پژوهشگران بریتانیایی: پسانداز پول میتواند کیفیت خواب شما را بهبود دهد
🔹دانشمندان «دانشگاه بریستول» در تحقیق جدیدی گفتهاند که پسانداز منظم پول میتواند به بهبود خواب کمک کند. در این تحقیق نشان داده شده که کنار گذاشتن مبلغی بهصورت ماهانه، هرقدر هم که مبلغ کم باشد، باعث میشود تا افراد آرامش بیشتری داشته باشند و نسبت به آینده خوشبینتر شوند.
🔹محققان میگویند سطح رضایت از زندگی در افرادی با درآمد پایین که بهطور معمول پول خود را پسانداز میکنند، در مقایسه با افراد ثروتمندی که پسانداز نمیکنند، یکسان است. به گفته محققان، دلیل این امر احساس اضطراب کمتر نسبت به پول و همچنین توانایی بهتر برای کنارآمدن با رویدادهای غیرمنتظره است.
✳️🧪نگاه به بورس از عینک بزرگان
🔵وقتی در اوایل دهه 80 وارد بورس تهران شدم به سرعت به این نتیجه رسیدم که با تجزیه و تحلیل صورتهای مالی و ارزشگذاری سهام می توان به یک سرمایه گذار موفق تبدیل شد. تا اواخر سال 87 این دیدگاه را حفظ کردم اما بحران بزرگ اقتصاد جهان، مرا به این نتیجه رساند که رفتار بازار در نهایت تابع روندی است که از آن به عنوان تصویر ماکرو یا اقتصاد کلان نام می برند.
🔵پس از آن، در کنار تحلیل فاندامنتال صنایع و شرکتها، تلاش خود را صرف درک روندهای ماکرو کردم تا اینکه در اوایل سال 99 چه از نظر ماکرو و چه فاندامنتال، به این نتیجه رسیدم که فروش سهام تصمیم منطقی است و باید منتظر پایان روند صعودی بود. خاطرم هست در اردیبهشت 99، با خود فکر می کردم که شاخص یک میلیونی همچون سوزنی بر حباب قیمتها عمل خواهد کرد. چند ماه بعد مشخص شد که شاخص یک میلیونی تنها مقدمه ای برای شاخص دو میلیونی بود!
🔵از آن پس، توجهم به حوزه دیگری جلب شد که عبارت از رفتارشناسی سرمایه گذاران موفق در بازار سهام است. از بین آنچه در این خصوص مطالعه کردم، دیدگاه هوارد مارکس ( (Howard S. Marks میلیاردر مشهور آمریکایی برایم جالب بوده است.
🔵در این مطلب قصد دارم چند مورد از اشارات او را با شما در میان بگذارم:
1️⃣سرمایه گذار موفق کسی نیست که سهام خوب می خرد بلکه کسی است که سهام را «خوب» می خرد. پس «قیمت» مهمترین عامل در سرمایه گذاری است. برای هر دارایی یک «قیمت ارزان» یک «قیمت منصفانه» و یک «قیمت گران» وجود دارد. ممکن است سهام بهترین شرکتها را گران بخرید و زیان کنید و یا سهام بدترین شرکتها را ارزان بخرید و سود کنید. بنابراین، مهم نیست چه می خرید، مهم این است که چه زمانی و به چه قیمتی می خرید.
2️⃣در سرمایه گذاری هیچ امر قطعی وجود ندارد. حکایتی هست که می گوید مردی در یک مسابقه اسب دوانی که فقط یک اسب داشت همه دارایی خود را شرط بست اما پای اسب در میانه راه شکست و ثروت او نابود شد! بزرگترین باختها در سرمایه گذاری زمانی است که از یک گزینه خیلی مطمئن هستید و به همین دلیل پول بزرگی را به آن اختصاص می دهید.
3️⃣کنترل ریسک در سبد مثل خرید بیمه برای ماشین است. آیا وقتی بیمه میخرید و یکسال از آن استفاده نمی کنید افسوس میخورید که چرا تصادف نکردید؟ این گونه نیست. اتفاقا بیمه را می خرید به این امید که از آن استفاده نکنید. در واقع در زمان تصادف ارزش بیمه مشخص می شود نه در مواقع عادی. سبد خود را بدون بیمه نگذارید!
4️⃣ریسک فقط مربوط به احتمال زیان نیست بلکه باید به «احتمال از دست دادن فرصت» هم توجه کرد. یعنی دو نوع ریسک در سرمایه گذاری داریم: اولی خطر از دست دادن سرمایه است اما دومی ریسکی است که از عدم تحمل ریسک کافی در سبد خود متحمل می شوید و اصطلاحا هزینه فرصت شما را بالا می برد. هر دو ریسک را در سبد خود متوازن کنید.
5️⃣درک ریسک سرمایه گذرای معمولا بر خلاف شهود ما است. انسانها وقتی ریسکی ترین رفتار را از خود بروز می دهند که فکر می کنند ریسکی وجود ندارد. بنابراین بازارهای به طور ممتد صعودی در نهایت به شرایط فوق العاده پرمخاطره ای منجر می شوند چون رفتاری را تقویت می کند که تصور می کند ریسکی وجود ندارد.
6️⃣همه اطلاعات سرمایه گذاری شما مربوط به گذشته است اما همه تصمیمات شما مربوط به آینده است. در مورد آینده سرمایه گذاری باید به صورت یک تابع توزیع احتمالات فکر کنید. اینکه احتمال آمدن مجموع دو تاس بیش از 6 بیشتر از آمدن مجموع بیش از 8 است به این معنی نیست که اولی اتفاق می افتد! چینش سبد داراییهای شما باید به گونه ای باشد که برای شرایط مختلفی که ممکن است پیش بیاید آماده باشید. در واقع سبد شما باید بتواند از زیان سنگین در شرایط وقوع سناریوهای بسیار بد اما کم احتمال در امان باشد و در سناریوهای بسیار خوب اما کم احتمال (مثل سال 99 بورس تهران) بدون دستاورد نماند.
“شهریاری”
#تجربه
اکثر اهالی بازار در نزول بازار منتظر قیمتهایی هستند که هرگز سهام به آن قیمتها نمیرسند و در صعود بازار منتظر تارگتهای رویایی هستند که هرگز سهام به خود نمیبینند و این وسط فقط یکسری تریدر موفق داریم که مرز بین این دو را رعایت میکنند و نه در منفیها خیال میکنند که پایان دنیا شده و بازار به این زودی برنمیگردد و نه در مثبتها توهم صعود همیشگی آنها را فرا میگیرد.
https://eitaa.com/Educational_Channel
✳️ریسک #سیستماتیک
ریسکی که مربوط به کل بازار یا بخشی از آن میشود، ریسک سیستماتیک گفته میشود. این نوع ریسک که به «ریسک غیرقابلحذف»، «نوسان پذیری» یا «ریسک بازار» نیز شناخته میشود بر کل بازار و نه فقط سهام یک شرکت یا صنعت خاص تأثیر میگذارد. این نوع ریسک هم غیرقابلپیشبینی بوده و هم اجتناب کامل از آن غیرممکن است.
https://eitaa.com/Educational_Channel
هدایت شده از کانال آنالیز سهم ها
#شناخت_بازارها
یک فرمول برای فعالین بازار درج میکنم نتیجه این چند سال فعالیت خودم در بازارهای مالی داخلی و خارجی هست
وقتی اطلاع دارید سهمی یا کالایی خوبه از خبر های منفی موقت اون برای خرید ٫ نهایت استفاده رو ببرید
خبر مثبت در سقف = بعد از خبر شروع ریزش
خبر مثبت در کف = صعود کوتاه مدت و فرصت خروج
خبر منفی در سقف = ریزش کوتاه مدت و صعود
خبر منفی در کف = کف و یا ریزش کوتاه مدت و صعود
حجم بالای ترس در بازار = احتمال برگشت بالا
حجم بالای طمع در بازار = احتمال ریزش بالا
این رو یک گوشه یادداشت کنید
این تجربیات بابتش هزینه میگیرند این مشاوران مالی شما استفاده کنید
https://eitaa.com/Share_analysis
🔹واقعیت بازار این است که باید ۷۰ الی ۸۰ درصد مردم هرگز به سود مستمر نرسند...
🔹این واقعیت قابل تغییر نیست. باید جویندهٔ سیگنال به سود نرسد. باید فردی که هر ماه یک سبک عوض میکند به سود نرسد. باید فردی که حوصلهی مطالعهی چند صفحه جزوه ندارد به سود نرسد. انگار بازار را جدی نگرفتهاند. افرادی هنوز در چند محاسبهی ساده ماندهاند اما انتظار دارند بازار برایشان منبع درآمد شود!
🔹ترید رابطهی بسیار مستقیمی با ابعاد غیر مالی زندگی دارد.
نباید انتظار داشت فردی که در روابط خانوادگی، اجتماعی و .... موفق نیست در بازار عملکرد مناسبی داشته باشه.
🔹شخصی حوصلهی رعایت قوانین رانندگی را ندارد و نمیتواند چند ثانیه پشت چراغ قرمز توقف کند. امیدی به این شخص نیست که برای ورود به معامله در نقطهی درست صبر کند.
یا شخصی که همه چیز را به بازی میگیرد و یا شخصی که در شکستها به دنبال پیدا کردن مقصر است.
🔹امیدی به هیچکدام از این افراد نیست که ترید را به خوبی فرا بگیرند و به موفقیت برسند. همه چیز به یک ذهن متمرکز و منظم بستگی دارد. صد البته بازار جای غرور و ادعا نیست و از همهی رویدادها باید درس گرفت ...
#معامله
https://eitaa.com/Educational_Channel
#آموزشی
بحران مالی ۲۰۰۷-۲۰۰۸
این بحران نمونه ای از رفتار نامناسب بانکها در ایالت متحده می باشد.
افراد از بانکها وام مسکن می گرفتند و خانه می خریدند. از آنجاییکه قیمت خانه رو به افزایش بود، دریافت چنین وامهایی برای خرید خانه سودآور بود.
بانکها نیز معیار ریسک سنجی خود را نادیده گرفتند و وامهای زیادی بدون احراز شرایط جهت رسیدن به سود، پرداخت کردند.
در نتیجه حجم وسیعی ازین قبیل وامها داده شد و چون تصور می شد که بازار مسکن رو به رشد است، خود خانه های خریداری شده بعنوان وثیقه وام در نظر گرفته می شد (عجب آشفته بازاری بوده 😕).
خب قیمتها که تا ابد نمی تونه بالا بره، پس ناگاه بازار مسکن دچار شکست شدو قیمتها رو به افول نهاد، پس محاسبات قبلی در مورد سودآوری دریافت وام مختل شد و اکثر دریافت کنندگان وام اعلام کردند که نمی توانیم وام را بازپرداخت کنیم و از بانکها خواستند تا خانه های خریداری شده را به جای بازپرداخت وام تملک کنند.🤯
قیمت خانه هم شدیداً افت کرد و طبعا برای بانک فایده ای نداشت. پس به شدت متضرر و ورشکست شدند، تا حدی که دامنه این بحران اقتصاد ایالت متحده را به رکود کشاند. وقتی سپرده گذاران خبر ورشکستگی بانکها را می شنوند هجوم جهت برداشت سپرده می کنند و در واقع کار بانکها تمام می شود.
(بحرانی شبیه به این اما در دامنه بسیار محدود برای دو سال گذشته در سیلیکون ولی ایالت متحده اتفاق افتاد که مربوط به آثار کرونا بود.)
دولت هم برای جلوگیری از تشدید بحران، ناگزیر شد از درآمدهای حاصل از مالیات، به بانکها کمک کند و در واقع از جیب جامعه خطا و آزمندی مسئولین بانک را پرداخت کرد.
خیلی از تحلیل گران نظرشان بعد از وقوع این بود که بانک مرکزی ایالت متحده باید پیشاپیش نسبت به رفتار پرخطر بانکها هشدار می داد و مانع از بحران می شد.
#بحران
https://eitaa.com/Educational_Channel
کتاب.pdf
8.56M
#کتاب
معامله گری بر اساس کندل استیک
https://eitaa.com/Educational_Channel
✍️ ۱۰۰ درصد افرادی که ترید کردن را شروع میکنند رویای سریع پولدار شدن را دارند.
۴۰ درصد تا یک ماه اول دوام میآورند.
۸۰ درصد، تا ۲ سال از بازار حذف میشوند.
و ۷ درصد تا ۵ سال در بازار دوام میآورند.
و تنها ۱ درصد افراد به سودآوری مستمر میرسند.
هدایت شده از کانال تحلیلی بورس
«کانال تحلیلی بورس» علاوه بر ایتا که چند سالیه فعالیت داره و تا آخر هم قرار بر ادامه دادن داره، تو #تلگرام هم قراره به زودی با محتوای بیشتر و البته تخصصی تر فعالیت جدید رو با همکاری شما شکل بده.
در صورت تمایل از طریق لینک زیر میتونین عضو بشین و دوستاتون رو هم عضو کانال تلگرامی کنین👇👇👇
https://t.me/Stock_analysis_channel
https://t.me/Stock_analysis_channel
https://t.me/Stock_analysis_channel
May 11
کانال آموزشی بورس
✅قرارداد آتی چیست؟ 🔸در این ویدیو به توضیح قرارداد آتی و ویژگیهای مربوط به آن پرداختیم. 🔸قرارداد آ
ابتدای آموزش 👆👆
اختیار معامله
آپشن
سایت های مرتبط با بازار سرمایه
شركت مديريت فناوري بورس تهران tsetmc.com
سازمان بورس و اوراق بهادار seo.ir
بورس اوراق بهادار تهران tse.ir
فرابورس ایران ifb.ir
بورس کالای ایران ime.co.ir
بورس انرژی ایران irenex.ir
سامانه سجام sejam.ir
سامانه استعلام و آزاد سازی سهام عدالت sahamedalat.ir
سامانه اطلاعات صندوق های سرمایه گذاری fipiran.ir
سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران (کدال) codal.ir
کدال 360 codal360.ir
سامانه تدان tedan.ir
سامانه رسیدگی به شکایات shekayat.seo.ir
درگاه ذینفعان بازار سرمایه ddn.csdiran.ir
پایگاه خبری بازار سرمایه ایران sena.ir
پایگاه قوانین و مقررات cmr.seo.ir
کانون نهادهای سرمایه گذاری iiia.ir
کانون کارگزاران بورس seba.ir
نهادهای مالی مجاز cfi.codal.ir
آزمون های گواهی نامه های حرفه ای icmc.seo.ir
پایگاه آموزشی و خبری بورس BoursePress.com
ابزارهای بانکی و شخصی Cardinfo.ir
✅ (سایت های مرتبط با بازار سرمایه)
⚡️ چارلی مانگر یک بار گفته بود:
"کسانی که به یادگیری ادامه می دهند در زندگی رشد می کنند."
زیرکانه سرمایه گذاری کنید از افراد سمی و فعالیت های سمی دوری کنید.
سعی کنید در تمام زندگی خود به یادگیری ادامه دهید.
اگر همه این کارها را انجام دهید، تقریباً مطمئن هستید که موفق خواهید شد. و اگر این کار را نکنید، به شانس زیادی نیاز خواهید داشت.اما شما نمی خواهید به شانس زیادی نیاز داشته باشید.شما می خواهید وارد یک بازی شوید که در آن به احتمال زیاد برنده شوید بدون اینکه شانسی غیرعادی داشته باشید.
“کامولیدی’
چند خطي براي تازه واردان بازار سرمايه :
سلام
✔️ بزرگترین نقطه ضعف شما، ناتواني در محاسبه ريسك است. شما احتمالا معناي ريسك را خيلي خوب مي دانيد ولي، به دليل اينكه در زندگي واقعي ريسك هاي مالي معمولا كيلومترها از ما دورند، در بازار سرمايه متوجه سايه سنگين و نزديك شان نمي شويم.
شما فكر مي كنيد سهمي كه مي خريد مثل پرايد است و نهايت نوسان منفي اش ٥ يا ١٠ درصد است. باور نمي كنید كه سهمي كه مي خريد مي تواند ٩٠٪ قيمتش پايين بيايد. حتي وقتي اين سطور را مطالعه می كنيد.
شما هنوز ياد نگرفته ايد طمع تان را كنترل كنيد. براي همین در روزهاي مثبت هيجان زده در صف هاي خريد مي رويد و بدون تفكر سهم مي خريد. آتش طمع چشم هاي شما را كور مي كند. در حالت پايين آمدن هم برعكس اين فرايند، ترس وجودتان را فرا مي گيرد و سراسيمه اقدام به فروش مي كنيد.
ذات اقتصاد ايران در بقيه بخش ها كه شما بيشتر با آنها مواجه بوده اید، اين است كه قيمت ها بيشتر بالا می روند و كمتر پايين مي آيند. مثلا قيمت مسكن در صد سال گذشته يا بالا رفته يا ثابت مانده يا نهايتا افت اندكي داشته است. دلار و خودرو هم به همين ترتيب. براي همين الگوي ذهني شما، از ابتدا اشكال دار و دچار سو گيري است. فكر مي كنيد بازار سهام هم از همين الگو پيروي مي كند. اصلا و ابدا.
⚠️ هر معامله گر موفقي مي داند مهمترين ركن استراتژي معاملاتي اش بايد بقا باشد. شما يك عمر فرصت داريد تا در بازار سهام ميلياردر شويد، به شرطی كه ياد بگيريد زنده بمانيد. شما نمي توانيد قهرمان شناي المپيك شويد، مادامي كه شنا كردن نمي دانيد. پس در گام نخست اولين و مهمترين فكر شما بايد اين باشد كه : "چگونه[ در بازار ] زنده بمانم؟"
براي چند ماه ريسك پذيريتان را به سمت صفر هدايت كنيد. باور كنيد ريسكي كه اكثر شما در روزهاي اول ورود به بازار سرمايه بر مي داريد چند برابر ريسكي هست كه يك حرفه اي بعد از ١٥ یا ۲۰ سال كار ممكن است بر دارد.
زيرا
معامله گر حرفه اي آموخته است كه "كافي است تا حركت بزرگ بعدي بازار زنده بماند"
❌ ريسك را چطور مي توان كنترل كرد؟
🟡 براي اين كار روش هاي مختلفي وجود دارد و مشاوران مالي هركدام از زاويه اي آن را بررسي كردند. مثلا برخي متخصصين مالي توصيه مي كنند تك سهم نخريد و سبدي از سهام داشته باشيد. اينطوري اگر جايي شكست خورديد جاي ديگر پيروز مي شويد و... .
🔵برخي ديگر مي گويند بايد به متخصصين مالي در شركت هاي مشاور سرمايه گذاري و صندوق هاي سهام رجوع كرد.
🟡من با اين روش ها مخالف نيستم ولي در عمل عده كمي اين توصيه ها را مي پذيرند و عملياتي مي كنند ( به هزار دليل كه از حوصله هم من هم شما خارج است) كم اند.
⭕️ چند توصيه نهايي:
❌تا شش ماه فقط به بقا فكر كنيد. اگر شش ماه دوام بياوريد، آرام آرام كارها بهتر مي شوند.
🟡مي دانم براي شروع محاسبه و فهم ريسك دشوار است براي همين پيشنهاد مي كنم سهمي كه مي خريد بين ٨٠ شركت برتر بازار از نظر "نقد شوندگي" و "سايز" باشد.
🔵توصيه مي كنم به سود شركت ها توجه كنيد. داستان هايي كه قرار است فلان شركت زمين بخرد و فلان شود و فلان شود را فعلا كنار بگذاريد. سود شركت ها را با سود بانكي مقايسه كنيد. بازده مورد انتظارتان را فضايي انتخاب نكنيد. از خرید سهامی که سال گذشته زیان کرده اند یا سود کمی داشته اند فعلا پرهیز کنید.
🟣فريب كانال ها و داستان سرايي هاي مجازي را نخوريد. حساب خيلي از افرادي كه پشت اين كانال ها نشسته اند، ميليون ها تومان منفي است.
🟠 مطالعه كنيد. فكر كنيد. براي خودتان بنويسيد. سعي كنيد هر روز درس هاي تازه بياموزيد.
🔴 بازار سرمايه جاي مناسبي براي هيجان طلبي نيست. اگر براي تخليه هيجان به كازينو هاي كشورهاي اطراف بروید موفق تريد تا اينكه چشم بسته خريد و فروش سهام كنيد.
- باز هم مي گويم. هدف اصلي تان بايد بقا باشد، هر روز، قبل از هر معامله به خودتان بگوييد: “بايد در بازار باقي بمانم” و از خريد سهامي كه اين بقا را به به خطر مي اندازد به شدت دوري كنيد.
✍️پندهای استاد کامیار فراهانی