eitaa logo
کودکان تصمیم ساز
5 دنبال‌کننده
209 عکس
33 ویدیو
1 فایل
گزارش کلاس های استراتژی برای کودکان و نوجوانان و همچنین دوره های تربیت مربی در این گروه اطلاع رسانی می‌شود
مشاهده در ایتا
دانلود
دوره دوم🌟جلسه اول 🌟سطح یک رویکرد آیت مدار آیت: کرم ابریشم🐛 (پروانه) مربی: خانم عباسی 🦋 🦋 موضوع: من هم پروانه می شوم زندگی کرم ابریشم به سه بخش تقسیم می شود و می توان دوران زندگی ما انسانها را نیز به آن تشبیه کرد. 🌟مرحله ی کرم وارگی🐛= دوره کودکی 🌟مرحله ی پیله گی= دوره نوجوانی و جوانی 🌟مرحله ی پروانه شدن= دوره میانسالی و پیری 🍃با آیت پروانه می توان به کودکان آموخت هدف از زندگی خوردن و خوابیدن مانند کرم ابریشم🐛 نیست. 🍃هدف در پیله ماندن هم نیست که اگر چنین شود شیطانهای زمان از ما ابریشم خودشان را استخراج می کنند و ما هرگز به رشد و تعالی و پروانه شدن نمی رسیم. 🍃با این درس به کودک می آموزیم برای زندگی باید توان تصمیم سازی و تصمیم گیری داشته باشد. باید هدف داشته و برای رسیدن به آن تلاش کند. 🍃کودک می آموزد در دوران پیله گی که مهمترین دوره ی زندگی است نماند بلکه هدف را پروانه شدن بداند و برای رسیدن به آن تلاش کند 🦋 🦋 # ۹۹/۸/۲۷
سطح دو - جلسه چهارم دوم آذر ماه ۹۹ رویکرد: آیت مدار🌟 آیت: گوزن🦌🌟 محتوای کمک‌آموزشی: داستان🌟 موضوع: من هم خودم را نگه می دارم مربی: خانم عباسی 🔹هدف از این درس در راستای حساس کردن کودکان به چرایی خلقت پدیده ها، توجه دادن آنها به خویشتن داری و تقوای قلب است. 🔹گوزن در هنگام‌ چرا ممکن است ناخواسته یا در دفاع از خود مارهای🐍 سمی و کوچک را ببلعد. در اینصورت از ترس پخش شدن سم مار در بدنش، در برابر عطش ناشی از خوردن مار، صبر کرده و آب نمی خورد. 🔹گوزن🦌 آیت کسی است که می داند کاری برای او ضرر دارد و باعث هلاکت او می شود پس آنرا انجام نمی دهد. 🔹کودک استراتژیست می آموزد در پس بسیاری از خواسته های دل ما، هلاکت نهفته است. لج کردن و اصرار بی جا بر خواسته ی دل باعث نابودی ما خواهد شد. 🔹کودک می آموزد اگر گوزن مار نخورده بود نیاز نبود در برابر آب خود را نگه دارد. انسان هم می تواند مانع از ورود افکار منفی و باطل به ذهن خود بشود.
سطح2⃣ جلسه5⃣ تاریخ برگزاری: ۹۹/۹/۹ رویکرد: آیت مدار🌟 آیت: پرواز 🕊 محتوای کمک‌آموزشی: داستان🌟 موضوع: من هم پرواز می کنم🦅 مربی: خانم عباسی 1⃣هدف از این درس تبیین ضرورت نه گفتن به خواهشهای نفسانی است. پرنده برای پرواز نیاز به بال، هوا و اراده ی پرواز دارد. 2⃣اراده ی پرواز در انسان به معنی تمایل انسان برای متعالی شدن است که به تبع آن باید هوسها و خواسته هایش را زیر پا گذاشته و از آن ها بگذرد لذا همانطور که لازمه ی پرواز وجود مانعی چون هوا در محیط پرواز است لازمه ی متعالی شدن گذر از مانع هوی و هوس است. عبور از این موانع و مشکلات است که انسان را می سازد و باعث بزرگ‌ شدن او می شوند. 3⃣در این درس کودک می آموزد هر کس بر اساس ظرفیت و توان هوس پیمایی اش به عبارتی به تناسب تقوی و ایمان خود می تواند اوج بگیرد و متعالی تر شود.
دوره2⃣ سطح1⃣ تاریخ برگزاری: ۹۹/۹/۱۱ رویکرد: آیت مدار آیت: آفتاب پرست🐊 ابزار کمک آموزشی: داستان موضوع: من رنگ‌ عوض نمی کنم مربی: خانم عباسی ◀️ انسان می‌تواند به هر چیزی عادت کند و خو بگیرد. هر محیطی، فرهنگ و آدابی دارد. کسی که طولانی‌مدت در این محیط باشد، عادات و خویی منطبق با آن محیط پیدا می‌کند. 🔸 تربیت در یک محیط نامناسب خیلی دشوار است. محیط، تأثیر بسیار منفی و بدی می‌تواند بگذارد. چون این محیط ناخودآگاه خُلق و خوی فرد را می‌سازد و او به رنگ آن محیط در می‌آید. طبع بسیاری از انسان‌ها، طبع آفتاب‌پرست🐊 است و به طور طبیعی از محیط تأثیر می‌گیرند و به رنگ🌈 آن درمی‌آیند. ✅ هدف از تدریس معرفی خُلق عادت‌پذیری انسان به محیط و توضیح جوانب منفی آن به کودکان است. 🐊آفتاب‌پرست عادت دارد همواره در کمین باشد؛ به همین دلیل مدام خود را به رنگ محیط درمی‌آورد تا بتواند شکار کند. ✨ یک کودک استراتژیست باید متوجه اهمیت رابطه‌اش با محیط باشد. در هر محیطی باید ثبات شخصیت داشته باشد و منفعل نباشد.
دوره1⃣ سطح1⃣ حضوری تاریخ برگزاری: ۹۹/۹/۲۲ رویکرد: آیت مدار🌟 ابزار کمک آموزشی: نقاشی مربی: خانم احمدی اهداف آموزشی: مروری بر آیت ها 🦋🐛🐚🦎🕷🦀 🔹️هدف از برگزاری این جلسه مرور آیت های پروانه🦋، صدف🐚، آفتاب پرست🦎، خرچنگ🦀، عنکبوت🕷 و مگس بود که هر کدام دارای حکمت و عبرتی است. 🔹بررسی آیت ها و حکمت‌های نهفته در آن ها علاوه بر ایجاد نگاه آیت بین و خلقت گرا در کودک ( در راستای نفی نگاه داروینیستی)، در تصمیم سازی و تصمیم گیری بهتر به کودک کمک میکند. 🔹تکرار و مرور این جلسات برای آموزگیر در بهره برداری از این دروس، کاملا تاثیر گذار خواهد بود.
سطح2⃣ جلسه6⃣ تاریخ برگزاری: ۹۹/۹/۲۳ رویکرد: آیت مدار🌟 آیت: کوه، درّه، دریا محتوای کمک‌آموزشی: داستان🌟 موضوع: من هم قله🏔 خواهم شد مربی: خانم عباسی 1⃣ هدف از این درس ایجاد روحیه ی تلاش برای رسیدن به قله های انسانی است. 2⃣ نتیجه ی حکمی این درس این است که انسانها شبیه قله ها و دره ها هستند. قله که باشند مضاف بر آنچه خود نیاز دارند ذخیره هم می کنند. قله از ثروت ذخیره شده ی خود از سر کرامت به درّه و دشت می بخشد. از این رو درّه ها سرسبزی خود را از قله ها و کوهها دارند. 3⃣ انسان در نسبت با خدا باید شبیه قله🏔 باشد تا فرصت ها و نعمت ها را که شبیه ابرها☁هستند بگیرد و بباراند🌧 انسانی که قله شد به اطرافیان و جامعه اش فیض می رساند و باعث آبادانی🏞 آن می شود. 4⃣ قله ها عظمت و بلندی خود را به رخ می کشند اما دریا هیچگاه عظمت و عمق خود را به رخ نمی کشد و بی هیچ چشمداشت از داشته های خود در اختیار دیگران قرار می دهد. بنابراین درّه بودن مذموم است. لذا انسان ها خوب است شبیه قله باشند اما روح عملشان مانند دریا باشد.
دوره2⃣ سطح1⃣ حضوری تاریخ برگزاری: ۹۹/۹/۲۳ رویکرد: آیت مدار🌟 آیت: کلاغ🐦 ابزار کمک آموزشی: داستان موضوع: من همه را نجات می دهم مربی: خانم نیسی ✅هدف از این آیت آشنا کردن کودکان با آیت مداری و چگونگی استفاده از آیت ها در تصمیم سازی و تصمیم گیری است‌. خداوند حکیم از طریق آیت ها با ما حرف میزند، در هنگام سختی و مشکلات خداوند با آیتها، راه حل را به ما نشان می دهد. ✅ خداوند از درون ما آگاه است. بشر نیاز داشت تا تصمیمی بگیرد، درمانده شده بود و نمی دانست چه کند که خدا کلاغی🐦را فرستاد. کلاغ موجود دیگری را در زیر خاک دفن کرد و انسان دفن کردن را از کلاغ آموخت. کلاغ مامور آموختن تصمیم گیری به انسان بود. کلاغ روش دفن مردگان را به انسان آموخت. ✅ نجات یک انسان، نجات جامعه است و هر کس انسانی را نجات دهد گویی تمام انسان ها را نجات داده است.
دوره2⃣ سطح1⃣ جلسه5⃣ تاریخ برگزاری: ۹۹/۹/۲۵ رویکرد: آیت مدار🌟 آیت: خرچنگ🦀 ابزار کمک آموزشی: داستان موضوع: من هم غیرقابل پیش بینی میشوم مربی: خانم عباسی 📎هدف از تدریس این آیت معرفی تصمیم گیری غیرخطی است. 1⃣ خرچنگ🦀که از خانواده بندپایان و جزو سخت پوستان است دارای چنگالهای انبری شکلی است که هم در آب و هم در خشکی زندگی میکند. ویژگی منحصر بفرد این موجود برخلاف حرکت رو به جلو یا رو به عقب سایر موجودات، حرکت او به طرفین است. 2⃣ کودک از این آیت می آموزد که یک استراتژی مهم در تصمیم گیری، روش تصمیم گیری غیرخطی است که نتیجه ی آن غیرقابل پیش‌بینی بودن رفتار او برای دیگران خواهد بود. 3⃣ او با بررسی رفتار خرچنگ🦀 عبرت می گیرد توان انجام عمل غیرمتعارف را داشته باشد. او می آموزد که روش ثابت در همه جا مشکل او را برطرف نخواهد کرد و لازم است در شرایطی تصمیم های غیرقابل پیش بینی بگیرد درست همانند خرچنگ 4⃣ کودک می آموزد نباید همیشه یک روش را در برابر دشمن به کار برد چرا که اگر همیشه یک روش را تکرار کنیم دشمن متوجه شده و ما را شکست می دهد.
دوره2⃣ سطح1⃣ جلسه6⃣ تاریخ برگزاری: ۹۹/۱۰/۲ رویکرد: آیت مدار🌟 آیت: کلاغ 🐦 ابزار کمک آموزشی: داستان موضوع: من همه را نجات می دهم🌟 مربی: خانم عباسی 1⃣ هدف از این آیت آشنا کردن کودکان با آیت مداری و چگونگی استفاده از آیت ها در تصمیم سازی و تصمیم گیری است‌. خداوند حکیم از طریق آیت ها با ما حرف میزند، در هنگام سختی و مشکلات خداوند با آیتها، راه حل را به ما نشان می دهد. 2⃣ در این درس به کودک یادآور می شویم که خداوند از درون ما و از نیّت های ما آگاه است لذا در تصمیم‌گیریها باید نیّت ما خالص و برای خدا باشد. 3⃣ در داستان این جلسه، کودک یاد گرفت زمانی که بشر درمانده شده بود 😔و نمی دانست چه کند و نیاز داشت تصمیمی بگیرد؛ خدا کلاغی🐦را فرستاد. کلاغ موجود دیگری را در زیر خاک دفن کرد و انسان دفن کردن را از کلاغ آموخت. پس کلاغ از سوی خدا مامور آموختن تصمیم گیری به انسان بود. کلاغ روش دفن مردگان را به انسان آموخت. 4⃣ با طرح داستان هابیل و قابیل، به کودک متذکر می شویم که جان انسان ارزشمند است و نجات یک انسان، نجات جامعه است و هر کس انسانی را نجات دهد گویی تمام انسان ها را نجات داده است.
دوره1️⃣ سطح1️⃣ جلسه7⃣ حضوری🌟 رویکرد: آیت مدار🌟 ابزارکمک آموزشی: نقاشی و داستان 🐝 آیت : زنبورعسل🐝 موضوع: من عمل می کنم🐝 مربی: خانم احمدی 🔹از آیت زنبور🐝برای درک این مطلب استفاده شده که انسان و عمل او شبیه زنبور و عسل🍯 است. 🔹به زنبورعسل🍯 وحی شده است که سر بلندیها، کوه ها و جنگل ها خانه بسازد. شهد گیاهان را بمکد و به خانه بازگردد و در شکمش تبدیل به عسل🍯 کند که شفای بیماریهاست. 🔹انسان هم ازخانه به جامعه و مدرسه می رود و درس می آموزد و هر آنچه را که با فهم یادگرفته است، به عمل تبدیل میکند. 🔹کودک می آموزد که عالم بی عمل مثل زنبور بی عسل🍯 است، اگر علمی یاد بگیریم و به آن عمل نکنیم همانند زنبور بی عسل🐝 هستیم. 99/10/6
دوره2⃣ سطح1⃣ جلسه7⃣ حضوری؛ ۷ دیماه ۹۹ آیت: زنبورعسل🐝 رویکرد: آیت مدار🌟 مربی: خانم نیسی موضوع: من عمل می کنم ابزار کمک آموزشی: داستان، نقاشی ✅هدف از تدریس این آیت ضمن تطبیق زندگی زنبور عسل با زندگی انسان، این است که به کودکان بیاموزیم باید به دانسته هایمان عمل کنیم. علم چندان که بیشتر دانی، چون عمل در تو نیست نادانی!
سطح2⃣ جلسه7⃣ تاریخ برگزاری: ۹۹/۱۰/۷ رویکرد: آیت مدار🌟 آیت: گل آفتابگردان🌻 محتوای کمک‌آموزشی: داستان🌟 موضوع: مزرعه آفتابگردان🌻🌻🌻 مربی: خانم عباسی 1⃣ هدف از این درس تبیین اهمیت هماهنگی و همسویی با نور الهی در جماعت است. 2⃣ انسان شبیه آفتابگردان است. همانگونه که آفتابگردان🌻 از نور خورشید 🌝 تغذیه میکند انسان نیز برای رشد و تعالی نیازمند نور معرفت الهی است. 3⃣ جماعت انسانها هم شبیه مزرعه ی آفتابگردان است. آفتابگردان🌻 آیت معرفت در حکمت الهی است و خورشید آیت منشاء شناخت و معرفت است و مزرعه آفتابگردان آیت جامعه انسانی و انطباق آن با نور الهی است. 4⃣ نتیجه حکمی این درس این است که قلب انسان💛 شبیه گل آفتابگردان🌻 در جستجوی نور حقیقت✨ برای متعالی شدن باید رو به سوی خورشید حقیقت و معرفت الهی داشته باشد. انسان باید ماموریت خود را هماهنگی با نور حقیقت و ذات اقدس الهی بداند. 5⃣کودک در این درس می آموزد که ما نیز برای رشد و تعالی نیازمند نور الهی هستیم و نباید خورشید🌝 خود را گم ‌کنیم. نباید نور کم ستاره ها ⭐️و ماه🌙 ما را گمراه کند یا مشغول شدن ما به نعمتهای دیگر، ما را از خدا غافل کند. 6⃣ هر فرد و جامعه ای که به نور حقیقت پشت کند اول از همه خود او دچار پژمردگی و هلاکت می شود.
دوره2⃣ سطح1⃣ جلسه7⃣ تاریخ برگزاری: ۹۹/۱۰/۱۶ رویکرد: آیت مدار🌟 آیت: زنبور عسل 🐝 ابزار کمک آموزشی: داستان موضوع: من عمل می کنم🌟 مربی: خانم عباسی 1⃣ خداوند متعال به زنبور🐝 وحی کرد در بلندیها🏞 خانه بسازد و در شکم خود از شهد گیاهان🌻🥀، شربت عسل را که شفای بیماریهاست تولید کند. 2⃣ زنبور آیت انسان و عسل او همانند عمل انسان است. همانگونه که زنبور🐝 در گلزار پرواز می کند و شیره گلها💐 را می مکد و درون شکمش به عسل تبدیل میکند. انسان در جامعه حرکت می کند و علم می آموزد. عصاره ی این آموخته ها، همان درسهایی است که به گاه عمل، از خود بروز می دهد. شیرینی عمل صالح همچون شیرینی عسل بر جان می نشیند. 3⃣ در این درس به کودک متذکر می شویم علم با عمل ارزش پیدا می کند. پس باید باورهای نادرستمان را اصلاح کنیم. به دانسته های صحیح خود باور داشته باشیم، به باورهای درستمان عمل کنیم. 4⃣ عالم بی عمل به چه ماند، به زنبور🐝 بی عسل علم چندان که بیشتر دانی، چون عمل در تو نیست نادانی
سطح2⃣ جلسه8⃣ تاریخ برگزاری: ۹۹/۱۰/۱۴ رویکرد: معرفت مدار🌟 موضوع: غیب و شهادت مربی: خانم عباسی ◀️ در این جلسه با توجه به فرا رسیدن سالروز شهادت سپهبد شهید قاسم سلیمانی، به بررسی متعلقات ایمان پرداختیم که در این راستا عالم غیب و شهادت مورد بررسی قرار گرفت. موضوع دیگری که مورد بحث واقع شد موضوع ایثار و از جان گذشتن بود.
سطح2⃣ جلسه9⃣ تاریخ برگزاری: ۹۹/۱۰/۲۱ رویکرد: آیت مدار🌟 عنوان: صفر0⃣ و یک1⃣ موضوع: من پشت صفرها عدد یک می گذارم😊 مربی: خانم عباسی ❇️ صفر به تنهایی عدد بی ارزشی است ولو به شمار ستارگان آسمان باشد. یک هم به تنهایی کم ارزش است اما زمانیکه بعد از یک، صفر قرار میگیرد ارزش یک، ده برابر می شود و هر صفر ارزش یک را دهها برابر می کند. ❇️ صفر و یک آیت عمل صالح و ایمان است. ایمان بدون عمل صالح ارزش کمی دارد و عمل صالح بدون ایمان، همان 0⃣ بدون 1⃣ است. افراد زیادی در جامعه مدعی ایمان هستند در حالیکه عمل آنها عمل فاسد است. این ایمان، شبیه 1⃣ است که به جای 0⃣، شکلکهای بی معنی☻☹ جلوی آن قرار گرفته! این شکلکها چیزی به ارزش آن یک، نمی افزاید. ❇️ خداوند متعال در قرآن کریم، ایمان و عمل صالح را بارها و بارها در کنار هم آورده است که نشان می دهد این دو در کنار هم ارزش پیدا میکند.
دوره2⃣ سطح1⃣ جلسه8⃣ تاریخ برگزاری: ۹۹/۱۰/۲۳ رویکرد: آیت مدار🌟 آیت: مگس مربی: خانم عباسی موضوع: من اصرار نمی کنم ابزار کمک آموزشی: داستان ⬅️ در این جلسه به کودکان آموختیم برای هرکاری نباید اصرار کرد و اصرار همیشه نمی تواند نتیجه خوب داشته باشد، ممکن است اصرار بر یک تصمیم اشتباه انسان را به هلاکت برساند. ⬅️ اگر در مسیر اجرای یک تصمیم، متوجه شویم مسیر اشتباه است عاقلانه است مسیر را ادامه ندهیم و با تغییر مسیر، وارد راه درست شویم تا به هدف برسیم. در این درس دور برگردان↪ را با بازگشت از گناه (توبه) تطبیق دادیم.
استراتژی برای کودکان دوره2⃣ سطح1⃣ جلسه🔟 حضوری؛ ۲۱دیماه ۹۹ آیت: روباه رویکرد: آیت مدار🌟 مربی: خانم نیسی موضوع: تدبیر ابزار کمک آموزشی: داستان، نقاشی ❇️هدف ارائه این درس توجه دادن کودک به داشته های خود اعم از علم، مال و استعداد است تا به جای طمع زیادِ داشتن، بدنبال آنچه استعداد به او داده شده برود و حسرت و تاسف نداشته هایش را نخورد و نیمه ی پر لیوان وجودش را ببیند. ❇️ کودک می آموزد بعنوان یک استراتژیست، یکی از مهمترین تکنیک ها در تصمیم سازی و تصمیم گیری آن است که در زمان مواجهه با خلاء ها و کمبودها در زندگی، باید آنها را با تدبیر جبران کرد. ❇️ روباه درندگی و قدرت حیواناتی چون شیر و گرگ ‌را ندارد لذا خدا به او نعمت زیرکی و فتانت بخشیده است. او برای شکار، خود را به مردن می زند و با نزدیک شدن طعمه، جستی زده او را می گیرد.
دوره2⃣ سطح1⃣ جلسه9⃣ مجازی حضوری؛ ۳۰ دیماه ۹۹ آیت: گاو🐄 رویکرد: آیت مدار🌟 مربی: خانم عباسی موضوع: علم آموزی📚 ابزار کمک آموزشی: داستان ✅ هدف از تدریس آیت گاو🐂 در ابتدا آشنایی با سیستم گوارشی گاو است. معده ی گاو🐄 چند قسمتی است و عمل بلع و هضم غذا سازوکار متفاوتی دارد. گاو پس از بلعیدن گیاهان🌿مدتی به نشخوار کردن یعنی بازگرداندن غذا به دهان و جویدن دوباره ی آن می پردازد. این باعث می شود هضم و جذب غذا بهتر انجام شود.‌ ✅ در علم آموزی هم انسان باید شبیه غذا خوردن گاو عمل کند. پس از دریافت حجم مشخصی از مطالب📚، باید مدتی را به تفکر🧐 و تعقل🤔 در آن مطالب اختصاص دهد تا آن ها را به خوبی هضم و جذب کند. ✅ نکته ی اساسی در این آیت این است که ظرفیت آموزش محدود است و نباید پشت سر هم فقط بدنبال دریافت مطلب باشیم⛔️ بلکه باید مدتی را به درک و فهم آن آموخته ها بپردازیم.
هوالحکیم💐 💚 استراتژی برای کودک و نوجوان و پرورش انسان طراز ❇️ یک حکومت مردم‌سالار، باید بتواند نسل مدیران و رهبران آینده‌ساز خود را از دل مدارس و کودکستان‌ها بپروراند. تصمیم‌گیران سی سال آینده، از هم‌اکنون باید پرورش یابند و این مهم، ناظر به «نخبه‌پروری سیاسی» مورد نظر رهبر انقلاب است که تأکید بر آن داشته‌اند. 🔸از میان همه‌ی رشته‌های علمی جهان، دانش استراتژی، تنها دانشی‌ست که در اختیار عموم جوامع قرار نمی‌گیرد و کشورها آن را صرفاً برای عده‌ای خاص و محدود و اغلب تنها برای مردان در سطح تحصیلات تکمیلی ارائه می‌کنند. همان‌گونه که به همت ، و به معلمی ارائه استراتژی به طور عمومی در طی بیست سال اخیر برای جوانان در کشور ما انجام شد؛ برای ساختنِ ایران آینده نیز نباید نخبگان جامعه‌مان محدود به گروهی خاص و در یک فضای بسته باشند، بلکه می‌باید شرایطی فراهم گردند تا همه کودکان و نونهالان جامعه با تفکر استراتژیک آشنا بشوند. 💬 امام خامنه‌ای در راستای مطالباتی که برای تحول بنیادین در آموزش و پرورشی که پایه‌ی آن را از فلسفه غرب می‌دانند، «اندیشه‌ورزی» را بارها مورد تأکید داشته‌اند: ▫️آموزش فکر کردن و استقلال رأی به کودک - ۱۳۷۸/۲/۱۵ ▫️فلسفه برای کودکان - ۱۳۸۵/۲/۱۲ - ۱‌‌‌۳۸۲/۱۰/۲۹ ▫️فکر محوری - ۱۳۸۷/۲/۱۲ ▫️نقش معلم در پرورش دانش‌آموز فکور - ۱۳۸۹/۲/۱۵ ▫️تمرکز بر عادت دادن کودک به فکر کردن در عین توجه به محتوا در فلسفه برای کودکان - ۱۳۹۱/۷/۲۰ ▫️نگارش کتاب فلسفه برای کودکان/ روحیه سؤال کردن - ۱۳۹۱/۱۱/۲۳ ▫️یاددادن تفکّر - ۱۳۹۳/۲/۱۷ 🔸«فلسفه برای کودکان» قریب شصت سال قبل در غرب مطرح شده و از همین دریچه در ایران نیز طرح شده و تلاش‌هایی برای پی‌ریزی آن در ایران طی سال‌های اخیر انجام شده است. اما اشکال عمده‌ی این طرح در ایران، وارداتی بودن محتواهای مربوطه از فلسفه غرب بود. ❇️ طرح «استراتژی برای کودکان» با یکپارچه کردن سه حوزه مورد مطالبه رهبری معظم از آموزش و پرورش یعنی «تفکر محوری و نفی حافظه‌محوری – پرورش انسان طراز – بالا بردن سواد رسانه‌ای» آغاز شد. «استراتژی و دکترین»، نتیجه فلسفه است. یعنی فلسفه، پایه‌ای است که خروجی و بروز آن در قالب دکترین و استراتژی خودش را نشان می‌دهد. موضوع «استراتژی برای کودکان»، پاسخی به مطالبه رهبر انقلاب بود. در این طرح، تلاش شد تا از فلسفه برای کودکان بیآغازیم و به عرصه تصمیم‌سازی برای کودکان برسانیم. «استراتژی برای کودکان» با ساده کردن مباحث فلسفی، حکمی، آیات و روایات کودک و نوجوان را به مرحله‌ای می‌رساند که با مسائل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی روز ملموس شده و استراتژیست، چازه‌سازی، چاره‌گذار، تصمیم‌ساز پرورش یابد و قدرت تصمیم‌گیری او ارتقاء یابد. 🔰این طرح در ایران به عنوان نخستین کشوری که «استراتژی برای کودکان» را در عرصه آموزش و پرورش رسمی کشور وارد ساخت، از سال ۹۰ در مدارس تهران آغاز شد و به طور خودجوش به استان‌ها و شهرستان‌ها تسری پیدا کرد و هم‌اکنون در چهار حوزه پیش می‌رود: ۱- خانواده ۲- مساجد ۳- کانون‌های فرهنگی ۴- مدارس 💠 جهان آینده نیاز به انسان‌های مسئولی دارد که از توان تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری بالایی برخوردار بوده و بتوانند در بزنگاه‌ها تصمیمات اساسی بگیرند. 💠 جهان آینده نیاز به انسان‌های مسئولی دارد که از توان تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری بالایی برخوردار بوده و بتوانند در بزنگاه‌ها تصمیمات اساسی بگیرند. 💚 رویکرد‌های طرح «استراتژی برای کودک و نوجوان»، به این شرح می‌باشد: 🔸 رویکرد ولایت‌مدار 🔸 رویکرد آیت‌مدار 🔸 رویکرد نظام‌مدار 🔸 رویکرد وخامت‌مدار 🔸 رویکرد معرفت‌مدار 🔸 رویکرد محیط‌مدار 🔸 رویکرد محضرمدار 🔸 رویکرد قدرت‌مدار 🔸 رویکرد علم‌مدار 🔸 رویکرد عرصه‌مدار 🔸 رویکرد رزق‌مدار 🔸 رویکرد تصمیم‌مدار 🔸 رویکرد انسان‌مدار 🔸 رویکرد امنیت‌مدار 🔸 رویکرد استقامت‌مدار 🔸 رویکرد اجتماع‌مدار ✅ Strategistkids.ir ▫️ T.me/strategistkids ▫️ Aparat.com/strategistkids استاد حسن عباسی 💠 @Hasanabbasi_ir 🌸🌀🌸🌀🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
استراتژی برای کودکان سطح1⃣ جلسه0⃣1⃣ مجازی تاریخ: ۲۱ بهمن ۹۹ آیت: الاغ رویکرد: آیت مدار مربی: خانم عباسی موضوع: بار ابزار کمک آموزشی: داستان هدف از تدریس این آیت، تفکیک دو مفهوم دانستن و ندانستن برای کودکان و تبیین اهمیت ظرفیت عمل به دانسته ها برای آنهاست. نتیجه ی حکمی این درس آن است که دانسته های ما به تنهایی کفایت نمی کند. ماموریت ما عمل به دانسته هایمان است. کودک از این درس عبرت می گیرد که دانستن زیاد هنر نیست، عمل به دانسته ها مهم است. کسی که به دانسته هایش عمل نکند شبیه حماری است که فقط بار کشی می کند و نمی داند محتوای بار چیست!
دوره1⃣سطح2⃣ جلسه1⃣1⃣ مجازی تاریخ: ۱۹ بهمن ۹۹ رویکرد: آیت مدار آیت: قورباغه مربی: خانم عباسی موضوع: من غافل نمی شوم ابزار کمک آموزشی: داستان هدف از این درس آن است که کودک بیاموزد اگر در محیط سخت و نامناسبی قرار گرفت و یا جامعه اش دچار مشکل شد، چگونه تصمیم سازی و تصمیم گیری نماید و کنترل اوضاع را به دست بگیرد. کودک در این درس عبرت می گیرد که نسبت به محیط اطرافش و تغییرات آن بی تفاوت و خونسرد نباشد. همیشه این طور نیست که دشمنان به او حمله کنند گاهی محیط را برای او نا امن می سازند. برای خنثی کردن استراتژی دشمن، باید همیشه در زندگی آگاه بود و غفلت نکرد. برای زدودن غفلت انسان باید بصیرت داشته باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وارثان سردار 🏴 همخوانی چهل کودک برای حاج قاسم 🖤 عهد اگه عهدِ، عهد یه مَرده مَرد اگه مَردِ، مرد نبرده ———————— 📌 اندیشسرای کودک و نوجوان اندیشکده یقین 🔊 @strategistkids