✋
صعود ۶۷ پلهای ایران در شاخص نوآوری
🔺براساس گزارش نوآوری اقتصادهای جهان در سال ۲۰۲۲، ایران در هفت سال اخیر توانسته از رتبه ۱۲۰ به رتبه ۵۳ صعود کند.
ایران در رتبه ۵۳ نوآوری اقتصادهای جهان
🔹براساس گزارش سازمان جهانی مالکیت فکری، رتبه ایران در شاخص جهانی نوآوری تا سال ۲۰۱۴ نزولی بوده بهطوری که از رتبه ۹۵ در سال ۲۰۱۱ به ۱۲۰ در سال ۲۰۱۴ تنزل یافته است؛ اما از سال ۲۰۱۵ به جز سال ۲۰۲۰ که رتبه ایران نسبت به سال ۲۰۱۹ که تنزل ۶ پله داشت، روند مثبتی تجربه کرده است و از رتبه ۱۰۶ در سال ۲۰۱۵ به رتبه ۵۳ در میان ۱۳۲ کشور در سال ۲۰۲۲ رسیده است.
🔹 همچنین در سال ۲۰۲۲ رتبه ایران ۷ پله نسبت به سال ۲۰۲۱ ارتقا یافته است. طبق گزارش شاخص جهانی نوآوری در سال ۲۰۲۲ ایران سریعترین رشد عملکرد نوآوری را داشته، همچنین با بررسی اقتصادهای نوآور برتر به تفکیک منطقه مشاهده میشود که ایران بعد از هند دومین کشور نوآور در منطقه آسیای مرکزی و جنوبی است.
سوئیس؛ نوآورترین اقتصاد جهان به مدت ۱۲ سال
🔹کشور سوئیس در فهرست نوآورترین اقتصادهای جهان توانسته است برای دوازدهمین سال متوالی و در سال ۲۰۲۲در رتبه نخست قرار گیرد و پس از آن ایالات متحده، سوئد، انگلستان و هلند در رتبههای بعدی هستند.
🔹 از سویی چین نیز در آستانه ورود به جمع ۱۰ کشور نوآور جهان قرار دارد، همچنین سایر اقتصادهای نوظهور نیز عملکردی قوی از خود به نمایش گذاشتهاند؛ برای مثال هند و ترکیه برای اولین بار در میان ۴۰ کشور نوآور برتر جهان قرار گرفتهاند.
شکاف دائمی نوآوری منطقهای
🔹در میان کشورهای با رتبه بالا نیز کشورهای واقع در آمریکایشمالی و اروپا همچنان پیشتاز هستند و پس از آن آسیای جنوبشرقی، آسیایشرقی و اقیانوسیه قرار دارند و از سمتی دیگر کشورهای شمال آفریقا و غرب آسیا، آمریکایلاتین، مرکز و جنوب آسیا بهعنوان کشورهای با رتبه کم در شاخص نوآوری قرار دارند.
🔹در آسیای مرکزی و جنوبی، هند که در سال ۲۰۱۵ در رتبه ۸۱ و در سال ۲۰۲۱ در رتبه ۴۶ قرار داشته است اکنون جایگاه ۴۰ را در اختیار دارد. پس از هند نیز ایران با رتبه ۵۳ دیگر در جایگاه دوم منطقه حضور دارد.
🔹 ایران که در سال ۲۰۱۴ در رتبه ۱۲۰ دنیا قرار داشت پس از این سال در تمام سالهای بعد (به جز ۲۰۲۰) همواره روند روبهرشدی را تجربه کرده است تا این رتبه طی هشت سال با ۶۷ رتبه رشد از ۱۲۰ به ۵۳ دنیا برسد.
🔹رتبه ایران در زیرشاخصهای نوآوری
طبق گزارش شاخص نوآوری جهانی اقتصادها در سال ۲۰۲۲ در سرفصل هزینه در آموزشوپرورش، مجموع مخارج ایران در این بخش برابر با ۳.۶ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۰ بود که ۲ واحد درصد نسبت به سال قبل کاهش داشت و معادل رتبه شاخص ۹۴ بود.
🔹در شاخص فارغالتحصیلان رشتههای علوم و مهندسی نمرات در سال ۲۰۲۰ عملا بدون تغییر نسبت به سال قبل و معادل رتبه شاخص ۲ بوده است.
🔹همچنین ایران در رتبهبندی دانشگاهها رتبه ۴۳، دسترسی به خدمات فناوری اطلاعات رتبه ۶۳، تنوع صنایع داخلی رتبه شاخص ۳۸، اشتغال دانشمحور رتبه ۷۸ را در سال ۲۰۲۰ کسب کرده است./فرهیختگان
📹 توصیه امروز رهبرانقلاب درباره فضای مجازی: از عبارات کوتاه و گویا مثل #هشتگ_سازی_ها برای انتقال مفاهیم دینی و ملی استفاده کنید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 توصیه امروز رهبرانقلاب درباره فضای مجازی: از عبارات کوتاه و گویا مثل #هشتگ_سازی_ها برای انتقال مفاهیم دینی و ملی استفاده کنید