✨❓تو چی فکر میکنی❓✨
✅ این جمله بهترین جواب در مقابل خیلی از نظرات و سوالهاییه که #نوجوانان ازتون میپرسند چون باعث میشه یاد بگیرند که به توانائیهای خودشون متکی باشن.
در واقع ابتدا باید نظر خودشون رو جویا شد، در موردش صحبت کرد، سپس با توجه به نظر خودش و راهنمایی شما پاسخ مناسب رو داد.
🚫 سریع نظر دادن و پاسخ دادن توسط شما، موجب کاهش اعتماد به نفس نوجوان خواهد شد.
#اعتماد_به_نفس #نوجوان
≡───────────
🌐رسانهتخصصیمعماریهویتنوجوان
عضو شوید 👈 بله | تلگرام | ایتا
🧩@first_identity
هویت اول
👆👆👆
.
🎞📽 سریال Adolescence (نوجوانی) این روزها خیلی مورد تمجید قرار گرفته و مخاطبان زیادی در ایران با این سریال ارتباط برقرار کردهاند. از طرف دیگر از لحاظ فنی و تکنیکی هم سریال سطح بالایی به نظر میرسد. به همین مناسبت چند یادداشت پیرامون آن را در ادامه آوردهایم:
👤✍نوید غضنفری (منتقد فیلم و سینما) درباره این سریال نوشت:
در آن سکانس که پسر نوجوان، پدرش را غافلگیرانه میکشد به گوشهای از مدرسه و رو به او میگوید: که بابا خیلی پرتی! میخوام راهنماییات کنم انقده بیخود تو تحقیقاتات به در و دیوار نزنی؛ و هم اوست که سر نخ را به پدرش (بازرس پلیس) میدهد و برای نخستین بار از دنیای ناشناختهی نوجوانان آن #مدرسه میگوید، از هیولای درست شده در میان نوجوانان در فضای سوشال مدیا…؛ و آنجاست که کُرک و پرمان میریزد که چقدر (همچون بازرس، همچون پدر جیمی) دنیای نوجوانان امروزی را نمیشناسیم. نه فقط طرز حرف زدن و کامنت گذاشتنشان با ایموجیهای مختلف در زیر پستها، که شکاف نسلها با هجوم و ظهور سوشال مدیا و اینترنت به حدیست که اصلا این دنیا را نمیشناسیم.
👤✍ منوچهر اکبرلو (کارگردان تئاتر) هم اینطور توصیف کرد:
#نوجوان ١٣ساله به جرم قتل دختر همکلاسی دستگیر میشه. پلیس دنبال انگیزههای اوست. سریال دنبال جنبههای هیجانانگیز معمول در ژانر پلیسی نیست؛ بلکه نشون میده که فضای مجازی، معلم، مدرسه، خیابان و خانواده چطور نوجوانان را شکل میدن. فقط چهار قسمت. هر قسمت، یکجا یک سکانس/پلان بازی درخشان پسر نوجوان و پدر. نوجوان فیلم بی آنکه تجربه زیستی زیادی داشته باشد، ترکیبی از یک نوجوان معصوم و یک هیولا را بازی میکند. این سریال از آنهاست که توصیه میکنم خانواده همراه با نوجوانان تماشا کنه. البته شاید بهتر باشه یکبار #فیلم را ببینید و بعد خودتان متناسب با رابطهتان با نوجوان، تصمیم بگیرید که با هم ببینید یا خیر.
≡───────────
🌐رسانهتخصصیمعماریهویتنوجوان
عضو شوید 👈 بله | تلگرام | ایتا
🧩@first_identity
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔊 صـــدای گوشیت رو زیاد کن و به صـــدای دلنشـــین این مرد کوچــک، گوش بسپار، که چه زیبا برای خواهرش میخواند!!!
😌🎶😍
#نوجوان
≡───────────
🌐رسانهتخصصیمعماریهویتنوجوان
عضو شوید 👈 بله | تلگرام | ایتا
🧩@first_identity
🎤#گفتگو
🟪 از خود 🟩 بیگانگی 🟥 نوجوانان 🟦
👤امانالله قرایی مقدم [جامعه شناس] در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: هر چند که نوجوانی دوران پر فراز و نشیب و پر استرس به شمار میرود، اما به طور کلی نوجوانان عموما شادمانند و نسبت به خود نظر مثبتی دارند و به آینده امیدوارند. ولی اقلیتی نیز هستند که زندگی بر خواسته آنها نیست و با مشکلاتی مواجه هستند. اینها نوجوانانی هستند که به دلایلی از جامعه و ارزشهای آن احساس جدایی میکنند و از لحاظ عاطفی در انزوا به سر میبرند. این نوجوانان عموما از طبقه پایین جامعه و افرادی هستند که در معرض فقر و ناکامی اقتصادی و تبعیض بودهاند. البته این وضعیت در میان نوجوانان مرفه نیز ایجاد میشود و به شیوه گوناگون ابراز میشود. در هر حال چنین شرایطی باعث به وجود آمدن وضعیتی به نام "از خود بیگانگی" در نوجوانان میشود. از خود بیگانگی به این مفهوم به معنای رد و انکار ارزشهای اجتماعی و دوری و جدایی از دیگران است که از حد بدبینیهای معمول نوجوانان بسیار فراتر میرود.
🧩وی گفت: روانشناسان از خود بیگانگی را به عدم تجانس بین رفتار فرد و نظام پاداشی جامعه، کشمکش و ستیز روانی، عدم رشد کافی من و من برتر، آسیبهای روانی و تجربههای دوران کودکی و سردر گمی در هویت شناسی والدین منسوب میکنند. از خود بیگانگی یعنی دشواری در آگاهی یافتن از موقعیت واقعی خود در روابط اجتماعی این حالت معمولا در جوامع صنعتی امروزی که روابط بیش از پیش پیچیده و سلسله مراتبی شده است به وجود میآید. ابعاد از خودبیگانگی عدهای از علمای معاصر تعریفی برای از خود بیگانگی ارائه کرده اند تا بتوانند معیارهایی را برای اندازه گیری ابعاد آن در نظر بگیرند.
🔻وی افزود: «ملدین سیمون» ابعاد از خودبیگانگی را در پنج عنصر مشخص و فهرست کرده است:
1⃣. ناتوانی و بی قدرتی: به حالتی گفته میشود که #نوجوان احساس بیقدرتی و بیاختیاری نموده و قادر به تحت تاثیر قرار دادن محیط اجتماعی خود نیست.
2⃣. پوچی: نوجوان در چنین حالتی در باورها و عقاید خود دچار ابهام میشود و نمیتواند به چیزی اعتقاد داشته باشد. به عبارت دیگر، انتظار چندانی از رضایت بخش بودن رفتار خود در آینده ندارند.
3⃣. بیمعیاری: وقتی نوجوان احساس میکند برای رسیدن به اهداف ارزنده خود نیاز به وسایل نامشروع دارد یا واکنشهایی غیر منطقی ممکن است او را به هدف نزدیکتر سازد.
4⃣. انزوا: زمانی که نوجوان احساس کند که با ارزشها و معیارهای جامعه خود بیگانه است، در این هنگام شخص خود را با آنچه از نظر جامعه ارزشمند و دارای اعتبار است، همجهت نمییابد.
5⃣. جدایی از خویشتن: این نوع بیگانگی بیانگر حالت نوجوانی است که کار میکند بدون آنکه به ارزش واقعی کار خود واقف گردد. در چنین حالتی شخص فرصت لازم برای ابداع و ابتکار را از دست میدهد و به نوعی احساس انزجار از روابط اجتماعی گرفتار میشود.
✅سرمایه گذاری بیشتر در جهت تقویت سازمانها و جریانهای فرهنگی اصیل، و ایجاد زمینههای مناسب برای فعالیتهای داخل و خارج از مدرسه برای نوجوانان و جوانان از روشهای موثر در پیشگیری از این مشکل میباشد.
🔻وی گفت: برای پیشگیری و درمان از خود بیگانگی راههای زیر پیشنهاد میشود:
☑️ فراهم کردن زمینههای رشد عقلی و روحی دانش آموزان تا والدین و مربیان بتوانند در راه تربیت صحیح آنها همت گمارند. زیرا علت این مشکل ناشی از تربیت ناسالم نوجوانان است.
☑️ آشنایی با برخورد و پیشامدهای احتمالی و اتفاقات ناگوار زندگی از طریق آگاهی دادن و ارائه اطلاعات به نوجوانان و جوانان برای تصمیم گیریهای واقعی، عقلانی و کمک گرفتن از دستورات و تعالیم الهی که موجب بازگشت انسان به خویشتن و کسب دانش و آگاهیهای لازم در بسیاری از زمینهها میشود.
☑️ احساس تنهایی در نوجوانان به علت عدم یادگیری در مورد برقراری روابط مطلوب با دیگران است؛ لذا آموزش برقراری روابط مناسب و شایسته به نوجوانان ضرورت دارد.
☑️ سرمایه گذاری بیشتر در جهت تقویت سازمانها و جریانهای فرهنگی اصیل، برای ایجاد زمینههای مناسب برای فعالیتهای داخل و خارج از مدرسه برای #نوجوانان و جوانان فراهم شود.
≡───────────
🌐رسانهتخصصیمعماریهویتنوجوان
عضو شوید 👈 بله | تلگرام | ایتا
🧩@first_identity
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
🌱 ز پس صبر، تو را او به سر صدر نشاند...
#پایتخت #پشتکار
≡───────────
🌐رسانهتخصصیمعماریهویتنوجوان
عضو شوید 👈 بله | تلگرام | ایتا
🧩@first_identity
زندگی تمدن ساز_2025_04_08_13_28_21_934.mp3
3.42M
👂#بشنوید
💎زندگی تمدن ساز
دیدگاه تک ساحتی و ماتریالیسی به حوزه زندگی، سبک زندگی تقلیدی و به دور از فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی.
✨امروز تنها زمانی میتوانیم به کمال جامعه امیدوار باشیم که فرهنگ و #تمدن خود را بشناسیم و با پیاده سازی اصول آن در #سبک_زندگی، زندگیای تمدن ساز را تحقق بخشیم.
📂منبع: کتاب معنای زندگی
پادکست: کانون اندیشه جوان
≡───────────
🌐رسانهتخصصیمعماریهویتنوجوان
عضو شوید 👈 بله | تلگرام | ایتا
🧩@first_identity
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بازیهای_رایانهای
🎮 پوچگرایی کودکان و نوجوانان نتیجه بازیهای رایانهای
- ویژگی تأثیرپذیری ذاتی و الگوگیری رفتاری، باعث شده که کودکان و #نوجوانان روند زندگیشان کاملاً عوض شود.
⚠️نتیجه: جا به جایی ارزش بنیان #خانواده با کاراکترهای بازیها، خشونت در روابط و...
🎙روح الله مومن نسب
≡───────────
🌐رسانهتخصصیمعماریهویتنوجوان
عضو شوید 👈 بله | تلگرام | ایتا
🧩@first_identity
#هویت_ملی
👤🌱«سید مرتضی؛ روایتگری که خودش یک روایت بود!»
- امروز سالروز شهادت مردی است که اگر چند قدمی با زندگیاش همراه شوی، خواهی دید داستان زندگیاش، خودش یک "سفر قهرمان" است.
- سفری از انکار به ایمان، از کامرانِ روشنفکرنما به مرتضای اهل یقین. مردی که بهجای شعار، با زندگیاش ماجرایی را ساخت که هنوز شنیدناش دلها را تکان میدهد...
📹 مرتضی آوینی را خیلیها فقط با صدای نریشن مستندها میشناسند. اما پشت آن صدا، یک ذهن بزرگ بود. کسی که فلسفه غرب را میفهمید، تمدن را تحلیل میکرد، عرفان را زندگی میکرد و از انقلاب، تعریفی فراتر از سیاست ارائه میداد.
📄مقالات کتابهای "توسعه و مبانی تمدن غرب"، "انفطار صورت"، "حلزونهای خانه به دوش"، "فردایی دیگر" و... ، این ادعا را ثابت میکنند!
او جهانبینی داشت؛ نه فقط تئوری! که بینشی عمیق و بنیادین نسبت به جهان، انسان و مسیر تمدنی ما.
- اما چرا کسی با این سطح از تفکر و دانش، دوربین به دست گرفت و وارد دنیای روایت و مستند شد؟
چرا بهجای ماندن در سطح تحلیلها،
رفت سراغ سنگرهای جبهه و قابهای خاکخوردهی روایت فتح؟
🏷 پاسخ شاید در یک جمله خلاصه شود:
نیاز به روایت انقلاب اسلامی!
#شهید_اوینی
✍پ.ن: زندگینامه و تفکرات شهید، الگویی بسیار مناسب برای نوجوانان و #نسل_زد
≡───────────
🌐رسانهتخصصیمعماریهویتنوجوان
عضو شوید 👈 بله | تلگرام | ایتا
🧩@first_identity
🎠#معرفی_انیمیشن
🔶انیمه توتوچان، دخترکی آن سوی پنجره
🔸رده سنی: ۱۲+ سال
#انیمه توتوچان یک اثر در ژانر روزمرگی و برشی از زندگی هست که بازه زمانی کمی قبل و جنگ جهانی دوم رو روایت میکند.
🏷هدف اثر، پرداخت به آموزش و #مدرسه رفتن بچههای خاصه. حالا خاص یا از نظر استعداد و توانایی، یا خاص از نظر مشکلات جسمی.
🌱در مجموع اثر لطیفیه و برای تماشا در جمع خانواده مناسب میباشد.
≡───────────
🌐رسانهتخصصیمعماریهویتنوجوان
عضو شوید 👈 بله | تلگرام | ایتا
🧩@first_identity
📑#مقاله
⁉️1⃣ چرا نوجوانان ریسک را بیشتر از بزرگسالان دوست دارند؟
- تحقیقات نشان میدهد، عامل مهم ریسکپذیری این گروه سنی به نحوه سیم کشی مغز آنها برمیگردد.
قشر پیشانی مغز، که مانند یک داور بین بخشهای مختلف مغز عمل میکند. و بین پیامهایی که یک بخش به شما میگوید بترسید و از خطر اجتناب کنید و بخش دیگر به شما میگوید که به دنبال پاداش باشید، میزان منافع و مضرات را بررسی و داوری میکند.
🔎در نگاه اولیه به نظر میرسد برای نوجوانان، این بخش "داور" به اندازه کافی خوب نیست که به آنها بگوید از خطر اجتناب کنند. انگار بخش "پاداش" مغز آن، ها بلندتر و متقاعد کنندهتر است. احتمالا مغز با رشد آنها تغییر میکند و باعث میشود که آنها امنیت را بیشتر در اولویت قرار دهند. بنابراین، ریسک کردن فقط به دلیل سرکشی نیست. بلکه به نحوه رشد مغز آنها نیز بستگی دارد.
🧠مغز ریسک پذیر نوجوان
نوجوانان و بزرگسالان جوان بیش از هر گروه سنی دیگری ریسک می کنند (استاینبرگ، 2008). این خطرپذیری شامل رانندگی خطرناک (مانند ارسال پیامک)، مصرف مواد مخدر، نوشیدن الکل و رفتارهای جنسی پرخطر می شود. علیرغم تلاشهای آموزشی برای ارائه اطلاعات به #نوجوانان در مورد رفتارهای پرخطر، بسیاری از نوجوانان به رفتار پرخطر ادامه میدهند (کان، و همکاران، 2014).
⁉️چگونه تداوم رفتار مخاطره آمیز نوجوانان را علیرغم هزینههای زیادی که صرف برنامههای پیشگیری میشود، توضیح دهیم؟ برای کاهش خطر چه کنیم؟ #نوجوان
🔸ادامه دارد...
≡───────────
🌐رسانهتخصصیمعماریهویتنوجوان
عضو شوید 👈 بله | تلگرام | ایتا
🧩@first_identity
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
↔️جاذبه و دافعههای محیط اطرافِ نوجوان، به علاقه و تنفر او جهت میدهند!
🤔یعنی چی؟
💭شاید گاهی باید حق رو به اونا داد!
#بازیهای_رایانهای #بازی #نوجوان
≡───────────
🌐رسانهتخصصیمعماریهویتنوجوان
عضو شوید 👈 بله | تلگرام | ایتا
🧩@first_identity
📋#گزارش
⁉️💸 چرا نوجوانها از پول، فقط خرج کردن را بلدند؟
- در دنیایی که هر روز تصمیمات مالی پیچیدهتر میشود، خیلی از #نوجوان ها با پول و نحوه کارکرد آن بیگانهاند و آن را چندان جدی نمیگیرند. این در حالیست که نوجوانها، شبانه روز با ابزارهایی مثل کارت بانکی، خرید اینترنتی و تبلیغات بیپایان مواجهاند، اما صحبت از مدیریت #پول که میشود، جدی نمیگیرند و تصور میکنند برای فکر کردن به آن زود است.
🤔اما چه عواملی در شکلگیری این بیتفاوتی نقش دارد؟
📌گزارش کامل را [اینجا] بخوانید.
🔗پستمرتبط
≡───────────
🌐رسانهتخصصیمعماریهویتنوجوان
عضو شوید 👈 بله | تلگرام | ایتا
🧩@first_identity