فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 کلیپ در مورد فعالیت های مرحوم محمود اصفهانی،
فیلمبردار دوران جنگ تحمیلی که برخی کارهای او ناب و منبع موثق در مورد فعالیت های رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس می باشد
🎞👇نمونه کار مرحوم اصفهانی در سال ۶۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مصاحبه مصطفی نمازیان از چهره های شناخته شده سپاه نجفآباد در دهه ۶۰ // دوران جنگ
تاریخ فیلمبرداری : ۱۳۶۱
دفاع مقدس
🎥 مصاحبه مصطفی نمازیان از چهره های شناخته شده سپاه نجفآباد در دهه ۶۰ // دوران جنگ تاریخ فیلمبرد
🎞 مصاحبه مصطفی نمازیان از نجفآباد در سال۶۱
در این فیلم که بهمن۶۱ توسط مرحوم محمود اصفهانی (باهنر) در حوالی زلیجان در آستانه عملیات والفجرمقدماتی ضبط شده، مصطفی نمازیان از چهرههای شاخص سپاه نجفآباد، مصاحبه میکند.
در این فیلم، نمازیان به عنوان یکی از مسئولان واحد تبلیغات سپاه هفتم حدید صحبت میکند. در آن مقطع، با توجه به افزایش قابل توجه حضور رزمندگان در جبههها، برخی تیپها به لشکر ارتقاء پیدا کرده و چند سپاه متشکل از لشکرهای مختلف تشکیل شده بود که سپاه هفتم حدید، به فرماندهی شهید احمد کاظمی، یکی از آنها بود.
طبق گفته نمازیان در این گفتوگو، لشکرهای۸نجف، ۴۱ثارالله، قدس و فجر در این سپاه عضو هستند.
نمازیان که در مقطعی فرماندهی سپاه نجفآباد را هم بر عهده داشت، در قسمت دیگری از صحبتهایش، به تشریح وظایف واحد تبلیغات میپردازد.
او در جایی هم به این موضوع اشاره دارد که بستههای تهیه شده، دفترچههای ویژه نوشتن خاطرات رزمندگان است که بایستی بین تمامی آنها توزیع شود تا خاطراتشان را برای ثبت در حافظه تاریخ بنویسند.
همزمان با این صحبتها، دوربین گاهی چهره رزمندههای حاضر در اطراف را نشان میدهد و برخی اوقات، نشان جمهوری اسلامی را به تصویر میکشد که با استفاده از مینهای مختلف، در سینۀ یک خاکریز ساخته شده.
این فیلم، پیش از این به عنوان بخشی از فیلمی با عنوان «واحد تبلیغات سپاه نجفآباد در عملیات والفجرمقدماتی» منتشر شده بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 انتقال نیرو و تدارکات به جزایر مجنون در عملیات خیبر // زمستان ۶۲
🎥 فیلمبردار؛ زنده یاد محمود اصفهانی دوران جنگ تحمیلی
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
در این فیلم که نیمه اول اسفند 62 در جریان عملیات خیبر، توسط مرحوم محمود اصفهانی (باهنر) ضبط شده، یکی از آبراههای منتهی به جزیره مجنون شمالی به تصویر کشیده شده است. در این فیلم، مرحوم اصفهانی در حالی که در زیرصدایش مداحی آهنگران و گاهی صحبتهای رزمندگان ترکزبان (احتمالا از لشکر31عاشورا) شنیده میشود، توضیح میدهد که انتقال نیرو و امکانات از طریق این کانال آبی، حدود سه ساعت طول میکشد.
اصفهانی در ادامه، برخی قسمتهای دیگر در همین محدوده را نشان میدهد که نیروها در آن مشغول انتقال تدارکات به جزایر هستند و عدهای در بالای کانال به انتظار ایستادهاند.
در اواخر فیلم و طی یکی از چرخشهای دوربین، تابلو نوشتهای دیده میشود که روی آن نوشته شده «پارکینگ لَگَنی»؛ اشاره به محل ویژه استقرار نوع خاصی از قایقها مشهور به لگنی.
در عملیات خیبر، قرار بود مسیر دسترسی زمینی کل عملیات از سمت طلائیه باز شود ولی با توجه به مقاومت شدید عراق در این منطقه و شکسته نشدن خط، در مرحله اول احداث یک پل شناور به طول حدود شانزده کیلومتر در دستور کار قرار گرفت و تا اواخر بهار63 نیز، جهادسازندگی و مهندسی لشکرهای مختلف، جاده خاکی سیدالشهداء را بر روی هور احداث کردند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 رزمندگان لشکر۸ نجف اشرف در آستانه عملیات والفجر مقدماتی
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
در این فیلم که بهمن 61 و در آستانه عملیات والفجر مقدماتی در منطقه زلیجان (جنوب فکه و شمال چزابه) توسط مرحوم محمود اصفهانی ضبط شده، تعدادی از رزمندگان لشکر8نجفاشرف در آستانه اعزام به عملیات نشان داده میشوند.
در این فیلم، رزمندهها در حال صف و ستون پیدا کردن و دادن شعارهای مختلف هستند و مرحوم اصفهانی نیز در مقطعی، ضمن بیان برخی توضیحات به آرامی و طوری که صدایش زیاد شنیده نشود، به آنها خط میدهد که شعار دهند.
به دنبال این اقدام، رزمندهها شروع به گفتن «جنگجنگ تا پیروزی» و «تا خون در رگِ ماست خمینی رهبر ماست» میکنند.
ردر همین لحظات که دوربین به آرامی روی چهرۀ تعدادی از رزمندهها حرکت میکند، از بلندگوی این محدوده، مشخصات چند نفر خوانده شده و اعلام میشود که این افراد به عنوان «پِیک» وظیفه انتقال حضوری پیام در زمان عملیات را خواهند داشت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 اعزام رزمندگان جهاد سازندگی نجفآباد به سوی جبهه ها جنگ // سال ۱۳۶۵
⚪️ حرکت نیروها در اطراف میدان امام خمینی (باغملی) شهرستان
🎥 فیلمبردار: زنده یاد محمود اصفهانی
ادامه کلیپ های اعزام نیرو به حبهه
👇👇👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مصاحبه با سید ابراهیم رحیمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مصاحبه با رزمنده نوجوان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مصاحبه با شیخ اکبر رحیمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ممصاحبه با مرحوم حاج آقا جلالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعار دادن رزمندگان و خواندن اسامی برای سوار شدن به اتوبوس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماهنگی از #شهدای_حاجی_آباد با صدای شهید آوینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جزیره ام الرصاصِ عراق دیماه 1395 دقیقا سی سال بعد از عملیات کربلای 4 هنوز نیزه و شمشیر شکسته های قتلگاه غواصان با ما سخن میگویند و حدیث عشق میسرایند این قطعه فیلم را فقط کسانی درک می کنند که کربلای۴ را درک کردند و لاغیر😭😭😭
38.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕊🕊 چهارم مرداد ماه ۱۳۶۷ – سالروز شهادت رضا نادری
متولد سال 1346 - شهرستان شاهرود. مسئول تیم شناسایی و اطلاعات تیپ قائم(عج). در روز میلاد امام رضا(ع) به دنیا آمده بود. برای همین اسمش رضا بود.
در ریاضی و محاسبات استاد بود. قهرمانی دومیدانی کشور را داشت. بیست و یک ساله بود. اما کارهای او کارشناسان جنگی را به حیرت وامیداشت.
🌷در هر منطقه بهترین طرحها را اجرا میکرد. در عملیاتی در منطقه کردستان به شناسایی منطقه رفت. بعد از آن دو روز در داخل چادر مشغول بود! به همراه مقدار زیادی کاغذ و مقوا و چسب!
روز بعد فرماندهان گردانها را به داخل چادر دعوت کرد. چیزی که میدیدند باور کردنی نبود. ماکت کل منطقه عملیاتی را با مقوا و چسب به زیبایی ساخته بود!
هر سؤالی فرمانده گردانها داشتند از روی ماکت جواب میداد! و یک نابغه جنگی بود. در شلمچه کاری کرده بود که آتش دشمن روی نیروهای ما نباشد. سنگرهایی طراحی کرد که هم از دید دشمن محفوظ باشد هم دیدهبان بتواند بدون مشکل کارش را انجام دهد.
🌺رضا نادری یک خطاط بود. تابلوهای شهدا را مینوشت. یک نویسنده بود یک استاد ادبیات! زیباترین متن ادبی را چند روز قبل از شهادت برای عید قربان نوشته بود. روزی که رضا در همان روز قربانی خدا شد. عملیات مرصاد در پنجم مرداد 67 او را در سن 21 سالگی آسمانی کرد.🕊
💌قسمتی از وصیت نامه شهید نادری:
ای برادر به کجا میروی، کمی درنگ کن! آیا با کمی گریه و خواندن یک فاتحه بر مزار من و امثال من، مسئولیتی را که با رفتن خود بر دوش تو گذاشتهایم فراموش خواهی کرد یا نه!؟
اما مسئولیت ادامه دادن راه ماست.
ما نظاره میکنیم که تو چه خواهی کرد!
دفاع مقدس
🕊🕊 چهارم مرداد ماه ۱۳۶۷ – سالروز شهادت رضا نادری متولد سال 1346 - شهرستان شاهرود. مسئول تیم شناسایی
🌷 شهید رضا نادری
▫️رزمنده آر.پی.جی زنی که به تنهایی در تاریک روشنای امروز صبح، یکی دو ساعت ستون چند کیلومتری منافقین را در دهانه تنگه چهارزبر معطل نگه داشت تا خاکریز تنگه تکمیل شود
رزمندگانی که سراسیمه خود را به تنگه چهارزیر رسانده بودند، روی ارتفاعاتِ دو سمت جاده و نیز پشت خاکریزی که روی جاده در حال احداث بود، جای گرفتند. هیچکس نمی دانست که چه خواهد شد. هر چه رزمندگان در اشتیاق رویارویی با منافقین و سرکوب آنها آرام و قرار
نداشتند، فرماندهان مستقر در منطقه نگران بودند و فقط یک چیز به آنها آرامش می داد، و آن یاری خداوند و امدادهای غیبی او بود.
اولین کسانی که با منافقین در تنگه چهارزبر درگیر شدند، بچه های اطلاعات عملیات تیپ 12 قائم (عج) و تیم های آر.پی.جی زن بودند که خود را به تنگه چهارزبر و اطراف راهدارخانه (تلمبه خانه) که جلوتر از خاکریز قرار داشت رسانده بودند تا حرکت ستون نظامی منافقین را متوقف کنند.
از بچه های آر.پی.جی زن خواسته شده بود طوری ماشین ها و خودروهای دشمن را بزنند که جاده آسفالته اسلام آباد به کرمانشاه بسته شود و منافقین از ماشین پیاده و متوقف شوند، تا اینکه صبح هوا روشن شده و معلوم شود اینها کی هستند؟ چند نفرند و باید چه کار کرد؟
حسین آقایی فر، یکی از کمک های رضا نادری (آر.پی.جی زن) درگیری تیمشان را این طور تعریف می کند:👇
نزدیکی های صبح روز چهارم مرداد داشتیم سمت راهدارخانه حرکت می کردیم که چند زن را با لباس سیاه و پای برهنه دیدیم که از اسلام آباد می آمدند. پرسیدیم چه شده؟ گفتند: منافقین ریختند تو شهر، مردم را کشتند، همه جا را آتش 🔥🔥زدند، ما هم فرار کردیم.
هوا گرگ و میش بود. در ضلع غربی دیوار راهدارخانه پناه گرفتیم. نیروهای گردان قمربنی هاشم (ع) هم به ما ملحق و داخل یک آبراهه در کنار راهدارخانه مستقر شدند. ستون خودرویی منافقین از میان دشت حسن آباد حرکت می کرد و هر لحظه به تنگه نزدیکتر می شد. رضا
نادری موشک داخل آر.پی.جی گذاشت و سرِ ستون را نشانه گرفت. درگیری شدیدی شد. همزمان با شلیک نادری، بچه های گردان قمربنی هاشم (ع) هم به ستون نظامیشان تیراندازی می کردند.
دو قبضه آر.پی.جی داشتیم. آنها را پر می کردیم و به رضا نادری می دادیم. او یکی دو متری از دیوار راهدارخانه فاصله می گرفت، شلیک می کرد و برمی گشت. دلِ شیری داشت. در شرایطی که کسی جرأت نمی کرد سرش را بلند کند، امانِ منافقین را بریده بود. آنها هم مسیر حرکت رضا و محل استقرار نیروهای گردان قمر را به شدت زیر رگبار آتش دوشکا گرفته بودند.
رضا چهار تا از تویوتاهای دوشکادار و خودروهای منافقین، که عکس مسعود و مریم رجوی رویشان نصب بود، منهدم کرد. جاده کاملاً مسدود شده بود.
بلند شدیم تا جلوتر برویم. هوا داشت روشن می شد، اما هنوز آفتاب طلوع نکرده بود. تیراندازی خیلی شدید بود. من مقداری می رفتم جلو، بعد نیم خیز می شدم، تیراندازی که قطع می شد، دوباره حرکت می کردم. گاهی هم در چاله های اطراف راهدارخانه پنهان می شدم و اطراف را
نگاه می کردم. متوجه شدم رضا نادری داخل چاله ای افتاده. خودم را به او رساندم. با صورت به زمین خورده و دستهایش را بغلش گذاشته بود. پاهایش خونی بود. قفسه سینه اش تیر خورده و سوراخ شده بود. گوش خودم را به بینی اش نزدیک کردم، حس کردم نفس نمی کشد. فاصله ما تا دوشکاها چند متر بیشتر نبود؛ آتش دهنه آنها را می دیدیم. جیب بلوز رضا نادری را بالا زدم و اسمش را روی آن نوشتم تا بعداً بتوانند او را شناسایی
کنند.
این بار نیم خیز بلند شدم و رویشان رگبار بستم حس کردم برق سه فاز مرا گرفت. با صورت خوردم زمین و بالای سر رضا افتادم. کم کم پاهایم سنگین می شد. هنوز درد شروع نشده بود که با خودم گفتم: باید برگردم عقب. سینه خیز خودم را می کشیدم، گاهی هم سر اسلحه را برمی گرداندم و سمت منافقین شلیک می کردم که کسی دنبالم نیاید. به سختی خودم را به دیوار راهدارخانه و پیش بچه ها رساندم و بیهوش شدم
رضا نادری همان کاری را کرد که از او خواسته بودند. منافقین در بیسیم ها یشان می گفتند: اینها کی هستند که جلوی ما ایستادند؟! چه خبر است؟! آنها نمی دانستند که فقط یک آر.پی.جی زن در لحظه هایی سرنوشت ساز کاری کرد که راهشان سد نمود. چنانچه منافقین موفق به عبور از تنگه شده بودند، احتمال سقوط کرمانشاه زیاد بود!!!
ستون منافقین یکی دو ساعت آنجا متوقف شدند تا راه باز شود. این زمان، فرصت خوبی بود تا نیروها در تنگه چهارزبر ساماندهی شوند. در این زمان، بیشتر نیروهایی که در چهارزبر می جنگیدند، نیروهای تیپ قائم بودند.
کانال دفاع مقدس
⚪️ نام عملیات: #مرصاد
با رمز عملیات: يا علیبنابیطالب(ع)
🛑 منطقه عملیات: اسلام آباد – سرپل ذهاب
🗓 زمان عملیات: ۱۳۶۷/۵/۳ تا ۱۳۶۷/۵/۶
💠 هدف: آزادسازی زمینهای اشغالی در غرب کرمانشاه و دفع حمله سازمان مجاهدین خلق (منافقین)
🗺 نوع عملیات: گسترده
❇️ فرماندهی عملیات: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
💢 سازمان عملیات: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران
🚹 استعداد نیروهای درگیر خودی: لشكرهای 5، 6، 9، 17، 21، 27، 32، 33، 57، 31،155 و تيپهای 12، 29 ،36، 59 ،66 ، 75 از سپاه و نیروهایی از معاونت فرهنگی قرارگاه نجف، قرارگاه مقدم نيروی زمینی سپاه، سپاه ناحیه لرستان، قرارگاه سپاه هشتم، كمیته انقلاب اسلامی، نیروهای كرند و اسلام آباد. و عناصری از ارتش.
💣 استعداد نیروهای درگیر دشمن: حدود 30 تيپ رزمی منافقین (هر تیپ 170 تن نیروی رزمی متشکل از 20 زن و 150 مرد كه به همراه نیروهای پشتیبانی به 280 تن میرسید و این تیپها دارای دو گردان پیاده، یك گردان تانك، یك گردان ادوات و یك گردان اركان و پشتیبانی رزم بود.) تعداد كل نیروی رزمی نیز حدود 5200 تن و نیروی در صحنه حدود 7000 تن
📊 نتایج عملیات: انهدام و دفع حمله منافقین به غرب کرمانشاه؛ عقب راندن دشمن از خاك ایران اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 عملیات مرصاد
⏳ ۵ مرداد ۱۳۶۷ - سالروز شکست ذلت بار منافقین کوردل — حد فاصل اسلام آباد و کرمانشاه — تنگه چهارزبر
🎥 فیلم| روایت دست اول از زبان سردار شهید محمدرضا (ناصر) شعبانی، فرمانده وقت سپاه چهارم بعثت - منطقه کرمانشاه (باختران)
#حتما_ببینید
ا▫️▪️▫️▪️▫️
پس از پذیرش قطع نامه ۵۹۸ دشمن بعثی با این تصور که ایران در ضعیفترین شرایط خود قرار دارد، به دو حمله سراسری در منطقه عملیاتی جنوب و غرب کشور پرداخت. ولی حضور آیت الله خامنه ای در اهواز و اعلام باقی ماندن در منطقه تا عقب راندن دشمن، باعث شد نه تنها سیل نیروهای مردمی به سوی جبهه سرازیر شود، بلکه نیروهای نظامی نیز سریع خود را آماده سازند و با حمله به دشمن، آنها را مجبور به عقب نشینی کنند. عراق بعد از این شکست در یک حرکت ناجوانمردانه برای ضربه زدن به ایران متوسل به منافقین خلق شد تا از طریق آنها با گشودن جبهه ای جدید به دستاوردهای نظامی مهمی دست یابد
مزدوران منافق با عملیات فروغ جاویدان با پشتیبانی کامل عراق و با هدف فتح ۴۸ تهران از مرز عبور کرده راهی کرمانشاه شدند که رزمندگان اسلام در تنگه چهارزبر (مرصاد)آنها را به دام انداخته و تار و مار ساختند🔥🔥
💠 آنها قصد داشتند رژیم جمهوری اسلامی ایران را ساقط کنند ولی با یاری پروردگار چنان شکستی خوردند که دیگر از زیر بار آن کمر راست نکردند
29.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم| تصاویر مستندی از عملیات غرور آفرین مرصاد
⏳ ۵ مرداد ۱۳۶۷ - سالروز شکست ذلت بار منافقین کوردل در جاده اسلام آباد-کرمانشاه (باختران) (پشت تنگه چهار زبر)
🌿 همراه با گفتار شهید آوینی
ا▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
💠 هدف عملیاتی منافقین از حرکت سریعی که در عمق خاک ایران و با تانکهای برزیلی دجله (دارای چرخهای لاستیکی و سرعتی معادل صدوبیست کیلومتر در ساعت) انجام میشد، تسخیر چندین شهر و در نهایت، رسیدن به تهران بود. آنان در نظر داشتند با وارد کردن سیزده تیپ نیروی رزمی به تهران، ضمن تسخیر و اشغال مراکز مهم، به خیال خود قدرت را به دست گیرند
♦️طبق زمان بندی این طرح، نیروهای مناطق باید ساعت شش بعدازظهر دوشنبه سوم مردادماه به «کرند» و ساعت هشت شب به "اسلامآباد" و ده شب به "باختران" رسیده و در این شهر، دولت خویش را اعلام میکردند و اگر چه در ساعتهای مقرر به کرند و اسلامآباد رسیدند، اما در مسیر اسلامآباد- باختران در گردنه حسنآباد، از پیشروی آنها جلوگیری شد
دفاع مقدس
🎥 فیلم| تصاویر مستندی از عملیات غرور آفرین مرصاد ⏳ ۵ مرداد ۱۳۶۷ - سالروز شکست ذلت بار منافقین کو
🗓 ۴ مرداد ۱۳۶۷ - سالروز عملیات پیروزمند مرصاد
عراق در ماههای متتهی به پایان جنگ با بازپسگيري اغلب مناطقي كه از دست داده بود، ميرفت تا با اقدامات بعدي، صحنه نبرد را بيش از پيش به نفع خود تغيير دهد.پذيرش قطعنامه598 از سوي ايران موجب شد ارتش عراق در اقدامي شتاب زده، منطقه خوزستان را بار ديگر مورد هجوم گسترده قرار داده و تا جاده اهواز-خرمشهر پيشروي كند و خرمشهر را نيز در معرض تهديد قرار دهد. اين تهاجم با مقاومت شديد سپاهيان اسلام خنثي و ارتش عراق تا مرز عقب رانده شد. به اين ترتيب، دشمن در حالي كه از تصرف خوزستان نااميد شده بود، تهاجم ديگري را در تاريخ 3 /5 /1367 از طريق مركز كرمانشاه و با بهكارگيري نيروهاي سازمان مجاهدين خلق (منافقين) آغاز كرد و در حالي كه اغلب يگانهاي ايران در جبهه جنوب مستقر بودند، تا تنگه چهار زبر (بين اسلام آباد و كرمانشاه) پيشروي كرد. در پي اين حركت دشمن، قواي خودي به سرعت وارد عمل شده و با انجام عمليات موسوم به "مرصاد" به مقابله با منافقين برخواستند.
منافقين، حدود 30 تيپ رزمي براي تهاجم خود به خاك ايران تشكيل داده بودند. هر تيپ 170 تن نيروي رزمي (20 زن و 150 مرد) در اختيار داشت كه به همراه نيروهاي پشتيباني به 280 تن ميرسيد و داراي دو گردان پياده، يك گردان تانك، يك گردان ادوات و يك گردان اركان و پشتيباني رزم بود. تعداد كل نيروي رزمنده نيز حدود 5200 تن و نيروي در صحنه به حدود 7000 تن ميرسيد.
تجهيزات منافقين نيز عبارت بود از:
120 دستگاه تانك سبك كاسكاويل برزيلي، 40 دستگاه نفربر پی.ام.پی، 30 قبضه توپ 122 ميليمتري، حدود 240 قبضه خمپاره، 1000 قبضه آرپيجي هفت، 700 قبضه تيربار، 20 قبضه تفنگ 106 ميليمتري، 60 قبضه مسلسل دوشكا و حدود 1000 دستگاه خودرو.
استعداد نیروهای خودی:
لشكر 6 پاسداران (هفت گردان) - لشكر 32 انصارالحسين(ع) (هفت گردان)-لشكر 57 ابوالفضل(ع) (دو گردان)-لشكر 155 ويژه شهدا (سه گردان)-لشكر 9 بدر ( شش گردان)-تيپ مستقل 12 قائم(عج) ( سه گردان)-تيپ مستقل 75 ظفر (يك گردان)-تيپ مستقل 66 وليامر(عج) (سه گردان)-تيپ مستقل 36 انصارالمهدي (سه گردان)-معاونت فرهنگي قرارگاه نجف (يك گردان)-كميته انقلاب اسلامي (دو گردان)-قرارگاه مقدم نيروي زميني سپاه-لشكر 27 محمدرسولالله(ص) (چهار گردان)-لشكر 17 عليابنابيطالب(ع) (يك گردان)-لشكر 33 المهدي(عج) (يك گردان)-لشكر 71 روحالله(ع) (سه گردان)-سپاه ناحيه لرستان (دو گردان)-قرارگاه سپاه هشتم-لشكر 5 نصر (دو گردان)-تيپ مستقل 29 نبياكرم(ص) (چهار گردان)-تيپ مستقل 59 مسلمبنعقيل (يك گردان)-قرارگاه رمضان (يك گردان)-نيروهاي كرند و اسلام آباد (يك گردان)-عناصري از لشكر 21 امام رضا(ع) و ارتش
شرح عمليات:
پس از مقاومت تعداد اندكي از نيروهاي (حدود يك گردان) سپاه و بسيج در دشت حسن آباد و زمينگير شدن نيروهاي دشمن در پشت ارتفاعات چهار زبر، به تدريج فرماندهي و نيروهاي خودي براي آزادسازي مناطق از دست داده و نيز انهدام منافقين، در منطقه متمركز شدند. سپس، عمليات مرصاد با رمز مبارك "يا عليبنابيطالب(ع)" از سه محور "چهار زبر"، "قلاجه تاسيلو" و "سهراهي اسلام آباد - پل دختر" و نيز با هليبرد يك گردان در ارتفاعات تنگه روستاي حسن آباد آغاز شد و نيروهاي خودي اگرچه توانستند به اهداف خود دست يابند، ولي با فشار دشمن به عقب رانده شدند.
پنجم مرداد، مرحله دوم عمليات با بهكارگيري تعداد بيشتري از يگانهاي عملياتي آغاز شد و رزمندگان توانستند تا 4بعدازظهرششم مرداد به اهداف خود دست يابند. درپي آن نيز عقبنشيني منافقين آغاز شد.
نتايج عمليات:
1-عقب راندن دشمن از خاك ايران اسلامي.
2-به هلاكت رسيدن حدود 2000 تن و به اسارت درآوردن 250 تن از نيروهاي دشمن
🕊 کانال دفاع مقدس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم 👆| مصاحبه با حاج آقا راستگو ، عموپورنگ بچههای دهه ۶۰
🔹منطقه عملیاتی مرصاد—- مرداد 1367 — درگیری با منافقین ضد خلق
🌴 دوران #دفاع_مقدس
ا▫️🔹▫️🔹▫️🔹▫️
🔴 مرحوم حجتالاسلام محمدحسن راستگو از مبلغین دینی که عمر خود را در جهت تبلیغ دین برای کودکان و نوجوانان صرف نمود.
🔸عمو راستگو کسی بود که سالها احکام و حکایتهای دینی را با شیوهای دلچسب برای بچه ها تعریف میکرد.
🔸او پیشکسوتی بود که سالهای زیادی از عمرش رو برای تربیت کودکان گذاشت.