🔰 بسیج دانشجویی و انجمن علمی اقتصاد اسلامی دانشگاه قم برگزار می کنند:
💯 سلسله نشست های اقتصادی «حرف نو»
⛔️ بررسی ابعاد پنهان اقتصاد ایران
⁉️ محلی برای پاسخ به سوالات اقتصادی که ذهنتان را درگیر کرده:
〽️ چرا اقتصاد ایران به ثبات نمی رسد؟
📊 چرا تورم کنترل نمی شود؟
🧐 راهکارهای بهبود اوضاع اقتصادی چیست؟
✅ عدالت اقتصادی چیست؟
📍 دانشگاه قم، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، سالن شهید صدر
📆 پاییز و زمستان 1402
📜 به همراه اعطای گواهی معتبر شرکت در دوره
#حرف_نو
#بسیجدانشجوییدانشگاهقم
🌐 @QomBasij
#عدالت_پژوهی
#افلاطون
افلاطون (۴۲۷ق.م تا ۳۴۷ ق.م) دیدگاههای خود را دربارۀ عدالت عمدتاً در کتاب جمهوری آورده است. این کتاب شامل ده بخش بوده و ساختار آن بهصورت گفتوگوهای سقراط با دیگران است. افلاطون در ضمن این گفتوگوها به نقد دیدگاههای مختلف دربارۀ عدالت که در یونان آن زمان رواج داشت میپردازد و نهایتاً دیدگاه خود را از زبان سقراط بیان میکند. او عدالت بهمعنای ادای دین و رساندن حق به حقدار را با این مثال نقض میکند که برگرداندن اسلحهای که نزد شما امانت است به صاحب آن زمانیکه دیوانه شده است، عادلانه نیست (جمهوری، ۷). همچنین افلاطون در رد این نظریه که عدالت همان نفع قویتر است اینگونه استدلال میکند که حکمران از آن حیث که حکمران واقعی است در ادارهٔ کشور هیچ چیز را نباید در نظر داشته باشد جز نفع کسانی که در تحت حکومت او قرار دارند. در نگاه او، حکمرانی نوعی فن است و هیچ فنی از حیث اثر خاص همان فن، چیزی عاید صاحب فن نمیکند، بلکه باید آن اثر را با اثر دیگر یعنی کسب مال که میان همهٔ فنون مشترک است، جمع کنیم: «در همهٔ فنون و هنرهای فردی، باید میان اثر خاصی که از هر کدام از آنها حاصل میشود و هر کدام به سبب آن اثر، فن یا هنر نامیده میشود از یک سو، و فن پولدرآوردن که همهٔ هنرها و فنون در آن مشترکند از سوی دیگر، فرق نهاد.» (جمهوری، ۲۳). نتیجهٔ فن پزشک تندرستی است و نتیجهٔ فن معماری ساختمان و نتیجهٔ فن حکمرانی خدمت به مردم.
افلاطون ریشه عدالت را به فضائل برمیگرداند و بر این باور است که «فضیلت هر چیزی کاری است که آن چیز در نهایت درستی آن را انجام میدهد. فضیلت چشم، دیدن و فضیلت کارد بریدن است و فضیلت روح اندیشیدن، شور و حکومت است… عدالت فضیلت روح است و ظلم، فساد روح. انسان عادل خوب زندگی میکند و خوشبخت است و انسان ظالم بد زندگی میکند و بدبخت است» (جمهوری، ۳۳و۳۴).
افلاطون اصل تساوی استعداد را از ریشه و بنیان باطل میشمرد و بر این عقیده است که خود طبیعت نه تنها این تساوی را برای انجام کارهای گوناگون از مردم دریغ کرده است، بلکه حتی در استعداد فطری آنان برای کسب فضایل انسانی نیز فرق قائل شده است (فاستر، 1358: ج 1، ص 125). بنابراین، پایگاه و موقعیت سیاسی شهروندان با هم فرق دارد و این فرق ناشی از تفوق فضیلت در طبقات بالاتر است.
«از میان شما آنانکه لیاقت حکومت بر دیگران را دارند، خداوند نهاد آنان را به طلا سرشته است و بنابراین، آنها پربهاترین افرادند و اما خداوند در سرشت نگاهبانان نقره بهکار برده و در سرشت برزگران و سایر پیشهوران آهن و برنج و چون اصل و مبدأ شما یکی است معمولًا فرزندان شما مانند خودتان خواهند بود.» (جمهوری، ۹۴)
براساس این نگرش، پیکرۀ جامعه از طبقات سه گانۀ ذیل تشکیل میشود: 1. زمامداران؛ 2. جنگجویان یا نگاهبانان؛ 3. برزگران، صنعتگران و تولیدکنندگان.
درمجموع میتوان گفت عدالت اقتصادی از نظر افلاطون دو عامل اساسی دارد:
1. تقسیم کار بین طبقات پایین دست: هر کس فراخور استعدادش کاری بر عهده گیرد و آن را خود انجام دهد، نه اینکه بهعهدۀ دیگری واگذارد، و از این طریق درآمدی را به خود اختصاص دهد.
2. الغای مالکیت خصوصی دربارۀ ثروت و نوعی اشتراکیت بین حکمرانان: از نظر او قدرت اجتماعی و دولتمردان ممکن است زمینۀ ظلم اقتصادی و سرانجام جنگ طبقاتی و آسیبپذیری جامعه را فراهم سازد (آقانظری، ۱۳۸۳).
اگرچه افلاطون، مبنای کنش عادلانه را برخورداری از فضیلت میداند و انسان عادل را مترادف با انسان فاضلی میداند که از رذائل اخلاقی منزه شده است، اما در نظریۀ اجتماعی عدالت، با پیونددادن فضیلتها در چارچوب نظام طبقاتی جامعه، به نوعی درجهت حفظ ترتیبات اجتماعی موجود و توجیه آنها گام برمیدارد. مفروضگرفتن جایگاه طبقاتی موجود و ارتباطدادن آن با سرشت هر انسان، چندان قابل دفاع نیست.
🆔 @DrSaeedi
🖋 #ناترازی، مفهومی نامفهوم!
🔸 چند ماهی است در رسانههای جمعی، عبارت ناترازی بسیار پربسامد شده است و طوری این واژه بر مباحثات اقتصادی و سیاسی سایه افکنده که کمتر کسی درباره اصل و ریشه این اصطلاح تأمل میکند و عموما درباره محاسبات عددی و تکنیکهای مقابله با آن سخن میگویند.
🔸 با این حال، وقتی دقیقتر به مفهوم ناترازی میپردازیم، میبینم این مفهوم ابهامات زیادی دارد تا جایی که نمیتوان آن را به تنهایی حاوی دلالتی خاص دانست. آیا منظور از ناترازی، کسری است یا مازاد؟ در چه مقطع زمانی؟ در چه بازاری و برای چه نوع محصولی و در چه بخشی؟
🔸 وقتی مفهومی آنقدر گستره معنایی داشته باشد که همه چیز را و در همه جا شامل شود، آن مفهوم بیخاصیت خواهد شد. اگر همه جا در اقتصاد ایران ناترازی هست، پس ناترازی دیگر مسأله نیست، بلکه ناترازی را باید به ناترازی خوب و بد تفکیک کرد و صرفا به ناترازیهای بد پرداخت و این معیار خوب و بد، خود منشأ مباحث پیچیدهای است.
🔸 ناترازی به خودی خود، مفهومی حسابداری است نه اقتصادی و کسانی که دم از ناترازی میزنند یا واقعا هیچ تئوری اقتصادی ندارند یا اینکه تئوری خود را پشت این اصطلاح خنثی پنهان میکنند.
🔸 اگر مراد از رفع ناترازی همان ایده مخرب و زیانبار #گرانکن است، طرفداران آن، پرده و نقاب #علم_اقتصاد را کنار بزنند و صریحا ایده خود را مطرح و از آن دفاع کنند. برای این عده فقط ارجاعی میدهم به تجربه تاریخی #گرانسازی در کشور که در سه دهه اخیر بارها تکرار شده و نه تنها همان ناترازیهای حسابداری را هم برطرف نکرده بلکه باعث تشدید عدمتوازنها و شکاف طبقاتی و گسترش بیعدالتی و حتی نابودی کارایی و رشد شده است.
🔸 چالش اصلی دولت در جامعه امروز ما، فقدان اعتبار عمومی و نبود اقتدار سیاستگذاری است و متاسفانه بارها شاهد این بودهایم که هر گاه دولت به سمت افزایش اقتدار و اعتبار عمومی حرکت کرده، طرحهای گرانسازی حاملهای #انرژی و #کالاهای_اساسی روی میز سیاستگذار قرار میگیرد و با انواع توجیهها دولت را تحت فشار قرار میدهند تا دست به این ناعقلانیت بزند.
🔸 آنان که دم از ناترازی نظام بانکی میزنند و از مداخلههای دولت در نرخها و تسهیلات بانکی انتقاد میکنند، چرا از خود نمیپرسند که آیا از زمانی که #ساختار معیوبی به نام #بانکداری_خصوصی در کشور ایجاد شد، همان ناترازیهای حسابداری بانکها کمتر شده یا بیشتر؟ بانکهای خصوصی که با این همه نظارت و تکلیف دولتی، منابع عمومی را که از حق #خلق_پول به دست آوردهاند برای منافع شخصی سهامداران و برای مالسازی و سفتهبازی و بنگاهداری استفاده میکنند، اگر آزاد و رها گذاشته شوند معلوم نیست چه بر سر اقتصاد ملی میآورند. آیا به این فکر کردهاید که با چه مجوزی بانک خصوصی حق خلق پول پیدا کرده و با دست کردن در جیب مردم، ثروتهای ملی را غارت میکند؟
🔸 حل مشکل اقتصادی کشور در گرو اصلاح ساختارها و چارچوبهای فاسد است و این امر بدون اقتدار و اعتماد عمومی به دولت امکانپذیر نیست. با اصطلاح موهوم و جعلی #ناترازی به دولت و مردم آدرس غلط ندهید!
🆔 @DrSaeedi
امروز مجلس کلیات لایحه بودجه را رد کرد. یکی از نمایندگان اقتصادخواندۀ مجلس هم استدلال کرده که اگر نرخ ارز پایه را از ۲۸۵۰۰ به حدود ۳۷۰۰۰ تومان افزایش ندهیم، دولت نمیتواند درآمد کافی برای تامین مخارج را داشته باشد.
این افزایش میتواند درآمدهای دولت از محل تسعیر نرخ ارز را افزایش دهد اما قطعا مخارج دولت را خیلی بیشتر افزایش میدهد و درنتیجه، کسری بودجه را بیشتر میکند.
این پیشنهاد نهتنها تکراری و فاقد هرگونه نوآوری و خلاقیت است که بارها در سه دهه اخیر تکرار شده و نتیجه آن وضع فعلی اقتصاد است.
بهتر است به جای افزایش نرخ ارز یا فشار بر دولت برای کاهش هزینهها، عامل اصلی تورم یعنی خلق پول خصوصی را چاره کنیم.
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از کانال معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه قم
نشریه صاد شماره (3)پائیز 1402.pdf
8.12M
3⃣ سومین شماره از نشریه علمی-اقتصادی "صـــاد"
📌 پاییز ۱۴۰۲
صنعت خودروسازی
🔺صنعت خودروسازی در ایران
🔸خودرو چگونه گران شد؟
🔹آیا واردات خودرو راهکار مناسبی است؟
👤 مدیر مسئول: علی رحیمی
👤 سردبیر: محمدهادی غنچی
◽معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه قم
@moavenat_farhangi_qom
📉علم غیرواقعنما📈
👈 گزارهها بدون هیچگونه شواهدی، مفروض پنداشته میشوند و نتایج منطقی حاصل از آنها لزوماً اشتباه است.
Thomas Love Peacock, Crotchet Castle, 1831.
🔸 منطق روششناختی اقتصاد ریاضی که امروز خود را پشت نقاب علم اقتصاد پنهان میکند از مجموعهای از اصول موضوعه و فروض سادهشده استفاده میکند مانند اینکه «افراد دنبال حداکثری مطلوبیت شخصی خود هستند» یا «افراد میتوانند تمام کالاها را به صورت کامل، بازتابی و متعدی، رتبهبندی کنند» یا «بازارها دارای شرایط رقابت کامل (آزادی ورود و خروج از بازار، اطلاعات کامل، همگنی کالاها و...) هستند» و سپس با استفاده از منطق صوری (ریاضیات) به نتایجی میرسند که با فرض نداشتن هیچگونه مغالطه صوری در محاسبات ریاضی، نظریههای اقتصادی را شکل میدهند که منطقاً به همان میزان که مفروضات آنها غیرواقعی و سادهانگارانه هستند، این نتایج هم غیر واقعی و سادهانگارانهاند.
🔸 اگرچه کسانی مثل فریدمن تلاش کردهاند آنچه را #اقتصاد_اثباتی میدانند از این مخمصه نجات دهند و ارزیابی نظریات اقتصادی را صرفاً به نتایج آنها موکول کنند و فروض را از بوته نقد خارج کنند، صرفنظر از ابتذال فلسفی آنها، در نهایت نتوانستهاند نظریات بهاصطلاح علم اقتصاد را از رنگ و لعاب ارزشی و هنجاری پاک کنند.
🔸 آنچه امروزه به عنوان #علم_اقتصاد_محض یا #اقتصاد_نظری در دانشگاههای ما تدریس میشود نه تنها ارزشخنثی، جهانشمول و عقلانی محض نیست که صرفاً محتوی استدلالهایی مناقشهبرانگیز و انتزاعی و بعضاً مغالطهآمیز در دفاع از #نظام_سرمایهداری است که خود را در پس پرده #بازار_آزاد پنهان کرده است.
#پینوشت
از باب دفع دخل مقدر، نه هر بازاری بازار آزاد رقابتی است و نه هر نظام غیرسرمایهداری فاقد بازار، بلکه هر نظام اقتصادی بازار خاص خود را میسازد.
🆔 @DrSaeedi
🎙افزایش دستمزد و چالش تورم
📞 مصاحبه دکتر علی سعیدی عضو گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه قم با قدس آنلاین
🔸 تورم در کشور ما بیماری مزمنی شده که چندین سال است اقتصاد ما آن را تجربه میکند و دلایل بنیادینی دارد که اصلیترین آن به نظر من مسائل ساختاری اقتصاد به طور خاص نظام بانکی ماست که از طریق خلق پول بیضابطه در بانکهای خصوصی و توزیع نامتوازنش دارد تورم ایجاد میکند.
🔸 سال گذشته در گزارش اتاق بازرگانی، دامنه سهم دستمزد در هزینههای بنگاه بین ۴درصد تا ۳۲ درصد بود. بر این اساس، به طور میانگین حدود ۱۷ درصد از هزینههای تولید مربوط به دستمزد نیروی کار است.
🔸 در مسأله افزایش دستمزدها، دولت تکلیف قانونی دارد که ابتدای هر سال باید حداقل دستمزد را به اندازه تورم افزایش بدهد. این تکلیفی قانونی است و اصلاً کاری به این ندارد که سهم دستمزد در صنایع چقدر است و آیا تورم خواهد داشت یا نخواهد داشت. منتها دولتها معمولاً این کار را نمیکنند و افزایش دستمزدی که میدهند، کمتر از نرخ تورم است.
🔸 ابتدای سال ۱۴۰۱ کف دستمزدها ۵۷ درصد افزایش پیدا کرد؛ ولی متوسط دستمزد ۳۰درصد افزایش یافت. اگر دستمزدها ۳۰درصد افزایش نمییافت، افزایش حداقل ۲۰ درصد اجتنابناپذیر بود و کسی بر سر آن بحثی نداشت. پس سوال اصلی این بود که این ۱۰درصد اضافه چقدر اثر تورمی دارد.
🔸 با توجه به اینکه سهم دستمزدها در هزینههای تولید در کل اقتصاد حدود ۱۷درصد است، ۱۰درصد افزایش بیشتر در دستمزدها، هزینههای تولید را تنها ۱.۷ درصد افزایش میدهد! این را هم باید اضافه کرد که افزایش هزینه تولید لزوماً با تناظر یکبهیک منجر به رشد قیمتها و تورم نمیشود و سایر عوامل اقتصادی از جمله عوامل طرف تقاضا و متغیرهای پولی بیشترین اثر را بر تورم دارند در جای خود قابل بررسی است.
🔸 این را هم باید افزود که این افزایش دستمزد در واقع یک عمل واکنشی بوده؛ زیرا دستمزدی که ابتدای سال برای کارگر در نظر گرفته شده، با تورم قدرت خریدش کاهش یافته است افزایش دستمزدها در واکنش به تورم سال جاری رخ میدهد تا کارگر قدرت خرید سال گذشته خود را پیدا کند.
🔸 این را هم اضافه کنم که وقتی به نیروی کار دستمزد بیشتری میدهیم، کارگر با این دستمزد به دنبال خرید زمین و دلار یا سرمایهگذاری در بورس نمیرود بلکه میخواهد نیازهای ضروریاش را تأمین کند. اینها همه در بازار، تقاضای مؤثر برای بنگاههای تولیدی ایجاد میکند که بیشتر آنها دارند زیر ظرفیت کار میکنند. پس اتفاقاً افزایش دستمزدها میتواند اقتصاد را از رکود خارج و وارد رونق کند بدون اینکه تورم خاصی ایجاد کند.
🔸 با این تحلیل، باید بپرسید چه جریانی در اقتصاد از افزایش دستمزد کارگران اژدهایی درست کرده که سیاستگذاران را بترساند و در پس این آدرس غلط و عملیات روانی، چه چیزی را میخواهند پنهان کنند؟ آیا ذینفعان به دنبال سرپوش گذاشتن بر خلق پول و بنگاهداری بانکهای خصوصی به عنوان اصلیترین عامل تورم نیستند؟ والله اعلم...
🔗 https://qudsonline.ir/xb3WZ
🆔 @DrSaeedi
زن ملکهٔ اقتصاد-22آذر-نهایی.pdf
3.84M
«زن، ملکهٔ اقتصاد»
نگاهی به نقش زن در اقتصاد خانه و جامعه با الگوگیری از حضرت زهرا علیهاسلام
ج۱: اسوهٔ حسنه
ج۲: زن، ملکهٔ اقتصاد
ج۳: اینجا حرم است
ج۴: تربیت اقتصادی خانه
ج۵: زن، مصلح اجتماع
🆔 @DrSaeedi
🔴 از کرملین تا تتلو....
⏪در دو هفته خبرهای خوبی که باید صدر اخبار تمام رسانه ها و فضای مجازی کشور باشد میتوانست اخبار زیر باشد:
▪️استقبال گرم یک ابرقدرت از رئیسجمهور ایران
▪️ساخت بزرگترین پل غرب آسیا در کرج
▪️ارسال کپسول زیستی به فضا
▪️پرواز اولین جت آموزشی تمام ایرانی
▪️ساخت ناوچه جنگی دیلمان
▪️تحویل انبوه پهپاد راهبردی کرار به ارتش
▪️و.....
⏪اما کدام خبرها بیشترین حجم رسانه و فضای مجازی کشور را به خود اختصاص داد؟
▪️بازگشت تتلو
▪️ساسی مانکن
▪️مجید بوقی
▪️چای دبش
▪️توماج صالحی
این یعنی ما در حصر رسانه ای هستیم و دشمنان اولویت های رسانه ای ما را مشخص میکنند. آیا وقت خانه تکانی و بازسازی ساختار رسانه ای کشور فرا نرسیده؟
تا کی باید کار رسانه و فضای مجازی کشور دست مشتی عناصر ناکارآمد و پوسیده باشد؟
ـــــــــــــــــــــــ
🚨اخبار تخصصی جبهه مقاومت
@moghavematnews_ir
🆔 @DrSaeedi
31.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سرمایهداری از آنچه فکر میکنید به شما نزدیکتر است!
فروشگاههای #بزرگ_مقیاس به اضافه #بنگاهداری_بانکها به اضافه #رانت_های_دولتی به اضافه #تبلیغات_بازرگانی، ارکان اصلی نظام سرمایهداری رانتی-غارتی در کشور هستند که نه به نظام ولایت فقیه، نه جمهوری اسلامی و قانون اساسی و نه حتی منافع ملی و عموم مردم وفادار نبوده و برای تکاثر ثروت خود، از هیچ عملی فروگذار نیستند. در فتنهها و اغتشاشها هم صفبندی باسابقههای آنها علنی شده و تازهواردها هم به تدریج در فتنههای بعدی آشکار میشوند.
آن وقت دانشکدهها و رسانههای همین چپاولگران، انگشت اتهام تورم و بیکاری را به سوی آن بخش از حکومت روانه میکنند که در برابر این چرخه اقتصادی-فرهنگی-سیاسی ایستاده است و با سیاستهای کنترلی خود، تا حدی آن هم نه خیلی زیاد، میخواهد منفعتی را هم برای مردم تضمین کند.
همه کسانی که به نوعی از #گرانسازی حمایت میکنند و سیاستهای کنترلی دولت از نظارت بر بازار و تعرفه و مالیات گرفته تا قیمتگذاری دستوری را نقد میکنند و خواهان کنار رفتن دولت و آزادشدن پولآشامان سرمایهداری هستند، در این ظلم فاحش شریکاند، چه دولتی باشند و چه مجلسی و چه خبرنگار و استاد و معلم و معمم و...
#پینوشت
اینکه دولت را یک کل یکپارچه بدانیم یا همینطور بازار را، چیزی جز خاماندیشی نیست. تقابل دولت-بازار مربوط به ما نیست، آن را بخشهایی از بازار درست کردهاند که بخشهایی از حکومت را مانعشان هستند از سر راه بردارند. دقت کنید که در اقتصاد اسلامی، اصالت با عدالت و اعطای حقوق آحاد مردم است و هردوی دولت و بازار مکلف به عدالت هستند.
🆔 @DrSaeedi
این لیست قیمت همان خودروهای وارداتی است که با هیاهوی رسانهها قرار بود برای طبقه متوسط و در رقابت با خودروهای تولید داخل وارد کشور شود تا بازار خودرو تسکین پیدا کند.
کدام طبقه متوسط یا ضعیف میتواند این خودروها را بخرد؟ حجم این واردات چقدر است که بتواند تقاضای سالانه بیش از یک میلیون خودرو را تامین کند؟ چه کسانی از این واردات منتفع میشوند؟ چه میشود که سیاستگذاران ما زیر بار چنین تصمیماتی میروند؟ تکلیف تولید داخلی چه میشود وقتی تولیدکنندگان خودرو در رقابتی شوم با وارداتچیها به دنبال واردات خودروی ساختهشده نهایی میروند؟
مشکل صنعت خودرو یک راهحل دارد و آن آزادسازی تولید در مقیاس کوچک یا به تعبیر دقیقتر، مردمیسازی صنعت خودرو است.
🆔 @DrSaeedi
📌دفتر مدلسازی اقتصاد ایران با همکاری اندیشکده قصد و انجمن علمی معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار میکند:
🔷️ کارگاه آشنایی با روشهای کاربردی در اقتصاد سنجی
(ویژه دانشجویان اقتصاد کارشناسی ارشد و سال آخر کارشناسی)
👤مدرس کارگاه:
محمد صادقی
(دانشجوی دکتری اقتصاد دانشگاه UIUC)
هزینه: ۲۰۰ هزارتومان
تخفیف برای دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام
زمان:
🗓 یکشنبه سوم دیماه
⏰ ساعت ۱۳ الی ۱۶
مکان:
📍دانشگاه امام صادق علیهالسلام، سالن شهید مطهری
📎 برای ثبتنام از طریق لینک زیر اقدام فرمایید:
http://B2n.ir/d95195
❌ مهلت ثبتنام: شنبه ۲ دیماه ❌
_
❇️ انجمن علمی دانشجویی معارف اسلامی و اقتصاد
🆔 https://ble.ir/isef_isu
🆔 @DrSaeedi
دکتر علی سعیدی
📌دفتر مدلسازی اقتصاد ایران با همکاری اندیشکده قصد و انجمن علمی معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام ص
توصیه میکنم دانشجویان اقتصاد این کارگاه را از دست ندهند.
🎙️مصاحبه خواندنی با دکتر توموکو شیمویاما (پرستو شادپیام) تاریخ نگار و ایرانشناس ژاپنی مقیم ایران
🔸 نگرش سرمایهداری لیبرالیستی غربی به انسان مثل کالاست و این نگرش در مورد زنها بیشتر است. انقلاب کبیر ایران در تضاد با نگرش سرمایهداری لیبرالیستی غربی حاکم بر جهان قیام کرد و هدفش تغییر این نگرش غلط حاکم در جهان بود و پیامش به صورت خلاصه این بود که: «انسان کالا نیست» ولی این موضوع در خود کشور ایران کمتر درک شده است.
🔸 انسان در مذهب شیعه، برخلاف ادیان دیگر اختیار دارد و جبرگرا نیست. همچنین شیعه پویا و دینامیک است و خودش را در هر شرایط زمانی جدید، احیا و نو میکند و دگماتیست نیست. در مذهب شیعه مفهوم خدا کاملاً ایرانی و جهان شمول و خیلی مهربان و عادل است و در همه جا حضور دارد، در صورتیکه مفهوم خدا در مذاهب دیگر تحت تأثیر فرهنگ قومی ـ قبیلهای سامی، به معنی جبار تلقی میشود.
🔸 آنچه در جامعه امروزی ایرانی دیده میشود با تاریخ، تمدن، فرهنگ و هویت ایرانی ـ اسلامی، منافات آشکار دارد و از طرف دیگر به هیچ وجه نشانی از مدرنیسم و مدرنیته ندارد. ژاپنیهای عملگرا در دوران میجی همزمان با دوران قاجار تصمیم گرفتند مدرن شوند، ولی هویت خویش و سنتیترین آداب و رسوم خویش را نگه داشتند و حتی لیبرالیسم آمریکایی را که متکی بر سرمایهسالاری و سودپرستی بود، قبول نکردند و به کارسالاری تغییر دادند و به خود آمریکاییها آموزش دادند.
🔸 حصر رسانهای در غرب به شدت وجود دارد و از آن مهمتر حصر علمی، پژوهشی، فرهنگی و گردشگری است که آن نیز وجود دارد. به عنوان مثال، ژاپنیها مانند غربیها اصلاً تفاوت بین شیعه و سنی را نمیدانند
🔸 پس از دوران دفاع مقدس، جامعه ایران به بهانه پیشرفت و مدرنیته و دوران گذار با سوء مدیریت حاکم، به یکباره دچار رانتخواری و فساد همه جانبه و دیوانسالاری مفرط و بیعدالتی گسترده و تظاهر و تقلب و ریاکاری شده است و این انقلاب بزرگ جهانی از مسیر اصلی خویش بازمانده است و گاه به عقب رفته است و اغنیا و اشقیا هر کاری که خواستند، انجام دادند و بدترین مدل ضد حبشری، فرهنگ سرمایهداری در ایران حاکم شده که در کمال تعجب از نظر اقتصادی نیز ضد تولید است و این به معنی فاجعه و نابودی است.
https://tn.ai/910295
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از مُنحطّ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #اقتصاددانزاتدان
قسمت اول: گران کن!
حرف مرد یکیه!
حرف اقتصاددانزاتدان هم یکیه!
👑 سخن بزرگان:
هنر این نیست که برای هر مشکلی یک راهکار بدی!
هنر اینه که برای هر مشکلی "یک راهکار" بدی!
🐪 شما تا حالا شنیدید یه اقتصاددان بگه قیمت یه چیز باید بیاد پایین؟ (به جز دستمزد کارگر)
مُنحطّ|ترجمان رسانههای لیبرال
💢 @monhaTT
هدایت شده از ستاد همکاری حوزه و وزارت اقتصاد
#سلسله_نشست_های_علمی_گمرک_و_تجارت_خارجی
🔴 کارگروه گمرک و تجارت خارجی ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت امور اقتصادی و دارائی با همکاری اندیشکده قصد و مرکز آموزش، تحقیقات و ظرفیت سازی گمرک جمهوری اسلامی ایران برگزار می کند:
#نشست_علمي_تخصصی
🔹 با عنوان : تجارت خارجی ایران در بخش کشاورزی، فرصت ها و چالش ها
🔹 ارائه کننده: دکتر مهدی عرفانیان
🔹 دبير علمی: حجت الاسلام دکتر محمد زارعی محمودآبادی
⏰ زمان: پنجشنبه 7 دی 1402 ساعت 8
📍مکان : ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت امور اقتصادی و دارائی واقع در اداره کل امور اقتصادی و دارایی قم - سالن کنفرانس حضرت معصومه (س)
🎥 همراه با پخش زنده از کانال ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت امور اقتصادی و دارائی:
🌐 https://eitaa.com/sahwa1
لینک ایتا جهت هماهنگی شرکت در نشست به صورت حضوری
https://eitaa.com/eco_islamic
#ستاد_همکاری_حوزه_علمیه_و_وزارت_امور_اقتصادی_و_دارایی
#کارگروه_گمرک_و_تجارت_خارجی
#اندیشکده_قصد
#مرکز_آموزش_تحقیقات_و_ظرفیت_سازی_گمرک.
🟢 ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت امور اقتصادی و دارایی
❇️https://eitaa.com/sahwa1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اقتصاد لیبرالیستی با سیاست و دین و شریعت کار دارد، با تربیت و فرهنگ کار دارد، با معماری و شهرسازی کار دارد، با سیاست خارجی و امنیت ملی کار دارد و در همه این عرصهها با اسلام تعارض دارد، آن وقت عدهای هنوز میپرسند آیا اسلام را به اقتصاد و جامعه و تربیت و معماری و شهرسازی کاری هست؟!
🆔 @DrSaeedi
🔰 انجمن های علمی اقتصاد و اقتصاد اسلامی دانشگاه قم با همکاری اندیشکده قصد و مجمع عالی اقتصاد مقاومتی برگزار می کنند🇵🇸
📝💯دوره آموزشی طراحی جنگ اقتصادی علیه صهیونیسم (1)
🛢 تحریم نفتی رژیم صهیونیستی
🕎 هرم اقتصاد صهیونیستی
🌀 جنگ ترکیبی علیه صهیونیسم
✅ با حضور:
🔸دکتر علی سعیدی
پژوهشگر اقتصاد نفت🔸حجت الاسلام دکتر سید محمدرضا رضی
پژوهشگر اقتصاد صهیونیسم🔸استاد حسین عباسی فر
پژوهشگر اقتصاد رسانه⏰ یک شنبه 10 دی 1402 ساعت 13 تا 17 📍دانشگاه قم، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، سالن جلسات نهاد رهبری 〰️〰️〰️〰️ 💠جهت ثبت نام لینک پرس لاین را تکمیل نمایید 🔻ویژه عموم برادران 📜 همراه با اعطای گواهی معتبر 🆔 @eghtesad_eslaami 🆔 @tesaq_eitaa
#کالازدایی
🔸 تبدیل جنبههای هرچه بیشتر زندگی انسانها به کالا به موازات تغییر شکل انتظارات ارزشها و هنجارهای ما برای همترازشدن با نیازهای کسب و کار از خصیصههای تاریخ سرمایهداری است.
🔸 جزء اساسی هر دیدگاه انتقالی جنگیدن برای بازپسگیری زندگیهایمان از بازارهای سرمایهداری است: اعلام اینکه سلامتی ما، اشتیاق ما به یادگیری و داشتن سقفی بالای سرمان نباید وابسته به توانایی پرداخت ما باشد. این چیزها باید جزء حقها باشد نه کالاها.
🔸 هر بار که حقی به کالا تبدیل میشود قدرت انگیزه سود برای تحت سلطه درآوردن زندگیهایمان افزایش مییابد.
در مقابل هر وقت پروژههای جمعی ما چیزهایی را از فضای بازارهای سرمایهداری حذف میکنند چنگال سرمایه داری روی زندگیهایمان را تضعیف میکنیم.
جنبشهای اجتماعی برای کالازدایی از برخی جنبههای زندگی مبارزهای طولانی کردهاند و برای برهههای کوتاهی هم موفق بودهاند...
پیامبران جدید سرمایه، نوشته نیکول اشاف، صفحه ۱۵۳
---------------------------------------
مهمترین نکته جالب توجه در این نوشته، راهکار رهایی از سلطه سرمایهداری و فرایند فزایندۀ کالاسازی است که در قرن هجدهم از زمین و کار و سرمایه به عنوان اصلیترین عوامل تولید آغاز شد و دامنه آن در قرن بیستم و بهویژه در دهههای اخیر به مدد گسترش جریان نئولیبرالیسم، به کالاسازی دانش و آموزش و بهداشت و امنیت و واگذاری مسأله تولید و توزیع آنها به بازار ظاهراً آزاد رقابتی منتهی شده است و با همین دستفرمان در آیندهای نه چندان دور به کالاسازی خانواده و تهماندههای فرهنگ اصیل انسانی چشم طمع دوخته است، اگرچه مسائلی مانند کالاسازی زن و بلکه نوع انسان، نه به صراحت بلکه در عمل از مدتها پیش آغاز شده و طرفداران حقوق زن و حقوق بشر، آگاهانه یا ناآگاهانه، در صف اینان قرار گرفتهاند.
شکلگیری جبهه مقاومت علیه سرمایهداری در منطقهای از جهان که بیشترین چالش را با سرمایهداری مدرن و اینک پسامدرن داشته اگر بتواند بشر امروز را از دام کالاسازی رهایی بخشد و الگوی جدیدی را براساس طرح انبیای راستین برای سعادت بشر ارایه دهد ( همان که امام #تئوری_اداره_جامعه مینامید) میتواند امیدبخش بشر خسته قرن بیست و یکم برای آیندهای روشن در فردای سرمایهداری باشد.
🆔 @DrSaeedi