🔴 #فوری حمله به کاروان نیروهای آمریکایی در شمال دیرالزور
🔸طی حمله افراد ناشناس به نظامیان تروریست آمریکایی و نیروهای دموکراتيک کُرد در حومهی میدان نفتی العمر (واقع در شمال استان دیرالزور)، یک نفر نظامی آمریکا و چند نیروی کُرد کشته شدند.
این حمله با اصابت یک آر پی جی به گشتی های آمریکا و نیروهای دموکراتيک کُرد انجام گرفته است.
وَأَعِدُّوا لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ
🗃نشر آثار استاد #حسن_عباسی
🆔 @hasanabasi
🔴 گزارش بی بی سی از تبعات تجزیه کالیفرنیا
✍️ #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹جدایی کالیفرنیا شاید مرحله اول فروپاشی ایالات متحده باشد
🔻 در دنیایی که کالیفرنیا مستقل شده است، بدبینانهترین سناریو ادامه روند تجزیه ایالات متحده است.
🔸بعید است ژنرالهای ارتش ایالات متحده زیر بار اشغال نظامی کالیفرنیا بروند
🔰 برخورد ایالات متحده با جدایی کالیفرنیا بیش از هر چیز به رهبران وقت کشور و نظرشان نسبت به این مساله بستگی دارد. استیون سایدمان، استاد امور بینالملل در دانشگاه اوتاوا، میگوید "جمهوریخواهها شاید از این مساله خشنود هم شوند، اما دموکراتها احتمالا با این تصمیم مخالفت خواهند کرد، چون برای همیشه در صحنه سیاسی ایالات متحده در حاشیه قرار خواهند گرفت."
🔺 از دست دادن کالیفرنیا قطعا ضربه سختی به اقتصاد آمریکا وارد خواهد کرد. کالیفرنیا پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا است (بزرگتر از کل اقتصاد بریتانیا)، و مالیاتی که به خزانه دولت مرکزی میفرسد از هر ایالت دیگری بیشتر است.
💢 در صورت تجزیه کالیفرنیا، ایالات متحده جدید بدون کالیفرنیا جایگاه خود را در دنیا از دست خواهد داد.
🗃نشر آثار استاد #حسن_عباسی
🆔 @hasanabasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☎️زنگ عبرت:
🔴فکر میکنید این کانتینر که توسط پلیس آمریکا تحت تدابیر شدید امنیتی اسکورت میشود، حامل چیست؟!
بله؛ درست حدس زدید؛ حامل ۳۰۰هزار ماسک!
❤️خبر داشتید که در ایران فقط پایگاههای بسیج روازنه ۱۰برابر این کانتینر (۳میلیون) ماسک تولید و بین مردم توزیع میکنند؟!
🗃نشر آثار استاد #حسن_عباسی
🆔 @hasanabasi
7.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻توصیههای آیتاللهالعظمی سبحانی در آستانه نیمه ماه شعبان
🎬 برای نجات همه بشریت از کرونا دعا کنیم
🗃نشر آثار استاد #حسن_عباسی
🆔 @hasanabasi
❇️ استاد حسن عباسی بیستم فروردین ماه به مناسبت روز ملی فناوری و مطابق رسم سالهای گذشته برنامهی سخنرانی خواهند داشت. اما این بار این برنامه به صورت مجازی و از طریق لایو اینستاگرام برگزار میشود که متعاقباً اطلاعرسانی خواهد شد.
✍️ مناسب دیدیم به همین مناسبت، گریزی بر سخنرانیهای سالهای گذشتهی استاد در همین روز و به همین مناسبت داشته باشیم.
🔸سخنرانی بیادماندنی سال ۹۴، نخستین این مجموعه خواهد بود. چند ماه پیش از عقد توافقنامهی موهوم برجام که علاوه بر جریان لیبرال و سادهاندیش و هواپرستانِ آمریکا دوست، که آب خوردنمان را هم به مذاکره گره میزدند، حتی بسیاری از دوستان خودمان هم تصورشان بر این بود که توافق با آمریکا برخی مشکلات مالی و اقتصادی ما را رفع خواهد کرد.
🔰 در همین سخنرانی بیادماندنی بود که استاد گفت: «همه حیثیت علمی و استراتژیک خود را پای این جمله میگذارم که: حتی تعطیلی کامل انرژی هستهای و بازگشایی سفارت آمریکا در ایران و با پذیرفتن تمامی خواستههای آمریکا در حذف ولایت فقیه و حجاب و.. اثر این توافق بر شکوفایی اقتصاد ما به #۵درصد هم نخواهد رسید»
🔸جالب است بدانید کمی بعد استاد حسن عباسی گفتند باید از مردم عذرخواهی کنم و بگویم «۵ درصد زیاد بود؛ به ۱ درصد هم نخواهد رسید»
🔸بعد از گذشت ۵ سال، بازبینی این برنامه خالی از لطف نیست؛ باهم ببینیم:
📹 Aparat.com/v/oHbmA
🗃نشر آثار استاد #حسن_عباسی
🆔 @hasanabasi
💚 مراسم ختم مجازی #شهید_خدمت دکتر رضا کوچکینیا
🔰 دکتر «رضا کوچکینیا» پزشک عمومی در شهر رشت بودند که در جهاد خدمت به بیماران کرونایی و بر اثر ابتلاء ویروس کرونای جدید (کووید-۱۹) شهید شدند. روحشانشاد
🔸 به همین منظور، ضمن عرض تسلیت به بازماندگان عزیز این شهید، مجلس ختم مجازی هماکنون با قرائت «فاتحه مع الصلوات» و «یک صفحه از قرآن کریم» و نثار ثواب آن به روح مرحوم برپا میشود.
🌹 مراسم ختم مجازی جانباختگان مظلوم #فتنه_کرونا - ۴۰
🕌 #مسجد_مجازی_حضرت_عمار
🗃نشر آثار استاد #حسن_عباسی
🆔 @hasanabasi
🔴 کرونا؛ دگرگونکننده نظم جهانی
✍️ یادداشت هنری کیسینجر - وزیر خارجه پیشین آمریکا در والاستریتژورنال:
1️⃣ بخش اول
🔺شیوع ویروس کرونا فضای سورئالی خلق کرده که من را به یاد دوران جوانیام، زمانی که در «نبرد بالج۱» بهعنوان یکی از اعضای لشکر پیاده نظام ۸۴ حضور داشتم، میاندازد. این روزها درست مثل همان سال۱۹۴۴، خطر در کمین است؛ خطری که فرد خاصی را هدف قرار نداده و معلوم نیست از روی شانس دامن چهکسی را بگیرد. اما فضای آن نبرد و فضای این روزها، یک تفاوت عمده دارد. آن زمان، تاب و توان ما آمریکاییها بهخاطر هدف بزرگ ملی که در سر داشتیم، خیلی بیش از اینها بود. اکنون، آمریکا به یک کشور چندپاره تبدیل شده که نیازمند وجود یک دولت کارآمد و دوراندیش است تا بتواند مشکلات موجود را از سر راه بردارد؛ مشکلاتی که هم از نظر گستردگی و هم از نظر جهانشمولبودن، بیسابقه هستند.
🔺بدونشک برای حفظ همبستگی اجتماعی، ادامه ارتباط میان جوامع و حفظ صلح و ثبات بینالمللی، به حفظ اعتماد عمومی نیازمندیم. ملتها تنها درصورتی میتوانند درون خود متحد باشند که به توانایی نهادهای جامعه در پیشبینی و پیشگیری از بلایا و کاهش آثار آنها اعتقاد داشته باشند. زمانی که ماجرای شیوع ویروس کرونا تمام شود، باید نهادهای بسیاری از کشورها را شکستخورده دانست. شاید بگویید چنین قضاوتی عادلانه نیست اما واقعیت این است که دنیا بعد از کرونا دیگر هرگز مثل قبل نخواهد بود.
ویروس کرونا با شدت تمام حمله کرده است. شیوع آن مهارناپذیر نشان میدهد. در آمریکا شمار افراد مبتلا هر ۵ روز تقریبا دوبرابر میشود. هنوز درمانی برای آن یافت نشده است. تجهیزات پزشکی لازم برای رسیدگی به بیماران وجود ندارد. بخشهای مراقبتهای ویژه بحران زدهاند. کیتهای تست به اندازه کافی وجود ندارد. تولید واکسن آن احتمالا ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان خواهد برد. آزمون بزرگ برای دولت آمریکا، مهار شیوع ویروس و معکوسکردن روند پیشروی آن است؛ موضوعی که بهطور مستقیم روی اعتماد مردم به تواناییهای دولت اثر خواهد داشت. اما فارغ از اینها نباید از آینده هم غافل بود. همزمان با تلاش برای مهار بحران، باید به فکر دوره انتقالی به نظم پساکرونا هم بود.
🔺 رهبران کشورهای جهان همگی بحران کرونا را در یک چارچوب ملی تعریف کردهاند اما تأثیر کرونا بر فروپاشی جوامع هیچ حد و مرزی نمیشناسد. اثرگذاری این بحران بر مسئله سلامت احتمالا یک بحران موقتی و کوتاهمدت خواهد بود اما آشفتگی سیاسی و اقتصادی که بهوجود آورده، میتواند طی چندین نسل ادامه پیدا کند. هیچ کشوری نمیتواند بحرانی را که از شیوع ویروس کرونا ناشی شده، با راهکارهای ملی شکست دهد. در کنار مدیریت این بحران، باید به فکر یک برنامه جهانی بر مبنای همکاری بود. اگر هر دو مسئله را بهطور همزمان و موازی پیش نبریم، در هر دو زمینه شکست خواهیم خورد. تجربه «برنامه مارشال۲» و «پروژه منهتن3» نشان میدهد آمریکا دستکم در ۳ حوزه باید وارد عمل شود؛ اول، باید برای بالابردن مقاومت جهانی در برابر بیماریهای واگیردار تلاش کند. موفقیتهای علم پزشکی در زمینههای مختلف مثل تولید واکسن آنفلوآنزا یا از میانبردن آبلهمرغان و همچنین معجزههای تکنیکی که در زمینه تشخیص بیماریها و کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی بهدست آوردهایم، ما را به یک مرحله رضایتمندی رسانده است، درحالیکه دنیا نیازمند یافتن راهکارهایی برای جلوگیری از شیوع ویروسها و تولید واکسن در مقیاس جهانی است. شهرها، کشورها و مناطق جهان باید همیشه آماده حفاظت شهروندان در مقابل بیماریهای واگیر باشند و این تنها از طریق تلاش جمعی امکانپذیر است.
⬅️ ادامه دارد...
▫️ wsj.com/articles/the-coronavirus-pandemic-will-forever-alter-the-world-order-11585953005
▫️ newspaper.hamshahrionline.ir/id/97624
🗃نشر آثار استاد #حسن_عباسی
🆔 @hasanabasi
🔴 کرونا؛ دگرگونکننده نظم جهانی
✍️ یادداشت هنری کیسینجر - وزیر خارجه پیشین آمریکا در والاستریتژورنال:
2️⃣ بخش دوم (پایانی)
🔺دوم، آمریکا باید برای درمان زخم اقتصاد جهانی گام بردارد. رهبران کشورهای جهان از بحران مالی سال ۲۰۰۸ درسهای بسیاری آموختهاند. بحران اقتصادی کنونی بسیار پیچیدهتر است. ضربهای که شیوع ویروس کرونا به اقتصاد جهان وارد کرده، بهراستی مشابه هیچ اتفاق دیگری در تاریخ نیست. همه آنچه به ناچار برای جلوگیری از شیوع ویروس انجام دادهایم – ازجمله تعطیلی کسبوکارها، مدارس و غیره – به ضرر اقتصاد جهانی خواهد بود. هر برنامهای که برای درمان اقتصاد جهان طراحی میشود، باید کشورهای ضعیفی را که در میانه این بحران آسیب دیدهاند هم شامل شود.
🔺سوم، آمریکا باید از اصول نظم جهانی لیبرال دفاع کند. الگوی اصلی در حکمرانی مدرن، شهری بود که با دیوارهای بلندش توسط حاکمان قدرتمند اداره میشد؛ حاکمانی که گاه ممکن است مستبد باشند اما بههرحال آنقدر قوی هستند که بتوانند مردم را در مقابل دشمن خارجی حفاظت کنند. اندیشمندان عصر روشنگری، این مفهوم را مورد بازبینی قرار دادند. به اعتقاد آنها هدف از وجود دولتهای قانونی، تامین نیازهای اولیه مردم است؛ امنیت، نظم، رفاه اقتصادی و عدالت. افراد بهتنهایی نمیتوانند به این چیزها دست پیدا کنند. شیوع ویروس کرونا باعث شده بار دیگر ایده شهرهای دارای دیوارهای بلند زنده شود؛ آن هم در دورهای که شکوفایی در گرو تجارت جهانی و تحرک آزادانه مردم در جهان است.
🔺کشورهای دمکراتیک جهان باید از ارزشهای عصر روشنگری پاسداری کنند. عقبنشینی از ایده حفظ مشروع توازن قوا در جهان، در نهایت به فروپاشی قرارداد اجتماعی هم در داخل کشورها و هم در عرصه بینالملل منجر خواهد شد. هرچند، دعوای قدیمی میان مشروعیت و قدرت را نمیتوان همزمان با تلاش برای شکست کرونا پایان داد. اما به هر حال، در شرایط کنونی لازمه اجرای این برنامهها، اقناع است؛ هم در سطح سیاست داخلی و هم در سطح دیپلماسی بینالمللی.
🔺«نبرد بالج» گذشت و جهان با قدرت انسان، به یک جهان شکوفا تبدیل شد. اکنون در نقطه آغازین یک عصر تاریخی جدید قرار گرفتهایم. چالش تاریخی رهبران جهان این است که همزمان با مدیریت بحران، به فکر ساختن آینده هم باشند. شکست در این مسیر میتواند دنیا را به آتش بکشد.
▫️پایان
▫️ wsj.com/articles/the-coronavirus-pandemic-will-forever-alter-the-world-order-11585953005
🗃نشر آثار استاد #حسن_عباسی
🆔 @hasanabasi
💢 فرار امریکاییها از "ابوغریب"
🔸 بهگزارش روسیا الیوم، ائتلاف بینالمللی به رهبری امریکا تا ساعاتی دیگر پایگاه نظامی "ابوغریب" در شمال بغداد را نیز تخلیه میکند.
✍ امریکا از حملات مستمر علیه نظامیان خود بیم دارد و تصمیم گرفته نیروهایش را از پایگاههایی که دسترسی به آنها برای مقاومت عراق آسانتر است، خارج کند.
🗃نشر آثار استاد #حسن_عباسی
🆔 @hasanabasi
❇️ به سالروز شهادت صیاد دلها نزدیک شدیم.
یاد کنیم از #چهار_سپهبد_تاریخ_ایران با فاتحه و صلوات.
- سپهبد سورنا فاتح نبرد حران در شکست امپراتوری روم در ۲۰۷۰ سال قبل
- سپهبد قرهنی در ۱۳۵۸
- سپهبد صیاد شیرازی فاتح مرصاد در ۱۳۷۸
- سپهبد سلیمانی #فاتح_جنگ_مذهبی_سی_ساله در ۱۳۹۸
❇️ تاریخ ایران با #سپهبد_کشون عجین است.
این سپهبدکشی بیش از ۲۰۰۰ سال قدمت دارد:
- سپهبد سورنا به دست شاهان اشکانی
- سپهبد قرهنی به دست گروه متحجر فرقان
- سپهبد صیاد شیرازی به دست گروه التقاطی رجوی
- سپهبد سلیمانی به دست سلاطین کاخ سفید
❇️ سینمای جمهوری اسلامی چهار فیلم سینمایی و سریال در حوزه #سینمای_استراتژیک به این #چهار_سپهبد_تاریخ_ایران بدهکار است. در روزگاری که سیطره لیبرالها بر فرهنگ ایران پایان یابد این بدهکاری پرداخت میشود انشاءالله.
🔸 توئیت استاد حسن عباسی
🗃نشر آثار استاد #حسن_عباسی
🆔 @hasanabasi
✍️ بیعتنامه جمعی از جوانان و آیندهسازان ایران اسلامی درباره ضرورت پرداختن به اولویتهای اصلی کشور
بسم الله الرحمن الرحیم
محضر امام مسلمین
حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای
سلامعلیکم
✅ با دیدن نامه سرگشاده ساقیان جام زهر و مدیران ناکارآمد، برای تکرار اشتباهات گذشته، ما جوانان و شاهدان فتنههای دهساله و آیندهسازان کشور، لازم دیدیم تا ما نیز نكتهای را با امام مسلمین در میان بگذاریم.
✅ پرواضح است که نمیتوان در این مختصر، شناخت عمیق و دقیقی که از جایگاه ولایت و الگوی جدید حکمرانی در جهان امروز پدید آمده است را بیان کرد و این نسخهی شفابخش و عالمگیر را بهتفصیل بیان داشت و پاسخ تمامی شبهات وارده به آن را مکتوب کرد؛ بااینوجود معتقدیم در شرایط خطیر کنونی که عالم در یک پیچ تاریخی قرار دارد میتوان و باید بر ‹استقلال› و ‹ارتقاء قوه درک و تحلیل› این مردم تأکید کرد و به سمت موفقیت، گامهای استواری برداشت.
✅ امام خامنهای عزیز
برخی افراد که بر اثر افسردگی سیاسی یا تأثیر باورهای دشمن، از ادامهی همراهی با انقلاب دلسرد شدهاند؛ مدام مترصدِ یافتن فرصتی برای بلعیدن ساختارهای این انقلاب از درون، بهمثابه موریانه هستند؛ ساختارهایی که برای شکل گرفتن هرکدام از آنها، سلیمانیهایی با تمام ایمان و اخلاصشان خود را فدای آن کردهاند. این افراد اکنون نیز دوباره سازِ ناکوک بهدست گرفتهاند و بهزعم خود، شما را به تنگنای دموکراسی دعوت میکنند؛ غافل از آنکه ما، مردمسالاری را با قید دین پذیرفتهایم نه لیبرالیسم.
✅ یکی از رفتارهای زشت و ناپسند، بینظمی و نداشتن اولویت است؛ و این رفتار اگر از مسئولین و منتخبین مردم در این 42 سال سرزند زشتتر است. اگر آقایان و خانمهایی که آن نامه را امضاء کردهاند بهجای فرار از پاسخگویی برای کارهای انجام نداده و اصرار بر موضوعی که هیچ نفع مادی و معنوی به «مستضعفین» جامعه نمیرساند، راهکار «وحدت امت» را در پیشرفت مادی و معنوی مبتنی بر برنامهی مدون امام جامعه میدانستند، کار کشور به اینجا نمیرسید که بخواهند اینگونه نامه بنویسند و با اینگونه تندرویها و جلوتر از امام جامعه حرکت کردنها مسیر حرکت کشور را منحرف و جامعه را دچار خسارت کنند.
✅ نسل آتی نقشآفرینان و سرنوشتسازان ایران اسلامی تلاش دارند تا گام دوم انقلاب را در سایهی رهنمودهای امام جامعه رقم بزنند و برنامههایی که مدیران و منتخبان نالایق نسل قبل از انجام آنها به هر دلیلی سر باز زدهاند را عملیاتی کنند؛ برنامههایی نظیر:
▪️ تلاش برای بازتعریف معرفت بشر بر اساس توحید و تبیین علوم از منظر توحید.
▪️زدودن ربا از تاروپود اقتصاد و اثبات جدا نبودن اقتصاد از اسلام.
▪️تبیین منشور حق خدا، حق مردم، حق محیطزیست و بازگرداندن کرامت به انسان امروز که اسیر الحاد افراطی شده است
▪️تدوین رساله قسط و انسانسازی مبتنی بر انگارههای دینی که در قرآن عظیم فرمود: انالله یحب المقسطین
▪️ ترسیم قوانین کشور مبتنی بر فقه حکومتی.
▪️تلاش برای تحکیم بنیان خانواده در کشور و تلاش برای نجات جامعه در حال افول غرب به علت فروپاشی خانواده.
📌متن کامل و اسامی امضا کنندگان در "INSTANT VIEW"
▫️ plink.ir/sEkIp
🗃نشر آثار استاد #حسن_عباسی
🆔 @hasanabasi
⭕️ نظم نوین جهانی در آینده پساکرونا
🔹جهان پس از جنگ سرد و فروپاشی شوروی به سمت تک قطبی شدن و نظم غرب محور حرکت کرد و غرب نیز برای تحکیم این نظم، سازمانهای جهانی و بین المللی را تاسیس کرد تا هنجارها و اصول خود را با ضمانت اجرا جهانی کند. نظریههای جهانی شدن و وابستگی متقابل به اوج خود رسید، تشکیل نهادها و سازمانهای بین المللی مبتنی بر نظم غرب محور شدت گرفت. تاجائیکه دیگر مک لوهان از «دهکده جهانی» و فرانسیس فوکویاما از «پایان تاریخ» سخن گفتند.
🔹اما روند سالهای گذشته از قدرتیابی چین در سطح جهانی، ظهور قدرت سیاسی نظامی روسیه در شرق اروپا، نفوذ و گسترش قدرت ایران در منطقه غرب آسیا، خیزش جریانات راستگرای افراطی در اروپا، ظهور بازیگران فروملی جدید در عرصه بینالملل که التزامی به قواعد حاکم بر نظم جهانی ندارند و بازگشت جریانات ناسیونالیستی در جهان و بطور خاص در اروپا،همگی موجب تسریع روند فرسایش نظم تمدنی غرب در جهان شده اند.
🔹اکنون با وقوع بحران همهگیر و جهانی ویروس کرونا، شاهد آن هستیم هرچند ملتها و دولتها بیش از هر زمان دیگری به یکدیگر نیازمندند و سازمانها و نهادهای جهانی باید در راهبری برای عبور از این بحران وارد میدان شوند، اما در عمل نه تنها شاهد افول قدرت سازمانهای جهانی هستیم، بلکه نقش دولتها، مرزهای ملی و ملیگرایی به شدت افزایش یافته است
🔹مردم ایتالیا که در اوج بحران کرونا قرار دارند در واکنش به عدم حمایت اروپا در کمپینی پرچم اتحادیه اروپا را به آتش میکشند و با اعلام اینکه خودمان از خود حفاظت میکنیم، از خروج از اتحادیه اروپا میگویند. جوزپه کانته نخست وزیر ایتالیا در واکنش به مطالبه خروج از اتحادیه اروپا مینویسد: «اول، بگذارید ویروس را شکست دهیم، سپس دوباره درباره اروپا فکر کنید؛ و در صورت لزوم(با اتحادیه اروپا) خداحافظی کنید، حتی بدون تشکر کردن از آن»
🔹موج ناسیونالیسم شدت گرفته، پس از برگزیت، ایرلند و اسکاتلند هم به دنبال جدایی از بریتانیا هستند تا این پادشاهی متحد نیز از هم بگسلد. از آن طرف همچنان کاتالونیا به دنبال جدایی از اسپانیا است و از این به بعد هم احتمالا باید شاهد جدایی ایتالیا از اتحادیه اروپا باشیم. اتحادیهای که دیگر قوام و استحکام قبل را ندارد و با ظهور پدیده ترامپ نیز هر روز فاصلهاش با آمریکا بیشتر میشود
🔹کشورهای غربی سردمدار وابستگی متقابل و جهانیسازی امروز حتی به محمولههای دارویی یکدیگر رحم نمیکنند و به دزدی از یکدیگر مشغول شدهاند. اقتصاد آزاد و شرکتها و کارخانههای خصوصی چندملیتی تنها نظارهگرند و تنها تکیه گاه مردم دولتها شدهاند. دولتهای مدعی اقتصاد آزاد، شرکتهای خصوصی را با زور وادار به تغییر خط تولید برای تجهیزات پزشکی و ایمنی کردهاند
🔹در نظم جهانی در آینده پساکرونا شاهد رشد ملی گرایی و ناسیونالیسم، زوال گلوبالیزم و هنجارهای مربوط به فرهنگ جهانی شدن خواهیم بود. نظمی که مفهوم مرزها و ملیتها مجددا ارزش و جایگاه خود را بازخواهند یافت و همچنین نقش دولتها به عنوان بازیگران اصلی صحنه نظام بین الملل در مقابل بازیگران فراملی و بین المللی افزایش خواهد یافت
🔹در حالیکه تمامی تحولات جهان، خود غرب را به نقطه ای رسانده که در کنفرانس امنیتی مونیخ 2020 از «غرب زدودگی» از نظام بین الملل ( Westlessness)یاد می کنند، کرونا تنها یک محرک جهت تسریع این روند و تغییر نظم غرب پایه جهانی است. امروز نظم غربی در جهان نه تنها از معنا تهی شده است، بلکه جایگاه سیاسی امنیتی خود در تعیین کنندگی تحولات جهان را نیز از دست داده است
🔹ایشینگر رئیس کنفرانس مونیخ در توضیح انتخاب «غرب زدودگی» به عنوان موضوع اصلی نشست صریحا می گوید: «غرب، کمتر غربی است...جهان بطور کلی امروز کمتر غربی است»امانوئل ماکرون که در سخنرانی تاریخی خود در کنفرانس سالانه سفرای فرانسه با بیان این جمله که:«ما احتمالا در دوران پایان هژمونی غرب بر جهان زندگی میکنیم.» اعتراف بزرگی کرد چندی پیش نیز در کنفرانس مونیخ گفت:«پانزده سال پیش، فکر میکردیم که ارزشهای ما جهانی است و در درازمدت بر کل جهان مسلط میشویم، مسلط از منظر فناوری، نظامی و غیره. اما وقتی حالا وقتی به افق ۱۰-۱۵ساله نگاه میکنیم، میبینیم که ما به شکلی فزاینده از جنبههای مختلف تحت فشار قرار گرفتهایم و ارزشهای دیگری در حال ظهور است»
🔹ما شاهد افول نظم آمریکایی اروپایی (نظم غربی) در جهان هستیم و بحران کرونا این روند را تسریع و عیان کرد. در نظم نوین پساکرونا بسیاری از مناسبات سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و عقیدتی جهانی شاهد تغییر و تحول خواهند بود و آنچه نیازمند آینده پژوهی، برنامه ریزی و تلاش جدی است ایفای نقش فعال ایران و بهره گیری مناسب از این تحولات می باشد
✍️ علیرضا فقیهیراد
🔺متن کامل:
▫️ nasimonline.ir/Content/Detail/2350306