دانشگاه امامت
✧❁﷽❁✧ ✍️ اباطیل شبکه های وهابی درباره اعتقاد شیعیان در مورد شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها! 👳🏽♀️
✧❁﷽❁✧
✍️ مستندات از روزنامه های زمان پهلوی و قاجار با موضوع عزاداری و تعطیلی شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
May 11
4_5953961876516768694.pdf
370.6K
✧❁﷽❁✧
⏺ #معرفی_مقاله
⏺ عنوان مقاله: ادله حقانیت و کیفیت شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
⏺ نویسنده: حجة الاسلام و المسلمین سید محمد جواد شبیری، استاد درس خارج حوزه علمیه قم
⏮ پیشنهاد #دانلود و #مطالعه
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✧❁﷽❁✧
⚫️⬛️⚫️⬛️⚫️⬛️⚫️⬛️
✍️ ذکر مصیبت آیة الله العظمی جوادی آملی دامت برکاته
◀️ سوزناک تر از مصیبت پهلوی شکسته و صورت سیلی خورده
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
⚫️⬛️⚫️⬛️⚫️⬛️⚫️⬛️
#متن_شبهه
از مهندسی معکوس، استفاده میکنیم.
بنابر کتب متعدد، ازجمله کتاب
"محمد پیامبری که از نو باید شناخت"، نوشتهی کورت فریشلر آلمانی، و همچنین برطبق عقل و منطق، فاطمه یکسال پس از ازدواج محمد و خدیجه بهدنیا میآید.
بنابراین محمد در ۲۵ سالگی ازدواج کرده و در ۲۶ سالگی، صاحب دختری بهنام فاطمه میشود.
همین عدد رو بهخاطر بسپارید، که لازمش داریم. یعنی اختلاف سن محمد و فاطمه ۲۶ سال است.
با این اوصاف سن خدیجه در هنگام بهدنیا آمدن فاطمه میشود ۴۱ سالگی که منطقی است.
یادتان میآید که محمد در ۵۷ سالگی صاحب نوهای بهنام حسین شد؟
۲۶ سال ازش کم کنید. میشود سن فاطمه در آن زمان. خواهیم داشت که فاطمه در ۳۱ سالگی حسین رو بهدنیا آورده.
از همه جالبتر اینکه چنانچه گفته میشود فاطمه یکسال پس از فوت محمد به رحمت ایزدی میپیوندد. البته این فاصلهی زمانیِ فوت فاطمه، پس از پیامبر را از چند ماه تا یکسال در احادیث مختلف برشمردهاند. حالا همون یکسال.
محمد در ۶۳ سالگی فوت میکند.
۲۶ سال ازش کم کنید، میشود ۳۷ ساله.
یعنی فاطمه در زمان فوت محمد، ۳۷ ساله بوده است.
یکسال بعدش فوت میکند. یعنی در ۳۸ سالگی.
پس اون دختر ناکام که در ۱۴ سالگی عروسی کرد و ۴ فرزند بهدنیا آورد و با لگدِ عُمَر، در سن ۱۸ سالگی فوت کرد، درحالیکه ۴ ماهه باردار بود، بچهش هم پسر بود، اسم بچهی بهدنیا نیامدهش هم محسن بود، و هر ساله مسلمانان در دههی فاطمیه این روایات را بازگو میکنند و زار زار میگریند، کیه؟
دانشگاه امامت
#متن_شبهه از مهندسی معکوس، استفاده میکنیم. بنابر کتب متعدد، ازجمله کتاب "محمد پیامبری که از نو با
✧❁﷽❁✧
⏹ پاسخ به شبهه طول عمر حضرت فاطمه (س) در زمان شهادت:
◀️ طراح شبهه:
با توجه به ادبیات شبهه، به نظر می رسد طراح این شبهه وهابیت خبیث باشند.
◀️ هدف شبهه:
انکار شهادت حضرت زهرا (س)
◀️ پاسخ شبهه:
🔹 مهندسی معکوس شما بر اساس توهمات چیده شده است و هیچ بویی از روش های صحیح علمی ندارد.
🔹 نویسنده کتاب مورد استناد، کنستانتین ویرژیل گئورگیو است نه کورت فرشلر!!
🔹 رجوع به منابع دست اول و اصیل شرط تحقیق صحیح است. منبع اصلی شما، منبع معتبر علمی نیست.
🔹نگاه مستشرقین به مباحث اسلامی از روی اغراض خاص است. آن ها توانایی فهم صحیح حقایق تاریخی بر اساس مستندات صحیح علمی اسلامی را ندارند.
🔹مستند شما، ترجمه یک منبع غیر معتبر علمی است. یعنی یک بار، یک غیر متخصص، یک مطلب علمی را نقل کرده، سپس آن مطلب، ترجمه شده. این یعنی: چند واسطه تا منبع اصلی و معتبر.
🔹 نویسنده این نوشته استدلال خود را بر اساس اوهام، پایه گذاری کرده زیرا:
1️⃣ بر اساس مستندات تاریخی، سال تولد حضرت زهرا (س) در نزد مشهور مورخین و محدثین شیعه، پنج سال بعد از بعثت است. یعنی رسول خدا (ص) در 45 سالگی بود که حضرت زهرا (س) به دنیا آمد. البته برخی از مورخین و محدثین اهل سنت، تاریخ تولد حضرت زهرا را 5 سال قبل از بعثت می دانند یعنی در 35 سالگی پیامبر خدا (ص)
2️⃣ نتیجه آنکه ادعای نویسنده این متن که حضرت زهرا (س) در 26 سالگی عمر رسول خدا (ص) به دنیا آمده است، از توهمات نویسنده است.
استدلال های بعدی بر اساس مقدمه باطل فوق است که با بطلان این مقدمه، بطلان نتایج آن نیز روشن است.
3️⃣ بر اساس نظریه شیعه، عمر مبارک حضرت زهرا سلام الله علیها در زمان شهادت حدود 18 سال است و بر اساس نظریه برخی از علمای اهل سنت 23 سال.
⏺ منابع و مستندات:
📚 الإصابة، ابن حجر العسقلاني ،ج8، 263، ص : 262
📚 دلائل الإمامة، الطبري، 79، خبر الولادة، ص : 76
❇️ شهادت حضرت زهرا (س) بر اساس نصوص متعدد تاریخی و روایی شیعه و اهل سنت است که هیچ شکی در آن نیست. برای مطالعه به لینک زیر مراجعه کنید:
https://www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=6301
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
دانشگاه امامت
✧❁﷽❁✧ ⏺ #معرفی_مقاله ⏺ عنوان مقاله: ادله حقانیت و کیفیت شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ⏺ نو
✧❁﷽❁✧
#کرسی_آزاد_اندیشی
✍️نگاهی گذرا به مقاله استاد شبیری در باب شهادت حضرت فاطمه زهرا
♦️مقاله ای که به عنوان مدخل شهادت فاطمه سلام الله علیها به قلم استاد سیّد محمّد جواد شبیری زنجانی در کتاب دانشنامه فاطمی آمده و به مناسبت ایام فاطمیه در بسیاری از کانالها منتشر شده بر خلاف توقع از نویسنده محترم تسامحات غیرقابل قبولی دارد.
♦️استناد به منابع ضعیفی مثل هدایه خصیبی کذّاب ملعون نصیری، دلائل الامامة مجعول مجهول المؤلف، الاختصاص مجهول المؤلف، و از همه عجیب تر استناد به کتاب ساختگی مؤتمر علماء بغداد برای خبر بی اصل مسمار! با این که کتاب علامه جعفر مرتضی عاملی که از منابع این مقاله است و آن نیز همین تسامحات را مرتکب شده تصریح به جعلی بودن کتاب مؤتمر کرده و آن را ساخته و پرداخته قرن اخیر می داند.
♦️در این مقاله، تناقض در گزارشها - از جمله تعیین ضارب - با یک جمله: «ممکن است همه آنها واقعیت داشته باشد»! حل شده است!
♦️نویسنده در توضیح بعدی با اذعان به نفی انتساب کتاب مجهول المؤلف اختصاص به شیخ مفید، آن را معتبر دانسته! اما به این مطلب عنایت نکرده که اگر اختصاص مجهول المؤلف را معتبر بدانیم و خبر واحد او را بپذیریم تعارض دیگری پیش می آید و مکان حمله منجر به سقط، دیگر درب خانه نبوده و مدتها بعد از هجوم و در کوچه و دور از چشم مردم صورت گرفته است.
♦️استناد به فرائد السمطین نیز بدون توجه به پاورقی محقق صورت گرفته است؛ چرا که علامه محمودی محقق کتاب تصریح کرده که این خبر در نسخه کهن فرائد نیست و در نسخه متأخر نجف اضافه شده. و مهم تر این که آن روایت به نقل از شیخ صدوق ذکر شده و فرائد حموینی منبع مستقلی نیست.
♦️و نکته آخر این که برای اثبات مصائب حضرت فاطمه (س) نیازی به برف انبار کردن منابع ضعیف و معلوم الحال و مشکوک حتی کتاب سلیم بن قیس نداریم و با استناد به منابع معتبر می توانیم اصل شهادت را اثبات نماییم.
🔹 یادداشت از استاد رحیم قاسمی
#تأمل
#فاطمیه
#کلام
#شیعه
#اهل_سنت
#امامت
#ولایت
#شبیری_زنجانی
دانشگاه امامت
✧❁﷽❁✧ #کرسی_آزاد_اندیشی ✍️نگاهی گذرا به مقاله استاد شبیری در باب شهادت حضرت فاطمه زهرا ♦️مقاله ای
✍️ دوستان و اساتید گرامی هر نظر و نقدی نسبت به مقاله و ردیه آقای رحیم قاسمی دارید به@Abolhasanain110
بفرستید.
دانشگاه امامت
✧❁﷽❁✧ ⏺ #معرفی_مقاله ⏺ عنوان مقاله: ادله حقانیت و کیفیت شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ⏺ نو
✧❁﷽❁✧
✍️ توضیحات تکمیلی استاد معظم حاج آقا سید محمد جواد شبیری زنجانی در مورد مقاله شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
دانشگاه امامت
✧❁﷽❁✧ #کرسی_آزاد_اندیشی ✍️نگاهی گذرا به مقاله استاد شبیری در باب شهادت حضرت فاطمه زهرا ♦️مقاله ای
✧❁﷽❁✧
#کرسی_آزاد_اندیشی
✍️ پاسخ به یادداشت آقای رحیم قاسمی در موضوع نقد مقاله حجة الاسلام و المسلمین استاد شبیری زنجانی در باب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)
1️⃣ ادعای نویسنده محترم در «برف انبار کردن منابع ضعیف» و «تسامحات غیرقابلقبول» در مقاله، بی انصافی و خروج از روش نقد علمی است.
2️⃣ انتقاد «اختصار در بررسی تناقض گزارش ها» به دلیل ناآگاهی ایشان از اصول نگارش مقاله های دانش نامه ای است. دانش نامه ها، قالب اخباری دارند که حتی الامکان از تحلیل های شبیه مقالات «علمی _ پژوهشی»، اجتناب می شود.
3️⃣ استناد به روایاتی که بعضاً ضعف سندی دارند، به دلیل وجود شواهد صدق بر اعتبار آن است. یک محقق باهدف تجمیع ظنون برای دستیابی به علم و اطمینان در یک مساله، سعی در جمع آوری قرائن متعدد، از تمام منابع علمی موجود شیعه و اهل سنت دارد. این امتیاز فوق العاده مقاله استاد شبیری است نه «برف انبار کردن منابع ضعیف» به زعم منتقد گرامی!
4️⃣ با در نظر گرفتن قطعی بودن اصل شهادت حضرت زهرا (س) به دلیل روایات متواتر شیعه و اهل سنت، استناد به ادله ضعیف (به زعم متنقد گرامی)، از باب تفسیر جزئیات یک واقعه مسلم است.
5️⃣ با وجود سانسور شدید در میان علمای اهل سنت (رک: قاعده: امساک عما شجر بین الاصحاب) و برخورد های بسیار تند؛ مثل قتل، اتهام الحاد و ... نسبت به ناقلین روایات دال بر اختلاف صحابه _ به ویژه اختلافات صدر اسلام و مرتبط با حقانیت اهل بیت (ع) _ ، صرف نقل روایات فضائل و مظلومیت های عترت رسول الله (ص)، بهترین دلیل بر صدق و معتبر بودن آن روایت است. البته اگر دلیل قطعی و یقینی خلاف آن باشد متبع است. (رک: مظفر، دلائل الصدق لنهج الحق ؛ ج1 ؛ ص7)
⏹ منتقد محترم در برخی از منابع استنادی مقاله تشکیک کرده است ولی باید دانست:
🔺«کتاب سلیم بن قیس هلالی» یکی از معتبرترین اصول روایی شیعه است. کاش ایشان نگاهی به مقدمه این کتاب می نمود تا گرفتار قضاوت ناصحیح درباره این کتاب و نویسنده آن نشود. (رک: کتاب سلیم بن قیس هلالی، ج 1، ص 155 الی 200)
🔺قول مشهور میان علمای شیعه، کتاب «الاختصاص» را اثر شیخ مفید رحمه الله علیه می داند. از معاصرین محقق خویی در معجم رجال الحدیث، انتساب این کتاب به شیخ مفید را مشکوک دانسته ولی خود او در موارد متعدد به این کتاب ارزشمند، استناد داده است. کاش منتقد محترم، به دلیل شک در انتساب کتاب به نویسنده، آتش به خرمن تراث شیعه نمی انداخت! (رک: المقالات و الرسالات، ج24، ص: 6)
🔺جرح ها و اتهامات وارد شده به «خصیبی» به دلیل انحرافات فکری او است که ریشه در اتهامات ابن غضائری دارد. بر اهل فن، ضعف ابن غضائری، کتاب و روش او پوشیده نیست. فساد عقیده یک راوی باعث خدشه در وثاقت رجالی او نمی شود. بسیاری از محدثین منحرف، ثقه و قابل اعتماد در حدیث هستند. تلعکبری از او روایت و استجازه نموده است. خزاز قمی، صاحب مختصر بصائر و دیگران از او نقل حدیث کرده اند. کتاب وی از منابع بحار علامه مجلسی است. میرزای نوری و محدث بحرانی به این کتاب اعتماد دارند. صاحب اعیان الشیعه اتهامات وارده به او را نمی پذیرد. (رک: الضعفاء من رجال الحديث، ج1، ص: 461)
🔺«دلائل الامامة» اثر ابوجعفر محمد بن جرير بن رستم الطبري الآملي الشیعی است. اتهام مجعول بودن کتاب و مجهول بودن نویسنده غلط است. (رک: معجم رجال الحديث و تفصيل طبقات الرواة، ج16، ص: 158)
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
May 11
═✧❁﷽❁✧═
#دستبرد
1️⃣ عبارت #تحريف شده «صحیح بخاری»:
✍️ «... قَالَ فَمَا قَوْلُكَ فِى عَلِىٍّ وَعُثْمَانَ قَالَ أَمَّا عُثْمَانُ فَكَأَنَّ اللَّهَ عَفَا عَنْهُ ، وَأَمَّا أَنْتُمْ فَكَرِهْتُمْ أَنْ تَعْفُوا عَنْهُ ، وَأَمَّا عَلِىٌّ فَابْنُ عَمِّ رَسُولِ اللَّهِ - صلى الله عليه وسلم - وَخَتَنُهُ . وَأَشَارَ بِيَدِهِ فَقَالَ هَذَا بَيْتُهُ حَيْثُ تَرَوْنَ…»
2️⃣ عبارت #بدون_تحریف «سنن کبرای نسائی»:
✍️ « ... سألت بن عمر وهو في مسجد رسول الله صلى الله عليه و سلم عن علي وعثمان فقال أما علي فلا تسألني عنه وانظر إلى منزله من رسول الله صلى الله عليه و سلم ليس في المسجد بيت غير بيته وأما عثمان فإنه أذنب ذنبا عظيما يوم التقى الجمعان فعفى الله عنه وغفر له وأذنب فيكم ذنبا دون فقتلتموه...»
3️⃣ با مقایسه دو متن بالا ، دستبردهای بخاری آشکار می شود:
✂️ یک: «وأما عثمان فإنه أذنب ذنبا عظيما يوم التقى الجمعان» گناه بسیار بزرگ عثمان در فرار از جنگ احد
✂️ دو: «وأذنب فيكم ذنبا دون فقتلتموه» گناه عثمان (مثل فساد های اقتصادی و بدعت های او)که باعث شورش مردمی و کشته شدن او
✅ اسَدٌ عَلىّ و فى الحُروبِ نُعامةٌ 👈برای من شیر شجاع هستی ولی در جنگ ها مثل شتر مرغ... .
✧د❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
═✧❁﷽❁✧═
عظمت ام البنین(س)
1️⃣ «تنقیح المقال فی علم الرجال» اثر علامه مامقانی برترین اثر رجالی موجود میان شیعه است.
2️⃣ او در شرح حال حضرت ام البنین (س) می گوید:
🔸 امیرالمومنین (ع) با ام البنین از قبیله بنی کلاب، که از معروف ترین قبائل عرب به شجاعت بود، ازدواج کرد. او برای حضرت علی(ع)، حضرت ابالفضل العباس _که جانم به فدای او باد _، عبدالله، جعفر و عثمان را به دنیا آورد.
♦️« ... فلما نعى اليها الأربعة قالت قد قطعت نياط قلبى اولادى و من تحت الخضراء كلّهم فداء لأبيعبد اللّه الحسين (ع) اخبرنى عن الحسين (ع)...»
🔸 زمانی که بشیر در مدینه، خبر شهادت هر کدام از فرزندانش را به او می داد، او خبر و سراغ از حسین (ع) می گرفت. وقتی خبر شهادت هر چهار فرزندش را شنید، گفت: رگ های قلبم را پاره کردی! همه فرزندانم و هر آنچه در زیر آسمان ها است فدای حسین(ع) باد! از حسین(ع) به من خبر بده!
3️⃣ این مطلب نشان از اوج ایمان و دینداری و تشیع ام البنین (س) است. باید ریشه این همه وابستگی و فداکاری را فقط در اعتقاد به امامت امام حسین علیه السلام دانست.
4️⃣ او اشعار جانسوزی در مصیبت فرزندش عباس (ع) می گفت که دوست و دشمن را می گریاند:
♦️ أنبئتُ أَنَّ ابني أُصيبَ بِرأسه مَقطُوعَ يد
🔸 خبردار شدهام که به سر فرزندم ضربت وارد شده درحالی که بریده دست بود.
♦️ ويلي على شبلي أَمالَ برأسه ضربُ العَمَد
🔸 وای من بر شیر بچهام که ضربت عمود سرش را خمیده کرد.
♦️ لو كانَ سيفُكَ في يديكَ لمَا دنا منه أحد
🔸 اگر شمشیر در دستانت بود احدی جرات نمی کرد نزدیک او گردد
#ام_البنین
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
وزﻧﻪ اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺷﻴﻌﻲ ﺑﺤﺮﻳﻦ در ﺳﺎﺧﺘﺎر ﻗﺪرت ﻓﻘﺪان ﻋﺪاﻟﺖ اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ و ﻧﺎﺑﺮاﺑﺮي.pdf
1.15M
═✧❁﷽❁✧═
🔹 عنوان مقاله: وزنه اجتماعی جامعه شیعی بحرین در ساختار قدرت، فقدان عدالت اجتماعی و نابرابری
◀️ نویسنده: مجید بزرگمهری
✍️ پیشنهاد #دانلود_و_مطالعه
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
May 11
═✧❁﷽❁✧═
#تبرک
1️⃣ «محمَّد بن السَّائِب الكَلْبيّ» یکی از مورّخان و محدّثان بزرگ اهل سنّت است. ذهبی دربارهٔ او مینویسد:
🔺«العلّامة، الاخباريّ ، أبو النضر محمد بن السائب بن بشر الكلبي، المُفسّر و كان أيضاً رأساً في الانساب إلا أنه شيعيٌ متروكُ الحديث»
🔹 علامه، اخباری، محمد بن سائب بن بشر ابونضر کلبی از مفسرین قرآن است. او در علم انساب سرآمد همگان است. او شیعه است و احادیث او ترک شده است!
📚 سير أعلام النبلاء، ج11، ص: 309
2️⃣حالا علت ترک حدیث کلبی چیست؟!
🔺«قيل لِزائدة: لِمَ لا تَرْوي عن الكلبي؟ قال: كُنْتُ أخْتَلفُ اليه، فَسَمٍعْتُه يوماً و هو يقول: مَرِضت مرضة فنسيت ما كنت احفظ فأتيت آل محمد صلى الله عليه و سلم فنفثوا في في فحفظت ما كنت نسيت فقلت: لا والله لا أروى عنك بعد هذا شيئا فتركته»
🔹 به زائده گفتند: چرا از کلبی روایت نمیکنی؟ گفت: من با کلبی رفت و آمد داشتم. روزی شنیدم او میگوید: بیمار شدم و هر آنچه را در حافظه داشتم فراموش کردم؛ نزد آل محمّد(ص) -در برخی روایات امام باقر(ع)- رفتم. او آب دهان مبارک خود را در دهان من گذاشت و من هر آنچه را فراموش کرده بودم به خاطر آوردم و دیگر هیچگاه آن را فراموش نکردم!
زائده میگوید: به او گفتم، به خدا قسم! دیگر از تو روایت نقل نمیکنم و بعد از آن، روایت از او را ترک کردم!
📚 الجرح والتعديل، ابن ابی حاتم رازی، ج7، ص 270
✅ از عجایب اهل سنت آن است: شفا گرفتن از آب دهان فرزند رسول خدا(ص)، جرم و حرام است؛ امّا نوشیدن آب غسل کثیف اعضای بدن ابن تیمیه، فضیلت و کرامت!
📚 البداية والنهاية، ج 16، ص 210
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
May 11
AUD-20220116-WA0003.opus
2.15M
❁﷽❁
🎧 فایل صوتی از استاد توحیدی پیرامون تکفیر اشاعره و بزرگان اشعری توسط وهابیت
✍️ #پیشنهاد_دانلود
◀️ کتاب مورد استناد استاد توحیدی پیوست می گردد.
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
دانشگاه امامت
❁﷽❁ 🎧 فایل صوتی از استاد توحیدی پیرامون تکفیر اشاعره و بزرگان اشعری توسط وهابیت ✍️ #پیشنهاد_دانلو
Noor-Book.com نقض عقائد الأشاعرة والماتريدية.pdf
8.03M
❁﷽❁
✍️ پی دی اف: نقض عقائد الأشاعرة و الماتریدیة
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
❁﷽❁
#کرسی_آزاد_اندیشی
◀️ «حیدر حب الله» از نظریه پردازان دینی معاصر لبنانی است. او درباره فقه مصلحت و رفتار خلفای جریان سقیفه می گوید:
«... همه يا لااقل اكثر سياست هايي كه ابوبكر و عمر و عثمان در پيش گرفتند، زير سايه فقه المصلحه مفهوم، معقول، منطقي و قابل توجيه است. خصوصا با معنايي از فقه مصلحت كه امام خميني مطرح نموده است.اين خلفا صرفا يك خطا بيشتر نداشتند و آن هم غصب خلافت علي(ع) . از همين رو اجتهاد امامي بايد از انتقادات كليشه اي و موروثي نسبت به خلفا و نيز آنچه كه جزو لاينفك معرفت اماميه از تصوير آن خلفا و فهمشان شده، دست بردارد...»
📚 مصلحت در فقه و سياست ديني، گفتگوها و دقت هاي پيرامون ضوابط و محدوده ها(رک: تصویر فوق)
✍️ علما و اعضای گرامی«دانشگاه امامت» نقد های خود را به مخاطب زیر ارسال کنید تا در کانال بارگزاری شود.
@Abolhasanain110
⏺ علمی بودن، رعایت ادب و نزاکت در نقد شرط نشر آن است.
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
دانشگاه امامت
❁﷽❁ #کرسی_آزاد_اندیشی ◀️ «حیدر حب الله» از نظریه پردازان دینی معاصر لبنانی است. او درباره فقه مصل
❁﷽❁
#کرسی_آزاد_اندیشی
1️⃣ آقای «شیخ حيدر حبّ الله» در مقدمه مقاله ای با عنوان «المصلحة في الفقه والسياسة الشرعية» برای بیان اینکه چرا فقهای شیعه، مصلحت را در فقه دخالت نمی دهند، به دو عامل زیر اشاره می کند:
اول: ترس از عرفی شدن شریعت
دوم: ترس از اینکه فقه شیعه لباس فقه اهل سنت را بر تن کند!
2️⃣ ایشان در توضیح برای مورد دوم، اشاره به برخی از نگرانی ها از طرف علمای شیعه می کند. او یکی از نگرانی ها را این مطرح می کند:
«گروهی [از فقها] نگران این هستند که با کشیده شدن مصلحت به درون فقه شیعه، دیگر همه ی سیاستهایی که ابوبکر و عمر و عثمان در پیش گرفته بودند، یا لااقل بسیاری از این سیاستها، معقول و منطقی شده و در سایه فقه مصلحت قابل توجیه خواهد شد. ... »
3️⃣ با ملاحظه عبارت او، معلوم می شود که خود نویسنده، قائل به این حرف نیستند و این را صرفا به عنوان یک نگرانی، به گروهی از فقها نسبت میدهند که نمی خواهند مصلحت را دخیل در فقه قرار بدهند.
4️⃣ اما با این حال، به نظر میرسد نسبت دادن این چنین ترس و نگرانی به فقهای شیعه، کاری نادرست و اشتباه باشد، مخصوصا که اشاره ای به سند و مدرک استناد هم نشده باشد.
5️⃣ خطاها، ظلم ها و سیاست های خصمانه ی خلفای سه¬گانه، مخصوصا نسبت به اهل بیت علیهم السلام، امری نیست که به راحتی و با قائل شدن به دخالت مصلحت در فقه، قابل تطهیر و توجیه باشد، از این رو، حتی فرض وجود چنین ترس و نگرانی در بین فقهای امامیه، ظاهرا درست نخواهد بود.
✍️ به قلم حجة الاسلام و المسلمین قویدل
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
1624458156_10c723a77119749c37df7d826470afc7.pdf
672.8K
═✧❁﷽❁✧═
🔹 عنوان مقاله: نقد دیدگاه وهابیت در مفهوم عبادت با تاکید بر آیه«ِ فَلا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَدا»
◀️ نویسنده: سید جلال مهدیزاده، مهدی فرمانیان
✍️ پیشنهاد #دانلود_و_مطالعه
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔 @Emamat110u
May 11
═✧❁﷽❁✧═
#مذهب_دروغگویان
1️⃣ یکی از مهم ترین حکمت های قیام فاطمه زهرا (س)، جلوگیری از شکل گیری مذهبی بود که اساس آن بر پایه دروغگویی استوار شده است.
2️⃣ حرکت نفاق، با ممانعت از نوشتن وصیت توسط پیامبر(ص)، با اتهام هذیان گویی به آن حضرت، وارد مرحله عملیاتی شد. این حرکت با جعل احادیث دروغین متعدد توسط ابوبکر، عمرو بن عاص، سمرة بن جندب، ابوهریره و ... ادامه یافت.
3️⃣ انحراف کلان امت اسلام در روز سقیفه، باعث به وجودن مذهبی شد که اساس آن بر پایه دروغگویی است. «ابن لُهیعَة» استاد امام شافعی در فقه و حدیث، می گوید:
🔺«سمعت شيخا من الخوارج وهو يقول ان هذه لأحاديث دين فانظروا عمن تأخذون دينكم فانا كنا إذا هوينا أمرا صيرناه حديثا»
🔸از یکی از بزرگان خوارج شنیدم که می گفت: این احادیث دین شما است. دقت کنید از چه کسانی دین خود را می گیرید. همانا ما(همه خوارج) هر گاه میل و هوای به چیزی داشتیم، آن را تبدیل به حدیث می کردیم!
🔺«و زاد غيره في رواية ونحتسب الخير في إضلالكم»
🔸 در روایت های دیگر عبارت: « ما فکر می کردیم که اگر دروغ بگوییم و شما را گمراه کنیم، کار خوب و صوابی انجام داده ایم» افزوده شده است.
📚 فتح المغيث شرح ألفية الحديث - (1 / 258)
📚 الكفاية في علم الرواية - (1 / 123)
✅ در منابع روایی موجود اهل سنت، صدها حدیث از راویان خوارج نقل شده است. با وجود این اعتراف، چرا اهل سنت دین خود را از دروغگویان می گیرند و آن را بر عترت رسول خدا (ص) _ که بر اساس قرآن معصوم هستند _ ترجیح می دهند؟
🆔 @Emamat110u
🔺مشاهده متن در سایت ولیعصر
🌐 https://www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?i