هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
🔹اقتصاددانان اسلامی معتقدند که قراردادهای مشارکتی بهترین نوع قراردادها (First-best) از نگاه اسلام هستند. در واقع، روح اقتصاد اسلامی و تمامی مزیت های ناشی از بکارگیری مالیه اسلامی با اجرای کامل این عقود تجلی می یابد.
ولی مشکل اصلی این عقود، مشکلات اطلاعاتی آنها است.
🔹تاسفبار این که با گذشت چند دهه از اجرای بانکداری اسلامی، برای کاهش یا مدیریت این مشکلات و حل اختلافات و قضاوت در دعاوی مربوط به این قراردادها، کار شایسته ای انجام ندادهایم. لذا سهم واقعی این عقود در نظام مالی ایران پایین است و از این رو مدل های مربوط به ارزیابی ثبات در سیستم مالی و اقتصاد (مقاومت اقتصادی) ما پاسخ های خوبی نمی دهند.
🔹اجرای کامل اقتصاد اسلامی فقط به حرف نیست، باید ضوابط و مقررات لازم را هم تدوین و اجرا کرد. همین بورس که امروز میبینید حاصل 400 سال قانونگذاری است. با این وجود، هنوز هر از چندگاهی هزاران میلیارد دلار خسارت برای اقتصادها ایجاد میکند ولی طرفداران نظام سرمایه داری با درس گرفتن از اشتباهات، مدام قوانین و مقررات را اصلاح میکنند. ولی به اقتصاد اسلامی که می رسند همون اول میگویند نمیشود نمی توانیم...
🔹باید دستور کار خاص تعریف کرد، اگر بدنبال تحقق اهداف عالیه اقتصاد اسلامی هستیم.
🗣رضا غلامی
🆔@Economy_tweet
✅ پیام رسیده از جناب دکتر عبدالمجید شیخی به کانال👇
"در نظام جمهوری اسلامی ما مجبوریم با دنیا با ابزارهای جدید چون بورس، بیمه، بانک و ... کار کنیم. ولی این دلیل توجیه کننده عمل کاملاً منطبق با روشها و رویه های آنها نیست. بازار ثانویه در بورس از دیدگاه اقتصاد اسلامی فعالیتی منقطع با قاعده درآمد حاصل از "سعی" است. نوعی سفته بازی و موج آفرینی در بازار و سود کاذب است در بورس نرخ بازدهی واقعی سرمایه در بازار اولیه مقبول و مشارکت حقیقی در سرمایه گذاری است. در بازار ثانویه نرخ اضافی قیمت سهام کاذب است. بورس بازی به نفع دلالان بورس باز و به زیان خرد سرمایه گذاران است و هرگونه وجوهی که دولت برای تنظیم بازار سرمایه دخالت دهد به زیان بیت المال و سرمایه گذاران خرد و دولت است باید بازار ثانویه حذف شود. اگر نرخ سود بانکی تحققی و نرخ سود بازار سرمایه بازدهی حقیقی سرمایه خالص باشد بازار بانکی و بازار سرمایه فی ذاته یکی می شوند و تفاوت در روش سرمایه گذاری با و بی واسطه فقط خواهد بود.
اگر بانکها بجای پرداخت آن حجم عظیم از تسهیلات آن هم عمدتا به صورت قرض الحسنه به کارکنانشان، آنها را به صورت قرض الحسنه و 30 ساله به کشاورزان برای توسعه آبیاری تحت فشار می پرداختند، چقدر ناترازی #آب حل می شد؟
این کار مصرف آب کشاورزی را به میزان 11 سال مصرف آب شهر تهران و 2 برابر آب مورد نیاز کل بخش صنعت کاهش میداد.
راهکار قیمتی اولین گام برای رفع ناترازی ها نیست، بلکه رفع ناترازی بخصوص در بخش آب و انرژی، نیازمند سرمایهگذاری و ایجاد زیرساختهایی است که باید با تدابیر لازم ایجاد شوند. بدون این سرمایهگذاریها، اعمال سیاست قیمتی صرف، نتایج بدتری ببار خواهد آورد.
باید #برنامه_ریزی کرد.
فروض محاسبات؛
-کل تسهیلات 160 هزار میلیارد تومان
- هزینه هر هکتار آبیاری تحت فشار 50 میلیون تومان
- حدود 3.200.000 هکتار اراضی کشاورزی زیر کشت آبی می رفت
- صرفهجویی در آب با انجام آبیاری تحت فشار، هر هکتار 4500 متر مکعب.
- مصرف سالانه آب شهر تهران 1.3 میلیارد متر مکعب
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
تا غبار #تورم ننشیند چاله چوله ها و ناکارایی ها مشخص نمیشوند
و
تا نرخ #ارز باثبات نشود، مزیتهای تجاری واقعی رخ نشان نخواهند داد.
توصیه سیاستی؛
در شرایط تورمی و بی ثباتی ارزی، اگر کاری نکنیم، یه گام به جلو هستیم غیر از تولید آمار صحیح و ایجاد سامانهها که در همه شرایط مقدم اند.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
هدایت شده از پایگاه خبری تحلیلی بازارنیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نقش خدمات در توسعه اقتصاد کشور
🔸مدیرمسئول بازارنیوز در تحلیلی کوتاه به نقش ویژه بخش خدمات در اقتصاد ایران و ضرورت توجه به آن در برنامه هفتم توسعه پرداخت.
@Bazarnews_official
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
به دلیل هزینه سنگین صنعت خودرو، از جنگ جهانی دوم تا ظهور تسلا، برندهای جدید که توانستند در سطح جهانی مطرح شوند، معدود بودهاند. آنها که موفق شدند، همچون تویوتا و نیسان در ژاپن و هیوندایی-کیا در کره جنوبی، متکی به حمایتهای دولت و بازار داخلی صیانت شده [از رقابت خارجی] بودند.
هفته نامه اکونومیست؛ ۲۲ آوریل ۲۰۲۳
بله عزیزان!
نیسان و تویوتا و هیوندایی و کیا، محصول دست نامرئی آدام اسمیت و اقتصاد بازار و عدم مداخله دولت در اقتصاد نیستند. محصول حضور پررنگ دولت در مقام حامی، هادی و ناظرند. پیشرفت نیز یک فرآورده نیست که دفعتا و یک شبه به دست آید، یک فرآیند است که باید طی کرد.
@syjebraily
اگر تقاضای احتیاطیِ ارزِ بنگاهها (برای واردات مواد اولیه و قطعات) و افراد (برای خدمات) برآورد و تدابیری برای مدیریت آن اندیشیده شود، تقاضای سفته بازی ارز هم تا حدود زیادی کنترل شده و نوسانات قیمت ارز کمتر میشود.
مدیریت بازار ارز #سخت_نیست، کافی است از #توهم فاصله بگیریم.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
چقدر دلم میخواد شبیه اون هپی هایی باشم که با رفتار یه متغیر (اون هم رفتار گذشته اون متغیر)، همه بازارها را تحلیل میکنند.
*اطلاعات زیاد، تحلیل و تصمیم گیری را سخت میکند.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
تنها شرط موفقیت در مدیریت بازار ارز و بازگرداندن #اقتدار سیاستگذار👇
بانک مرکزی با ادامه؛
-پیمان سپاری ارزی 100% و بازگشت همه منابع ارزی کشور به چرخه
-مدیریت دقیق طرف تقاضای ارز
-تقویت ذخایر ارزی کشور
وزارت صمت با تداوم؛
-نظارت دقیق بر ثبت سفارش ها
-کنترل قیمتها و تنظیم بازار
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
این عدد در لایحه برنامه هفتم برای چه چیزی در نظر گرفته شده؟👇
60.000.000.000.000.000 تومان
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
💠رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس پس از ۵ سال هرج و مرج و به بازارسپاری در بازار ارز هنوز مشکلات را به گردن شناور نبودن و کنترل! نرخ ارز می اندازد.
🔹 نرخ ارز نه تنها شناور که روی فضا سیر می کند. در فقط ۵ سال اخیر به اندازه ۱۰۰ سال قبل از انقلاب و ۳ برابر ۸ سال جنگ قیمت ارز بالا رفته است.
🗣احسان سلطانی
🆔@Economy_tweet
آقای دکتر فرزین @mrfarzin_ir لطفأ در ادامه سیاستهای درست تان، به "بازار بازی" هم خاتمه دهید.
وقتی طرف عرضه ارز بصورت برونزا محدود شده و طرف تقاضای ارز بدلایل ساختاری از انعطاف لازم برای واکنش به تغییر قیمت ارز برخوردار نیست، استفاده از مکانیزم بازار برای کنترل قیمت ارز، #توهم است.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
جواب مهندس علی آبادی (وزیر صمت) به دریافت حقوق 600 میلیونی چی بود؟ #حقوق_نجومی
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
..... نکته نگران کننده تر این است که اگر واردکننده مدعی واردات از محل «بدون انتقال ارز»، نتواند ارز خود را از خارج کشور تأمین کند، عملا وارد بازار آزاد شده و این بازار را بزرگ تر خواهد کرد. در واقع، تقاضای بزرگی را برای منابع بازار آزاد که عمدتا از محل قاچاق کالاها به خارج کشور، تخلف از پیمان سپاری ارزی و مانند آن تأمین می شود، فراهم می کند. در این حالت باید گفت که مدعیان واردات خودرو از محل «بدون انتقال ارز» بدنبال خرج کردن ارزهایی هستند که با تخلف از قوانین بدست آمده اند. در این حالت، این روش تأمین مالی واردات خودرو، راه فراری برای متخلفان بزرگ ارزی تلقی می شود.
متن کامل در 👇
https://qudsonline.ir/x9wL4
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
متأسفانه طوری در #دولت_سیزدهم دریافت حقوق های 100 میلیونی و به بالای مدیران عامل و اعضای هیات مدیره شرکتهای دولتی یا وابسته به دولت، عادی شده که انگار #حقوق_نجومی فقط پروژهای برای زدن دولت روحانی بود.
آقای رئیسی بیشترین پرداختها در شرکتها صورت میگیرد بخصوص شرکتهای شترمرغی.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
پیام رسیده به کانال برای تعطیلی شنبه بجای پنجشنبه 👇👇
"گمرک در کلیه مرزهای شلوغ و پرتردد میتواند شبانه روزی و سه نوبته شود و اکنون نیز برخی گمرکها اینچنین است. مذاکرات شفاهی حضوری و تلفنی هم میتواند توسط واحدهای بازرگانی در هر ساعت شبانه روز انجام شود و جمعه و غیر جمعه ندارد ضمن اینکه در حال حاضر هم اختلاف افق ما با چین و ژاپن و آمریکای جنوبی و شمالی به علت اختلاف افق زیاد در ساعات کاری دو طرف صورت نمیگیرد.
نکته دیگر اینکه امروزه بیشتر ارتباطات به صورت غیرآنلاین صورت میگیرد و این هم میتواند در صورت نیاز توسط معدود کارمندان و مدیران ذیربط در ساعات مورد نیاز انجام شود.
آخرین نکته اینکه کل حجم معاملات و قراردادهای خارجی ما چه حجم از کل اقتصاد را شامل میشود که این همه تغییر فرهنگی را بر جامعه تحمیل کنیم؟"
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
پیام رسیده به کانال در مورد تعطیلی شنبه بجای پنجشنبه 👇
"سلام آقای دکتر.
در مورد موضوع تعطیلی شنبه بجای پنجشنبه؛ فارغ از کاهش ساعت کار کارکنان دولت و میزان اثر این سیاست نمایشی در تسهیل تجارت...
باید گفت: که با این مدل، جمعه جای پنجشنبه رو میگیره و قسمت اعظمی از بخش خصوصی و آزاد، جمعه ها تا ظهر سرکار خواهند بود. پس در عمل با اتخاذ این تصمیم، جمعه به حاشیه میره...
نمیدونم روی پیوست فرهنگی این طرح ها هم فکری میشه؟؟
و آقایون متوجه هستند یا خیر!!
توضیح بیشتر اینکه؛ روزهای تعطیل بخش خصوصی و آزاد، تابع بخش دولتیه؛
با این تفاوت که روزهای تعطیل قسمت اعظمی از این بخش، هیچ وقت دو روز در هفته نیست و حداکثر 1.5 روز هستش...
که طبیعتا اگه جمعه و شنبه، تعطیل باشه؛ جمعه، روز کاری خواهد بود..."
آقای رئیس جمهور
سلام علیکم
براساس برخی برآوردها، رقم #قاچاق حدود 20 میلیارددلار یعنی حدود 20% تجارت و 35% صادرات کشور است.
جدای از اثرگذاری این حجم قاچاق بر بازار #ارز و از آن طریق بر #تورم، اثر منفی آن بر #رشد_اقتصادی کشور نیز قابل توجه است.
با این وجود و با وجود الزام قانونی* مبنی بر تشکیل حداقل دو ماه یک بار جلسات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حضور جنابعالی یا نماینده ویژه تان، متأسفانه طی دو سال گذشته تنها یک جلسه ستاد با ریاست جنابعالی تشکیل شده است. این در حالی است که امروز در عرصه اقتصاد، کمتر موضوعی به اهمیت مبارزه با قاچاق وجود دارد.
*مستندات👇
ماده 3 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز
تبصره۲ـ آیین نامه مربوط به نصاب رسمیت و اتخاذ تصمیم در جلسات ستاد و نحوه تشکیل و اداره جلسات و نیز ساختار سازمانی و تشکیلات اداری و مالی و شرح وظایف تفصیلی دبیرخانه ستاد، توسط ستاد تهیه می شود و ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجراءشدن این قانون به تصویب هیأت وزیران می رسد.
تبصره۳ـ رئیس جمهور یا نماینده ویژه وی که ظرف یک ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون منصوب می شود، حداقل هر دوماه یک بار مکلف به برگزاری جلسات ستاد می باشد.
جلسات ستاد با حضور رئیس جمهور و یا نماینده ویژه وی به عنوان رئیس جلسه و رعایت ترتیبات مقرر در آیین نامه موضوع تبصره (۲) این ماده رسمیت می یابد.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
گفته میشود "مکانیزم قیمت عین بولدوزر ساختارهای ناکارآمد را بهم ریخته و دوباره ساختار جدید کارآ می سازد"
عرض کنم که؛
عرضه کل اقتصاد نسبت به قیمت بسیار کم کشش است. تحریم و محدودیت های تجاری و ورود سرمایه، این کم کششی را افزایش داده است. لذا حتی اگر با رهاسازی قیمت ها، ساختارها بهم ریخته و دوباره بازسازی شوند، دوره ساخت بسیار طولانی و دردناک خواهد بود و بعید بنظر میرسد به انتها برسد.
همه این موارد در شرایطی است که پس از آن ساخت و ساز پرهزینه و درد، آرامشی برقرار باشد والا نقطه سر خط.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
با واردات خودرو به 2 دلیل "محدودیت منابع ارزی" و "توان ساخت داخل" مخالفم.
ولی اگر روزی به هر دلیلی بنا بر واردات خودرو شد باید فقط خودروهای عمومی کم مصرف مانند تاکسی هیبریدی، اتوبوس و کامیون کم مصرف برای جایگزینی با پرمصرف ها وارد شود و همه ارز مورد نیاز واردات از محل صرفهجویی ایجاد شده در مصرف سوخت و با صادرات سوخت صرفه جویی شده، بازپرداخت شود.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
هدایت شده از پایگاه خبری تحلیلی بازارنیوز
27.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥بازارهای اسلامی میتوانند برای ما راهگشا باشند
🔸دکتر غلامی با تاکید بر بازار پرجمعیت کشورهای اسلامی برای ما، ارتباط اقتصادی با این کشورها را راهگشا برای ایران دانست.
@Bazarnews_official