👈 دوستان اگر همه آنچه درباره حمایت مردمی از دولت و شرایط اقتصادی و منطقه ای گفتیم را نیز از این کنفرانس فاکتور بگیریم،
پرسش بعدی این است که با توجه به #ضروت_تصرف_سرزمینی برای یک جنگ گسترده و ساقط کردن یک نظام سیاسی، آیا آمریکا توان تصرف خاک ایران را دارد؟؟
👈 اهمیت تصرف سرزمینی به اندازه ای بالاست که #جان_مرشایمر استاد مطرح امنیت بین الملل در کتابی به نام (تراژدی سیاست قدرت های بزرگ)، اساسا برای نیروهای هوایی و دریایی نقش پشتیبان قائل بوده و سرنوشت جنگ را در دستان #نیروی_زمینی می داند !!!
👈 او می نویسد: #نیروی_زمینی شکل قطعا مسلط قدرت نظامی در جهان مدرن است و نیروهای دریایی و هوایی، نیروی زمینی را پشتیبانی می کنند.
👈به عبارت ساده، قدرتمندترین دولت ها صاحبان مستحکم ترین و کوبنده ترین نیروهای زمینی است.
اینجاست که باید به ارزیابی توان رویارویی نیروی زمینی آمریکا با نیروی زمینی ایران پرداخت!!
۹
👈 #نکته_اول:
#آمریکا اگر بخواهد #نیروی_زمینی خود را وارد خاک ایران کند، باید این اقدام از طریق هوا یا دریا صورت گیرد.
نه از عراق و نه از افغانستان این امکان برای واشنگتن وجود ندارد چون آنها از عراق و افغانستان خارج شده اند و هم عراق و افغانستان به اندازه ای در تسلط ایران است که پنتاگون حضور نیروهایش در خاک افغان وعراق را بیشتر یک دردسر جنگی می داند تا توان.
👈حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز به یک دلیل روشن نمی توانند میزبان نیروهای جنگی آمریکا باشند به دلایلی که بالاتر ذکر کردم ؛ ضمن اینکه در صورت حضور هم سیبل مشخص و مشروعی برای محورمقاومت و همچنین ارتش موشکی و پهپادی ایران خواهند بود و هیچ کشوری ریسک این درگیری را به قیمت نابودی خاک خود نخواهند پذیرفت
۱۰
✍ #نکته_دوم:
اینکه به راستی وضعیت موازنه نیروهای زمینی ایران و نیروهای زمینی آمریکا در منطقه چگونه است؟
👈 چه از لحاظ تعداد و چه از لحاظ انگیزه و قدرت جنگاوری؟
👈 آمریکایی ها به خوبی بر تجربه هشت سال جنگ علیه ایران از طریق رژیم بعث عراق اشراف دارند و نتیجه رویارویی زمینی با ایران را نیک می دانند.
👈 سایت "گلوبال ریسرچ" در یک بررسی از این وضعیت نوشت که:
▪️ آمریکایی ها در روز اول جنگ با ایران 20 هزار قربانی خواهند داد.
قدرت بی نظیر ارتش و سپاه ایران در جنگ های نامتقارن است که اساسا عده ای را وادار ساخته این گونه تحلیل کنند که آمریکا وارد جنگ گسترده با ایران نخواهد شد و به جنگ محدود اکتفا خواهد کرد !!!!
۱۱
✍ خب دوستان بیایم فرض محال بگیریم که آمریکایی ها بخواهند جنگ نامحدود را بیازمایند، #قدرت_واکنش_ایران با توجه به گستره اختاپوسی منافع ملی آمریکا در منطقه، بنظرتون چگونه خواهد بود ؟؟؟
👈 یقینا این واکنش بسیار کوبنده و ویرانگر است و کاخ سفید به خوبی این موضوع را می داند
👈آمریکا 25 پایگاه هوایی و دریایی در منطقه دارد که همه در حوزه آتش موشک های مخرب ایران قرار دارند.
👈قلب استراتژیک آمریکا در منطقه یعنی رژیم صهیونیستی عمق استراتژیک ندارد و نداشتن وسعت سرزمینی یعنی ویرانی قریب به 100 درصدی در ساعات اولیه جنگ ( باتوجه به امتحان سیستم پدافندی رژیم جعلی در جنگ اخیر ).
👈 مقامات ارشد ایران اعلام کرده اند که هیچ حمله ای را بی پاسخ نخواهند گذاشت و این یعنی، حتی حمله محدود به تاسیسات اتمی ایران برابر است با موشک باران شدن سرزمین های اشغالی و پایگاه های آمریکایی در منطقه خاورمیانه و بستن شاهراه تجارت جهانی و زمین گیر کردن آمریکا بصورت نامحدود
۱۲
✍ #دو_عامل_اساسی وجود دارد که عوامل اصلی #تردید_آمریکا در ورود به ماجراجویی نظامی با ایران به شمار میرود
👈اول اینکه منحصر شدن این جنگ در مرزهایی که آمریکا میخواهد باقی بماند، سخت است.
👈نکته دوم اینکه جنگ بر ضد ایران اولین جنگی خواهد بود که ارتش آمریکا براساس شرایط جنگهای نوین باید وارد آن شود، چرا که ایران ارتشی متعلق به یک قرن پیش ندارد، بلکه ایران به خوبی نقاط قوت آمریکا را شناخته و تجهیزات لازم برای از بین بردن کارآیی آن ها را فراهم کرده است.!!!
👈 به عبارت دیگر جنگ با ایران به معنای یک عرصه برای به نمایش گذاشتن تکنولوژی برتر آمریکایی نیست،
چرا که ارتش آمریکا به خوبی میداند که در این جنگ در معرض ایجاد اختلال در رادارها و سامانههای جی پی اس خود قرار می گیرد و حتی ممکن است هواپیماهای بدون سرنشین نتوانند از طریق ماهواره با پایگاههای خود ارتباط بگیرند.
به این معنا آمریکا از فعالیتهای اطلاعاتی و الکترونیک محروم خواهد ماند.
و آمریکا درباره قدرت جنگ الکترونیک ایران خوب میدانند...
۱۳
✍ توجه داشته باشید که #تجهیزات رکن اساسی دیدگاه های جنگی آمریکا در جنگ های امروزی را شامل میشود.
👈به عنوان مثال غیرممکن است که آمریکا بتواند بدون سامانه جی پی اس از سامانههای موشکی دوربرد خود استفاده کند.
👈تنها راه استفاده از تجهیزات در این شرایط استفاده از سامانههای لیزری یا دوربینی خواهد بود و این نیز مستلزم استفاده از بمبافکن ها یا هواپیماهای بدون سرنشین و پرواز آنها در نزدیکی هدف خواهد بود که خطرات دفاع هوایی ایران آن را تهدید میکند.!!!
👈 دوستان این نگرانیها مبالغه یا ارزیابیهای صرف نیست، بلکه تمام اینها مبتنی بر واقعیتهایی است که در میدان عمل به اثبات رسیده است،
👈به عنوان مثال چندسال پیش ایران قدرتمندترین هواپیمای بدون سرنشین آمریکا را از آسمان خود فرود آورد.
آمریکایی ها در آن زمان از این اقدام غافلگیر شدند، چرا که ایران ماهوارههای جاسوسی آمریکایی که بر فراز ایران قرار داشت را اول کور کردند و این کار احتمالا با شعاع لیزر و پرتو آن درعدسی ماهوارههای صورت گرفت
۱۴
👈 نتیجه اینکه ایران رادارها و تجهیزات اطلاعاتی در اختیار دارد که میتواند هواپیماهای رادارگریز و ماهواره های آمریکایی در مدار کوتاه را رصد کند.
👈این برای نظریه پردازان جنگی آمریکایی نگرانی های زیادی ایجاد میکند.
👈 بمبافکن های بی 2 آمریکا که نوک پیکان آمریکا در حمله هوایی است، کند و با قابلیت مانور پایین است، این بمبافکن ها بیشتر بر ویژگی اختفای خود حساب میکنند تا بتوانند وارد حریم هوایی دشمن شوند و دفاع هوایی آن ها را هدف قرار دهند، این درحالی است که ایران ثابت کرده که قدرت شکست دادن تکنولوژی رادارگریزی آمریکا را دارد و به این ترتیب گرانقیمت ترین بمب افکن های آمریکا که این کشور کمتر از 20 فروند از آنها را در اختیار دارد، هدفی آسان برای دفاع ضد هوایی ایران به شمار میرود.!!!
۱۵
👈از سوی دیگر آمریکا عادت کرده که ارتش های جهان سوم را تهدید کند و به این ترتیب قدرتی پوشالی برای خود درست کند، قدرتی که بیشتر ناشی از #رویکردهای_تبلیغاتی است و از فعالیتهای نظامی جدی دور است،
👈این درحالی است که شبه نظامیان حمایت شده ایرانی وعملکرد آنها در لبنان و غزه و عراق و سوریه و بطور کامل محور مقاومت در منطقه مرز بین واقعیت و تبلیغات را روشن کرده اند.
👈 آمریکا همیشه چهره خود را به عنوان چهرهای شکست ناپذیر در عرصه مبارزاتی نشان میدهند که میتواند با هر نیروی مهاجمی جنگ کند.
👈وقتی که کشتی جنگی هانیت در سال 2006 از سوی یک موشک ساخت ایران هدف قرار گرفت، بسیاری از کارشناسان اعلام کردند که جنگ بر ضد ایران سالها به تعویق افتاد.
👈عرب ها اولین کشورهایی بودند که از موشک های ضد کشتی در تاریخ فعالیتهای نظامی خود استفاده کردند.
👈 در این راستا قایق جنگی مصری موفق شد ناوشکن اسرائیلی ایلات را در اکتبر سال 1967 با موشک های روسی استیکس هدف قرار دهد و آن را غرق کند.
۱۶
👈 این حمله توان نظامی برای مبارزات دریایی دنیا را به لرزه درآورد و همه متوجه شدن که این موشک ها یک قایق کوچک را قادر می سازد که یک کشتی با حجم چند برابری خود را منهدم کند.
👈 عرب ها در طول 40 سال گذشته نتوانستند این حادثه را تکرار کنند تا اینکه در سال 2006 این اتفاق بار دیگر رخ داد.
👈 همین ایده در مورد بمب ها نیز مطرح است و نیروهای نظامی آمریکا ترس زیادی از این تاکتیک در عراق داشتند ؛ همین تاکتیکها اسرائیل را در غزه و لبنان زمینگیر کرد و توان بالای نیروهای آموزش دهنده ایرانی در سوریه نیز همین کار را میکند.
۱۷
باتوجه به مطالب گفته شده جدا از قدرت موشکی و دفاعی ایران باید عرض کنم که #حمله_به_ایران برای آمریکا #قمار_خطرناکی است.
👈برخی از تحلیلگران آمریکایی بویژه آنهایی که با اسرائیل رابطه نزدیکتری دارند، میخواهند دولت آمریکا را به حمله به ایران تحریک کنند، آنها مدعی هستند که ناوگان دفاعی ایران نمی تواند ناوگان پیشرفته آمریکا در خلیج فارسی را هدف قرار دهد.
👈اما هیچ دولتی در دنیا نمیتواند خود را در ماجراجویی جنگی وارد کند که هزینه یک اشتباه در آن غرق شدن ناوهای هواپیمابر این کشور یا انهدام پایگاه های حاوی هزاران نظامی آنها باشد، به این ترتیب هزینهها بالاتر خواهد رفت....
۱۸
👈 #آمریکا از سالها پیش به دنبال تقویت ساختارهای دفاعی خود است تا شاید بتواند از موشکهای احتمالی روسیه و چین و کره شمالی و ایران در امان باشد
👈 شاید عده زیادی به این واقعیت واقف نباشند که سامانه GMD که آمریکا بالغ بر 40 میلیارد دلار برای آن هزینه کرده، از سال 2008 تاکنون در تمامی 5 آزمایش رهگیری خود شکست خورده است
👈 #اکونومیست طی گزارشی می نویسد که آمریکا در دهه اخیر بالغ بر 100میلیارد دلار هزینه کرده است که برنامه ای مشابه آن را طراحی کند تا از خطر موشک های دشمن در امان بماند، اما به این نتیجه رسیده که رسیدن به این هدف غیرممکن است و علت آن هم تنها در سختی تکنولوژیهای رهگیری نیست، بلکه در آسانی تکنولوژیهای ایجاد انحراف در سامانههای دفاعی متعدد است.
۱۹
👈 در عرصه موشکی #روسیه ؛موشک های تولید شده که می تواند با جدا شدن کلاهک انفجاری در فضای خارجی دهها هدف را همزمان مورد اصابت قرار دهد.
👈 هر اندازه که #آمریکا تجهیزات رهگیری را توسعه می دهد، روسیه نیز اقدامات ضد این تجهیزات را تقویت میکند و آن را ناکارآمد میکند.!!!
👈این رقابت نظامی و تکنولوژیکی زیر ساخت مناسبات بین ایران و غرب را نیز شکل میدهد.
👈این رقابت است که تا حد زیادی پتانسیل رویاروییها و تحریمها و گفتگوها و توافق ها و رقابتها و معاملهها را تعیین می کند.
👈کسانی که این پس زمینه را ندانند، خیلی زود در دام این سطحینگری و سخن توطئهآمیز گرفتار می شوند که مدعی هستند ایرانیها و آمریکاییها بازی را در پیش گرفته اند و درحالی که در ظاهر با هم دشمنی می کنند،در پشت پرده با هم هستند و می خواهند عربها را فریب دهند!!!
۲۰
👈 در پایان باید عرض کنم که با توجه به حجم #اقتصاد_آمریکا و #توان_تکنولوژی بالایی که این کشور دارد، هیچ کشوری در دنیا نمی تواند با حجم ارتش خود یا ایجاد ناوگان های هوایی یا دریایی، آمریکا را بترساند
👈چیزی که #باعث_وحشت_آمریکا می شود، ارتشهایی است که #توان مبارزاتی بالایی دارند و #اعتقادات مخصوص به خود دارند که از ویژگیهای #بومی و #جغرافیایی خود نهایت استفاده را میبرند و روش مبارزاتی خود را خارج از چارچوبهای سنتی غرب پایه گذاری میکنند.
👈در این زمینه #دنیا باید چیزهای زیادی از جمهوری اسلامی ایران یاد بگیرند و #علت_واقعی عدم ورود مستقیم آمریکا به جنگ و چالش با #ایران این حقیقت پشت پرده است
بنابراین #هیچ_جنگی بین آمریکا و ایران اتفاق نخواهد افتاد.
ضمن تشکر از همراهی شما بزرگواران
خدایا چنان کن سرانجام کار
تو خشنود باشی و ما رستگار
اللهم عجل لولیک الفرج
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
🖌دکتر قریش حسین پور
۱۴۰۲ / ۰۹ / ۰۵
16.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 ارتباط فاطمیه و مهدویت
▫️حجت الاسلام محمود اباذری
▫️کلیپ شماره ۱
#فاطمیه
#شهادت_حضرت_زهرا
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
16.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 ارتباط فاطمیه و مهدویت
▫️حجت الاسلام محمود اباذری
▫️کلیپ شماره ۲
#فاطمیه
#شهادت_حضرت_زهرا
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
💠 صلواتی که موجب افزایش روزی میشود
🔸 امام صادق(علیه السلام):
هر کس این صلوات را بفرستد، روزی اش زیاد می شود:
اللهم صَلِّ عَلَى محمد و آل محمد حَتَّى لا تَبْقَى صَلاةٌ، و بَارِک عَلَى محمدٍ و آلِ محمد حَتَّى لاتَبْقَى بَرَکَةٌ، اللهم و سَلِّم عَلَى محمد و آل محمد حَتَّى لایَبْقَى سَلام، اللهم وَ ارْحَم محمداً و آلَ محمد حَتَّى لاتَبْقَى رَحْمَة.
📚 بحارالأنوار/ج91/ص53
💠 محبت خداوند
🔸 رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم):
کسی که زیاد یاد مرگ کند، خداوند او را دوست دارد.
📚 کافى/ج2/ص122
🔸 امام علی(علیه السلام):
پس در اعمال نیک شتاب کنید و از فرا رسیدن مرگ ناگهانى بترسید، زیرا آنچه از روزى از دست رفته امید بازگشت آن وجود دارد، اما عمر گذشته را نمى شود باز گرداند.
📚 نهج البلاغه/خ114
❄️دوگانگی کثیف برخی سلبریتیها برای دیده شدن بیشتر
کیهان: چرا قاتلان داریوش مهرجویی را آزاد نمی کنید؟
کیهان نوشت:حال که معلوم شده متهمان قتل مهرجویی و همسرش ۱۵ ساله هستند، چرا سلبریتیهای معلومالحال و اصلاحطلبان نمیگویند جای کودک در زندان نیست؟
این روزنامه ادامه داد:چرا براندازان هشتگ اعدام نکنید نمیزنند؟ چرا امثال رامبد جوان و شهاب حسینی دنبال اخذ رضایت از خانواده مقتول نیستند؟
مرد باشند و بگویند مثل آمریکاییها آلوده به استانداردهای دوگانه شدهاند و در صورت تضاد منافع سکوت اختیار میکنند.
⭕️🔴✨تیغ زدن متفقین در تهران
۱
کنفرانس تهران - ژوزف استالین، فرانکلین روزولت و وینستون چرچیل روسای کشورهای انگلیس، آمریکا و روسیه
بعد از باز شدن پای سیاستمداران و سرمایه داران روس و انگلیسی به ایران، نظام حکمرانی و شریانهای صنعتی و اقتصادی کشورمان در طول ۵۸ سال پادشاهی ناصر و مظفر به طور کامل در اختیار آنان قرار گرفت. کارگزاران و دیوانیان قاجار یکی بعد از دیگری با گرفتن رشوه های سنگین و واگذاری امتیازات ویژه پای آنان را در ایران محکم کردند. کارگزاران قاجار کار را به جایی رساندند که سالها بعد سران انگلیس، روسیه و آمریکا بدون اطلاع و اجازه شاه در ایران نشست بینالمللی برگزار کردند.
به گزارش ایسنا، هفتم آذر هشتادمین سالگرد برگزاری نشست سران متفقین در تهران در سفارت روسیه در سال ۱۳۲۲ است.
خفت شاهِ ایران در ۲۸ نوامبر ۱۹۴۳ رقم خورد، ۳۶ سال بعد از تقسیم ایران بین انگلیس و روسیه در سنپترزبورگ.
ذلتِ خود خواسته
آغامحمد خان قاجار بعد از کشتار کارگزاران سلسله زندیه و افشاریه، بر ایران مسلط شد. با مرگ او فتحعلی، شاه ایران شد و او با توهم تسلط بر تزارهای روس دو بار به خاک این کشور لشکرکشی کرد و بعد از ۲۵ سال خونریزی، در هر دو جنگ شکست خورد و بخش وسیعی از خاک حاصلخیز ایران در دو سوی دریای خزر را در دو قرارداد ترکمنچای و گلستان به روسها باخت و از آن پس، دندان طمع شاهان قاجار برای کشورگشایی کنده شد.
پس از آن کارگزاران امپراتوری روس در دربار محمد، ناصر، مظفر، محمدعلی و احمد فرزندان و نوادگان فتحعلی مقیم شدند و به اسم مباشر، مشاور و مستشار بر نظام حکمرانی شاهان قاجار مسلط شدند و برای تسلط بر امتیازات و انحصارات ویژه سیاسی و اقتصادی ایران از درِ سیاست های نرم و تحریک طمع کارگزاران قاجار وارد شدند.
از دل چنین فضای آلودهای، طیفی از کارگزاران، درباریان و دیوانیان قاجار متولد شدند که آوازه تمدن غرب را شنیدند و اکثرا رهسپار انگلستان و فرانسه شدند.
آنتوان کتابچی خان، میرزا حسین قزینی سپهسالار، ناظمالدوله، معینالملک و اقبالالملک تعدادی انگشت شمار از صف دیوانیان و کارگزاران سرسپرده به قدرت های اروپایی هستند که به قیمت جلب حمایت سیاستمداران و بازرگانان انگلیسی و فرانسوی و به دست آوردن قدرت و پولِ بیشتر پای سیاستمداران طماع و دنیاطلب انگلیسی را به دربار شاهان قاجار باز کردند.
قاجار عامل ورود انگلیس به ایران
ورود انگلیسیها به ایران از روزنه درباریان و دیوانیان شاهان قاجار انجام شد. آنان برای بهرهبرداری از امتیازات انحصاری که از ناصر و مظفر گرفته بودند، سراغ تاجران و سرمایهداران به نام انگلیسی رفتند و تجار انگلیسی بعد از آشنایی با روحیه طمع ورزانه آنان، سفره داد و ستد و تبادلات اقتصادیشان را در ایران پهن کردند.
اولین تجارت ایران با انگلستان با امتیازنامه روییتر کلید خورد. پاول روییتر با پرداخت ۲۰ هزار لیره استرلینگ انگلیس امتیاز ساخت راه زمینی، خط آهن، سد، معادن، احداث کانالهای انتقال آب، تاسیس بانک شاهی، احداث شرکت های صنعتی و بهرهبرداری از عواید ناشی از جنگلها و گمرکات ایران را به دست آورد.
وی این مبلغ را در سال ۱۲۵۰ شمسی بین میرزا حسین قزوینی ملقب به سپهسالار صدراعظم ناصرالدین شاه، میرزا ملکم خان مشهور به ناظمالدوله بنیانگذار لژ فراموسونی فراموشخانه، میرزا محسنخان تبریزی ملقب به معینالملک و میرزا محمد اقبالالملک تقسیم کرد و آنان برای در امان ماندن از رسوایی لو رفتن این قرارداد مجوز پناهندگی همیشگی به انگلستان را از سیاستمداران انگلیسی دریافت کردند.
۳۷ سال بعد، آنتوان کتابچی خان رییس وقت گمرکات ایران در عصر مظفرالدین شاه، در دی ۱۲۷۹ سراغ ویلیام دارسی رفت و با وساطت دراموند ولف وزیر مختار وقت انگلیس در ایران و ادوارد کوت نماینده بارون جولیوس دو روییتر بنیانگذار آژانس خبری رویترز و عاقد امتیازنامه روییتر، قرارداد اکتشاف و بهرهبرداری نفتی امضا کرد.
ویلیام ناکس دارسی با صرف بیش از ۶۰۰ هزار پوند استرلینگ انگلستان و جستجوی بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع از حاصل خیزترین زمین های جنوب ایران در استانهای کرمانشاه و خوزستان برای اولین بار در تاریخ رگههای نفت و گاز ایران را در منطقه خِرسان استان خوزستان شناسایی کرد و با در جریان قرار دادن دربار پادشاهی انگلستان، پای سیاستمداران انگلیس را بیشتر و گستردهتر از قبل به ایران باز کرد.
⭕️🔴
۲
سیاستمداران انگلیس و روسیه بعد از آشنایی کامل با خصوصیات و روحیات دربار و دیوان سلسله قاجار و اطلاع کامل از طمع ورزیها و ترسهای آنان در هشتم شهریور ۱۲۸۶ برابر با ۳۱ آگوست ۱۹۰۷ قرارداد سنپترزبورگ را بدون اطلاع و حضور مظفرالدین شاه یا کارگزاران ایران به صورت محرمانه امضا کردند. آنان در این قرارداد ایران را به دو منطقه شمالی و جنوبی تقسیم و دولت مرکزی ایران را تابع تصمیمات خود کردند و محمدعلی و احمد، شاهان بعدی ایران هم از آنان پیروی کردند.
۱۲ سال بعد قرارداد ۱۹۱۹ در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۲۹۸ بین وثوقالدوله و سِر پرسی کاکس دیگر تاجر انگلیسی بسته شد.
قرارداد مذکور با پرداخت ۱۳۱ هزار لیره استرلینگ انگلیس در دو بخش امضا شد که هر بخش به صورت جداگانه امضا شد. قرارداد اول با عنوان «قرارداد نظامی و سیاسی میان ایران و بریتانیا» یک مقدمه و شش ماده داشت و قرارداد دوم هم چهار ماده داشت و خزانه ایران را هدف گذاری کرد.
با سر رسید شدن عمر سلسله قاجار، سیاستمداران انگلیسی خاندان پهلوی را بر تخت پادشاهی نشاندند. پهلویِ پدر در سال ۱۹۳۳ (۱۳۱۲) قرارداد دارسی را به دلیل سهم پایین ایران از عواید نفت استخراج شده، سوزاند. رفتار او، کار را به تهدید نظامی انگلیس علیه ایران، تهدید به ضبط داراییهای ایران و شکایت به دیوان لاهه کشاند. رضا پهلوی برای جلب رضایت انگلیس، قرارداد جدیدی تنظیم کرد که سهم سالانه ایران از عواید فروش نفت را از ۳۶۰ به ۷۵۰ هزار لیر افزایش داد اما در عوض مدت قرارداد دارسی که در دهه ۶۰ میلادی پایان مییافت را برای ۳۰ سال دیگر یعنی تا دهه ۹۰ میلادی افزایش داد.
محمدرضا پهلوی بر بال ذلت
در خلال جنگ جهانی دوم که از نهم شهریور ۱۳۱۸ تا ۱۱ شهریور ۱۳۲۴ اتفاف افتاد، نیروهای متفقین یا نیروهای هم پیمان شامل آمریکا، روسیه، انگلیس و فرانسه، کانادا و چند کشور دیگر که با نیروهای متحدین یا نیروهای محور که شامل آلمان، ایتالیا و ژاپن و چند کشور دیگر در جنگ بودند، تصمیم گرفتند در اواخر پاییز ۱۳۲۲ کنفرانسی سه روزه را به دلایل امنیتی به صورت کاملا مخفیانه و سری برگزار کنند تا تکلیف چند مسئله مهمِ جهان به خصوص تکلیف گردن کشی آلمان نازی را یکسره کنند.
محل کنفرانس کجا بود؟ تهران.
ایران که در سال ۱۲۸۶ و دوره سلطنت محمدعلی شاه قاجار در قالب قرارداد ۱۹۰۷ معروف به قرارداد سن پترزبورگ بین روسیه و انگلیس تقسیم شد و دیوانیان و کارگزارانش یکی پس از دیگری مطیع اوامر آنان بودند، در جنگ جهانی دوم نیز پل پیروزیِ متفقین خوانده شد.
آنتونی ایدن، کاردلهال و مولوتف وزرای خارجه انگلستان، آمریکا و شوروی اوایل آبان ۱۳۲۲ در مسکو درباره جزییات اجلاس رهبران سه کشور برای ارزیابی از پیروزی های قوای متفقین در جبهههای جنگ جهانی دوم به توافق رسیدند و مذاکرات برای برگزاری محل کنفرانس آغاز شد.
به دلیل راحت بودن تامین امنیت تهران توسط ارتش سرخ و قوای انگلیس در ایران، ژوزف استالین پیشنهاد داد این کنفرانس در تهران برگزار شود و با موافقت چرچیل و روزولت، پایتخت کشور استعمار زده ایران برای برگزاری کنفرانس سری قدرتهای وقت جهان آماده شد.
سران روس، انگلیس و آمریکا در ایران
چهارم آذر ۱۳۲۲ ژوزف استالین رهبر اتحاد جماهیر شوروی روسیه و پنجم آذر فرانکلین روزولت و وینستون چرچیل رییس جمهور وقت آمریکا و نخست وزیر انگلیس وارد تهران شدند.
کنفرانس مشترک سه کشور از ششم تا نهم آذر به صورت سری و کاملا محرمانه در سفارت روسیه در تهران برگزار شد و اعلامیه مشترک کشورها نهم آذر منتشر شد و فردای آن روز رهبران هر سه کشور تهران را به مقصد پایتخ های کشورهای شان ترک کردند.
شاهِ مفلوک
غمانگیزترین خاطره تلخ باقی مانده از این کنفرانس برای مردم ایران، بیاطلاعی محمدرضا پهلوی، پادشاه وقت ایران از برگزاری این نشست در کشورش بود. او که در پی اخراج پدرش رضا شاه از ایران در شهریور ۱۳۲۰ با حمایت انگلستان بر تخت پادشاهی نشست تا لحظه ورود روسای وقت روسیه، آمریکا و انگلیس به ایران کلا از ماجرا بیاطلاع بود.
در روز ورود رهبران سه کشور به ایران دفتر علی سهیلی نخست وزیر وقت ایران و نه دربار و دفتر سلطنتی محمدرضا شاه، توسط کاردار شوروی روسیه در ایران در جریان حضور روسای سه کشور و برگزاری کنفرانس در کشورِ تحتِ فرمانش قرار گرفت.
این کنفرانس که در دولت دوم سهیلی برگزار شد، از ابتدا تا انتها به صورت محرمانه و بدون درز کوچک ترین خبری برگزار شد. اولین خبر کنفرانس، پس از خروج رهبران متفقین از ایران توسط سهیلی، رییس دولت در نشست مشترک هیات وزیران، نمایندگان مجلس و مقامات لشکری و کشوری در تاریخ دهم آذر ۱۳۲۲ اعلام و در روزنامه اطلاعات منتشر شد.
🟡✨
۳
وعدههای توخالی
اعلامیه پایانی کنفرانس یک مقدمه، ۹ فصل و شش ضمیمه داشت. از جمله اینکه قرار بود استقلال و تمامیت ارضی ایران به رسمیت شناخته شود و انگلیس و روسیه برای تخلیه خاک ایران در فاصله شش ماه بعد از پایان جنگ جهانی دوم وعده داده شد اما روسای این کشورها هرگز پایبند تعهدات شان نماندند و کشورمان ماند و شیوع بیماریهای واگیردار ناشی از فقدان دارو و تجهیزات پزشکی کافی و خسارتهای سنگین اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فراوان پس از جنگ.
اصرار دولت انگلیس و روسیه برای گرفتن امتیاز استخراج و بهرهبرداری از چاههای نفت و گاز ایران کار را به جایی رساند که سیاستمداران روس اصلا خروج قشون نظامی شان از ایران را منوط به گرفتن امتیاز بهره برداری از چاه های نفت و گاز ایران در دریای خزر کردند.
تیغ زدن ایران در ساعتی که ژوزف استالین بیانیه احترام به استقلال و حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران را در آذر ۱۳۲۲ در تهران امضا کرد، شهرهای شمالی ایران در اشغال ارتش سرخ بود یا وقتی اعتبارنامه سید جعفر پیشهوری نماینده حزب توده در نخستین روزهای کار چهاردهمین دوره مجلس شورای ملی رد شد، وی و قاضی محمد بهعنوان رهبران دو حزب دمکرات آذربایجان و کردستان با کمک نظامیان روس در استانهای آذربایجان و کردستان، خودمختاری اعلام کردند.
قوای نظامی روس تا زمان امضای قرارداد تاسیس شرکت مختلط نفت ایران و شوروی در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۳۲۵ و تشکیل کابینه ائتلافی با حضور اعضای حزب توده در تهران در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۳۲۵ حاضر به ترک ایران نشدند.
آمریکا و انگلیس هم که اعلامیه مذکور را امضا کردند به راحتی حاضر به خروج از ایران نشدند. هیاتهای اقتصادی و نفتی هر دو کشور سه ماه پس از امضاء اعلامیه تهران در اسفند ۱۳۲۲ به ایران آمدند. روسای شرکتهای نفتی شوکونی ـ واکیوم و سینکلر از آمریکا و رییس شرکت رویال داچ شل انگلیسی ـ هلندی به تهران آمدند و خواهان دریافت امتیاز استخراج و بهره برداری از چاههای نفت و گاز جنوب شرقی کشورمان شدند.
حضور نمایندگان دو کشور و توافقات پشت پرده کاملا محرمانه نگاه داشته شد. شدت این محرمانگی به حدی بود که به جز شاه و برخی اطرافیان دولتیش هیچ کس از مذاکرات محمد ساعد مراغه ای، نخستوزیر وقت ایران با شرکتهای نفتی اطلاع پیدا نکرد.
قوای نظامی انگلیس زمانی شهرهای جنوبی ایران را ترک کردند که سیاستمداران این کشور توانستند طیف گسترده از وکلای مجلس شورای ملی را با دستکاری در نتیجه انتخابات دوره چهاردهم، وارد مجلس کنند.
منابع:
روزشمار تاریخ، جلد دوم، باقر عاقلی، ص ۱۰۲
موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، قرارداد ۱۹۰۷ میلادی
سیاست خارجی ایران در دوران پهلوی، عبدالرضا هوشنگ مهدوی، نشر البرز، ص ۸۴
ظهور و سقوط سلطنت پهلوی، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، ج اول، صص ۱۲۹ و۱۳۰
فصلنامه تاریخ روابط خارجی، نشریه مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امورخارجه، شمارههای ۷ و ۸، صص ۶۲ و ۶۳
🚩🚩متنی که اسیر زن اسراییلی برای تشکر از حماس نوشته و کلی سر و صدا پیدا کرده است
به ژنرالهایی که در هفتههای اخیر همراه ما بودند، من از صمیم قلبم از شما متشکرم.
به خاطر انسانیت فراطبیعی که نسبت به دخترم امیلیا نشان دادید.
شما برای او همچون پدر و مادر بودید، هر لحظه میخواست او را به اتاق خود راه میدادید.
او احساس میکرد همه شما دوستان او و نه فقط دوست، بلکه از نزدیکان و بستگان حقیقی او هستید،ممنون ممنون ممنون بخاطر ساعات طولانی که برای او همچون مربی بودید.
ممنون که در برخورد با او صبور و شکیبا بودید و شیرینی و میوه و هر چیزی که حتی در دسترس نبود، در اختیارش میگذاشتید، کودکان نباید در اسارت باشند، اما به لطف شما و افراد خوب دیگری که در این راه با آنها آشنا شدیم، دخترم خود را در غزه یک ملکه میدانست
و به طور کلی احساس میکرد در مرکز جهان حضور دارد.
در این راه طولانی حتی با یک نفر چه عادی و چه فرمانده برخورد نداشتیم مگر اینکه با دخترم با مهربانی و عطوفت رفتار کرد.
تا ابد مدیون شما خواهم بود، زیرا دخترم با آسیب و صدمه روحی از غزه خارج نشد.
رفتار خوب شما را با وجود شرایط سختی که در آن بودید و خسارات و تلفات سنگین شما در غزه، همیشه به یاد خواهم داشت.
ای کاش میشد در این دنیا دوستانی خوب برای هم باشیم.
برای همه شما آرزوی صحت و سلامتی دارم.
سلامتی و عشق برای شما و خانوادههایتان.
بسیار ممنونم.
دانیل و امیلیا