📍سلامت جهانی و آمادگی برای پاندمی در دوراهی پس از انتخاب مجدد ترامپ
🔹انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیسجمهور ایالات متحده، نگرانیهایی را در میان حرفهایهای بهداشت و کارشناسان بهداشت عمومی در خصوص آینده سلامت جهانی و آمادگی برای پاندمیها ایجاد کرده است. نحوه واکنش ترامپ به پاندمی کووید-۱۹ با راهنماییهای مبهم، اقدامات بهداشت عمومی سیاسیشده و خروج حمایت ایالات متحده از سازمان بهداشت جهانی (WHO) همراه بود که منجر به سردرگمی عمومی، کاهش اعتماد به مقامات بهداشتی و تردید در خصوص رهبری ایالات متحده در سلامت جهانی شد.
🔹در حالی که رویکرد اول آمریکا در دولت ترامپ موجب تسریع در توسعه واکسن کووید-۱۹ از طریق عملیات Warp Speed شد، نبود استراتژی هماهنگ برای توزیع واکسن و ارتباطات، باعث ایجاد تردید و اطلاعات غلط در مورد واکسنها شد که در نهایت اثرات مثبت این ابتکار را کاهش داد. با ورود دولت جدید، نگرانیهایی وجود دارد که ممکن است این دولت بیشتر از پیش سیاستهای مبتنی بر شواهد و همکاریهای بینالمللی را تضعیف کند، بهویژه در مقابله با تهدیدات نوپدید مانند آنفلوانزای پرندگان H5N1 که میتواند موجب پاندمی بعدی شود. لینک خبر
#آنفلوانزا_پرندگان
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍جداسازی ویروس ام پاکس از نمونههای بیماران بستری در بریتانیا
🔹یک مطالعه جدید که جداسازی ویروس ام پاکس (MPXV) از بیماران بستری را بررسی کرده است، اطلاعات جدیدی در مورد مدت زمان عفونتزایی این ویروس ارائه داده است. ویروس ام پاکس که پیش از سال ۲۰۲۲ عمدتاً در غرب و مرکز آفریقا شایع بود، زمانی که طغیان جهانی آن اعلام شد، به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی جهانی شناخته شد. با وجود گزارشهای گسترده از ترشح طولانیمدت ویروس، مدت زمان عفونتزایی هنوز روشن نیست.
🔹در این مطالعه، ۱۱ بیمار از بیمارستانهای بریتانیا بین سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ ثبتنام شدند و ۱۶۹ نمونه شامل سواب زخمها، سواب گلو و ادرار که از ۱۳ روز قبل از شروع علائم تا ۱۰۹ روز پس از آن جمعآوری شده بود، تجزیه و تحلیل شد. این نمونهها با استفاده از روش مولکولی آزمایش شده و در سلولهای کلیه میمون سبز آفریقایی کشت داده شدند. جداسازی ویروس در ۴۷/۵ درصد از نمونهها تایید شد و نتایج تست مولکولی در محدوده وسیعی مثبت بود.
🔹طولانیترین مدت مثبت بودن کشت ویروس ۱۰۹ روز بود که در یک بیمار با اچ آی وی مشاهده شد. این یافتهها نشان میدهند که افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف میتوانند برای مدت طولانیتری عفونی باقی بمانند، بهویژه از طریق راههای تنفسی و دهانی. نتایج این مطالعه پیشنهاد میکند که این بیماران ممکن است نیاز به ایزوله شدن طولانیتری داشته باشند و نیاز به پیگیری ویروژیک دارند. لینک مطالعه
#ام_پاکس
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍اولویتهای تحقیقاتی ویروس نیپا: نگرانیها درباره عدالت در تعیین دستور کار
🔹نقشهراه سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای اولویتهای تحقیقاتی ویروس نیپا در سالهای ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹ اهداف بلندپروازانهای برای پیشرفت در زمینههای تشخیص، درمانها و واکسنها تعیین کرده است. با این حال، نگرانیهایی در مورد فرآیند تعیین اولویتهای تحقیقاتی و اینکه آیا این اولویتها به نیازهای مناطق بیشترین آسیبدیده پاسخ میدهند، مطرح شده است.
🔹اگرچه این نقشهراه پیشرفتهایی را نشان میدهد، اما نابرابریها در حکمرانی بهداشت جهانی را نیز برجسته میکند. از ۲۶ نویسندهای که در توسعه آن مشارکت داشتند، تنها سه نفر (۱۱ درصد) از بنگلادش و هند بودند، دو کشوری که در دو دهه گذشته تمام موارد ویروس نیپا را گزارش کردهاند. کشورهای دیگر مانند مالزی و فیلیپین نیز در این فرآیند نماینده نداشتند. عدم مشارکت از سوی پزشکان خط مقدم، پاسخدهندگان به بهداشت عمومی و نمایندگان جامعه نیز مورد توجه قرار گرفته است که به گفته کارشناسان، برای توسعه استراتژیهای قابل اجرا و متناسب با شرایط محلی ضروری است.
🔹منتقدان هشدار میدهند که این نقشهراه ممکن است اهداف مبتنی بر کمکهای مالی، مانند تأیید مقرراتی درمانهای پزشکی تا سال ۲۰۲۸، را به نیازهای فوری مناطق آسیبدیده اولویت دهد که مشابه آنچه در پاسخ به اپیدمی ابولا در سالهای ۲۰۱۴–۲۰۱۶ مشاهده شد، جایی که مداخلات پرهزینه بر استراتژیهای کنترلی بیماری ضروری غالب شد. برای تضمین موفقیت این نقشهراه، کارشناسان خواستار رویکردی فراگیر در اولویتبندی تحقیقات هستند که ذینفعان محلی را درگیر کند و نهادهای منطقهای را به رهبری پاسخ به بحرانها و تحقیقات تحقیقاتی توانمند سازد. این رویکرد به تضمین علمی بودن و مرتبط بودن اولویتهای تحقیقاتی کمک میکند. لینک خبر
#ویروسنیپا
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در مورد ویروس HMPV
🔺دکتر ناصحی، مدیر برنامه کشوری کنترل بیمارس های حاد تنفسی وزارت بهداشت
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
🛑ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی چیست؟
🛑ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی، یکی از شایعترین عفونتهای ویروسی است که با وجود بیعلامت بودن در بسیاری از موارد، میتواند عواقب جدی برای سلامت افراد به همراه داشته باشد. این ویروس که بیش از 100 نوع مختلف دارد، همچنان یکی از دغدغههای مهم سلامت عمومی به شمار میرود. در این ویدئو، همراه با دکتر اکبر فتوحی، استاد اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، به بررسی ویروس HPV میپردازیم.
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍ویروس دانگ و انتقال آن از طریق خون: یک تهدید پنهان در میان طغیان گسترده در برزیل
🔹در حالی که برزیل با بزرگترین طغیان بیماری تب دانگ در تاریخ خود مواجه است و تا اکتبر ۲۰۲۴ بیش از ۶/۵ میلیون مورد تأیید شده و بیش از ۵۶۰۰ مرگ ثبت کرده است، یک مسیر نگرانکننده جدید برای انتقال این ویروس ظاهر شده است: انتقال ویروس دانگ از طریق خون. در حالی که ویروس دانگ معمولاً از طریق نیش پشهها منتقل میشود، شواهد جدید نشان میدهد که خونهای منتقلشده در زمان طغیان میتوانند به گسترش ویروس کمک کنند، بهویژه در کشورهای بومی مانند برزیل.
🔹یک گزارش اخیر از سائو پائولو شش مورد تب دانگ را در کودکانی که پس از جراحیهای قلبی برای بیماریهای قلبی مادرزادی پیچیده، چندین بار خون دریافت کردهاند، در اوج طغیان این بیماری گزارش کرده است. همه موارد از طریق آزمایش آنتیژن NS1 و سرولوژی تأیید شدند و چهار بیمار جان خود را از دست دادند که با عوارضی چون هپاتیت شدید و سپسیس باکتریایی همراه بود. با این حال، اهداکنندگان خون برای تب دانگ غربالگری نشده بودند و اقدامات سختگیرانه کنترل پشه در بیمارستانها نشان میدهد که انتقال بیماری از طریق خون بهعنوان منبع احتمالی عفونت شناخته شده است.
🔹این مشکل نشاندهنده یک شکاف حیاتی در پروتکلهای ایمنی خون در زمان طغیان بیماری تب دانگ است. اهداکنندگان خون بدون علائم بیماری میتوانند بهطور ناخواسته ویروس را منتقل کنند، بهویژه از آنجا که غربالگریهای معمول قادر به شناسایی این موارد نیستند. آزمایش اسید نوکلئیک (NAT) که میتواند عفونتهای اولیه را تشخیص دهد، روش قابلاعتمادتری است اما در مناطق بومی این بیماری کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
🔹متخصصان بهداشت از برزیل خواستهاند که اقدامات سختگیرانهتری برای غربالگری خون اتخاذ کند، از جمله آزمایش اسید نوکلئیک هدفمند، تا از انتقال ویروس از طریق خون جلوگیری شود. با توجه به گزارشها از میزان وجود ویروس دانگ در ۵/۵ درصد از اهداکنندگان خون در زمان طغیان، ضروری است که در پروتکلهای ایمنی خون سرمایهگذاری بیشتری صورت گیرد و تحقیقات بیشتری برای درک کامل خطرات انتقال ویروس دانگ از طریق خون انجام شود. لینک مطالعه
#تب_دانگ
https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(24)00795-3/fulltext?dgcid=raven_jbs_etoc_email
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍مقاومت ضد میکروبی در میان پناهندگان
🔹یک بررسی جهانی نشان میدهد که پناهندگان و پناهجویان به دلیل عواملی مانند شرایط زندگی، دسترسی محدود به مراقبتهای بهداشتی و واکسیناسیون ناکافی، در معرض خطر بالاتری از مقاومت ضد میکروبی (AMR) قرار دارند. مطالعهای که ۴۱ مقاله تحقیقاتی را از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳ با پوشش ۱۶۹۷۰ پناهنده بررسی کرده است، طغیان بالای مقاومت ضد میکروبی را نشان داده است، بهویژه باکتریهای مقاوم به چند دارو و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA).
🔹این بررسی نشان میدهد که پناهندگان تقریباً سه برابر بیشتر از جمعیت میزبان در معرض حمل و نقل یا عفونت با ارگانیسمهای مقاوم به آنتیبیوتیک هستند. شایعترین پاتوژنها شامل باکتریهای مقاوم به چند دارو (شیوع بین ۴/۳ درصد تا ۶۰/۸ درصد)، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (۰/۹۲ درصد تا ۷۳ درصد) و باکتریهای گرم منفی تولیدکننده β-لاکتاماز طیف گسترده (۱/۶ درصد تا ۶۱/۱ درصد) بودند.
🔹یافتهها بر لزوم تقویت نظارت، بهبود استراتژیهای پیشگیری و کنترل عفونت، بهویژه در کشورهای با درآمد پایین و متوسط، تأکید میکند. رسیدگی به عوامل خطر خاص این جمعیتهای آسیبپذیر، از جمله بهبود دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و پوشش واکسیناسیون، برای مقابله با تهدید رو به رشد مقاومت ضد میکروبی ضروری است.
لینک مطالعه
#مقاومت_ضد_میکروبی
https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(24)00578-4/abstract?dgcid=raven_jbs_etoc_email
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍بهروزرسانی دستورالعملهای نظارت بر ویروس اوروپوچ در برزیل در میان افزایش موارد
🔹وزارت بهداشت برزیل دستورالعملهای خود را برای نظارت و کنترل ویروس اوروپوچ بهروزرسانی کرده و اقدامات جدیدی برای رصد آربوویروسها طبق برنامه ملی خود تقویت کرده است. این دستورالعملها پس از نشست اجتماع اضطراری اوروپوچ که در دسامبر ۲۰۲۴ در ایالت اسپیریتو سانتو برگزار شد، منتشر شده است. در این نشست، متخصصان و مقامات ایالتی و شهری گرد هم آمدند تا تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و استراتژیهای مقابله با این بیماری را بررسی کنند.
🔹مستندات جدید شامل وضعیت اپیدمیولوژیکی کشور، از جمله تایید مرگها و راهنمایی برای تحقیق در مورد مرگهای مشکوک، و همچنین تعریف موارد برای کمک و نظارت است. این دستورالعمل همچنین بر اهمیت تحقیقات اپیدمیولوژیک برای شناسایی محلهای عفونت و شناسایی حشره ناقل ویروس اوروپوچ تأکید دارد.
🔹ویروس اوروپوچ که پتانسیل اپیدمیک دارد، در ۲۲ ایالت برزیل گزارش شده و در سال ۲۰۲۴ تاکنون ۱۲۴۳۰ مورد تأیید شده است که نسبت به ۸۳۱ مورد در سال ۲۰۲۳ افزایش داشته است. تا کنون، چهار مرگ مرتبط با این ویروس تایید شده و چهار مرگ دیگر تحت بررسی قرار دارند. همچنین، پنج مورد انتقال مادر به جنین تایید شده است که چهار مورد آن منجر به مرگ جنین شده است. لینک خبر
#اوروپوچه
https://outbreaknewstoday.substack.com/p/brazil-moh-updates-guidelines-for
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍اسپانیا گزارش افزایش قابل توجهی در موارد هپاتیت A در سال ۲۰۲۴ میدهد
🔹وزارت بهداشت اسپانیا گزارش داده است که در سال ۲۰۲۴، موارد هپاتیت A به طور چشمگیری افزایش یافته است و این بزرگترین شیوع ثبتشده در سالهای اخیر است. با شناسایی ۸۹۴ مورد در سال جاری، این تعداد تقریباً سه برابر بیشتر از سال ۲۰۲۳ است.
🔹بر اساس گزارش مرکز هماهنگی هشدارهای بهداشتی و اضطراری، بیشتر موارد مربوط به مردانی با سنین ۱۵ تا ۴۴ سال است که به ویژه در میان مردانی که با مردان دیگر رابطه جنسی دارند مشاهده میشود. مناطقی مانند اندلس، مادرید و کاتالونیا بالاترین میزان شیوع را تجربه کردهاند.
🔹افزایش موارد هپاتیت A موجب نگرانی مقامات بهداشتی شده است و باعث تقویت اقدامات پیشگیرانه، به ویژه از طریق واکسیناسیون، شده است. این واکسن در صورت تزریق در عرض هفت روز پس از تماس با یک مورد تأییدشده، اقدام پیشگیرانه مؤثری است. با این حال، این واکسن جزو برنامه واکسیناسیون عمومی در اسپانیا نیست، مگر در برخی مناطق مانند کاتالونیا، سئوتا و ملیلا.
🔹کارشناسان بهداشت عمومی تأکید میکنند که واکسیناسیون و رعایت رفتارهای جنسی ایمن بهترین راه پیشگیری از هپاتیت A است. بازگشت این بیماری در سال ۲۰۲۴ مقامات بهداشتی را شگفتزده کرده است، به ویژه پس از طغیان های گسترده در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷ که بیش از ۴هزار مورد گزارش شده بود. لینک خبر
#هپاتیتA
https://outbreaknewstoday.substack.com/p/spain-reports-big-increase-in-hepatitis
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔴کارگاه آموزشی صفر تا صد تحلیل شبکههای اجتمایی
🔺زمان: ۷و۸ بهمن ۱۴۰۳
🔺لینک ثبت نام:
https://forms.gle/XGtcEtaydKYKLHo79
🔺مکان:بلوار کشاورز، خیابان وصال شیرازی، کوچه اسلامی ندوشن، پلاک ۱۳،مرکز تعالی سلامت جهانی، واحد ۲، اتاق پرسپولیس
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔴 «سلامت و صلح»
🔺تاریخ: چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
🔺ساعت ۱۰ تا ۱۱:۴۰
🔺لینک حضور مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/virtualtums/sph-webinar3
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔴مقایسه بالاترین مصرف آنتی بیوتیک در کشورهای مختلف
🔺فهرست ۱۵ کشور اول در میزان مصرف آنتی بیوتیکها بر اسای گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۲
🔺ایران ۳/۵ برابر میانگین جهانی آنتیبیوتیک مصرف میکند. یکی از مهمترین دلائل ایجاد مقاومت مبکروبی، مصرف کنترل نشده بیش از اندازه آنتیبیوتیک است.
🔺مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت: یکی از مهمترین دلایل ایجاد مقاومت میکروبی، مصرف کنترل نشده و بیش از اندازه آنتی بیوتیک است.
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis