➕قیافهی دکارت متوجه شد تعداد ماشینهایی که فکر میکنند پس وجود دارند (هوش مصنوعی) از تعداد افرادی که فکر نمیکنند اما وجود دارند (حماقت طبیعی) بیشتره. 😂🤔
🆔 @CogniPlus
➕تقلب در چاپ مقالات این بار در هاروارد!
👨⚕️ مدیر اجرایی و همچنین محققان ارشد موسسه سرطان Dana-Farber، مرکز آموزشی پیشرو وابسته به دانشکده پزشکی هاروارد، به دستکاری دادهها متهم شدهاند. اخیرا ۶ مقاله این موسسه رد و به ۳۱ مقاله دیگر اصلاح وارد شد.
🗣 بارت رولینز، مسئول یکپارچگی پژوهشی مؤسسه در بیانیهای گفت:
تجربه ما این است که خطاها اغلب غیرعمدی هستند و به سطح سوء رفتار نمیرسند.
❌ بر اساس تحلیلی که در مجله نیچر انجام شده است، تنها در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۰۰۰۰ مقاله تحقیقاتی استرداد شده است که یک رکورد محسوب می شود. در سالهای اخیر با پیشرفت فناوریهای هوش مصنوعی برای یافتن سرقت ادبی، استرداد مقالات علمی سریعتر از تعداد مقالات منتشر شده افزایش یافته است.
🗣 رولینز در این باره نیز گفت:
در حالی که پیشرفتهای نرمافزاری میتوانند ناهنجاریهایی را که قبلاً شناسایی نشدهاند آشکار کنند، برنامههای هوش مصنوعی بیخطا نیستند.
⚠️ ظاهرا در مورد رد مقالات متقلب خوب داشتیم و متقلب بد (چین و هند و خاورمیانه و ...)! و داره دست متقلبای خوب دونه دونه رو میشه ... 😏
🆔 @CogniPlus
🔗 Bloomberg 👈📄 : https://www.bnnbloomberg.ca/harvard-linked-cancer-center-seeks-retractions-on-fake-data-allegations-1.2025043
سلام 👋
توی #کاگنی_نامه تیترای جالبی رو که دیدیم، نشونتون میدیم. لینک خبر یا مقاله کامل رو هم گذاشتیم تا اگه دوست داشتید بیشتر بخونید.
🤵مدیران تأثیر عمدهای بر سلامت روان دارند!
توی ۷۰ درصد موارد، تاثیر مدیر از تراپیست بیشتره! نویسنده میگه داشتن رئیس خوب به اندازه همسر خوب مهمه 😆 (Forbes)
🐁 موشها وقتی گرسنه میشن یه هورمونی مستقیما روی هیپوکامپشون و در نتیجه تصمیمگیری اونها درباره غذا اثر میذاره.
این جور کارها برای فهمیدن درک مکانیزمهای بدنمند فعالیتهای مغزی میتونه کاربردای واقعی داشته باشه مثل درک اختلالات خوردن و پیامدهایی که روی سلامتی بدن داره. (Cell)
🌍 تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی روی توانایی های شناختی
توصیه کرده که مطالعات نوروساینس به سمت مطالعات محیطی برن تا بتونن چالش های واقعی رو بهتر درک کنن (Nature)
😖 طردشدگی اجتماعی، باعث میشه دخترای نوجوونی که بیشتر نشخوار فکری دارند، الگوی فعالیت مغزی متفاوتی نشون بدن.
نشخوار فکری ممکنه باعث مشکلات درازمدت سلامت روان نوجوونها بشه. (Developmental Cognitive Neuroscience)
🆔 @CogniPlus
➕دنیای ذهنی یا جهان واقعی 🧠
🙈 چشمانتان را ببندید. میخواهیم با هم وارد یک کلاس شویم. شما هم صندلیها و میز استاد را میبینید؟ تخته را چطور؟
👀 دنیایی که ما تحت عنوان «بیرون» تجربه میکنیم، واقعیتی است که در ذهنمان (در تعامل با محیط) بازسازی شده است؛ واقعیتی که ذهن قصهگو میسازد. به این بازسازی توهم آمیز واقعیت یا همان جهان ما به نام «مدل مغز از جهان» هم میگویند. در برخورد با محیط پالسهای الکتریکی از طریق حواس برای ما ارسال میشود و این ذهن قصهگو است که از آنها برای ایجاد صحنههای رنگارنگ زندگیمان بهره میبرد.
📰 جالب اینکه حتی اگر حواس ما دچار مشکل شده باشند، باز هم ذهن قصهگو متوقف نمیشود. دکتر فاینبرگ از بیماری مینویسد که در لوب پسسری دچار سکته مغزی و نابینا شده بود. وقتی دکتر در بیمارستان از بیمار خواست اطرافش را توصیف کند، او خانواده و دوستانش را کنار تختش میدید؛ در حالی که هیچ کس آنجا نبود.
🌎 البته این بدان معنا نیست که هیچ واقعیتی خارج از ذهن وجود ندارد. واقعیت با مدلی که ما در ذهنمان تجربه میکنیم متفاوت است؛ اگرچه شباهتهایی هم دارد. برای مثال دنیای بیرون هیچ رنگی ندارد، چرا که اتمها بیرنگ هستند. ساختار چشم ما باعث شده دنیا را با سه رنگ اصلی ببینیم؛ همچنان که دنیای برخی موجودات رنگهای بیشتری دارد. حتی رنگهایی که ما میبینیم به فرهنگ و تمدن هم برمیگردد. مثلا روسها یاد گرفتهاند دو طیف رنگ آبی ببینند در نتیجه رنگین کمان برایشان هشت خط رنگی دارد؛ در حالی که در زبان ناواهو یک کلمه معادل رنگ آبی و سبز است.
#روایت_شناختی
🆔 @CogniPlus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➕ رونمایی دیزنی از فناوری «HoloTile» برای تجربههای واقعیت مجازی همه جانبه 🥸
👣 شرکت Walt Disney Imagineering به تازگی از کفپوش HoloTile رونمایی کرد که گفته می شود اولین «کف تردمیل چند نفره، همه جهته، مدولار، قابل گسترش» در جهان است.
👴🏻 کاربرد این تردمیل فقط به دنیای سرگرمی محدود نیست. به استفاده از این فناوری در توانبخشی فکر کنید. این تکنولوژی میتواند فعالیت بدنی را برای ساکنان خانههای سالمندان سرگرم کنندهتر و جذابتر کند و آنها بتوانند در محله قدیمی خود قدم بزنند.
🆔 @CogniPlus
➕ به وقت اشباح: ارتباط فیلمهای ترسناک و باورهای ماوراءالطبیعه! 😱
📺 مطالعات جدید نشان میدهد انواع خاصی از رسانههای ترسناک، بهویژه آنهایی که ادعا میکنند بر اساس رویدادهای واقعی هستند، با باورهای ماوراء الطبیعه بینندگان مرتبط هستند.
👻 محققان از مقیاس باورهای ماوراءالطبیعه تجدیدنظر شده Tobacyk استفاده کردند که شامل ۲۶ گویه درباره قدرتها، جادوگری، خرافات، معنویتگرایی، اشکال خارق العاده زندگی، و پیشآگاهی است.
👽 همچنین از شرکتکنندگان خواسته شد دفعات تماشای زیرژانرهای مختلف ترسناک را رتبهبندی کنند. این طیف شامل داستانهای ماوراءالطبیعه، بازسازیهای مبتنی بر وقایع واقعی، ریلیتیشوهای ماوراءالطبیعه، فیلمهای هیولایی، اسلشر، ترسناک روانشناختی و کمدی-ترسناک بود.
👨⚕️گئوسنز نویسنده مقاله میگوید:
بین رسانههایی که مصرف میکنید و نحوه تفکر شما در مورد جهان ارتباط وجود دارد. در این مطالعه، متوجه شدم که هر چه بیشتر محتوای ترسناک تلویزیونی را تماشا کنید که ادعا میکند واقعی است یا ریشه در واقعیت دارد، احتمال بیشتری وجود دارد که باور به ماوراء الطبیعه داشته باشید.
🆔 @CogniPlus
🔗 Psychology of Popular Media : https://psycnet.apa.org/record/2024-29415-001?doi=1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➕ با Midjourney تصاویر واقعی تولید کردید؟ حالا با Runway اونها رو متحرک کنید! 🍃🍂
🆔 @CogniPlus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➕ایلان ماسک کاشت اولین تراشه در مغز انسان را اعلام کرد!
🧠 ایلان ماسک، اعلام کرد که اولین انسان روز یکشنبه تراشه ایمپلنت مغزی دریافت کرد و به خوبی در حال بهبودی است. پروژه Prime نورالینک آزمایشی برای رابط بیسیم مغز و رایانه است که به افراد مبتلا به کوادری پلژی یا فلج هر چهار اندام اجازه میدهد تا دستگاهها را با افکار خود کنترل کنند.
✅ نورالینک سال گذشته مجوز FDA را برای اولین آزمایش خود برای آزمایش ایمپلنت روی انسان دریافت کرد که نقطه عطفی برای این استارتاپ بود. آنها آزمایش ایمپلنت را در ماه سپتامبر اعلام کردند.
🦾 در طول این مطالعه، یک ربات توسعه یافته توسط این شرکت با جراحی، نخهای «فوق العاده ظریف» ایمپلنتها را که به انتقال سیگنالها در مغز شرکتکنندگان کمک میکند، روی مغز قرار میدهد.
🤖 ماسک همزمان با اعلام خبر کاشت تراشه مغزی، اعلام کرد نام اولین محصول نورالینک «تلهپاتی» است. به گفته وی، با این دستگاه میتوانید کامپیوتر یا گوشی هوشمندتان را تنها از طریق فکر کردن کنترل کنید.
🆔 @CogniPlus
➕ سرنوشت شوم میمونهای نورالینک 💀🐒
📌 در اوایل ماه جاری میلادی، ایلان ماسک در ایکس ادعا کرد میمونهایی که در طول آزمایشات نورالینک جان خود را از دست دادهاند، دارای بیماری لاعلاج و موارد نزدیک به مرگ بودند و هیچ یک از آنها در نتیجه کاشتهای مغزی شرکت از بین نرفتند. با این حال، اسناد تحقیقات جدید Wired و همچنین شهادت یکی از کارمندان سابق، کاملاً با ادعاهای ماسک در تضاد است و به نظر میرسد یک پرونده بزرگ علیه ایمنی دستگاه های نورالینک در راه است.
📌نگرانیها زمانی افزایش یافت که نورالینک در هفته اخیر اعلام کرد که برای کارآزماییهای انسانی به دنبال داوطلب میگردد. این آزمایش شش ساله، که آن را مطالعه PRIME (رابط مغز و کامپیوتر کاشتشده با رباتیک دقیق) مینامند، برای افراد دارای آسیب نخاعی یا ALS با هدف کنترل ذهنی بر دستگاه های مختلف طراحی شده است.
📌 بر اساس گزارش به دست آمده دامپزشکی، بیش از دوازده میمون پس از دریافت ایمپلنت نورالینک دچار سرنوشتهای وحشتناکی از جمله تورم مغز و فلج نسبی شدند. به عنوان مثال یک میمون ماده به نام «حیوان ۱۵» پس از دریافت ایمپلنت مغزی شروع به فشار دادن سر خود به زمین کرد، تا زمانی که خونریزی کرد و در نهایت از بین رفت. همچنین یکی از کارمندان سابق، ادعای این که این میمونها از قبل بیمار بودهاند را مضحک خوانده است.
📌 گروهی معروف به «کمیته پزشکان برای مسئولیت پزشکی» نامههایی به کمیسیون بورس اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) ارسال کرده و خواستار تحقیق درباره ادعاهای مشکوک ماسک شده است. رایان مرکلی از کمیته پزشکان به Wired گفت: «آنها ادعا می کنند که قرار است یک دستگاه ایمن را به بازار عرضه کنند و به همین دلیل است که شما باید سرمایه گذاری کنید. و ما دروغ او را راهی برای سفید کردن آنچه در این مطالعات اکتشافی رخ داده است می دانیم».
📌این که پرونده میمونهای بخت برگشته چه تاثیری بر آزمایشات انسانی خواهد گذاشت، فعلا نامشخص است. آنچه مسلم است مانند سایر سرمایهگذاریهای ماسک، جدا کردن تبلیغات از پیشرفت علمی واقعی دشوار خواهد بود.
@CogniPlus
➕تفاوت عجیب پردازش ۴ و ۵ در مغز 🧠🍎
🍏چند سیب در عکس زیر وجود دارد؟
احتمالاً بدون هیچ دقتی، سریع سه سیب را مشاهده کردید؛ حال اگر تعداد این سیب ها ۵ عدد بود چه؟
4️⃣ انسانها معمولا تعداد اشیاء کمتر از ۴ را فوراً و بدون نیاز به محاسبه یا حدس زدن میفهمند این توانایی که از آن به عنوان برآورد آنی بصری یاد میشود یک حس عجیب و غریب از دانستن فورای تعداد چند چیز است.
5️⃣ اما وقتی به پنج چیز یا بیشتر نگاه میکنیم، این توانایی ناپدید میشود و مثلاً برای شمردن تعدا ۵ سیب زمان بیشتری را باید صرف کنیم.
🧠 از آنجایی که مهارتهای ما بهطور ناگهانی برای مقادیر بزرگتر از چهار ناپدید میشوند، برخی از محققان فرض کردهاند که مغز ما از دو روش پردازش مجزا استفاده میکند. مطالعات قبلی نشان داده بود که مغز انسان دارای نورونهایی است که مسئول هر عدد هستند و نورونهای خاصی در پاسخ به مقادیر خاصی شلیک میکنند.
⚡️ محققان خاطرنشان کردند، با این حال، بسیاری از این نورونها در پاسخ به اعداد کمی کوچکتر یا بزرگتر نیز شلیک میکنند هر چند با شدت ضعیفتر، به عنوان مثال در هنگام دیدن ۶ عنصر، نورون های مربوط به ۵ عنصر و ۷ عنصر نیز فعال میشوند.
⛔️ نکته جالب اینجاست که نورونهای مسئول اعداد کمتر از ۴ میتوانند سایر نورونهای مسئول اعداد مجاور را مهار کنند، بنابراین هرگونه سیگنال مختلط در مورد کمیت مورد نظر را محدود میسازند اما نورونهای شماره پنج و فراتر از آن ظاهراً فاقد این مکانیسم هستند.
🆔 @CogniPlus
🔗 آزمایش کامل در Nature Human Behavior : https://www.nature.com/articles/s41562-023-01709-3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➕پنجرهای از گذشته به آینده 🪟
🚨 ۱۷ آگوست ۱۹۹۹، ساعت ۳ بامداد. زلزلهای مهیب منطقه مرمره ترکیه را لرزاند و (همچنان که در فیلم میبینید) آسیبهای فاجعه باری برجای گذاشت. هنوز که هنوز است آن شب از خاطر مردم ترکیه نرفته. تا جایی که نگران زلزله استانبول هستند؛ زلزلهای که بسیاری احتمال میدهند به زودی اتفاق میافتد و حداقل ۳۰۰۰۰ نفر تلفات دارد.
🔮 پژوهشها نشان داده ما آینده را از دریچه گذشتهمان میبینیم. به عبارت دیگر، عملکرد یادآوری علاوه بر «بازسازی گذشته»، بر تخیل و تصور ما از آینده هم تاثیر بهسزایی دارد. رابطه پیچیده بین به خاطر سپردن و تخیل بار دیگر با مفهوم «سیستم به یاد آوردن-تصور» برجسته میشود. از همین رو بیماران مبتلا به آسیب هیپوکامپ در تصور تجربیات جدید مشکل دارند.
🤕 این اتفاق فقط هم مربوط به حافظه فردی ما نیست؛ بلکه حافظه جمعی نیز به شدت درگیر آن است. در اصل این گذشته جمعی ماست که تصورات ما را از آینده جمعی میسازد. به همین دلیل است که مردم ترکیه با تجربه زلزله مرمره، زلزله احتمالی در استانبول را به شدت مهیب تصور میکنند.
🆔 @CogniPlus
🔗 Sage (2024) : https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/01634437241228724)
➕ سلام 👋
توی #کاگنی_نامه تیترای جالبی رو که تازگی دیدیم با منبعشون برای مطالعه بیشتر میذاریم 🤓
شما هم توی کامنتا مطالب جذابی که تازه دیدید رو بفرستید. 🙏
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
صحبت کردن به دو زبان میتونه کنترل توجه و فیلتر کردن اطلاعات رو بهتر کنه
🗣 دیدن که دوزبانه ها توی نادیده گرفتن اطلاعات نامربوط خوب عمل کردن و این میتونه به خاطر تغییر مداوم زبان اونها باشه (Cambridge)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
بچهها توی یه سری کارهای نوآورانه خیلی بهتر از هوش مصنوعی های بزرگ مثل ChatGPT عمل میکنن!
👶 نوآوری رو هم این طوری میبینه: از ابزارهای موجود به روشهای غیرمتعارف استفاده کنید. (Sage)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
شواهدی برای یک سیستم تخصصی تشخیص خطا توی مغز
🧠 با EEG یه فعالیت مغزی منحصر به فرد نسبت به خطای انسانی دیده (jneurosci)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
بزرگسالان اوتیستی بیشتر از همسالانشون احساس تنهایی میکنن
📌 این با کلیشه ای که وجود داره که تصور میشه این افراد دنبال روابط اجتماعی معنادار نیستن، تناقض داره. (liebertpub)
🆔 @CogniPlus
➕جهان بینی متمایز کودکان اوتیستیک: شواهدی از ردیابی چشم
🔹 پژوهش اخیری که توسط محققین دانشگاه ژنو انجام شده نشان میدهد که کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم (ASD) در مقایسه با کودکان معمولی در حال رشد، ترجیحات توجهی متمایز دارند و بیشتر بر محرکهای غیراجتماعی مانند اشیا و بافتها تمرکز میکنند.
🔸 این مطالعه با استفاده از فناوری ردیابی چشم در ۱۶۶ کودک ASD و ۵۱ کودک معمولی در حال رشد (۲ تا ۷ سال) با تماشایِ یک کارتون ۳ دقیقهای انجام شد. نتایج نشان دادند کودکان ASD برخلاف همسالان خود، مسیر رشدی یکسانی را در توجه اجتماعی نشان نمیدهند. این تفاوت در تمرکز، اهمیت مداخلات اولیه را با هدف قرار دادن توجه اجتماعی برای کمک به رشد کودکان اوتیستیک نشان میدهد.
🔹از جمله مداخلات رفتاری برای بهبود مهارت های ارتباطی این کودکان استفاده از مدل دنور شروع زودهنگام (ESDM) است که در یک محیط بازیمحور انجام می شود. یافتهها حاکی از آن است که حمایت اختصاصی و فردی میتواند به طور قابل توجهی برای این کودکان مفید باشد.
🆔 @CogniPlus
🔗 eLife : https://elifesciences.org/articles/85623
➕کشف دارویی برای درمان آسیب مغزی کهنه سربازان!
💂برای کهنه سربازان، بسیاری از عمیقترین زخمهای جنگ نامرئی هستند: آسیبهای مغزی ناشی از ضربه به سر یا انفجارها، یکی از دلایل اصلی اختلال استرس پس از سانحه، اضطراب، افسردگی و خودکشی در میان کهنه سربازان آمریکایی بازگشته از عراق و افغانستان بوده است.
💊 محققان استنفورد کشف کردهاند که داروی روانگردان گیاهی ایبوگاین، هنگامی که با منیزیم برای محافظت از قلب ترکیب میشود، PTSD، اضطراب و افسردگی را کاهش میدهد و عملکرد بیماران را بهبود میبخشد.
🪴 تحقیقات نشان داده این گیاه سیگنالدهی چندین مولکول مهم در مغز را افزایش میدهد که برخی از آنها با اعتیاد به مواد مخدر و افسردگی مرتبط هستند.
✅ این دارو در آمریکا ممنوع بود. بنابراین محققان کهنهسربازان را به کلینیکی در مکزیک میفرستادند. اثرات مثبت این دارو بلافاصله ظاهر شد و حداقل تا یک ماه پس از درمان (نقطه پایانی مطالعه) ادامه داشت بدون این که عارضه جانبی جدی مشاهده شود.
➖ما فقط مقاله رو گزارش کردیم. یه وقت نرید از سر کوچه (😉) ایبوگائین بخرید بگید کاگنی پلاس گفته خوبه! 😂
🆔 @CogniPlus
🔗 Nature Medicine (2024) : https://www.nature.com/articles/s41591-023-02705-w
➕چگونه حالات چهره بر علاقه به غذا تأثیر میگذارد؟!
🍽 انسانها با تماشای دیگران میآموزند که کدام رفتار نتیجه میدهد و کدام نه. افراد ممکن است از یکدیگر به عنوان راهنما استفاده کنند تا تعیین کنند چه چیزی و چه مقدار بخورند. این موضوع، مدلسازی اجتماعی نامیده میشود و یکی از قوی ترین تأثیرات اجتماعی بر رفتار خوردن است.
👨⚕️در یک مطالعه جدید، محققان بریتانیایی بررسی کردند که آیا مشاهده حالات چهره دیگران (حالتهای مثبت، خنثی و منفی) در حین خوردن کلم بروکلی خام بر علاقه و تمایل زنان جوان به خوردن کلم بروکلی خام تأثیر میگذارد یا خیر.
✅ نتایج نشان داد مشاهده حالات منفی چهره دیگران در حین خوردن کلم بروکلی خام، علاقه بزرگسالان را به این سبزی کاهش می دهد. این تحقیق نقش مدلسازی اجتماعی را در تأثیرگذاری بر ترجیحات غذایی روشن میکند و میتواند به پذیرش سبزیجات کودکان نیز گسترش یابد.
🆔 @CogniPlus
➕رازهای مگوی چشم: از چشمات معلومه که افسردهای! 👀😒
💰فرض کنید مقدار ی پول را به شما نشان داده و میگویند قرار است به شما داده شود، حدود ۶ ثانیه بیشتر زمان نمیبرد که مردمک چشمان شما گشاد می شود؛ اما اگر مبتلا به افسردگی باشید چه؟!
📋 در مطالعهای که اخیراً توسط بندلر و همکارانش در موسسه ماکس پلانک انجام شد مشخص گردید که این احساس انتظار پاداش و گشادشدن مردمک همراه آن، در بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی بالینی وجود ندارد و هر چه بیحالی بیشتر باشد این امر تقویت میشود.
👁 گشادشدن مردمک بخشی از پاسخ سیستم عصبی به استرس یا هیجان است و زمانی ایجاد میشود که بخشی از ساقه مغز به نام لوکوس سرولئوس، انتقال دهنده عصبی نوراپی نفرین را تولید میکند.
🧠 در افراد مبتلا به افسردگی که آنهدونیا (احساس کسالت عاطفی و فقدان شادی) را تجربه میکنند، فقدان گشاد شدن مردمک میتواند نشان دهد که این مدار پاداش در مغز تحت تأثیر قرار گرفته است.
📊 نتایج ذکر شده در این مطالعه با بررسی ۴۰ فرد افسرده و ۳۱ فرد سالم با استفاده از یک ردیاب چشمی در داخل دستگاه MRI بدست آمده است و تکرار نتایجی بودند که این تیم پژوهشی در مطالعات دیگرشان در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ به آن رسیدند. با توجه به تکرار شدن نتیجه با قطعیت بیشتری میتوان گفت که ردیابی چشم میتواند به عنوان یک آزمایش بالینی برای طبقه بندی افراد مبتلا به افسردگی یا نظارت بر پاسخ آنها به درمان مفید باشد.
🆔 @CogniPlus
🔗 Scientific Reports : https://www.nature.com/articles/s41598-023-48792-0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➕میراث اش در عصر دیجیتال: فشار گروهی آنلاین هم باعث همنوایی میشود!
👥 محققان با الهام از آزمایش اَش (۱۹۵۱)، افراد تمایل دارند در طول جلسات ویدیویی آنلاین با نظرات گروهی در مورد معضلات اخلاقی همنوایی داشته باشند، مشابه شیوهای که در تعاملات رو در رو دارند.
📲 در گروه آزمایشی، هر یک از شرکتکنندگان به یک تماس زوم با چهار بازیگر (همپیمان) که وانمود میکردند شرکتکنندگان عادی هستند، پیوستند. همپیمانان باید به مجموعه ای از معضلات اخلاقی که روی پرده نمایش داده میشد، پاسخهای از پیش تعیین شدهای میدادند.
💀 آنها مشاهده کردند شرکتکنندگان تمایل داشتند قضاوتهای اخلاقی خود را با پاسخهای متحد اما غیراخلاقی دیگران هماهنگ کنند.
✅ این یافته، که درک کلاسیک از انطباق اجتماعی را تا عصر دیجیتال گسترش داده و نشان میدهد که قضاوتهای اخلاقی ما متاثر از دیدگاههای دیگران است.
#پژوهش_پیشرو
🆔 @CogniPlus
➕آنچه میبینیم و آنچه نمیبینیم 👀
🔫این چالشی اساسی برای ماموران پلیس است؛ چالشی که بسیاری از کارآموزان و افسران با تجربه در آن رد شدند. در آزمایشی از پلیسها خواسته شد به سمت ماشینی بروند و به راننده هشداری امنیتی بدهند. شاید مهمترین نکته امنیتی برای یک پلیس این باشد که در اولین نگاه تهدیدات بالقوه سوژه را شناسایی کند. با وجود این حدود ۵۰ درصد از کارآموزان و یک سوم افسران، تفنگ روی داشبورد را ندیدند.
🔍 پژوهشها چنین پدیدهای را «کورتوجهی» یا «نابینایی ادراکی» مینامند. این پدیده زمانی اتفاق میافتد که فرد محرک غیرمنتظرهای را که در ناحیه دیداریاش نیست نمیتواند درک کند. کورتوجهی صرفا ناشی از کمبود توجه است؛ نه نقصان سیستم عصبی و کارکردی بینایی.
🌳 همه چنان که، گاهی چیزهایی را میبینیم که در واقع وجود خارجی ندارند. برای مثال وقتی را به یاد بیاورید که از دور سایه مردی را دیدهاید ولی وقتی نزدیک شدهاید فهمیدهاید فقط یک کنده بزرگ درخت آنجاست. از این رو پژوهشگران نتیجه میگویند دستگاه شناختی ما محدودتر از آن است که تمام واقعیت را درک کند.
🆔 @CogniPlus
🔗 Cognitive Research: Principles and Implications : https://cognitiveresearchjournal.springeropen.com/articles/10.1186/s41235-017-0074-3
➕ سلام 👋
توی #کاگنی_نامه تیترای جالبی رو که تازگی دیدیم با منبعشون برای مطالعه بیشتر میذاریم 🤓
شما هم توی کامنتا مطالب جذابی که تازه دیدید رو بفرستید. 🙏
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
نوجوانان خانوادههای کمدرآمد معمولاً دوستان کمتری در مدرسه دارند
👨🏫 توصیه میکنه که مدارس تنوع اجتماعی-اقتصادی رو در ترتیب نشستن، پروژه های گروهی و فعالیت های بعد از مدرسه تقویت کنن تا بتونن با این روند مقابله کنن (Social Networks)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
افراد مسن رنگها را در مقایسه با افراد جوانتر متفاوت درک میکنند
👨🦳 افراد مسنتر کاهش انقباض مردمک بیشتری رو موقع مشاهده رنگ دارن و نشون میده که درک رنگ در طول زندگی ثابت نمیمونه (Scientific Reports)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
زندگی شهری بر سوگیری نژادی غیرخودآگاه اثر میگذارد
با تحلیل دادههای IAT دیدن شهرایی که تفکیک کمتر و تنوع بیشتر در شبکه های اجتماعی دارند، تعصبات ضمنی نژادی کمتری بین ساکنانش هست. (Nature Communications)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
بر خلاف تصور قدیمی، علاوه بر جسم سلولی، دندریت ها هم نقش مهمی در محاسبات مغز دارند
(Physica A)
🆔 @CogniPlus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➕ مغز در خمره: آیا «من» = «مغز من» است؟
⚗️ سناریوی مغز در خمره (ویدیو را ببینید) یک آزمایش فکری است که میگوید اگر مغز از بدن جدا شود و در آزمایشگاهی به آن محرکهای عصبی داده شود میتواند همچنان بدون مشکل به حیات شناختی خود ادامه دهد.
👹 مغز در خمره بیان مدرنی است که هیلاری پانتام از شیطان دکارتی ارائه میدهد. دکارت این فرض را مطرح میکند که ممکن است شیطانی فریبکار در حال فریبدادن انسانها باشد؛ بهطوری که نمیگذارد هیچ حس و دریافت حقیقیای به ایشان برسد. این فرض ناشی از دوگانهانگاری دکارتی میان مغز و بدن است که اگر چه طرفداران خود را در جامعه علمی از دست داده اما همچنان در میان عموم مردم و حتی هنرمندان پرطرفدار است.
😎 فیلمهایی نظیر ماتریکس بر اساس همین ایده مغز در خمره ساخته شدهاند و همچنان هم آثار سینمایی با این ایده در حال ساخت است. حتی آثار مستندی مانند کاپیتان من هم چنین فرضی را در پیش گرفتهاند. این ایده اگر چه با خیالپردازی میتواند بسیار جذاب و خوش رنگ و لعاب باشد اما به گفته پانتام «نادرست یا بیمعنی است». مغز در بدن فعال است و این مجموعه کامل، در هستی کسب تجربه میکند.
🆔 @CogniPlus
➕ کلید یک رابطهی عاشقانهی شاد 👩❤️👨
💖براساس مطالعهای که اخیراً در آلمان انجام شده است شفقت به خود در روابط عاشقانه منجر به شادی بیشتر برای هر دو طرف میشود.
💝 این مطالعه در مجموع ۲۰۹ زوج را مورد بررسی قرار داده است براساس نتایج این پژوهش، شفقت به خود، مهربانی و درک کاستیهای خود، نه تنها شادی فردی را افزایش میدهد، بلکه رضایت از رابطه را نیز بیشتر خواهد کرد.
❣️شفقت به خود به زبان ساده عبارت است از داشتن یک نگرش و رفتار مراقبتی نسبت به خود با وجود کاستی های موجود؛
🫀محققین بیان کردند این رضایت و شادی به خصوص در مورد مردان پررنگ تر است بدین معنا که اگر شریک زندگیشان از شفقت به خود بیشتری برخودار باشد مردان رضایت بیشتری خواهند داشت.
💞 نتایج این پژوهش میتواند به استحکام روابط زوجین کمک زیادی کند به ویژه زمانی که بدانیم شفقت به خود را می توان تمرین کرد و آموخت.
✅ در نتیجه با خودتان مهربان باشید تا رابطهی خوبی داشته باشید!
🆔 @CogniPlus
🔗 Personal relationship (2024) : https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/pere.12535
➕ آیا رفاه اقتصادی مهمترین عامل ایجاد رضایت از زندگی است؟
📈 رشد اقتصادی اغلب به عنوان راهی مطمئن برای افزایش رفاه مردم در کشورهای کم درآمد تجویز میشود، و نظرسنجیهای جهانی با نشان دادن تمایل مردم کشورهای پردرآمد به گزارش سطوح بالاتری از رضایت از زندگی، از این استراتژی حمایت میکنند.
☺️ با این حال پژوهش جدید نشان داده بسیاری از جوامع بومی و محلی سطوح بالایی از رضایت از زندگی را با وجود درآمدهای پولی پایین گزارش میکنند.
💸 محققان با بررسی ۱۹ محل مختلف در سطح جهانی، نمرات رضایت از زندگی در این جوامع را با نتایج کشورهای ثروتمند مقایسه کردند، حتی برخی از آنها از شاخص های شادی کشورهای ثروتمند اسکاندیناوی نیز فراتر رفتند. این تحقیق نشان میدهد که رفاه اجتماعی لزوماً به ثروت مادی بستگی ندارد.
✅ یافتهها این تصور را که درآمد بالا پیشنیاز شادی است، به چالش میکشد و عوامل جایگزینی مانند پیوندهای اجتماعی و ارتباط با طبیعت را به عنوان کلید رفاه پیشنهاد میکند.
🆔 @CogniPlus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➕ یادگیری تقویتی عمیق، به عنوان مربی فوتبال رباتها! ⚽️
🤖 این رباتهای فوتبالیست که برای فوتبال بازی کردن برنامهنویسی نشدهاند! آنها به کمک الگوریتمهای یادگیری ماشین و با آزمون و خطا در محیط فوتبال بازی کردن و گل زدن را یاد گرفتند.
🆔 @CogniPlus
➕وقتی همه به دنبال طلا هستند، بیل بفروش!
💸 درآمد انویدیا به عنوان سازنده بیل و کلنگ پردازندههای گرافیکی)، بیشتر از جویندگان طلای دیجیتال (اپلیکیشنهای هوش مصنوعی) است.
📈 ارزش سهام شرکت انویدیا با کل بازار سهام چین برابر شد. همچنین تنها چهار شرکت سهامی عام آمریکایی ارزشی بیشتر از انویدیا دارند! \ دنیای اقتصاد
🆔 @CogniPlus
➕ سلام 👋
توی #کاگنی_نامه این هفته میخوایم در مورد
عشق 💞💘
صحبت کنیم و مقالات جدید رو مرور کنیم.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
عشق زبانی نیست که شما نیاز به یادگیری نحوه صحبت کردن داشته باشید، بلکه بیشتر شبیه یک رژیم غذایی متعادل است
💕 این مطالعه روی اهمیت صمیمیت برنامه ریزی شده و تجربیات بدیع برای افزایش رضایت و میل در رابطه تأکید میکنه.
Sage (2024)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
عشق رمانتیک باعث فعالسازی سیستم رفتاری حساس به یک فرد عزیز میشود؛ همان سیستم داخلی که ما را به سمت پاداشها و اهداف تشویق میکند.
اومدن روی واکنشهای فرد به شریک عاطفیش تمرکز کردن و دیدن که عشق رمانتیک منجر به تغییرات مشخصی توی فعالیت مغز میشه و محبت رو به کانون اصلی زندگی فرد تبدیل میکنه
Behavioral Sciences (2023)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
همبستگی بین شدت تجربه فیزیکی و میزان احساس ذهنی عشق قوی است.
این مقاله ۲۷ نوع مختلف عشق، از عشق رمانتیک تا عشق به خدا رو پوشش داده. تجربه همه اشکال عشق در سر برجستهتر بودن و شدت و گستردگی اونها در سایر قسمتهای بدن متفاوت بوده.
Philosophical Psychology (2023)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
مضامین اشعار موسیقیهای محبوب از عشق به هوس تغییر کردهاند.
اومدن مضمون آهنگای محبوب بیلبورد رو توی ۴۰ سال بررسی کردن و دیدن که (مخصوصا رپ) دارن به سمت پذیرش تمایلات جنسی خارج از روابط عاشقانه سنتی هدایت میشن.
Current biology (2024)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @CogniPlus