#نکات_ناب ۱۲
🔶 آیه: وَإِذْ أَخَذْنَا مِيثَاقَ بنی اسرائیل لاَ تَعْبُدُونَ إِلاَّ اللّهَ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَ ذِي الْقُرْبَي وَالْيَتَامَي وَالْمَسَاكِينِ...
📖 سوره بقره آیه ۸۳
🔷 ترجمه: و چون از بنی اسرائيل پيمان محكم گرفتيم، كه جز خدا را نپرستيد و به پدر و مادر و خويشان و يتيمان و مستمندان، احسان كنيد...
❤️ یتیم نوازی❤️
🔰امام علیه السلام فرمود: و امّا كلام خداوند عزّوجل: «وَالْیَتَامَی»؛
👈 رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلّم فرمود:
🔑 خداوند، بندگانش را به نیكی كردن با یتیمان برانگیخته است؛
⁉️ چرا كه آنها از پدرانشان جدا افتادهاند. 👤
1⃣ هر كس از ایشان حفاظت كند، خداوند از او حفاظت میكند؛ 🛡
2⃣ و هر كس ایشان را گرامی بدارد، خداوند او را گرامی میدارد؛ 🙏
3⃣ و هر كس به نوازش دست بر سر 👦👧 یتیمی بكشد، خداوند به ازای هر تار مویی كه از زیر دست او گذشته، قصری برایش بنا مینهد كه از دنیا و آن چه در آن است پهناورتر باشد 🏡
و هر آن چه دل خواه و چشمنواز است، در آن یافت شود و ایشان در آن جاودان خواهند بود. 😇
📚 تفسیر منسوب به امام حسن عسكری (ع)، ص ۳۳۸، ح ۲۱۳.
🆔 @DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
🔰#حدیث_زندگی
✍ عن أبى عبد اللّه عليه السّلام: «... و لتمحصنّ حتّى يقال: «مات، أو هلك، بأىّ واد سلك؟»، و لتدمعنّ عليه عيون المؤمنين، و لتكفانّ كما تكفا السّفينة فى أمواج البحر، فلا ينجو الّا من أخذ اللّه ميثاقه و أيّده بروح منه.»
❁امام صادق( علیهالسلام) میفرماید:
《 ... جداً مورد آزمایش قرار میگیرید تا جایی که مردم میگویند: «[مهدی] مرده یا کشته شده است، اگر زنده است پس کجاست؟» چشمان مؤمنین بر او میگریند و همچون کشتی طوفانزده به اضطراب میافتند، جز کسانیکه خداوند از آنها پیمان گرفته و به روح الهی یاریشان کرده، کس دیگری رستگار نخواهد شد .》
📚 کافی، ج١، ص٣٣۶
🆔@DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
🔰 #حدیث_زندگی
✍️ قالَ رَسُولُ اللّٰه(صلّی اللّه علیه و آله):«كُلُّ عَيْنٍ بَاكِيَةٌ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ إِلاَّ ثَلاَثَ أَعْيُنٍ عَيْنٌ سَهِرَتْ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ وَ عَيْنٌ غُضَّتْ عَنْ مَحَارِمِ اَللَّهِ وَ عَيْنٌ فَاضَتْ مِنْ خَشْيَةِ اَللَّهِ».
❁پيامبر اکرم (صلى الله عليه و آله) میفرمایند:
همۀ ديدگان در روز قيامت گريانند مگر سه ديده:
✪ دیده ای كه در راه خدا بيدارى كشيده،
✪ و ديدهاى كه از حرامهاى الهى بر هم نهاده شده،
✪ و ديدهاى كه از بيم خدا بسيار اشك ريخته است.
📚 تحف العقول، ص۸
🆔@DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
✨﷽✨
#زلال_وحی
بسم الله الرحمن الرحیم
💐🌹((وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِيَعْبُدُونِ ))🌹💐 (ذاريات/56)
ترجمه: جن و انس را نيافريدم جز براى اينكه عبادتم كنند.
✅هدف خلقت انسان از ديدگاه قرآن
✍بدون شك هر فرد عاقل و حكيمى كه كارى انجام می دهد هدفى براى آن در نظر دارد و از آنجا كه خداوند از همه عالمتر و حكيمتر است؛ بلكه با هيچ كس قابل مقايسه نيست، اين سؤال پيش مى آيد كه او چرا انسان را آفريد؟ آيا كمبودى داشت كه با آفرينش انسان بر طرف مى شد؟! آيا نيازى داشته كه ما را براى پاسخگويى به آن آفريده است؟! در حالى كه مىدانيم وجود او از هر جهت كامل و بى نهايت در بى نهايت است و غنى بالذات. پس بايد بپذيريم كه هدف او از آفرينش انسان چيزى نيست كه بازگشت به ذات پاكش كند و بايد اين هدف را در بيرون ذات او جستجو كرد، هدفى كه به خود مخلوقات بازمىگردد و مايه كمال خود آنها است.
✍از سوى ديگر در آيات قرآن تعبيرهاى مختلفى درباره هدف آفرينش انسان شده است؛ در يك جا آزمايش و امتحان انسانها از نظر" حسن عمل"(ملك/2) و در جاى ديگر " علم و آگاهى از قدرت و علم خداوند" (طلاق/12) و در آيه ديگر "رحمت الهى" هدف آفرينش معرفى شده است (هود/118و119) و آيات مورد بحث تنها روى مساله عبوديت و بندگى تكيه مى كند و با صراحت تمام آن را به عنوان هدف نهايى آفرينش جن و انسان معرفى مى نمايد.
اندكى تامل در مفهوم اين آيات و آنچه مشابه آن است، نشان مى دهد كه هيچ تضاد و اختلافى در ميان آنها نيست، در واقع بعضى هدف مقدماتى، بعضى متوسط و بعضى هدف نهايى و بعضى نتيجه آن هستند.
✍هدف اصلى همان" عبوديت" است كه در آيات مورد بحث به آن اشاره شده و مساله" علم و دانش" و" امتحان و آزمايش" اهدافى هستند كه در مسير عبوديت قرار مى گيرند، و" رحمت واسعه خداوند" نتيجه اين عبوديت است.
✅ حقيقت" عبادت" چيست؟
✍از نظر لغت عرب " عبد" به انسانى مى گويند كه سر تا پا تعلق به مولا و صاحب خود دارد، اراده اش تابع اراده او و خواستش تابع خواست او است، در برابر او مالك چيزى نيست و در اطاعت او هرگز سستى به خود راه نمى دهد. به تعبير ديگر" عبوديت"- آن گونه كه در متون لغت آمده- اظهار آخرين درجه خضوع در برابر معبود است و به همين دليل تنها كسى مى تواند معبود باشد كه نهايت انعام و اكرام را كرده است و او كسى جز خدا نيست؛ عبوديت نهايت اوج تكامل يك انسان و قرب او به خدا و نهايت تسليم در برابر ذات پاك او و اطاعت بى قيد و شرط و فرمانبردارى در تمام زمينه ها است.
🆔@DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
🔰 #حدیث_زندگی
✍ قٰالَ أَمیرَالمُؤمِنیٖنَ (علیْهِ السَّلامُ) : « لاَ يَنْبَغِي لِلْعَبْدِ أَنْ يَثِقَ بِخَصْلَتَيْنِ: الْعَافِيَةِ، وَالْغِنَى. بَيْنَا تَرَاهُ مُعَافىً، إِذْ سَقِمَ; وَ بَيْنَا تَرَاهُ غَنِيّاً، إِذِ افْتَقَرَ ».
امام علی (عليه السلام) فرموند:
【 سزاوار نيست انسان به دو چيز اطمينان پيدا كند: سلامتى و ثروت. چراكه در همان حال كه انسانى را تندرست مى بينى ناگهان بيمار مى شود و در همان حال كه او را ثروتمند مشاهده مى كنى ناگهان فقير و مستمند مى گردد.】
📚 نهج البلاغه ، حکمت ۴۲۶
🆔@DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
🔈🔈▫️بسم الله الرحمن الرحیم▫️
✨نماز روز #یکشنبه ذی العقده
✅نماز #یکشنبه ماه ذیقعده را از دست ندهیم و دوستان خود را نیز در آن شریک کنیم.
✅یکی از اعمالی که بسیار در سیره بزرگان به آن تأکید شده است، نماز توبه #یکشنبه های ماه ذیقعده میباشد (که البته در مابقی ایام سال نیز به نیت رجاء وارد شده است ولی در یکشنبه های این ماه بسیار مورد توجه میباشد).
✅این نماز یکی از دستوراتی است که تمام علمای اخلاق به آن اهتمام ویژه داشتند و تمام برنامه ها و چله های عبادی خود را با آن آغاز میکردند.
👈🏾 براى این نماز روایتى از رسولخدا (صلى الله علیه وآله) نقل شده است. در فضیلت این نماز، آمده است:
🔵 که هر کس آن را بجا آورد:
♦ توبه اش پذیرفته مى شود
♦و گناهانش آمرزیده مى گردد
♦و سبب برکت براى نمازگزار و خانواده اش خواهد بود،
♦و در روز قیامت کسانى که از او طلبى و یا حقّى دارند، از وى راضى گردند
♦و با ایمان از دنیا مى رود
♦و قبرش براى او وسیع و نورانى گردد
♦و پدر و مادرش از او راضى شوند
♦و آنها نیز مورد مغفرت خداوند قرار گیرند،
♦ذریّه او نیز بخشیده شوند
♦و روزى او وسیع گردد
♦فرشته مرگ به هنگام مردن، با او مدارا کند
♦و به آسانى جانش را بگیرد.
•┈┈••✾•🌿💐🌿•✾••┈┈•
⬇️ کيفيت خواندن اين نماز چنين است:
▫️روز يکشنبه ماه ذی القعده ،
▫️غسل بجا آورد
▫️و وضو بگيرد
▫️و چهار رکعت نماز بخواند،
▫️در هر رکعت سوره«حمد»را يک مرتبه و سوره«توحيد»را سه مرتبه و سوره«فلق»را يک مرتبه و سوره «ناس»را يک مرتبه بخواند
▫️و پس از نماز هفتاد مرتبه استغفار کند،
▫️و استغفار را با:
⬅️ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظيمِ
ختم نمايد.
▫️سپس بگويد:
⬅️ يا عَزيزُ يا غَفّارُ اِغْفِرْ لي ذُنُوبي وَ ذُنُوبَ جَميعِ الْمُؤْمِنينَ وَ الْمُؤْمِناتِ فَإِنَّهُ لا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلّا أَنْتَ.
•┈┈••✾•🌿💐🌿•✾••┈┈•
✅نکته جالب در خصوص این نماز بحث حق الناس میباشد که در توضیح نماز آمده است در روز قیامت خصماء از او راضی میشوند. (انسان باید در جهت برآورده کردن حق الناس تلاش خود را انجام دهد و اگر فرد را پیدا نکرد یا احتمال مفسده ای داد، از طرف آن شخص صدقه دهد یا استغفار کند یا... ولی گاهی ممکن است حق الناسی نادانسته بر گردن انسان باشد که این نماز کمک میکند در روز قیامت آن فرد از انسان بگذرد.)
التماس دعا
✳️دستور نماز رو با دوستانتون و سایر گروه ها نیز به اشتراک بگذارید که همه از برکات این نماز بهره مند شوند.
🆔 @DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
🔰 #حدیث_زندگی
✍ عَن الحُسینِ بْنِ علیٍّ (علیهما السَّلامُ) : « الاستِدراجُ مِن اللّه ِ سبحانَهُ لِعَبدِهِ أن يُسبِغَ علَيهِ النِّعَمَ و يَسلُبَهُ الشُّكرَ ».
❁ امام حسين (عليه السلام) میفرمایند : استدراج و مهلت دهى خداوند سبحان به بنده اش اين است كه به او نعمت هاى فراوان دهد و توفيق شكرگزارى را از وى بگيرد.
📚 بحارالانوار ، ج ۷۵ ، ص ۱۱۷
🆔@DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
🔰 #حدیث_زندگی
✍ قٰالَ الإمامُ زينُ العابدينَ (عليه السلام) : « أَمَّا حَقُ بَطْنِكَ فَأَنْ لَا تَجْعَلَهُ وِعَاءً لِقَلِيلٍ مِنَ الْحَرَامِ وَ لَا لِكَثِيرٍ وَ أَنْ تَقْتَصِدَ لَهُ فِي الْحَلَالِ وَ لَا تُخْرِجَهُ مِنْ حَدِّ التَّقْوِيَةِ إِلَى حَدِّ التَّهْوِينِ».
❅ امام سجاد (عليه السلام ) فرمودند :
【اما حق شکم این است که آن را ظرف حرام(کم یا زیاد) قرار ندهی و از حلال هم به اندازه استفاده کنی، و از حد تقویت بدن به حد شکم بارگی نرسانی.】
📚 تحف العقول ، ص ۲۵۸
🆔@DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
#نکات_ناب ۱۳
🔶 آیه: وَإِذْ أَخَذْنَا مِيثَاقَ بنی اسرائیل لاَ تَعْبُدُونَ إِلاَّ اللّهَ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَذِي الْقُرْبَي وَالْيَتَامَي وَالْمَسَاكِينِ وَقُولُواْ لِلنَّاسِ حُسْنًا...
📖 سوره بقره آیه ۸۳
🔷 ترجمه: و چون از فرزندان اسرائيل پيمان محكم گرفتيم كه جز خدا را نپرستيد و به پدر و مادر و خويشان و يتيمان و مستمندان، احسان كنيد و با مردم (به زبان) خوش سخن بگوييد...
⁉️ چگونه با مردم سخن بگوییم؟! ⁉️
🖋 امام محمّد باقر علیه السلام درباره كلام خداوند متعال:
👈 «وَقُولُواْ لِلنَّاسِ حُسْنًا» فرمود:
🔑 بهترین سخنی را كه دوست دارید به شما گفته شود، به مردم بگویید؛
⁉️ زیرا خداوند عزّوجل،
1⃣ از كسی كه لب به نفرین میگشاید، 🗣
2⃣ و دشنام میدهد، 😖
3⃣ و به مؤمنان زخم زبان میزند، 👅
4⃣ و بیشرمانه یاوه میگوید، 😣
5⃣و مصرّانه دریوزگی میكند، بیزار است❗️
👈 و انسان متینی را كه:
1⃣ بردبار و آبرومند است، ☺️
2⃣ و آداب میداند، دوست میدارد. ❤️
📚 امالی، ص ۲۱۰، ح ۴ چاپ اعلمی.
🆔 @DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
🔰 #حدیث_زندگی
✍️ قالَ الإمامُ الکاظِمُ (عليه السلام) : « إِنْ کَانَ یُغْنِیکَ مَا یَکْفِیکَ فَأَدْنَی مَا فِی الدُّنْیَا یَکْفِیکَ وَ إِنْ کَانَ لَا یُغْنِیکَ مَا یَکْفِیکَ فَلَیْسَ شَیْ ءٌ مِنَ الدُّنْیَا یُغْنِیکَ ».
❁ امام كاظم (عليه السلام) فرمودند:
【اگر اندازه کفایت ، بی نیازت کند ، کمترین چیز دنیا بی نیازت کند و اگر اندازه کفایت بی نیازت نکند ، هر چه در دنیا هست بی نیازت نکند.】
📚بحارالانوار ج ۱ ، ص ۱۳۸
🆔@DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
هدایت شده از حاجی ولیئی
#امام_شناسی
💎 امام در کلام امام رضا علیه السلام 💎
🌱 فصل سوم: امام به خورشید شكوهمند و برآمده می ماند ...
🌿 امامت از منزلت پیامبران برخوردار است و میراث اوصیاست.
🌿 #امامت خلافة الله و جانشینی رسول خدا صلی الله علیه و آله و مقام امیر المؤمنین علیه السلام و میراث حسن و حسین علیهما السلام است.
🌿 امامت، زمام دین و نظام و انتظام جامعه مسلمانان و صلاح دنیا و به عزت رسانیدن مؤمنان است.
🌿 امامت پایه و اساس اسلام پویاست و فرع بالنده آن است.
🕋 نماز با وجود و راهنمایی امام، به طور كامل ادا می شود و همچنین زكات، روزه، حج، جهاد و گردآوری غنایم و صدقات و جاری كردن حدود و احكام و پاسداری از مرزها و كشور، همه توسط امام انجام می پذیرد.
🚦 امام، حلال خدا را حلال می كند و حرام خدا را حرام می گرداند و حدود خدا را جاری می سازد و از دین خدا دفاع می كند و با دانش و حكمت و حجت استوار، مردم را به راه پروردگارش رهنمون می سازد.
☀️ امام به خورشید شكوهمند و برآمده می ماند كه جهان را روشن و نورانی می كند و این در حالی است كه خود در جایگاهی است كه دست كسی به وی نمی رسد و چشم كسی قادر به رؤیت نور خیره كننده او نیست.
💡 امام، بدری درخشان و چراغی فروزان و نوری تابان و ستاره ای راهنما در اعماق تاریكی شب های تار در شهرها و صحراهای بی آب و علف و اعماق دریاهاست.
💧امام، آب گوارایی است كه تشنگان را سیراب می كند، رهنمون به سوی هدایت و نجات دهنده از پلشتی هاست.
... ادامه دارد 🔻
📚 اصول الكافی / ج1 / ص198 / ح1
🆔@DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
#روز_شمار_غدیر
🌷جایگاه امیرالمومنین نزد پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم 🌷
🔶 پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم: أنتَ مِنّی بِمَنزلةِ هارونَ مِنْ مُوسی، اِلّاأنـّه لانَبیَّ بَعدی.
🔷 یا علی! تو برای من در مقام و منزلت همچون هارون برای موسی هستی (در برادری و جانشینی) جز این که بعد از من پیغمبری نخواهد بود.
📆 ۱۷ روز مانده تا عید غدیر
🔰 #حدیث_زندگی
✍ قٰالَ ابُومُحمَّدِ العَسکَریِّ (علیْهِ السَّلامُ) :« اَشَدُّ النَّاسِ اجْتِهَاداً مَنْ تَرَکَ الذُّنُوبَ ».
❁ امام حسن عسکری – علیه السلام – فرموند:
【سخت کوش ترین مردم از نظر کوشش کردن نسبت به اطاعات الهی و عبادات الهی، کسی است که مقید باشد، گناه نکند.】
🆔@DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
#روز_شمار_غدیر
🌷 برتری امیرالمومنین علی علیه السلام 🌷
پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
1️⃣ آسمان نیلگون سایه نیفکنده
2️⃣ و زمین بر پشت خود حمل نکرده است،
👈 کسی را که پس از من، برتر از علی بن ابی طالب علیه السلام باشد.
🗝️ او پیشوا و زمامدار امّت من و وصی و جانشین من بر امّتم می باشد.
💡هر که پس از من، از او پیروی کند = هدایت می یابد
💡و هر که، از غیر او هدایت بخواهد = گمراه می شود.
📆 ۱۶ روز مانده تا عید غدیر
#نکات_ناب ۱۴
🔶 آیه: وَ لَقَدْ أَنزَلْنَآ إِلَيْكَ آيَاتٍ بَيِّنَاتٍ وَمَا يَكْفُرُ بِهَا إِلاَّ الْفَاسِقُونَ.
📖 سوره بقره آیه ۹۹
🔷 ترجمه: و همانا بر تو، آياتی روشن فرو فرستاديم و جز فاسقان، (کسی) آنها را انكار نميكند.
⁉️کافران به فضایل اهل بیت علیهم السلام چه کسانی اند⁉️
🔰 امام حسن عسكری علیه السلام فرمود:
خداوند متعال فرمود:
👈 «وَ لَقَدْ أَنزَلْنَآ إِلَیْكَ»؛ ای محمّد! 📣
💡«آیَاتٍ» كه از راستگویی تو در پیامبریت نشان دارد و
💡«بَیِّنَاتٍ» روشنگر امامت برادر و وصی و برگزیده تو، علی،
🔒 و نمایانگر كفر كسانی است كه در كار تو و برادرت، شك میكنند و در برابر فرمانتان سرپیچی و گردن كشی پیش میگیرند.
«وَمَا یَكْفُرُ بِهَا» به آیات گواه بر برتری تو و برتری علی، پس از تو بر همه مردمان؛ ✅
«إِلاَّ الْفَاسِقُونَ» همان یهودیان دروغگو كه از راه دین خدا و اطاعت او به بیراهه رفتند و آن ناصبیها كه به اسلام وانمود می کردند. ⛔️
📚 تفسیر منسوب به امام حسن عسكری (ع)، ص ۴۵۹، ح ۳۰۰
🆔 @DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
🔰 #حدیث_زندگی
✍ عَنْ حَنَانِ بْنِ سَدِيرٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: «إِنَّ لِلْقَائِمِ مِنَّا غَيْبَةً يَطُولُ أَمَدُهَا فَقُلْتُ لَهُ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ وَ لِمَ ذَلِكَ قَال لِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَبَى إِلَّا أَنْ تَجْرِيَ فِيهِ سُنَنُ الْأَنْبِيَاءِ ع فِي غَيْبَاتِهِمْ وَ إِنَّهُ لَا بُدَّ لَهُ يَا سَدِيرُ مِنِ اسْتِيفَاءِ مَدَدِ غَيْبَاتِهِمْ قَالَ اللَّهُ تَعَالَى لَتَرْكَبُنَّ طَبَقاً عَنْ طَبَقٍ أَيْ سَنَنَ مَنْ كَانَ قَبْلَكُمْ».
❁ حنانبنسدیر به نقل از پدرش از امام صادق (علیهالسلام) نقل میکند که فرمود:
《قائم ما غیبتی دارد که طولانی میشود، عرض کردم: یا ابن رسول اللّه! علت آن چیست؟ فرمود: خداوند نمیخواهد این امر انجام شود مگر اینکه تمام سنتهایی را که پیامبران در غیبتهایشان داشتهاند، در این غیبت قرار دهد و ای سدیر! بنابراین باید تمام مدت مجموع غیبتهای پیامبران، در این غیبت باشد. خداوند میفرماید:« لَتَرْکبُنَّ طَبَقاً عَنْ طَبَقٍ» مقصود این است که سنتهای گذشتگان در مورد شما جاری خواهد شد.》
📚 کمالالدین، ج٢، ص۴٨٠
🆔@DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
#روز_شمار_غدیر
⁉️از چه کسی اطاعت کنیم⁉️
🔶 آیه: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ...
📖 سوره نساء آیه ۵۹
🔷 ترجمه: ای اهل ایمان! 📣
1⃣ از خدا اطاعت کنید،
2⃣ و (نیز) از پیامبر،
3⃣ و صاحبان امر خودتان (که امامان از اهل بیت اند و چون پیامبر دارای مقام عصمت می باشند) اطاعت کنید... 👑
📆 ۱۵ روز مانده تا عید غدیر
✨﷽✨
#زلال_وحی
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸🌹((يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ جاءَكُمْ فاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصِيبُوا قَوْماً بِجَهالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلى ما فَعَلْتُمْ نادِمِينَ))🌹🌸 (حجرات/6)
✍ترجمه: اى كسانى كه ايمان آوردهايد، اگر شخص فاسقى خبرى براى شما بياورد، درباره آن تحقيق كنيد، مبادا به گروهى از روى نادانى آسيب برسانيد و از كرده خود پشيمان شويد.
✍شان نزول:
🔸اين آيه در باره" وليد بن عقبه" نازل شده است كه پيامبر ص او را براى جمعآورى زكات از قبيله" بنى المصطلق" اعزام داشت، هنگامى كه اهل قبيله با خبر شدند كه نماينده رسول اللَّه ص مىآيد با خوشحالى به استقبال او شتافتند، ولى از آنجا كه ميان آنها و" وليد" در جاهليت خصومت شديدى بود تصور كرد آنها به قصد كشتنش آمدهاند.
🔹خدمت پيامبر ص بازگشت (بى آنكه تحقيقى در مورد اين گمان كرده باشد) و عرض كرد: آنها از پرداخت زكات خوددارى كردند! (و مىدانيم امتناع از پرداخت زكات يك نوع قيام بر ضد حكومت اسلامى تلقى مىشد، بنا بر اين مدعى بود آنها مرتد شدهاند!).
🔸پيامبر ص سخت خشمگين شد و تصميم گرفت با آنها پيكار كند، آيه فوق نازل شد (و به مسلمانان دستور داد كه هر گاه فاسقى خبرى آورد در باره آن تحقيق كنيد).
🔹بعضى نيز بر آن افزودهاند كه بعد از اخبار" وليد" در باره ارتداد قبيله" بنى المصطلق" پيامبر ص به" خالد بن وليد بن مغيره" دستور داد به سراغ قبيله" بنى المصطلق" رود، ولى فرمود شتابزده كارى انجام مده.
🔸" خالد" شبانه به نزديكى قبيله رسيد و ماموران اطلاعاتى خود را براى تحقيق فرستاد، آنها خبر آوردند كه بنى المصطلق به اسلام كاملا وفا دارند و صداى اذان و نماز آنها را با گوش خود شنيدهاند، صبحگاهان" خالد" شخصا به سراغ آنها آمد، و صدق گفتار مخبرين را ملاحظه كرد، خدمت پيامبر ص بازگشت و ماجرا را به عرض رسانيد.
🔹در اين هنگام آيه فوق نازل شد و به دنبال آن پيامبر مىفرمود:" درنگ كردن و تحقيق از سوى خدا است و عجله از شيطان است"!
🆔 @DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
🔰 #حدیث_زندگی
✍ قالَ رَسُولُ اللّٰه(صلّی اللّه علیه و آله):« ثَلاثٌ يَقْبَحُ فيهِنَّ الصِّدْقُ: اَلنِّميمَةُ، وَ اِخبارُكَ الرَّجُلَ عَنْ اَهلِهِ بِمايَكْرَهُهُ، وَ تَكذيبُكَ الرَّجُلَ عَنِ الخَبَرِ ».
❁پيامبر اکرم (صلى الله عليه و آله) میفرمایند:
【در سه چيز راستگويى زشت است: سخن چينى، خبر ناخوشايند دادن به مردی درباره زن و فرزندش و تكذيب كردن خبر كسى. 】
📚 خصال، ص 87 ، ح 20
🆔@DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
#روز_شمار_غدیر
💫 دو چیز گرانبها 💫
🔸 پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
🔹 همانا من در ميان شما دو چيز سنگين و گران ميگذارم، ✨
كه اگر بدانها چنگ زنيد، هرگز پس از من گمراه نشويد: 🚷
1️⃣ كتاب خدا 📖
2️⃣ و عترت من أهل بيتم، ❤️
و اين دو از يك ديگر جدا نشوند تا در كنار حوض كوثر بر من درآيند... 💗
📆 ۱۴روز مانده تا عید غدیر
🔰#حدیث_زندگی
قالَ أَمیرُالمُؤمِنیٖنَ (علیْهِ السَّلامُ) : « إِنَّ لِلّهِ عِبَاداً يَخْتَصُّهُمُ اللّهُ بِالنِّعَمِ لِمَنَافِعِ الْعِبَادِ، فَيُقِرُّهَا فِي أَيْدِيهِمْ مَا بَذَلُوهَا; فَإِذَا مَنَعُوهَا نَزَعَهَا مِنْهُمْ، ثُمَّ حَوَّلَها إِلَى غَيْرِهِمْ ».
❁امام علی(عليه السلام ) فرمودند:
【 خداوند بندگانى دارد كه نعمت هاى خاصى را به آنان بخشيده تا بندگان ديگر از آن بهره گيرند، به همين دليل مادامى كه از اين نعمت ها به ديگران مى بخشند خدا آن را در دستشان نگه مى دارد اما هنگامى كه آن نعمت ها را از ديگران دريغ داشتند از آن ها مى گيرد و آن را به گروهى ديگر مى دهد (كه اين شكرانه را انجام مى دهند).】
📚 نهج البلاغه ، حکمت ۴۲۵
🆔@DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
#نکات_ناب ۱۵
🔶 آیه: ...وَاللّه يخْتَصُّ بِرَحْمَتِه مَن يشَاءُ وَ اللّه ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ.
📖 سوره بقره آیه ۱۰۵
🔷 ترجمه: ...با آنکه خدا هر كه را خواهد به رحمت خود اختصاص دهد و خدا داراى فزونبخشى عظيم است.
🌧 رحمت اختصاصی 🌧
🔰 امام رضا علیه السلام پیرامون تفسیر آیه:«یخْتَصُّ بِرَحْمَتِه مَن یشَاءُ»
👈 فرمود: كسانی كه رحمت الهی به آنان اختصاص داده شده، 🌧🌳🌎
1⃣ پیامبر خدا،
2⃣ جانشین او (امیرالمومنین علی علیه السلام )،
3⃣ و عترت آن دو (اهل بیت علیهم السلام) میباشند.
🔑 خداوند صد رحمت 0⃣0⃣1⃣ را آفرید
و نود و نه 9⃣9⃣ رحمت، نزد او برای محمد، علی و عترت آن دو ذخیره شده است
و یك 1⃣0⃣ رحمت بر سائر موجودات، گسترده شده است.
📚 یونس/ ۹۷-۹۶.
🆔 @DorehamiAsemani
●➼┅═❧═┅┅───┄
سلام علیکم
بحث نهج البلاغه از حکمتها
امشب ادامه حکمت سوم
حکمت سوم چهار مطلب مهم را در بر دارد
1⃣بخل و اثرش
2⃣جبن (ترس) و تبعاتش
3⃣و فقر و عواقبش
4⃣و کم دست بودن در وطن
قسمت«بخل » اول را بیان کردیم.
قسمت دوم #جبن «ترس»
وَ قَالَ علیه السلام: الْبُخْلُ عَارٌ وَ الْجُبْنُ مَنْقَصَةٌ-
(اخلاقی) و درود خدا بر او فرمود: ترس نقصان است.