🟢شجرهنامه مشاهیر علماء(۴۲)
شیخ ابراهیم زکزاکی بن یعقوب بن علی بن تاج الدین بن حسین زکزاکی.جد زکزاکی از موریتانی به نیجریه آمده بود. هرچند او سید و از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) بود، اما چون در نیجریه هر عالمی را شیخ می گفتند، او را هم شیخ می گفتند. شیخ ابراهیم هم هرچند سید است، اما در نیجریه او را شیخ می گویند. او اخیراً از همه خواهش کرده او را سید زکزاکی صدا بزنند.مردم آفریقا تا قبل ازدیدن تصاویر امام خمینی(ره) نمیدانستند که علمای سادات عمامه مشکی به سر میگذارند و بنابراین سادات، از شال سبز استفاده میکردند.
⏰️#ولادت: ۱۳۳۲ش،۱۳۷۲ق.
🗓#ویژگیها: روحانی شیعه و رهبر شیعیان نیجریه.دانش آموخته اقتصاد، علوم سیاسی و علوم دینی. زکزاکی با تأثیر از انقلاب اسلامی ایران و امام خمینی، شیعه شد و با تأسیس جنبش اسلامی نیجریه، سیصد مدرسه اسلامی در نیجریه و کشورهای همسایه آن تأسیس کرد.با تبلیغهای ایشان میلیونها نفر شیعه شدند. همچنین مؤسسات خیریهای برای ارائه خدمات مالی درمانی و آموزشی به شیعیان راهاندازی کرده است.
🏢#دستگیری_و_آزادی:زکزاکی و همسرش که از شهریور ۱۳۹۵ به مدت شش سال در حبس خانگی و زندان بودند، در ۶ مرداد ۱۴۰۰ از تمامی موارد اتهامی تبرئه و آزاد شدند.
👬#فرزندان:شش نفر از فرزندان ایشان شهید شدند. شهید احمد،شهید محمود، شهید حمید، شهید حمد، شهید حُمید،شهید علی حیدر، محمد (زنده)، دکتر «نصیبه»(زنده)،سهیلا (زنده - مجروح شد).
👈به نقل از ویکی فقه و ویکی شیعه
🕌دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢مشاهیر مزارات جهان اسلام(۲۹)
🕌#شهرتمحلی:ابراهیم مجاب.
🌍#نشانی:رواق غربی حرم امام حسین(ع).
به نام رواق ابراهیم مجاب.
🕰#وفات: ۲۵۰ هجری قمری، کربلا.
📜#نسبشریف:ابراهیم بن محمّد عابد بن امام موسى کاظم(ع).
او مکنّى به ابو محمّد، ملقّب به مجاب و مشهور به ضریر و کوفى است. ظاهراً او درآخر عمرش نابینا شده و بدین خاطر به ضریر مشهور شده است.
🗓#ویژگیها: او سیدى جلیل القدر، عظیم الشان، بزرگوار، با ورع و مستجاب الدعوه بود. ابن فوطی میگوید: او از زاهدان و عابدان بوده، زیاد به نیایش و اوراد و اذکار مىپرداخت. از خانهاش مگر براى ضرورت و احتیاج خارج نمىشد. او مواظب عبادت خود در شب و روز بود. روایت مىکنند روزى وارد حرم شد و سلام داد، و از داخل مرقد مطهّر به او جواب سلام داده شد.
🪦#مزاراتمنسوب: با وجود آن که اجماع علماى انساب و مورّخان قبر آن حضرت را در حایر حسینى مىدانند، آرامگاهى به او در شیراز و در پایین پاى محمّد عابد بن موسى(ع)منسوب است که نمىتواند صحّت داشته باشد. مزار دیگرى در شهرستان بابل به ابراهیم ابو جواب شهرت دارد که شرح حال او را به تفصیل در کتاب مزارات طبرستان اشاره نمودهایم.صحیح این است که ابراهیم مجاب در حائر حسینی مدفون است.
👈کتاب ابراهیم مجاب
🕌دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢شجرهنامه مشاهیر علماء(۴۳)
آیت الله سید مرتضی مرتضوی حسینی لنگرودی بن حسین بن میر سعید بن میر محمد قاسم بن احمد بن محمد حسین بن عبدالمطلب بن محمد حسین بن عبدالمطلب بن عبدالمطلب بن میر علی پلا سید بن حسین بن وکیل بن حاتم بن نبیل بن نصیر بن خضر بن ناصر بن یحیی بن سلیم بن سمیع بن قاسم بن امیر کریم بن داود بن حبیب بن شمس الدین بن قیاس الدین بن افضل بن افتخار بن ضیاء الدین بن طاهر بن طیب بن انور بن محمد ابی الحسن بن ابی عبیدالله الحسین بن ابی القاسم نو دولت بن محمد ابی الحسن بن عبید الله ابی علی بن ابی القاسم علی بن امیر حسن بن ابی عبدالله حسین بن جعفر الحجه بن عبید الله الاعرج بن الحسین الاصغر ابن الامام الهمام زین العابدین علیّ بن الحسین(ع).
⏰️#ولادت:۱۳۰۶ ق،گیلان، لنگرود.
🕰#وفات:تیرماه ۱۳۴۲ش (۱۳۸۳ ق).
🪦#مدفن: حرم حضرت معصومه(س) در یکی از حُجرات شمال شرقی صحن عتیق.
🗓#ویژگیها:مجتهد شیعه..به اهل بیت(ع) ارادت ویژهای داشت و به «فقاهت» اعتقادی عمیق داشت. با شروع نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی، از موافقان و حامیان اصلی قیام به شمار می رفت. ایشان مسجد و مدرسه نیز احیا کرد.
📚#تالیفات:کتاب الطهارة، رسالهای در مبحث تقلید، حاشیه بر مکاسب،...
👳♂️#اساتید: میرزای نائینی، سید ابوالحسن اصفهانی، آقا ضیاءالدین عراقی و...
👨🎓#شاگردان : فرزندانشان، شیخ علیرضا ممجد لنگرودی، شیخ محمدعلی طالقانی،...
👬#فرزندان:آیات عظام:محمد حسین، محمد حسن، محمد مهدی،محمد علی.
👈توضیحات بیشتر در دانشنامه اسلامی
🕌دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚کتاب مزارات تویسرکان
📝نویسنده: استاد فقیه بحرالعلوم
📦جهت پرسش و سفارش کتاب👇🌺
@Taghavi124
🕌دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢شجرهنامه مشاهیر علماء(۴۴)
علّامه میرحامد حسین هندی نیشابوری
(نام: سید مهدی، کنیه: ابوظفر)بن سید محمد قلی بن محمد حسین بن حامد حسین بن زین العابدین بن سید محمد(معروف به سید بولافی) بن سید محمد بن حسین بن حسین بن جعفر بن علی بنز کبیرالدین بن شمس الدین بن جمال الدین بن حسین بن ابی المظفر حسین شهاب الدین بن محمد عزالدین بن شرف الدین ابی طالب بن محمدالاطهر (معروف به سید محمدالمحروق) بن ابی القاسم حمزه بن علی العسکری بن ابی محمد بن جعفر بن مهدی بن ابی طالب بن ابی الحسن علی بن حمزة الثانی بن حمزه بن امام موسی کاظم(ع). درباره این نسب نامه، باید تحقیق بیشتری شود.
⏰️#ولادت: ۵ محرم ۱۲۴۶ق/۱۲۱۰ش،
هند، میروت از توابع دهلی.
🕰#وفات:۱۸ صفر ۱۳۰۶ق.
🪦#مدفن: حسینیه جناب غفرانمآب.
🗓#ویژگیها:فقیه و متکلم شیعی، میرحامد حسین آثاری در دفاع از تشیع از جمله چندین ردیه بر کتابهای ضدشیعی نگاشت.گفته شده بر اثر نوشتن بسیار، دست راستش از کار افتاد و در اواخر با دست چپ مینگاشت. و گاهی املا میکرد و دیگران مینوشتند. همچنین گفته شده در اواخر عمر نمیتوانست بنشیند و به پشت میخوابید، کتاب را روی سینهاش میگذاشت و مطالعه میکرد یا مینوشت. کتابخانه او(کتابخانه ناصریه) کتب شیعه و غیرشیعه بسیاری را جمع کرده است.
👳♂️#استادان: سید برکت علی حنفی، سید محمدعباس تستری، سید محمد بن دلدارعلی
📚#تألیفات: عبقات الانوار فی امامة الائمة الاطهار، استقصاء الافحام، الشریعة الغرّاء، الظل الممدود و الطلح المنضود و...
👈کتاب سادات حمزوی
👈توضیحات بیشتر در ویکی شیعه
🕌دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢مشاهیر مزارات جهان اسلام(۳۰)
🕌#شهرتمحلی:امامزاده بهاءالدین محمد.
🌍#نشانی: چهارمحال و بختیاری، شهرکرد، سه کیلومتری غرب روستای شیخ شبان.
🕍#تاریخساخت: بنا متعلق به دوره صفویه و شامل گنبد، ایوان، گلدسته، حرم، صحن و زائرسرا است.در وسط بقعه ضریح بسیار عالی و ازجنس طلا و آب نقره نصب است که در سال ۱۳۶۹ ساخته شده است.
🕰#وفات: اواخر قرن ششم هجری.
📜#نسبشریف: با هشت واسطه به امام کاظم(ع) منتهی میشودکه از قرار ذیل است:
سید بهاءالدین محمد بن علی بهاءالدین بن ابی علی حسین بن ابی محمد اسحاق بن ابی جعفر موسی بن اسحاق العالم بن حسین الصورانی بن حسن الصورانی بن اسحاق المیر بن امام موسی کاظم(ع).
🗓#ویژگیها: وی سیدی جلیلالقدر، زاهد و متقی بود. تمام اجداد وی از بزرگان سادات شیراز، مرو و مدینه و اهواز به شمار میرفتند.پدر ایشان سید علی بهاءالدین، در مرو به دست خوارزم شاه به قتل رسید و سید بهاءالدین مخفیانه در شهر کرد میزیست.
👬#فرزندان: یک فرزند به نام سید ابوجعفر محمد داشت که از او سید میراحمد به وجود آمد که در روستای هوره آرامگاه دارد. احفاد سید بهاءالدین محمد به سادات شیخ شبانی مشهور و در اکثر شهرهای ایران اقامت دارند.
👈مزارات چهارمحال وبختیاری
🕌دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢شجرهنامه مشاهیر علماء(۴۵)
علامه سيد اسماعيل بلخی(ره) ابن سيد محمد، ابن سيد سليم، ابن سيد علم، ابن سيد طوفان، و...تا مي رسد به امام علی بن الحسین(ع).
⏰️#ولادت:۱۲۹۵ یا ۱۲۹۹ش، بلخاب، سرپل.
🕰#درگذشت: ۲۴ تیر ۱۳۴۷ش، کابل، به دعوت مردم هزاره جات، راهی آنجا شده بود، اما پس از دو روز به علت کسالت به کابل بازگشت و بر اثر سکته قلبی بستری گردید.به عقیده برخی، به صورت مرموزی عوامل شاه او را مسموم کردند.
🪦#مدفن: کابل، دامنۀ کوه «افشار»، نظر گاه حضرت ابوالفضل علیه السلام.
🗓#ویژگیها:از روحانیون و فعالان سیاسی افغانستان بود در حوزه مشهد به تحصیل پرداخت و نقشی جدی در قیام مسجد گوهرشاد داشت. از دست ماموران شاه، به همراه شیخ بهلول به افغانستان رفتند. وی با تشکیل گروههایی از جمله حزب ارشاد، برای اصلاح قانون اساسی و انتخابات مجلس شورای ملی افغانستان تلاش کرد.بلخی را پیشگام نهضت اسلامی معاصر افغانستان دانستهاند. از بلخی دیوان شعر دارای پنج هزار بیت گردآوری شده است.
🏢#زندانیشدن:در حزب ارشاد، تصمیم داشتند علیه حکومت ظاهرشاه قیام کنند.پس از خیانت یکی از اعضا، طرح افشا شد و دستگیر شدند.ایشان ۱۴ سال در زندان بود، اغلب اشعار خود را در زندان سرود. در زندان ۱۷۰۰ مرتبه قرآن را خواند.
👳♂️#استادان:شیخ ضیاءالدین عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی، سید حسین طباطبایی بروجردی، در جلسات خصوصی امام خمینی نیز شرکت میکرد.
📚#تالیفات:دیوان اشعار، فلسفة الاحکام،طب از نگاه قرآن«زنبیل بلخی» و...
👬#فرزندان: علیرضا، خدیجه و صدیقه
👈توضیحات بیشتر در ویکی شیعه
🕌دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢مشاهیر مزارات جهان اسلام(۳۱)
🕌#شهرتمحلی:امامزاده سید جلال الدین بن امام کاظم(ع) یا نواده ایشان.
🌍#نشانی: در خارج از روستاى باباگُرگُر، در 18 کیلومترى شمال شرقى شهر قُروه.
#تاریخساخت: به نظر مىرسد که پیش از دوره قاجار توسط معماران محلى ساخته شده باشد. این بنا در سالیان گذشته توسط سازمان میراث فرهنگى و اداره اوقاف شهرستان قروه مرمّت شد.
🕰#وفات: احتمالا نیمه اوّل قرن هشتم.
📜#نسبشریف: نسبش با 18 واسطه به امام سجاد(ع) منتهى مىشود:
سید جلالالدین بن نظام بن محمود بن اسماعیل بن فخرالدین بن امیر ابنه بن زرین کمر بن ابىدلف حمزة بن احد بن مطهّر بن حمزة بن عبداللَّه بن محمّد بن عبداللَّه بن على الدینورى بن حسن بن حسین بن حسن الافطس بن على الاصغر بن امام سجاد(ع).
💧#چشمههایمعدنی: چشمههاى جوشان آب معدنى پیرامون زیارتگاه به علت موقعیت خاص خود دریاچهایى کوچک و جوشان با قطر 50 متر بوجود آورده که اهالى منطقه به آن دگنز به معناى دریاچه مىگویند. فشار و فوران ناشى از خروج آب از دل زمین به سطح دریاچه به همراه رنگ نارنجى و صداهایى که از دل زمین در این محیط بوجود آورده است چشمانداز زیبایى ایجاد کرده.
🤔#وجهتسمیهمحل: در جنوب بارگاه، در زیر بقعه، یک سوراخ است که در آن، مغاره عمیقى است پر از آب، که متصل آب آن با شدّت موج مىزند و مانند مشک صدا مىدهد و بوى گوگرد از آن بیرون مىآید. مأخذ تسمیه این محل، به باوه گرگر همین سوراخ است. زیرا متصل باد و صداى گرگر از آن مىآید.
👈امامزادگان قروه کردستان
🕌دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha