1. به فرموده خمینی کبیر «محرم و صفر است که اسلام را 1400 سال زنده نگه داشته است»
2. انقلاب اسلامی مردم ایران و تشکیل و بقای نظام ج.ا نیز مدیون همین آئین مذهبی است
3. اکنون استراتژی ابلیس استحاله این آئین مذهبی است
4. نظام ج.ا باید به این استراتژی حمله کند و مانع از استحاله خود شود.
@Ebrahim_Nowrouzi
غلبه انباشت سبک زندگی بر رویداد جشن غدیر
1️⃣ در «پویاییشناسی سیستمها » (۱) مفهومی کلیدی وجود دارد به نام « انباشت » (۲) که بدون توجه به این مفهوم نمیتوان درک درستی از وضعیت یک سیستم خصوصا یک سیستم اجتماعی داشت و عدم توجه به این موضوع میتواند منجر به «غافلگیری استراتژیک» شود.
2️⃣ رویداد جشن عید غدیر موسوم به «مهمونی ده کیلومتری غدیر» که با اقتباس از مراسم پیادهروی اربعین در تهران و چند شهر بزرگ دیگر برگزار شد، ایده بسیار خلاقانهای است که میتواند به برجسته کردن عید غدیر در تقویم ایران شیعی کمک کند. پس از دومین تجربه موفق این رویداد و استقبال بینظیر مردم از آن، بحثهای مختلفی در بین شخصیتهای فکری و حتی جناحهای سیاسی پیرامون این موضوع شکل گرفت که کم و بیش در جریان آن هستید. اما آن چیزی که در این بحثها بیشتر برجسته شد نسبت دادن استقبال مردم از این رویداد و میزان دینداری آنها بود. گرچه قطعا رابطه معناداری بین استقبال مردم از این رویداد و دینداری آنها وجود دارد اما آن چیزی که میتواند به «غافلگیری استراتژیک» نظام منجر شود دقیقا از همین نقطه آغاز میشود.
3️⃣ یکی از معانی واژه «دین» عبارت است از «راه و روش زندگی» یا به اصطلاح امروزی «سبک زندگی». در واقع مسلمان بودن ـ نه مؤمن بودن ـ یعنی تسلیم دین اسلام شدن و پیاده کردن احکام و شریعت این دین ـ که مناسک دین را میسازند ـ در زندگی. بنابراین اگر سبک زندگی مردم منطبق با شریعت اسلام باشد این مردم دیندار هستند. در واقع دین سبک زندگی میسازد و البته از طرف دیگر این سبک زندگی است که دین میسازد.
حال اگر خوشخیالی و ساده اندیشی را کنار بگذاریم و میزان استقبال مردم از رویداد جشن غدیر یا تشییع حاج قاسم را به دینداری مردم ربط ندهیم باید ببینیم چه چیزهایی امروز سبک زندگی مردم جامعه ما را میسازد؟ و زیرنظامهای نظام جمهوری اسلامی از جمله نظام آموزشوپرورش، نظام آموزش عالی، نظام رسانهای، نظام فرهنگی و ... چه نقشی در ساختن سبک زندگی مردم ما دارند؟ آیا امروز شریعت دین است که سبک زندگی مردم را میسازد یا مواردی از قبیل شبکههای اجتماعی، فیلم و سریال، معماری، بازار محصولاتی که پیوست فرهنگی دارند از جمله پوشاک و ... .
4️⃣ حال به رویداد جشن غدیر برگردیم و تلاش برای برجسته کردن عید غدیر و همچنین آشنا کردن کودکان و نوجوانان با شخصیت امیرالمومنین(ع). با توجه با این نکته که یکی از ویژگیهای برجسته امیرالمؤمنین(ع) مقام «معرفت توحیدی» ایشان است (۳)، حال اگر این رویداد هر ساله با بهترین کیفیت هم برگزار شود کمکی به معرفت مردم نمیکند چرا که نظام جمهوری اسلامی در زیرنظام آموزش عالی، معرفت جوانان خود را با «دانشهای ذاتا مسموم » (۴)مخدوش میکند. بنابراین تا وقتی معرفت مردم غیرتوحیدی باشد نمیتوان انتظار داشت که با انجام مناسک دینی، آن جامعه، اسلامی شود چرا که مناسک به خودی خود به ایمان و اعتقادات شخصی که این مناسک را به جا میآورد کمکی نخواهد کرد.
5️⃣ به مفهوم انباشت برمیگردیم. در قرآن و متون دینی به واژه «ذکر» توجه بسیاری شده و به مؤمنین توصیه میشود که اهل ذکر باشند. ذکر در متون دینی یعنی دائم به یاد خدا بودن و از یاد خدا غافل نشدن. در واقع عنصر مداومت که در مفهوم ذکر وجود دارد باعث میشود که یک نوع از رفتار در وجود انسان انباشته و به مرور تبدیل به بخشی از شخصیت فرد شود. سبک زندگی نیز اینگونه عمل میکند. در واقع انباشته شدن مداوم مؤلفههایی که سبک زندگی افراد را شکل میدهند تبدیل به ملکات اخلاقی و رفتاری فرد میشوند و در این صورت این سبک زندگی است که بر مناسک موردی فرد مسلمان غلبه دارد و شخصیت وی را شکل میدهد. چه بسیار افرادی که در طول عمر خود بارها به سفرهای زیارتی از جمله حج، کربلا، مشهد و ... رفتهاند اما پس از چند روز حال و هوای معنوی خود را از دست داده و سرگرم روزمرگیهای قبل از سفر میشوند. دلیل این بازگشت به زندگی روزمره، این است که این حالات معنوی در فرد انباشته نمیشود و لذا مغلوب سبک زندگی خواهد شد.
❇️ بنابراین رویدادهایی از جمله جشن غدیر گرچه به اندازه خود در شکلگیری دینداری مردم مؤثر است اما در تقابل با هجمه سنگین سبک زندگی مغلوب خواهد بود.
_____________________
(1) System dynamics
(2) Stock
(۳) بیانات امام خامنهای در دیدار با مردم ایلام در تاریخ 1393/2/23
(۴) بیانات امام خامنهای در دیدار طلاب و فضلا و اساتید حوزه علمیه قم در تاریخ 1389/7/29
@Ebrahim_Nowrouzi
۱. مَثَل محکوم کردن و احضار کردن سفیر سوئد یا دانمارک (در پی اهانت به قرآن در این کشورها)، مثل مردی است که حین تجاوز به ناموسش فقط پایش را از خط قرمزی که متجاوزان برایش کشیده بودند چند بار آن طرفتر گذاشته بود.
۲. اسلامستیزان از ترس اشاعه #قدرت_نرم_اسلام است که مجوز چنین اهانتهایی را میدهند.
۳. اگر کشورهای اسلامی ذیل سازمان همکاری اسلامی، ید واحده میشدند، میتوانستند با نشان دادن #قدرت_نیمهسخت خود (تحریم سیاسی و اقتصادی) این کشورها را ادب کنند و آنها را به غلط کردن بیاندازند.
پی نوشت: تنها و تنها #قدرت است که میتواند وحشیهای به ظاهر متمدن اروپایی/آمریکایی ضد اسلام را رام کند.
@Ebrahim_Nowrouzi
جذب بیحجابان، شرابخواران، قماربازان و ... به مجلس عزای اباعبدالله توسط #مداحان_سلبریتی، همان نسخه #اسلام_آمریکایی و #اسلام_یزیدی و #اسلام_رحمانی است که امام حسین برای مقابله با آن به قتلگاه رفت و به قول شهید آوینی بر خلاف آنچه بسیاری میپندارند آخرین مقاتله ما نه با آمریکا بلکه با اسلام آمریکایی است، چرا که اسلام آمریکایی از خود آمریکا دیرپاتر است.
8.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«زیارت و عزاداری و محبت اهل بیت تا وقتی که هزینه نداشته باشد» یعنی #مذهبی_صورتی
یک عارضه، یک یگان
۱. یکی از اصول جنگ زمینی این است که مأموریت حفظ یک عارضه را بایستی فقط و فقط به یک یگان سپرد، چرا که اگر آن عارضه را به چند یگان بسپارید، هیچ کس مسئولیت اصلی را به عهده نخواهد گرفت و قطعا آن عارضه را از دست خواهید داد.
۲. مادامی که سی و چند نهاد و ارگان در حوزه عفاف و حجاب مسئولیت دارند، وضع جامعه ما در این مقوله بهتر از این نخواهد شد.
۳. فرماندهی انتظامی کشور با حجم انبوهی از مأموریتهای ریز و درشت، از جمله پلیس پیشگیری، پلیس راهور، پلیس آگاهی، پلیس مبارزه با مواد مخدر، فرماندهی مرزبانی، فرماندهی یگانهای ویژه، سازمان وظیفه عمومی، پلیس بینالملل و ... یکی از ارگانهای مسئول در این زمینه است و فارغ از اینکه چقدر میتواند مسئولیت خود را در این زمینه انجام دهد، ظاهراً تنها ارگانی است که به وظیفه خود (که آن هم برخورد سخت است) عمل میکند.
۴. به دلیل ماهیت این موضوع، و بیحیایی و سلیطهبازی هنجارشکنان در این امر ( و این واقعیت که نظام جمهوری اسلامی و کارگزارانش هر اندازه که در برابر فرهیختگی دشمنان خود کارآمد و فرهیختهتر است، در برابر بیاخلاقی و هرزگی مخالفان خود آسیبپذیر است، چون از موضع یک نظام دینی نمیتواند به بیاخلاقی تن دهد و همچون مخالفانش رفتار کند) تقریباً همیشه نیروهای انتظامی در موضع ضعف قرار میگیرند و با عملیات رسانهای دشمن در دادگاه اذهان عمومی محکوم میشوند(همانطور که در ماجرای مهسا امینی مشاهده کردیم)
۵. محکومیت نیروهای انتظامی کشور در اذهان جامعه، به وجهه فرماندهی انتظامی کشور (که باید یکی از مظاهر اقتدار نظام باشد) خدشه وارد میکند و باعث میشود اقتدارش در ماموریتهای اصلی خود از جمله استقرار نظم و امنيت و تامين آسايش عمومي و فردي، مبارزه با مواد مخدر، مبارزه با قاچاق، پيشگيری از وقوع جرم و كشف جرايم و ... کاسته شود.
۶. با وقوع انقلاب و تشکیل نظام جمهوری اسلامی، با تدبیر امام خمینی (ره) مدلی از حکمرانی توسعه یافت که در نظامات سیاسی دنیا بیبدیل بود و آن ایجاد برخی نهادهای به ظاهر مشابه ارگانهای موجود اما در باطن با مأموریتهای متفاوت، یکی برای حفظ و بسط #جمهوری_اسلامی و دیگری برای حفظ و بسط #انقلاب_اسلامی. از جمله این نهادها میتوان به تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به موازات ارتش جمهوری اسلامی، تشکیل کمیته امداد به موازات سازمان بهزیستی، تشکیل جهاد سازندگی به موازات وزارت کشاورزی، تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی به موازات وزارت فرهنگ و ... نام برد.
۷. یکی از این نهادها که در روزهای ابتدایی پس از پیروزی انقلاب با هدف پر کردن خلاء موجود در حوزه امنیت داخلی و حفظ انتظامات کشور برای پاسداری از انقلاب شکل گرفت کمیته انقلاب اسلامی بود که پس از یک دهه فعالیت به دلایل مختلف با شهربانی و ژاندارمری ادغام شد و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی بوجود آمد. (۱)
۸. به نظر میرسد در مقوله عفاف و حجاب و امر به معروف و نهی از منکر در این زمینه، میبایست نهادی همچون کمیته انقلاب اسلامی با یک مأموریت مشخص احیا شود و این عارضه اجتماعی را (که دشمن از آن تحت عنوان دیوار برلین جمهوری اسلامی یاد میکند) تنها به این نهاد سپرد.
۹. ستاد امر به معروف و نهی از منکر با توجه به ساختار و اعضایش (که متشکل از چندین شخصیت حقوقی از نهادها و ارگانهای مختلف است) به هیچوجه ظرفیت و توانایی کنش فعال در این مقوله را ندارد و نخواهد داشت.
۱۰. نهاد بسیج با توجه به ماهیت و مردمی بودنش این ظرفیت و توانایی را دارد که ذیل آن چنین نهادی (یک نهاد انتظامی برای انقلاب اسلامی) احیا شود.
----------------------------------------------
(۱) یکی از تدابیر استراتژیک امام خامنهای را میتوان در ممانعت از ادغام سپاه و ارتش دید.
@Ebrahim_Nowrouzi