حضور خانمهای محجبه با چادر خاص مشکی در سطح شهر که به وفور در اینجا شاهدش هستم. در نهایت آرامش و اعتماد به نفس. محلیهای اینجا خیلی این قشر رو دوس دارن.
📸 پریسا محمودی [لاهه هلند]
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️ تصور غلط از افراد خارجنشین
سختیهای پیش بینی شده و پیش بینی نشدهای در سفر و ترک وطن وجود داره و گریزی از آن نیست. سختیهایی که شاید حتی یک موردش رو هم تا در کشور خودت هستی تجربه نکنی.
سختیهایی در محاسبه مالی، مواجهه با انسانهایی که اصلا از جنس تو نیستند، چشیدن طعم واقعی غربت از هر نظر، اگر مذهبی باشی تجربههای تلخ دوری از تمام مظاهر و شعائر دینی، اگر نیمه مذهبی باشی، تجربه کلنجار روحی برای کنار گذاشتن یا کنار نگذاشتن دین، اگر غیرمذهبی باشی رها شدن افراطی در انواع فسادهایی که بسیار راحتتر قابل دسترسی هستند، اینها و هزار موارد زیر شاخه آن همگی به شکل واقعی برای همه کسانی که ایران رو ترک میکنند احتمالا زیاد به وقوع بپیوندد.
اما چون هیچکس دوست ندارد از شکستهایش بگوید، یا از این که اشتباه کرده و مسیر غلطی رو انتخاب کرده، یا شرایط طاقت فرسایی که بعد از ترک وطن به آن مبتلا شده، عموما یا سکوت میکنند یا حتی برعکسش رو به سمع و نظر مخاطبین توی ایران میرسونن. برخی برای نگران نشدن والدینشان، برخی برای گوشه و کنایه نشنیدن و برخی هم برای عزت نفس و تحقیر نشدن.
با خیلیها صحبت کردم. روزهای به واقع سختی رو تجربه کردند. آقایی از ساعتها گریه کردنش در خیابان میگفت، خانمی از کار کردن در جاهایی که در شان خود نمیدید و از سر ناچاری و احتیاج مالی در آن قرار داشت، آقایی از تصور غلطش و محاسبه اشتباه مالیاش می گفت و ته کشیدن هرچه با خود آورده بود و کاسه چه کنم چه کنمی که دست گرفته بود، خانمی از کلاه برداری مالی می گفت، دوستی از خیانت یک هم وطن در پولی که قرض داده بود حرف می زد و...از این موارد در خارج از کشور که تجربه زندگی این چنینی دارند بیشمار است.
خلاصه این که این یک تصور، بسیار غلط است که هرکس به خارج از کشور سفر میکنه چه روزگار خوشی داره بر او میگذره و از این طرف حیف ما که عمرمون توی این مملکت داره هدر میره...
اینها را شفاف گفتم، چون عموم افراد این بخشها رو هرگز نمیگن. یا از خوشیهاشون میگن یا عکسهای پر لبخند و خندانشون رو در فضایی مثل اینستا میگذارن. هیچ کس از لحظاتی که انواع فشارها همزمان در حال تجربه کردنن رو نمیگن یا از لحظاتی که با تمام وجود در حال اشک ریختنن عکسی منتشر نمیکنن. آنچه که در پس عکسهای به ظاهر خوشگل در صفحات اجتماعی قرار داره رو هیچ وقت نخواهید دید.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️ترفند مامور کنترل بلیط
یکی از دوستانم در هلند تعریف میکرد که بدون بلیط، سوار مترو شده بود. توسط مامورین کنترل بلیط دستگیر میشه و از مترو پیادهش میکنن. او به مامور کیف پولشو نشان میده که پول داره اما سکه نداشته که از دستگاه بلیط تهیه کنه.
مامور هم یک نامه به او میده که با مراجعه به شرکت حمل و نقل کارت مترو بگیره. کارتی که میتونه با 50 یورو سه ماه شارژ بگیرد. این بنده خدا هم کلی خوشحال میشه و تشکر میکنه. پلیس میگه این برگه یک هفته بیشتر فرصت ندارد و باطل میشه.
این دوست ما هم سریع به مرکز حمل و نقل مراجعه میکنه و وقتی پول میده مسئول آنجا میگه اولا پنجاه یورو نیست، هفتاد یورو هست. دوم اینکه این هفتاد یورو که من از شما گرفتم جریمه بدون بلیط سوار شدن شماست. حالا اگه میخوای میتونی 28 یورو دیگه روی اون بذاری تا کارتت رو شارژ کنم. ایشون هم شوک میشه و تازه میفهمه داستان چیه و با حال گرفته از آنجا خارج میشه.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️ وضعیت فرهنگی و اقتصادی سوئیس
📝سهیل شمس[زوریخ]
اینجا سه تا زبون رسمی وجود داره: آلمانی، فرانسوی و ایتالیایی. چون سوئیس بین این سه کشور قرار گرفته و شهرهای نزدیک هرکشور، به اون زبان صحبت میکنن. تعصب خاصی روی زبانها دارن. اینجا آدمها به یکی یا دوتا از این زبونها صحبت میکنن. تجربههای زیادی دارم که از آدمها انگلیسی سوال پرسیدم و اونها فرانسوی یا آلمانی جواب دادن! تجربه مکاتبهای من با اداره مهاجرت هم دقیقا همین بود و ایمیل انگلیسی من رو فرانسوی جواب دادن!
برای شهروند شدن هم لازمه یکی از این زبانها رو امتحان داده بشه. در مورد شهروندی، تقریبا نصف کسایی که شهروند سوئیس هستند در خاک سوئیس به دنیا نیومدن و بعد از کار کردن طولانی در اینجا، شهروند سوئیس شدن.
ثبات اقتصادی و سیاسی در سوئیس بسیار بالاست. اینها در جنگ جهانی دوم هم اعلام بیطرفی کردن و درگیر جنگ نشدند. یکی از دلایل این بیطرفی، وجود منافع مشترک طرفین درگیر در سوئیس بود، این منافع مشترک عمدتا مالی (به خاطر بانکها) بود اما خرید سلاح و اجاره سرباز هم از دیگر دلایل این بیطرفی بود. سوئیس سرباز پیاده به طرفین جنگ اجاره میداد!
سیستم سیاسی اینجا بسیار آزاده و برگزاری رفراندوم یه چیز بسیار عادی در سوئیس تلقی میشه. هر قانونی که صدهزار تا امضا جمع کنه، باید در سوئیس به رفراندوم عمومی گذاشته بشه و آدمها بهش رای بدن و در مورد قانون شدنش تصمیمگیری بشه. تعداد این رفراندومها معمولا زیاده و دولت یکی دوماه یه بار چندتا از این رفراندومها رو برگزار میکنه.
رفراندوم قبلی در مورد اجازه شکستن شاخ گاوها توسط کشاورزها بوده. عدهای میخواستن شکستن شاخ گاو رو قانونی کنند :/ چون معتقد بودند که خطر داره و آدمها رو شاخ میزنه! ظاهرا این رفراندوم رای نیاورد و شکستن شاخ گاو همچنان قانونی نیست. جدیدا هم قصد برگزاری یه رفراندومی در مورد استفاده یا عدم استفاده از سموم کشاورزی دارن.
طرفداران محیطزیست میخوان استفاده از سموم کشاورزی رو ممنوع کنن که چون به محیط زیست و اکوسیستم طبیعی ضرر میزنه و معتقدن اون حشرات و آفتها هم قسمتی از طبیعت هستند. طبیعتا اینکار تولید محصولات کشاورزی رو کاهش میده و در نتیجه قیمت اونها بالا میره. مخالفین هم معتقدن که اینکار به اقتصاد ضرر میزنه. چند بار توی خیابون بنرهای مرتبطی دیدم دو طرف درگیر، برای جمع کردن رای تبلیغ میکردن.
استفاده از برقعه چند وقت پیش با همین رفراندومها ممنوع شد و خانمها اجازه پوشیدن برقعه رو ندارن. اگرچه که طبق آمار تعداد کسانی که برقعه میپوشیدن کمتر از ۵۰۰ نفر (در هشت میلیون نفر) بوده، ولی این مسئله به رفراندوم گذاشته شده و ممنوعیت استفاده از برقعه تصویب شده. همچنین مسجدها اجازهی داشتن مناره رو اینجا ندارن و این مسئله هم چندوقت پیش با رفراندوم ممنوع شد.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️شرایط زندان در آلمان و آمریکا
دیشب با یکی از هم دورهایهایم بنام مایک بعد از مدتها صحبت میکردم. پرسیدم خیلی وقته که خبری ازت نداشتم. گفت در بازداشت بودم.
سال ۲۰۲۰ طلاق گرفته، و تا الان هنوز ممنوع الخروج هست. اینترپل در فرودگاه مونیخ دستگیرش کرد. میدونستن که فردی به این نام و با این عکس در پرواز است. دلیل بازداشتش، عدم پرداخت نفقه همسر و فرزند بود. ۴۵ روز در آلمان در بازداشتگاه بوده. آمریکا با صد و هفت کشور پیمان استرداد مجرمین دارد.
بقیه اش رو از زبان خود مایک بشنویم: راستش حام[ به من میگه حام :) ] میلواکی[یکی از شهرهای ایالت ویسکانسین] یکمی سرده ولی سبز هم شده، فیلمش رو میگیرم و برات میفرستم.
واقعیتش با دوستم وارد مونیخ شدیم که دو پلیس جلو آمدند و پاسپورتم رو خواستند. از نگاهشان فهمیدم که این دفعه دیگه دستگیر میشم. منو بردند به بازداشتگاهی، در اتاقی با تمام امکانات.
بیست و شش یورو برای یک ماه دادم تا تلویزیون هم برایم بیاورند. در زندان کسی انگلیسی بلد نبود جز یک وکیل آلمانی که از دانشگاه شیکاگو فارغ التحصیل شده بود و بدلیل کمک به موکلانش برای فرار مالیاتی، هشت سال محکوم شده بود. یک پسر رومانیایی هم بود که برایش غذا میخریدم و در حکم محافظم عمل میکرد. البته که غذای زندانهای آلمان خوب بود. بیشتر از ۴۵ روز طبق قانون آلمان نمیتونستن در بازداشتگاه نگهم دارن و بایستی هر چه زودتر به آمریکا مستردم میکردند.
تا اینکه روز سفر به آمریکا فرا رسید دو مرد قوی جثه با دستبند آمده بودند مرا ببرند. پلیس آلمان اجازه نداد دستبند بزنند! در آلمان به من آمریکایی حتی دقیقهای هم دستبند نزدند، ولی به محض اینکه توسط پلیس کشور خودم در هواپیمای آمریکایی نشستم، دستبند زدند. چهار و نیم ماه هم در بازداشتگاه شیکاگو بودم ولی این کجا و آلمان کجا! غذا افتضاح، برخورد به مثابه انسان با حیوان. خوبه منم مثل خودشون آمریکاییم. تقاضای کار در زندان کردم. معلم زبان انگلیسی برای زندانیان اسپانیش شدم. هفتهای سه دلار! حقوق. من فقط احترام میخواستم. لااقل برای چند ساعت.
پ.ن: مایک یک و نیم میلیون دلار بابت نفقه و تقسیم اموال تا به امروز پرداخت کرده و از چند ماه آینده دوباره پاسپورتش رو میگیره. دعوتش کردم یک سفر بیاد ایران. قول داد که در موردش برنامه ریزی کنه
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️در آمریکا کارواشهایی وجود داره که راننده میتونه خودش، ماشین خودشو تمیز کنه و بشوره
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
9.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️واکنش بانوان انگلیسی در مواجه با لباسهای نیمه لخت
این فیلم متعلق به سال 1964 میلادیست. دیالوگهایشان واقعا برایم جالب و قابل تأمل است. همهشان بر یک مفهوم مشترک اتفاق نظر دارند و آن که هیچ خانم با تربیتی در لندن این لباسها رو نمیپوشه.
مدام از چپ و راست میگویند، مذهبیها کاری کردهاند که اکنون جوانان بیاعتقاد شده و حجاب را کنار گذاشتهاند. رفتار مسلمانان را بی تاثیر نمیدانم، اما باید گفت که بی بند و باری و گرایش به برهنگی یک روند جهانیست و این موج نه فقط بر کشور ما بلکه به سمت تمامی کشورها و ادیان هجوم آورده.
انقلاب اسلامی به خوبی توانست جلوی این روند را بگیرد و تا دهه ۸۰ که کنترل مدیا و رسانهها را در اختیار داشت تا حدودی موفق بود اما با گسترش ماهواره و اینترنت و شبکههای اجتماعی کنترل از دست حاکمیت خارج شد و تمایلات به سمت عریانی و بیقیدی سوق پیدا کرده است.
عقیده من این است که این موج ویرانگر در سراسر جهان همواره رو به جلو بوده و هست. تنها یک دست برتر [منجی موعود] باید ظهور کند و بساط آن را از کل عالم جمع کند.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️ کنارهگیری بازیگر مرد عنکبوتی از شبکههای اجتماعی
تام هالند، بازیگر مرد عنکبوتی گفته که از شبکههای اجتماعی کنارهگیری میکند، زیرا به نظر او این شبکهها میتوانند برای سلامت روانش «مضر» باشند.
هالند، 26 ساله، آخرین ستاره جوانی است که بعد از افرادی مانند سلنا گومز، درباره اینکه سایتهایی مانند توییتر و اینستاگرام چگونه میتوانند اثرات مضری داشته باشند، صحبت میکند.
بسیاری از طرفدارانش او را به خاطر این موضوع به صورت آنلاین تشویق کردند و اینو «یک حرکت هوشمندانه» خواندند.
"لینک خبر"
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️مغازهی دستدوم فروشی، کانادا
📝لیلا زرگرزاده [دانشجوی دکترا مهندسی شیمی]
در پی اهدای لباس، پایم به داخل مغازه باز شد. مشتری مغازههای دست دوم فروشی در کانادا محدود به قشر کمدرآمد نیست. زیاد شنیدهام که دوستان کانادایی لباس، کیف، وسایل بازی یا لوازم خانه را از چنین مغازههایی تهیه میکنند. عدهای به دلیل هزینهی کمتر و عدهای برای کاهش تولید بیرویه و احترام به زمین.
حتی اگر خرید لباس یا کفش دست دوم انتخاب شما نباشد، ظرفهای چشمنواز مثل فنجانهای گلدار طرح انگلیسی جلب توجه میکند. اشیای اهدایی، تمیز، دستهبندی و عرضه میشوند. درآمد حاصل از فروش، پس از کسر حقوق کارمندان و هزینهی مکان، صرف امور خیریه میشود.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️تبلیغی جالب برای جمع آوری آدامس از کف خیابان در لندن
آدامستون رو روی این نقاط بچسبونید تا چهره یه شخصیت مشهور آشکار بشه، اگه اسمش رو بگید یه پوسترش رو جایزه میگیرید
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️عرضه گوشت و محصولات غذایی حلال در فروشگاه آلبرت هین بلژیک
مسئول فروشگاه میگه قفسه مربوط به محصولات حلال سریعا خالی میشه و ما مجبوریم هر روز ثبت سفارش داشته باشیم. جالب اینجاست که اکثر مشتریان این محصولات، اهالی خود بروکسل هستن و به شدت از آن استقبال میکنن.
📝فریبا مشتاقی[بروکسل]
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️ امور خیریه در نیوزلند
"نگذارید کیویها[مردم نیوزلند] گرسنه بمانند." چنین سطلهایی با این شعار، کنار درب خروجی فروشگاههای زنجیرهای قرار داره. بیشتر اوقات سطل پر از خوراکیهای بستهبندی شده میشه که مشتریها خیرات کردند. سطلها، روزانه تخلیه میشند و مواد آن به دست فقرا و بیخانمانها میرسه.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch