اینتر پرت رمزگذاری رمزگشایی
توافق معنا در ذهن بین معلومات قدیم و جدید وزایش معنای جدید از مفهوم یا کلمه ی قبلی
پادواقعیت یا ساخت واقعیت
روش جوامع در ساخت واقعیت اجتماعی جان سرل:دولت و ازدواج
کنش خیالی تامپسون
نمایش و پشت صحنه ی گافمن
حاد واقعیت بودریار ، غیاب و نبود امر واقعی را پنهان میسازد. کسی متوجه این جا به جایی و این پنهانکاری نیست. در این حالت، حاد واقعیت، واقعیتر از امر واقعی میشود.
نظر مک لوهان مهم ترین اثر رسانه ها این است که بر عادات درک و تفکر ما اثر می گذارند. مفهوم نسبت های حسی به تعادل حواس ما اشاره می کند.
مردم ابتدایی بر تمام پنج حس تاکید داشتند (پویایی، لامسه، شنوایی، بینایی و چشایی)، اما فناوری و به ویژه وجود رسانه ها موجب شده است افراد یک حس را بیشتر از سایر حواس مورد تاکید قرار دهند.
مک لوهان می گوید چاپ بر دیدن تاکید داشت.
چاپ بر تفکر ما اثر داشت و آن را خطی، سلسله وار، منظم، تکراری و منطقی می ساخت.
چاپ به انسان اجازه می داد فکر را از احساس جدا کند.
تلویزیون در مقایسه با چاپ بر حواس بیشتری تاکید کرد. مک لوهان تلویزیون را رسانه ای بصری، سمعی و لامسه ای توصیف می کند. این رسانه بیشتر از چاپ، درگیرکننده و مشارکتی است.
فرض مک لوهان این بود که تلویزیون تعادل نسبت های حسی را که چاپ از میان برده بود، برقرار خواهد کرد.
در یک مقیاس بزرگتر، مک لوهان اظهار داشت:
تلویزیون ما را مجدداً به صورت قبیله در خواهد آورد. ما از دولت – ملت های مجزا دور می شویم و یک دهکده جهانی خواهیم شد.
محتوای رسانه مثل تکه گوشت تازه ای است که سارق با خود دارد تا نگهبان ذهن را منحرف کند.
یعنی اثرهای مهم رسانه از شکل آن ناشی می شود نه از محتوی آن.