🔻گزارش دانشگاه براون علیه اقدامات نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا(۲)؛
🔹این مقاله تاکید بسیاری بر پیامدهای طولانیمدت و ناشناخته جنگ در این مناطق و تاثیر آن بر سلامت غیرنظامیان و بویژه زنان و کودکان دارد و بر این مسئله تاکید میکند که چگونه جنگافروزیهای پس از ۱۱ سپتامبر باعث ایجاد مشکلات اقتصادی گسترده برای مردم مناطق جنگزده شده است. ناامنی غذایی و سوءتغذیه ناشی از فقر گسترده در این مناطق منجر به بروز بیماریهای متعدد و مرگ و میر به ویژه در میان کودکان زیر پنج سال شده است.
🔹در ادامه این گزارش عنوان میکند در غالب جنگها، مرگهای غیر مستقیم بخش اعظم تلفات آن را تعیین میکند. به عنوان مثال محققان دانشگاه براون ثابت کردهاند در مناطق درگیری، احتمال مرگ کودکان در اثر بیماریهای گوارشی ۲۰ برابر بیشتر از مرگ مستقیم آنان در اثر درگیری است.
آسیب به زیرساختها از دیگر مواردی است که این گزارش بر آن تاکید دارد. بیمارستانها، کلینیکها و تجهیزات پزشکی، سیستمهای آب و فاضلاب، تاسیسات برق، جادهها و علائم راهنمایی و رانندگی، زیرساختهای کشاورزی و حمل و نقل کالاها و بسیاری موارد دیگر در خلال جنگ در این مناطق آسیب دیده و مختل شدهاند که پیامدهای ناگواری برای سلامت مردم داشته است.
🔹همچنین مشکلات اقتصادی ناشی از جنگ در این مناطق نیز از نگاه محققان پنهان نمانده است. طبق ادعای این گزارش، مشکلات اقتصادی ناشی از جنگهای پس از ۱۱ سپتامبر ویرانگر بوده است. دو دهه اشغال نظامی آمریکا و ناتو در افغانستان یک بحران اقتصادی عظیم را در این کشور به جا گذاشته است. بیش از نیمی از جمعیت افغانستان در فقر مطلق هستند و با درآمد کمتر از ۱/۹ دلار در روز زندگی می کنند. همچنین ۹۵ درصد افغانها غذای کافی برای خوردن ندارند. در یمن، بیش از ۱۷/۴ میلیون نفر در ناامنی غذایی به سر میبرند و حدود ۸۵۰۰۰ کودک زیر ۵ سال بر اثر گرسنگی جان خود را از دست دادهاند.
🔹حتی در کشورهایی که حضور نظامیان آمریکایی کمتعداد بوده است نیز جنگافروزی آمریکاییان جان بسیاری از غیرنظامیان را گرفته است. حملات پهپادهای آمریکا در یمن و سومالی تأثیر قابل توجهی بر منابع معیشتی مردم، کشتن کارگران، تخریب مزارع و مشاغل و ورشکستگی خانوادهها داشته است. این گزارش تاکید میکند تاثیر چنین ضربههای اقتصادی بر جمعیتی که برای بقای خود به منابع زمینی وابسته هستند قابل چشم پوشی نیست. این گزارش همچنین به قوانین به ظاهر ضد تروریسم واشینگتن در سومالی اشاره کرده است که کمک های بشردوستانه را مختل کرده و باعث قحطی شدید شده که مرگ صدها هزار کودک را به دنبال داشته است.
🔹در پایان باید اشاره کرد مطالعات دانشگاه براون تنها بخشی از تحقیقات گستردهای است که آمار تلفات جنگ های پس از ۱۱ سپتامبر ایالات متحده را مستند میکنند. برای نمونه میتوان به مقالهای که توسط یک گروه بینالمللی از پزشکان برنده جایزه نوبل در سال ۲۰۱۵ انتشار یافت اشاره کرد که نشان داد ۱۳ سال جنگ موسوم به «جنگ علیه ترور» در مجموع باعث کشته شدن ۱/۳ میلیون نفر شده است که از این تعداد یک میلیون نفر در عراق، ۲۲۰ هزار نفر در افغانستان و ۸۰ هزار نفر در پاکستان جان باختهاند. همچنین آنها در همان سال هشدار دادند این رقم تنها یک تخمین محافظهکارانه است و مرگ و میر در سه کشو مذکور در سال ۲۰۱۵ بیش از ۲ میلیون نفر بوده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥خدا رحمت کنه شهید مطهری رو چقد خوب گفت: یزید زمانهات را بشناس...
▪️از بازمازندگان لشگریان یزید
8.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹اولین راهکار مبارزه با بیحجابی..
➖چطور یک دختر مکشفه را چادری کنیم؟
6.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ با نهضت اشک تمام جریان «کشف حجاب» جمع خواهد شد!!
16.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ دعوا سر«روسری» نیست اینها میخواهند آدم بکشند!
➖میگی نه، نگاه کن!!
🔞آزادی پوشش، آزادی رابطه، آزادی سقط جنین
27.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚 بیانات آیتاللهالعظمی جوادی آملی..
◻️وقتی بیعفتی بیاد همه آسیب میبینند