❇️ چگونه فرزند با اعتماد به نفس پرورش دهیم؟
2⃣ والدین باید وقتی را برای توجه کامل به کودک خود کنار بگذارند. این عمل به احساس اعتماد به نفس او بسیار کمک میکند؛ چون به او این پیغام را میدهد که آنها ارزش فراوانی برای او قائل هستند.
3⃣ پدر و مادر باید برای کودک خود زمینه تجربیات جدید را فراهم کنند و او را به کشف و تجربه تازه، مثل خوردن غذایی متفاوت، یافتن دوستان تازه، انجام بازیهای متنوع و... تشویق کنند. با اینکه همیشه احتمال شکست وجود دارد، اما بدون خطر کردن موفقیت هم به دست نمیآید. پس به کودک خود اجازه تجربههای کمخطر را بدهند.
#تربیت_فرزند
#اعتماد_به_نفس
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ چگونه کودک با اعتماد به نفس پرورش دهیم؟
4⃣ باید خطرپذیری را به او بیاموزید. البته یک جنبه حق انتخاب دادن و خطرپذیری این است که کودک در معرض اشتباه قرار گیرد. اینها درسهای باارزشی برای اعتماد به نفس در او است. بنابراین اگر کودک با وقت تلف کردن در اتاق خوابش از اتوبوس جا مانده است، او را تشویق کنند که بیندیشد دفعه بعد چطور برنامه ریزی کند از سرویس مدرسه جا نماند. به این ترتیب اعتماد به نفسش صدمه نمیبیند و میفهمد که گاهی میشود اشتباه کرد.
5⃣ داشتن قانون درون خانواده به شکل منطقی و از قبل تعیین شده و با هماهنگی اعضای خانواده، باعث پرورش اعتماد به نفس در کودک میشود. بنابراین باید چند قانون منطقی برای کودک خود وضع کنند؛ اگر کودک بداند که بعضی قوانین قطعی و ثابت هستند، احساس امنیت بیشتری میکند و بهزودی برطبق انتظارات والدین زندگی خواهد کرد.
#تربیت_فرزند
#اعتماد_به_نفس
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ چگونه فرزند با اعتماد به نفس پرورش دهیم
6⃣ کودکان بسیار تشویقپذیر هستند، بنابراین پدر یا مادر سعی کنند کارهای خوبی که کودکشان در روز انجام میدهد با صدای بلند اعلام کنند؛ مثلاً مادر به پدر بگوید «علی امروز همه تکالیفش را به خوبی انجام داد.» و با این کار او را در معرض تحسین خود و پاسخ دلگرمکننده پدرش قرار دهد.
✅ تشویق واضح و مشخص باشد. این امر، درکِ انجام کار صحیح و ارزش فردی را در او بالا میبرد و به او اجازه میدهد دقیقاً بداند چه کاری را درست انجام داده است.
❎ در عین حال که تشویق در ایجاد اعتماد به نفس مؤثر است، تحسینِ بیش از اندازه، اعتماد به نفس را خدشهدار میکند؛ چون فشاری برای انجام کار و نیاز مداومی به تأیید دیگران ایجاد میکند.
#تربیت_فرزند
#اعتماد_به_نفس
#تشويق
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ چگونه فرزند با اعتماد به نفس پرورش دهیم؟
7⃣ اگر کودک به حرف زدن نیاز دارد، به گفتههای او خوب گوش دهید. او نیاز دارد احساس کند که افکارش، احساساتش، خواستهها و نظراتش مهم هستند. والدین باید به او کمک کنند که با نام گذاشتن روی احساساتش با آنها راحت کنار بیاید. مثلاً بگویند «میفهمم که ناراحتی چون نمیتوانی به آن مهمانی بروی». با پذیرفتن احساسات کودک خود بدون قضاوت درباره آنها، به احساسات او اعتبار ببخشند و نشان دهند که برای چیزی که میخواهد بگوید ارزش قائلند. همچنین اگر والدین احساسات خود را با کودک سهیم کنند و مثلاً بگویند: «من نگران مامانبزرگم. خیلی مریضه»، او هم در بیان احساسات خودش اعتماد به نفس پیدا میکند.
#تربیت_فرزند
#اعتماد_به_نفس
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
✨ بازی گلیمبافی
✅ هدف:
دستورزی، توانبخشی و بهبود حرکت انگشتان دست، ایجاد آرامش ذهنی.
🔹مناسب برای سنین۶ تا ١۴سال
👇وسایل لازم:
کاموا، نخ چلهکشی، مقوا، چوب بستنی.
❇️ روش کار:
یک تکه مقوا ٢٠*۴٠ برش بزنید و دو طرف بالا و پایین آن، برشهای مساوی ایجاد کنید. فاصله بین برشها ١سانتیمتر باشد و فاصله برش اول و آخر تا لبه ٢سانتیمتر.
حالا برای چلهکشی نخ (به جای نخ چلهکشی میتوانید از همان کاموا استفاده کنید)، را از برش اول بالا دربیاورید و داخل برش اول پایینی کنید و از پشت دوباره از برش دوم بالا عبور دهید. این کار را ادامه دهید تا نخ از تمام برشها عبور کند. یک تکه مقوا ۴*٢٠ هم برش بزنید و زیر نخها قرار دهید تا بین نخها و مقوای اصلی کمی فاصله ایجاد شود و کار راحتتر شود. کامواهای رنگی را دور چوب بستنی بپیچید و در اختیار کودک قرار دهید تا هنری زیبا خلق کند.
#تربیت_فرزند
#بازی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
تربیت فرزند در سایه امام رضا علیه السلام
✨ بازی گلیمبافی ✅ هدف: دستورزی، توانبخشی و بهبود حرکت انگشتان دست، ایجاد آرامش ذهنی. 🔹مناسب برای
✨ نکته: ابتدا و انتهای کار، کاموا را گره بزنید. بافت هم به این صورت است که کاموا یکبار از روی نخ چله عبور میکند و یکبار از زیر، به آخرین نخ که رسیدید دوباره همانطور یکی رو یکی زیر برمیگردید، برای شانه زدن میتوان از چنگال هم استفاده کرد.
❇️ چگونه فرزند با اعتماد به نفس پرورش دهیم؟
9⃣ اگر کودک خودش را به شکلی ناخوشایند با خواهر، برادر و یا دیگر همسالانش مقایسه میکند و مثلاً می گوید: «چرا نمیتونم مثل دوستم توپ پرت کنم»، با او همدلی کنند و سپس روی یکی از تواناییهای دیگرش تأکید کنند؛ برای نمونه بگویند: «بله درست میگویی. دوستت خوب توپ پرت میکند ولی تو هم خیلی تند میدوی». این عمل به کودک کمک می کند تا بداند که همه افراد نقاط قوت و ضعف دارند و لازم نیست که حتماً بیعیب باشد تا احساس خوبی درباره خودش داشته باشد.
#تربیت_فرزند
#اعتماد_به_نفس
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ چگونه فرزند با اعتماد به نفس پرورش دهیم؟
🔟 هر کودکی نیاز به شکلی از حمایت از جانب اطرافیان و مخصوصاً والدینش دارد که مثلاً به او پیغام بدهند «ما به تو ایمان داریم. ما تلاشهایت را میبینیم. ادامه بده!» تشویق فقط به منظور پاداش دادن به نتیجهای مشخص، نیست بلکه گاه بهخاطر پیشرفتی که صورت گرفته باید انجام شود هر چند دستآورد کاملاً مشخصی نداشته باشد.
✅ پس اگر کودک با مسأله ریاضی دستوپنجه نرم میکند، بهجای اینکه گفته شود: «اشتباه انجام دادی، بگذار آن را برایت حل کنم»، بگویند: «خیلی خوب داری تلاش میکنی، اگر ادامه بدهی میتوانی به جواب برسی».
#تربیت_فرزند
#اعتماد_به_نفس
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ چگونه فرزند با اعتماد به نفس پرورش دهیم؟
🔰 والدین باید...
🔹 پدر و مادر باید الگوی مثبتی برای کودک خود باشند. پس اگر آنها بسیار از خود انتقاد میکنند، بدبین هستند یا غیر واقعی و نامعقول در مورد تواناییها و محدودیتهای خود فکر میکنند این موارد را به کودک خود نیز آموزش میدهند.
🔹 بهتر است والدین باورهای نادرست کودکان در مورد خودشان و تواناییشان را شناسایی کنند؛ کمک کردن به کودکان برای تعیین استانداردهای دقیقتر و ارزیابی واقعبینانهتر از خود، به برداشت مثبت آنها از خودشان کمک میکند.
🔹 پدر و مادر باید بازخوردی مثبت و دقیق به فرزند خود دهند. با این روش، رفتار فرزند را تأیید میکنند و به انتخابهای او پاداش میدهند.
🔹 محیط خانه را امن و آرام نگه دارند؛ چراکه کودکانی که در خانه احساس امنیت ندارند، اعتماد به نفس کمی دارند.
🔹والدین نباید انتظار داشته باشند که تمام کودکان در تمام زمینهها کامل و بدون اشتباه باشند.
🔹 به فرزند خود فرصت دهند که در فعالیتهایی که مشوق همکاری هستند، و نه ایجادکنندهٔ رقابت، و نیز فعالیتهای گروهی که تقویتکنندهٔ اعتماد به نفس در او میباشند، شرکت کند.
#تربیت_فرزند
#اعتماد_به_نفس
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ چگونه فرزند با اعتماد به نفس پرورش دهیم؟
🔰 والدین باید...
🔸 به عقاید و نظرات کودک احترام بگذارند؛ برای مثال اگر فرزند سه یا چهار ساله است میتوانند به هنگام مهمانی رفتن دو لباس را برایش انتخاب کنند و از او بخواهند که خودش از بین آن دو یکی را انتخاب کند و بپوشد. همچنین میتوانند برای چیدن میز از او کمک بگیرند و هر طور که اظهارنظر کرد او را تشویق و تحسین کنند و سعی کنند کمتر او را مورد انتقاد قرار دهند.
🔸 والدین باید هنر درون فرزند را کشف کنند. نقاشی، اجرای یک نمایش تازه کوچک یا هر فعالیت هنری دیگر میتواند زندگی کودک را غنی سازد و حسی از ارزشمندی و اعتماد به نفس را در او ایجاد کند. کودک با شناخت تواناییها و استعدادهای درونیاش و بیان هنرمندانه آنها، نسبت به خود، احساس خوبی پیدا میکند که میتواند موجب شادی و نشاط واقعی او شود.
#تربیت_فرزند
#اعتماد_به_نفس
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
✳️ فرستادن و تنها گذاشتن کودک در اتاق به عنوان تنبیه
یکی از روشهای تحت انضباط درآوردن کودک، فرستادن و گذاشتن او به تنهایی در یک اتاق میباشد. پدر یا مادر کودک را در اتاقی به تنهایی میگذارند، ولی خودشان بیرون از اتاق مینشینند.
✅ مدت نگهداری کودک در اتاق متناسب با سن او میباشد. اگر کودک ۵ ساله است مدت ۵ دقیقه کافی است، اگر بیشتر از این مدت باشد کودک دچار ترس از جدایی میشود.
👈 این روش تا حدی موثر است، زیرا کودک احساس درد میکند و این درد را در رابطه با رفتار بد خود میداند.
🔹 تنها گذاشتن کودک در اتاق موقعی باید انجام گیرد که کودک، فرد دیگری را آزار و اذیت کرده و موجب تخریب اموال یا اشیاء شده است. در عین حال این عمل باید موقعی انجام گیرد که مغز فوقانی کودک رشد کافی کرده باشد و بتواند فکر کند و رابطهٔ بین رفتار خود و این عمل را درک نماید.
#تربیت_فرزند
#تنبیه
#وقفه_تربیتی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❎ در چه مواقعی نباید کودک را تنها به اتاق بفرستید
🔸 اگر کودک باعث آزار و اذیت کودک دیگری نشده و یا تخریبی صورت نگرفته است، نباید به این روش متوسل شد و باید کودک را به شکل دیگری آگاه ساخت، مانند اینکه به کودک تذکر داده شود یا از امتیازی محروم شود. اگر پدر و مادر به روش تنها گذاشتن کودک در اتاق به دفعات ادامه دهند، به تدریج اهمیت و اثر آن کم خواهد شد و کودک به آزار دادن و اذیت کردن خواهر و برادر خود ادامه خواهد داد.
🔸 کودکی که دچار احساسهای دردناک شده است، هرگز نباید تنها به اتاق فرستاده شود. بیشتر کودکان کوچکتر از ۵ سال، گاهگاهی خود را کف اتاق میاندازند. کودک ممکن است در هنگام لباس پوشیدن ناراحت شود و جیغ بزند، یا در هنگام برداشتن اسباببازی او چون احساس از دست دادن مالکیت میکند، جیغ بزند. اگر در چنین شرایطی او را تنها به اتاق بفرسید، احساس ناگوار از دست دادن مالکیت و احساس تنبیه، هر دو موجب میشود که اثرات سوء در مغز و رفتار کودک ایجاد شود. کودکی که به علت از دست دادن اسباببازی گریه میکند باید استرس او را برطرف نموده و از انجام کاری که موجب ترس و وحشت او میشود خودداری کرد. تحقیقات نشان داده است که اگر چنین کودکی را رها کنید مقدار زیادی هورمونهای استرسزا در بدن او ترشح، و در مغز او منتشر میگردد.
#تربیت_فرزند
#تنبیه
#وقفه_تربیتی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ در تنها گذاشتن کودک در اتاق، اصول و قوانین زیر را در نظر بگیرید:
🔹 کودک را از اینکه تنها اتاق میفرستید آگاه کنید، به طور مثال به او بگویید: «اگر این کار را ادامه دادی شما را تنها به اتاق میفرستم.» اگر کودک، کودک دیگر را اذیت میکند به او بگویید: «اگر او را اذیت کنی شما را تنها به اتاق میفرستم. اذیت کردن صحیح نیست». اگر کودک به اذیت کردن ادامه داد، او را بغل کنید و تنها به اتاق ببرید.
🔹 موقعی که کودک را تنها به اتاق میبرید، به او علت آن را بگویید و مدت زمان آن را هم یادآوری نمایید. در این موقع شما باید پشت در اتاق بایستید و در را قفل نکنید زیرا ممکن است کودک دچار ترس شدید گردد.
🔹 از بیرون اتاق با کودک صحبت نکنید، زیرا اثر تنها گذاشتن او در اتاق کمرنگ میگردد.
🔹 اگر زمان تنها بودن کودک در اتاق تمام شد و کودک بیرون آمد و باز به کار قبلی خود ادامه داد، او را مجدداً تنها به اتاق بفرستید.
🔹 قبل از اینکه کودک را به تنهایی به اتاق دیگر بفرستید، خودتان فکر کنید که آیا صحبت کردن با کودک بهتر و موثرتر است یا گذاشتن تنها در اتاق؟ در صورتی که فکر میکنید صحبت کردن مؤثر است، آن راه را انتخاب کنید.
🔹 فرستادن کودک تنها به اتاق هرگز نباید به عنوان تنها راه تمرین در نظر گرفته شود، مخصوصاً مواقعی که کودک دچار احساسهای دردناک میگردد و نیاز دارد که پدر و مادر به حرفهای او گوش کنند و به او کمک نمایند.
#تربیت_فرزند
#تنبیه
#وقفه_تربیتی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
تربیت فرزند در سایه امام رضا علیه السلام
✳️ اصول تربیتی سه اصل مهم در تربیت دینی عبارت است از: 1⃣ زمینهسازی زمینه سازی شامل...👇 🔸 هموار کر
✳️ اصول تربیتی
❇️ 2⃣ انگیزهدهی (انگیزش) 👈 1⃣ آموزشهای همراه با احساس و باور
باور و یقین، با انگیزش دینی حاصل میشود، نه با آموزش. انگیزش، یعنی آموزش همراه با باور و حس و حالت، یعنی بهرهگیری از آموزشهای غیررسمی و غیرمستقیم. به این روش که آموزش همراه با باور و حس و حالت است، «روش انگیزشی» میگویند.
✔️ این روش باورساز و ایمانساز است و ضروری است که در تربیت دینی از این روش بیشتر بهره بگیریم.
✨ بچهها در مسیر تربیت، بیش از گفتار، رفتار ما را میبینند و بیشتر از حرفهای ما، تحت تأثیر کردار ما قرار میگیرند.
برای درک بیشتر این مفهوم در زیر مثالی ارائه شده:... 👇👇👇
فردی که برای تحلیل شخصیت به مرکز مشاوره آمده بود، میگفت: «من نمیتوانم مال حرام بخورم و یقین دارم که مال حرام همچون آتش است.» با واکاویهای صورت گرفته معلوم شد که شخصیت دینی او در سن هفت سالگی شکل گرفته است. او میگفت:
پسر بچهای هفت ساله بودم که در راه برگشت از نانوایی، کیف پر از پولی را در کوچه پیدا کردم. آن را برداشتم و زیر نانها گذاشتم و فوراً به سوی خانه دویدم.
مادرم توی حیاط، مشغول شستوشوی لباسها بود. نانها را در سالن خانه انداختم و داد زدم: « مامان! مامان! کیف پول، کیف پول پیدا کردم.»
یادم نمیرود که مادرم همان لحظه با دست کفی به صورت خود زد و بلند بلند داد زد: «آتیش! آتیش!»
و درحالی که میگفت فوراً آتیش را از خانه بیرون ببر، به طرفم میدوید.
اوّل خیال کردم که پشت سرم آتش گرفته؛ ولی بعد فهمیدم که منظورش همان کیف پول است.
تصور کنید، اگر این مادر در جواب فرزندش که گفته بود: «مادر، کیف پول پیدا کردم»، اوّل دستش را میشست و بعد شروع به نصیحت میکرد، آیا ایمان و اعتقادی این چنینی برای این پسر بچه حاصل میشد؟
#تربیت_فرزند
#اصول_تربیت
#انگیزهدهی
#آموزش_با_احساس_وباور
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
✳️ اصول تربیتی
❇️ 2⃣ انگیزهدهی (انگیزش) 👈 عوامل تأثیرگذار بر احساس
در اصل تربیتی انگیزهدهی گفتیم که باور و یقین، با انگیزش دینی حاصل میشود، نه با آموزش. انگیزش، یعنی آموزش همراه با باور و حس و حالت، اما عواملی که روی احساسات ما تأثیر میگذارند، عبارتاند از:
🔹 طینت
🔹 تأمین نیازهای عاطفی
🔹 دوست و دوستداشتنیها
🔹 گروهها و جلسهها و نیز رسانهها
.... 👇👇
#تربیت_فرزند
#اصول_تربیت
#انگیزهدهی
#عوامل_مؤثر_بر_احساس
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
✳️ 2⃣ انگیزهدهی
❇️ عوامل تأثیرگذار بر احساس 👈 1⃣ طینت
طینت یا سرشت از زمینههای میل یا بیمیلی به موضوعات دینی است. در آموزههای دینی به دو نوع طینت اشاره شده است: طینت عِلّییون و سِجّییون.
یک عده خوشطینت و خوشذات و مایل به خیر و خوبیاند و عدهای هم به راحتی با موضوعات دینی ارتباط برقرار نمیکنند. از جمله ریشههای خوشطینتی که زمینۀ گرایش به خوبیها را در دل زیاد میکند عبارت است از:
⚜ ١. حلالزادگی؛
⚜ ٢. پذیرش ولایت امیرالمؤمنین علیهالسلام؛
⚜ ٣. حلال؛
✅ یعنی کسی که حلالزاده است و ولایت حضرت علی علیهالسلام را پذیرفته و حلالخور است، هوشمندی معنوی و گرایش طبیعیاش به خیر و خوبی بیشتر است و خوشطینت است.
#تربیت_فرزند
#اصول_تربیت
#انگیزهدهی
#عوامل_مؤثر_بر_احساس
#طینت
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
✳️ 2⃣ انگیزهدهی
❇️ عوامل تأثیرگذار بر احساس 👈 2⃣ تأمینکنندهٔ نیازهای عاطفی
از جمله عواملی که روی احساسات تأثیر میگذارد، توجه به عواطف و احساسات و نیازهای عاطفی است.
اگر ما در تأمین نیازهای عاطفی فرزندانمان کوتاهی کنیم، دیگران با تأمین این نیازها صاحب فرزند ما میشوند؛ چرا که از این طریق دلش را تسخیر میکنند.
#تربیت_فرزند
#اصول_تربیت
#انگیزهدهی
#عوامل_مؤثر_بر_احساس
#نیازهای_عاطفی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
✳️ 2⃣ انگیزهدهی
❇️ عوامل تأثیرگذار بر احساس 👈 3⃣
دوست و دوستداشتنیها
اغلب، ژست، تیپ، تیک، رنگ لباس، نوع و مدل مو، و حس و حالتهایی که فرزندان ما به خود میگیرند، تیمی که به آن علاقه دارند و... متأثر از علاقۀ آنان به دوستان همسنشان یا دوستداشتنیهایشان و شیفتگیشان نسبت به آنهاست.
✅ زمان آموزش آیین دوستیابی ششسالگی است. پیش از ورود جدّی فرزندانمان به اجتماع، باید با گفتوگو از طریق داستان و حکایت به آنها ویژگی دوست خوب، بد، سیاه، سفید و خاکستری را بیاموزیم.
👌 درصورتی که والدین عاطفی و صمیمی باشند، فرزندان بعد از سن بلوغ، فقط حدود 30درصد تحت تأثیر آنها و 70درصد تحت تأثیر دوستان و گروههای مرجع خواهند بود.
#تربیت_فرزند
#اصول_تربیت
#انگیزهدهی
#عوامل_مؤثر_بر_احساس
#دوست_و_دوستداشتنیها
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 📺 ☘هیشکی با من دوست نمیشه!☘
✨ دوستیابی و ویژگیهای دوست خوب ✨
#تربیت_فرزند
#اصول_تربیت
#انگیزهدهی
#عوامل_مؤثر_بر_احساس
#دوست_و_دوستداشتنیها
#کلیپ
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 📖👧🏻 داستان صوتی کودکانهی «دوستی با خدا» 🧒🏻📖
#داستان
#داستان_صوتی
#صوت
#دوست_و_دوستداشتنیها
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
✳️ 2⃣ انگیزهدهی
❇️ عوامل تأثیرگذار بر احساس 👈 4⃣ گروهها و جلسهها
امروزه، جهتدهی والدین به دوستان و جلسههای آنها از تدبیرهای مهم والدین است.
جلسات گروهی باید سه ویژگی داشته باشند:
✨ ١. معرفتی باشند؛
✨ ٢. احساسی باشند؛
✨ ٣. پرشور معنوی باشند.
✅ یعنی جلساتی که هم روی فکر و اندیشه تأثیرگذار باشد، هم روی قلب و احساسات او و چنان پرشور باشد که با دیدن گروه همسالان، احساس «من تنها نیستم و ما یک جریانیم» به او دست دهد. در همین جلسههاست که جسارت، قاطعیت، خودباوری، اعتماد به نفس، مسؤلیتپذیری، هویت، اعتبار، اِبراز وجود، مهارتهای ارتباطی، فن بیان و مبارزه با کمرویی و آرمانخواهی، افقهای بلند و انگیزههای والا و... آرام آرام در فرزندان تقویت می شود.
#تربیت_فرزند
#اصول_تربیت
#انگیزهدهی
#عوامل_مؤثر_بر_احساس
#گروهها_جلسهها
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
✳️ 2⃣ انگیزهدهی
❇️ عوامل تأثیرگذار بر احساس 👈 5⃣ رسانهها
رسانهها عامل دیگری است که به شدّت روی احساسات فرزندان ما تأثیر میگذارند.
در دنیای امروز، سهم خانوادهها و حتی معلمان در تکوین شخصیت فرزندان، روزبهروز کمرنگتر میشود و به جای آن، عوامل دیگری همچون رسانهها، به صورت شبانهروزی، نقش عمدهای در تغییر اندیشهها و جهتدهی به احساس کودکان برعهده دارند.
در دوران کودکی که احساسات بر فرد غالب است و کودکان قدرت تدافعی کمتری دارند، پیامهای غیرمستقیم در فضاهای غیرمستقیم اثر بیشتری دارد. در فیلمهای سینمایی که رنگ، نور، صدا و تصویر، با چهرههایی جذاب و داستانهای بلند آمیخته میشود، مگر میتوان تصور کرد که این فیلمها بر احساسات کودکان تأثیر نگذارند.
🔰 شیوۀ تأثیرگذاری رسانهها بر کودکان:
کاری که در فضای رسانهها صورت میگیرد، ورود به ادراک از راه تأثیرگذاری و جهتدهی به احساس است.
ما معتقدیم که دین نهتنها از جنس ادراک و عقاید، بلکه به شدت از جنس احساسات، عواطف، میل، محبت و گرایش است.
✅ در مسیر تربیت بُرد با کسی است که اولویتهای احساس کودکان را بشناسد و برای آن برنامهریزی کند.
دین اولویت احساسات را به پاکی و، عشق به خوبیها و محبت به خدا و اولیاء الهی داده است؛ ولی آنچه در برنامههای رسانههای ترویج کنندۀ فرهنگ غرب، به وضوح دیده میشود، اولویت دادن به موضوعاتی، همچون انسانمحوری، اصالت لذت، جذابیت، شهرت و شهوت است.
بنابراین نمیتوانیم به راحتی در دل کودکی که جذابیت و شهرت، اولویت ذهنی او شده است، عشقِ به معلم شدن و یا میل به ایثار و رضای خدا را زنده کنیم.
🔺 والدین باید در زمینۀ سواد رسانهای و شیوههای تأثیرگذاری آن بر کودکان آگاهی خود را افزایش دهند تا از نقش این عامل مهم بر شکلگیری شخصیت کودکان بیشترین بهرهبرداری را کنند.
#تربیت_فرزند
#اصول_تربیت
#انگیزهدهی
#عوامل_مؤثر_بر_احساس
#رسانه
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
📚 امام رضا(علیهالسلام):
عید غدیر روز تبریک و تهنیت است. هر یک به دیگری تبریک بگوید، هر وقت مؤمنی برادرش را ملاقات کرد، چنین بگوید: «حمد و ستایش خدایی را که به ما توفیق چنگ زدن به ولایت امیرمؤمنان و پیشوایان عطا کرد». آری عید غدیر روز لبخند زدن به چهره مردم باایمان است...
🎊✨🌱🌺🌼 عید غدیر مبارک... 🌻🌸🍃✨🎉
#تربیت_فرزند
#حدیث
#غدیر
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi