وقایع الایام ۵/ربیع الاول (فارسی)
۱) وفات حضرت سکینه (علیها السلام)
حضرت سکینه (سلام الله علیها) دختر امام حسین (علیه السّلام) ۵۶ سال پس از واقعه کربلا، در شب پنجم ربیع الاول سال ۱۱۷ هـ در مدینه وفات کرد.(۱) مادر ایشان حضرت رباب (سلام الله علیها) است که با هم در واقعه کربلا حضور داشتند، و همراه با اسرا به کوفه وشام رفتند.
در صبح روز رحلتش محمد بن عبدالله (نفس زکیه) چهار صد دینار عطر و عود خرید و پیرامون تابوت آن حضرت در مجمرهها سوزانید. خالد بن عبدالملک حاکم مدینه که در نظر داشت با به تعویق انداختن تشییع جنازه بر اثر گرمی هوا به بدن مطهر جسارت شود، گفت: «صبر کنید من برای نماز خواندن بر جنازه میآیم»، ولی نیامد. لذا جنازه مبارک آن حضرت تا شب دفن نشد. پس از آن حضرت سجاد (علیه السّلام) و به قولی یحیی بن حسن (علیه السّلام) و به قولی محمد بن عبدالله نفس زکیه بر جنازه آن حضرت نماز خواندند و آن حضرت را با احترام به خاک سپردند.(۲)
پ.ن__________________________________________
۱) قلائد النحور: ج ربیع الاول، ص ۲۶. قیض العلام: ص ۲۰۶. مستدرک سفینة البحار: ج ۴، ص ۶۷. مستدکات علم رجال الحدیث: ج ۸، ص ۵۸۰. ریاحین الشریعة: ج ۳، ص ۲۸۰
۲) فیض العلام: ص ۲۰۵ - ۲۰۶. ریاحین الشریعة: ج ۳، ص ۲۸۰ - ۲۸۲
🔗لینک تمامی شبکههای مجازی
https://zil.ink/Farahnaki_ir
╔.🌺. ════╗
@Farahnaki_ir
╚════ .🍃.╝
وقائع الأيام ٥/ربیع الأول (بالعربي)
١) وفاة سيّدتنا سكينة بنت الإمام الحسين (عليهما السلام)
توفّيت السيّدة سكينة بنت الإمام الحسين (عليهما السلام) بعد مضيّ ٥٦ سنة على فاجعة كربلاء، و كانت و فاتها في المدينة المنورة سنة ١١٧ للهجرة.(۱)
و أمّها السيّدة الرباب (عليها السلام)، و كانتا قد حضرتا فاجعة كربلاء الدامية، و أُخذتا مع السبايا إلى الكوفة و منها إلى الشام.
م___________________________________________
۱) مستدرك سفينة البحار: ٤/٦٧
🔗لینک تمامی شبکههای مجازی
https://zil.ink/Farahnaki_ir
╔.🌺. ════╗
@Farahnaki_ir
╚════ .🍃.╝
وقایع الایام ٧/ربيع الاول (فارسی)
۱) شهادت مظلومانه محسن بن علی (علیهما السلام)
شهادت مظلومانه حضرت محسن بن علی و پسر حضرت فاطمه (علیهم السلام) در اثر فشاری که بر حضرت زهرا (سلام الله علیها) در بین در و دیوار در سال ۱۱ هـ وارد شد.
🔗لینک تمامی شبکههای مجازی
https://zil.ink/Farahnaki_ir
╔.🌺. ════╗
@Farahnaki_ir
╚════ .🍃.╝
وقائع الأيام ٧/ربیع الأول (بالعربي)
١) شهادة السقط المظلوم محسن بن علي (عليهما السلام)
شهادة السقط المظلوم محسن بن علي و ابن فاطمة (عليهم السلام)، إثر عصر الصدّيقة الزهراء فاطمة بنت رسول الله (صلى الله عليهما و آلهما) بين الحائط و الباب، عام ١١ للهجرة.
🔗لینک تمامی شبکههای مجازی
https://zil.ink/Farahnaki_ir
╔.🌺. ════╗
@Farahnaki_ir
╚════ .🍃.╝
وقایع الایام ۸/ربیع الاول (فارسی)
۱) شهادت امام عسکری (علیه السلام)
امام حسن عسکری (علیه السّلام) در سال ۲۶۰ هـ در سن ۲۸ سالگی به دست معتمد عباسی به شهادت رسید.(۱)
معتمد به عباسیین سفارش میکرد که بر آن حضرت تنگ بگیرند.(۲)
صدوق میفرماید: معتمد چندین مرتبه امام عسکری (علیه السّلام) را حبس کرد.
مدت امامت آن حضرت شش سال بود. در شبی که فردای آن روز به شهادت رسیدند نامههای زیادی به مردم مدینه نوشته بودند.(۳)
هنگام نماز صبح، بعد از آنکه امام عصر (علیه السّلام) آن حضرت را وضو دادند و جوشاندهای به حضرتش دادند، به شهادت رسیدند.(۴)
وقتی مردم سامرا با خبر شدند، همه بازارها بسته شد و مردم کنار منزل آن حضرت جمع شدند. وزراء و اتباع خلیفه و بنی هاشم وعلویات داخل منزل بودند. در سامرا صدای شیون وگریه از هر سو به گوش میرسید وقیامتی بر پا شده بود.
امام زمان (علیه السّلام) آن حضرت را غسل داده بعد از کفن آن حضرت بدن مطهر را جهت نماز آوردند.
پ.ن________________________________________
۱) ارشاد: ج ۲، ص ۳۳۶. کشف الغمة: ج ۲، ص ۴۰۲. مستجاد: ص ۲۲۶. اقبال: ص ۵۹۸. فیض العلام: ص ۲۰۷. زاد المعاد: ص ۳۳۴. کافی: ج ۲، ص ۵۶۱. مصباح کفعمی: ج ۲، ص ۵۹۶. بحار الانوار: ج ۹۵، ص ۳۵۶ ۳۵۵، ج ۵۰، ص ۳۳۴
۲) قلائد النحور: ج رجب، ص ۱۴۴
۳) بحار الانوار: ج ۵، ص ۳۳۱
۴) غیبت طوسی: ص ۱۶۴. زاد المعاد: ص ۳۳۴. کمال الدین: ص ۴۷۳
🔗لینک تمامی شبکههای مجازی
https://zil.ink/Farahnaki_ir
╔.🌺. ════╗
@Farahnaki_ir
╚════ .🍃.╝
وقائع الأيام ۸/ربیع الأول (بالعربي)
١) شهادة الإمام العسكري (عليه السلام)
إستُشهد الإمام الحسن العسكري (عليه السلام) في هذا اليوم سنة ٢٦٠ للهجرة مسموماً على يد المعتمد العباسي، و هو في ٢٨ من عمره الشريف.(۱)
و على قول كانت شهادته (عليه السلام) في ١٣ محرّم.
و إنّ المعتز و المهتدي و المعتمد قد حبسوا الإمام العسكري (عليه السلام) مراراً، و قد أوصى العباسيّون بالتضييق عليه.(۲)
م___________________________________________
۱) الكافي: ١/٥٠٣.
۲) الكافي: ١/٥١٣.
🔗لینک تمامی شبکههای مجازی
https://zil.ink/Farahnaki_ir
╔.🌺. ════╗
@Farahnaki_ir
╚════ .🍃.╝
وقائع الأيام ۹/ربیع الأول (بالعربي)
١) قتل عمر بن الخطاب
في الهزيع الأخير من ليلة التاسع من شهر ربيع الأوّل سنة ٢٣، و قيل: ٢٤ للهجرة، مات عمرُ بنُ الخطابِ إثر طعنات أبي لؤلؤة النهاوندي فيروز والملقب ببابا شجاع الدين(وقد كان من أكابر المسلمين والمجاهدين، بل من خلص اتباع أمير المؤمنين عليه السلام، وما قالت العامة في ذمه لغاية عنادهم كله هذيان"ألف").¹ و القول الآخر للعامّة أنّ موته يوم الأربعاء ٢٦ من ذي الحجة.²
و هذا يوم فرح أهل البيت (عليهم السلام)، بل فرح الأنبياء و الملائكة و سكنة الجنان و محبّي أمير المؤمنين و أولاده الطاهرين (عليهم السلام)، لأنّ فيه أُجيبت دعوة السيّدة المظلومة فاطمة الزهراء (صلوات الله عليها)،³ و هذا يوم عظيم و عيد كبير، و قد جعله رسول الله (صلى الله عليه وآله) و أمر أن يتّخذه الناس عيداً، و ذُكرت له بعض الأعمال، فمن أنفق في هذا اليوم غفر الله له، و يستحب فيه إطعام الإخوان و التعطّر و لبس الجديد و التوسعة على العيال و شكر الله تعالى و عبادته⁴
و يستحب الغسل في هذا اليوم.⁵
٢) قتل عمر بن سعد (لعنهما الله)
في هذا اليوم قتلَ المختارُ بن أبي عبيدة الثقفي الثائر بدم سيّد الشهداء الحسين بن علي (عليهما السلام) عمرَ بن سعد قائد الجيش الأموي الذي ارتكب فاجعة كربلاء المفجعة⁶
م___________________________________________
"الف" رياض العلماء ج ٤ ص٣٨٤
۱) مستدرك سفينة البحار: ٤/٦٨؛ و٥/٢١٠. بحار الأنوار: ٣١/١١٩ ـ ١٢٠، ١٢٣، و٥٥/٣٧٢، و٩٥/١٩٩، ٣٥٥
۲) شرح نهج البلاغة: ١٢/١٨٤؛ تاريخ دمشق: ٤٤/٤٦٣.
۳) بحار الأنوار: ٣١/١٢٦، و٩٥/٣٥٤؛ المحتضر: ٥٤؛ زاد المعاد: ٣٣٨ دلائل الإمامة: ١١٩. الهجوم على بيت فاطمة (عليها السلام): ٣٤٥
٤) بحار الأنوار: ٣١/١١٩، ٥٥/٣٧٢، ٩٥/١٨٩. المصباح للكفعمي: ٢/٥٩٦. زاد المعاد: ٣٤٣ ـ ٣٤٤، مفاتيح الجنان: أعمال شهر ربيع الأوّل
٥) العروة الوثقى: ١/٤٦١.
٦) زاد المعاد: ٣٤٤.
🔗لینک تمامی شبکههای مجازی
https://zil.ink/Farahnaki_ir
╔.🌺. ════╗
@Farahnaki_ir
╚════ .🍃.╝
وقایع الایام ٩/ربیع الاول (فارسی)
۱) قتل عمر بن خطاب
در آخر شب نهم ربیع الاول سال ۲۳ هـ و به قولی سال ۲۴ هـ عمر بن خطاب به قتل رسیده است.(١) وقول اهل سنّت روز چهارشنبه ۲۶ ذی الحجه است.
٢) قتل عمر بن سعد (لعنهما الله)
عمر بن سعد فرمانده ظالم لشکر یزید در این روز به دست مختار ثقفی (رحمة الله عليه) به درک واصل شد.
پ.ن________________________________________
۱) (مدینة المعاجز: ج ۲، ص ۹۷) مستدرک سفینة البحار: ۴/۶۸، و۵/۲۱۰. بحار الأنوار: ۳۱/۱۱۹ ـ ۱۲۰، ۱۲۳، و۵۵/۳۷۲، و۹۵/۱۹۹، ۳۵۵.
٢) زاد المعاد: ص ۳۴۴
🔗لینک تمامی شبکههای مجازی
https://zil.ink/Farahnaki_ir
╔.🌺. ════╗
@Farahnaki_ir
╚════ .🍃.╝
46.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اسعد الله ایامکم سعیدا یا صاحب الزمان
ولادت با سعادت ختم المرسلین و اشرفهم پیامبر رحمت رسول معظم محمد المصطفی صلی الله علیه وآله وسلم و حضرت امام جعفر الصادق رئیس مذهب جعفری صلوات الله وسلامه علیه مبارک باد.
🔗لینک تمامی شبکههای مجازی
https://zil.ink/Farahnaki_ir
╔.🌺. ════╗
@Farahnaki_ir
╚════ .🍃.╝
اشکال و جواب اعتقادي
در ضمن درس خارج استاد معظم (مورخ 8/ربیع الأول مصادف با 5/ آبان ماه/99) یک اشکالی اعتقادي مطرح فرمودند و بعد جواب دادند.
🔴❓إشکال:
آقایان میگویند که خداوند تبارک و تعالی علم به جزئیات ندارد و لذاست که در بحث بداء ایشان قائل شدند به بداء حقیقیة و بعد حل [مشکلة بداء] را با همین بیان گفتهاند که خداوند تبارک و تعالی نسبت به جزئیات جهل دارد و فقط نسبت به کلیات است که علم دارد. البته جزئیات الآن که نه بلکه جزئیات در آینده مثلا اینکه 100 سال آینده و ... . فلذا در «بداءلله» میگویند که بداء واقیعیة است. [اگر به ایشان گفته شود که] خداوند تبارک و تعالی عالمٌ علیمٌ علی کل شيء است چگونه میشود جهل داشته باشد؟! [در جواب میگویند] خب چیزی نبوده است که علم داشته باشد که بعد بگوییم خداوند تبارک و تعالی علم دارد و یا جهل دارد.
به نظر ما ایشان آمدند ابرو را درست کنند یک چشم که نه هر دو چشم را کور کردند و دهان را هم دوختند!
سوال: علم غیب را هم منکر میشوند؟
جواب: نه جزئیات نیست بلکه کلیات است؛
خداوند تبارک و تعالی طزش این است که اگر این ملکف بعد از فلان گناه صدقه پرداخت کند خداوند او را میبخشد و عذابش نمیکند و اگر انفاق نکند او را عقاب میکند، این کلی است و این علم خدا است، اما اینکه زید انفاق میکند یا انفاق نمیکند و اگر انفاق هم نکند چیزی نیست که خدا علم بدان پیدا کند، مثلا خدا تقدیر کرده است برای این شخص عمر طولانی را و او الآن که انفاق نکرده است که خدا بدان علم داشته باشد یا نداشته باشد.[سالبة بإنتفاء موضوع میباشد]
خلاصه اینکه ایشان میخواهند در بداء به همان معنای ظاهری آن تحفظ کنند(معنای بدون توجیه) لذا میگویند که لازمهاش همین است و تنها راه فرار هم همین که بیان شد.
و نیز میگویند آن چیزی که شما قائل هستید به اینکه خداوند تبارک و تعالی به تمام جزئیات علم دارد پس «یمحو الله مایشاء و یثبت» معنی ندارد، شما دست خدا را بستهاید! اما آن چیزی که ما گفتیم دست خداوند تبارک و تعالی باز است لذا اگر خواست اراده میکند و اگر نخواست اراده نمیکند. اما شما میگویید که مجبور است و ناخود آگاه خداوند تبارک و تعالی را محدود کردهاید.
🔵✔️اما جواب از این اشکال:
گفتیم که اگر شما این حرف را بزنید؛ به اینکه "کل یوم هو في شأن" و امثال ذلک را به این وسیله حل کنید و بگویید که چون خداوند تبارک و تعالی علم دارد و خارج از علمش نمیتواند عمل بکند پس دیگر «شاء» معنی ندارد و اراد معنی ندارد و مجبور است! خب همه این ها را نسبت به مکلفین هم باید بگویید چون خدا نسبت به همه افعال ما علم دارد لذا ما مجبور میشویم!!
خیر؛ خداوند تبارک و تعالی علم دارد که این مکلف عن اختیار این فعل را انجام میدهد، لذا جواب آن جا را اینجا هم میگوییم. خداوند تبارک و تعالی علم دارد که شمر بن ذي الجوشن لعنةالله علیه 100 هزار سال دیگر به دنیا میآید و 50 سال بعد از ولادتش امام حسین صلوات الله وسلامه علیه را عن اختیار میکشد از روی میل و رغبت بدون اجبار؛ اگر شما بگویید که مجبور است این خلاف علم خدا میشود چون علم خدا به این تعلق گرفته بود که آن ملعون عن اختیار امام حسین صلوات الله وسلامه علیه را بکشد. نسبت به خداوند تبارک و تعالی هم همینطور است او به تمام جزئیات افعالش تا ابد علم دارد اما علم دارد به اینکه عن مشیة و ارادة و اختیار این کار را خواهد انجام داد؛ بله «کل یوم هو في شأن» چرا که مختار است و عن ارادة انجام میدهد. «یمحو الله مایشاء و یثبت» معصوم صلوات الله وسلامه علیه فرمودند که این لوح ما است و در این لوح ما محو و اثبات دارد.
لینک اینستاگرام:
https://www.instagram.com/Farahnaki_ir
@Farahnaki_ir
5.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
باز پخش یک دقیقه #در_محضر_استاد
با توجه به اینکه آمار کرونا دوباره رفته بالا خوبه این یک دقیقه رو گوش بدهیم و عبرت بگیریم
#کرونا
#مسلمان
#مصیبت
#تفاوت_فرهنگی
🔗لینک تمامی شبکههای مجازی
https://zil.ink/Farahnaki_ir
╔.🌺. ════╗
@Farahnaki_ir
╚════ .🍃.╝