#فوری موج مالباختگان پلتفرم های آبشده در پیش خواهد بود مگر...
🔴 گواهی سپرده آبشده هر چه سریعتر راه اندازی شود.
حسن کاظم زاده : از آقایان دکتر صیدی ریاست محترم سازمان بورس و دکتر جهرمی مدیرعامل شرکت بورس کالا تقاضا داریم هر چه سریعتر معاملات گواهی سپرده ی طلای آبشده راه اندازی شود و این معاملات دارای زمان معاملاتی حداکثری باشد.
در حال حاضر پلتفرم های خرید و فروش آنلاین طلای آبشده جایگزین بورس کالا برای این موضوع شده اند و مشخص نیست چقدر از طلایی که در این پلتفرم ها فروخته می شود واقعا پشتوانه دارد و چقدر از آن به اصطلاح خالی فروشی شده است.
این در حالی است که بورس کالا سابقه ی راه اندازی گواهی سپرده سکه طلا و شمش طلا و اخیرا شمش نقره را دارد و مشخصا تمام این گواهی ها پشتوانه دارد و نگرانی از بابت خالی فروشی وجود ندارد.
به نظر می رسد جهت جلوگیری از ضرر و زیان مردم در خرید خالی فروشی انجام شده توسط این پلتفرم ها و همچنین از بین نرفتن نقش بورس کالا به عنوان نهاد قانونی معاملات فیزیکی و بهادار انواع کالاهای مختلف، هر چه سریعتر بایستی اقدامات زیر توسط سازمان بورس، بانک مرکزی و بورس کالا انجام پذیرد.
1) راه اندازی گواهی سپرده طلای آبشده و در نظر گرفتن زمان معاملاتی طولانی برای آن (به عنوان مثال از 10 صبح تا 8 شب)
2) افزایش زمان معاملاتی گواهی سپرده ی سکه، شمش طلا، شمش نقره و صندوق های طلا (از 10 صبح تا 8 شب)
3) راه اندازی پلتفرم های ثانویه معاملات انواع گواهی و صندوق های طلا به شکل ساده یا توکنایز شده با زمان معاملاتی 24 ساعتی
4) الزام همه ی پتلفرم های معاملات طلا به اتخاذ پشتوانه به اندازه ی فروش آنلاین انجام گرفته و جلوگیری از بی بند و باری و خالی فروشی پلتفرم های فعلی.
5) بانک مرکزی در حال حاضر پلتفرم ها را الزام به پشتوانه سازی در بانک کارگشایی نمی کند. اگر این رویه ادامه پیدا کند در آینده نزدیک شاهد موج مالباختگان پلتفرم های آبشده خواهیم بود. بانک مرکزی یا بایستی پشتوانه سازی در بانک کارگشایی (یا مرکز مبادله) را کلید بزند یا این پلتفرم ها اجبار کند از طریق گواهی های سپرده طلای آبشده ی بورس کالا (بعد از راه اندازی) اقدام به پشتوانه سازی کنند.
به نظر می رسد مهمترین چالش پیش روی بازار سرمایه و فضای مالی کشور در حال حاضر این موضوع باشد و ضروری است ریاست سازمان بورس و مدیرعامل بورس کالا با تعامل بانک مرکزی و مرکز مبادله سریعا وارد این موضوع شوند تا از اتفاقات ناخوشایند آتی جلوگیری کنند/فردانامه
❓ بررسی وضعیت بنیادی #کیمیاتک
👤 علی اسکینی
⚙️مفروضات فروش: مقدار فروش در سال جاری 70 میلیون عدد فرض شده است. این در حالی است شرکت ابتدای سال 1400 فروش 50 میلیون عددی را داشته است.
⚙️مفروضات قیمت : نرخ های فروش برای سال آینده با رشد 20 درصدی لحاظ شده است. نرخ های فروش با توجه به حاشیه سود محصولات در نظر گرفته شده است. شرکت در سال های اخیر حاشیه سود 50 درصدی فروش را حفظ کرده است.
⚙️نرخ دلار موثر ماده اولیه برای ادامه سال جاری 65 هزار تومان و سال آتی 75 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
⚙️ افزایش حقوق و دستمزد و تورم نیز 45 درصد لحاظ شده است و تمامی هزینه افزایشی معادل با دلار و رشد مبلغ فروش دارند.
✍اهرم سودآوری شرکت به یک درصد افزایش نرخ دلار با حفظ حاشیه سود 1.5درصد است، نکته مثبت کیمیاتک سهامداری شرکت توسط گروه گلرنگ است. در این شرکت شاهد رشد تولید و حفظ حاشیه سود در سال های سخت صنعت در سه سال گذشته هستیم به طوریکه سودآوری دلاری سه سال گذشته شرکت به ترتیب 21، 27 و 33 میلیون دلار می باشد. موضوعات ذکر شده سبب شده است نسبت قیمت به سود متوسط در سه سال گذشته بیش از ۱۰ واحد ثبت شود و پی بر ای حدود ۵ واحد آتی برای سهم جذاب قلمداد شود.
🔹۴ نماد پتروشیمی در بورس امروز بازگشایی میشوند
جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت:
🔺چهار نماد معاملاتی مربوط به شرکتهای پتروشیمی امروز بازگشایی میشوند.
🔺پتروشیمی پارس، نوری، بوعلی سینا و جم شفاف سازیهای لازم همچون انتشار اطلاعات تکمیلی و برگزاری جلسه اطلاعرسانی را جهت بازگشایی نمادهای خود انجام دادند و امروز بازگشایی نماد این شرکتها انجام خواهد شد.
#تحلیل_بازار
افت محسوس ارزش معاملات
امروز ارزش معاملات به یکی از کمترین ارقامش از آبان ماه رسید و حدود 6500 میلیارد تومان ارزش معاملات خرد به ثبت رسید. با بازگشایی پتروشیمی ها، تقاضای موجود در بازار در صف خرید این نمادها نشسته است و نمادهای عمدتا خریداری ندارد. ضعف تقاضا در بازار کاملا به چشم می آید و برای اتمام این اصلاح نیاز است تا مجددا شاهد حضور خریداران در بازار باشیم. در پایان معاملات نیز 79 درصد از نمادها منفی بسته شدند و هم زمانی آن با حجم معاملات پایین جالب نیست. بازار احتمالا چند روزی درگیر صف خرید پتروشیمی ها باشد و نحوه ی تعادل آنها و میزان رشدشان در این صف خریدها، در روند کوتاه مدت می تواند تاثیر بالایی داشته باشد. در روزهای آتی هر زمان ارزش معاملات رشد کرد می تواند انتظار داشت اصلاح تمام شده باشد.
طلا بازهم مثبت
روز چهارشنبه با توجه به تضعیف معاملات دلار، طلا منفی شد و شاهد افزایش فشار فروش در صندوق های طلا بودیم. با رشد آخر هفته ی انس و کمی رشد در نرخ دلار، امروز مجددا شاهد حضور خریداران در صندوق های طلا هستیم. اما یک نکته در مورد معاملات صندوق های طلا مشهود است. ارزش معاملات علی رغم ظاهر داغ معاملات این صندوق، نمی تواند رشد کند. از ابتدای پاییز تا به حال دوبار ارزش معاملات مجموع صندوق های طلا رشد قابل توجه داشته ولی اینبار که قیمت های صندوق ها در حال تجربه سقف های قیمتی است، ارزش معاملات رشد نکرده است. به نظر می رسد تنگنای نقدینگی حتی خریداران طلا را هم تحت تاثیر قرار داده است.
انتشار اوراق بیشتر
ظاهرا سران قوا مجوز انتشار 200 همت اوراق دولتی جدید را به دولت داده است. در جزئیات گفته شده از این اوراق 25 همت برای بهداشت، 25 همت نیروگاه ها و 20 همت یارانه نان است و مابقی منابع تامین شده در اختیار دولت خواهد بود. مشخص نشده است که این اوراق به شکل اسناد اسلامی (اخزا) و به شکل تخصیص به جای بدهی به طلبکاران از دولت خواهد بود یا انتشار اوراق مرابحه (اراد). هم زمانی این حجم از انتشار اوراق دولتی با سیاست های پولی انقباضی بانک مرکزی، فشار سنگینی را بر بازارها وارد کرده است که در نرخ بهره خودش را نشان می دهد.
📱fardaname
.
#افزایش_سرمایه
#آریا
پیشنهاد هیئت مدیره در خصوص افزایش سرمایه 150 درصدی از انباشته
#بخاور
پیشنهاد هیئت مدیره در خصوص افزایش سرمایه 150 درصدی از انباشته
#غگل
پیشنهاد هیئت مدیره در خصوص افزایش سرمایه 25 درصدی از انباشته
#شاراک
پیشنهاد هیئت مدیره در خصوص افزایش سرمایه 111 درصدی از انباشته
#هجرت
اظهار نظر حسابرس در خصوص افزایش سرمایه 1221 درصدی از انباشته و تجدید و آورده و مطالبات
#فولای
دعوت به مجمع افزایش سرمایه 50 درصدی از انباشته در تاريخ 03/11/30
#فغدیر
ثبت افزایش سرمایه 20 درصدی از آورده و مطالبات
#وصنا
ثبت افزایش سرمایه 42 درصدی از انباشته
03_11_13