توسط انتشارات سیمای شرق
🔹 کتاب «آینده پژوهی رسانه» منتشر شد
کتاب «آیندهپژوهی رسانه» نوشته امید جهانشاهی به اصول و مبانی آیندهپژوهی میپردازد و با طرح موضوعاتی به این پرسش اشاره دارد که چه باید بکنیم تا وضعیت بهتری داشته باشیم، توسط انتشارات سیمای شرق روانه بازار نشر شد.
به گزارش روابط عمومی انتشارات سیمای شرق، کتاب «آیندهپژوهی رسانه»، جدیدترین کتاب این انتشارات در 120 صفحه و قطع رقعی تلاش دارد تا با نگاهی ویژه به موضوع آیندهپژوهی بپردازد.
میتوان گفت اگر به آینده میاندیشید و نسبت به شناخت آینده و نحوه شکلگیری آن کنجکاو و علاقهمند هستید، این کتاب نکات ارزشمندی برای آموختن دارد زیرا به روشهای شناخت آینده و اصول سناریونویسی میپردازد. درواقع کتاب «آیندهپژوهی رسانه» خلاصهای از مهمترین کتابهای آینده پژوهی است تا به گونهای روشن و جامع، اصول و مبانی آیندهپژوهی را ارائه دهد تا چهارچوبمند و اصولی به آینده بیندیشید.
یکی از فراموششدهترین امور در جامعۀ امروز ما مسئلۀ آینده و آیندهپژوهی است و پرسش اساسی در این باب که چه باید بکنیم که وضعیت بهتری داشته باشیم؟ چه میکنیم و این اقداماتِ امروزمان ما را به کجا رهنمون خواهد شد؟ جهان فردا چگونه جهانی است؟ چه ویژگیها و شرایطی دارد و ایران ما چه وضعیتی در آن خواهد داشت؟ این سؤالاتی است که نویسنده در این کتاب تلاش خواهد کرد تا با پرداختن به آینده پژوهی پاسخی مناسب برای آنها ارائه دهد.
همانطور که اشاره شد، جهانشاهی در مقدمه به تفصیل درباره این اثر و علت نگارش آن توضیح داده است و این طور شروع میکند که: اندیشیدن به آینده همیشه با حسوحالی هم هوسناک و هم هولناک همراه بوده است. بیجهت نیست که دوراندیشی را از دیرباز یکی از چهار فضیلت اصلی دانستهاند در کنار شجاعت، میانهروی و عدالت، و باز از این میان، دوراندیشی است که سه فضیلت دیگر را هدایت میکند.
او در توضیح هدف از نگارش این کتاب آورده است: هدف از این کتاب آشنایی مدیران و دستاندرکاران رسانهها، روزنامهنگاران، پژوهشگران حوزۀ مدیریت رسانه و ارتباطات و دانشجویان این حوزه است تا با آیندهنگری و ادبیات و روشهای آیندهپژوهی آشنا شوند. از این رو، در موارد متعدد کوشیدهام اگر نکتهای را از کتابی نقل میکنم عنوان کتاب را هم معرفی کنم تا برای کسانی که قصد مطالعۀ بیشتر دارند مفید باشد.
این کتاب در دو فصل با عناوین آیندهپژوهی (مفاهیم و اصول) با سرفصلهای: آینده شناختنی است، اهداف آیندهپژوهی، انواع آینده، ستونهای آینده، هوش آیندهپژوهی، مثلث آیندهها و رسانهها، روششناسی آیندهپژوهی، تحلیل لایهای علتها و فصل دوم با عنوان سناریونویسی و سرفصلهای: تاریخچه سناریونویسی، فهم موضوع پژوهش، شناسایی عوامل مؤثر بر آینده، پویش محیطی، مدلهای دستهبندی عوامل مؤثر بر آینده، نوشتن سناریوها منتشر شده است.
امید جهانشاهی نویسنده این کتاب، دارای دکترای مدیریت رسانه و پژوهشگر حوزه ارتباطات و رسانه، تاکنون مقالات، یادداشتها و آثار متعددی را در در این حوزه منتشر کرده است. این نویسنده، مدیریت گروه آیندهپژوهی رسانه مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما را در سابقه کاری خود دارد.
برای تهیه این کتاب میتوانید با شماره ۰۲۱۸۸۳۵۶۴۳۶ تماس بگیرید یا از طریق سایت دیجیکالا آن را تهیه کنید. همچنین این انتشارات به جهت سهولت در دسترسی به آثار این نشر امکان دانلود کتابهای خود را به صورت الکترونیکی از پلتفرمهای کتابخوان فراهم کرده است.
🌐 لینک خرید👇
⚜️ https://www.digikala.com/product/dkp-11418531/
📲به تنها کانال جامع تحلیلی آموزشی تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
تغییر بزرگ
پروندۀ ویژه شماره ۱۵۶ ماهنامه مدیریت ارتباطات دربارۀ «تاثیرات هوش مصنوعی بر زندگی انسان» است. در این پرونده این مطالب را میخوانیم:
◾️ از واقعهای تو را خبر خواهم کرد: مقالهای بلند از مسعود زمانی درباره هوش مصنوعی زبانمند و تاثیرات آن بر دنیای فناوری،
◾️ وعدههای دروغین چت جیپیتی، مقالهای از نوام چامسکی و دو تن از همکارانش که این ابزار را با ذهن انسان مقایسه میکنند،
◾️ «مقلدی که نمیداند از چه صحبت میکند»: درباره اینکه هوش مصنوعی درکی از معنا ندارد،
◾️ مونیز یا زملوایس مقالهای از دکتر رضا شاه نظر درباره هوش مصنوعی و تکرار تاریخ در پزشکی است،
◾️ «آرماگدون مصنوعی؟» مقالهای از «دیلی میل» است که از سناریوهای وحشتناک دربارۀ هوش مصنوعی گفته است،
◾️ ترجمه مقالهای از «لری کلارک» در گاردین درباره معایب و در نهایت نقدی از «صوفیا نصرالهی» منتقد سینما درباره فیلم «او» که به رابطه عاطفی یک انسان با هوش مصنوعی میپردازد.
شماره ۱۵۶ ماهنامه مدیریت را از دیجیکالا سفارش دهید و یا در مگیران و طاقچه بخوانید.
📲به تنها کانال جامع تحلیلی آموزشی تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
توسط انتشارات سیمای شرق
🔹 کتاب «ارتباطات استراتژیک و هوش مصنوعی» منتشر شد
کتاب «ارتباطات استراتژیک و هوش مصنوعی» نوشته سیمون مور و رولاند هوبشر که درآمدی بر هوش مصنوعی و رابطهای کاربری هوشمند است، با ترجمه امیرعلی خلج توسط انتشارات سیمای شرق منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی انتشارات سیمای شرق، این اثر با عنوان کامل «ارتباطات استراتژیک و هوش مصنوعی/ روابط عمومی مجهز به رابطهای کاربری هوشمند» تازهترین کتاب انتشارات سیمای شرق در 144 صفحه و قطع وزیری روانه بازار نشر شده است.
این کتاب درآمدی بر هوش مصنوعی و رابطهای کاربری هوشمند است و میکوشد تشریح کند که چرا و چگونه این دو عامل اصلی تحقق یافتن یک انقلاب ارتباطی در زمینه ارتباطات استراتژیک و روابط عمومی به شمار میآیند.
رابطهای کاربری هوشمند از هوش مصنوعی و روشهای یادگیری ماشین استفاده میکنند تا بر این موارد که چگونه سیستمها با کاربران تعامل داشته، دادهها را با آنها مبادله کرده، از آنها آموخته و روابط خود را با آنها توسعه دهند کنترل داشته باشند.
این کتاب که در آن، کاربردها و مفاهیم هوش مصنوعی و همچنین رابطهای کاربری هوشمند مرور شده، در شش فصل با عناوین «رابطهای کاربری هوشمند: نسل آینده ارتباطات دیجیتالی»، «ارتباطات سه بعدی غوطهور: واقعیتهای افزوده و مجازی»، «هوش مصنوعی، احساسات و اعتماد: حس کردن باور کردن است»، «درست مثل ما؟ رابطهای شنیدن و یادگیری»، «از حرف زدن تا اقناع: موانع و فرصتها»، «روابط عمومی و چهره رابط: مدیریت اقناع بسیار شخصیسازی شده»، منبع خوبی برای پژوهشگران، دانشجویان، متخصصان و کلیه فعالان عرصههای ارتباطات استراتژیک، روابط عمومی و مطالعات ارتباطات به شمار میآید.
سیمون مور و رولاند هوبشر نویسندگان این کتاب هر دو دانشیار دپارتمان طراحی اطلاعات و ارتباطات شرکتی در دانشگاه بنتلی در ماساچوست، ایالات متحده آمریکا هستند.
امیرعلی خلج مترجم این کتاب سالها در حوزه ترجمه متون و آثار انگلیسی به فارسی فعالیت داشته و مقالات و کتابهای متعددی را ترجمه کرده و در اختیار مخاطبان فارسیزبان قرار داده است.
مترجم این کتاب در بخش پیشگفتار این اثر درباره مطالعه کتاب «ارتباطات استراتژیک و هوش مصنوعی» آورده است: «این اثر تصویری درست و تقریباً کامل درباره اهمیت و همچنین کاربردهای رابطهای کاربری هوشمند در روابط عمومی به دست میدهد.»
او همچنین درباره نحوه ترجمه این کتاب میگوید: «در ترجمه کتاب کوشیدهام ضمن وفاداری کامل به متن اصلی، مفاهیم به گونهای به فارسی برگردانده شوند که سازگار با سیستم زبانی فارسیزبانان باشند. همچنین از آنجا که بهواسطه کمرنگشدن - اگر نگوییم برداشتهشدن - مرزهای میان علوم مختلف در سال های اخیر، اصطلاحات و مفاهیم بینرشتهای بسیاری در متون تخصصی وجود دارند، سعی کردهام آنها را در قالب پانویس، گاهی همراه با توضیح و گاهی بدون توضیح، در اختیار خوانندگان گرامی قرار دهم.»
برای تهیه این کتاب میتوانید با شماره ۰۲۱۸۸۳۵۶۴۳۶ تماس بگیرید یا از طریق سایت دیجیکالا آن را تهیه کنید. همچنین این انتشارات به جهت سهولت در دسترسی به آثار این نشر امکان دانلود کتابهای خود را به صورت الکترونیکی از پلتفرمهای کتابخوان فراهم کرده است.
لینک سفارش آسان کتاب:👇
https://b2n.ir/p28185
📲به تنها کانال جامع تحلیلی آموزشی تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
✔️ تأسیس یک مؤسسه جهانی برای تأمین امنیت سایبری در عربستان
🔹 عربستان سعودی در ادامه تغییرات بنیادی در این کشور و برای همگام شدن با توسعه و تکامل سریع فضای سایبری براساس فرمانی سلطنتی مؤسسه جهانی جدیدی در ریاض تأسیس کرد. هدف از راهاندازی مؤسسه «GCF»، متحد کردن اقدامات جهانی، ذیل اصول و ارزشهای مشترک، برای مقابله با چالشبرانگیزترین مسائل امنیت سایبری دولتها، کسبوکارها و افراد خواهد بود.
🔹هدایت «GCF» را هیئت امنایی بینالمللی با تعهد به حفاظت از پایداری و استقلال مؤسسه بر عهده میگیرند. همچنین این مؤسسه شورایی مشورتی متشکل از کارشناسان بینالمللی خواهد داشت که اعضای آن را متخصصانی از بالاترین ردههای دولتی، دانشگاهی، اتاقهای فکر و بخش خصوصی تشکیل خواهند داد.
🔻 به عقیده بسیاری از متخصصان، با راهاندازی مؤسسه «GCF»، جامعه جهانی میتواند روی ابزار جدیدی برای تکمیل تلاشهای موجود و استفاده از پتانسیل فضای سایبری حساب کند.
رحمن زنگنه
کارشناس و پژوهشگر رسانه
درد را به کی بگوییم؟
مسئولین تاثیرگذار و عامل در حکمرانی فضای سایبری ایران برید خجالت بکشید ...
فرصت های ذایل شده را چطوری میخواهید جبران کنید.
حق الناس ملت ایران گردن شماست بخصوص فجج و روحانی که باعث زمین ماندن سیاست ها و راهبردهای شناسایی شده توسط رهبری هستید.....
📲به تنها کانال جامع تحلیلی آموزشی تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
پیام آموزشی
◀️ این مبحث: سناریو
۴ _ ساختار یا سناریوی اولیه
✍️خبرنگار با اطلاعات ناشی از تحقیق اولیه ، به پردازش ذهنی سوژه میپردازد تا سوژه اصطلاحاً پخته شود.
✍️ در این مرحله به خبرنگار توصیه میشود ذهن خود را بر موضوع گزارش و نتایج تحقیق متمرکز کند و اجازه ندهد موضوع دیگری ذهنیت اصلی او شود.
✍️ براساس تحقیق اولیه و تمرکز و پردازش ذهنی سوژه ، چارچوب و محتوای کلی گزارش در ذهن خبرنگار شکل میگیرد خبرنگار بر اساس این محتوای کلی نوعی ساختار یا سناریوی اولیه را شکل می.دهد.
✍️ این سناریویا فرضیه یا ساختار اولیه در واقع دستور العمل تهیه گزارش است و به سئوالات مشابه سوالات زیر پاسخ میدهد:
= با چه کسی یا کسانی باید مصاحبه کرد؟
=سئوالات مصاحبه ؟
= تصاویر و صداهای مورد نیاز؟
= انواع تصاویر و صدا ، علت نیاز به آنها و...)
=گرافیکهای ضروری؟
=پلاتوی احتمالی؟
=محورهای نریشن؟
= ورود و خروج گزارش؟
= چینش قطعات مختلف گزارش؟
✍️در مجموع خبرنگار در این مرحله به نوعی سناریو و دکوپاژ دوبار دست پیدا میکند و به مرحله تهیه اجزای گزارش میرسد.
ادامه دارد ....
📲به تنها کانال جامع تحلیلی آموزشی تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
پیام آموزشی
◀️ این مبحث: ادامه سناریو
۵- آماده سازی و تهیه اجزا و عناصر گزارش
✍️ در این مرحله، خبرنگار بر اساس ساختار با سناریوی اولیه به تهیه اجزای مختلف گزارش مصاحبه ، پلاتو، نریشن کارهای گرافیکی تصاویر آرشیوی یا تازه و ... می پردازد.
✍️ نکته بسیار مهم در این مرحله این است که خبرنگار در تهیه بخشهای مختلف گزارش ممکن است با اطلاعات و عینیاتی روبرو شود که متفاوت یا حتی متضاد با تحقیقات اولیه باشد.
✍️ از جمله علل اصلی بروز این مشکل بی دقتی و عدم تلاش و تأمل لازم در تحقیق اولیه است که نتایج تحقیق اولیه را عملاً غیر قابل استفاده میکند در این صورت خبرنگار باید نتایج جدید را اصل قرار دهد و بر اساس آنها به اصلاح فرضیه یا ساختار اولیه بپردازد و منطبق با نیازهای ساختار جدید احتمالاً اجزای گزارش را مجدداً تهیه کند .
✍️بسیار مهم است برخی خبرنگاران با وجود اینکه در مرحله تهیه اجزا و بخشهای گزارشهای به اطلاعات تازه و گاه متفاوت با ، نتایج تحقیق اولیه دست می یابند بازهم بر یافته های اولیه و سناریوی ابتدایی پافشاری و به علل مختلف از اصلاح سناریو خودداری میکنند این کار بسیار خطرناک است و ممکن است گزارش را غیر قابل پخش کند و زحمات تیم تهیه گزارش را عملاً بر باد دهد.
✍️ انعطاف منطقی در مرحله تهیه اجزای گزارش ، امری ضروری است و باید مورد توجه کامل باشد.
◀️ادامه دارد....
📲به تنها کانال جامع تحلیلی آموزشی تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
بروزترین اخبار هوش مصنوعی را با ما دنبال کنید
@Family_literacy
❌ همکاری هوش مصنوعی و انسان؛ ChatGPT اولین ربات خود را طراحی کرد
محققان «دانشگاه فناوری دلفت» در هلند و اکول پلیتکنیک فدرال لوزان (EPFL) از ChatGPT برای طراحی و ساخت یک ربات کمک گرفتند. چتبات OpenAI در راستای رفع چالش تأمین غذا در آینده، ایده یک گیره موتوری برای بیرونکشیدن گوجه فرنگیهای رسیده از زمین را به محققان ارائه کرد.
محققان براساس پیشنهادات فنی ارائهشده توسط ChatGPT، موفق شدند تا گیره رباتیک خود را بسازند و از آن در دنیای واقعی برای چیدن گوجه فرنگی استفاده کنند که تمام مراحل آن با موفقیت انجام شد.
📲به تنها کانال جامع تحلیلی آموزشی تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy