🔴 انتصاب ۲۲ مدیر اجرایی هوش مصنوعی در دولت دبی
🔷 حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم (ولیعهد دبی) روز یکشنبه از انتصاب ۲۲ مدیر اجرایی هوش مصنوعی در دولت دبی خبر داد.
🔷 حمدان بن محمد در حساب رسمی خود در سکوی ایکس گفت: «این انتصابها بخشی از چشمانداز آینده با تمرکز بر افزایش بهرهگیری از هوش مصنوعی در توسعه کارهای دولتی است.»
🔷 دبی به تازگی نخستین بسته برنامه سالانه برای تسریع در پذیرش کاربردهای هوش مصنوعی را ارائه کرده است؛ ماه گذشته در چارچوب این برنامه مجتمع هوش مصنوعی «کمپ دبی» در مرکز نوآوری «هاب» در مرکز مالی بینالمللی دبی افتتاح شد.
#اقتصادی
#فناوری
#بینالمللی
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 پنجاه سالگی سازمان امنیت کشور امارات
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔷 دیروز ۱۰ ژوئن (۲۱ خرداد) پنجاهمین سالگرد تأسیس سازمان امنیت کشور امارات بود؛ این سازمان نقش مهمی در سرکوب آزادیها در این کشور ایفا کرده و از سال ۲۰۱۲ کارزاری را برای سرکوب کنشگران مخالف بر عهده داشته است.
🔷 سازمان امنیت کشور امارات متحده عربی به موجب فرمان شماره ۴ فدرال در سال ۱۹۷۴ تأسیس شد؛ بر اساس قانون، وزیر کشور ریاست سازمان را بر عهده دارد.
🔷 سال ۲۰۰۳ یک نقطه عطف در شیوه کار این سازمان و اهداف آن بود و قانون ۱۹۷۴ طی فرمان شماره ۲ فدرال با قانون تازهای جایگزین شد. این فرمان به طور قابل توجهی نحوه کار سازمان امنیت کشور و ساختار آن را دگرگون کرد؛ اختیارات آن را گسترش داد و آن را از یک نهاد که هدف آن حفظ امنیت کشور بود، به یک مرجع فراتر از قانون تبدیل کرد که هدف اصلی آن پایش رفتار شهروندان اماراتی و سرکوب آزادیخواهان است.
🔷 این قانون بندهای بحثبرانگیزی دارد که قانون اساسی امارات متحده عربی را نقض میکند و به آن اجازه میدهد همه اماراتیها را زیر نظر داشته باشد و در همه نهادهای دولتی مداخله کند.
🔷 یک گزارش حقوق بشری که هافینگتون پست در سال ۲۰۱۶ منتشر کرد، سازمان امنیت کشور را نسخه نوین سازمان امنیت دولتی آلمان شرقی در دهه ۱۹۸۰ توصیف کرد.
🔷 تارنمای آمریکایی «Human Rights First» گزارشی از «ربکا شیف» منتشر کرده است که به سازمان امنیت کشور امارات میپرداخت؛به ادعای این دستگاه به هر وزارتخانه نفوذ میکند؛ صدای فعالان صلح طلب را خاموش میکند؛ و گزارشهای معتبری از شکنجه در بازداشتگاههای سازمان وجود دارد.
🔷گروه حقوق بشر «MENA» نیز در گزارشی مفصل که در دسامبر ۲۰۲۲ با نام «سازمات امنیت کشور امارات؛ ابزار سرکوب صداهای مخالف» منتشر کرد، جزئیات سرکوبی سازمان امنیت کشور امارات را آشکار ساخت.
🔷 این گزارش الگوی گستردهای از تخلفات این سازمان را مستند کرده که دستگیری، شکنجه و آزار، و محروم کردن شهروندان از تحصیل و کار را شامل میشود.
🔷 اختیارات سازمان امنیت کشور محدود به این موارد نیست؛ بلکه میتواند تابعيت هر شهروند اماراتی را باطل سازد؛ او را از كارش اخراج كند؛ از سفر او جلوگیری و يا حتی گواهينامه رانندگی او را توقیف كند.
🔷 برخی اطلاعات حتی حاکی از آن است که افسران امنیت کشور تحقیق از قضات را نیز بر عهده دارند؛ قاضی ارتقاء رتبه دریافت نمیکند و به هیچ جایگاهی منصوب نمیشود مگر اینکه مجوز امنیتی را از سازمان دریافت کند؛ به این معنی که «سازمان امنیت کشور» حتی در قوه قضائیه نیز دخالت میکند.
#داخلی
#امنیتی
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 برنامه ثروتمندان جهان برای سرمایهگذاری ۷۹۷ میلیون دلاری در املاک و مستغلات امارات
🔷طبق دومین گزارش سالانه شرکت مشاوره املاک جهانی «نایت فرانک»، سرمایهگذاران در حال آماده شدن برای سرمایه گذاری ۲.۹۲ میلیارد درهم (۷۹۷ میلیون دلار) در بخش املاک امارات هستند.
🔷 قرار است ۴۰۸.۳ میلیون دلار در بخش املاک ابوظبی و ۳۸۸.۵ میلیون دلار در رأس الخیمه هزینه کنند که سرجمع به ۷۹۷ میلیون دلار خواهد رسید.
🔷 بنا بر گزارش نایت فرانک، امارت رأس الخیمه با جذب ۲ درصد سرمایههای گسیل شده به بخش املاک و مستغلات، چهارمین مقصد محبوب سرمایهگذاری در این حوزه در امارات است؛ دبی (۶۷٪)، ابوظبی (۲۳٪) و شارجه (۵٪) در جایگاههای یکم تا سوم جای دارند.
#اقتصادی
#سرمایهگذاری
#مسکن
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 امارات قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ پسماند مواد غذایی را به نصف کاهش دهد.
🔷 هزینه سالانه مدیریت پسماند غذایی امارات متحده عربی به ۶ میلیارد درهم رسیده و این کشور قصد دارد ۵۰ درصد از پسماند مواد غذایی را تا سال ۲۰۳۰ کاهش دهد.
🔷 پسماند مواد غذایی به یک نگرانی جهانی و تهدید جدی آب و هوایی تبدیل شده است؛ مطالعات نشان میدهد که دفع پسماند غذایی باعث افزایش گازهای گلخانهای میشود.
🔷 ابراهیم عبدالمجید آل علی (مدیر بخش برنامهریزی و سیاست راهبردی گروه تدویر) اعلام کرد که این گروه تازهترین روشها و ابزارها را برای مدیریت پسماند مواد غذایی به کار میگیرد؛ افزون بر مدیریت ۳۰ معدن زباله، تجزیه و تحلیل زبالههای هر منطقه ابوظبی را نیز انجام میدهد؛ این دادهها به حکومت برای اتخاذ سیاستهای دقیقتر برای مدیریت پسماند کمک میکند.
🔷آل علی تأکید کرد که «تدویر» در مرحله بعدی به دنبال تبدیل ۸۵ درصد از زبالههای تولید شده به منابع مختلف انرژی، مانند انرژی الکتریکی و همچنین سوخت هواپیما و سوخت جایگزین برای کارخانههای سیمان است.
#داخلی
#اقتصادی
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 گفتگوی تلفنی وزیران خارجه امارات و نیوزیلند درباره توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع
🔷 عبدالله بن زاید آل نهیان (وزیر امور خارجه امارات) و وینستون پیترز (معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه نیوزیلند) روز یکشنبه در یک تماس تلفنی درباره روابط دوجانبه گفتگو و تبادل نظر کردند.
🔷 دو طرف در بخشی از این گفتگو، تلاشهای دو کشور برای دستیابی به توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع (CEPA) را بررسی کردند.
🔷 «توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع» الگوی امارات برای توسعه روابط بازرگانی با کشورهای دیگر است؛ ابوظبی نخستین نمونه از این توافق را در فوریه ۲۰۲۲ (بهمن ۱۴۰۰) با هند به امضا رساند. پس از آن، رژیم صهیونیستی، اندونزی، ترکیه و کامبوج نیز روابط اقتصادی خود با امارات را در همین چارچوب تنظیم کردهاند. برنامه امارات این است که روابط اقتصادیاش با ۵۰ کشور را طبق این الگو تنظیم کند.
#اقتصادی
#سرمایهگذاری
#بینالمللی
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 درخواست فعالان مجازی از یک خواننده بینالمللی رپ برای لغو کنسرت دبی
🔷 کاربران شبکه های اجتماعی از بنجامین هموند هگرتی ملقب به مکلمور (رپر آمریکایی حامی فلسطین) خواستند تا کنسرت برنامهریزی شده خود در ماه اکتبر (مهر ۱۴۰۳) در کوکا کولا آرنا دبی را برای همبستگی با غزه لغو کند.
🔷 مکلمور در ماههای اخیر پس از انتشار آهنگ «Hind Hall»، که با الهام از تظاهرات دانشجویان دانشگاه کلمبیا به حمایت از مردم فلسطین پرداخته بود، مورد توجه گستردهای قرار گرفت.
🔷 این خواننده رپ قرار است در ۴ اکتبر (۱۲ مهر) در کوکا کولا آرنا اجرا کند؛ ولی فعالان حامی فلسطین به این نکته اشاره میکنند که این شرکت نوشابهسازی به علت ارتباط با رژیم صهیونیستی باید تحریم شود.
#داخلی
#فرهنگی
#بینالمللی
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 گرانترین ویلای تاریخ دبی به قیمت ۱۷۵ میلیون دلار در جمیرا فروخته شد.
🔷 شرکت Driven Properties دبی گرانقیمتترین ویلای تاریخ امارات را در جمیرا به فروش رساند؛ این ویلا در مجتمع مسکونی «Sea Mirror» در واقع شده است.
🔷 مجتمع مسکونی «Sea Mirror» طرح شاخص شرکت «Lamar Developments» مستقر در دبی است و نمونهای خیرهکننده از معماری نوین به شمار میرود که به طور یکپارچه با عناصر طبیعی ترکیب میشود.
🔷 یکی از مدیران این بنگاه املاک Driven Properties درباره این معامله گفت: «فروش گرانترین ویلا در جمیرا به خودی خود یک دستاورد است و گواهی بر تجربه و تعهد ما در Driven Properties است؛ تجربهای از زندگی که اوج تجمل را به تصویر میکشد.»
🔷 گفتنی است ویلاها و خانههای گرانقیمت محلههایی چون مارینا و جمیرا، یکی از ابزارهای مناسب پولشویی در امارات به شمار میروند؛ برای نمونه، بسیاری از بازرگانان تحریمشده روس برای نجات داراییهای خود در اروپا به خرید املاک گرانقیمت در دبی روی آوردند.
#اقتصادی
#مسکن
#پولشویی
#بینالمللی
#روسیه
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 المرازیق یا مرزوقیها، ایرانیتباران ساکن امارات...
#داخلی
#جمعیت
#عجمان
#ایران
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 قمار در امارات قانونی میشود.
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔷 پس از اینکه ماهها پیش یک قمارخانه در «جزیرة المرجان» امارت رأس الخیمه افتتاح شد، مقامات امارات در حال برنامهریزی برای افتتاح مجتمع قمار در هر امارت هستند.
🔷 خبرگزاری رویترز در سال ۲۰۲۲ فاش کرده بود که امارات متحده عربی قصد دارد برای اولین بار برخی از انواع قمار را مجاز کند؛ البته هر امیرنشین تصمیم خود را در این زمینه اتخاذ و به طور مستقل شیوه اجرای این موضوع را تعیین میکند؛ همانگونه که شارجه برخلاف دیگر امارتها فروش الکل را ممنوع کردهاست.
🔷 در همین رابطه، تارنمای مسافرتی Skift نیز در اکتبر (مهر) گذشته فاش کرد که مقامات امارات در حال آمادهسازی مجوز چهار قمارخانه جدید هستند.
🔷 فردریک گوشن (مدیرعامل شرکت Spectrum Gaming که در مدیریت قمارخانه تخصص دارد) در این باره گفت: «احتمالاً مجوز تأسیس یک مجتمع قمار در هر امارات امارات صادر شود. من معتقدم یک توافق سیاسی میان همه این امارتها وجود دارد که با تأسیس قمارخانه مزایای اقتصادی خود را بیفزایند.»
🔷امارات گامهایی جدی برای تنظیم قانون قمارخانهها برداشته است و سازمان تنظیم مقررات بازیهای تجاری (GCGRA) را به ریاست جیم مورن (مدیر عامل سابق MGM) بنیان گذاشته است.
🔷 مورن پیش از انتصاب و در هنگام مدیریت شرکت «MGM»، در هنگام ساخت مجتمع ۹.۲ میلیارد دلاری «CityCenter» در لاسوگاس با شرکت «Dubai World» همکاری داشت.
🔷 بیل هورنباکل (مدیرعامل کنونی شرکت MGM) انتظار دارد قمار در امارات در سال جاری قانونی شود؛ بنابراین موج فعالان صنعت قمار عازم امارات متحده عربی شدهاند. امارات نخستین کشور خلیج فارس خواهد بود که قمار را قانونی میکند.
🔷 اینک گروهی از باشگاههای قمار بینالمللی در حال بررسی امکان افتتاح شعبه در امارات هستند، بهویژه که این یک جاذبه مهم برای گردشگران است و بسیاری از مدیران باشگاههای قمار بینالمللی اکنون به سودی میاندیشند که پیش از این ممکن نبود. در کشور قمار می کند.
#داخلی
#رأسالخیمه
#اقتصادی
#گردشگری
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 قرارداد یک شرکت اماراتی برای ساخت پالایشگاه آلومینا در گینه
🔷 یک شرکت اماراتی قراردادی با دولت گینه برای ساخت پالایشگاه آلومینا در این کشور آفریقایی امضا کرد. گینه، بزرگترین کشور تولیدکننده سنگ آلومینیوم در آفریقا، به دنبال بهرهمندی از ثروت معدنی خود برای توسعه اقتصادی است و شرکتهای گوناگونی را برای ایجاد تأسیسات محلی برای استخراج بوکسیت و تبدیل آن به آلومینا به کار گرفته است.
🔷 حکومت نظامی حاکم در گینه خواستار ساخت پالایشگاههای بزرگ آلومینا است؛ هدف از این اقدام تقویت فرآوری مواد معدنی، ایجاد فرصتهای شغلی تازه و افزایش درآمدها است. شرکت آلومینای گینه، زیرمجموعه شرکت جهانی آلومینیوم امارات، توافق اولیهای را با دولت گینه برای ساخت یک پالایشگاه در منطقه بوکه امضا کرد؛ این شرکت در حال حاضر بوکسیت (سنگ معدن آلومینیوم) را از این منطقه استخراج میکند. بر اساس این قرارداد، دولت گینه مالک ۱۵ درصد سهام شرکت آلومینا گینه خواهد بود.
🔷 انتظار می رود این تأسیسات ظرفیت پالایش سالانه یک میلیون تن بوکسیت (سنگ معدن آلومینیوم) را داشته باشد. این شرکت اماراتی در سال ۲۰۱۹ فعالیت خود را در گینه آغاز و در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۴ میلیون تن بوکسیت صادر کرد. پالایشگاه «فریگوئیا»، تنها پالایشگاه آلومینا موجود در گینه، متعلق به شرکت روسی Rusal است.
#اقتصادی
#سرمایهگذاری
#بینالمللی
#آفریقا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 برنامه امارات برای افزایش سرمایهگذاری مستقیم در بازارهای خارجی
🔷 شورای سرمایهگذاران خارج از کشور در حاشیه سی و چهارمین نشست خود در روز دوشنبه به ریاست عبدالله بن طوق المری (وزیر اقتصاد امارات) در مقر وزارت اقتصاد در دبی، طرحی را برای افزایش سرمایهگذاری مستقیم امارات در بازارهای خارجی، حمایت از رشد اقتصاد ملی و افزایش رقابتپذیری آن در سطح منطقهای و جهانی ارائه کرده است.
🔷 این شورا در سال ۲۰۰۹ تأسیس و از سال ۲۰۱۵ به یک پایگاه فعال برای حمایت از سرمایهگذاری مستقیم امارات در اقتصاد جهانی تبدیل شد.
🔷 این شورا ۳۹ یادداشت تفاهم را با کشورهای مختلف امضا کرد که تقریباً ۲۵ درصد آن در اروپا، ۱۶ درصد در آسیا و آفریقا، ۹ درصد در قاره آمریکا و ۴۱ درصد در بازارهای نوظهور مانند هند، مصر و غنا بوده است.
🔷 امارات در ۹۰ کشور جهان سرمایهگذاری کرده که ارزش آن تا پایان ماه سوم سال ۲۰۲۴ به حدود ۲.۵ تریلیون دلار رسیده است.
#اقتصادی
#سرمایهگذاری
#بینالمللی
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آغاز طرح گردآوری واژهنامه فلسفی فجیره
🔷 «خانه فلسفه فجیره» روز یکشنبه طرح گردآوری واژهنامه فلسفی فجیره را با حضور جمعی از فیلسوفان و فرهیختگان امارات متحده عربی و جهان عرب آغاز کرد.
🔷 احمد السماحی (مدیر خانه فلسفه فجیره) اعلام کرد این طرح یک تلاش بلندمدت خواهد بود که در پنج جلد به چاپ خواهد رسید؛ به ادعای السماحی، این واژهنامه نشاندهنده پیوستگیهای اندیشهای جهان عرب و نقش آنان در تمدنسازی خواهد بود.
🔷 دکتر احمد البرقاوی (رئیس خانه فلسفه) نیز این طرح را نخستین واژهنامه فلسفی عربی دانست که گروه بزرگی از مهمترین فیلسوفان و پژوهشگران عرصه فلسفه جهان عرب را همراه دارد؛ به ادعای البرقاوی، این واژهنامه با ذهنیت عربی و دور از ایدئولوژیهای گوناگون نوشته شده است.
#داخلی
#فرهنگ
#فجیره
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 بانک جهانی: اقتصاد شورای همکاری خلیج فارس در سال کنونی و آینده به ترتیب ۲.۸ درصد و ۴.۷ درصد رشد میکند.
🔷 بر اساس آخرین گزارش «چشمانداز اقتصادی جهانی»، بانک جهانی انتظار دارد که اقتصاد کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در سال ۲۰۲۴ به میزان ۲.۸ درصد و در سال ۲۰۲۵ به میزان ۴.۷ درصد رشد کند.
🔷 طبق برآوردهای این گزارش، تولید ناخالص داخلی واقعی امارات در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به ترتیب رشد ۳.۹ و ۴.۱ درصدی را تجربه خواهد کرد.
🔷 بر اساس این گزارش، بخش غیرنفتی در عربستان سعودی رشد اقتصادی سال ۲۰۲۴ را تأمین میکند و از سرگیری تدریجی فعالیتهای نفتی به افزایش رشد در سال ۲۰۲۵ منجر خواهد شد.
🔷 بر اساس این گزارش، انتظار میرود اقتصاد منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا در سال ۲۰۲۴ به میزان ۲.۸ درصد رشد کند؛ این رقم در سال ۲۰۲۳ به ۱.۵ درصد رسید و برآوردها درباره سال ۲۰۲۵ نیز به رشد ۴.۲ درصدی اشاره میکنند.
🔷 بانک جهانی در این گزارش برای افزایش احتمالی رشد اقتصادی منطقه در سال ۲۰۲۵ دو علت «پایان محدودیتهای تولید نفت اوپک پلاس از میانه سال ۲۰۲۴» و «رشد اقتصاد غیرنفتی» را برمیشمرد.
#اقتصادی
#نفت
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 گفتگوی رئیس امارات با وزیر کشور جمهوری آذربایجان
🔷 محمد بن زاید آل نهیان (رئیس امارات) دیروز در کاخ البحر ابوظبی با ولایت عیوضوف (وزیر کشور جمهوری آذربایجان) دیدار کرد.
🔷 پیشتر درباره روابط مستحکم ابوظبی و باکو نوشتهایم؛ دیدارهای پرشمار مقامات دو طرف نشانهای از ژرفای این پیوندها است.
#بینالمللی
#قفقاز
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی در بحرین
🔷 اکسیوس به نقل از منابع آگاه گزارش داد هِرتصی هَلِوی (رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی) چند روز پیش در بحرین با فرماندهان ارتش چند کشور عربی دیدار کرده است.
🔷 این دیدار در پوشش «سنتکام» و با حضور مایکل اریک کوریلا (فرمانده سنتکام) برگزار شده و فرماندهان نظامی عربستان، امارات، اردن، مصر و بحرین در آن حاضر بودهاند.
🔷 گمان میرود مسئله آینده غزه و همچنین ادامه هماهنگیها برای رویارویی با جبهه مقاومت دو محور اصلی این دیدار بوده است.
#منطقهای
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 جهش شتابان دارایی روسها در امارات پس از جنگ اوکراین
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔷 تحقیقات انجمن بینالمللی روزنامهنگاران تحقیقی که «Dubai Unlocked» نشان میدهد روسهای ثروتمند پس از جنگ اوکراین املاک و مستغلاتی را در دبی به ارزش ۶.۳ میلیارد دلار خریداری کردهاند که دارایی روسها در حوزه املاک امارات را بیش از ده برابر کرده است.
🔷 این پژوهش نشان میدهد که سیاستمداران و مظنونان فراری از تحریم - از روجا ایگناتوا معروف به ملکه رمزارزها گرفته تا دنیل کیناهان، تاجر مواد مخدر - املاکی را در برخی از محلههای اشرافی دبی خریداری کردهاند.
🔷 از این رقم ۶.۳ میلیارد دلار، ۲.۴ میلیارد دلار ملک موجود بوده و ۳.۹ میلیارد دلار برای املاک در حال ساخت هزینه شده است.
🔷 آنا چپمن، که در سال ۲۰۱۰ در نیویورک به اتهام جاسوسی دستگیر و سپس در یک مبادله آزاد شد، یکی از این افراد است. او در اوایل سال ۲۰۲۲ مدت کوتاهی پس از تبلیغ برای سرمایهگذاری در املاک برای دنبالکنندگان روسی خود در اینستاگرام، یک آپارتمان در دبی به ارزش ۵۶۶ هزار دلار خریداری کرده است،
🔷 گریگوری آنیکیف، یکی از ثروتمندترین نمایندگان دومای روسیه، در مارس ۲۰۲۲ (یک ماه پس از آغاز جنگ) یک پنتهاوس ۱۳ میلیون دلاری را در مجتمع سرنیا در نخله جمیرا خریداری کرد. ایرینا کوپاروا (همسر آنیکیف و مادر یکی از فرزندان او) نیز در آوریل ۲۰۲۲ یک آپارتمان ۱۴۰ متری را در همان مجتمع خرید. اولگا پولیاکوا (مادر یکی دیگر از فرزندان آنیکیف) نیز دارنده دو ملک در دبی به ارزش مجموع ۳ میلیون دلار است.
🔷 حجم زیاد سرمایهگذاری خارجی در بازار املاک و مستغلات دبی نشاندهنده یک نقطه آسیبپذیر در پرونده پولشویی است.
#اقتصادی
#مسکن
#پولشویی
#بینالمللی
#روسیه
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 تاخت و تاز امارات در آفریقا؛ گزارشی از «فایننشال تایمز»...
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 تاخت و تاز امارات در آفریقا || بخش یکم
🔷 امارات در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ متعهد به سرمایهگذاری ۹۷ میلیارد دلاری در آفریقا در بخشهایی چون کارمایه تجدیدپذیر، بندر، معدن، املاک، ارتباطات، کشاورزی و صنعت شد که ۳ برابر تعهدات چین برای سرمایهگذاری در آفریقا در همین بازه زمانی است. به ادعای یک مقام اماراتی در گفتگو با «فایننشال تایمز»، حجم کل سرمایهگذاریهای امارات به ۱۱۰ میلیارد دلار میرسد و امارات در دهه گذشته در میان ۴ سرمایهگذار برتر در آفریقا جای داشته است.
🔷 امارات با این سرمایهگذاریها افزون بر نقشآفرینی در آینده اقتصادی آفریقا، به بازیگر مهمی در سپهر سیاست این قاره پرداستان نیز تبدیل شده است؛ پشتیبانی از دولت اتیوپی در برابر جداییطلبان تیگرای، حمایت از خلیفه حفتر در لیبی و پشتیبانی از حمیدتی در سودان آشکارترین نمونههای این نقشآفرینی امارات به شمار میروند. یکی از بنیانهای برنامه سیاسی امارات در آفریقا «رویارویی با جریانهای اسلامگرا» است و حضورش در لیبی و سودان افزون بر اهداف اقتصادی، با این هدف نیز توجیه میشود.
🔷 سرمایهگذاری در تولیدات کشاورزی و معدنی آفریقا با هدف دستیابی به امنیت غذایی و تأمین مواد اولیه صنایع انجام میشود. راهبرد امارات برای گوناگونسازی پایههای اقتصاد و گذر از اقتصاد نفتپایه باعث ولع بسیار ابوظبی به بازار دستنخورده آفریقا شده است. حمید بومیم (مدیر مرکز چندکالایی دبی یا DMCC) در این باره میگوید: «شرکتهای آفریقایی تلاش میکنند با جهان تجارت کنند؛ و این جاست که دبی به خوبی بازی کرده و خود را به دروازه آفریقا تبدیل کرده است.»
🔷 شمار شرکتهای آفریقایی ثبت شده در دبی نیز افزایش شگفتانگیزی داشته و به بیش از ۲۶.۴ هزار رسیده است. ریکاردو سوارز دیاولیویرا (استاد سیاست بینالملل دانشگاه آکسفورد) در این باره میگوید: «دبی نیویورک آفریقاییها است.» امارات اینک به یک مرکز جایگزین مالی برای آفریقاییها تبدیل شده و جای لندن یا زوریخ را گرفته است. کیفیت جهانی خدمات مالی دبی و سختگیریهای کمتر باعث شده این اقبال شکل بگیرد.
🔷 بیشتر شرکتهای آفریقایی ثبت شده در دبی «کاغذی» هستند و تنها به بازرگانان آفریقایی کمک میکند پول خود را از آفریقا خارج کنند. در همین راستا، بسیاری از سیاستمداران آفریقایی نیز اموال خود را به امارات منتقل کردهاند؛ ایزابل دوسسانتوس (دختر رئیسجمهور پیشین آنگولا) پس از این که در سال ۲۰۲۰ با توقیف اموال روبهرو شد، به دبی رفت.
🔷 شرکت اماراتی مصدر که در حوزه کارمایه تجدیدپذیر فعال است، یکی از نمایندگان برجسته امارات در آفریقا به شمار میرود. این شرکت در دهه گذشته «۵ مزرعه بادی در آفریقای جنوبی»، «۱ ذخیرهگاه کارمایه در سنگال» و «۱ مزرعه خورشیدی در موریتانی» ساخته است. این شرکت با سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد دلاری قصد دارد ظرفیت تولید برق آفریقای جنوب صحرا را به ۱۰ گیگاوات برساند.
🔷 سرمایهگذاریهای امارات در بخش سوختهای فسیلی نیز دنبال شده است. برای نمونه، شرکت ادنوک (نفت ملی ابوظبی) ۱۰ درصد از سهام میدان گازی رُووما در موزامبیک را با ۶۵۰ میلیون دلار خرید.
🔷 شرکتهای اماراتی در بخش املاک نیز فعالند؛ صندوق سرمایهگذاری دبی در سال کنونی میلادی اعلام کرد ساخت مسکن را در یک زمین ۲ هزار هکتاری در آنگولا آغاز میکند.
🔷 در بخش ارتباطات نیز شرکت &e که پیشتر با نام «اتصالات» شناخته میشد، اینک در ۱۲ کشور فعال است.
🔷 شرکت «International Resources Holding» که زیرمجموعه شرکت نگهدار یا هلدینگ جهانی (زیر نظر طحنون بن زاید) است، در سال ۲۰۲۳ با پرداخت ۱.۱ میلیارد دلاری توانست عمده سهام معدن مس «موپانی» در زامبیا را به دست آورد. این شرکت تمایل خود را برای تصاحب چند معدن دیگر در آنگولا، کنیا و تانزانیا نیز اعلام کرده است.
🔷 شرکت پریمرا (مستقر در ابوظبی) نیز در سال گذشته انحصار ۲۵ ساله تأمین طلای زینتی در جمهوری دمکراتیک کنگو را به دست آورد. از سوی دیگر به گواهی کارشناسان و مقامات آفریقایی، بیشتر طلای آفریقا به شکل قانونی یا غیرقانونی به دبی فرستاده میشود.
#اقتصادی
#سرمایهگذاری
#پشتیبانی
#پولشویی
#بینالمللی
#آفریقا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 تاخت و تاز امارات در آفریقا || بخش دوم
🔷 شاید بخش «پشتیبانی» یا «لجستیک» مهمترین جلوه برنامه اقتصادی امارات در آفریقا باشد که جنبههای تجاری و راهبردی را در هم آمیخته است. شرکت جهانی بندرهای دبی در حدود ۱۲ کشور نزدیک به ۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری کرده است؛ این شرکت در بندرهای موزامبیک در کرانه اقیانوس هند در جنوب قاره تا الجزایر و کرانه مدیترانه، و آنگولا و کرانه اقیانوس اطلس فعالیت دارد.
🔷 بندر بربره یکی از مهمترین بندرهای زیر نظر امارات در آفریقا است؛ شرکت جهانی بندرهای دبی در این بندر که در سومالیلند در کرانه خلیج عدن جای دارد، ۳۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری کرده است. امارات همچنین نوسازی فرودگاه این شهر را نیز بر عهده دارد و امتیاز ۲۵ ساله یک پایگاه نظامی دریایی را نیز گرفته است. شرکت جهانی بندرهای دبی در سال ۲۰۱۷ پس از اخراج از جیبوتی به اتهام «استعمارگری»، متوجه بندر بربره شد. با توجه به همین حضور، سعد علی شیره (وزیر دارایی سومالیلند) امارات را «ابرقدرت جدید» آفریقا میداند.
🔷 صندوق توسعه ابوظبی نیز با هزینه ۹۰ میلیون دلاری یک بزرگراه پیشرفته به طول ۲۵۰ کیلومتر میان بربره و هارگیسا (مرکز سومالیلند) ساخته است. این جاده که به مرز اتیوپی میرسد، فرایند پیوند آدیسآبابا به آبهای آزاد را فراهم میسازد. توافق اتیوپی با سومالیلند برای بهرهبرداری نظامی و بازرگانی آدیسآبابا از بربره با میانجیگری امارات انجام شد و خشم سومالی را برانگیخت.
🔷 شرکت بندرهای ابوظبی (زیرمجموعه شرکت نگهدار یا هلدینگ ابوظبی، زیر نظر طحنون بن زاید) دیگر بازیگر فعال اماراتی در آفریقا است که برای رسیدن به رقیب هموطنش تلاش میکند. این شرکت در سال گذشته یک قرارداد ۳۰ ساله برای اداره بندر «پوینت نوآر» در جمهوری کنگو و در آوریل امسال نیز یک قرارداد ۲۰ ساله برای مدیریت پایانه بندری لوآندا در آنگولا امضا کرده است.
🔷 پیتر فام (نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور منطقه دریاچههای بزرگ آفریقا در دوران ترامپ) نقشآفرینی امارات در آفریقا را بیخطر و حتی برای کاهش سهم چین از این بازار و تأمین یک زنجیره عرضه جایگزین مفید میداند.
🔷 البته انتقادهای حقوق بشری و زیستمحیطی نیز به برنامههای امارات در آفریقا وارد شده است. برای نمونه، سرمایهگذاری یک شرکت اماراتی برای توسعه یک وحشگشت (سافاری) در تانزانیا باعث کوچ اجباری قوم ماسای شد. از سوی دیگر، شرکت «کربن آبی» نیز متهم شده پس از انعقاد قراردادهای گوناگون در لیبریا، تانزانیا، کنیا، زامبیا و زیمباوه، برای دستیابی به «اعتبار کربن» و «سبزشویی» فعالیتهای ضد محیط زیست خود تلاش کرده چند میلیون هکتار از جنگلهای آفریقا را تصاحب و خود را توسعهدهنده فضای سبز معرفی کند.
#اقتصادی
#سرمایهگذاری
#پشتیبانی
#پولشویی
#بینالمللی
#آفریقا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 آغاز دوباره فعالیتهای مرکز «ترند» امارات با حمایت سازمانهای یهودی
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔷 مرکز پژوهشی «ترند» امارات متحده عربی که یکی از ابزارهای تحریک اسلامستیزی در اروپا این کشور است، در هفتههای اخیر با حمایت سازمانهای یهودی فعالیت خود را از سر گرفته است؛ این مرکز پس از رسوایی جاسوسی از کنشگران مسلمان فعالیت خود را متوقف کرده بود. مرکز ترند در ابوظبی مستقر است و سازماندهی رویدادهایی را با همکاری سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) و شماری از انجمنهای فرانسوی بر عهده دارد.
🔷 مرکز ترند با سازمانهای یهودی برای تشدید پویشهای تحریک و افترا علیه جوامع مسلمان در اروپا و جنبشهای اسلام سیاسی همکاری میکند.
🔷 انگیزههای تحریکآمیز مرکز ترند شامل ترویج و تبلیغ عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و حمله به جناحهای مقاومت در فلسطین، لبنان و عراق است.
🔷 فعالیتهای مرکز ترند پس از آشکار شدن همکاری در رسوایی جاسوسی از فعالان اسلامگرای ساکن اروپا با همکاری یک شرکت اطلاعات اقتصادی مستقر در سوئیس به نام "Alp Services"، فعالیت خود را متوقف کردهبود.
🔷 تحقیقات تارنمای فرانسوی «مدیا پارت» با همکاری شماری دیگر از رسانههای اروپایی، فعالیت یک مامور اطلاعاتی اماراتی با همکاری شرکت سوئیسی در جاسوسی و بدنامسازی فعالان مسلمان را فاش ساخت.
🔷 محمد عبدالله العلی مرکز Trends را اداره میکند؛ او یک متخصص ارتباطات نزدیک به دستگاه اطلاعاتی امارات و مقامات ابوظبی است.
🔷 با توجه به این کنشها، جای تعجب نیست که مرکز ترندز بخش بزرگی از انتشارات خود را به اخوان المسلمین اختصاص دهد.
🔷 بررسیها نشان میدهد امارات از طریق مراکز و رسانههای خود، از جمله مرکز ترند، تعداد زیادی مقاله دروغ ایجاد کرده و با کمک جاسوسان الکترونیک به عملیات تخریب گسترده وجهه شخصیتهای عربی و اسلامی متوسل شده است.
🔷 همچنین گفتنی است که احمد الحملی (افسر امنیتی اماراتی و از اعضای فرماندهی کل پلیس دبی) پیشتر سالها ریاست مرکز تحقیقات و مشاوره ترندز را بر عهده داشت.
#داخلی
#مخالفان
#اندیشکده
#اسلامسیاسی
#بینالملل
#اروپا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 اعتراضات در نیویورک در محکومیت حمایت ابوظبی از نیروهای واکنش سریع سودان
🔷 دانشجویانی از اقشار مختلف و نهادهای دانشجویی روز سهشنبه در مقابل ساختمان نمایندگی دائم ابوظبی در سازمان ملل متحد در نیویورک گرد هم آمدند و حمایت امارات از نیروهای واکنش سریع را محکوم کردند.
🔷 تظاهرکنندگان از ابوظبی خواستند تا غارت و دزدی منابع سودان و حمایت مالی و نظامی از نیروهای حمیدتی را متوقف کند.
🔷 تظاهرکنندگان ابوظبی و محمد بن زاید (رئیس امارات) را مسئول تمام تخلفات شبهنظامیان واکنش سریع، بهویژه قتل، غارت، سرقت، تجاوز جنسی، نقض مقدسات مذهبی و نسل کشی قومی، دانستند.
🔷 تظاهرکنندگان خواستار برقراری عدالت در حق محمد بن زاید، فرماندهان واکنش سریع و همه نیروهای دخیل در جنایتها و محاکمه آنها در دادگاه بینالمللی شدند. آنها همچنین از دولت آمریکا خواستند تا به سرعت در این مسئله مداخله کند و بیعملی را کنار بگذارد.
#بینالمللی
#آفریقا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE