🔹مگر میشود سوریه باثبات شود؟
▫️میپرسند مگر میشود اسرائیل و متحدانش اجازه دهند که سوریه در همسایگی آن با این موقعیت حساس روی آرامش به خود ببیند و اقتصادش بهبود یابد. سوالی منطقی است اما در پاسخ ابتدا باید دید و گفت که سیاست اسرائیل و همچنین سیاست خاورمیانهای اسرائیلمحور آمریکا برای هر دوره و مرحلهای چه اولویت، رویکرد و تاکتیکی را دنبال میکند.
▫️در این شکی نیست که اسرائیل نه تنها وجود «سوریه قوی» بلکه «هیچ کشوری قوی» را به معنای واقعی کلمه در حوزه پیرامونی همسایگی خود بر نمیتابد. اما این بدان معنا هم نیست که بیثباتی، وضعیت امنیتی فرو پاشیده و خلا قدرت را هم در جوار خود مطلوب میداند و میپسندد.
▫️در مورد سوریه، اسرائیل تقریبا از قبل هم اطمینان داشت که نظام و ارتشش خطری راهبردی برای آن به حساب نمیآید، اما نگران تثبیت حضور ایران و حزبالله و پل زمینی انتقال سلاح از سوریه به لبنان بود. در ۱۳ سال گذشته هم مدام سوریه را بمباران و مورد حمله قرار میداد، اما با هیچ واکنشی مواجه نبود و اخیرا هم با نابودی همه توان نظامی و جنگی ارتش فروپاشیده سوریه تقریبا و در سایه وضعیت خاص سوریه فعلا خیالش از بابت «تهدیدی راهبردی» از آنجا راحت است.
▫️در چنین وضعی، ثباتی نسبی در سوریه مطلوب آمریکا و منطقه و حتی روسیه نیز هست؛ به این علت که هر گونه بیثباتی فراگیر میتواند بستر حاصلخیزی برای کار ضد اسرائیلی در سوریه فراهم کند. اگر غیر از این بود که انتقال قدرت و سقوط دمشق به این شکل سلس رخ نمیداد و همین خود میتواند نشانگر وجود نوعی هماهنگی پیشینی منطقهای و بینالمللی برای جلوگیری از خروج اوضاع از کنترل در سوریه باشد.
▫️در کنار آن هم این گسیل دیپلماتیک به سوریه چه از جانب خود آمریکا چه متحدانش در منطقه با چراغ سبز واشنگتن نیز نشانه دیگری دال بر وجود ارادهای بینالمللی برای وجود سوریهای تقریبا «با ثبات نسبی» است و در عین حال هم هدف دیگر تاثیرگذاری بر سیاست و ادراک سوریه جدید است.
▫️این امر هم تقریبا بدون بهبود نسبی اوضاع اقتصادی ویران شده میسر نیست. از این رو، به احتمال زیاد تحریمها علیه سوریه شل و بعضا لغو شود، اما بعید است که فعلا به صورت کامل و اساسی لغو شود.
▫️در واقع بعید هم نیست که سیاست بینالملل با این انگیزه با بهبودی اقتصاد سوریه همراهی کند که توسعه آن در آینده برای خلق این تصویر در منطقه به کار گرفته شود که اگر کشوری از ایران فاصله بگیرد، ممکن است که اقتصادش رشد کند و اگر هم فاصله نگیرد، عاقبتش مانند نظام اسد خواهد بود.
▫️به فرض صحت این فرضیه مخاطب این پیام لبنان و عراق و غیره است که به این شکل و با اهرم اقتصادی هم بخواهند باعث دوری «عمیق» آنها از تهران شوند. البته قبلا هم با اهرم تحریمهای ثانویه این کار را در سطح اقتصادی مشخصی انجام دادهاند، اما این بار چنین سیاستی ابعاد مختلف سیاسی، امنیتی و اقتصادی مختلفی دارد.
▫️مساله دیگر این که احتمالا آمریکای ترامپ به این حد از «مماشات» سوریه جدید در قبال اسرائیل اکتفا نکند و چه بسا به طرق مختلفی و با مشروط کردن لغو کامل تحریمها تلاش کند که دمشق را وارد جرگه توافقنامههای ابراهیمی و عادیسازی روابط کند.
▫️یا این که تلاش شود که سوریه جدید را به شکل دیگری وارد این پروسه کند و آن هم از دروازه اقتصاد است؛ به ویژه که یکی از ابعاد راهبردی این پیمان در آینده و پس از عادیسازی روابط میان تل آویو و ریاض، ادغام اسرائیل در نظم اقتصادی و امنیتی منطقه است. به این معنا که اجازه داده شود که اقتصاد سوریه مسیر بهبودی را طی کند اما وقتی به جای خاصی رسید، پای شرط و شروط با موضوع روابط با اسرائیل برای ادامه این پیشرفت به میان کشیده شود.
📝به قلم صابر گلعنبری
🎖 @Dafoosmedia | دافوسمدیا
🔹 ۵ ویژگی که مانعی برای تبدیل شدن به یک فرمانده خوب هستند.
✏️برای تبدیل شدن به یک فرمانده خوب علاوه بر ویژگیها و مهارتهایی که باید داشته باشید، ویژگیها و رفتارهایی وجود دارد که باید از آنها دوری کنید. در ادامه پنج مورد از این ویژگیها توضیح داده شده است:
1️⃣. رویکرد متوقعانه
🔻افرادی که هوش هیجانی پایینی دارند، معمولا میخواهند همه چیز به روش آنها و بدون مشورت با تیم ستادی انجام شود.
2️⃣. رویکرد قضاوت گرایانه
🔻نتیجه این طرز فکر دور کردن همرزمان از خود است. به یاد داشته باشید که وقتی کسی را قضاوت میکنیم خود را در معرض قضاوت شدن قرار میدهیم.
3️⃣. طرز فکر «راه من یا هیچ چیز»
🔻این طرز فکر میتواند یگان را به هم بریزد. برای این افراد سخت است که صبور باشند و تحمل تفاوتهایی که با نیازها و انتظارات ایدهآلشان همخوانی ندارد را ندارند.
4️⃣. عدم تصمیمگیری قاطعانه
🔻ناتوانی در تصمیمگیری به ویژه در مواقع حیاتی به یگان آسیب میزند. این افراد به جای تکیه بر شهود خود و اعتماد به خود برای تصمیمگیری نشخوار فکری میکنند.
5️⃣. عدم مسئولیتپذیری و پاسخگویی
🔻افرادی که مسئولیت کارهایشان را بر عهده نمیگیرند و وقتی اشتباه میکنند آن را نمیپذیرند، اشتباهات را به گردند زیردست یا بالادست میاندازند و به سرعت احترام و اعتبار خود را از دست میدهند.
#فرماندهان_بخوانند
🎖 @Dafoosmedia | دافوسمدیا
📷 #گزارش_تصویری | بازدید دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از آموزش تمرینات تاکتیکی دانشجویان دافوس آجا
🔹امروز دهم دی ماه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از آموزش تمرینات تاکتیکی (بازی جنگ) دانشجویان دوره ۳۵ فرماندهی و ستاد دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش بازدید کردند.
🎖 @Dafoosmedia | دافوسمدیا
📝دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش، یکی از دانشگاههای الگو در سطح کشور و الگوی مناسبی برای فعالیت های علمی است؛
◽حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه با حضور در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش و بازدید از رزمایش روی نقشه دافوس، الگوی این رزمایش را الگوی حکمرانی دفاعی نامید و گفت: من در بین اساتید و مسئولان دانشگاه شهید بهشتی عرض کردم دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش با اینکه دانشگاهی نظامی است اما میتواند الگوی مناسبی برای تمام دانشگاههای کشور باشد.
◽وی ادامه داد: من از این مباحث شما ۱۰ ویژگی برداشت کردم که این ویژگیها نشاندهنده دقت، جامعیت، و قابلیت تعمیم رزمایشهای دافوس به حوزههای متنوع حکمرانی است و میتواند یک الگوی مناسبی برای حکمرانی در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، امنیت داخلی و سلامت باشد.
◽در ابتدای این رزمایش امیر سرتیپ حسین ولیوند زمانی، فرمانده دافوس آجا ضمن خیر مقدم، گزارش مختصری از فرایند رزمایش روی نقشه دانشجویان دوره ۳۵ دافوس آجا ارائه داشت و سپس دانشجویان به صورت عملی موارد آموزشی را ارائه کردند.
🎖 @Dafoosmedia | دافوسمدیا
✨فرا رسیدن سال نو میلادی بر هموطنان مسیحی گرامی باد.
🎖 @Dafoosmedia | دافوسمدیا
◾رئیس پارلمان عراق: عراق خواهان تشکیل ائتلاف عربی با ایران و ترکیه برای جلوگیری از تجزیه سوریه شد.
🎖 @Dafoosmedia | دافوسمدیا
💫ولادت باسعادت خورشید علم، مخزنالاسرار توحید، حضرت امام محمد باقر (ع) گرامی باد.
🎖 @Dafoosmedia | دافوسمدیا
🌠 امشب شب آرزوهاست
💠"لیلة الرغائب" به چه معناست؟
◾واژه «رغائب» جمع «رغیبة» به معنای چیزی که مورد رغبت و میل است و نیز به معنای عطا و بخشش فراوان میباشند. بنابر معنای نخست «لیله الرغائب» شبی است که میل و توجه به عبادت و بندگی در آن بسیار است و بندگان خدا در این شب گرایش زیادی به رفتن به در خانه خدا و ارتباط و انس با او دارند.
◾بر پایه معنای دوم «لیله الرغائب» شبی است که در آن عطاء و بخشش خدا بسیار است و بندگان خداوند با رو آوردن به بارگاه خدا و خشوع در برابر بزرگی خدا، شایسته دریافت انعام و عطا و بخشش بی کرانهٔ خدا میشوند.
🎖 @Dafoosmedia | دافوسمدیا
🔹۶ عامل پنهان فرسودگی شغلی و راههای جلوگیری از آن
1️⃣. بی توجهی به مراقبت از خود (Neglecting Self-Care)
وعده های غذایی یا بهداشت فردی را نادیده میگیرید.
🔻راه حل: زمانی برای غذا خوردن، ورزش و استراحت اختصاص دهید.
2️⃣. زودرنجی و حساسیت بیش از حد (Irritability)
در برابر مسائل کوچک و جزئی نیز احساس درماندگی میکنید و زود کلافه میشوید.
🔻راه حل: فعالیتهایی مانند مدیتیشن یا تمرینات تنفس عميق.
3️⃣. کاهش عملکرد (Reduced Performance)
بهرهوری و کارآمدی شما در کار کمتر شده است.
🔻راه حل: کارها را به مراحل کوچکتر تقسیم کنید و زمانهای تحویل قابل دستیابی تعیین کنید.
4️⃣. تفکر منفی (Negative Thinking)
دائما فکرهای منفی دارید و بدبینانه به همه چیز نگاه میکنید.
🔻راه حل: جملات مثبت را با خودتان تکرار کنید و روی جنبههای مثبت زندگی تمرکز کنید.
5️⃣. احساس استیصال و سرریز شدن (Feeling Overwhelmed)
در برابر مسئولیتهای روزمره حس استیصال شدید میکنید.
🔻راه حل: مسئولیتهای خود را با دیگران تقسیم کنید تا بار کاری متعادل شود.
6️⃣. علائم جسمی (Physical Symptoms)
بدون علت واضحی، سردردهای مکرر یا دردهای عضلانی دارید.
🔻راه حل: فعالیت بدنی را به برنامه روزانه خود اضافه کنید تا انرژی و خلق و خوی خود را بهبود بدهید.
🎖 @Dafoosmedia | دافوسمدیا
🔹منطق قدرت مدرن!
🔸به زبان خیلی ساده میتوان گفت که منطق سیاست بینالملل، منطق قدرت، زور و استبداد است و منطق اخلاق و دموکراسی نیست. کشور و بازیگری میتواند صاحب حضور و نفوذی پایدار در خارج از مرزهای خود شود که زبان این منطق را بداند. در واقع منطق قدرت در دنیای مدرن سه ستون بنیادین دارد: نظامی، اقتصاد و رسانه
🔸همین منطق روابط بینالملل را به شکلی - چه مستقیم چه غیرمستقیم - تابع طرفی یا طرفهایی میکند که ابزارهای لازم و کافی قدرت مدرن در دو سطح سخت و نرم را دارند. مؤلفههای دیگری هم چون وسعت و موقعیت سرزمینی وجود دارند، اما سه تای پیشگفته به ویژه نظامی و اقتصادی اساسی هستند که وجود هر دو همزمان قدرت و نفوذی قابل توجه در سپهر منطقه و بینالملل میآفریند.
🔸برخورداری از سه قدرت نظامی، اقتصادی و رسانهای میشود آمریکا که با کاربست هژمونی برآمده از هر سه توانسته است نظام بینالملل را تک قطبی کند. جدا از آن هم توان و پتانسیل لازم برای هزینه کردن برای متحدانش را هم دارد. نمونه آن اوکراین است که اگر تامین مالی و نظامی آمریکا و اروپا نبود، هم اقتصادش فرو میپاشید و هم کییف مدتها قبل سقوط کرده بود.
🔸قدرت نظامی بدون پشتوانهی قدرت اقتصادی میشود شوروی دیروز و روسیه امروز که فاقد قدرت کافی برای حفظ متحدانش است و قادر نیست که با ابزاری مشابه «حمله اقتصادی» طرف غربی را دفع کند.
🔸قدرت اقتصادی و رسانه بدون قدرت نظامی قابل توجه هم میشود عربستان و قطر و امارات که نفوذ نرم قابل توجهی در کانونهای قدرت جهان و در سطح گستردهای در دو جهان عرب و اسلام پیدا کردهاند.
🔸اما مصر که قدرت نظامیاش فراتر از این کشورهاست، به علت اقتصاد ضعیف و بیمارش نه تنها چنین نفوذی ندارد، بلکه خود تحت نفوذ است و برای رتق و فتق امورش به کمکهای عربستان و امارات نیاز دارد.
🔸امروز پرستیژ و منزلت منطقهای و جهانی کشورها غالبا تابعی از ثروت و اقتصاد بینالمللی آنهاست. به حال و وضع کنونی کشورها نگاه میشود نه گذشته باستانی و درخشان آنها. این تاریخ تنها در صورتی «فضیلت» شمرده میشود که واقعیت امروزی هم آیینه آن باشد.
🔸همچنین در دنیای امروز به طول عمر کشورها هم نگاه نمیکنند؛ بلکه به جیب آنها، تولید ناخالص داخلی (GDP) و سرانه درآمدشان نگاه میشود. اعتبار گذرنامهها امروز بیشتر از نسیه تاریخ، باستان و تمدن قابل نقد است. مصر با آن گذشته و عظمت باستانی نمود عینی این واقعیت است. ناگفته هم نماند که اقتصاد پیشرفته بدون پشتوانه قدرت نظامی قابل قبولی نیز به ویژه در خاورمیانه به تنهایی تامین کننده امنیت نیست.
📝به قلم صابر گلعنبری
🎖 @Dafoosmedia | دافوسمدیا
🔹فرماندهان و ریاکاری کارکنان!
◾شاید یک درصد از کارکنان هر سازمانی ریاکار و دزد باشند، اینها به دنبال بازکردن قفلها و دستبرد به اموال سازمان هستند. بیش از یک درصد از کارکنان نیز همیشه درستکار هستند و تحت هیچ شرایطی ریاکاری نمیکنند. باقی ۹۸ درصد تا زمانی درستکارند که همه چیز درست باشد.
◾اکثر آنها، اگر شرایط به نحوی رقم بخورد که به حد کافی وسوسه شوند، آنها نیز ممکن است دست به خطا بزنند. قفلها برای جلوگیری از نفوذ دزدان نصب نمیشوند؛ دزدها بلد هستند که چگونه قفلها را باز کنند. قفلها برای حفاظت از مردم نسبتا درستکار نصب میشوند تا آنها وسوسه نشوند و درستکار باقی بمانند!
◾در واقع تمام آدمها، پتانسیل کجروی را دارند، اما قیمت هر کسی با دیگری فرق دارد و آستانه وسوسه هر کسی، با دیگری متفاوت است. نویسنده کتاب «پشت پرده ریاکاری» آزمایشهای جالبی انجام داده است؛ او در یک رستوران به عدهای از مشتریان چند سوال میدهد تا آنها در ازای گرفتن ۵ دلار به این سوالات پاسخ دهند، اما هنگام دادن پول به جای ۵ دلار ۹ دلار میدهد و به گونهای تظاهر میکند که حواسش نیست و اشتباها ۹ دلار داده است. برخی از مشتریان صادقانه ۴ دلار اضافه را برمیگردانند اما عدهای هم به روی خود نیاورده و ۹ دلار را در جیب میگذارند و رستوران را ترک میکنند.
◾در آزمایش دیگری همین کار تکرار میشود با این تفاوت که نویسنده در هنگام گفتوگو با مشتریان، تلفن همراهش زنگ میخورد و چند دقیقهای با تلفن صحبت میکند و در انتها از مشتری برای اینکه وسط گفتوگو با آنها، به تلفن همراهش جواب داده عذرخواهی نمیکند و به نوعی بیاحترامی میکند. در این آزمایش تعداد کسانی که ۴ دلار اضافه را برمیگردانند کمتر از آزمایش اول است.
◾وقتی مشتریان احساس میکنند نویسنده، وقت آنها را بدون عذرخواهی گرفته، درصدد انتقام بر آمده و پول بیشتری که اشتباها نویسنده به آنها داده را باز نمیگردانند. این آزمایش حاوی نکته جالبی است که میتوان از آن برای توجیه اینکه چرا در بعضی مناطق جهان آمار بالایی از ریاکاری و دزدی و ناهنجاری وجود دارد، استفاده کرد.
◾باید توجه داشت که کارکنان زمانی که حس میکنند به آنها ظلم میشود یا حق آنها در جایی خورده میشود، هر جا و هر وقت که دستشان برسد سعی خواهند کرد تا با ریاکاری و دزدی این حق خورده شده را جبران کنند. در واقع این سطح از دزدی و ریاکاری و ناهنجاری در همه سازمانها، به نوع تعامل مدیران و فرماندهان با کارکنان باز میگردد.
◾رفتار فرماندهان به شدت روی شکلگیری اخلاق در سازمان تأثیرگذار بوده و به سادگی میتواند مرزهای اخلاق را جابهجا کند. در صورتی که الگوهای رفتاری به شکلی باشد که کارکنان احساس ظلم کنند، خود را محق به نادیده گرفتن هنجارهای اخلاقی خواهند دانست و ریاکاری و دزدی و تقلب و … در سازمان پررنگ شده و بعد از یک دوره زمانی از اخلاق، تنها نامی باقی خواهد ماند.
🔴 به دلایل فوق است که در ارتش نیک و بد یگان را به فرمانده نسبت میدهند، چون فرمانده است که یا اخلاقیات را در یگان ترویج میدهد یا ریاکاری و تخلف و ... را.
📚 بهره گرفته شده از کتاب پشت پرده ریاکاری، اثر دن اریلی، روانشناس و متخصص اقتصاد رفتاری
🎖 @Dafoosmedia | دافوسمدیا
📌 #پوستر امیران آسمان
🌷 ۱۵ دي ۱۳۷۳ - شهادت امير سرلشکر «منصور ستاري» و ياران
💠سرلشکر منصور ستاری، فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، بههمراه پنجتن از فرماندهان این نیرو و ششتن از خدمه پرواز در سانحه هوایی اصفهان به شهادت رسیدند.
🎖 @Dafoosmedia | دافوسمدیا