برنامه زنده اینستاگرامی با موضوع:
« وعده صادق؛ پیشآمدها، پسآمدها و آینده نظم منطقه ای»
میهمان:
استاد ارجمند جناب آقای احمد پورخلیل
کارشناس مسائل سیاسی
مجری و کارشناس:
محمد رضوی قره قشلاق
کارشناس مسائل سیاسی و اجتماعی
زمان: جمعه ساعت ۹ شب
در صفحه اینستاگرام فانوس آذربایجان
به نشانی: @fanoos_Azarbaijan
هدایت شده از برساخت
وعده صادق، نماد جنگ نهایی ایران و اسرائیل
✍️ محمد رضوی قره قشلاق
@barsakht
در شش ماه اخیر دو عملیات وعده صادق و طوفان الاقصی نمادی از نمایش دو نیروی درگیر در محیط منطقه ای خاورمیانه ای به نام ایران و اسرائیل بودند تا هر کدام قدرت خود را برای احتمال نابودی نهایی طرف مقابل محک بزنند. برای تحلیل این نکته توجه شما را به چند گزاره جلب می کنم:
1- طوفان الاقصی نشان داد که اگر حماس به عنوان یکی از کوچک ترین اعضای جبهه مقاومت (یک انگشت کوچک از یک دست مستحکم که ساعد استوار آن را ایران تشکیل می دهد!) قادر است تا با چنین عملیاتی در مدت 8 ساعت چنین بلایی را بر سر اسرائیلی ها بیاورد، پس توان ایران را باید چندین برابر قدرت حماس در آن جنگ نهایی و وعده موعود دانست . این گزاره برای تحلیل کمیت و کیفیت جنگ نهایی ایران و اسراییل بسیار مهم است و اسراییلی ها در حال حاضر به شدت از این نکته واهمه دارند.
@barsakht
2- در عملیات وعده صادق، اسراییلی ها از تمام توان خود برای دفاع استفاده کردند و حتی با اعلام قبلی ایران، تمام شرکای راهبردی خود را برای دفاع هوایی و موشکی بسیج کردند تا در مقابل تهاجم مشروع ایران از اسرائیل محافظت نمایند. ایران با حدود 340 پهبابد و موشک متنوع عملیات وعده صادق را انجام داد و بیش از 65 درصد آنها به اهداف مدنظر و مخصوصا پایگاه نواتیم برخورد کرد. نکته مهم این است که نقشه و توان دفاعی اسرائیل در کامل ترین وجه آن به نمایش گذاشته شد اما توان تهاجمی و قدرت کامل موشکی ایران برای کسی عیان نگردید. حتی برخی از پهبادهایی که ایران فرستاده بود کارکرد تصویربرداری و ایذایی داشت که این امر اسرائیلی ها را به شدت نگران و هراسان کرده است.
@barsakht
3- هزینه مادی موشکها و پهبادهای ایران در این نبرد طبق اعلام رسانه های خودی و غیر خودی حدود یکصد میلیون دلار و هزینه اسرائیلی ها حدود یک میلیارد و چهارصد میلیون دلار برای دفاع بوده است. بخش بزرگی از موشک های ایران قبل از رسیده به هدف به ده ها تکه تقسیم می شدند که سامانه گرانقیمت گنبد آهنین برای هر تکه ای مجبور به پرتاب حداقل یک موشک پاتویوت بود. هوشمندی ایرانیها از این نظر مهم است که قابلیت سامانه های گنبدآهنین(کوتاه برد 70 کیلومتری) و فلاخن داوود (تا 3500 کیلومتر) را سنجیده و برای اقدامات احتمالی آینده، توانایی گذر و دور زدن آنها را در عمل تمرین کردند.
@barsakht
4- اگر روزی قرار باشد که ایران و اسرائیل با هم درگیر شوند، پتک مقاومت با تمام توان حماس، انصارالله، حزب الله، ایران و سایر گروه های نیابتی بصورت یکجا بر سر اسرائیل فرود خواهد آمد و علاوه بر شکست سخت، تمامی معادلات جهانی نیز به نفع ایران و جبهه مقابل غرب تغییر خواهد کرد. اسرائیلی ها و حتی مردم اسرائیل نیز این گزاره را به خوبی درک کرده اند. حتی در خبرها آمده است که در شش ماه اخیر یک میلیون نفر از مردم اسرائیل (تقریبا 10 درصد کل جمعیت) نیز سرزمین های اشغالی را ترک کرده اند.
مجموع این گزاره ها حاکی از این نکته است که شکست غیر قابل ترمیمی که برای دومین بار در شش ماه گذشته بر اسرائیل وارد شده است، اسراییل را روز به روز به نابودی پایانی نزدیک تر کرده و صحنه خاورمیانه را از نظر استراتژیک به نفع ایران و محور مقاومت تغییر می دهد.
@barsakht
هدایت شده از برساخت
13.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تصاویری از مراحل آماده سازی و پرتاب موشک ها و پهبادهای ایرانی در شب «عملیات وعده صادق» به سمت سرزمین های اشغالی
@barsakht
هدایت شده از برساخت
لیبرال دموکراسی آمریکایی و تناقضی به نام آزادی و خشونت علیه دانشجویان
@barsakht
✍️ محمد رضوی قره قشلاق
بیش از شش ماه از تهاجم وحشیانه صهیونیست ها به نوار غزه می گذرد اما هنوز تب و تاب اعتراض گروه های مختلف مردم و نخبگان انسان مدار در سراسر جهان به جنایت های اسرائیل فروکش نکرده است. امروزه این داستان در داخل خاک آمریکا روایتی منحصر به فرد پیدا کرده است. از 17 آوریل( 29 فروردین 1403) دانشجویان دانشگاه کلمبیا در نیویورک آمریکا در اعتراض به اینکه چرا باید موقوفه های 13/5 میلیارد دلاری این دانشگاه برای تولید سلاح و ارسال آن به اسرائیل برای نسل کشی و آپارتاید مدرن علیه فلسطینی ها سرمایه گذاری و خرج شود، به محوطه دانشگاه آمده اند و از مسئولین دانشگاه می خواهند تا علت سرمایه گذاری میلیاردی دانشگاه در امورات مربوط به اسرائیل را علیرغم حجم گسترده جنایت های آنان در غزه مشخص کنند. دانشجویان معترض با راه انداختن اردوگاه همبستگی فلسطین از مسئولین این دانشگاه می خواهند تا روابط دانشگاه کلمبیا با اسرائیل را قطع کنند. جالب این است که با درخواست خانم مینوچه نعمت شفیق، رییس مصری الاصل این دانشگاه، پلیس نیویورک برای مقابله با دانشجویان معترض به داخل محیط دانشگاه آمده و تا زمان نگارش این مطلب ، علاوه بر دستگیری صدها دانشجوی معترض، با برچسب های یهودی ستیزی، فضای دانشگاه را به شدت امنیتی کرده اند. این تمام ماجرایی است که در آمریکا در حال وقوع می باشد. اما در تحلیل این اتفاقات، توجه به چند نکته ضروری است:
@barsakht
اول اینکه جامعه آمریکا با آمدن نسل جدید به شدت چندپاره شده است و برای این نسل سوالات جدیدی در مورد علت های حمایت همه جانبه و بی قید و شرط آمریکا از اسرائیل پیش آمده است. مخصوصا در شرایطی که اسرائیلی ها با زیر پا گذارشتن تمام قوانین و ضوابط و اعلامیه های حقوق بشری دنیا، بیشترین جنایت را در حق مردم مظلوم غزه انجام می دهد و در این شرایط دانشجویان بدنبال فهم منافع خودی و پسآمد حمایت آمریکا از اسراییل در جامعه جهانی و سیاست خارجی ایالات متحده هستند.
دوم اینکه با اتفاقات اخیر بر همگان مشخص شده است که در امریکا مواردی مانند توجه به کرامت انسانی و حقوق بشر در جایگاه بسیار نازلتری در مقایسه با حفظ منافع صهیونیست ها قرار دارند. آنچه که امروزه برای سران کشور و نظام سیاسی امریکا اهمیت دارد، منافع کارتل ها، سیاستمداران و ارتشیانی است که در قبال نسل کشی مردم فلسطین ساکت و نظاره گر هستند. این اتفاقات چهره کریه سیاست و حکومت در ایالات متحده را بدون هر گونه روتوشی به نمایش گذاشته است.امری که دانشجویی آمریکایی بر خود حق می داند که از آن سوال کرده و یا برای فهم آن در دانشگاه دست به اعتصاب بزند. @barsakht
سوم اینکه برخورد نظام سیاسی امریکا با اساتید دانشگاه شرکت کننده در این اعتراضات نشان داد که لیبرال دموکراسی امریکایی تا جایی اهمیت دارد که صدای متعارضی از ان شنیده نشود و حتی نخبگان و الیت ها نیز می بایست همان حرف هایی را بر زبان جاری کنند که سیستم سیاسی و هسته سخت قدرت آنها تحمیل می کند و اگر خارج از این قاعده، عملی از سوی نخبگان و اساتید دانشگاهی صورت گیرد، با انها به هر عنوانی مانند یهیودستیز و ضد امنیت ملی برخورد می شود.
چهارم اینکه برخورد نیروهای امنیتی با دانشجویان و اساتیدی که تنها خواهان شفافیت و قطع حمایت آمریکا از جنایت های ضد انسانی اسرائیل در نوار غزه هستند، تمام هیمنه ی حقوق بشری و آزادی بیان آمریکا را در خاک فرو برد و اینک ذات منفعت محوری آمریکا در حکمرانی داخلی و خارجی خود به عیان بر همگان آشکار شده است. «آزادی بیان دستکاری شده» و «حوزه عمل سیاسی تعریف شده» مهمترین خصلت لیبرال دموکراسی آمریکایی است.
@barsakht
هدایت شده از برساخت
@barsakht
تا امروز حدود ۵۰ دانشگاه در سراسر ایالات متحده «اردوگاه های همبستگی فلسطین» را ایجاد کرده اند و خواستار اقدام برای توقف جنگ اسرائیل علیه غزه هستند. چیزی که دو هفته پیش به عنوان اردوگاه دانشجویی در دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک آغاز شده بود، این روزها به یک جنبش دانشجویی جهانی تبدیل شده و به اروپا، استرالیا و کانادا گسترش یافته است.
#غزه
#آپارتاید_مدرن
@barsakht
هدایت شده از برساخت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@barsakht
بدون تردید بهترین نتیجه عملیات طوفان الاقصی در ۱۵ مهر ۱۴۰۲، بازگرداندن بحث فلسطین به صدر توجه افکار عمومی جهانیان بود. امروزه روندی که با صلح آبراهام در تلاش بود تا رابطه اعراب با اسراییل را نزدیک و بهینه تر کند کاملا متوقف شده و مردم تمامی کشورهای دنیا بر علیه ظلم و نسل کشی و آپارتاید نوینی که صهیونیست ها در غزه به راه انداخته اند، یکصدا به پاخواستهاند! البته داستان اعتراضات ضد صهیونیستی در دانشگاههای آمریکا یک قصه عمیقتر دیگری نیز دارد! آنها علاوه بر ظلم و ستمی که در حق مردم فلسطین میشود، در اعتراض به ساختارهایی به پا خواستهاند که میلیاردها دلار سرمایه مردم را به نام آمریکا و به کام اسرائیل به هدر میدهند! بیداری انسانی امروزین، همان واقعیتی است که ما را یک قدم به بیداری اسلامی نزدیکتر کرده است! اینجاست که بر خلاف هانتینگتون میتوان لیبرال دموکراسی را بازنده اصلی نبرد تمدنی با اسلام دانست. این یک واقعیت شیرین است. پس به آینده امیدوارتر باشیم.
@barsakht
هدایت شده از برساخت
چند نکته در فرامتن اعتراضات دانشجویی در آمریکا
✍️ محمد رضوی قره قشلاق
نکته اول: بحث امروز جنبش دانشجویان امریکا در ورای اعتراض به جنایت های اسرائیل در غزه، دقیقا اعتراض به سیستم وساختارهایی است که بطور کامل در اختیار لابی های یهودی در ایالات متحده است. این ساختارها دقیقا حمایت از اسرائیل را نهادینه کرده و هر گونه اعتراضی به اینگونه ساختارها، با برندهایی مثل یهودی ستیزی برچسب می خورد که در آمریکا از نظر حقوقی به عنوان یک جرم تلقی می شوند. پس دانشجویی امروز آمریکایی به دنبال عدالت طلبی از پس همین ساختارهای حقوقی ناروا در غرب است.
@barsakht
نکته دوم : در غرب نوعی ساختار رسانه ای حاکم است که تا کنون کاملا حق را با اسرائیل دانسته و حتی طوفان الاقصی را به عنوان یک تعدی به خاک اسرائیل از سوی حماس به افکار عمومی منعکس می کرد. امروز در اذهان عمومی غربی ها و مخصوصا مردم اروپا این ساختار با پرسش ها و تردید های اساسیای مواجه شده است. یعنی اگر تا کنون یک روایت گری ناثواب از داستان اسرائیل و فلسطین در اذهان مردم آمریکا و اروپا صورت گرفته بود، از این پس این روایت رنگ باخته و دیگر چهره اسرائیل به آن صورت که قبلا ترسیم شده بود، تطهیر نمی شود.
نکته سوم : با گسترش فضای مجازی و داستان شهروند خبرنگاری، برای اولین بار در شش ماه اخیر این اتفاق افتاده است که نوعی روایت عینی از تحولات و حوادث غزه به چشم و گوش مردم اروپا و غرب برسد. این روایت گری بدون واسطه به بهترین شکل ممکن جنایت های اسرائیل را به در کشتار کودکان و مردم عادی برای مخاطب اروپایی و غربی ترسیم می کند. این کار نقش مهمی در بیداری افکار عمومی و دانشجویان دانشگاه های آمریکا داشته است.
@barsakht
نکته چهارم: با اتفاقاتی که در ماه های اخیر در آمریکا و مخصوصا از دو هفته قبل در دانشگاه کلمبیا در نیویورک به وقوع پیوسته، می توان اینگونه پیش بینی کرد که نهادهای مختلف در ساختار سیاسی و اقتصادی آمریکا با این چالش اساسی مواجه خواهند شد که با وجود این حجم جنایت اسرائیل در غزه و حمایت همه جانبه آمریکا از این کشور، از این پس چگونه چهره اسرائیل را افکار عمومی تطهیر کرده و چه روایتی را از آن در بین جنبش های دانشجویی و مجامع علمی بیان خواهند کرد؟ آیا این وضعیت موجب زیر سوال رفتن زیربنای معادلات قدرت در ایالات متحده آمریکا نیز خواهد شد؟
به نظر می رسد با دانستن برخی نکته ها و پاسخ دهی به سوالاتی از این طیف، مشخص خواهد شد که اعتراضات امروزین دانشجویان در آمریکا از سنح روبنایی و احساسی و محدود عبود کرده و زیرساخت های فکری بسیار عمیقی دارند که دامنه آن در آینده نیز به عنوان آتشی قدرتمند در زیر خاکستر جامعه آمریکایی همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.
@barsakht
هدایت شده از برساخت
❇️نشست وبیناری با موضوع:تبیین کارکردها و کارویژه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دوران ریاست جمهوری شهید آیت الله رئیسی
سخنران: دکتر محمد رضوی قره قشلاق
دکتری جامعه شناسی سیاسی و مدرس دانشگاه
🗓زمان: یکشنبه ۶ خردادماه
🕘ساعت ۲۱
لینک شرکت در نشست:👇
https://rubika.ir/roshana_farhangi_ag
#روشنا_آذربایجان_غربی
#شهید_جمهور
#خادم_مردم
#خادم_الرضا
@barsakht
#برساخت
#محمد_رضوی_قره_قشلاق
هدایت شده از برساخت
37.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تحلیل صحبتهای مقام معظم رهبری در مراسم سی و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی ره
@barsakht
هدایت شده از برساخت
🔶فضای مجازی وآسیب های آن
@barsakht
بستر سازی دنیای مجازی از قبیل اینترنت وشبکه های اجتماعی در عصر مدرنیته توسط غرب به قصد جنگ نرم وتهاجم به فرهنگ ملی واصیل ملت ها وانحراف نوجوانان،
جوانان و خانواده یکی از آسیب هایی هست که این بستر برای ملت هاایجاد کرده.
🔻ابعاد آسیب های ناشی از فضای مجازی
🔻الف) آسیب های اجتماعی: یکی از مهمترین آسیب های ناشی از این فضا در رفتار افراد جامعه نمایشگری می شود،
🔻اختلال در روابط بین فردی اعضای جامعه واعضای نهاد هایی مثل خانواده هست که سبب اختلال در روابط بین فردی وشهروندی میشود. وافراد جامعه با نوعی سردر گمی ونا آرامی وعدم امنیت رو برو هستند.
@barsakht
🔹ب) آسیب های فرهنگی:
آنچه که در آسیب های فرهنگی ناشی از فضای مجازی بیش از همه خود نمایی می کند،تضعیف فرهنگ خودی وگرایش افراد جامعه به استفاده از فرهنگ بیگانه می باشد.
🔸ضعف ارزش های فرهنگ ملی وازبین رفتن هنجارهای مورد قبول جامعه؛ با گسترش محصولات
فرهنگ غربی ، ذائقه وعلاقه نسل جوان را تغییر داده وسبب هویت پذیری فرهنگ بیگانه گشته.
🔹ج) آسیب های روانی:
تحقیقات نشان داده است که افرادی که از فضای مجازی ( شبکه های اجتماعی) به مدت زیاد استفاده می کنند سبب آشفتگی روحی وروانی همچون افسردگی،
اختلال خلق، بحران هویت و شخصیت شده اند.
🔻یکی دیگراز آسیب های روانی ناشی از فضای مجازی اعتیاد مجازی است که در نهایت موجب اختلال در روابط بین فردی، شغلی، تحصیلی و خانوادگی می شود.
🔸یکی دیگر از معضلات اینترنت موجب ارتباطات نامتعارف می شود.
اینترنت به دلیل تسهیل ایجاد روابط دوستانه وعاشقانه، در زمینه های غیر اخلاقی بسیارمورد توجه قرار گرفته،تا جایی که اینترنت موجب سهولت خیانت در روابط زنا شویی وایجاد روابط نامشروع می شود.
@barsakht