🟣در توییتر ایرانی ویراستی ما را دنبال کنید بدون نیاز به فیلترشکن اخبار تازه ها را داشته باشید.👇
https://virasty.com/r/uL7
۱۰ شهریور ۱۴۰۲
اعتبارزدایی از رسانه ملی
✍رسانه ملی در دهه های اولیه انقلاب اسلامی مرجع تام و مورد وثوق شهروندان بود. ولی شوربختانه دیرزمانی است باکاربست سیاستگذاری ناهمسو با نیازهای جامعه جهت عکس را می پیماید و روز بروز از مرجعیت آن کاسته می شود.
✍ سیاست های یک بام و دو هوا در تولید و پخش، نقطه عزیمت کاهش مرجعیت رسانه ملی بود. اجرای سیاست اتوبوسی نیروی انسانی و حذف تدریجی نیروهای مجرب و حرفه ای مزید بر علت شد. مطابق نظرسنجی ها اکثریت شهروندان از رسانه ملی عبور کرده و به رسانه های جایگزین کوچ کرده اند. کاربست استانداردهای دو گانه گونه ای است که بطور مثال، در دولت های ناهمسو با کنشگران رسانه، گرانی جزئی کالاهای مصرفی گناه نابخشودنی و زیر بمباران اطلاعاتی شبکه ها قرار داشت. ولی در دولت های همسو، گرانی سرسام آور کالاها نیز به چشم نمی آید و شانسی برای طرح در رسانه پیدا نمی کنند!
✍مهم ترین سرمایه رسانه های جریان اصلی اعتبار آنهاست و در اعتماد مردم به رسانه ها عینیت یافته است. در کشورهای توسعه یافته رسانه های جریان اصلی مرجع اطلاعات و اخبار و معیاری برای راستی آزمایی وقایع و رخدادهای رسانه های اجتماعی هستند. این فرایند در کشور برعکس و شهروندان روایت های رسانه ملی را از طریق مراجعه به داده های رسانه های اجتماعی راستی آزمایی می کنند.!
✍صداوسیما با انتخاب سوگیریهای سیاسی و جهت گیری های منفعت طلبانه متناسب با منافع اقلیت، شیوه حرفه ای اطلاع رسانی را کنار نهاده است. با دادن پاس گل، شهروندان جامعه را وارد میدان مین رسانه های اجتماعی کرده و متاسفانه هر از چندی، تعدادی قربانی می گیرد! رسانه های اجتماعی بازار مکاره ای هستند و شوربختانه اخبار و اطلاعات جعلی و منافع سوداگرانه در آنها موج می زند.
✍صداوسیما برای کسب دوباره مرجعیت نیاز به اصلاح بنیادی سیاستگذاری متناسب با نیازهای ایرانیان، حذف مدیران جناحی و بکارگیری نیروهای حرفه ای دارد. رسانه ملی سرمایه ایرانیان است و باید از منافع جناحی و گروهی ارتفاع بگیرد و با پایش دقیق امور جامعه، شهروندان را در جریان واقعیت ها و در مسیر پیشرفت و توسعه قرار دهد!
✍حجت اله عباسی
#خانواده_و_سوادرسانهای
باماهمراه باشید با تازهترین ها👇
📲به تنها کانال جامع تحلیلی، آموزشی و تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
۱۰ شهریور ۱۴۰۲
باتلاق رسانه ای
✍ خبرگزاری صداوسیما از عصر دیروز تا امروز رخداد جان باختن جواد روحی از معترضان جنبش ززآ در زندان نوشهر را پوشش خبری گسترده ای داده است. این خبرگزاری در پنج نوبت تلاش کرده تا با تهیه خبر و انجام مصاحبه با مقامات قضائی و محلی این مرگ را ناشی از بیماری جلوه دهد.
✍از دست رفتن مرجعیت رسانه ملی و دست بالا پیداکردن رسانه های اجتماعی موجب شده اغلب شهروندان با اخبار چالشی این رسانه با حساسیت و وسواس مواجه شوند.از اینرو رسانه ملی برای باورپذیری مخاطبان در پیله خودساخته ای گرفتار آمده است! در واقع گره ای را که روزگاری به سهولت با دست باز می کرد حالا با دندان هم نمی تواند باز کند!. عناوین و ساعات خبرهای ارسالی خبرگزاری صداوسیما درباره این رخداد به این شرح است:
۱۵/۳۸ دیروز: فوت یک زندانی در بیمارستان نوشهر
۲۰/۰۸ دیروز: تصویر جواد روحی مربوط به زمان قبل از بازداشت وی است.
۱۰/۱۲ امروز: علت فوت جواد روحی را پزشکی قانونی اعلام می کند.
۱۵/۳۲ امروز: پیکر جواد روحی در روستای خانوادگیشان در شهرستان آمل دفن شده است.
۱۶/۵۷ امروز: جزئیاتی تازه از سابقه بیماری جواد روحی.
✍ صرف نظر از صحت و سقم روایت ها، اگر رسانه ملی در تراز منافع ایرانیان و دور از تمایلات باندی و جناحی فعالیت می کرد و مردم نیازها، آرزوها و تمایلات و ترجیحات خود را در رسانه ملی مشاهده می کردند. در هنگامه وقوع بحران ها ایجاد باورپذیری در شهروندان مانند آب خوردن بود و به این حجم گسترده و کم سابقه بوده است
#خانواده_و_سوادرسانهای
باماهمراه باشید با تازهترین ها👇
📲به تنها کانال جامع تحلیلی، آموزشی و تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
۱۰ شهریور ۱۴۰۲
هدایت شده از بلاغ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
صلواتُ اللّهِ وَ صلواتُ مَلائِکَتِه
وَ أنْبِیائِه وَ رُسُلِه عليك
يا أبا عبدالله الحسين
ما را به جز خیالت ، فکری
دگر نباشد
در هیچ سر خیالی ، زین
خوبتر نباشد
کی [ رهروانِ ] کویت ، آرند ره
به سویت
عکسی ز شمع رویت ، تا
راهبر نباشد
ما با خیال رویت ، منزل در
آبِ دیده
کردیم تا کسی را ، بر ما
گذر نباشد
https://eitaa.com/joinchat/1023934486C0b0c914d99
۱۰ شهریور ۱۴۰۲
5.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 جعل عمیق علیه ایران
🔺این فناوری میتونه در بحرانها خطرساز باشد.
📍پس باید دقت کرد و هر شایعهای را باور نکنیم.
⭕️امروز رسانه به دست دشمن است و برای روایتگری شایعات، این قدر میتواند شکل واقعیت داشته باشد که قابل انکار نباشد!!
#خانواده_و_سوادرسانهای
باماهمراه باشید با تازهترین ها👇
📲به تنها کانال جامع تحلیلی، آموزشی و تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
۱۱ شهریور ۱۴۰۲
۱۱ شهریور ۱۴۰۲
💢 فعالیت غولهای اینترنتی از امروز در اروپا محدود میشود
🔺غولهای اینترنتی جهان از جمله گوگل، یوتیوب، آمازون، فیس بوک، اینستاگرام، ایکس (تویتر سابق) و تیک تاک از امروز (جمعه سوم شهریور) در قالب محدودیتهایی که کمیسیون اروپا مقرر کرده است، در این قاره فعالیت خواهند کرد.
🔺این شرکتها که هرکدام افزون بر ۴۵ میلیون کاربر فعال در اتحادیه اروپا دارند، تحت نظارت کمیسیون اروپا، مشمول تعهدات جدیدی برای مبارزه با اطلاعات نادرست، نفرت آنلاین، پورنوگرافی کودکان و جعل هستند.
🔺قانون جدید همچنین در حوزه تبلیغات، هدف قرار دادن افراد زیر سن قانونی یا انتشار تبلیغات بر اساس دادههای حساسی همچون مذهب و گرایش جنسی را ممنوع میکند.
با ما همراه باشید#خانواده_و_سوادرسانهای
باماهمراه باشید با تازهترین ها👇
📲به تنها کانال جامع تحلیلی، آموزشی و تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
۱۱ شهریور ۱۴۰۲
💢هوش مصنوعی چگونه میتواند سیاست را تغییر دهد؟
🔹ظهور هوش مصنوعی مولد (Generative AI) تأثیرات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی عمیقی بر جوامع خواهد داشت و بسیاری از محققان تازه آغاز به تحقیق راجع به این تأثیرات کردهاند.
🔸وقتی صحبت از تغییر سیاست توسط هوش مصنوعی میشود، بسیاری از افراد به موضوع اخبار و تصاویر و ویدئوهای جعلی اشاره میکنند و یا آن که نگرانی دستکاری واقعیت توسط الگوریتمها و رباتها در شبکههای اجتماعی هستند. همچنین این نگرانی وجود دارد که از طریق نظرات تولید شده توسط هوش مصنوعی یا اکانتهای جعلی در شبکههای اجتماعی، ترجیحات کاربران را تغییر دهد و یا توهم حمایت از یک سیاست خاص را ایجاد کند. با این حال اگر از تجربیات سالهای اخیر فراتر رویم، هوش مصنوعی میتواند به شکل کاملا متفاوتی سیاست را متحول کند.
🔹در همین راستا، دو تن از محققان دانشگاه MIT در یادداشتی در خصوص اثرات سیاسی هوش مصنوعی، توضیح دادهاند که هوش مصنوعی چگونه میتواند سیاست را تغییر دهد و نقاط عطف مهمی در عرصه سیاست ایجاد کند. بنظر میرسد عصر جدیدی از سیاست داخلی مبتنی بر هوش مصنوعی در راه باشد که ما نسبت به آن غافلیم. اما نقاط عطفی که پژوهشگران دانشگاه MIT به آن اشاره کردهاند، چیست؟
1️⃣پذیرش شهادت یا نظری که توسط هوش مصنوعی تولید شده است: در حال حاضر متنهای سیاسی زیادی توسط هوش مصنوعی تولید میشود؛ اما این متنها برای این که جدی تلقی شوند نیازمند تغییرات فراوانی توسط عامل انسانی هستند. اما احتمالا این روند در آینده تغییر کند و شاهد تولید متنهای سیاسی کاملا حرفهای توسط هوش مصنوعی و به نام آن باشیم که حتی توسط دولت نیز مورد پذیرش و ارزیابی قرار گیرد. همین حالا در مجلس نمایندگان آمریکا از این امکان بهمرور استفاده میشود.
2️⃣ تصویب اصلاحیه قانونی جدید برای لایحه ای که توسط هوش مصنوعی نوشته شده است: قانونگذاری خُرد مسیری است که در آن سیاستهای برآمده از هوش مصنوعی به قانون تبدیل میشوند. این یک شروع طبیعی برای هوش مصنوعی است زیرا دارای محدوده دقیق و شامل تغییرات کوچک است.
3️⃣طراحی دقیقتر پیامها برای کمپینهای سیاسی توسط هوش مصنوعی: همین حال کمپینرهای سیاسی و تحلیلگران نظرسنجیها از هوش مصنوعی کمک میگیرند. گام بعدی در این مسیر، پیامرسانی سیاسی در کمپینها است که توسط هوش مصنوعی انجام میشود. همانطور که یک تحلیلگر نظرسنجیهای سیاسی میتواند در طراحی پیام به کمپینهای انتخاباتی و سیاسی کمک کند، هوش مصنوعی نیز میتواند با کمک دادههای کمپینهای سیاسی گذشته و گفتمان عمومی، پیامهای را طراحی کند که بیشتر جلب توجه کند.
4️⃣هوش مصنوعی یک حزب سیاسی یا پلتفرم خاص خود را ایجاد میکند تا به پیروزی افراد در انتخابات کمک کند: هرچند بعید است هوش مصنوعی خودش بتواند در انتخابات نامزد شود، اما میتوانند به مانند یک حزب سیاسی به افراد برای پیروزی در انتخابات کمک کند. در آینده کمی دورتر، یک هوش مصنوعی میتواند پلتفرمی برای جلب نظر بخشهایی از جامعه ایجاد کند و پیشنهاد کند که نامزد انتخاباتی، فراتر از کلمات و ادبیاتی که بکار میبرد، چه سیاستی اتخاذ که حمایت جمعیت خاصی را جلب کند. در یک سیستم چند حزبی به سبک اروپاا، چهبسا با این روش بتوان راحتتر برنده انتخابات شد.
5️⃣هوش مصنوعی بهطور مستقل سود ایجاد کند: پول و سرمایهگذاری در کمپینهای سیاسی و انتخاباتی امری تعیینکننده است. هوش مصنوعی میتواند به کسب درآمد بهنفع احزاب یا کمپینهای انتخاباتی کمک کند. این امر به طرق مختلف، چه از طریق مدیریت هزینهها، رشد کسبوکارها و سرمایهگذاری توسط انسانی که از هوش مصنوعی کمک میگیرد، میتواند انجام شود. همچنین هوش مصنوعی مثل یک کارآفرین سیاسی میتواند انسانها را متقاعد کند که پولشان را برای یک کمپین سیاسی مشخص هزینه کنند.
6️⃣ ایجاد قانون به نفع یک گروه خاص: میتوان هوش مصنوعی را طراحی کرد که هدف سیاسی خاصی را دنبال کند: مثلا کاهش مالیات یا کاهش مقررات بازار. هوش مصنوعی ابزارهای مختلفی دارد که به این هدف برسد: همزمان میتواند در طراحی کمپین به نفع تغییرات قانون مشارکت کند و منجر به ایجاد یک جنبش سیاسی شود، یا به مانند یک رهبر کاریزماتیک سخنان جذاب بیان کند، از طریق شبکههای اجتماعی پیامهای مؤثر به مخاطبان بفرستد و ایدههای خود را به سیاستگذاران تزریق کند. اگر در همه این کارها با هم موفق باشد میتواند مسیر قانونگذاری را به نفع یک گروه خاص تغییر دهد و به دلیل تواناییهای متعدد هوش مصنوعی، این اتفاق محتمل است.
۱۱ شهریور ۱۴۰۲
🔹تغییراتی که هوش مصنوعی در سیاست داخلی کشورهای ایجاد میکنند حتما خیلی فراتر از این خواهد بود؛ لذا مهم است که خلاقانهتر راجع به آینده در پیش و تأثیرات هوش مصنوعی تأمل شود.
"تحلیل شبکههای اجتماعی مجازی"
#خانواده_و_سوادرسانهای
باماهمراه باشید با تازهترین ها👇
📲به تنها کانال جامع تحلیلی، آموزشی و تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
۱۱ شهریور ۱۴۰۲
هدایت شده از عماد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❁﷽❁
"#عزیزمحسین" 🚢
" وَ تُفَرِّجُ عَمَّن لاذَبِكَ "
و هرڪس به تو پناه بیاره،
غم و اندوهشو از بین مے برے
#اَلسّلـٰآمعَـلۍشَھـیدِڪَربُبَلـٰآ🖤
💡💡💡💡💡💡💡💡💡
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ
وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ
وَ علی اولاد الحسین
و عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏
۱۴ شهریور ۱۴۰۲
🔖 پلتفرمهای آنلاین تحویل دارو قربانی ترک فعل وزارت بهداشت
🔹 یادداشت پنجم پرونده چالشهای حقوقی پلتفرمهای آنلاین تحویل دارو در ایران
#یادداشت
🖌 سید علی حسینی (دانشجوی دکتری حقوق عمومی)
🔻 در آخرین یادداشت (یادداشت پنجم) از پرونده چالشهای حقوقی پلتفرمهای آنلاین تحویل دارو در ایران، با مروری بر تخلفات سازمان غذا و دارو و ترک فعل آن در اجرای قوانین کشور در مواجهه با پلتفرمهای توزیع آنلاین دارو، ظرفیتهای نظارت قضائی، اداری و پارلمانی کشور در پیگیری این مسئله مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
🔹 چنانکه بهموجب قوانین و مقررات کشور امکان شکایت از وزارت بهداشت در خصوص تخلفاتی که ذکر شد در دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور، کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی و شورای رقابت برای اشخاص دارای صلاحیت وجود دارد.
👈 مشاهده متن کامل این یادداشت در زاویه
🔻 برای دسترسی به یادداشتهای پیشین به لینکهای زیر مراجعه کنید:
۱- گره کور بر کار پلتفرمهای آنلاین تحویل دارو
۲- مؤسسه پزشکی یا همرسان تسهیلگر؟
۳- ماهیت و مسئولیت کیفری پلتفرمهای آنلاین
۴- حقوق و تکالیف پلتفرمهای آنلاین
#خانواده_و_سوادرسانهای
باماهمراه باشید با تازهترین ها👇
📲به تنها کانال جامع تحلیلی، آموزشی و تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
۱۴ شهریور ۱۴۰۲
✅ فضای مجازی در ایران
▫️ ۱۲ شهریور ۱۴۰۲
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 حمایت ستاد هوش مصنوعی از طرحهای توسعه فناوریهای نوظهور
🔸 ستاد هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت از طرح های توسعه فناوری های نوظهور و تحول آفرین اولویت دار را از برنامه های خود اعلام کرد./مهر
🔷 ایرانسل و بانک ملت بر گسترش همکاریها تأکید کردند
🔸 مدیرعامل و جمعی از مدیران بانک ملت، با حضور در ساختمان مرکزی ایرانسل، با مدیرعامل ایرانسل دیدار و گفتگو کردند./مهر
🔷 بانکها در ۴ ماه از طریق کارتهای اعتباری ۲۱ همت تسهیلات خرد دادند
🔸 بانکها در چهارماهه نخست ۱۴۰۲ طبق گزارش بانک مرکزی بیش از ۳۳۳ هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان تسهیلات خرد دادهاند که از این میزان ۲۱ هزار و ۵۸۰ میلیارد تومان در قالب کارتهای اعتباری پرداخته شده است./پیوست
🔷 اتحادیه کسب و کارهای مجازی: دیوار و شیپور روند فنی احراز آگهی را پیاده سازی میکنند
🔸 اتحادیه کسب و کارهای مجازی خبر از بررسی وضعیت دو پلتفرم دیوار و شیپور و آمادگی این دو پلتفرم برای پیادهسازی روند فنی احراز آگهی داد./پیوست
🔷 عرضه سامانهای برای رصد و بازخورد جامعه نسبت به اخبار منتشرشده
🔸 به منظور بررسی بازخورد جامعه نسبت به انتشار اخبار، یکی از شرکتهای استارتآپی سامانهای برای تحلیل اخبار منتشرشده در خبرگزاریها و سایتهای خبری خارجی عرضه کرده است./ایسنا
🔷 کیفیت شبکه در حال بهبود است
🔸 جانشین وزیر در امور ارتباطات از بهبود کیفیت شبکه در پی دستور رییسجمهوری خبر داد و اظهار امیدواری کرد که این روند برای فراهم کردن بهترینها برای مردم ادامه خواهد داشت./ایسنا
🔷 رئیس اتحادیه صنعت مخابرات در گفتوگو با سیتنا: اتفاقات تلخ صنعت خودرو، در تولید گوشی تلفن همراه ایرانی تکرار نشود
🔸 رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، گفت: «وارد شدن به صنعت تولید گوشی تلفن همراه نیازمند یک برنامه راهبردی دقیق و کارشناسانه است و میبایست تحلیل درستی از وضعیت بازار و رقبا در این خصوص به عمل آید. ممنوع شد ن واردات موبایل و یا بالا بردن تعرفههای گمرکی که نهایتا منجر به بالا رفتن قیمت گوشی ایرانی شود که البته از لحاظ فنی قابل رقابت با نمونه های مشابه خارجی نیست تبعات جبران ناپذیری در پی خواهد داشت. این یک واقعیت است که اگر مصرفکنندگان بیش از پیش در انتخاب محصولات مصرفی خود محدود و تابع قواعد دستوری شوند، شاهد افزایش بیشتر قیمت و در این موضوع خاص، افزایش قیمت گوشیهای وارد اتی نیز خواهیم بود و اتفاقات تلخ صنعت خود رو تکرار خواهد شد.»/سیتنا
🔷 فولادگر: برخورد با کسبوکارهای هنجارشکن نباید منجر به تعطیلی آنها شود
🔸 رئیس شورای راهبری بهبود محیط کسبوکار، گفت:« هم فعالین کسبوکارها و استارتاپها که نقش موثری در اشتغالزایی دارند باید به قوانین کشور احترام بگذارند و هم دولت باید حمایتهای لازم را از کسبوکارها داشته باشد و اگر موردی پیش آمده و قانونی نقض شده یا تذکری داده شده و رعایت نشده دولت باید با تدبیر خود آن را به گونهای حل کند که این مسائل منجر به تعطیلی کسبوکارها نشود.» /سیتنا
🔷 اطلاعات ۲۷ میلیون مسافر، ۶ میلیون راننده و ۱۳۶ میلیون سفر تپسی به فروش گذاشته شد!
🔸 به دنبال افشای هک اطلاعات تپسی، یک گروه هکری در کانالی تلگرامی ادعا کرد که مجموع اطلاعات بیش از ۲۷ میلیون مسافر، ۶ میلیون راننده و ۱۳۶ میلیون سفر، به همراه سورس کد محصولات تپسی و اطلاعات دستگاه همراه مسافران و رانندگان تپسی را به قیمت ۳۵ هزار دلار به فروش میرساند./سیتنا
#خانواده_و_سوادرسانهای
باماهمراه باشید با تازهترین ها👇
📲به تنها کانال جامع تحلیلی، آموزشی و تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
۱۴ شهریور ۱۴۰۲