#فقه_انتخابات (بخش دوم)
✔️آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی
🔻چرا حضور در انتخابات را بر اساس وظیفه شرعی مطرح میكنیم؟
(پاسخ به #شبهات_سروش_محلاتی)
▪️1. شبهه: امام خمینی به خاطر شرایط بحرانی زمان جنگ، حکم به وجوب شرکت در انتخابات دادند!
✅ جواب:
🔹اولاً توجیه ایشان از کلام امام ادعای بدون دلیل است؛
🔹ثانیاً اگر امام رضوان الله تعالی علیه، صد سال دیگر هم عمر میكرد، قطعاً در هر انتخاباتی حضور مردم را به عنوان یك وظیفه شرعی تأکید میفرمود، چون امام اهل این جور حرفها نبود که بخواهد برای تحریک مردم از تعبیری استفاده کند که پشتوانه دینی و فقهی و علمی نداشته باشد.
▪️2. شبهه: انتخابات خارج از موضوعات احكام شرعی است. ذاتاً در شرع حكمی برای آن ذكر نشده، بلكه بر حسب شرایط، یك حكم شرعی سیال و متغیر دارد!
✅ جواب: وقتی خود شما پذیرفتهاید و میگویید انتخابات با شرایط مختلف احكام مختلف دارد، بالاخره فقیه باید در این میدان بیاید و حكمش را بیان كند یا نه؟ ولو به قول نویسنده موضوعی نباشد كه حكم ثابت دائمی داشته باشد. به اعتراف خودتان انتخابات حكم متغیر دارد. حكم متغیر یعنی چه؟ یعنی الآن در زمان حكومت اسلامی در یك دوره بگوییم حضور مردم واجب است و در دوره دیگر حرام؟ یك دوره جایز است و دورهای دیگر مستحب؟ وقتی حكومت اسلامی برپا شد، قطعاً حضور مردم در هر صحنهای که موجب تقویت حکومت و تضعیف دشمنان شود، واجب است.
✔️ توجه: این بحث #ادامه_دارد...
#پاسخ_به_شبهات
#فقه_دولت
#فقه_انتخابات
#استاد_فاضل_لنکرانی
🆔 @j_fazel_lankarani
#فقه_انتخابات (بخش سوم)
✔️آیت الله محمدجواد #فاضل_لنکرانی
🔻چرا حضور در انتخابات را بر اساس وظیفه شرعی مطرح میكنیم؟
(پاسخ به #شبهات_سروش_محلاتی)
▪️3. شبهه: آنجا كه كارشناسهای سیاسی یا اقتصادی لازم دارد، باید به قول آنها عمل كرد. یعنی چه فقیه به عنوان یك كارشناس دینی نباید تكلیف مردم را روشن بكند كه آیا حضورشان در انتخابات لازم است یا نه؟
✅ جواب:
🔹 [در واقع سؤال این است]: آیا در موضوعاتی نظیر حضور مردم در انتخابات، فقیه باید ورود پیدا کند یا نه؟اینجا یك دلیل بسیار بسیار روشن فقهی همان توقیع شریف از حضرت حجت (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) است كه فرمودهاند: «أمّا الحوادث الواقعة فارجعوا فیها الی رواة احادیثنا» سؤال این است كه آیا انتخابات جزء حوادث واقعه هست یا نه؟ مسلّم جزء حوادث واقعه است. منظور از حوادث واقعه فقط این نیست كه اگر حکم یک موضوع جزئی خارجی را بلد نبودید از روات احادیث ما بپرسید. امام (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) میفرماید: در همه حوادث واقعه سراغ فقها بروید، که انتخابات یكی از حوادث واقعه است، جهاد یكی از حوادث واقعه، دفاع یكی از حوادث واقعه، حرمت استعمال تنباكو در آن مقطع خاص زمانی و حتی خود تنباكو یكی از حوادث واقعه بود. اینها همه در یك وزان واحد است.
🔹 نباید بگوییم اگر فقیه اظهار نظر كرد معنایش این است كه عقول مردم را غیر صحیح میداند. بله، چنانچه یك فقیه از مردم بخواهد به فرد معین رأی دهند که هیچ مرجعی در هیچ دورهای اشخاص را معین نکرده است، حتی خود امام رضوان الله تعالی علیه در انتخابات ریاست جمهوری اول انقلاب هم كسی را معین نكرد. فرمود مردم خودشان باید انتخاب بكنند.
🔹 بحث ما شركت در اصل انتخابات است. ما چرا این را از دایره فقه جدا كنیم چرا دست فقیه را اینجا ببندیم و بعد بگوییم تعبیر به وظیفه شرعی نكنیم و بعد هم در حرفها دلیلمان این باشد كه شاید عدهای از مردم شركت نكنند یا ممكن است اعتقادشان به دین كمتر بشود، این حرفها که وظیفه فقیه را نمیتواند مخدوش بكند. فقیه وظیفه دارد حكم شرعی را بیان بكند. فقیه اصل شركت مردم را لازم میداند.
🔹این مسئله به حسب حكم اولی حکمش روشن است به حسب حكم اولی فقیه میگوید انتخابات اولاً چون در سرنوشت جامعه دخالت دارد. ثانیاً هر كسی نسبت به سرنوشت خود و جامعهاش مسئولیت دارد «كلّكم راع و كلّكم مسؤولٌ عن رعیته» پس حضور مردم در آن لازم است، این تعبیر رعیته از امیرالمؤمنین(ع) باشد یا پیامبر(ص) عمومیت دارد. یعنی آنچه كه مربوط به خود من نیست و مربوط به جامعه است چه آن جامعه رعیت من باشد یا نباشد روز قیامت خدای تبارك و تعالی سؤال میكند تو چرا دخالت نكردی در این كه افرادی انتخاب بشوند كه مصالح مردم را بفهمند و بر اساس مصالح مردم قانونگذاری کنند.
🔹البته ما باید به مردم بگوییم اگر میگوییم فقیه حق دخالت دارد ریشهاش این است كه خدای تبارك و تعالی، منافع و مفاسد دین و مردم را در نظر گرفته. والّا نمیخواهد یك مقامی و منصبی به كسی بدهد و بعد هم بگوید كار به دیگران نداشته باشید. یعنی یک فقیه هم كه این حرف را میزند، برای حفظ مصالح مردم و رعایت منافع مردم است.
🔹آیا درست است که امام با این عظمت فقهی را تنزل بدهیم و بعد هم بگوییم كه اگر یك فقیهی میخواهد حرف بزند، بگوید كه انتخابات یكی از حقوق شهروندان است، افراد میخواهند در آن شركت كنند یا نکنند! ما معتقدیم انتخابات هم تكلیف است هم حق. چرا میگویید تنافی بین اینها وجود دارد؟ نیاییم تنزل بدهیم و بعد این همه عظمتی را كه امام در مسئله فقه سیاسی و حكومت اسلامی و این شئونی كه الان هست آفرید، با كشورهای دیگر مقایسه كنیم بگوییم آنجا اگر اینطور گفته شده خوب است فقها و مراجع ایران هم بیایند از آنها یاد بگیرند. این یك اشتباه بسیار بزرگ و قیاس مع الفارق است. كشورهای دیگر اقتضا و شرایط دیگری دارند آن فقیه بزرگواری هم كه در آنجا هست باید طبق شرایط آنجا و مبانی آنجا حرف بزند چرا ما ایران را با آنجا مقایسه كنیم؟»
✔️ توجه: این بحث #ادامه_دارد...
#پاسخ_به_شبهات
#فقه_دولت
#فقه_انتخابات
#استاد_فاضل_لنکرانی
🆔 @j_fazel_lankarani
🔻#تشیع_انگلیسی؛ ماهیت و شاخص ها
✔️آیت الله محمدجواد #فاضل_لنکرانی
1️⃣ یکی از شاخصهای مهم تشیع انگلیسی، مسئله جدایی دین از سیاست است، یعنی شیعهای که بگوید اسلام سیاست ندارد، شیعهای که بگوید ما چه ربطی به سیاست داریم، هر کسی میخواهد رئیس شود، فرقی ندارد، مغول، محمدرضاشاه، سلمان باشد، فرقی ندارد. منطق شیعه این نیست. حالا چرا به این شیعه انگلیسی میگویند؟ برای این که انگلیس دنبال این است. انگلیسی که مذهب بابیت، بهائیت، وهابیت را ایجاد کرد.
2️⃣ دومین شاخصه این است که ائمه سیاستی برای شیعه ترسیم کردند که به نام سیاست تقیه. تقیه امری است که روی مبنای عقل است، نه اینکه دورویی کنیم. برخی تقیه را به دورویی و نفاق تشبیه میکنند. بسیاری از پدرها در حرکت و مواضعی که با بچهها یا خانواده دارند تقیه میکنند. تقیه یک سیاست راهبردی طولانی مدت تا آخر و زمان ظهور است. چه کسی این سیاست را پایهگذاری کرده است؟ خود ائمه! شیعه انگلیسی میگوید زمان تقیه گذشته است! من که میگویم با برخی از اینها کامل این بحث را کردهام و میگویند معنا ندارد تقیه کنیم. حالا که شبکه ماهوارهای داریم چرا باید تقیه کنیم؟ نمیفهمند تقیه به چه معنی است.
▪️امام هفته وحدت درست کرده و کسی که در لندن نشسته هفته برائت درست میکند! شیعه میگوید مقدسات مذاهب دیگر را اهانت نکنید، آنها میگویند اهانت کنید و ترویج هم میکنند و پول میدهند؛ این شیعه انگلیسی میشود. یعنی من میخواهم بیان کنم بحث تعصب نیست. شیعهای که میگوید سیاست تقیه را قبول نداریم، یعنی ائمه (ع) ما را قبول ندارد.
3️⃣شاخص سوم این است که شیعه واقعی و شیعه اثنی عشری واقعی کسی است که میگوید شما نباید تحاکم به طاغوت کنی! تحاکم به طاغوت یعنی دو مسلمان با هم اختلاف کردند، نزد یک کافر نروند و بگویند شما بین ما قضاوت کن و این در فقه ما ریشه قرآنی دارد.
▪️عمَر بْن حَنْظَله نزد امام صادق(ع) آمد و گفت دو نفر اصحاب شما در مسئله ارث و دین با هم اختلاف کردهاند و نزد سلطان وقت رفتند که در آن زمان امام صادق (ع) بوده است که اسم او اسلامی بود، ولی سلطان جور بود. امام ابتدا فرمود مگر شما قرآن نخواندید که قران تحاکم به طاغوت را نهی میکند و حرام میداند. حتی اگر به نفع شما به حق حکم کرد. شیعه انگلیسی میگوید فرقی نمیکند، کسی که قضاوت میکند کافر باشد یا غیرکافر باشد.
4️⃣شاخص چهارم را بسیار تاکید دارم. شیعه انگلیسی میگوید اگر اسرائیل در یک نقطهای ۷۰ – ۸۰ سال پیش غصب کرده، غارت و چپاول کرده، قتل کرده، به شما چه ربطی دارد؟ مردم فلسطین خواستند با آن مقابله کنند و نخواستند هم نکنند، ولی شیعه واقعی میگوید اگر جایی اسلام در خطر بود، ولو شما در نقطه دیگری از دنیا هستید اگر میتوانید باید مقابله کنید.
▪️شیعه انگلیسی یعنی شیعهای که جهاد دین را قیچی کند. نمیدانم این خبر را دارید یا خیر که در زمان مرحوم والد ما یکی از نمایندگان ایشان از کویت به ایشان گفت، آمریکاییها در کویت قرآنی چاپ کردهاند که با حذف آیات جهاد و در مدارس توزیع میکنند! خب چرا این کار را میکنند؟! برای اینکه دست بچههای لبنان نیفتد. دشمن میفهمد خلع سلاح واقعی یعنی اینکه مبانی دینی به دست کسی نرسد. با پیگیری مرحوم والد، این قرآنها را جمع کردند.
#تشیع_انگلیسی
#وحدت_اسلامی
#فلسطین
#استاد_فاضل_لنکرانی
🆔 @j_fazel_lankarani
Imam_Askari.mp3
10.82M
#نکته_اخلاقی
❇️ زرنگ ترین و احمق ترین افراد در نگاه پیامبر (ص) در حدیثی از امام حسن عسکری (ع)
🔹لزوم کاری برای آخرت
🔹یادکردی از مرحوم آیت الله اشتهاردی(ره)
✔️ آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی
#پند_اخلاقی
#کار_برای_آخرت
#استاد_فاضل_لنکرانی
#در_هم_تنیدگی_انقلاب_اسلامی_و_دین_اسلام
باید باور کنیم که انقلاب اسلامی و دین ما دو حقیقتی است که به هم گره خورده و نمیشود انسانی متدین باشد و کاری به انقلاب اسلامی نداشته باشد؛ برای اینکه خونهای زیادی برای به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ریخته شد تا دین اسلام احیا شود.
#انقلاب_اسلامی
#دین_اسلام
#استاد_فاضل_لنکرانی
🆔 @j_fazel_lankarani
🔻#تشیع_انگلیسی؛ ماهیت و شاخص ها
✔️آیت الله محمدجواد #فاضل_لنکرانی
1. جداانگاری دین از سیاست
2. مخالفت با سیاست تقیه
3. تحاکم الی الطاغوت
4. مخالفت با حمایت از فلسطین و مبارزه با رژیم اشغالگر قدس
#تشیع_انگلیسی
#جدایی_دین_از_سیاست
#تقیه
#فلسطین
#استاد_فاضل_لنکرانی
🆔 @j_fazel_lankarani
✳️ اگر حکومت اسلامی نبود...
#حکومت_اسلامی
#فهم_دین
#رویکرد_حکومتی_به_دین
#استاد_فاضل_لنکرانی
✅ کانال دیدگاه ها و اندیشه های آیت الله فاضل لنکرانی
🆔 @j_fazel_lankarani
آیت الله فاضل لنکرانی؛ دیدار با رئیس و معاونان سازمان پدافند غیر عامل کشور
✅ کانال دیدگاه ها و اندیشه های آیت الله فاضل لنکرانی
🆔 @j_fazel_lankarani
📌 آیت الله فاضل لنکرانی در دیدار با رئیس و معاونان سازمان پدافند غیرعامل کشور:
🔹عقیمسازی نسلها توسط رژیم صهیونیستی در کشورهای جهانسومی از جمله موارد تهدیدات است.
🔹مسئولان بهداشت باید در کنار هدایتهای بهداشتی به این مسائل و #دستکاری_ژنتیکی (تراریخته) هم توجه داشته باشند، قرص و داروهایی که از کشورهای دیگر وارد میشود میتواند نمونهای از #عقیم_سازی نسلها باشد.
🔹 حوزهها باید دستورات دینی در زمینه پدافند غیرعامل را استخراج و در اختیار شما قرار دهند، در موضوع تراریخته فقها حکم کلی دادهاند که اگر ضرر نداشته مشکلی ندارد ولی باید ابعاد این موضوع برای آنها تبیین شود.
#پدافند_غیر_عامل
#تراریخته
#عقیم_سازی
✅ کانال دیدگاه ها و اندیشه های آیت الله فاضل لنکرانی
🆔 @j_fazel_lankarani