قبل و بعد از توقف عملکرد قلب، ما شاهد تغییراتی در یک باند خاص از نوسانات عصبی بودیم ... بسیاری از این کارکردها شباهتهای قابل توجهی با عمل به خاطر آوردن حافظه دارند.
مغز ممکن است آخرین یادآوری رویدادهای مهم زندگی را درست قبل از مرگ ما انجام دهد، مشابه آنچه در تجارب نزدیک به مرگ گزارش شده است.
🆔 @CogniPlus
🔗 Frontiers (2022) 👈📄 : https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnagi.2022.813531/full
➕ترانزیستورهای جدید عملکرد مغز انسان را منعکس میکنند؟
💻 محققان یک ترانزیستور سیناپسی با الهام از مغز انسان ساختند. این دستگاه می تواند به طور همزمان اطلاعات را پردازش و ذخیره کند و از ظرفیت مغز برای تفکر سطح بالاتر تقلید کند!
👨⚕️ محققان دانشگاه نورث وسترن، کالج بوستون و MIT نشان دادند که این ترانزیستور فراتر از وظایف سادهی یادگیری ماشینی است و دادهها را دستهبندی میکند و قادر به انجام یادگیری تداعی است.
🔋برخلاف دستگاههای محاسباتی مشابه مغز قبلی، این ترانزیستور در دمای اتاق پایدار میماند، کارآمد عمل میکند، کمترین انرژی را مصرف میکند، و اطلاعات ذخیرهشده را حتی در صورت خاموش شدن، حفظ میکند و برای کاربردهای دنیای واقعی مناسب است.
✅ این مطالعه تغییر قابل توجهی از محاسبات سنتی مبتنی بر ترانزیستور است و یک گام بزرگ رو به جلو در ایجاد سیستمهای هوش مصنوعی با بهرهوری انرژی بیشتر و عملکردهای شناختی پیشرفته ارائه میدهد.
🆔 @CogniPlus
🔗 Nature (2023) 👈📄 : https://www.nature.com/articles/s41586-023-06791-1
➕ درک زمان بر بهبود زخم تأثیر میگذارد! 🧠⏳
🕰 زمان درکشده، بدون توجه به زمان واقعی سپریشده، نقش مهمی در روند بهبود واقعی زخمهای فیزیکی ایفا میکند.
👨⚕️ محققان هاروارد از یک روش استاندارد برای زخمی کردن خفیف افراد داوطلب استفاده کردند. سپس زمان درک شده در آزمایشگاه دستکاری شد و هر شرکت کننده در مطالعه سه شرط آزمایشی را تکمیل کرد: زمان آهسته (نصف زمان واقعی)، زمان عادی (برابر زمان واقعی) و زمان سریع (۲ برابر زمان واقعی).
⌛️ آنها دریافتند وقتی شرکتکنندگان معتقد بودند که زمان بیشتری سپری شده است، زخمها سریعتر بهبود مییابند.
✅ این تحقیق بر نیاز به در نظر گرفتن طیف گستردهتری از تأثیرات روانشناختی بر سلامت جسمانی تأکید و پیشنهاد میکند که باورهای انتزاعی در مورد عملکرد بدن مستقیماً بر نتایج سلامتی تأثیر میگذارند.
🆔 @CogniPlus
🔗 Scientific Reports (2023) 👈📄 : https://www.nature.com/articles/s41598-023-50009-3
➕ تصویر مکانیزه از جهان: آغاز رویکرد محاسباتی به شناخت 🧠🤖
🤖 در قرن ۱۷ دکارت ماشينگرایی ساعتگونه را درباره انسان به كار بست. از آنجایی که بسیاری از ماشینهای مکانیکی محبوب در آن زمان از موجودات زنده تقلید میکردند، این ایده که حیوانات و شاید انسانها ممکن است ماشین باشند، مورد توجه قرار گرفت؛ یعنی مجموعهای از قطعات فیزیکی به هم پیوسته که یک کل بزرگتر را تشکیل میدهند.
🦆 پیامدهای بدنهایی ماشینگونه به طور چشمگیری توسط یکی از مشهورترین آتوماتها، یعنی اردک مکانیکی ساختهی ژاک دو واکانسون آشکار شد. ماشین او شبیه یک اردک راه میرفت، صدای اردک در میآورد و مانند یک اردک مدفوع میکرد. مکانیکی فکر کردن به هضم و حذف مواد زائد چالش برانگیز است، زیرا یک تغییر کیفی بین دانهها و مدفوع وجود دارد.
🧠 پیر کابانیس بعداً ادعا کرد، اگر اندامهای گوارشی حیوانات، واقعی و مکانیکی، میتوانستند مدفوع تولید کنند، شاید مغز حیوانات و انسان میتوانست «همانطور که کبد صفرا ترشح میکند، فکر ترشح کند».
⁉️ اما آیا میتوان از هضم مصنوعی به هوش مصنوعی رسید؟
🆔 @CogniPlus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🤖 محصول مایکروسافت، GAIA، میتواند از یک عکس آواتارهای انسانی سخنگو و یک کلیپ صوتی ایجاد کند.
🧑💻 شما میتوانید احساسات یا اعمالی را اضافه کنید: مانند "غمگین" یا "شگفتانگیز"
🤔 البته دیگه کدش در دسترس نیست 👇
https://microsoft.github.io/GAIA/
🆔 @CogniPlus
➕قیافهی دکارت متوجه شد تعداد ماشینهایی که فکر میکنند پس وجود دارند (هوش مصنوعی) از تعداد افرادی که فکر نمیکنند اما وجود دارند (حماقت طبیعی) بیشتره. 😂🤔
🆔 @CogniPlus
➕تقلب در چاپ مقالات این بار در هاروارد!
👨⚕️ مدیر اجرایی و همچنین محققان ارشد موسسه سرطان Dana-Farber، مرکز آموزشی پیشرو وابسته به دانشکده پزشکی هاروارد، به دستکاری دادهها متهم شدهاند. اخیرا ۶ مقاله این موسسه رد و به ۳۱ مقاله دیگر اصلاح وارد شد.
🗣 بارت رولینز، مسئول یکپارچگی پژوهشی مؤسسه در بیانیهای گفت:
تجربه ما این است که خطاها اغلب غیرعمدی هستند و به سطح سوء رفتار نمیرسند.
❌ بر اساس تحلیلی که در مجله نیچر انجام شده است، تنها در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۰۰۰۰ مقاله تحقیقاتی استرداد شده است که یک رکورد محسوب می شود. در سالهای اخیر با پیشرفت فناوریهای هوش مصنوعی برای یافتن سرقت ادبی، استرداد مقالات علمی سریعتر از تعداد مقالات منتشر شده افزایش یافته است.
🗣 رولینز در این باره نیز گفت:
در حالی که پیشرفتهای نرمافزاری میتوانند ناهنجاریهایی را که قبلاً شناسایی نشدهاند آشکار کنند، برنامههای هوش مصنوعی بیخطا نیستند.
⚠️ ظاهرا در مورد رد مقالات متقلب خوب داشتیم و متقلب بد (چین و هند و خاورمیانه و ...)! و داره دست متقلبای خوب دونه دونه رو میشه ... 😏
🆔 @CogniPlus
🔗 Bloomberg 👈📄 : https://www.bnnbloomberg.ca/harvard-linked-cancer-center-seeks-retractions-on-fake-data-allegations-1.2025043
سلام 👋
توی #کاگنی_نامه تیترای جالبی رو که دیدیم، نشونتون میدیم. لینک خبر یا مقاله کامل رو هم گذاشتیم تا اگه دوست داشتید بیشتر بخونید.
🤵مدیران تأثیر عمدهای بر سلامت روان دارند!
توی ۷۰ درصد موارد، تاثیر مدیر از تراپیست بیشتره! نویسنده میگه داشتن رئیس خوب به اندازه همسر خوب مهمه 😆 (Forbes)
🐁 موشها وقتی گرسنه میشن یه هورمونی مستقیما روی هیپوکامپشون و در نتیجه تصمیمگیری اونها درباره غذا اثر میذاره.
این جور کارها برای فهمیدن درک مکانیزمهای بدنمند فعالیتهای مغزی میتونه کاربردای واقعی داشته باشه مثل درک اختلالات خوردن و پیامدهایی که روی سلامتی بدن داره. (Cell)
🌍 تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی روی توانایی های شناختی
توصیه کرده که مطالعات نوروساینس به سمت مطالعات محیطی برن تا بتونن چالش های واقعی رو بهتر درک کنن (Nature)
😖 طردشدگی اجتماعی، باعث میشه دخترای نوجوونی که بیشتر نشخوار فکری دارند، الگوی فعالیت مغزی متفاوتی نشون بدن.
نشخوار فکری ممکنه باعث مشکلات درازمدت سلامت روان نوجوونها بشه. (Developmental Cognitive Neuroscience)
🆔 @CogniPlus
➕دنیای ذهنی یا جهان واقعی 🧠
🙈 چشمانتان را ببندید. میخواهیم با هم وارد یک کلاس شویم. شما هم صندلیها و میز استاد را میبینید؟ تخته را چطور؟
👀 دنیایی که ما تحت عنوان «بیرون» تجربه میکنیم، واقعیتی است که در ذهنمان (در تعامل با محیط) بازسازی شده است؛ واقعیتی که ذهن قصهگو میسازد. به این بازسازی توهم آمیز واقعیت یا همان جهان ما به نام «مدل مغز از جهان» هم میگویند. در برخورد با محیط پالسهای الکتریکی از طریق حواس برای ما ارسال میشود و این ذهن قصهگو است که از آنها برای ایجاد صحنههای رنگارنگ زندگیمان بهره میبرد.
📰 جالب اینکه حتی اگر حواس ما دچار مشکل شده باشند، باز هم ذهن قصهگو متوقف نمیشود. دکتر فاینبرگ از بیماری مینویسد که در لوب پسسری دچار سکته مغزی و نابینا شده بود. وقتی دکتر در بیمارستان از بیمار خواست اطرافش را توصیف کند، او خانواده و دوستانش را کنار تختش میدید؛ در حالی که هیچ کس آنجا نبود.
🌎 البته این بدان معنا نیست که هیچ واقعیتی خارج از ذهن وجود ندارد. واقعیت با مدلی که ما در ذهنمان تجربه میکنیم متفاوت است؛ اگرچه شباهتهایی هم دارد. برای مثال دنیای بیرون هیچ رنگی ندارد، چرا که اتمها بیرنگ هستند. ساختار چشم ما باعث شده دنیا را با سه رنگ اصلی ببینیم؛ همچنان که دنیای برخی موجودات رنگهای بیشتری دارد. حتی رنگهایی که ما میبینیم به فرهنگ و تمدن هم برمیگردد. مثلا روسها یاد گرفتهاند دو طیف رنگ آبی ببینند در نتیجه رنگین کمان برایشان هشت خط رنگی دارد؛ در حالی که در زبان ناواهو یک کلمه معادل رنگ آبی و سبز است.
#روایت_شناختی
🆔 @CogniPlus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➕ رونمایی دیزنی از فناوری «HoloTile» برای تجربههای واقعیت مجازی همه جانبه 🥸
👣 شرکت Walt Disney Imagineering به تازگی از کفپوش HoloTile رونمایی کرد که گفته می شود اولین «کف تردمیل چند نفره، همه جهته، مدولار، قابل گسترش» در جهان است.
👴🏻 کاربرد این تردمیل فقط به دنیای سرگرمی محدود نیست. به استفاده از این فناوری در توانبخشی فکر کنید. این تکنولوژی میتواند فعالیت بدنی را برای ساکنان خانههای سالمندان سرگرم کنندهتر و جذابتر کند و آنها بتوانند در محله قدیمی خود قدم بزنند.
🆔 @CogniPlus
➕ به وقت اشباح: ارتباط فیلمهای ترسناک و باورهای ماوراءالطبیعه! 😱
📺 مطالعات جدید نشان میدهد انواع خاصی از رسانههای ترسناک، بهویژه آنهایی که ادعا میکنند بر اساس رویدادهای واقعی هستند، با باورهای ماوراء الطبیعه بینندگان مرتبط هستند.
👻 محققان از مقیاس باورهای ماوراءالطبیعه تجدیدنظر شده Tobacyk استفاده کردند که شامل ۲۶ گویه درباره قدرتها، جادوگری، خرافات، معنویتگرایی، اشکال خارق العاده زندگی، و پیشآگاهی است.
👽 همچنین از شرکتکنندگان خواسته شد دفعات تماشای زیرژانرهای مختلف ترسناک را رتبهبندی کنند. این طیف شامل داستانهای ماوراءالطبیعه، بازسازیهای مبتنی بر وقایع واقعی، ریلیتیشوهای ماوراءالطبیعه، فیلمهای هیولایی، اسلشر، ترسناک روانشناختی و کمدی-ترسناک بود.
👨⚕️گئوسنز نویسنده مقاله میگوید:
بین رسانههایی که مصرف میکنید و نحوه تفکر شما در مورد جهان ارتباط وجود دارد. در این مطالعه، متوجه شدم که هر چه بیشتر محتوای ترسناک تلویزیونی را تماشا کنید که ادعا میکند واقعی است یا ریشه در واقعیت دارد، احتمال بیشتری وجود دارد که باور به ماوراء الطبیعه داشته باشید.
🆔 @CogniPlus
🔗 Psychology of Popular Media : https://psycnet.apa.org/record/2024-29415-001?doi=1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➕ با Midjourney تصاویر واقعی تولید کردید؟ حالا با Runway اونها رو متحرک کنید! 🍃🍂
🆔 @CogniPlus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➕ایلان ماسک کاشت اولین تراشه در مغز انسان را اعلام کرد!
🧠 ایلان ماسک، اعلام کرد که اولین انسان روز یکشنبه تراشه ایمپلنت مغزی دریافت کرد و به خوبی در حال بهبودی است. پروژه Prime نورالینک آزمایشی برای رابط بیسیم مغز و رایانه است که به افراد مبتلا به کوادری پلژی یا فلج هر چهار اندام اجازه میدهد تا دستگاهها را با افکار خود کنترل کنند.
✅ نورالینک سال گذشته مجوز FDA را برای اولین آزمایش خود برای آزمایش ایمپلنت روی انسان دریافت کرد که نقطه عطفی برای این استارتاپ بود. آنها آزمایش ایمپلنت را در ماه سپتامبر اعلام کردند.
🦾 در طول این مطالعه، یک ربات توسعه یافته توسط این شرکت با جراحی، نخهای «فوق العاده ظریف» ایمپلنتها را که به انتقال سیگنالها در مغز شرکتکنندگان کمک میکند، روی مغز قرار میدهد.
🤖 ماسک همزمان با اعلام خبر کاشت تراشه مغزی، اعلام کرد نام اولین محصول نورالینک «تلهپاتی» است. به گفته وی، با این دستگاه میتوانید کامپیوتر یا گوشی هوشمندتان را تنها از طریق فکر کردن کنترل کنید.
🆔 @CogniPlus
➕ سرنوشت شوم میمونهای نورالینک 💀🐒
📌 در اوایل ماه جاری میلادی، ایلان ماسک در ایکس ادعا کرد میمونهایی که در طول آزمایشات نورالینک جان خود را از دست دادهاند، دارای بیماری لاعلاج و موارد نزدیک به مرگ بودند و هیچ یک از آنها در نتیجه کاشتهای مغزی شرکت از بین نرفتند. با این حال، اسناد تحقیقات جدید Wired و همچنین شهادت یکی از کارمندان سابق، کاملاً با ادعاهای ماسک در تضاد است و به نظر میرسد یک پرونده بزرگ علیه ایمنی دستگاه های نورالینک در راه است.
📌نگرانیها زمانی افزایش یافت که نورالینک در هفته اخیر اعلام کرد که برای کارآزماییهای انسانی به دنبال داوطلب میگردد. این آزمایش شش ساله، که آن را مطالعه PRIME (رابط مغز و کامپیوتر کاشتشده با رباتیک دقیق) مینامند، برای افراد دارای آسیب نخاعی یا ALS با هدف کنترل ذهنی بر دستگاه های مختلف طراحی شده است.
📌 بر اساس گزارش به دست آمده دامپزشکی، بیش از دوازده میمون پس از دریافت ایمپلنت نورالینک دچار سرنوشتهای وحشتناکی از جمله تورم مغز و فلج نسبی شدند. به عنوان مثال یک میمون ماده به نام «حیوان ۱۵» پس از دریافت ایمپلنت مغزی شروع به فشار دادن سر خود به زمین کرد، تا زمانی که خونریزی کرد و در نهایت از بین رفت. همچنین یکی از کارمندان سابق، ادعای این که این میمونها از قبل بیمار بودهاند را مضحک خوانده است.
📌 گروهی معروف به «کمیته پزشکان برای مسئولیت پزشکی» نامههایی به کمیسیون بورس اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) ارسال کرده و خواستار تحقیق درباره ادعاهای مشکوک ماسک شده است. رایان مرکلی از کمیته پزشکان به Wired گفت: «آنها ادعا می کنند که قرار است یک دستگاه ایمن را به بازار عرضه کنند و به همین دلیل است که شما باید سرمایه گذاری کنید. و ما دروغ او را راهی برای سفید کردن آنچه در این مطالعات اکتشافی رخ داده است می دانیم».
📌این که پرونده میمونهای بخت برگشته چه تاثیری بر آزمایشات انسانی خواهد گذاشت، فعلا نامشخص است. آنچه مسلم است مانند سایر سرمایهگذاریهای ماسک، جدا کردن تبلیغات از پیشرفت علمی واقعی دشوار خواهد بود.
@CogniPlus