◾️ اقتصاد در جهان باستان(یونان و روم قدیم):
♦️پارت اول:
🔸در یونان و روم باستان ۸۰ درصد مردم برده بودن و تمامی کارهای بدنی دفتری و اداری بر برعهده بردگان بود.برده داران تمامی تولید کالا و خدمات حاصل از کار برده را متعلق به خود می دانستند و فقط در حد ضرورت و اینکه برده ها نمیرند به آن ها دستمزد یا غذا میدادند.
🔸 کشاورزی مهمترین فعالیت اقتصادی آن جوامع بود و برده داران تسلط کامل بر مزرعه،ابزار تولید و محصولات داشتند،برده نه مالک بود نه ابزار کار داشت و زیر یوغ برده دار و ارباب خود کار میکرد.
🔸 بنابراین ایدئولوژی اقتصادی حاکم بر جهان باستان،نظام برده داری بود حتی به گونه ای بود که فلاسفه برجسته آن زمان مثل افلاطون و ارسطو «برده داری طبیعی» را پذیرفته بودند و میگفتند برای برقراری نظام اقتصادی و اداری جامعه امری طبیعی و لازم است.آن ها با «برده داری قانونی و اجباری» مخالف بودن اما اعتقاد داشتند که تقسیم کار در اقتصاد بصورت طبیعی یک سلسله مراتبی را بوجود میآورد که یک عده برده باشند و لازمه حیات اجتماعی و اقتصادی هست.
«برگرفته از تاریخ عقاید اقتصادی دکتر فریدون تفضلی»
#تاریخ_عقاید_اقتصادی
✍️سید احمد اسدی زاده
https://eitaa.com/s_ahmad_ir
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
ایران فقط ۱٪ و فرانسه ۶۳٪ برق خود را از انرژی هستهای تامین میکند. یعنی (در شرایط CP) فرانسه ۶۳ برابر ایران انرژی هستهای مصرف میکند. اما نئولیبرالهای ایرانی مرتب در بوق و کرنا میکنند که ایرانیان سه برابر اروپاییها گاز مصرف میکنند تا زندگی را بر ملت ما گران کنند.
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
📍دانشکده اقتصادی📚
ایران فقط ۱٪ و فرانسه ۶۳٪ برق خود را از انرژی هستهای تامین میکند. یعنی (در شرایط CP) فرانسه ۶۳ برا
♦️قطعا خیلی زیاد از زبان خیلی ها شنیدید که اقتصاد کشور دست لیبرال هاست یا نئولیبرال هاست،یا این سیاست لیبرالی هست،یا اقتصاد لیبرالی تو کشور پیاده میشه و از این دست حرفا،اما شاید هیچ وقت بصورت بنیادی و ریشه ای ندانستیم که اندیشه لیبرال چیست اصول و سیاست هایش در اقتصاد چیست و چه آثاری دارد چرا ما باهاش مخالفیم و هشتگ نه به لیبرالیسم و نئو لیبرالیسم میزنیم، اشخاص لیبرالی در اقتصاد کیا هستن ،ایا لیبرال ها در اقتصاد فقط اصلاح طلبان هستند یا اصول گرا ها هم هستن و کلی سوال های ریشه ای دیگه که میدونم ذهنت رو درگیر کرده
🔸 همه این مباحث ان شالله در کانال بصورت کامل و مفصل مطرح خواهد شد و تبیین میشود که بدانیم با کیا طرفیم،بدانیم اصلا لیبرال بد هست یا خوب،اگه بده چرا بده چه تضاد های ریشه ای با دین و مذهب و فرهنگ ما داره،بدانیم مثلاً سیاست حذف ارز ترجیحی لیبرالی هست یا نه،یا اینکه مثلاً سیاست بنزین برای همه، لیبرالی هست یا نه،قیمت در بورس کالا و بازار آزاد کشف شود لیبرالی هست یا نه،و خیلی از سیاست ها و قوانین اقتصادی دیگر که در کشور مطرح میشود و ما نمیدانیم از کدام تفکر اقتصادی نشأت میگیرد،
🔸به همین خاطر هست که در ابتدا از تاریخ عقاید اقتصادی شروع کردیم تا اول کار با اندیشه های مختلف اقتصادی آشنا بشیم و بعد وقتی اومدیم در مسائل روز جامعه تحلیل کردیم و نقد کردیم بدونیم که این نقد و بررسی بر اساس چه استدلال و اندیشه ای هست.
🔸همراه بمونید ان شالله بعد یه مدت برا خودتون یه تحیلیل گر اقتصادی خوب میشید😁
https://eitaa.com/s_ahmad_ir
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 بنام علم اقتصاد به کام مافیای اقتصادی
اکبر رحیمی هستند، مدیر عامل شرکت چای دبش، شرکتی که بزرگترین فساد تاریخ بعد از انقلاب را به اسم خودشان ثبت کردند در هلدینگ رسانهای اصلاحطلب_لیبرال #دنیای_اقتصاد در مورد نقد قیمت دستوری قلم فرسایی میکردند!
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
📍دانشکده اقتصادی📚
🔴 بنام علم اقتصاد به کام مافیای اقتصادی اکبر رحیمی هستند، مدیر عامل شرکت چای دبش، شرکتی که بزرگترین
یا مثلاً این مورد که بحث داغ روز هست و فساد چای رو شده رو نگاه کنید
این آقا خودش قبلا تو روزنامه دنیای اقتصاد یادداشتی نوشته بود که قیمت گذاری دستوری باعث بدبختی بازار هست
خب این سیاست حذف قیمت دستوری خیلی گفته میشه ولی تا ندانیم از چه تفکر و اندیشه ای شکل گرفته، بر چه مبنایی اینو استدلال میکنند نمی تونیم نقدش کنیم.
آشنایی و باز خوانی اندیشه های اقتصادی در طول تاریخ مارو کمک خواهند کرد در این زمینه.
🔸همین چند روزه خیلی ها اومدند گفتند این فساد بخاطر ارز های ترجیحی هست و باعث رانت و قاچاق شده وقتی ازشون میپرسی پس راه حل چیه میگن حذف ارزهای ترجیحی و آزاد سازی قیمت ها طبق دلار جهانی اینجوری شوقی برای قاچاق نمی مونه و فساد جمع میشه ،وقتی هم بهشون بگی که این باعث تورم زیادی میشه میگن چند درصد بیشتر نیست نگران نباشید ولی وقتی بهشون بگی خب حقوق و دستمزد کارگر و کارمند رو هم آزاد کنید و بر اساس دلار جهانی باشه ،اینجاست که حنجره هاشون پاره میشه و میگن افزایش حقوق کارگر و کارمند باعث افزایش تورم شدیدی میشه
🔸خب ما لازمه بدونیم که ریشه این نسخه ها و سیاست ها به چه تفکری بر میگرده وگرنه ما هم خام استدلال های قشنگشان قرار میگیریم و موافق گران سازی زندگی مردم میشویم آخر کار هم به اسم نظام و انقلاب و اسلام تموم میشه در صورتی که این سیاستهای اقتصادی در تضاد کامل با اسلام هست.
🔺روایت_روزانه:
✨ أنَّ لِكُلِّ شَيءٍ مِفتاحا و مِفتاحُ الرِّزقِ الصَّدَقةُ
ترجمه:همانا برای هر چیزی کلیدی هست و کلید رزق،صدقه دادن هست.
#روایت_روزانه
https://eitaa.com/s_ahmad_ir
هدایت شده از رهام مدیا
💰مهارت پسانداز کردن
#اقتصاد_مقاومتی
#سبک_زندگی
#عکس_نوشته
⚜️رهام، رسانه اقتصاد مقاومتی
@raham_media
📍دانشکده اقتصادی📚
✨یه توصیه شخصی از اینجانب در رابطه با پس انداز کردن:
🔸هر پولی دستتون اومد هر مقدار که باشه ده درصدش رو تو یه کارت جداگانه پس انداز کنید و به هیچ وجه بهش دست نزنید.
🔸 و این پس انداز رو اگه کسب و کاری دارین در جهت سرمایه گذاری خرج کنید و توسعه بدین کارتون رو اگر هم نه،کسب و کاری ندارین و گاها یه سری نیاز های ضروری دارین،این پس انداز هارو ماه به ماه یا چند ماهی یه بار تبدیل به طلا کنید و نگهداری کنید.
🔸بعد از چند سال نتیجه این کارتون رو میبینید و کلی خوشحال از این کارتون هستید😍
https://eitaa.com/s_ahmad_ir
◾️ اقتصاد در جهان باستان(یونان و روم قدیم):
♦️پارت دوم:
🔸 افکار یونانیان باستان در مورد اقتصاد از آن جهت قابل اهمیت است که واژه اقتصاد با مفهوم خاص خود برای اولین بار مورد استفاده و بررسی فیلسوفانی چون افلاطون و ارسطو قرار گرفت.
🔸در یونان باستان با این که بنگاه تجاری ناشناخته نبود ولی خانوار به عنوان نماینده واحد اقتصادی و مرکز فعالیت اقتصادی به شمار می رفت،از این جهت ارسطو اقتصاد را بصورت تدبیر منزل یا مدیریت خانه تعریف کرد و معتقد بود اقتصاد چیزی جز مدیریت اقتصادی خانه نیست.
🔸روم قدیم بر خلاف یونان در تجزیه و تحلیل مسائل اقتصادی پیشرفت چندانی نداشت و مهم ترین مسائل مورد بحث در روم قدیم تاریخ نویسی، معماری و مهندسی بود.کاتو مهمترین فیلسوف روم باستان بود که در زمینه اقتصاد مکتوباتی داشت و چشم انداز اخلاقی به اقتصاد داشت و معتقد بود هر گاه ملک شخصی بزرگ و تجملی باشد صاحب ملک بالطبع تن آسا میشود و بالعکس.اما در مورد برده داری هیچ گونه منع اخلاقی ارائه نکرد و معتقد بود برای سود آوری در کشاورزی باید از بردگان استفاده کرد و وقتی پیر شدن آنها را در بازار فروخت.
🔸از نظر سیسرو دیگر فیلسوف رومی باستان که یک قرن بعد از کاتو اومد،باز نظام برده داری را تایید و لازمه پایداری جامعه در زمینه اقتصادی و کشاورزی میدانست.
«برگرفته از تاریخ عقاید اقتصادی دکتر فریدون تفضلی»
#تاریخ_عقاید_اقتصادی
✍️سید احمد اسدی زاده
💠https://eitaa.com/s_ahmad_ir