🐫شتر دیدی، ندیدی❗️
☁️اهمیت اصل تغافل در تربیت رسانهای
🖌محمد جواد نوروزی
وقتی فرزند گناهی را (مانند دیدن فیلمهای غیراخلاقی) به طور پنهانی انجام میدهد، معنایش آن است که از قبح عمل خویش خبر دارد ولی نتوانسته بر غریزهاش چیره شود. حالا اگر پدر و مادر این نوجوان متوجه عمل خطایش شوند، بهترین واکنش چیست؟
عموم پدران و مادران سادهترین راه حل را انتخاب میکنند. خشمگین شدن، عصبانیت، گرفتن گوشی و تبلت فرزند و در نهایت قهر. از این بدتر آنکه گاهی والدین عمل زشت فرزندشان را جلوی دیگران تعریف کرده و آن را تقبیح میکنند! این واکنش باعث میشود که فرزند آبرو و عزت خود در برابر پدر و مادر و نزدیکانش را برباد رفته و خود را عصیانگری با گناهان نابخشودنی فرض کند.
در بهترین حالت، فرزند به گناهش ادامه میدهد اما این بار مخفیانهتر و محتاطتر. هر چه واکنش شدیدتر، مخفیکاری بیشتر. دسترسی به محتوای مستهجن هم برای نسل کنونی، به سادگی آب خوردن است. اما در بدترین حالت، فرزند به حدی از قدرت و رشد رسیده که میتواند جلوی والدین خویش بایستد. پس نیازی به مخفیکاری نیست و او عمل قبیح پنهانی خود را آشکارا انجام میدهد.
پس راه حل درست کدام است؟
بهترین کار، «تغافل» است. یعنی خودتان را به ندیدن و نفهمیدن بزنید. البته به شرطی که عمل فرزند مخفیانه باشد و نیز «به کوچه علی چپ زدن» شما را باور کند وگرنه تغافل فایده ندارد. تغافل در جایی است که شخص مرتکب گناهی شده و از آگاه شدن دیگران بیم و هراس دارد، خیر و صلاح در این است که رازش را پوشیده داریم، و از دانسته های خویش تغافل نماییم تا او برای مصون داشتن شرافت خود پیرامون آن عمل نگردد و گناهی را که مرتکب شده است، تکرار ننماید. همان کاری که خدای «ستارالعیوب» با بندگانش میکند.
البته تغافل به این معنا نیست که والدین بیخیال عمل قبیح فرزندشان باشد. بلکه باید از روشهای غیرمستقیم تلاش کنند او را به مسیر درست برگردانند. مثلا باید به خلوتهای فرزند دقت بیشتری داشته باشند و فرصت خلوت را از او بگیرند. فعالیتهای جایگزین مفید برای او تعریف کنند. او را با فضاها و فعالیتهای معنوی مثل مسجد، قرآن، هیأت و... بیشتر انس دهند. حجم و سرعت اینترنت کمتری برای منزل خریداری کنند و...
این روشها به تناسب شرایط مختلف، تفاوتهایی دارد.
باید توجه داشت که گاهی با وجود به کاربستن همه این روشها باز رفتار فرزند اصلاح نمیشود. آن وقت باید به راههای دیگری متوسل شد که در یادداشتهای بعدی به آن میپردازیم.
#تربیت_رسانهای
#اصل_تغافل
#خانواده_و_فضای_مجازی
#نوجوان
@manjahadiam
http://eitaa.com/joinchat/3063087120C3a2fb95cd3
آقایان دعوت کننده به #طوفان_توییتری پاسخگو باشند...
@manjahadiam
http://eitaa.com/joinchat/3063087120C3a2fb95cd3
🔻 #معرفی_کتاب_شهدایی
🔅 تمجید ولی امر مسلمین از کتاب #دلتنگ_نباش
✍🏼 متن تغریظ (یادداشت) رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در ابتدای کتاب
📙 کتاب «دلتنگ نباش!» که سال ۱۳۹۷ توسط انتشارات «روایت فتح» به چاپ رسیده، فرازهایی از زندگانی شهید روح الله قربانی است و حاصل مصاحبههای مؤلف با همسر شهید و نزدیکان ایشان.
شهید گرانقدر
#روح_الله_قربانی
از شهدای مدافع حرم اهل بیت علیهمالسلام است که در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۹۴ در منطقه حلب سوریه به شهادت رسید.
🔅 سال ۱۳۹۷ که کتاب «دلتنگ نباش!» چاپ شد، این کتاب به دست رهبر معظم انقلاب اسلامی رسید و ایشان پس از مطالعه در ابتدای کتاب نوشتند:
✍🏼 «بسمه تعالی
سلام و رضوان خدا بر شهید عزیز روحالله قربانی.
از همسر شهید باید تشکر شود بخاطر فرستادن این کتاب و از ایشان و خانم مولائی بخاطر تدوین این اثر. ۹۷/۹/۲۸»
🔻 در تاریخ ۱۱ خرداد ۱۳۹۸، خانم زینب مولایی نویسنده کتاب «دلتنگ نباش!» به همراه سرکار خانم زینب عبد فروتن، همسر شهید قربانی، با رهبر فرزانه انقلاب اسلامی دیداری کوتاه داشتند.
📍 رهبر معظم انقلاب اسلامی در جریان این دیدار، از کتاب «دلتنگ نباش!» و قلم نگارنده، تقدیر و ضمن گفتگو با همسر شهید، از ایشان تجلیل کردند.
@manjahadiam
http://eitaa.com/joinchat/3063087120C3a2fb95cd3
💠 ارزانترین اینترنتهای دنیا
#سواد_دیجیتال
#وضعیت_اینترنت
@manjahadiam
http://eitaa.com/joinchat/3063087120C3a2fb95cd3
⚪ڪامران⚪
خود را «کامران آوینی» معرفی می کرد، کروات می زد و به فلسفه غرب علاقمند بود. ریش پرفسوری و سبیل نیچهای می گذاشت و کتاب «انسان موجود تک ساحتی» هربرت مار کوزه را _بی آنکه خوانده باشد_ طوری دست می گرفت که دیگران جلد آن را ببینند... اما وقتی کامران با #امام_خمینی و #اندیشه_های_امام آشنا شد از این رو به آن رو شد.
روزها را روزه می گرفت و بدون #وضو بر سر کارهایش حضور پیدا نمی کرد. نامش را گذاشت « سید مرتضے آوینے» او را در حقیقت خیلی ها بعد از شهادتش شناختند وقتی رهبر انقلاب به او عنوان #سید_شهدای_اهل_قلم دادند.
@manjahadiam
http://eitaa.com/joinchat/3063087120C3a2fb95cd3
از طنز های تلخ تاریخ است که در سرزمین کهنی مثل ایران کسی شاه کشور میشود که زمانی نگهبان اصطبل سفارت هلند بود!
«۴ مرداد، سالمرگ رضاشاه پهلوی»
@manjahadiam
http://eitaa.com/joinchat/3063087120C3a2fb95cd3
💢افشاگری بی سابقه معاون سابق فضای مجازی قوه قضائیه
⏪دکتر جاویدنیا:
♦️قسم خورده ام تا جان در بدن دارم افشاگری کنم تا مردم بفهمند آنها که سنگ آزادیشان را به سینه می زنند چه کرده اند.
♦️اگر وزارت اطلاعات، وزارت نظام بود و نه وزارت باند و جناح اکنون متهمان فتنه از درون وزارت بر نقاط کلیدی نظام و به ویژه فضای مجازی کشور سوار نبودند.
♦️بررسی کنید مدیر کدام نهاد مهم فضای مجازی کشور جزء افرادی بوده که در فتنه ۸۸ از وزارت تسویه شد و اکنون کلیدی ترین سمت در فضای مجازی کشور را دارد که اینچنین تخم بی غیرتی و اشغال را در این فضا پاشیده است.
♦️ایجاد مرکز غیرقانونی افتای ریاست جمهوری و اختلال آن در امنیت فضای مجازی کشور توسط آنها
♦️ضرورت پاسخگویی وزارت اطلاعات در قبال لو رفتن اطلاعات کلان مردم که آنها باعث آن شده اند!
♦️اقدام غیرقانونی وزارت اطلاعات در توزیع سیمکارت های بدون هویت برای اشراف بدون توجه به افزایش آمار جرایم
♦️سوق دادن مردم توسط وزارت اطلاعات به سمت پیام رسانهای بیگانه برای آزادی در دست اندازی به اطلاعات خصوصی مردم بدون رعایت اصل ۲۵
♦️نقش مصوبات غیرقانونی و محرمانه به نام مصوبات شورایعالی امنیت ملی در ایجاد انحصار برای وزارت ارتباطات و وزارت اطلاعات بر فضای مجازی کشور
♦️اگر قوه قضائیه وظیفه خود را طبق اصل ۲۵ انجام دهد، امنیت اطلاعات مردم حفظ خواهد شد.
@manjahadiam
http://eitaa.com/joinchat/3063087120C3a2fb95cd3
⭕️ خانه دوممان را از مزاحمتها حفظ کنیم
🔻 فضای مجازی، زندگی دوم ماست؛ باید برای زندگی کردن در آن محیط حواسمان به اتفاقات اطرافمان باشد.
🔻 سامانه ساپرا (http://avra.ir/) جایی است که با تخلفات و جرایم فضای مجازی برخورد میکند. در این سامانه میتوانیم محتواهای دروغ، نقض مالکیت، محتواهای نامناسب و تخلفات تبلیغاتی را گزارش بدهیم.
#سواد_دیجیتال
#سبک_زندگی_مجازی
#امنیت_سایبری
@manjahadiam
http://eitaa.com/joinchat/3063087120C3a2fb95cd3
🌷﷽🌷
موضوع کنفرانس:
#پذیرش اشتباهات گذشته
باحضور و روشنگری: استاد بزرگوار حجت الاسلام حاج آقا حسینی
مدرس حوزه و پژوهشگر و فعال فضای مجازی
⏰ ساعت گفتگو: 22
🗓 زمان دوشنبه 1399/5/6
https://eitaa.com/joinchat/486998074C8cc87bd89a