🔴همایش ملی میراث مکتوب تاریخ پزشکی و گیاهان دارویی
🔺ارسال چکیده مقاله: ۳۰ دیماه ۱۴۰۳
🔺ارسال کامل مقاله: ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
🔺مکان برگزاری:
کرج،کیلومتر ۱۰ جاده ماهدشت، انتهای خیابان شهید همت، مرکز آموزش عالی امامخمینی
🔺تاریخ برگزاری:۷-۸ اسفندماه ۱۴۰۳
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔴 اعضای انستیتو پاستور ایران در آغاز تاسیس در سال ۱۲۹۹. از چپ: دکتر مهدی ذوالریاستین، سیدرضا (کارشناس آزمایشگاه)، تیمور دولتشاهی، دکتر سید حسن میردامادی، دکتر عبدالله حامدی، دکتر احمد نجم آبادی
👈 در تاريخ ۲۳ اكتبر ۱۹۱۹ ميلادي ( ۳۰ مهر ۱۲۹۸) مذاكرات بين هياتهاي ايراني و فرانسوي در انستيتو پاستور پاريس صورت گرفت و در تاريخ ۲۰ ژانويه ۱۹۲۰ ميلادي (۲۹ دی ۱۲۹۸ شمسي) قرارداد همكاري بين ایران و فرانسه برای تاسیس انستیتو پاستور ایران به امضا رسيد و به این شکل، انستیتو پاستور ایران به عنوان یازدهمین انستیتو پاستور فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرد. و در حال حاضر، انستیتو پاستور ایران وارد ۱۰۶ امین سال فعالیت خود شده است.
🖋 در این مقاله نگاهی به تاریخچه و خدمات انستیتو پاستور ایران شده است. لینک
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
✅ کانال بیماری های نوپدید و بازپدید نه ساله شد
🔺کانال بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران در تاریخ ۴ بهمن ۱۳۹۴ آغاز به کار کرد و از آن زمان تاکنون به یک منبع برای اخبار و اطلاعات مرتبط با این دسته از بیماریها تبدیل شده است. این کانال با تأکید بر نقش آگاهیبخشی، تلاش دارد تا جامعه را در مسیر مقابله با تهدیدات بهداشتی یاری رساند.
🔴این کانال اطلاع رسانی در این سال ها این اهداف را دنبال کرده است:
☑ اطلاعرسانی بهروز و دقیق: یکی از مهمترین ماموریتهای این کانال، ارائه اطلاعات علمی و بهروز در مورد وضعیت شیوع بیماریهای عفونی در مناطق مختلف جهان است. این گزارشها شامل برگرفته از منابع علمی، سازمان بهداشتی بینالمللی و دادههای منتشر شده در مجلات تخصصی میشود.
☑ افزایش آگاهی عمومی و آموزش: این کانال تلاش دارد تا با ارائه محتوای آموزشی مناسب، آگاهی جامعه را درباره بیماریهای نوپدید و بازپدید افزایش دهد. اطلاعاتی که در این کانال به اشتراک گذاشته میشود، شامل توضیح درباره علائم، روشهای انتقال، پیشگیری و درمان بیماریها است. علاوه بر بیماریهای شناخته شده، کانال به بررسی بیماریهای کمتر شناخته شده یا مناطقی که بیماریها در آنها به تازگی ظهور کردهاند نیز پرداخته است.
☑ حمایت از تحقیقات علمی: یکی از وظایف مهم این کانال، فراهم آوردن بستری برای دسترسی پژوهشگران و متخصصان به مقالات، دادهها و یافتههای علمی است. انتشار اطلاعات مربوط به مطالعات جدید، تحلیلهای آماری و کشفیات علمی به محققان کمک میکند تا رویکردهای مؤثرتری برای مقابله با بیماریهای عفونی ارائه دهند.
☑ ارتباط با جامعه علمی: با انتشار مقالات و گزارشهای علمی، این کانال بستری را فراهم آورده که متخصصان و پژوهشگران بتوانند از اطلاعات منتشر شده در تحقیقات خود استفاده کنند.
🔹 با شروع بحران کرونا در سال ۱۳۹۸، این کانال نقش خود را در اطلاعرسانی بهویژه در زمینه بیماری کرونا تقویت کرد و آخرین اخبار این بیماری را در سطح ملی و بینالمللی در اختیار مخاطبان قرار داد.
🔹در فروردین سال ۱۴۰۲ بهمنظور گسترش دامنه دسترسی مخاطبان و استفاده از پلتفرمهای مختلف، کانال مرکز در پیامرسان ایتا نیز راهاندازی شد. در این پیامرسان، تاکنون بیش از ۳۵۰۰ خبر و اطلاعات علمی و بهروز منتشر شده است.
🔹در مردادماه ۱۴۰۳، کانال مرکز در پیامرسان بله نیز تأسیس شد و از آن زمان تاکنون بیش از ۱۰۰۰ خبر علمی در این کانال منتشر شده است.
🔹 از آذر سال ۱۴۰۳، بهمنظور تسهیل دسترسی به اخبار بهروز و معتبر در زمینه بیماریهای نوپدید و بازپدید، بخش اخبار بیماری های جهان به وبسایت پایگاه تحقیقاتی بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران اضافه شد.
☑️ در تمامی این سالها، تلاش کردهایم تا با انتشار مطالب علمی و به روز، سطح دانش علمی مخاطبان خود را ارتقا دهیم. همچنین توجه ویژهای به تاریخ پزشکی کشور و تلاشهای علمی پیشگامان این عرصه داشتیم.
🖌 این فعالیتها حاصل تلاش تیم ۱۰ نفرهای است که در بخش اپیدمیولوژی و آمار زیستی و مرکز و پایگاه تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران در کنار هم، در راستای ارتقای دانش عمومی و پیشگیری از بحرانهای بهداشتی فعالیت می کنند.
🌺 ۹ سالگی کانال بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران را به همه مخاطبان عزیز تبریک گفته و امیدواریم در سالهای آتی نیز بتوانیم به ارتقای دانش سلامت جامعه ادامه دهیم.
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍پیشرفتهای بهداشت جهانی ده سال پس از طغیان ابولا
🔹امسال، دهمین سالگرد طغیان بیماری ویروسی ابولا (EVD) در سالهای ۲۰۱۴–۲۰۱۶ است که غرب آفریقا را ویران کرد و بزرگترین طغیان ابولا تا به امروز شد. گینه، لیبریا و سیرالئون بیشترین آسیب را دیدند، هرچند موارد اضافی در سطح جهانی از جمله در بریتانیا، ایتالیا، ایالات متحده و نیجریه گزارش شد. این طغیان ۲۸٬۶۰۰ نفر را آلوده کرد و ۱۱٬۳۲۵ نفر جان خود را از دست دادند. از نظر اقتصادی، تاثیر این طغیان چشمگیر بود و هزینهها بین ۳۰ تا ۵۳ میلیارد دلار تخمین زده شد.
🔹ابعاد بزرگ این طغیان به چالشهای متعدد نسبت داده شد: پاسخ کند و پراکنده جهانی، عدم وجود واکسنها و درمانهای تأیید شده، نظارت ناکافی، و ارتباط ضعیف با جوامع. با این حال، بحران باعث ایجاد اصلاحات قابل توجهی در بهداشت جهانی شد. در سال ۲۰۱۶، سازمان بهداشت جهانی (WHO) برنامه اضطراری بهداشت را راهاندازی کرد و در سال ۲۰۱۷، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آفریقا (Africa CDC) تأسیس شد تا به بحرانهای بهداشتی در سطح قاره پاسخ دهد.
🔹درسهایی که از این طغیان آموخته شد در طغیان اخیر بیماری ویروس ماربورگ (MVD) در رواندا به آزمایش گذاشته شد. تا نوامبر ۲۰۲۳، رواندا ۶۶ مورد تأیید شده ویروس ماربورگ و ۱۵ مرگ گزارش کرد که میزان کشندگی بسیار پایین ۲۲٫۷٪ داشت. پاسخ سریع از طریق آزمایش سریع، ایزولهسازی، استفاده از داروهای آزمایشی و واکسنها، از جمله cAd3-Marburg امکانپذیر شد. این موفقیت به عنوان نمونهای از پیشرفتهای حاصل از طغیان ابولا در سالهای ۲۰۱۴–۲۰۱۶ و نوآوریهای کنترل ویروسهای خونریزیدهنده ویروسی (VHF) در نظر گرفته میشود.
🔹به همراه این تلاشها، یک سری مقالات جدید به مناسبت دهمین سالگرد طغیان ابولا در سالهای ۲۰۱۴–۲۰۱۶، پیشرفتهای چشمگیر در کنترل ابولا و نوآوریهای بالینی در دهه گذشته را تجزیه و تحلیل کردند. برخی از دستاوردهای کلیدی مطرح شده در این سری مقالات شامل بهبود نظارت بر دادههای واقعی زمان، تأسیس شبکههای آزمایش بالینی چندکشوری، و صدور مجوز دو واکسن برای ویروس ابولا می باشد. این نوآوریها باعث تحول در مراقبتهای بالینی شده و بینشهای مهمی برای مدیریت طغیان های بعدی ویروسهای خونریزیدهنده ویروسی ارائه میدهند.
🔹 طغیان ابولا در سالهای ۲۰۱۴–۲۰۱۶ بر لزوم تقویت سیستمهای بهداشتی شکننده تأکید کرد، به ویژه در کشورهایی که احتمال طغیان های آینده در آنها بیشتر است. سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آفریقا مسئولیت همکاری با دولتهای محلی برای ساخت سیستمهای بهداشتی مقاوم را بر عهده دارند تا اطمینان حاصل شود که جامعه جهانی برای بحرانهای بهداشتی بعدی بهتر آماده است.
🔹با ادامه نوآوری و همکاری، رهبران بهداشت جهانی امیدوارند که از تکرار بحران ویرانگر طغیان ابولا در سالهای ۲۰۱۴–۲۰۱۶ جلوگیری کنند و با چالشهای طغیان ویروسهای خونریزیدهنده ویروسی در آینده مقابله کنند. لینک مطالعه
#ابولا
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍واکسیناسیون نسل جدید آنفلوآنزا با استفاده از فناوری mRNA
🔹ویروسهای آنفلوانزای H3N2 تهدید جدی برای سلامت سالمندان هستند، زیرا این گروه سنی در معرض خطر بالاتری از بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر مرتبط با آنفلوآنزا قرار دارند. گردش فصلی انواع مختلف کلادها و زیرکلادهای ویروس H3N2 در طول یک فصل، که ممکن است به طور همزمان یا به تدریج در مناطق جغرافیایی مختلف جایگزین یکدیگر شوند، کارایی واکسنهای فعلی آنفلوآنزا را پیچیدهتر میکند. واکسنهای فصلی موجود معمولاً تنها یک جزء از ویروس H3N2 را هدف قرار میدهند، و این امر باعث میشود که افراد واکسینهشده در معرض ابتلا به عفونت از سوی ویروس H3N2 از کلادهای مختلف قرار گیرند و کارآیی کمپینهای واکسیناسیون را کاهش دهد.
🔹یک راهحل احتمالی برای مقابله با این مشکل، توسعه واکسنهای آنفلوانزای نسل جدید با استفاده از فناوری mRNA است. این واکسنها هدف خود را بر روی آنتیژنهای ویروسی محافظتشدهتر مانند دامنه هموگلوبولین، نوکلئوپروتئین یا نورآمینیداز ویروسی قرار میدهند. با گسترش دامنه آنتیژنهای هدف، این واکسنها میتوانند محافظت گستردهتری در برابر انواع مختلف ویروس H3N2 فراهم کنند و احتمال ابتلا به بیماری در طول فصل آنفلوآنزا را کاهش دهند.
🔹با این حال، توسعه این واکسنها نیازمند تعیین و تأیید شاخصهای ایمنی جدید برای محافظت است. نشانگر ایمنی معمول، سطح آنتیبادیهای مهار هموگلوبولین، عمدتاً اثر بخشی واکسنهایی که بر دامنههای مرتبط با گیرنده هموگلوبولین تمرکز دارند را اندازهگیری میکند. این نشانگر، اگرچه مفید است، به طور کامل اثر محافظتی واکسنهایی که دیگر اجزای ویروس را هدف قرار میدهند، منعکس نمیکند. بنابراین، بهکارگیری نشانگرهای ایمنی و روشهای آزمایش جدید برای تسریع در توسعه و تأیید واکسنهای آنفلوآنزا با حفاظت وسیعتر ضروری خواهد بود. لینک مطالعه
#واکسن #آنفلوانزا
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍داروهای ضد ویروسی سارس کوو ۲ در پیشگیری و درمان کووید طولانی مدت مؤثر به نظر میرسند
🔹بیماری پساکووید یا کووید طولانی، یک بیماری مزمن پیچیده است که توسط عفونت عامل ویروس کووید-۱۹ ایجاد میشود و منجر به مشکلات سلامت طولانی مدت میشود. تحقیقات اولیه نشان میدهند که داروهای ضد ویروسی، که تکثیر ویروس را مسدود میکنند، میتوانند در پیشگیری از کووید طولانی کمک کنند، زیرا به نظر میرسد که ماندگاری ویروس نقش مهمی در توسعه این بیماری دارد.
🔹یافتههای اخیر نشان میدهند که مولنوپیراویر، زمانی که در مرحله حاد کووید-۱۹ تجویز میشود، نتایج بلندمدت بهتری به همراه داشته است. شرکتکنندگانی که مولنوپیراویر دریافت کرده بودند، نسبت به گروه کنترل از نظر بهبود رفاه، کاهش علائم کووید-۱۹ و بهبود کیفیت زندگی سه تا شش ماه پس از عفونت بهبود چشمگیری داشتند.
🔹با این حال، نگرانیهایی در مورد جهشزایی مولنوپیراویر و اثربخشی آن در جمعیتهای با ریسک پایین، مانند افراد جوان بدون بیماریهای همراه، وجود دارد. تحقیقات بیشتری برای ارزیابی اثربخشی داروهای ضد ویروسی در کاهش ریسک کووید طولانی در گروههای مختلف لازم است.
🔹علاوه بر این، آزمایشهایی در حال انجام است تا اثربخشی داروهای ضد ویروسی مانند نیماتریلویر و ریتوناویر در درمان کووید طولانی ارزیابی شود. با این حال، کلید موفقیت در درمان ممکن است در مداخله زودهنگام نهفته باشد، بهویژه با ترکیب داروهای ضد ویروسی که مکانیزمهای مختلفی را هدف قرار میدهند.
🔹شواهد رو به رشدی از ماندگاری ویروس، از جمله در ارگانهایی مانند مغز و روده، باعث تقویت استدلال برای استفاده از درمانهای ضد ویروسی در پیشگیری و درمان کووید طولانی میشود. با وجود پیشرفتهای چشمگیر در درک این بیماری، هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد و تحقیقات ادامهدار در زمینه داروهای ضد ویروسی باید اولویت اصلی باشد تا سلامت میلیونها نفر که از کووید طولانی رنج میبرند، بهبود یابد. لینک مطالعه
#کووید_۱۹
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍پیشرفت در جهت پایان دادن به مرگهای انسانی ناشی از بیماری هاری منتقلشده توسط سگها
🔹کشورهای مختلف در سراسر جهان پیشرفتهای چشمگیری در مبارزه با بیماری هاری منتقلشده توسط سگها داشتهاند، تلاشی که توسط ابتکار اتحاد علیه هاری حمایت میشود. با این وجود، بیماری هاری همچنان سالانه جان حدود ۵۹ هزار نفر را میگیرد، که بیشتر در آسیا و آفریقا رخ میدهد و بیشترین تأثیر را بر جمعیتهای اقتصادی ضعیف دارد.
🔹در سال ۲۰۱۵، سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سازمان جهانی بهداشت حیوانات، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) و اتحاد جهانی کنترل هاری برای از بین بردن مرگهای انسانی ناشی از هاری به همکاری پرداختند. این ابتکار در سال ۲۰۱۸ با راهاندازی طرح استراتژیک صفر تا ۳۰ که هدف آن پایان دادن به مرگهای انسانی ناشی از هاری منتقلشده توسط سگها تا سال ۲۰۳۰ بود، شتاب بیشتری گرفت.
🔹برای دستیابی به این هدف، لازم است که به مبارزه با هاری از طریق دسترسی غیرمتمرکز به پیشگیری پس از مواجهه (PEP)، واکسیناسیون سگها، نظارت، افزایش آگاهی و سایر اقدامات اثباتشده ادامه داده شود. همچنین ضروری است که کشورهای مختلف برنامههای ملی هاری را طبق رویکرد سلامت واحد پیادهسازی کنند تا بتوانند این بیماری مرگبار را به طور کامل ریشهکن کنند. لینک مطالعه
#هاری
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍سلامت جهانی و آمادگی برای پاندمی در دوراهی پس از انتخاب مجدد ترامپ
🔹انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیسجمهور ایالات متحده، نگرانیهایی را در میان حرفهایهای بهداشت و کارشناسان بهداشت عمومی در خصوص آینده سلامت جهانی و آمادگی برای پاندمیها ایجاد کرده است. نحوه واکنش ترامپ به پاندمی کووید-۱۹ با راهنماییهای مبهم، اقدامات بهداشت عمومی سیاسیشده و خروج حمایت ایالات متحده از سازمان بهداشت جهانی (WHO) همراه بود که منجر به سردرگمی عمومی، کاهش اعتماد به مقامات بهداشتی و تردید در خصوص رهبری ایالات متحده در سلامت جهانی شد.
🔹در حالی که رویکرد اول آمریکا در دولت ترامپ موجب تسریع در توسعه واکسن کووید-۱۹ از طریق عملیات Warp Speed شد، نبود استراتژی هماهنگ برای توزیع واکسن و ارتباطات، باعث ایجاد تردید و اطلاعات غلط در مورد واکسنها شد که در نهایت اثرات مثبت این ابتکار را کاهش داد. با ورود دولت جدید، نگرانیهایی وجود دارد که ممکن است این دولت بیشتر از پیش سیاستهای مبتنی بر شواهد و همکاریهای بینالمللی را تضعیف کند، بهویژه در مقابله با تهدیدات نوپدید مانند آنفلوانزای پرندگان H5N1 که میتواند موجب پاندمی بعدی شود. لینک خبر
#آنفلوانزا_پرندگان
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍جداسازی ویروس ام پاکس از نمونههای بیماران بستری در بریتانیا
🔹یک مطالعه جدید که جداسازی ویروس ام پاکس (MPXV) از بیماران بستری را بررسی کرده است، اطلاعات جدیدی در مورد مدت زمان عفونتزایی این ویروس ارائه داده است. ویروس ام پاکس که پیش از سال ۲۰۲۲ عمدتاً در غرب و مرکز آفریقا شایع بود، زمانی که طغیان جهانی آن اعلام شد، به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی جهانی شناخته شد. با وجود گزارشهای گسترده از ترشح طولانیمدت ویروس، مدت زمان عفونتزایی هنوز روشن نیست.
🔹در این مطالعه، ۱۱ بیمار از بیمارستانهای بریتانیا بین سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ ثبتنام شدند و ۱۶۹ نمونه شامل سواب زخمها، سواب گلو و ادرار که از ۱۳ روز قبل از شروع علائم تا ۱۰۹ روز پس از آن جمعآوری شده بود، تجزیه و تحلیل شد. این نمونهها با استفاده از روش مولکولی آزمایش شده و در سلولهای کلیه میمون سبز آفریقایی کشت داده شدند. جداسازی ویروس در ۴۷/۵ درصد از نمونهها تایید شد و نتایج تست مولکولی در محدوده وسیعی مثبت بود.
🔹طولانیترین مدت مثبت بودن کشت ویروس ۱۰۹ روز بود که در یک بیمار با اچ آی وی مشاهده شد. این یافتهها نشان میدهند که افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف میتوانند برای مدت طولانیتری عفونی باقی بمانند، بهویژه از طریق راههای تنفسی و دهانی. نتایج این مطالعه پیشنهاد میکند که این بیماران ممکن است نیاز به ایزوله شدن طولانیتری داشته باشند و نیاز به پیگیری ویروژیک دارند. لینک مطالعه
#ام_پاکس
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍اولویتهای تحقیقاتی ویروس نیپا: نگرانیها درباره عدالت در تعیین دستور کار
🔹نقشهراه سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای اولویتهای تحقیقاتی ویروس نیپا در سالهای ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹ اهداف بلندپروازانهای برای پیشرفت در زمینههای تشخیص، درمانها و واکسنها تعیین کرده است. با این حال، نگرانیهایی در مورد فرآیند تعیین اولویتهای تحقیقاتی و اینکه آیا این اولویتها به نیازهای مناطق بیشترین آسیبدیده پاسخ میدهند، مطرح شده است.
🔹اگرچه این نقشهراه پیشرفتهایی را نشان میدهد، اما نابرابریها در حکمرانی بهداشت جهانی را نیز برجسته میکند. از ۲۶ نویسندهای که در توسعه آن مشارکت داشتند، تنها سه نفر (۱۱ درصد) از بنگلادش و هند بودند، دو کشوری که در دو دهه گذشته تمام موارد ویروس نیپا را گزارش کردهاند. کشورهای دیگر مانند مالزی و فیلیپین نیز در این فرآیند نماینده نداشتند. عدم مشارکت از سوی پزشکان خط مقدم، پاسخدهندگان به بهداشت عمومی و نمایندگان جامعه نیز مورد توجه قرار گرفته است که به گفته کارشناسان، برای توسعه استراتژیهای قابل اجرا و متناسب با شرایط محلی ضروری است.
🔹منتقدان هشدار میدهند که این نقشهراه ممکن است اهداف مبتنی بر کمکهای مالی، مانند تأیید مقرراتی درمانهای پزشکی تا سال ۲۰۲۸، را به نیازهای فوری مناطق آسیبدیده اولویت دهد که مشابه آنچه در پاسخ به اپیدمی ابولا در سالهای ۲۰۱۴–۲۰۱۶ مشاهده شد، جایی که مداخلات پرهزینه بر استراتژیهای کنترلی بیماری ضروری غالب شد. برای تضمین موفقیت این نقشهراه، کارشناسان خواستار رویکردی فراگیر در اولویتبندی تحقیقات هستند که ذینفعان محلی را درگیر کند و نهادهای منطقهای را به رهبری پاسخ به بحرانها و تحقیقات تحقیقاتی توانمند سازد. این رویکرد به تضمین علمی بودن و مرتبط بودن اولویتهای تحقیقاتی کمک میکند. لینک خبر
#ویروسنیپا
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در مورد ویروس HMPV
🔺دکتر ناصحی، مدیر برنامه کشوری کنترل بیمارس های حاد تنفسی وزارت بهداشت
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
🛑ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی چیست؟
🛑ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی، یکی از شایعترین عفونتهای ویروسی است که با وجود بیعلامت بودن در بسیاری از موارد، میتواند عواقب جدی برای سلامت افراد به همراه داشته باشد. این ویروس که بیش از 100 نوع مختلف دارد، همچنان یکی از دغدغههای مهم سلامت عمومی به شمار میرود. در این ویدئو، همراه با دکتر اکبر فتوحی، استاد اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، به بررسی ویروس HPV میپردازیم.
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis