KHAMENEI.IR_از شورایعالی انقلاب فرهنگی گلهمندم - @Khamenei_ir.mp3
886.8K
🎙بشنويد| رهبرانقلاب، امروز:
🔻 از شورای عالی انقلاب فرهنگی گلهمندم
🔹اینجا جمهوری اسلامی است؛ تسلیم سندهایی مانند سند ۲۰۳۰ یونسکو نخواهد شد.
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
✍️ کمیسیون فرهنگی در انزوا
🔺 بعد از حدود دو ماه آشفتگی در پی ماجرای گشت ارشاد و مرحوم «مهسا امینی» و اتفاقات بعد از آن، حالا زمان نگاهی دوباره به شیوه حکمرانی فرهنگی کشور فرارسیده است؛ موضوعی که بازنگری در ساختار نهادهای متولی فرهنگ مانند کمیسیون فرهنگی مجلس از شروط آن است.
باتوجه به تعدد نهادهای متولی در حوزه فرهنگ و همچنین اهمیت بالای این حوزه، بررسی عملکرد کمیسیون فرهنگی مجلس بهعنوان یکی از این نهادها دارای اهمیت ویژه است.
خوراک فرهنگی جامعه امروز زیر دست نهادهایی است که موازی با کمیسیون فرهنگی مجلس فعالیت میکنند و اتفاقا محدودیتها و موانع قانونی کمیسیون را نیز پیشرو ندارند.
یکی از این نهادها شورای عالی انقلاب فرهنگی است که مصوباتش بدون هیچگونه نظارتی نهتنها قابل اجرا، بلکه لازمالاجراست. اینکه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، بهمنزله قانون تلقی شود بهصورت مستقیم به فعالیت کمیسیون فرهنگی مجلس مربوط است.
خصوصا آنکه این کمیسیون بعد از بررسی طرحها و لوایح و گذراندن هفتخوان تصویب در مجلس تازه باید از سد شورای نگهبان بگذرد. تازه اگر کارشان به اختلاف نکشد و داستان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ختم نشود!
در چنین شرایطی شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبات لازمالاجرای خود را با فراغ بال تصویب میکند بیآنکه نهاد ناظری آنها را محک بزند.
داستان زمانی جذابتر میشود که بدانیم اعضای کمیسیون فرهنگی گاهی بهصورت همزمان در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز عضویت دارند؛ نمونه آن در دوره کنونی «امیرحسین بانکیپورفرد»، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی است که همزمان در کمیسیون فرهنگی مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی عضویت دارد. در چنین شرایطی طبیعتا انتخاب این شورا برای گذراندن قوانین و تسریع در اجرای آنها انتخاب عاقلانهتری است!
علاوه بر کمیتههای تخصصی در کمیسیون فرهنگی، شاهد فعالیت فراکسیونها نیز در خانه ملت هستیم! فعالیت فراکسیونهای مختلف در حوزه موضوعی این کمیسیون باعث میشود نمایندگان بهجای عضویت مستقیم در کمیسیون فرهنگی، فعالیتهای خود در این حوزه را ضمن عضویت در دیگر کمیسیونها از طریق فعالیت در فراکسیونهای تخصصی که غالبا تعداد اعضایشان بیشتر از اعضای کمیسیون فرهنگی است، پیگیری کنند.
در بسیاری از ادوار مجلس، فراکسیونها توانستهاند حتی فعالیت کمیسیونهای تخصصی را به حاشیه برانند.
همه این مسائل در حالی است که با وجود اهمیت روزافزون مسائل فرهنگی و تاکیدات رهبر انقلاب در این حوزه، کمیسیون فرهنگی همواره با حداقل استقبال از سوی نمایندگان مواجه است و معمولا بعد از تعیینتکلیف دیگر کمیسیونها تازه نوبت به تعیینتکلیف این کودک گمشده میرسد!
این انزوا البته محصول همین عدمتمایل نمایندگان برای عضویت در این کمیسیون است که حتی در اظهارات آنها بهصورت صریح نمود پیدا میکند.
«مجتبی محفوظی» دبیر اول کنونی کمیسیون فرهنگی مجلس در ابتدای تشکیل مجلس یازدهم به فرهیختگان گفت:
«من حق دارم که کمیسیونم را خودم انتخاب کنم و انتخابم کمیسیون فرهنگی نبوده است؛ به این کاری که دوستانم انجام دادند و اسمم را در این کمیسیون قرار دادند، اعتراض دارم.
من خودم را عضو این کمیسیون نمیدانم؛ از شما میخواهم که این موضوع را خبری کنید. در اولویتهای من اصلا کمیسیون فرهنگی نبوده است؛ نه اولویت اول، نه حتی اولویت دهم. من در کمیسیون انرژی مجلس حضور دارم.»
این معضلات از طریق ساماندهی ساختار فرهنگی مجلس شورای اسلامی از یک طرف و سپس ساماندهی نهادهای فرهنگی فرامجلسی و متمرکز کردن و همچنین بهبود سازوکار قانونی آنها امکانپذیر است./نسیم
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
#کمیسیون_فرهنگی_مجلس
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
۸ پیشنهاد به دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی
۱_ به مصوبات شورا ضمانت اجرایی بدهید
🔻هرچند در حرف مصوبات شورا برای دستگاههای اجرایی حکم قانون را دارد و رئیس سازمان بازرسی نیز تیر امسال بهصراحت به این مساله اشاره کرده، اما واقعیت این است که نهتنها بخش قابلتوجهی از این مصوبات به میدان اجرا نمیرسد، بلکه طی سالهای گذشته شاهد امتناع از ابلاغ این مصوبات برای اجرا از سوی رئیسجمهور سابق بودهایم
۲_ ضرورت تجدیدنظر در سندنویسی
🔻در تمام این سالها بعضا شاهد تدوین و ابلاغ سندهایی از سوی شورا بودهایم که بهدلیل دور بودن از واقعیتهای مربوط به بدنه اجرایی کشور، حتی اگر دستگاههای مربوطه آن را بهمثابه قانون هم در نظر میگرفتند، در عمل امکان پیادهسازی آنها وجود نداشته است
۳_ بدنه کارشناسی شورا محدود به دبیرخانه نشود
🔻واقعیت این است که نباید بدنه کارشناسی هم صرفا به چند دیدگاه خاص معطوف شود. هرچه تعدد افکار و تنوع سلیقهها در اتمسفر شورا پررنگتر باشد، خروجی آن هم کارآمدتر و قویتر خواهد بود.
۴_ «تبیین» واجب فراموششده شورای عالی انقلاب فرهنگی
🔻ضعف قابلتوجه شورای عالی انقلاب فرهنگی در بعد اطلاعرسانی از دیگر مشکلاتی است که انتظار میرود در چهارسال آینده دستخوش تغییر جدی شود.
۵_ بساط تعارض و تعارف منافع را جمع کنید
🔻یکی از کارویژههای دبیر جدید را باید جلوگیری از ایجاد تعارض منافع و از آن مهمتر تعارف منافع دانست. چالشی که در این سالها گریبانگیر بخشهای مختلف کشور شده و اگر بخواهیم مثالی مرتبط با حیطه آموزش عالی بزنیم، باید به دانشگاهداری از سوی مدیران دولتی اشاره کرد.
۶_ لزوم بهروزرسانی مصوبات قدیمی در دوره جدید
🔻با توجه اینکه نزدیک به یک دهه از تصویب این 3 سند ( نقشه جامع علمی کشور، سند مهندسی فرهنگی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش) میگذرد، لازم است تا شورا در دوره جدید بخشی از انرژی خود را صرف بهروزرسانی آنها کند.
۷_ تحول در علوم انسانی را جدی بگیرید
🔻 تحول علوم انسانی، مطالبهای که بیش از یکدهه است با ایجاد شورای تحول و ارتقای علوم انسانی در دل شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال میشود، اما واقعیت این است که هنوز اتفاقی که باید در این زمینه رخ نداده و هنوز راه زیادی تا تحقق واقعی آن در پیش است.
۸_ ظرفیت مردمی حوزه فرهنگ را به رسمیت بشناسید
🔻بسترسازی برای استفاده از تشکلهای مردمی در حوزه فرهنگی که از سوی رهبری هم گوشزد شده را باید یکی از میانبرهایی دانست که شورا میتواند با تدوین سیاستهای مشخص برای آن، زمینه مشارکت آنها را فراهم کند.
🔺متن کامل گزارش #زهرا_رمضانی را اینجا بخوانید
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
نهادهای فرهنگی در بودجه ۱۴۰۲ چقدر سهم دارند؟
🔻رشد ۳۲ درصدی بودجه صداوسیما
🔻رشد۴۶ درصدی بودجه وزارت ارشاد
🔻رشد ۳۳ درصدی بودجه شورای عالی انقلاب فرهنگی
🔻رشد ۳۶درصدی بودجه سازمان سینمایی
🔻رشد ۵۶ درصدی بودجه کانون پرورش فکری کودکان
http://fdn.ir/77150
#بودجه_فرهنگی
شما با کلیک بر روی هشتگ بالا👆می توانید به مطالب منتشر شده کانال مجموعه حکمرانی فرهنگی در این حوزه دسترسی یابید
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
🗂بولتن رسانه ای
🖇بررسی عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در آرای نخبگانی
بیانیه ای در نقد عملکرد شورای انقلاب فرهنگی
✍️سایت عدالتخواهی (اینجا)
رویکرد انتقادی به شورای عالی انقلاب فرهنگی
✍️ پایگاه اطلاع رسانی حوزه (اینجا)
نقد عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی
✍️بیژن عبدالکریمی و سید محمدامین قانعیراد (اینجا)
شورای عالی انقلاب فرهنگی در بوته نقد
✍️بررسی دولت سایه (اینجا)
نقد عملکرد شورای عالی انقلابفرهنگی
✍️محمد آقابیگی (اینجا)
۵ چالش شورای عالی انقلاب فرهنگی از نظر دبیر
✍️محمدرضا حیاتی (اینجا)
نگاه تحولی در شورا نیازمند تحول شناختی، نهادی و فرآیندی است
✍️سید ابراهیم رئیسی (اینجا)
چرا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمانت اجرایی ندارد؟
✍️فرهیختگان (اینجا)
۸ پیشنهاد به دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی
✍زهرا رمضانی (اینجا)
چرا بدون شناخت ویژگیهای نسل جدید نباید تصمیمسازی شود
✍️محمدامین ایمانجانی (اینجا)
اما و اگرهای اجرانشدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی
✍️پروین طالبیان (اینجا)
پشت کوه قاف: نقدی بر درماندگی شورای عالی فرهنگ
✍️ حیدر رحیم پور ازغدی (اینجا)
پیشنهادی برای بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگی کشور در حوزه تربیت،آموزش، علموفناوری کشور
✍️عباس بیات (اینجا)
تشریح اقدامات و فعالیت های تدوین بخش فرهنگ برنامه هفتم
✍دکتر حاجیلویی (اینجا)
شورای عالی انقلاب فرهنگی به فناوری تدوین اسناد ملی با قابلیت اجرا رسیده است
✍️دکتر حاجیلویی (اینجا)
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
📌فرهنگ، از نظر تا عمل؛
✍️"مناظره" عبدالحسین خسروپناه و مهدی جمشیدی
🔹عبدالحسین خسروپناه؛ استاد فلسفه و رئیس سابق مؤسسهٔ پژوهشی حکمت و فلسفهٔ ایران
🔹مهدی جمشیدی؛ عضو هيأت علمی گروه فرهنگپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و انديشهی اسلامی
☕️جهت مشاهده این مناظره کلیک نمایید
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
📌 #کار_های_بر_زمین_مانده
💢 استاد #خسروپناه:
⭕️ در مورد کارهای بر زمین مانده باید گفت که از حد احصاء خارج است. البته این مطلب به این معنا نیست که هیچ کاری نشده است بلکه کارهای بسیار ارزشمند و زیادی در طول تاریخ تشیع شده است که همگی جای تحسین زیاد دارد. حتی حوزه علمیه بعد از انقلاب اسلامی رشد بسیاری کرد، مثلا... اما وقتی این مطلب را کنار وظایفی میگذاریم که بالخصوص بعد انقلاب اسلامی بردوش حوزه آمده است، میفهمیم مسیر نرفتهی بسیار زیادی داریم.
⭕️ در حوزه چند اشکال سیستمی وجود دارد:
⭕️ اول: کار تکراری بسیار صورت میگیرد. مثلا در پاسخ به شبهات الحادی، بیشتر از ما غربیها دست به کار شدهاند و به آنها پاسخ دادهاند اما ما بیخبریم.
⭕️ دوم: وظایف اصلی حوزه به لحاظ سیستم مند انجام نمیشود بلکه #یک_اقلیتی هستند که بار دیگران را بر دوش میکشند.
⭕️ ما دو نظام داریم که بایستی تولید شود: «ایدئولوژی اسلامی + نظام عینی و حکمرانی». ایدئولوژی ترکیب دو مطلب است. مثلا در اقتصاد اسلامی مرکب از «اصول اقتصاد اسلامی+ اهداف اقتصاد اسلامی» است
⭕️ مهمترین خلا امروز دو چیز است:
۱. نظام معرفتی و ایدئولوژی اسلام
۲. نظام عینی و حکمرانی
⭕️ طی این مسیر بدون همت، توکل، توسل و اشک نمیشود.
⭕️ نکته آخر: مهمترین بار زمین مانده تولید فقه نظام است. فقه نظام منوط به فلسفههای مضاف است لذا تولید فلسفههای مضاف هم از اهمیت بسیار بالای برخوردار است. و از طرفی هم فلسفه مضاف هم مبتنی بر فلسفه محض است.
منبع:کانال علوم انسانی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
🔺شورای عالی انقلاب فرهنگی باید رسانه ملی مطلوب را تعریف کند
🔻حجت الاسلام و المسلمین قوامی، مدیر بنیاد فقهی مدیریت اسلامی
🔸ما یک طرح به نام امامت و امارت داریم که اگر اجرا شود یک واکسینه ضد فساد میتواند باشد و تا کامل اجرا نشود همچنان در مفاسد غوطهور میشویم. امیدواریم با این طرح لج بازی نشود و کامل اجرا شود که کتابش هم اخیرا منتشر شده است؛ یک سری لجاجتهای نفسانی هم وجود دارد.
🔸هنر اسلامی هنوز توسط حوزه علمیه و فقها ترسیم نیست و حوزه تازه دارد تجهیز میشود تا نیاز های نظام را به صورت سازمانیافته تأمین کند؛ حوزه علمیه والد نظام است و باید خودش را تطبیق دهد و برای هدایت نظام باید طرح داشته باشد و اگر بسپارید به جاهای دیگر آنها مسیر خود را میروند؛
🔸ما نباید منفعل باشیم بنابراین هنوز نتوانستیم رسانه خوب را طراحی کنیم. یکی از کارهای شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که رسانه ملی مطلوب را تعریف کند تا مدیری که میآید طبق این نقشه عمل کند.
🔸این خلأ در حوزه است و البته چیزهای پراکنده مثل فقه رسانه و فقه هنر داریم ولی هنوز شکل نگرفته است و کار پراکنده انجام شده است؛ رسانه ملی یک رسانه رسمی است و با شرایط فعلی خیلی نمیشود برای فرهنگسازی از آن توقع داشت؛
🔸مثل اقتصاد میماند که اقتصاد دولتی ناکارآمد است و باید اقتصاد را به دست مردم داد تا رونق ایجاد شود و چون طمعورزی است خصوصیسازیها میشود خصولتی؛ یعنی افراد قدرتمند حاضر نمیشوند رها کنند لذا وارد میشوند و کار را به مشکل میکشانند.
🔸یک پیشنهاد این است که مدیر رسانه ملی را مجلس انتخاب کند تا بتواند آن را استیضاح کند و رهبری تنفیذ کند؛ در سیستم فعلی رایزنیهایی صورت میگیرد و فردی میآید و بعد از اینکه خسته میشود، دیگری میآید ...
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
🔰شیوه هدایت فرهنگی دستگاههای رسمی با هدایت فرهنگی تشکلهای مردمی متفاوت است
💠امامخامنهای(مدظله العالی) در دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی:
🔸شیوه هدایت فرهنگی دستگاههای رسمی با هدایت فرهنگی تشکلهای مردمی متفاوت است؛ شورایعالی انقلاب فرهنگی میتواند با هدایت صحیح هزاران تشکل مردمی که در کارهای فرهنگی متنوع و گستردهای فعالیت دارند، زمینهساز شکلگیری حرکت عمومی در مقولههای مهمی همچون گسترش فرهنگ قناعت و عدم اسراف شود.
🔸ایجاد چنین حرکتهای عمومی برای فرهنگسازی و یا اصلاح فرهنگهای غلط بخشی از مهندسی فرهنگی است؛ در مورد دستگاههایی همچون فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات و صداوسیما هدایت فرهنگی فقط با ابلاغ سندهای تحول امکانپذیر نمیشود بلکه باید این سندها محقق و اجرایی شوند و ضمانت اجرای آنها هم حضور رؤسای سه قوه در شورایعالی انقلاب فرهنگی است.
🔸منظور از ساختار، ساختار فرهنگی جامعه و ذهنیت و فرهنگ حاکم بر آن و در یک کلام نرمافزاری است که افراد جامعه بر اساس آن در زندگی فردی و جمعی خود عمل میکنند.
🔸اینکه ساختار باید بازسازی انقلابی شود به این علت است که انقلاب اسلامی بواسطه رهبری امام(ره) و حرکت مردم، معجزهگر بود و با روحیه تهاجمی خود بنیانهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و گزارههای غلط حاکم بر اذهان مردم را تغییر داد.
🔸فرهنگ «ما نمی توانیم» به عنوان یکی از گزارههای غلط حاکم بر جامعه قبل از انقلاب اسلامی بود؛ انقلاب با سازندگی و حرکتهای خلاقانه این ذهنیت را به تدریج تغییر داد که نتیجه آن انجام کارهای بزرگی همچون ساخت سدها، نیروگاهها، بزرگراهها، تجهیزات صنایع نفت و گاز و بسیاری از زیرساختها بهدست متخصصان جوان داخلی بود.
۱۴۰۱/۰۹/۱۵
#حکمرانی_مردمی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
♦️فرهنگسازی باید موج اجتماعی ایجاد کند/ فرهنگ ایستا محکوم به نابودی است
🔻یکی از موضوعاتی که رهبر معظم انقلاب در جلسه با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بر آن تاکید داشتند، حفظ و بازسازی روحیه تهاجمی انقلاب و فرهنگ برخاسته از انقلاب بود:
۱. «اینکه ساختار باید بازسازی انقلابی شود به این علت است که انقلاب اسلامی بواسطه رهبری امام(ره) و حرکت مردم، معجزهگر بود و با روحیه #تهاجمی خود بنیانهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و گزارههای غلط حاکم بر اذهان مردم را تغییر داد.»
۲. «با وجود تغییر بسیاری از بنیانهای غلط اما عوامل مختلف به مرور زمان موجب تضعیف روحیه #تهاجمی انقلاب میشود که باید این موضوع مورد مراقبت و رصد جدی قرار گیرد تا دوباره آن بنیانهای غلط سر بر نیاورند.»
🔺این یعنی اینکه فرهنگسازی باید #موج_اجتماعی ایجاد کند تا جامعه را با تمام تنوع و گستردگیای که دارد با خود همراه سازد، باید #تهاجم داشته باشد تا بتواند باورهای غلط، مبانی غیر اسلامی و غیر انقلابی و سیستم محاسباتی نادرست افراد و جامعه را اصلاح نماید.
🔺فرهنگسازی بدون ایجاد موج اجتماعی، ضعیف، آرام، خنثی و بیرمق خواهد بود و نتیجه مطلوب را در پی نخواهد داشت.
🔺فرهنگ خنثی و ایستا محکوم به نابودی است و توان تابآوری در مقابل فرهنگ #مهاجم و #بیرحم بیگانه را ندارد.
✍️ م. رضایی
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
✅ فرهنگ انقلابی
🔸 تأكيد من بيشتر اين است كه فرهنگى كه ما مىخواهيم به صورت هدايت شده و اداره شده باشد -يعنى فرهنگ كشور را اداره كنيم- بايد در اين اداره و هدايت ما، مسائل اسلامى و انقلابى، در درجه اوّل مورد نظر باشد. بايد ايمان و حركت اسلامى و انقلابى و روح انقلاب، مثل روحى در همه تصميمات فرهنگى، مورد توجّه قرار گيرد اين واجبترين مسأله است.
🗓 بیانات در جمع اعضاى شوراى عالى انقلاب فرهنگى؛ ۱۳۷۵/۰۹/۲۰
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
💢 اصولا در شورای عالی انقلاب فرهنگی، وضعیت جامعه، دانشگاه و مدارس، مطرح نبود/این شورا متشکل از اندیشمندان و متفکران باشد نه تکنوکراتها و بروکراتها!
📝 صاحبنظران بر این عقیدهاند که مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در این سالها نتوانسته آنطور که باید بر فرهنگ عمومیموثر واقع شود و در موارد متعددی به مرحله ابلاغ یا اجرا نرسیده است.
🔹 دکتر مهدی گلشنی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص دلایل برگزار نشدن بهموقع جلسات و کندی عملکرد این شورا بهخصوص طی دو سال گذشته میگوید: انتقادات به شورا را وارد میدانیم و دلیل برگزار نشدن منظم جلسات در دو سال گذشته این است که اصولا در شورا وضعیت فرهنگی جامعه، دانشگاه و مدارس، مطرح نبود.
🔹 بیژن عبدالکریمی، استاد دانشگاه: ما نیاز داریم منطق فهم مسائل فرهنگی دگرگون شود که چنین ارادهای را در ساختار سیاسی کشور نمیبینم. در برخی کشورها نهادهای مشورتی وجود دارد که پارهای از متفکران و سرمایههای فکری در آن حضور دارند، نه پارهای از روسای جمهور یا وزرا و شخصیتهای اداری و سیاسی.
🔹 سلیمینمین، فعال سیاسی: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید ویژگی مولدیت داشته باشد و بتواند مولد اندیشه باشد یا حداقل بتواند فکر و اندیشه را هدایت کند اما معالاسف اغلب اعضا صرفا در حد برگزاری جلسه برای شورا وقت میگذارند.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25068
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
❗️درباره مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در قانون اساسی چیزی نیامده است!
کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان:
🔻 گاهی قوانینی تصویب میشود که ضمانتهای اجرایی برای آن وجود ندارد، قانون باید گرهی از مشکل کشور باز کند، نه اینکه به سایر مشکلات گرهی بزند.
▫️ علاوه بر قوانینی که در مجلس تصویب می شود، گاهی مراکزی الزامات و قوانین را تصویب میکنند که این هم مشکلاتی برای اجرا ایجاد میکند، به عنوان مثال شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوباتی دارد که در قانون اساسی پیش بینی نشده و نظارت شورای نگهبان بر این مصوبات نیز مشخص نیست.
⏬ البته در برخی موارد قانون اساسی تکلیف را روشن کرده، مثلاً مصوبات شورای عالی امنیت ملی پس از تایید رهبر معظم انقلاب لازم الاجراست، اما درباره مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در قانون اساسی چیزی نیامده است، باید تکلیف این قوانین مشخص شود.
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
💠 استاد حجت الاسلام و المسلمین عبدالعلی رضایی:
از اعضای فرهنگستان علوم اسلامی
🔺اصلاً شورای عالی انقلاب فرهنگی نگاهش به وضعیت فرهنگی کشور، نگاه جنگی نیست؛ احساس نمیکند ما در جبهه هستیم و لحظهبهلحظه تلفات میدهیم.
🔻🔻🔻 چگونه در کرونا لحظه به لحظه آمار میدهیم و حواسمان هست که حتی یک نفر هم از بین نرود؟! ما در #کرونای_فرهنگی باید حواسمان را جمع کنیم؛ انگار نه انگار که ما دچار مشکلات فرهنگی هستیم و لحظهبهلحظه بر آمار تلفات فرهنگی افزوده میشود.
#شواری_عالی_انقلاب_فرهنگی
متن گفتگو:
🌐http://www.isaq.ir/vdcg.y9qrak9qtpr4a.html
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
🔹شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسئولیت دستیابی به تمدن نوین اسلامی
🔸شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئولیت عظیمی در مقابل حفظ فرهنگ اسلامی در مواجهه با فرهنگ بیگانه، ترمیم نارسائی های فرهنگی و بالندگی و تکامل فرهنگ دینی در دستیابی به تمدن نوین اسلامی دارد و ما در ابتدای راه قرار داریم لذا کماً کار بسیاری انجام شده ولی کیفاً متناسب با انتظارات و نقطه مطلوب فاصله داریم.
🌐http://www.isaq.ir/vdcjfyeizuqev.sfu.html
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
🛑 سندنویسی محرمانه برای انهدام انقلاب فرهنگی و تخریب نظام حقوقی
1- در 21 دیماه 1400 بهیکباره از تصویب طرح تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی (شعاف) در صحن آن شورا خبر آمد. ظاهراً کارگروهی در دبیرخانه این شورا و پشت درهای بسته و ظرف کمتر از دو ماه اقدام به تهیه سندی برای تحول در جایگاه و سازمان و کارکرد این شورا کرده است. نقد تفصیلی اجزای این سند محرمانه! البته مجال فراختری میطلبد. اما خلاصه این اقدام پرهزینه برای نظام حقوقی و سیاسی عبارت است از بازنگری در قانون اساسی از طریق تعریف نهادی بالادستی (با ورود به همه عرصههای حکمرانی اعم از حوزه سیاستگذاری کلان و جزئی، قانونگذاری، آییننامهنویسی، نظارت، تصمیمگیری و اقدام اجرایی)، رونمایی از شورایی مطلقاً نظارتناپذیر(نهاد، اعضا و تصمیمات) که بر همه نهادهای حاکمیتی اعم از مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام و قوای مجریه و قضائیه حاکم است و برای همه آنها آمرانه تعیین تکلیف میکند؛ ولی نه پاسخگوی تصمیمات خویش در برابر مرجعی قانونی یا افکار عمومی است و نه در تصمیم و اقدام مقید به حدومرز مشخصی است و اعتبار تصمیماتش موکول به تأیید هیچ نهادی نیست و با توجه به ترکیب و سازوکار تصمیمگیری، هیچ تضمینی نیست که مصوبات این شورا برخلاف موازین اسلامی، قانون اساسی و سیاستهای کلی نظام نباشد و از مصوباتش جز عندا... به هیچکجا نمیتوان شکوه برد. سندنگاری بدون اطلاع و مشارکت نخبگان حوزوی و دانشگاهی و بدون مشورت با خطوط مقدم انقلاب فرهنگی، ناشی از تفکر حکمرانی مخفیانه است (و ظاهراً با اقتباس از شیوه نویسندگان سند تحول قضایی!) و نتیجهای جز فروکاست این شورا به نهادی دولتی، بوروکراتیک و با نگاهی سلسلهمراتبی بالا به پایین آنهم با ادبیاتی تحکمآمیز نداشته است.
2- این شورا بهعنوان یک ستاد، رسالت مهندسی فرهنگی، گفتمانسازی و جریانسازی در حوزه تحکیم و ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی را عهدهدار است. ازنظر رهبر حکیم انقلاب، این شورا قرارگاهی مرکزی است برای سیاستگذاری فرهنگی و علمی و آموزشی در جایگاه هدایتگری کلان و دیدهبانی عرصه فرهنگ؛ و نه نهادی قانونگذار در عرض مجلس یا مقرراتگذار در ردیف دولت که پا در قلمرو وظایف و اختیارات آنها کند. اما این شورا با تشبث به امر رهبری مبنی بر تحول و با برخورد گزینشی با بیانات ایشان و بیتوجهی به برخی نصوص و تأکیدات در رهنمودهای معظمله ، بیش از تلاش برای تحول در وظایف و ساختار و مأموریت خویش به حل «مسئله خود» یعنی جایگاه و صلاحیت و ضمانت اجرای تصمیمات خود همت گماشته است.
3- مروری کوتاه بر زیرعنوان 1- 6 با عنوان «مناسبات و روابط شورای عالی با قوای سهگانه و سایر نهادها» (صص24-28) بهخوبی نشان میدهد که چه نگاه خطرناکی بر این سند حاکم است؛ نگاهی که شورا را در جایگاه یک نهاد فراقانونی قرار میدهد و موازیکاری، تداخل آشکار صلاحیت با انواع نهادهای حاکمیتی و لوث مسئولیت نهادهای مقرر در قانون اساسی از مصادیق بارز اتخاذ این رویکرد است. بر این اساس، مجمع تشخیص مصلحت برای سیاستگذاری و نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام، باید گوش به فرمان این شورا باشد(1-6-8)؛ مجلس و دولت، جز با تأیید و هماهنگی این شورا اقدام به وضع قانون و مقرره نمیکنند و شورای نگهبانی به نام کمیسیون مشترک هماهنگی و تطبیق شورایعالی انقلاب فرهنگی، ضامن آن است(1-6-1). شورای نگهبان موظف به تطبیق مصوبات مجلس با نظرات و مصوبات آن شورا است(1-6-2). تصویب برنامههای توسعه و بودجههای سالانه منوط به تائید این شورا است(1-6-3 و1-5-9) و حتی تخصیص اعتبارات بودجهای حوزه علم و فرهنگ و تهیه گزارش تفریغ بودجه در شمار اختیارات این نهاد قرار داده شده است(1-5-15). نهادهای نظارتی قوای سهگانه نیز به استخدام این شورا درآمدهاند و موظف به ارائه گزارش عملکرد به این شورا شدهاند(1-6-5)
این سند که شوربختانه به تصویب صحن آن شورا هم رسیده نهتنها مشکلی نمیگشاید بلکه تعارضات عدیده در ساحت عالی حکمرانی پدید میآورد. هنوز چالشهای عدیده ناشی از تأسیساتی همچون هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام و شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا بر پیکره نظام حقوقی و سیاسی بهجد باقی است. از این گذشته، تصویب و ابلاغ چنین اسنادی، بهانه همیشگی فقدان اختیارات و تداخل صلاحیت را در اختیار متولیان امر در مجلس و دولت برای عدم اقدام شایسته در حوزه انقلاب فرهنگی تقویت میکند و مجال مسئولیتگریزی را بهخوبی فراهم میکند.
✍🏻 دکتر حامد نیکونهاد – معلم حقوق در دانشگاه
۲۸ دی ماه ۱۴۰۰
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
این نامه نشان میدهد، رگولاتوری شورای عالی انقلاب فرهنگی میتواند به شدت متأثر از فشارهای جانبی باشد.
انشاالله اعضای جدید شورا بتوانند در یک منظرگاه مستقل و ورای فشارهای سیاسی تصمیمی ضدانحصاری و متناسب با منافع مردم و نه طبقه خاص را اتخاذ کنند.
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
🔴⚡️نفوذیهای فرهنگی!
🔺نفوذ امنیتی را کم و بیش میشناسید و نفوذیهای امنیتی را نیز دیدهاید.
🔺نفوذ و جاسوسی مأموریتی است پرریسک با کارویژه رفت و آمدهای پنهان افراد و داد و ستدهای نهان تجهیزات و اطلاعات. همین هم هست که برخی از جاسوسهای آموزش دیدهای که انواع پروتکلهای حفاظتی را هم رعایت میکنند، باز در دام میافتند.
🔺موضوع سخن اما نفوذیهای امنیتی نیست، نفوذیهایی به مراتب خطرناکتر است که به دلیل جنس فعالیتشان، امکان لو رفتن و دستگیر شدنشان نزدیک به صفر است؛ زیرا هرچقدر نوع فعالیت مدیران نفوذی امنیتی «فعل» است، نوع فعالیت مدیران نفوذی فرهنگی «ترک فعل» است.
🔺این، کار کردن و حتی کارشکنی کردن است که به چشم میآید؛ کار نکردن هیچگاه به چشم کسی نمیآید؛ غافل از آنکه مأموریت این دسته از مدیران، همین کارهای بیخاصیت ویترینی است.
🔺با وجود این همه گلایه تند و آشکار رهبر انقلاب از وضعیت فرهنگی کشور و عملکرد مدیران فرهنگی، هیچگاه شنیدهاید که یک مدیر فرهنگی حتی در مظان اتهام نفوذ باشد؟ خیر!
🔺هیچ اندیشهاید که همانطور که نفوذ در تار و پود شورای عالی امنیت ملی راه داشته، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی نیز بیبهره از شرارت دشمن نبوده است؟
🔺عرض شد که مدیران فرهنگی را هیچگاه در داد و ستد اطلاعات سری کشور نخواهیم یافت و باید شاخص در تشخیص مدیران رخنه کردن در حوزه فرهنگ را بشناسیم تا بتوانیم آنان را شناسایی کنیم.
🔺شاخص، عملکرد آنان، نه براساس گزارشات مضحک و خودتنظیم، بلکه مبتنیبر خروجی و محصول نهاییِ قابل سنجش و راستیآزمایی است.
🔺مدیر نفوذی برای آنکه سازمان متبوعش به محصول (اثر و انسان) نرسد، برای زیرمجموعه کارهایی فرعی و بیارزش تعریف میکند تا تمام بودجه و انرژی صرف همان شود و یا آنکه کارها را چنان بزرگ و پرپیچ و خم تعریف میکند تا عملا در نیمه راه متوقف و منتفی گردد.
🔺بزک نیز جزء همیشگی کار این قماش است. مدیرانی که سازمان تحت امر خود را فشل و زمینگیر کردهاند، دائم خود را در چشم دیگران بزک میکنند. از این جلسه به آن جلسه و از این سخنرانی به آن سخنرانی! برای چه؟ برای اینکه زمینگیری یک مجموعه، پشت نقاب فعالیت ظاهری مدیر آن مجموعه مخفی گردد.
خروجی؟ همچنان صفر!
🔺سوراخ دعا را هم پیدا کردهاند و هرچه مورد تاکید رهبر انقلاب باشد را با تکرار «عنوان» آن به ابتذال میکشانند و درعین حال خود را پیشتاز در عمل به منویات رهبری جا میزنند. فرقی نمیکند «بصیرت» و «جنگ نرم» باشد یا «فضای مجازی» و «جهاد تبیین». دهها جلسه و همایش برگزار میکنند راجع به ماهیت، اهمیت، مبانی، مقدمات و معنای یک «واژه» تا بیعملی خود را پشت جلسات و همایشهای پوچ پنهان کنند.
🔺تقدسمآبی و خود-نظام پنداری این مدیران نیز ترفند خبیثانه دیگری است برای فرار از پاسخگویی.
🔺یافتن و عزل و محاکمه نفوذیهای فرهنگی کار سختی نیست، اگر ارادهای وجود داشته باشد...
✍️ احمد قديری
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
#خبر | نشست تخصصی بررسی چالش های اقتصادی حوزه کتاب و ارائه راهکارها
🔻 به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، موسی بیات، مدیر دفتر مطالعات فرهنگ و آموزش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، در ابتدای این جلسه، ضمن طرح کلیات گزارش «بررسی چالشهای اقتصادی حوزه کتاب و ارائه راهکارها» که در گروه فرهنگ عمومی، هنر و صنایع خلاق در حال تدوین است، بیان داشت: دفتر آموزش و فرهنگ طرف مشورتی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی است و یکی از موضوعات گروه فرهنگ عمومی، هنر و صنایع خلاق، مسائل مرتبط با کتاب است.
🔻 مدیر دفتر مطالعات فرهنگ و آموزش مرکز پژوهشهای مجلس افزود: در سال ١۴٠١ ، با توجه به اینکه کشور در یک دوره کرونایی فرو رفت و اقتصاد کتاب و نشر با چالشهای عمیقی روبرو شد، به ویژه با توجه به نقش نهاد سیاستگذاری مجلس در رفع این چالشها، تهیه گزارشی از چالشهای حوزه کتاب و نشر در اولویت گروه مزبور قرار گرفت. از این جهت جلسه حاضر با بزرگان این حوزه به عنوان بازیگرانی که از دل میدان با این چالشها روبرو هستند، برگزار شد، تا چالشها و البته پیشرانهای حوزه مذکور احصاء شده و جهت استفاده در اتخاذ سیاستهای پیشروی مجلس شورای اسلامی مورد استفاده قرار گیرد.
♨️ متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید:
https://rc.majlis.ir/fa/news/show/1755598
🔖با کلیک بر روی هشتگ #کتابخوانی مطالعه منتشر شده در موضوع حکمرانی بر کتاب را مطالعه نمایید
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
بررسی الزامات سیاستی تدوین احکام بخش فرهنگ در برنامه هفتم توسعه
🔻به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، در جلسه تخصصی «الزامات سیاستی تدوین احکام بخش فرهنگ در برنامه هفتم توسعه» که با حضور رضا معصومی راد عضو هیات علمی دانشگاه گیلان و رئیس سابق امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه بودجه کشور و پژوهشگران دفتر مطالعات فرهنگ و آموزش مرکز پژوهشهای مجلس در این مرکز برگزار شد، ابعاد و الزامات مربوط به تدوین احکام بخش فرهنگ در برنامه هفتم توسعه مورد بررسی قرار گرفت.
🔻موسی بیات، مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی و آموزش مرکز پژوهشهای مجلس، یکی از وظایف این دفتر در آستانه ارائه لایحه برنامه هفتم توسعه به مجلس را بررسی کارشناسی احکام مربوط به بخش فرهنگ دانست و گفت: ضروری است با برگزاری چنین جلساتی، تجربیات و دانش افرادی که در این حوزه فعالیت داشته یا دارند، برای پژوهشگران و کارشناسان به اشتراک گذاشته شود.
♨️ متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید: https://rc.majlis.ir/fa/news/show/1754626
#حکمرانی_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
✅ مهمترین اقدامات معاونت علوم انسانی و هنر در راستای تحقق سند تحول
📌گزارشی از اقدامات دبیر فعلی شورای عالی انقلاب فرهنگی در مسولیت پیشین خود
🔻 حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی:
🔹معاون علوم انسانی دارای سه حوزه مرکز مطالعات، برنامهریزی و تعالی علوم انسانی، اداره کل آموزش و ادارهکل پژوهش و تحصیلات تکمیلی است.
🔹بیشترین اقدامات در حوزه مرکز مطالعاتمربوط به بخش تعیین سرفصلها و یا اصلاح سرفصلهای درسی است. همچنین برگزاری دورهها و کارگاه آموزشی و همایشها در حوزه علوم انسانی و حکمیسازی نیز از دیگر اقدامات تعریف شده برای این مرکز است.
🔹 یکی از کارهای دیگر این مرکز بحث راهاندازی گروههای علمی کشوری است که برای 32 گروه علمی کشوری، مدیر گروه منصوب شدند.
🔹 تاکنون 9 دانشکده موضوعی مطرح و تصویب شده است. البته در مرحله اجرا 4 دانشکده در برخی از واحدها درحال اجراست.
🔹 همچنین یکسری اقدامات نیز در باب مجوز همایشها توسط این اداره کل انجام میشود و در همین راستا 12 دیماه یک همایش بینالمللی در باب مکتب حاجقاسم در واحد علوموتحقیقات با حضور دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد برگزار خواهد شد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31338
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
📌پیگیری های رهبری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
🔸تقلید فرهنگی خطر خیلی بزرگی است، اما این حرف اشتباه نشود بااینكه بنده با مُد و تنوع و تحول در روشهای زندگی مخالفم؛ نخیر، مُدگرایی و نوگرایی اگر افراطی نباشد، اگر روی چشم و همچشمیِ رقابتهای كودكانه نباشد، عیبی ندارد.
🔖لباس و رفتار و آرایش تغییر پیدا میكند، مانعی هم ندارد؛ اما مواظب باشید قبلهنمای این مُدگرایی به سمت اروپا نباشد؛ این بد است. اگر مدیستهای اروپا و امریكا در مجلاتی كه مُدها را مطرح میكنند، فلان طور لباس را برای مردان یا زنانِ خودشان ترسیم كردند، آیا ما باید اینجا در همدان یا تهران یا در مشهد آن را تقلید كنیم؟
▫️این بد است. خودتان طراحی كنید و خودتان بسازید.
بنده زمان ریاست جمهوری در شورای عالی انقلاب فرهنگی قضیهی طرح لباس ملی را مطرح كردم و گفتم بیایید یك لباس ملی درست كنیم؛ بالاخره لباس ملی ما كه این كت و شلوار نیست. البته من با كت و شلوار مخالف نیستم؛ خود من هم گاهی اوقات در ارتفاعات یا جاهای دیگر ممكن است كاپشن هم بپوشم؛ ایرادی هم ندارد؛ اما بالاخره این لباس ملی ما نیست.
🔹عربها لباس ملی خودشان را دارند، هندیها لباس ملی خودشان را دارند، اندونزیاییها لباس ملی خودشان را دارند، كشورهای گوناگون شرقی لباسهای ملی خودشان را دارند، آفریقاییها لباسهای ملی خودشان را دارند و در مجامع جهانی هركس لباس ملی خود را دارد؛ افتخار هم میكنند. ما در جایی رئیسجمهوری را دیدیم كه لباس ملیاش عبارت بود از دامن! مرد بزرگ، دامن پوشیده بود! پاهای او هم لخت بود! یك دامن تقریباً تا حدود زانو، و هیچ احساس حقارت هم نمیكرد. با افتخارِ تمام در آن جلسه شركت میكرد؛ میآمد و میرفت و مینشست.
💠این، لباس ملی اوست؛ ایرادی هم ندارد. عربها با تفاخر، لباس ملی خودشان را میپوشند- پیراهن بلند و چفیه و عقال- و ممكن است به نظر من و شما هیچ منطقی هم نداشته باشد؛ اما لباسِ آنهاست و آن را دوست دارند. من و شما كه ایرانی هستیم، لباسمان چیست؟ شما نمیدانید لباس ما چیست. البته من نمیگویم طرح این لباس حتماً باید برگردد به لباس پانصد سال قبل؛ ابداً. من میگویم بنشینید برای خودتان یك لباس طراحی كنید. البته الآن این را از شما نمیخواهم؛ این را من در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح كردم.
🧷آن روز ما یك بخش دولتی را مأمور كردیم و گفتیم دنبال این كار بروید. یك كارِ مقدماتی هم كردند، اما آن را به جایی نرساندند؛ دورهیریاست جمهوری ما هم تمام شد! من میخواهم بگویم اگر شما موی سرتان را میخواهید آرایش كنید، اگر میخواهید لباس بپوشید، اگر میخواهید سبك راه رفتن را تغییر دهید، بكنید؛ اما خودتان انجام دهید؛ از دیگران یاد نگیرید.
🔺در كشورهای غربی و بیشتر از همه در امریكا، حدود سه چهار دهه پیش یكمشت جوان بر اثر واخوردگی از شرایط اجتماعی، دچار حركتهایی شدند، كه البته تا امروز هم ادامه دارد. در زمان ما مظهر این افراد، بیتلها بودند كه با آرایش عجیب و غریب و با نوعی موسیقی شبیه موسیقی پاپ- كه الآن در دنیا معمول است- ظاهر میشدند. بنده بعد از انقلاب به الجزائر رفتم. در خیابان ماشین ما عبور میكرد. یكوقت دیدم پسر جوانی نصف موی سرش را تراشیده و نصف دیگر را باقی گذاشته است. هرچه من نگاه كردم، دیدم این آرایش، هیچ زیبایی ندارد.
🔹مشخص بود او از كسانی تقلید كرده است. در الجزائر، فشار صنعتی و فشار ابزار تولید و تكنیك بر زندگی مردم اصلًا آنقدر نیست كه یك جوان، احساساتی را پیدا كند كه در امریكا یا انگلیس یا در جای دیگر پیدا میكرد؛ اما چون دیده بود آنها انجام دادهاند، او هم انجام میداد. بنده با این چیزها مخالفم و دوست نمیدارم جوان ما اینطوری حركت كند و دختر و پسرِ ما دائم چشمشان به آنها باشد.
۱۳۸۳/۰۴/۱۷
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
✅ مطالبات هفتگانه رهبر معظم انقلاب از شورای عالی انقلاب فرهنگی/ آیا شورای عالی انقلاب فرهنگی به مطالبات رهبر انقلاب عمل می کند؟
🔷 پس از فروپاشی نظام پهلوی، نهادهای مختلف یکی پس از دیگری پا گرفت، اما فرهنگ حاکم بر نهادهای جامعه مخصوصاً نهادهای فراگیری مانند آموزش و پرورش و دانشگاهها، مسأله سادهای نبود که بتوان در کوتاه مدت، تحولات لازم را در آنها به وجود آورد. از طرف دیگر ادامه کار آنها به ویژه دانشگاهها به همان شکل سابق به صلاح جامعه نبود.
🔶 ارائه تعاریف دقیق از مفاهیم و همچنین تبیین آنها از سوی مقام معظم رهبری، از چندین جهت اهمیت دارد و مهم به نظر میرسد. از سویی مخاطبان این حکم رهبر معظم انقلاب به خوبی از وظایف خود آگاه شده و در زمان پاسخگویی بهانهای برای نامفهوم بودن وظایف ندارند.
🔸از سویی دیگر، افراد جامعه علیالخصوص قشر جوان و دانشجویان، که اکثر مطالبات رهبر معظم انقلاب از شورای عالی انقلاب فرهنگی مربوط به آنان است، میتوانند به راحتی نقشه راهی برای خود در عرصه فرهنگی ترسیم کرده و علاوه بر این، با توجه به اینکه از وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی به خوبی آگاهی پیدا میکنند، قادرند تا با دعوت از اعضای این شورا به دانشگاههای خود، به خوبی از آنها حسابکشی کنند.
🌐http://hvasl.ir/content/54585
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
💥 اگر #شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی موفق عمل میکرد، #رهبری فرمان #آتش_به_اختیار نمیدادند
⬅️ #حسن_عباسی رئیس اندیشکده یقین در دانشگاه آزاد کرمان گفت:
💢 اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پنج حوزه فعالیت قدرت فرهنگی موفق عمل میکرد، مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگی به جوانان و فعالان فرمان آتش به اختیار نمیدادند.
💢 شورای عالی انقلاب فرهنگی در برابر دغدغه رهبری پیرامون اسلامی کردن علوم انسانی، تقریباً هیچ عکسالعملی نداشته و صیانتی از توحید در علوم نیز نداشته است. همچنین موجب بیپناهی جوانان و دانشجویان در برابر علوم غیرتوحیدی نیز شده است.
💢 جمهوری اسلامی امروز بهدلیل پیری، کهولت سن و قدیمی بودن باور و افکار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، از دکترین فرهنگی جمهوری اسلامی و قرآن فاصله دارد.
💢 بنا به تأکیدات رهبر معظم انقلاب جوانان باید زمام امور را در دست بگیرند و دولتی جوان و انقلابی را تشکیل دهند تا زمینه ایجاد تمدن نوین اسلامی که در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به آن اشاره شده است، صورت پذیرد.
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance
✔️ ضرورت توجه به ابزار خط مشیگذاری داوطلبانه در فرهنگ
✍️ مجید نقدی، دانشجوی دکتری فرهنگ و ارتباطات دانشگاه باقرالعلوم(ع)
اهتمام به حوزه سیاست گذاری فرهنگ، یکی از ماموریت های اصلی در حکم مقام معظم رهبری به شورای عالی انقلاب فرهنگی می باشد. معظم له در این حکم می فرمایند: «مأموریت شورای عالی انقلاب فرهنگی، از آغاز، ساماندهی به وضعیت فرهنگ و دانش در کشور، و سیاستگذاری در این دو مقوله، و هدایت دستگاههای متصدی آن به سمت ارزشها و هدفهای انقلاب، و برآوردن نیازهای فکری این دستگاهها و ظاهر شدن در نقش قرارگاه فرهنگی کشور بوده است.» ایشان ساماندهی به وضعیت فرهنگ و دانش و نقش هدایت گری دستگاههای متصدی امور را، بخشی از وظیفه سیاست گذارانه این شورا می دانند. حال سوال این است که نهادها و سازمان های فرهنگی از چه ابزار خط مشی گذاری در سامان دهی به وضعیت فرهنگی و ایفای نقش قرارگاهی خود استفاده کنند؟
ابزار خطمشی گذاری؛ وسایل یا تدابیر واقعی و عینی را گویند که دولت ها در مرحله اجرا، از این ابزار استفاده می کنند. انتخاب ابزار غالباً هم، به اندازه انتخاب خود خطمشی و سیاست گذاری کلان، بحث برانگیز است. وظیفه خطمشیگذارانه سازمان ها و نهاد های فرهنگی، انتخاب درست یک یا ترکیبی از چند ابزار متناسب با مسئله فرهنگی روز کشور است که در این انتخاب باید محدودیتها و قابلیتهای هر مقوله از ابزارهای خط مشی گذاری و همچنین پیامدهای ناشی از به کار گیری آنها را مدنظر قرار داد. ابزارهای خط مشی گذاری، درجات مختلفی از اثربخشی، کارآیی، برابری، مشروعیت و حمایت سیاسی دولت ها را دارند که انتخاب مناسب آنها منجر به خلق موقعیت های اثر گذار در حل مسائل فرهنگی و اجتماعی می شود. این ابزارها در مقیاسی مبتنی بر میزان «اجبار قانونی» و «داوطلبانه» درجه بندی که در آن «خودتنظیمی» یا ابزار های داوطلبانه به عنوان حداقل اجبار و «مالکیت عمومی» به عنوان حداکثر اجبار در نظر گرفته می شود.
با نگاهی آسیب شناسانه، تمایل غالب سازمان ها و نهادهای سیاست گذار فرهنگی کشور، در بکارگیری ابزارهای خط مشی گذاری، بر اساس «اجبار قانونی» و دستورکار می باشد. در این تفکر(رویکرد نهادی) بیشترین اصالت در اجرا، دستورکار از بالا به پایین، مداخله حداکثری و نحوه تعامل با مساله تابع فرآیند دستورکاراست.در واقع این فرآیند دستورکار است که خط مشی فرهنگی را تحت تاثیر قرار داده و بشدت مبتنی بر نوعی بروکراسی فرسایشی، ساختارگرایی، هزینه های بالا و دستوری می باشد.
اما نقطه مقابل این نگاه، که می تواند نقش تبیینی و اقناعی در حوزه فرهنگ داشته باشد، رویکرد تقویت ابزارهای داوطلبانه خط مشی گذاری فرهنگی است که اغلب به شکل داوطلبانه و همدلانه به مرحله اجرا رسیده و دولت یا سازمان ها می توانند توسط این ابزار ، بسیاری از مشکلات عمومی را حل و فصل کنند.
به عنوان مثال اولین مجموعه از ابزارهای داوطلبانه که دولت و نهاد های فرهنگی میتواند در اجرای خطمشیها به آن تکیه کنند نهاد خانواده است. دولت میتواند اقداماتی در جهت گسترش نقش خانواده انجام دهد، به گونهای که اهداف خطمشیهای دولت به شکل بهتر و با هزینه کمتر در همه ابعاد اقتصادی و اجتماعی تحقق یابد. اصلیترین مزیت ارتقای خانواده و جامعه به عنوان یکی از ابزارهای خطمشی عمومی آن است که هیچ هزینهای برای دولت ندارد؛ مگر آنکه دولت تصمیم بگیرد یارانه یا امتیازاتی در قبال این تلاشها پرداخت کند.
دولت و سازمان های فرهنگی با تکیه بر ابزارهای داوطلبانه خط مشی گذاری مانند خانواده می توانند برای مشکلات عمومی جامعه از قبیل اعتیاد، طلاق، افسردگی و دیگر ناهنجاری های اجتماعی گامی هر چند ابتدایی در حل مسئله بردارند.
#حکمرانی_فرهنگی
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#نقد_سازمان_فرهنگی
📢 ایتا | تلگرام | بله
🆔@cultural_governance