📌شب یلدا افسانهای از مذاهب شرک آلود باستان
🔰پایگاه اطلاعرسانی آیتالله «محمدعلی جاودان» از اساتید برجسته تاریخ و اخلاق شهر تهران در یاداشتی نظر ایشان را درباره جشن شب یلدا منتشر کرده است که در ادامه می آید.
🔰یلدا لغتی سریانی است و به معنای میلاد و زاد روز یا ولادت و زایش آمده است.
🔰ایرانیان باستان معتقد بودند که چون از فردای شب یلدا روزها بلندتر میشوند و تابش نور آفتاب فزونی مییابد،آن روز روز زایش خورشید است.
🔰اولین شب زمستان، که شبِ چنین روزی است؛ شبِ زایش خورشید بوده و به همین دلیل برای آن جشن بزرگی برپا میکردند.
🔰جشن شب یلدا جشنی است که از ۷ هزارسال پیش تاکنون در میان ایرانیان برگزار می شده است.
🔰میترا یا مهر به معنای خورشید است و تاریخ پرستش آن در میان ایرانی ها و آریایی ها به پیش از دین زرتشت بازمی گردد. و در دین کنونی زرتشت، مهر در جایگاه یکی از ایزدان اهورایی قرار گرفته است. و یکی از بخشهای اوستای کنونی به نام مهر یا خورشید نامیده شده است.
🔰در حدود ۴۰۰۰ سال پیش در مصر باستان جشن « باز زاییده شدن خورشید»، مصادف با شب یلدا، برگزار میشده است. مصریان در این هنگام از سال به مدت ۱۲ روز، به نشانهٔ ۱۲ماه سال خورشیدی، به جشن و پای کوبی میپرداختند و پیروزی نور بر تاریکی را گرامی میداشتند. هم چنین از ۱۲ برگ نخل برای تزیین مکان برگزاری جشن استفاده میکردند که نشانه ی پایان سال و آغاز سال نو بوده است.
🔰در یونان قدیم نیز، اولین روز زمستان روز بزرگداشت خداوند خورشید بوده است و آن را “خورشید شکست ناپذیرم” ، ناتالیس انویکتوس، مینامیدند که از ریشه ی کلمه ی ناتال به معنای، میلاد و تولد است، گرفته شده است. ریشه های یلدا در جشن دیگر مرسوم در یونان نیز باقی ماندهاست از مهمترین این جشنهای میتوان به جشن ساتورن اشاره کرد.
🔰در هر صورت این افسانه، افسانه ای ریشه گرفته از مذاهب شرک آلود باستانی است و به هیچ وجه در اسلام تایید نشده و مقبول نیست و شایسته است مسلمانان از مراسم این شب به عنوان یک جشن پرهیز کنند.
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
@farzandane_saleh.mp3
4.81M
#تاریخ_اسلام
📌سالروز شهادت جعفر بن ابی طالب(ع) و دیگر فرماندهان سپاه اسلام در جنگ موته
🔰در چنین روزی «جعفر بن ابى طالب» در «جنگ موته» به شهادت رسيد. اين جنگ كه در سرزمين موته نزديك شام [مرز شمالى جزيرة العرب] در سال هشتم هجرت واقع شد، از اينجا نشأت گرفت كه پيغمبر اكرم(صلی الله علیه وآله)، رسولى از سوى خود به نام «حارث بن عميرة» را به سوى حاكم بُصرى فرستاد و او را به اسلام دعوت كرد. هنگامى كه او به سرزمين موته رسيد به دستور حاكم بُصرى به قتل رسيد و اين برخلاف سنتى بود كه درباره رسولان اقوام به يكديگر انجام شد، سنتى كه تا امروز نيز برقرار است.
🔰اين مصيبت بر مسلمانان گران آمد و لشكرى به فرمان پيغمبر(صلی الله علیه وآله) در حدود سه هزار نفر به فرماندهى زيد بن حارثه مأمور مقابله با شاميان شدند. پيغمبر اكرم(صلی الله علیه وآله) دستور داده بود كه اگر زيد شهيد شود، جعفر پرچم را به دست گيرد و اگر جعفر شهيد شود، عبدالله بن رواحه، فرمانده لشكر شود و اگر او هم شهيد شود مسلمانان يك نفر را از ميان خود به فرماندهى قبول كنند. لشكر حركت كرد، نخست به محل كشته شدن فرستاده پيغمبر(صلی الله علیه وآله) رسيدند و آنها را به سوى اسلام دعوت كردند؛ ولى هنگامى كه دشمنان آگاه شدند لشكر عظيمى در حدود يكصد هزار نفر فراهم كردند؛ اما مسلمانان از انبوه لشكر دشمن كه تعداد آنها قابل مقايسه با تعداد لشكر اسلام نبود نهراسيدند و به پيكار برخاستند و همان گونه كه پيغمبر اكرم(صلی الله علیه وآله) پيش بينى كرده بود، زيد بن حارثه، جعفر بن ابى طالب و عبدالله بن رواحه يكى بعد از ديگرى به شهادت رسيدند.
🔰دشمن دست هاى جعفر را قطع كرد و به همين جهت پيغمبر اكرم(صلی الله علیه وآله) بعداً درباره او فرمود: «او با دو بال در فضاى بهشت پرواز خواهد كرد». سرانجام مسلمانان تدبيرى انديشيدند و چنين وانمود كردند كه اين سه هزار نفر مقدمه لشكر اسلام است و انبوه لشكر بزودى فرا مى رسد و همين سبب شد كه لشكر دشمن عقب نشينى كند و مسلمانان با تلفات معدودى به مدينه بازگشتند بى آنكه شكستى را تحمّل كرده باشند و در واقع اين جنگ بدون پيروزى دشمن تمام شد.
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
#تفسیر
📌رعایت حریم نامحرم یکی از عوامل استحکام خانواده است
🔰آیتالله مهدی هادوی تهرانی،روز گذشته ۳۰ آذرماه در ادامه تفسیر سوره نور، گفت: براساس آیات این سوره، حضور زنان در جامعه نباید محرک نامحرم باشد، ولو اینکه آن زن محجبه باشد؛ البته اگر زن رعایت عفاف و حجاب را داشته باشد و باز برخی از مردان تحریک شوند، نشانه مرض قلبی این مردان است و این افراد باید فکری به حال خود بکنند.
🔰وی با بیان اینکه در سنت گذشته، گاهی دیده شده که مطلق حضور اجتماعی زن را به این دلیل منع کردهاند، افزود: دلیل روشنی از قرآن کریم برای این منع وجود ندارد، بلکه آنچه وظیفه زنان است، رعایت حریم و عدم تحریک کردن جنسی فضای جامعه است؛ خداوند در پایان آیه ۳۱ این سوره بر توبه جمیع مؤمنان و مؤمنات تذکر داد و فرموده «تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ».
🔰آیتالله هادوی تهرانی تصریح کرد: این تکلیف بسیار سنگین است، زیرا مردان و زنان به یکدیگر گرایش دارند تا بقای نسل صورت بگیرد؛ خداوند با ایجاد این انگیزه و گرایش، موجب تشکیل خانواده و فرزندآوری و بقای نسل و حفظ آرامش بشر شده است.
🔰وی افزود: جامعهای که پر از انگیزههای شهوانی و جنسی است، سبب کاهش میل به خانواده و ارضای نیاز به طریق مشروع شده و بنیاد خانواده در چنین جوامعی متزلزل میشود؛ چیزی که امروز در جوامع غربی به وجود آمده و متأسفانه دامان کشورهای اسلامی را هم گرفته است.
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
#خبر
📌 هر روز ساعت 13:30 پای منبر علمای دینی از شبکه قرآن
🔰شبکه قرآن و معارف سیما در راستای تعمیق معارف دینی و بهرهگیری بیشتر مخاطبان از سلسله جلسات علمای بزرگ هر روز یک جلسه از سخنرانی بزرگان را روی آنتن پخش خود دارد.
🔻این برنامه معارفی هر روز ساعت ۱۳:۳۰ از شبکه قرآن و معارف سیما پخش میشود.
🔰شنبه: حجت الاسلام و المسلمین قرائتی
🔰یکشنبه:حجت الاسلام و المسلمین فاطمی نیا
🔰دوشنبه: استاد شیخ حسین انصاریان
🔰سه شنبه: آیت الله مصباح یزدی
🔰چهارشنبه: آیت الله جاودان
🔰پنج شنبه: آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی
🔰جمعه: آیت الله جوادی آملی
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
7.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#منبرهای_کوتاه
📌دعای موفقیت
🎙استاد فاطمی نیا
🔰«اللهم سلم و تمم»
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
#خبر
📌نظر آیت الله وحید خراسانی درباره برگزاری مراسم فاطمیه در شرایط کنونی
🔰#فاطميه نبايد تعطيل شود و بايد به بهترين وجه إقامه گردد وليكن با رعايت #جهات_بهداشتي و آنچه متخصصين امر توصيه مي كنند .
۵ جمادیالاولی۱۴۴۲
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کتاب_الله
📌 به خدا توکل کنید
📖 ومَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجاً وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَي اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْراً
(طلاق/٢و٣)
⚡️ترجمه :
و هركس تقوا داشته باشد، خداوند براى او راه بيرون شدن و رهايى (از هر گونه مشكل) را قرار مى دهد.
و او را از جايى كه گمان ندارد روزى مى دهد و هر كس بر خدا #توكل كند، او برايش كافى است. همانا خداوند كار خود را محقق مى سازد. همانا خداوند براى هر چيز اندازه اى قرار داده است.
🔰تقوا و خدا ترسى موجب خروج انسان از مشكلات و تنگناهاى زندگى است.
❌ پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله فرمودند: «انّى لأعلم آية لو اخذ بها النّاس لكفتهم»
من آيه اى را مى شناسم كه اگر مردم به آن عمل كنند، تمام مشكلاتشان حل مى شود و سپس این آيه «و من يتق اللّه يجعل له مخرجاً» را تلاوت فرمودند.
🔰هنگامى كه آيه 3 نازل شد، جمعى از ياران پيامبر، كار و تجارت را رها كردند و گفتند: خداوند روزى ما را ضمانت كرده است، پس به كار و تلاش نيازى نيست.
پيامبرصلى الله عليه وآله آنان را احضار و توبيخ كرد و فرمود: هركس كار و تلاش را رها كند، دعايش مستجاب نمى شود.
🔰معناى توكل ما و قدرت خداوند آن نيست كه انسان به همه خواسته هاى خود مى رسد، زيرا تمام امور هستى قانونمند است و حساب و كتاب دارد.
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona
#تفسیر
📌چرا خداوند در هر قریه یک پیامبر مبعوث نکرد؟!
🔰آیتالله مهدی هادوی تهرانی، روز گذشته اول دیماه در ادامه تفسیر سوره مبارکه فرقان، به آیه ۵۰ اشاره کرد و گفت: در این آیه فرموده اگر میخواستیم در هر قریهای، پیامبری مبعوث میکردیم، اما فایدهای نداشت، به همین دلیل، چنین کاری را نکردیم، زیرا اگر تعداد انبیاء هم بیشتر بود، معلوم نبود که تعداد مؤمنان هم بیشتر شود. احتمال دیگر هم آن است که آن قدر نشانههای خداوند در عالم زیاد است که نیازی به بیش از این تعداد پیامبر هم نبود.
🔰وی اضافه کرد: روزی از آیتالله احمدی میانهجی پرسیدم که حوزه گذشته بهتر بود یا امروز؛ فرمود فرقی نکرده است، زیرا در گذشته طلبه بااخلاق کم بود و طلبه درسخوان هم کم بود و امروز هم همین وضعیت را شاهدیم. بنابراین اکثریت همیشه در تاریخ همراه با دستورات الهی نبوده و اقلیت طرفدار انبیاء بودهاند. «وَقَلِيلٌ مِنْ عِبَادِيَ الشَّكُورُ».
🔰آیتالله هادوی تهرانی با اشاره با بیان اینکه از آیات ۴۴ به بعد این سوره، آیات الهی مانند خورشید و ابر بارانزا تذکر داده شده است، تصریح کرد: خداوند با ذکر این مقدمات تأکید فرموده است که اکثریت ایمان نمیآورند، لذا به پیامبر هم تأکید فرموده که تو از کافران پیروی نکن و با همین قرآن با آنها مجاهده کند، آن هم جهاد کبیر و بزرگ.
✅به رسانه مردم نهاد شیعه #عترتنا بپیوندید↙️
🆔 @etratona