اطلاعات سیاسی
6️⃣فیلم شماره شش #نما_فیلم @EttelaateSiyasi
6️⃣فیلم مربوط به بخشی از فیلم اسارت «شهید محسن حججی» که «خبرگزاری داعش» نیز آن را منتشر کرد.
شهید محسن حججی از مدافین حرم در روز دوشنبه ۱۶ مرداد سال ۱۳۹۶، در منطقه «تنف» در منطقه مرزی بین سه کشور «سوریه و عراق و اردن» اسیر شد.
دو روز بعد از اسارت، خبر شهادت و جدا شدن سر از تن این شهید والامقام، تایید شد.
داعش برای تحویل دادن پیکر شهید حججی به ایران در ضمنِ توافق آتش بس با ارتش سوریه و ارتش لبنان، مخصوصا «حزب الله لبنان»، خواستار اجازه ی تخلیه ی کامل و امن نیروهای داعشی از منطقه مرزیِ لبنان و سوریه شد، که با این خواسته ی داعش، توسط «ارتش سوریه» و «حزب الله لبنان» موافقت شد.
سرانجام «سپاه پاسداران» پیکر شهید محسن حججی را در روز ۷ شهریور تحویل گرفت و با انجام آزمایش «دیانای» هویت ایشان را تایید کرد.
یک ماه بعد از تایید هویت، در تاریخ ۳ مهر ۱۳۹۶ هم زمان با عزاداری های ماه محرم، پیکر این شهید به ایران بازگشت و در تاریخ ۶ مهر در اصفهان و نجف آباد با تشییع باشکوه و بی نظیر به خاک سپرده شد.
#داعش
#حججی
#مدافع_حرم
#مدافعین_حرم
#شهید_حججی
#شهید_محسن_حججی
@EttelaateSiyasi
اطلاعات سیاسی
7️⃣فیلم شماره هفت #نما_فیلم @EttelaateSiyasi
7️⃣فیلم مربوط به صحبتهای مرحومه «بانو خیری» همسر «شهید رئیسعلی دلواری» که برای اولین بار در سال ۱۳۸۹ در قالب فیلم مستند، بعد از گذشت قریب به ۴۰ سال، از شبکه یک سیما پخش شد.
لازم به ذکر است که اصل این مصاحبه در سال ۱۳۵۲ انجام شده بود.
«شهید رئیسعلی دِلواری» از رهبرانِ قیامِ مردم جنوب ایران علیه دولت «بریتانیا» پس از اشغال «بوشهر» در میانه ی «جنگ جهانی اول» بود که در کشاکش جنگ جهانی اول که نیروهای انگلیسی شهر بوشهر را اشغال کردند، رئیسعلی به همراه گروه های دیگری از تنگستانی ها، با نیروهای انگلیسی جنگید و تلفات بسیاری به آن ها وارد کرد تا جایی که آنان را مستاصل کرد.
سرانجام شهید دلواری در ۱۲ شهریور سال ۱۲۹۴ توسط نیروهای نظامی بریتانیا ترور شد و به شهادت رسید و سالروز شهادت او به عنوان «روز ملی مبارزه با استعمار انگلیس» نام گرفت.
#دلواری
#رئیسعلی_دلواری
#شهید_رئیسعلی_دلواری
#روز_ملی_مبارزه_با_استعمار_انگلیس
@EttelaateSiyasi
اطلاعات سیاسی
8️⃣فیلم شماره هشت #نما_فیلم @EttelaateSiyasi
8️⃣فیلم مربوط به ماجرای اعتراف «صادق قطب زاده» از شبکه تلوزیونی، در تاریخ ۱۹ فروردین سال ۱۳۶۱ بعد از اثبات همکاری و قصد اجرای کودتا علیه امام خمینی است که این کودتا در روز ۱۷ فروردین سال ۱۳۶۱ کشف و خنثی شد.
نیروهای امنیتی کشور با تهیه ی مدارک کافی از جمله نوار مکالمات سران توطئه و شناسایی کامل شبکه کودتا، در فرصت مناسب، اعضای اصلی و مؤثر این عملیات را دستگیر کردند.
طراحان کودتا قصد داشتند با انفجار، محل اقامت امام خمینی در جماران(محل سکونت امام خمینی در تهران) را منهدم کنند.
مجری انفجار در جماران و توطئه علیه امام را «صادق قطب زاده» برعهده گرفته بود.
او حتی در پاره ای از اعترافات خود گفته بود؛ «هدفم از بین بردن همه ی سران حکومت از جمله امام بود.»
صادق قطب زاده پس از سه جلسه محاکمه براساس رأی دادگاه ارتش به ریاست مرحوم «محمد محمدی ری شهری» به اعدام محکوم و رأی صادره در شب ۲۴ شهریور سال ۱۳۶۱ در زندان «اوین» تهران اجرا شد.
#کودتا
#قطب_زاده
#صادق_قطب_زاده
@EttelaateSiyasi
اطلاعات سیاسی
9️⃣فیلم شماره نه #نما_فیلم @EttelaateSiyasi
9️⃣فیلم مربوط به جلسه ی «مجلس خبرگان قانون اساسی» به ریاست «حسینعلی منتظری» و به نائب رئیسی «شهید بهشتی» است که در تیرماه سال ۱۳۵۸ درباره «اصل یکصد و پانزدهم» قانون اساسی جمهوری اسلامی برگزار شد که طبق این اصل، رئیس جمهور باید از میان «رجال» مذهبی و سیاسی که واجد شرایط باشد، انتخاب گردد که در خصوص این که آیا واژه «رجال» شامل زنان هم می شود یا نه، اختلاف نظر به وجود آمد که آیا زنان هم می توانند به عنوان کاندیداتور ریاست جمهوری در انتخابات شرکت کنند، که یکی از نمایندگان مخالفِ حضور زنان به عنوان رئیس جمهور، پشت تریبون حاضر شده و زنان را «کم عقل» خطاب میکند که با عکس العمل شدید شهید بهشتی مواجه می شود و اجازه ی ادامه ی صحبت به شخص نماینده را نمی دهد و سپس می گوید : «بارها عرض شده که؛ هر کسی که میاد اینجا حرف بزنه، میتونه بگه من نظر خودم رو میگم!»[یعنی استنباطات و نظرات شخصی خود را به نام اسلام و قرآن نگویید.]
شهید بهشتی اعتقاد داشت که؛
«هیچ آیه ای نداریم که بگوید زنان نمی توانند رئیس جمهور باشند.»
#بهشتی
#شهید_بهشتی
#سید_محمد_بهشتی
@EttelaateSiyasi
اطلاعات سیاسی
🔟فیلم شماره ده #نما_فیلم @EttelaateSiyasi
🔟فیلم مربوط به «بیست و سه» نفر از رزمندگان نوجوان ایرانی است که در جریان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در اردیبهشت سال ۱۳۶۱ در طی اشغال خرمشهر توسط رژیم بعث عراق، به اسارت نیروهای عراقی درآمدند که در این فیلم در یک ملاقات اجباری با «صدام حسین» رئیس جمهور عراق در کاخ صدام بر سر یک میز، به نیت سوء استفاده تبلیغاتی از جانب صدام صورت گرفته است.
این نوجوانان کم سن و سال که بین ۱۳ تا ۱۷ سال سن داشتند و اکثراً هم از تیپ «ثارالله» شهر کرمان اعزام شده بودند، در اردیبهشت سال ۱۳۶۱ در مرحله مقدماتی «عملیات بیت المقدس» در مناطق مختلف جبهه اسیر شدند.
اما این دیدار؛
در سال دوم جنگ تحمیلی، صدام که تجاوزی را آغاز کرده بود و دنبال اعتبار بخشی به هویت خود بود، تبلیغات وسیعی روی استفاده نیروهای نظامی ایران از کودکان کرد.
در چنین شرایطی، این کودکان که به اسارت گرفته شدند، شرایطی را برای محقق کردن تبلیغات صدام فراهم ساختند و نمایش آنان به این صورت بود که این کودکان را از سایر اسراء جدا می کنند، لباس مناسب می پوشانند و به کاخ صدام می برند، جایی که صدام حسین به دختر کوچکش «حلا» میگوید که؛ شاخه گل هایی را به آن ها بدهد و به آنان می گوید که «کل اطفال العالم اطفالنا»(یعنی همه بچه های دنیا بچه های ما هستند!) بعد با آن ها عکس یادگاری میگیرد و می گوید که؛ بزودی با موافقت کمیته بین المللی «صلیب سرخ» آن ها را به ایران بر می گرداند.
این ملاقات در اوج جنگ از تلویزیون عراق پخش شد و سر و صدای زیادی داشت و این نمایش تبلیغاتی اما طولی نکشید که باعث رسوایی صدام شد، چون که این کودکان به همه ی آمال و اندیشه های صدام حسین پشت پا زدند و راه خودشان را در پیش میگیرند؛ راهی که باعث اسارتی یک دهه ای برای آن می گردد.
در مورد این اتفاق، فیلمی با عنوان «۲۳ نفر» نیز توسط سازمان سینمایی «اوج» تولید شده است.
#صدام
#صدام_حسین
#جنگ_تحمیلی
#رژیم_بعث_عراق
@EttelaateSiyasi
اطلاعات سیاسی
#پرسش_پاسخ 0️⃣6️⃣4️⃣امام خمینی بعد از شهادت «شهید رجایی» و «شهید باهنر» در «حسینیه جماران» چه فرمود
#پرسش_پاسخ
1️⃣6️⃣4️⃣اولین حزب سیاسی ای که «سید محمود طالقانی» به عضویت آن درآمد و در آن علیه حکومت پهلوی، فعالیت سیاسی اجتماعی داشت، چه بود؟
✍حزب «نهضت مقاومت ملی ایران» که بعد از کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ تاسیس شد و تا تیر سال ۱۳۳۹(ایجاد جبهه ملی دوم) ادامه داشت.
#طالقانی
#نهضت_مقاومت_ملی
#سید_محمود_طالقانی
@EttelaateSiyasi
#پرسش_پاسخ
2️⃣6️⃣4️⃣«سید محمود طالقانی» بعد از حزب «نهضت مقاومت ملی ایران» و انحلال این حزب، به عضویت چه حزبی درآمد؟
✍سید محمود طالقانی بعد از شکست حزب «نهضت مقاومت ملی ایران» در سال ۱۳۳۹، به عضویت حزب «جبهه ملی دوم ایران» از سال ۱۳۳۹(تاسیس) تا سال ۱۳۴۳(انحلال) درآمد.
از آن جهت این حزب را «جبهه ملی دوم ایران» نامیده شد که عملا ادامه دهنده ی فعالیت سیاسی حزب «جبهه ملی اول ایران» بود.
یعنی همان حزبی که «محمد مصدق» آن را در سال آبان سال ۱۳۲۸ تاسیس کرد که این حزب با کودتا علیه محمد مصدق و دستگیری او در مرداد ۱۳۳۲ و تبعید و مرگ مصدق عملا بی فعالیت ماند.
#طالقانی
#محمد_مصدق
#جبهه_ملی_ایران
#سید_محمود_طالقانی
@EttelaateSiyasi
#پرسش_پاسخ
3️⃣6️⃣4️⃣سید محمود طالقانی بعد از جدایی از حزب «جبهه ملی دوم ایران» چه حزب سیاسی و به همراه چه کسانی، این حزب تاسیس کرد؟
✍سید محمود طالقانی بعد از اختلاف با سران «جبهه ملی دوم ایران» به همراه «مهدی بازرگان» و «یدالله سحابی» یک حزب سیاسی به نام حزب «نهضت آزادی ایران» در سال ۱۳۴۰ تاسیس کرد.
#طالقانی
#نهضت_آزادی_ایران
#سید_محمود_طالقانی
@EttelaateSiyasi
#پرسش_پاسخ
4️⃣6️⃣4️⃣علت حبس خانگی و سپس تبعیدِ «سید محمود طالقانی» در سال ۱۳۵۰ به شهرهایی همچون «زابل» و «بافت» توسط حکومت پهلوی چه بود؟
✍پناه دادن به «سید مجتبی نواب صفوی»(رهبر گروه فدائیان اسلام) که در آن زمان فراری محسوب می شد و همچنین ارائه ی آموزشهای مذهبی و مبارزاتی و انتشار اعلامیه های اعتراضی در سال ۱۳۵۰ به مدت حدود یک ماه در خانه خود تحت بازداشت خانگی قرار گرفت و پس از آن نیز به زابل و بافت تبعید و زندانی شد.
#طالقانی
#نواب_صفوی
#سید_محمود_طالقانی
@EttelaateSiyasi
#پرسش_پاسخ
5️⃣6️⃣4️⃣اولین سِمَت مرحوم «سید محمود طالقانی» بعد از انقلاب جمهوری اسلامی ایران چه بود؟
✍ریاست بر «شورای انقلاب اسلامی»(از اسفند ۱۳۵۷ تا شهریور ۱۳۵۸)
#طالقانی
#شورای_انقلاب
#سید_محمود_طالقانی
@EttelaateSiyasi
#پرسش_پاسخ
6️⃣6️⃣4️⃣روسای «شورای انقلاب اسلامی» از ابتدای تاسیس(بهمن۱۳۵۷) تا انحلال(تیر۱۳۵۹) این ارگان چه کسانی بودند؟
۱)مرتضی مطهری(از بهمن۵۷ تا اسفند۵۷)
۲)سید محمود طالقانی(از اسفند۵۷ تا شهریور۵۸)
۳)سید محمد بهشتی(از شهریور۵۸ تا بهمن۵۸)
۴)ابوالحسن بنی صدر(از بهمن۵۸ تا تیر۵۹)
#بهشتی
#طالقانی
#بنی_صدر
#شورای_انقلاب
#مرتضی_مطهری
@EttelaateSiyasi