🔆 #پندانه
🔴 قدرت طبع شعر ملک الشعرا
🔸میگویند روزی ملکالشعرای بهار، شاعر معروف در مجلسی نشسته بود و حضار برای آزمایش طبع شعر او چهار کلمه را انتخاب کردند تا وی آنها را در یک رباعی بیاورد. کلمات انتخابی عبارت بودند از خروس، انگور، درفش و سنگ.
🔹ملکالشعرای بهار گفت:
▪️برخاست خروسِ صبح برخیز ای دوست
▪️ز انگور بگیر خون و دِه در رگ و پوست
▫️عشق من و تو قصه مشت است و درفش
▫️جور تو و دل صحبت سنگ است و سبوست
🔸جوانی خام که در مجلس حاضر بود گفت: این کلمات با تبانی قبلی انتخاب شدهاند. اگر راست میگویید، من چهار کلمه انتخاب میکنم و شما آنها را در یک رباعی بیاورید، سپس این چهار کلمه را انتخاب کرد آئینه، ارّه، کفش و غوره. بدیهی است آوردن این کلمات دور از ذهن در یک رباعی ساده نبود، ملکالشعرا اینگونه سرود:
▫️چون آینه نور خیز گشتی، احسنت
▫️چون ارّه به خلق تیز گشتی، احسنت
▪️در کفش ادیبان جهان، کردی پای
▪️غوره نشده مَویز گشتی، احسنت
@Dastan1224
✨﷽✨#داستان
هشام جوانی بود از یاران امام صادق علیه السلام، روزی به بصره رفت تا در کلاس مردی که به امامت اعتقادی نداشت شرکت کند.
بعد از کلاس هشام از مرد پرسید: آیا تو چشم داری؟ مرد گفت این چه سوال احمقانه ای است چرا از چیزی که می بینی می پرسی؟ گفت: سوالات من همینطور است. گفت خیلی خب بپرس. هشام از مرد پرسید: آیا تو چشم، بینی و زبان و گوش داری؟ مرد گفت آری دارم. گفت با آنها چه می کنی؟ مرد وظایف همه اعضایش را یکی یکی گفت. بعد پرسید: عقل هم داری. گفت آری. پرسید وظیفه اش چیست؟ گفت او هر چه که بر حواسم می گذرد را می گیرد و صحیح و باطلش را مشخص می کند.
پرسید آیا وقتی اعضای بدن سالم هستند هم به عقل نیاز است؟ گفت: بله چون اگر اعضا در وظایفشان دچار تردید شوند به عقل رجوع می کنند. پرسید پس خداوند عقل را برای رفع تردید اعضا قرار داده است. گفت درست است. پرسید: چطور خداوند برای اداره اعضای بدن تو رهبر و پیشوایی گذاشته اما این همه انسان را بدون امام آفریده تا در شک و حیرت بمانند.
اما مرد دیگر جوابی نداشت که بدهد.
@Dastan1224
»
📜 #حــدیثامـــروز
❤️قال امـام علی علیه السلام:
ڪسی ڪه #دیــن را دڪّان خود
قرار دهد بهـره او از دینــش همان
است ڪه می خورد!
📚تحف العـــقول ۲۲۳
@Dastan1224
5.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥
#ڪلیپتصـــویرۍ
✅سخنــران: حاج آقا عالی
👌موضـوع: #فقیر_ڪیست
💯 بـراۍ دیـگران بفـرسـتید
@Dastan1224
🔔
المـــاس از تــــراش و انـسان از
#تـــــــلاش مــــیدرخشد!
صادق باش هنگامی ڪه فـقیرۍ
#ساده باش وقتۍکه ثروتمندۍ
مودب باش وقتی که قدرتمندۍ
و #ســڪوت ڪن هنگامی ڪه
عصـــبانۍ هستۍ.
@Dastan1224
ღ
📜 #حــدیثامـــروز
❤️امام على عليه السلام:
در ماهرمضان بسيار #استغفـار
و دعا ڪنيد زيرا با دعـا از شما
دفـعِ بلا مــےشـود و با استغفار
گنــاهـــانتــان پـاڪ مــےگــردد.
@Dastan1224
تصـــویـر بــــالا را بـاز ڪنیــد👆
دو توصیه ارزشمند به روزهداران
بزرگوار ڪه انشاءالله در هنـگام
روزه، کمتر تشنهو گرسنه شوند...
@Dastan1224
#داستان
📚سر و گوش آب دادن
این اصطلاح را هنگامی به کار میبرند که کسب خبر و گردآوری اطلاعات مراد گوینده باشد.
در روزگاران گذشته که حمام عمومی و خزینهدار وجود داشت، مردمی که به حمام میرفتند ناگزیر بودند که چند ساعت از روز را در صحن حمام به نظافت و شستشوی خود و کودکانشان بپردازند. زنان خانه دار نیز که از نظر معاشرت در بیرون از خانه محدودیتهایی داشتند بهترین فرصت را در حمام مییافتند تا برای هم سفره دل را بگشایند و رویدادهای هفتهای را که گذشت برای یکدیگر تعریف کنند. در حمامهای زنانه چون زنان در گروههای دوتایی، سهتایی و چهارتایی با هم حرف میزدند، سر و صدای زیادی در صحن حمام ایجاد میشد و به همین دلیل چون صدای کسی درست شنیده نمیشد همگی مجبور بودند حرفهای خود را با صدای بلند برای یکدیگر تعریف کنند.
کسانی هم که با یکدیگر اختلافی داشتند و گاه هر دو در حمام حضور داشتند از این فرصت استفاده میکردند و برای آن که بدانند که آن دیگری پشت سر او چه میگوید و چگونه از او بدگویی میکند، یکی از آشنایانشان را به بهانهی شستشوی تن به درون خزینه میفرستادند تا "سر و گوش آب بدهد". یعنی وانمود کند که دارد خود را میشوید ولی دزدانه به حرفها گوش بدهد و خبرها و بدگوییها را برای فامیل خود ببرد.
به طور کلی در آن روزگار هر کس میخواست از اوضاع و احوال و رویدادهای روزهای گذشته در محل باخبر شود با رفتن به حمام و "سر و گوش آب دادن" در خزینه و دزدانه گوش دادن به گفتههای دیگران که با صدای بلند با یکدیگر حرف میزدند، از همه این رویدادها آگاه میشد.
بدین ترتیب عبارت "سر و گوش آب دادن" که هم برای جاسوسی کردن و هم برای کسب خبر به کار میآمد، رفتهرفته در میان مردم به صورت اصطلاح در آمد.
@Dastan1224
#حکیمانه
خوشبختی دیگران
از خوشبختی ما کم نمیکند
وثروت آنان رزق ما را کم نمیکند
و صحت آنان هرگز
سلامتی ما را نمی گیرد
پس آرزو کنیم
برای دیگران آنچه را که
آرزو میکنیم برای خودمان
امضای خدا پای تمام
آرزوهای قشنگتون
@Dastan1224
#داستان
📚شانس خرکی و بزبیاری یا بز آوردن
اصطلاح اول مانند "نقش آوردن" و کنایه از بخت و اقبال غیرمترقبه است که تصادفی و بدون انتظار قبلی به کسی روی کند. البته اصطلاح "نقش آوردن" به صورت جدی و مثبت ولی عبارت "شانس خرکی" در لباس شوخی و دوستانه و گاهی به طعنه و حسادت گفته میشود. اصطلاح دوم به معنای بدشانسی به کار میرود.
"نقش آوردن" از اصطلاحات بازی "سه قاپ" است که در گذشته از بازیهای مورد علاقهی طبقات پایین اجتماع بوده است، زیرا هم وسایل و تشریفات خاصی لازم نداشت و هم بازی مشغول کنندهای بود. این بازی همان گونه که از نام آن پیداست با ریختن سه قاپ انجام میشد که به آن ها جیک، اسب و خر میگفتند و نتیجهی قاپ ریختنِ هر بازیکن بسته به آن داشت که چه شکلی از حالات ترکیبی این سه قاپ پیدا شود. اشکالی را که بازیکن با آنها دور را میبرد "نقش" مینامیدند. اشکال خنثی را که نه برد بود و نه باخت و تنها نوبت بازی را به بازیکن بعدی میداد "بهار" میگفتند که هجده شکل داشت و آن اشکالی را که موجب باخت بازیکن میشد (که پنج شکل داشت) و او را مجبور به پرداخت مبلغ شرطبندی میکرد "بز" مینامیدند و پیشآمدن آن را "بز بیاری" میگفتند که نهایت بدشانسی بود، زیرا مبلغ باخت در این بازی معمولا بسیار بالا بود.
ولی برندهی بازی در اشکال ششگانهی "نقش" از یک تا سه برابر مبلغ شرطبندی را از حریفانش میبرد. این اشکال چنین بودند:
1- اگر قاپها یکی اسب و دو تا جیک و یا یکی خر و دو تا جیک بنشیند یک نقش به شمار میآید و برنده همان مبلغ شرطبندی را میبرد.
2- اگر دو تا از قاپ ها اسب یا خر و قاپ سوم جیک بنشیند دو نقش به شمار میآید و برنده دو برابر مبلغ شرطبندی را میبرد.
3- اگر هر سه قاپ اسب یا خر یعنی سه اسب یا سه خر بنشیند، این بزرگترین نقش برای قاپ باز (سه نقش) است و او سه برابر مبلغ شرطبندی را میبرد.
در حالت نقش سه خر تماشاچیان بازی به شوخی و یا تحقیر دربارهی برندهی بازی میگفتند که طرف "نقش خرکی آورده" است، یعنی برد کلانی کرده است.
تا حدود یک صد سال پیش این اصطلاح به صورت "نقش خرکی" در میان مردم ضربالمثل و رایج بوده است. ولی پس از وارد شدن واژهی فرانسوی "شانس" به زبان فارسی، به صورت "شانس خرکی" تغییر شکل داده است و در همان مورد به کار برده میشود.
"شانس خرکی" و "بز بیاری" دو حالت مخالف هم بوده و به معنای اوج خوششانسی و اوج بدشانسی به کار می روند.
@Dastan1224
#پند
هر چقدر کمتر
جواب انسان های منفی رو بدید
آرامش بیشتری خواهیدداشت.
به خاطر حرف مردم
زندگیتو خراب نکن این
مردم اگر پیامبر هم بودند
هزار ایراد از کار خدا میگرفتند ؛
شما که جای خود دارید ...!!!
@Dastan1224
#پندانه
❣محبٺ به والدین عـمـر را افـزایش میدهـد . . .
✔️نتیجه تحقیقات چندساله در انگلیس؛
💢طول عمر پدر و مادر ارتباط مستقیمی با طول عمر فرزندان و سلامتی آنها دارد.
💢ژن مرگ طبیعی فرزندان درون زندگی پدر و مادرهایشان نهفته است.
💢فرزندانی ڪه به سالخوردگان خود بیتوجهاند،علاوه بر عمر ڪوتاه به سرطانها، بیماریهای قلبی و سڪته مغزی دچار میشوند.
💢مراقبت از مادر 26 درصد و پدر 27 درصد به طول عمر فرزندان اضافه میڪند.
💢ڪاهش 30 درصدی ابتلا به آلزایمر از دیگر مزیتهای محبٺ به والدین اسٺ.
@Dastan1224