🔵5-2 نبود احزاب مقتدر و فراگیر در ایران
♦️بخش هشتم ♦️
« قسمت 1 »
یکی دیگر از عوامل ساختاری که موجب می شود بیشتر روسای جمهور ایران با نظام دچار مشکل شوند ، نبود احزاب مقتدر و فراگیر و حاکم بودن روحیه «حزب گریزی» در بین سه رکن اصلی حزب گرایی ( مردم .سیاسیون و احزاب ) و به شرح زیر می باشد:
✳️الف) مردم :
ایرانیان سابقه ذهنی و تاریخی خوبی از احزاب سیاسی نداشته و «حزب گریز»یا به تعبیر بهتر «حزب ستیز»هستند.
🔹چرا که اولین احزاب سیاسی ایران که در دوران مشروطیت شکل گرفت(حزب دمکرات و حزب اعتدالیون).به جای رقابت سالم و تمرین دموکراسی و کار گروهی ، به درگیری و حذف فیزیکی یکدیگر پرداختند . بطوری که شخصیت هایی از طرفین را ترور کردند . (میرزا حسن خان امین الملک ، آیت الله بهبهانی ، میرزا محمد خان تربیت و عبدالرزاق خان همدانی و...)
🔸حزب رضاخان ساخته( تجدد) نیز پس از استفاده ابزاری از آن برای الغای سلطنت قاجاریه و به قدرت رساندن رضاشاه ، توسط خود وی منحل و سران آن ازبین رفتند.
🔹احزاب اوایل پادشاهی محمد رضا(بجز دوره مصدق) کارکرد مناسبی نداشتند و در اواخر سلطنت نیز احزاب «ملییون» و «مردم» و در پایان «رستاخیز» بیشتر به عروسک خیمه شب بازی شبیه بودند تا یک حزب مردمی .
🔸بعد از انقلاب اسلامی ، «حزب جمهوری اسلامی» تشکیلاتی گسترده و مردمی داشت که آن هم پس از شهادت دکتر بهشتی (دبیر کل آن حزب ) و اغلب کادر مرکزی آن در جریان انفجار مقر حزب، تعطیل شد. سایر احزاب، یا دولت ساخته بودند (حزب کارگزاران سازندگی و حزب مشارکت) یا گستره جغرافیایی و پایگاه مردمی نداشتند ( مجاهدین انقلاب و هیات موتلفه ) یا وابسته به خارج بودند (حزب توده ، پیکار ، منافقین و ... ). هرچند الان ، بیش از 70 حزب، مجوز فعالیت دارند ولی هیچ یک بروز و ظهوری در بین مردم ندارند.
♦️ آخرین فعالیت سیاسی در قالب فعالیت حزبی ، رأی مردم تهران به لیست امید در مجلس و شورای شهر بود ولی برای کاندیداتوری چون بجای معیار شایستگی ، مسائل پرداخت های مالی پشت پرده مطرح بود؛ موجب بروز ناکارآمدی مدیران و سرخوردگی مردم شده است .
✳️ب) سیاسیون :
سیاسیون بویژه کاندیدهای ریاست جمهوری نیز تمایلی به فعالیت حزبی ندارند
از این رو معمولاً در تبلیغات انتخاباتی ، خود را مستقل معرفی می کنند تا هم آراء خاکستری و عامه مردم را کسب کنند و هم خود را محدود و محصور به تصمیمات حزب نکنند. ولی همین افراد پس از رسیدن به قدرت ،بلافاصله حزب تشکیل می دهند تا بجای اینکه خود را مدیون حزب بدانند ( فرد مولود حزب باشند) ، حزب مدیون و وابسته به آن ها باشد . (حزب مولود فرد می شود)
☄از سوی دیگر مدیران سیاسی هیچیک پرورش یافته و تربیت شده یک فرایند و برنامه حزبی نیستند . لذا ناگهانی و بر حسب یک اتفاق ،به قدرت می رسند و خود را از مشورت با کادر مرکزی حزب یا اجرای برنامه ها و اهداف حزب، بی نیاز می بینند.
☄وجود روحیه خود محوری و دیکتاتوری از قدیم الایام در فرهنگ بازیگران سیاسی، مزید بر علت شده است تا تمایل بیشتری به حزب گریزی و یکه تازی داشته باشند .
✍دکتر امیر حمزه مهرابی
ادامه بحث را در کانال «گرا» دنبال نمایید ⬇️
@Gera_97
🔶باز هم آدرس غلط روحانی🔶
آقای روحانی دیروز در ادامه اظهار نظرهای فرافلسفی! و معرفت شناسانه !خود بیان کرده اند :
➖جهان نیازمند آموزه « گفتار نیک» « کردار نیک» و «پندار نیک » است!
و در ادامه افزوده اند :
➖همین « فلسفه » است که بعداً در دیدگاه اندیشمندان مختلف از سهروردی و بوعلی سینا گرفته تا حافظ و مولانا متجلی شده است !
❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌
✅جناب آقای روحانی !
گیریم که این افاضات شما درست باشد ( که نیست) ولی بفرمایید:
⬅️قولهایی که به مردم داده اید ، چی شد؟
⬅️گلابی برجام چه مزه ای دارد؟
⬅️اشتغال و مسکن و ازدواج جوانان به کجا رسید ؟
⬅️دلار و سکه به نرخ شاه سلطان حسین و جهانگیر خان کجا گیر می اید؟
🔴در عین حال خوب است شما به عنوان یک طلبه
🔹اولاً :بدانید که جهان کنونی منتظر معرفی ملاک و شاخص ِ« نیکی و بدی » است و کمال ِفلسفه ی همه ادیان پیشین، دردین اسلام ( بعنوان آخرین و کاملترین دین الهی) متجلی است .دین اسلام است که علاوه بر سفارش به نیکی ها ، معیار و ملاک نیکی را هم معرفی کرده است . این فلسفه ای است که جهان منتظر و نیازمند آن است .
🔹ثانیاً : آنچه در آثار سهروردی ،ابوعلی سینا ، حافظ و مولانا موج می زند ؛ آموزه های اسلام و مذهب تشیع است نه چیز دیگر
🔹ثالثاً: بفرمایید :چگونه است که شما همیشه از قرآن ، نهج البلاغه ، تاریخ ، آثاراندیشمندان و...، برداشتهای کج وکوله می کنید ؟
🔹رابعاً: از همه اینها گذشته ،باز هم بفرمایید : نتیجه اعتماد به کدخدا چی شد ؟؟؟
✍دکتر امیر حمزه مهرابی
Eitaa.com/Gera_97
« چرا بیشتر رؤسای جمهور ایران با نظام مشکل پیدا می کنند؟»
⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️
🔵5-2 نبود احزاب مقتدر و فراگیر در ایران
♦️قسمت 2 از بخش هشتم ♦️
در قسمت( 1 ) به بررسی دورکن حزب گرایی یعنی «مردم »و «سیاسیون » پرداختیم . در ادامه به رکن سوم یعنی «احزاب» می پردازیم :
✳️ج) احزاب :
تاکنون «حزب واقعی»، در ایران تشکیل نشده است. «شبه حزب» هایی هم که تشکیل شده اند، نه بر اساس فرهنگ جامعه ایرانی شکل گرفته اند ، نه برنامه ای برای اداره کشور دارند ،نه پای منتخب مردم می ایستند و نه مسئولیت ناکامی روسای جمهورهم فکر خود را می پذیرند! لذا نقش مهی در مشکل دار شدن روسای جمهور دارند.
🔹بدیهی است احزاب برای تاسیس و ادامه حیات نیاز به بودجه دارند. به دلایلی که در بخش( الف )گفته شد، مردم حاضر به تأمین بودجه احزاب نیستند . لذا برای تأمین هزینه یا باید به صاحبان قدرت و ثروت در داخل کشور پناه ببرند یا به کشورهای خارجی وابسته شوند، که درهردوحالت متهم به وابستگی شده و از جانب مردم طرد می شوند .
🔸احزاب و جریاناتی هم که با استفاده از رانت یا از طرق دیگر، تامین بودجه کرده و در عرصه سیاسی فعالند ، نمی خواهند اعتبار و حیثیت خود را فدای کسی کنند که نه تربیت شده آن حزب است و نه او خود را ملتزم به اجرای خواسته و برنامه های حزب می داند .
🔸لذا شاهد هستیم که در زمان احساس بی کفایتی و شکست رئیس جمهور (حتی اگر از همفکران آنها بوده و در انتخابات از وی حمایت کرده باشند) ، به راحتی از وی عبور می کنند و نقش منتقد و یا حتی مخالف بازی می کنند!!
⬅️در گذشته ، تلاش راست گرایان و چپ گرایان برای برائت از سیاست های هاشمی،شعار عبور از خاتمی توسط اصلاح طلبان ، اعلام برائت اصول گرایان از احمدی نژاد و راه اندازی نهضت« من پشیمانم »از سوی سلبریتی ها وآغاز انتقاد اصلاح طلبان از روحانی در این ایام (بویژه پس از شکست برجام )، نمونه هایی از عدم پذیرش مسئولیت از سوی احزاب و جریانات سیاسی کشور است.
این بحث ادامه دارد ....
✍دکتر امیر حمزه مهرابی
ادامه بحث را در کانال «گرا» دنبال نمایید :
@Gera_97
« چرا بیشتر رؤسای جمهور ایران با نظام مشکل پیدا می کنند؟»
⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️
🔴5-2 نبود احزاب مقتدر و فراگیر در ایران
گفته شد که : یکی دیگر از مشکلات ساختاری ، نبود احزاب مقتدر و فراگیر است. در دوقسمت گدشته به نقش مردم ، سیاسیون و مختصری از نقش احزاب، اشاره گردید . ادامه بحث⏬
🔶قسمت 3 از بخش هشتم 🔶
✅تحلیل وضعیت گذشته و جاری :
برآیند عملکرد این سه رکن( مردم ، سیاسیون و احزاب) آن می شود که رؤسای جمهور پس از اتمام مسئولیت ، هم از سوی «رقبا» و هم از سوی «رفقا » مورد هجمه واقع می شوند و هیچ حزب و گروهی نیست تا در این وانفسای غربتِ پس از مسئولیت، از آنان حمایت کنند و نواقصِ دوران مسئولیتش را به گردن بگیرند.
✅ انسان ها (از جمله مسئولین) نیاز به پشتوانه و پناهگاه دارند .در نظام سیاسی اسلام « خدا» و «توده مردم» بهترین تکیه گاه هستند ولی در سیاست به معنای رایج، این احزاب و جریانات سیاسی هستند که نقش آفرینی می کنند. چنان که در بخش اول ( رویکرد روانشناختی ) گفته شد ، اغلب سیاستمداران شرقی( برخلاف غربی ها) پس از اتمام دوره ریاست ، تمایل شدیدی به تداوم قدرت دارند. چنان که :
❌-بنی صدر (اولین رئیس جمهور) در حالی که فرماندهی کل قوا نیز بود با نگرشی کاملا غربگرایانه ، برای بسط و گسترش نفوذ خود ابتدا حزب دولت ساخته ای به نام « دفتر همکاری های رئیس جمهور » راه اندازی کرد و سپس سازمان مجاهدین خلق ( منافقین) را با خود همراه کرد. که نتیجه آن همگان می دانند.
❌-هاشمی( بعنوان یک سیاست مدار تکنوکرات و مقتدر) با درک این شرایط و برای جبران کمبود یک حزب فراگیر، علاوه بر حزب کوچک دولت ساخته کارگزاران، با بهره کشی از دانشگاه آزاد به مثابه یک حزب و باشگاه بزرگ سیاسی و برخی ازسازمانهای رسمی و غیر رسمی و بهره مندی از منابع قدرت ، توانست تا پایان عمر نفوذ سیاسی خود را( با فراز و نشیب هایی) حفط کند .
❌-خاتمی( به عنوان یک فرد پیرو و هدایت پذیر) برای افزایش وزن سیاسی خود با نیم نگاهی به حمایت های فرامرزی و نزدیکتر شدن به اصلاح طلبان تندرو و تاثیر پذیری آز آنها با پشتوانه قدرت رسانه ای اصلاح طلبان ( با کارکرد حزبی) با خطایی استراتژیک ، برای امتیاز گیری، ابتدا در قواره اپوزوسیون نظام ظاهر گردید و سپس در فتنه 88 خود و همفکرانش به نیروی برانداز تبدیل شدند.
❌-احمدی نژاد ( که هنوزتکلیفش با خودش مشخص نیست)برای تداوم قدرت، ابتدا ناشیانه سعی کرد با تاسیس دانشگاه ایرانیان و بنیاد بهار، به سبک هاشمی عمل کند. پس از عدم موفقیت در این زمینه، تلاش می کند با ظاهرسازی در اتکا به «خدا» و «مردم» ،ادای شهید رجایی و آیت الله خامنه ای ، را در بیاورد( لابد برای ایشان مشائی بعنوان نماینده خدا و بقایی بعنوان عصاره مردم است) . میزان موفقیتش در این استراتژی از الآن قابل پیش بینی است .
❌❌- روحانی که فاقد هرگونه «گفتمان » خاص و بدون پشتوانه «حزبی» یا «توده ای» و باشگرد رقیب هراسی به قدرت رسیده است ، معلوم نیست چه سودایی در سر خواهد پروراند .
علاوه بر این ها، قاعدتاً و بطور معمول در زمان مسئولیت هر مدیری ( هرچند خوب عمل کرده باشد) ممکن است از سوی خود یا همکارانش تخلفاتی صورت گرفته باشد .بالاخره روزی، زمان رسیدگی به تخلفات آنان فرا می رسد . اینجاست که عرصه را بر خویش تنگ دیده و خود را در مقابل انواع فشارها تنها می بینند.
🔆 نتیجه :
اگر احزابی مقتدر ، فراگیر با هدفی خدایی و پایگاهی مردمی ، مبتنی بر فرهنگ بومی و اسلامی شکل بگیرند ، ضمن جلب حمایت مردمی ، قادر خواهند بود قبل از تصدی مسئولیت (با تربیت کردن ) ، حین مسئولیت (با مشورت دادن و نظارت) و بعد از مسئولیت (با حمایت کردن ) در کنار رئیس جمهور باشند و از تبدیل شدن رؤسای جمهور به اپوزسیون جلوگیری کنند.
در این صورت است که هر سه رکن تَحذُب ( مردم .مسئولین و احزاب ) زیر چتر ولایت فقیه، به ایفای نقش می پردازند .
( در آینده از علل ناپایداری احزاب و حزب گریزی مردم ایران و مشخصات یک حزب پایدار بیشتر خواهم نوشت .انشاالله ).
🖊دکتر امیر حمزه مهرابی
16 خرداد 97
کانال «گرا» را به علاقه مندان به مباحث سیاسی –اجتماعی معرفی نمایید ⬇️
@Gera_97
«هرنفرى كه روزقدس توى خيابان
مىآيد، به امنيت كشور كمك میكند»
امام خامنه اي "حفظهاللهتعالی"
☑️وعده ماجمعه۱۸خرداد،
#روزجهانیقدس...
#همهمیآييم...✊
17 خرداد 97
@Gera_97
ادامه بحث «آسیب شناسی سرنوشت رؤسای جمهوری اسلامی ایران»
🔵6-2 : غلبه اقتصاد دولتی بر بخش خصوصی
♦️بخش نهم - قسمت 1 ♦️
یکی دیگر از عوامل ساختاری که نقش زیادی در فساد و مسئله دار شدن سیاستمداران (به معنای عام )و روسای جمهور( به معنی خاص) داشته است ،دخالت سیاسیون در اقتصاد بوده است . تجریه ی همه کشورها از جمله ایران ثابت کرده است که ورود دولتی ها به مسائل اقتصادی، هم موجب ویرانی اقتصاد شده و هم انحراف و فساد سیاسیون را در پی داشته است .در واقع دولت به جای بنگاه داری و کارگزاری، بایستی به سیاستگذاری وتضمین امنیت سرمایه گذاری بپردازد .
❌سوال :
به چه دلیل بخش دولتی در ج.ا.ا حجیم شده و چرا سیاسیون در اقتصاد ورود پیدا کرده اند ؟
✅پاسخ مختصر:
بعد از انقلاب اسلامی ، دولت وارث حجم زیادی از شرکت ها و مؤسسات تجاری شد که متعلق به خاندان پهلوی و وابستگان فراری آن ها بود که نقدینگی آن ها را به خارج منتقل کردند و کارخانجات را با کلی بدهی و کارگران معترض و ناراضی، رها کردند.
بدیهی است اگر مالکیت و مدیریت این کارخانجات و شرکت ها به جای صاحب منصبان ، با مردم عادی بود با رفتن درباریان شاه ، کشور دچار مشکل نمی شد و دولت جدید التأسیس جمهوری اسلامی مجبور نمی شد مشکلات بدهی ها و حقوق معوقه کارگران را بپردازد .
در هرحال ، دولت در برابر عمل ناخواسته ای قرار گرفته بود و باید آنها را سر و سامان می داد . لذا افرادی را به سرپرستی آن ها منصوب کرد که تخصص و تجربه چنین را کاری نداشتند . ماحصل این وضعیت کاهش شدید بهره وری ، تولید محصولات گران و بی کیفیت بود که دامن نظام نوپای جمهوری اسلامی را گرفت.
⬅️این شرکت ها و کارخانجات ِعظیم اقتصادی، اژدهایی چند سری بودند که مثل خوره به جان کشور و دولت افتادند و به جای فرصت به تهدید و پاشنه اشیل نظام بدل گشته اند.
✳️امام خمینی(ره) با روشن بینی و درک این وضعیت ، بار ها و بارها از مسئولین خواست که امور اقتصادی را به مردم واگذار کنند .
مقام معظم رهبری نیز ، با تاکید و اصرار بیشتری از دولت ها خواسته است که از ورود به کار اقتصادی پرهیز کنند و شرکت های دولتی را به بخش تعاونی یا خصوصی واگذار نمایند .
در این راستا ، سیاست های اصل 44 قانون اساسی با هدف گسترش دامنه خصوصی سازی بخش دولتی از طریق مجمع تشخیص و مجلس با دولت ابلاغ کردند. بر اساس این دستورالعمل می بایستی 80 درصد از شرکتهای دولتی تا سال 1393 به بخش خصوصی یا تعاونی واگذار می گردید .
❓❓اما اینکه درعمل چه اتفاقی اقتاد ؟ و چگونه موجب شده روسای جمهور با نظام دچارمشکل شوند؟ در بخش بعدی خواهد آمد :
✍#دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
18 خرداد 97
@Gera_97
✅به علاقه مندان به مطالعه مباحث قبلی و پیگیری مطالب جدید پیشنهاد می کنیم در کانال "گرا" عضو شوند
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
🔹«گِرا» در سروش:
Sapp.ir/Gera_97
🔸 «گِرا» در بله :
http://ble.im/gerabale
🔸«گِرا» در ایتا :
Eitaa.com/Gera_97
🔹«گِرا» در گپ :
https://gap.im/Gera_97
کانال دکتر امیر حمزه مهرابی
ادامه بحث «آسیب شناسی سرنوشت رؤسای جمهوری اسلامی ایران»
🔶بخش نهم قسمت 🔶2
🔵6-2 : غلبه اقتصاد دولتی بر بخش خصوصی
در قسمت قبل گفته شد که:
دولت بعد از انقلاب، ناخواسته وارث حجم عظیمی از کارخانجات متعلق به درباریان شاه شد. بطوری که نگهداری آنها برای کشور، فاجعه بار و برای دولتمردان، وسوسه انگیز و اغوا کننده بود. لذا نظام تصمیم گرفت بخش دولتی را به بخش خصوصی و تعاونی واگذارنماید.
ادامه بحث:
✅برخورد دولتهای مختلف با خصوصی سازی بخش دولتی:
🔹1-رئیس دولت سوم و چهارم(موسوی) و چپگرایان حامی وی به دلیل تمایل به اقتصاد سوسیالیستی ، طرفدار اقتصاد دولتی بودند و وبا حمایت آیت الله منتظری و شاگردان او، زیر بار خصوصی سازی نرفتند .( شرایط جنگ هم به این رویکرد کمک کرد)
🔸2-در دولت پنجم و ششم ( هاشمی) ، سیاست خصوصی سازی ( با محوریت کارگزاران) با شتاب و دستپاچگی دنبال شد .اما به گفته کارشناسان مسائل اقتصادی ، شرکت های زیان ده را به سازمانهای وابسته به دولت سپردند (که به بخشی خصولتی شهرت یافتند ) که هم چنان وبال گردن مردم و دولت شده اند . همچنین گفته می شود مؤسسات سود آور را بدون رعایت ضوابط و به ثمن بخس به فرزندان ، نزدیکان و همفکران خود واگذار کردند.
🔹3-دولت هفتم و هشتم ( خاتمی) با بکارگیری اغلب وزرای دولت هاشمی ، از نظر اقتصادی دنباله رو سیاست هاشمی بود و خصوصی سازی به سبک هاشمی را ادامه داد . با این تفاوت که چپی های طرفدار اقتصاد سوسیالیستی و دولتی ، با چرخشی 180 درجه ای ، مدافع نظام اقتصاد سرمایه داری گشته و در واگذاری ها به همان دو روش مذکور عمل کردند.
❌ ( علاقه مندان برای اطلاع از کم و کیف قضیه ، می توانند به عنوان نمونه ازنحوه واگذاری ، واگذارنده و خریداران شرکت های «رشت الکتریک» و «پتروپارس» در اینترنت جستجو کنند)
🔸4-دولت نهم ودهم ( احمدی نژاد ) با واگذاری سهام عدالت، شکل دیگری از خصوصی سازی را اجرا کرد که مطابق سیاست های اصل 44 نبود و عملا مالکیت این موسسات به مردم سپرده نشد . این روش با ایجاد تشتت در مدیریت این موسسات ، مشکلی بر مشکلات آنها اضافه کرد و سود چندانی هم عاید مردم نگردید.
🔹5-در دولت دهم و یازدهم ( روحانی) نیز سیاست اقتصادی هاشمی و کارگزاران دنبال شد . البته اغلب اعضای این دولت همان کسانی هستند که در واگذاری های قبلی، نقش اصلی داشتند لذا علاوه بر مسائل و شایعات قبلی، مسائلی مثل حقوق های نجومی و بهره مندی از رانت واردات کالا و... هم مزید بر علت شده است .
✅.در خصوص مضرات اقتصاد دولتی و تخلفات صورت گرفته در فرایند خصوصی سازی، کتاب ها و مقالات زیادی نگاشته شده است ولی ما در اینجا در صدد بررسی صحت و سقم این گفته ها نیستیم،
⏪⏪⏪اما آنچه به بحث ما مربوط می شود، آن است که همین پدیده موجب بروز دلخوری ها و مشکلات قضایی برای روسای جمهور و نزدیکانشان شده و می شود .
♦️در قسمت بعدی به «چرایی» و «چگونگی» تبدیل روسای جمهور به عناصر مساله دار می پردازیم.انشاءالله
✍#دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
19خرداد97
@Gera_97
گرا_ Gera
«آسیب شناسی سرنوشت رؤسای جمهوری اسلامی ایران» چرا بیشتر رؤسای جمهور ایران با نظام مشکل پیدا می کنند
برای مراجعه به ابتدای این یاداشت 🔺🔺🔺
آیا لاریجانی اروپا را کد خدا می داند؟
✍#دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
امروز 20 خرداد 97 یکی دیگر از لایحه های جنجالی مجلس (پس از برجام) با مدیریت به روش «لاریجانیسم» و تاکتیک عوامفریبانه عرا قچی ( به سبک صالحی در برجام )با حمایت قاطع فراکسیون امید و با رأی مثبت 136 نماینده به تصویب رسید.
شیوه ی اداره جلسه رئیس مجلس (لاریجانی) دقیقاً تکرار جلسه تصویب برجام بود :
🔹1-ایشان ابتدا در تفسیری عجیب از اشکالات شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان ایرادی به لایحه پالرمو نگرفته است . فقط چند ایراد عبارتی بوده است .
🔸2-وقتی برخی از نمایندگان طومار امضاء شده ای از سوی بیش از 50 هزار نفر در صحن علنی به نمایش گذاشتند، آقای لاریجانی با تندی این نمایندگان را مورد عتاب قرار داد و گفت :
جمع کنید این ها را . شما حقوق می گیرید و بهتون رأی دادند که صحبت کنید و .... با زور که نمی شود کار را پیش برد. این کار خلاف آیین نامه است .
♦️در حالی که نمایندگان بر اساس آیین نامه می توانند برای جلب نظرات سایرین، مستنداتی را ارائه نمایند و چه مستندی بهتر از اظهار نظر کتبی مردم (طومار)راجع به یک موضوع.
🔹3- در طول مذاکرات ، اغلب تذکرات نمایندگان مخالف را وارد نمی دانست.
🔸4-به اعتراضات شدید جامعه مدرسین (که انتخابش مدیون حمایت آنهاست) در این زمینه هیچ اعتنایی نکرد
🔹5-کمترین عنایتی به اعتراضات مردم حوزه انتخابیه اش و تجمع کنندگان جلو دفترایشان در قم و مقابل بهارستان نکرد.
🔸6-بر خلاف نظر نمایندگان اصول گرا و ولایی مجلس (که ریاستش مدیون آراء آنهاست)عمل کرد.
🔹7- به نظرات تلویحی و صریح مقام معظم رهبری در خصوص نپیوستن به کنوانسیون های تهدید کننده امنیت ، توجهی نکرد.
🔶سؤالی که مطرح است این می باشد که :
چرا لاریجانی بعنوان یک سیاستمدار کهنه کار که سودای ریاست جمهوری را در سر می پروراند، همه پل ها را پشت سرخود خراب می کند؟
🔴تنها دو فرضیه می تواند پاسخ به این سؤال باشد :
✅1-اگر برجام شکست بخورد، بیش از روحانی ، این لاریجانی است که در گرداب آن غرق می شود . از آنجایی که بدون پیوستن ایران به لوایح مشهور به مبارزه با پولشویی ، اروپایی ها هم از برجام خارج می شوند ، پس باید هر طور شده نظر آنها را تامین کند.
✅2-لاریجانی معتقد باشد که اروپا بعنوان کدخدای جهان و ایران قادر است در به قدرت رسیدن افراد در ایران تأثیر گذار باشند. لذا در صدد است به آن ها این پالس را بدهد که برای پیش برد اهدافشان در ایران فقط باید روی توان وی حساب کنند . تنها اوست که می تواند برجام را در 20 دقیقه به تصویب برساند . اوست که می تواند علارغم همه این مخالفت ها، لایحه پالرمو و سایر لوایح مشابه را مصوب کند.
@Gera_97
ادامه بحث «آسیب شناسی سرنوشت رؤسای جمهوری اسلامی ایران»
🔶بخش نهم قسمت 3🔶
🔹بروز فاجعه در فرایند خصوصی سازی :
مسئولینی که به بهانه خصوصی سازی ، شرکتهای دولتی را به نزدیکان خود واگذار کردند (لابد با این استدلال غلط که : چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است)، برای تامین پول خرید این کارخانه ها ، بانک های دولتی را مجبور کردند که وام های کلان بدون بهره یا کم بهره به آنان واگذار کنند . ولی این افراد چون قادر به اداره شرکت ها نبودند ، مؤسسات در اختیار را به ورشکستگی دچار کردند و اقساط وام ها را نیز بازپرداخت نکردند . با این عملکرد هم بانک ها دچار مشکل ورشکستگی شدند و هم کارخانجات تعطیل شدند و هم اختلاس و ویژه خواری را عادی سازی کردند.
♦️با این حال هیچ یک از روسای بانک یا سازمان های دولتی از ترس برکناری ، از دست اقازاده ها شکایتی نکردند .
وقتی قوه قضاییه به این تخلفات ورود پیدا کرد ، صاحبان قدرت آن را خط قرمز اعلام می کردند و در دفاع از آن ها، مقابل نظام و رهبری ایستادند .
قوه قضاییه اگر با این مسئولین مماشات کند ، نظام و قوه قضائیه متهم به بی عدالتی می شود. اگر برخورد کند ، گقته می شود دارید دشمن تراشی می کنید و مسئولین خدمتگذار! را مسئله دار می کنید
⁉️اما سوال این است ⁉️
کدام یک از این رؤسای جمهور که ادعا می شود، نظام با آن ها خوب برخورد نکرده، از رانت استفاده نکرده اند و خانه و شرکت چند میلیاردی را به یک دهم یا یک صدم قیمت به خودشان یا نزدیکانشان آن هم با اخذ وام آنچنانی واگذار نکرده اند؟
کدام یک از این ها به راحتی و طیب خاطر زیر بار رسیدگی به تخلفات خود یا نزدیکانشان رفته اند؟
جالب آن است که به جای اینکه مسئولین زیاده خواه و رانت خواری که برای قوه قضاییه خط و نشان می کشند ، از سوی مردم ورسانه ها ملامت شوند ، مشکل را متوجه رهبری و نظام کرده و شایعه می کنند که این رهبری است که نمی تواند با رؤسای جمهور بسازد و آن ها را تبدیل به افرادی مسأله دار می کند .
✅راه حل پیشنهادی :
بهتراست کمیته ای پنج نفره (متشکل از نمایندگان رهبری . سه قوه ویک متخصص در زمینه مربوطه ) تشکیل شود و هر چه سریعتر کارخانجات و مؤسسات دولتی به بخش تعاونی یا خصوصی واگذارنمایند .
دخالت دولتی ها و نزدیکانشان در مسائل اقتصادی ممنوع شود وکسانی که در گذشته با استفاده از رانت و به ناحق، بیت المال را تصاحب کرده اند، محاکمه و از تصدی مسئولیت های دولتی منع شده و مسئولیت ها به جوانان پاک ، متعهد و متخصص واگذار گردد.
✍#دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
22خرداد97
@Gera_97
🔆گسترش سیاست «شریک دزد و رفیق قافله»🔆
✍دکتر امیر حمزه مهرابی
🔴این ضرب المثل در مورد کسانی بکار می رود که به ظاهر خود را دوست و همراه کاروانیان نشان می دهند ولی برای حفظ منافع خود، به دزدان در غارتگری بیشتر کمک می کنند تا علاوه بر حفظ اموال خود ، دراموال دزدیده شده نیز شریک و سهیم باشند .
❌مدتی است مصداق این ضرب المثل در حال افزایش است .( البته در مثل مناقشه نیست). این روزها ،مردم ما شاهد سخنرانی های آتشین و بی سابقه نمایندگان مجلس هستند . یکی از مشکلات مردم ، گرانی های کمرشکن ، افزایش قیمت های افسارگسیخته ، اظهار تاسف می کند . دیگری با حرارت اعلام می کند: از مردم بخاطر حمایت از دولت روحانی خجالت می کشد ، آن یکی بر میز مجلس می کوبد و قسم جلاله می خورد که مشکل ما سوء مدیریت است و اصلاً خود ما ها.... هستیم! سلبریتی ها کمپین «من پشیمانم » راه انداخته اند و عده ای پا را فراتر گذاشته و نغمه ی« استعفای روحانی» را سر می دهند و...
⬅️اینان در حالی ادای همراهی و طرفداری مردم را در می آورند(رفیق قافله) که در پشت صحنه، خودشان عامل اصلی این نابسامانی های اقتصادی ، فرهنگی و سیاست خارجی هستند (شریک دزد)، بطوری که وقتی برخی از نمایندگان در صدد برآمدند در خصوص گرانی ها، قیمت ارز، بیکاری ومشکلات مؤسسات مالی و اعتباری (که اواخر سال گذشته ناآرامی هایی را به دنبال داشت ) از رئیس جمهور سؤال کنند، دقیقاً همین هایی که این روزها برای مردم اشک تمساح می ریزند، نه تنها این طرح را امضاء نکردند بلکه تلاش کردند نمایندگان امضاء کننده را منصرف کنند .
☄هیچیک از این افرادی که ادای دلسوزی برای مردم را درمی آورند، حاضر نیستند نه تنها سیاست های برجامی رئیس جمهور را نقد کنند بلکه از وزرای اقتصادی و رئیس کل بانک مرکزی که مسبب این مصیبت ها هستند ،سؤال کرده یا آن ها را استیضاح نمایند و اگر بطور صوری از وزیران سؤال می کنند یا طرح استیضاح را امضاء می کنند ، نه برای حل مشکل مردم ،بلکه برای اخذ امتیاز از وزیراست . کاهش نمایندگان امضاء کننده از آغاز تا سرانجامِ یک طرح (که به یک بدعت شوم و بی سابقه ای تبدیل شده است) دلیلی است بر شیوع این سیاست ناپسند.
💯البته در داستان ها و ذیل این ضرب المثل آمده است که افراد قافله به ماهیت منافقانه ی این شریک دزد که ادای رفاقت با آن ها را در آورده بود، پی برده و به سزای اعمالش رساندند.
قاعدتاً مردم فهیم و با هوش ما، ماهیت این افرادبوقلمون صفت که پس از شش سال با خیمه شب بازی، ادای دلسوزی برای مردم در می آورند را بخوبی می شناسند و می دانند که مسبب روی کارآمدن این دولت و وزرای بی کفایت ، دقیقاً خودشان هستند و عامل این بدبختی های مردم، همین گروه حامی دولت مستقر می باشند .
✅هرچند این جماعت سعی می کنند با اتخاذ این تاکتیک ( رفیق قافله نمایی) برای انتخابات آینده، خود و طیف همفکر خود را از تبعات منفی و سونامی شکست های دولت روحانی مصون بدارند، ولی حافظه تاریخی مردم این اجازه را به آن ها نخواهد داد و در سر صندوق رای، حساب آنها را خواهند رسید .
@Gera_97
🔵ادامه بحث «آسیب شناسی سرنوشت رؤسای جمهوری اسلامی ایران»
✳️3- عوامل کارکردی
♦️قسمت اول ♦️
🔶3-1.غفلت از وظایف محوله و پرداختن به وظایف سایرین
در یادداشت های قبلی به عواملی پرداختیم که یا ناشی از شخصیت افراد بود یا ناشی از ضعف ساختارها .اینک از منظر کارکردگرایی به این پدیده می پردازیم:
☄در رویکرد کارکرد گرایانه ، به پدیده های اجتماعی به مثابه یک سیستم یا موجود زنده نگریسته می شود . سیستم وقتی سالم است که همه اعضاء، فقط نقش و وظایف تخصصی خود را به درستی انجام دهند . بر اساس این دیدگاه ، نظام سیاسی نیز یک سیستم است که هر یک از ارکان باید صرفاً به وظایف خویش، آنهم به شکل صحیح و کامل بپردازند.اگر هریک از اعضا بخواهند در کار دیگری مداخله کنند مثل این است که قلب بخواهد کار مغز را و کلیه بخواهد کار معده را انجام دهد. در این صورت بدن دچار مشکل جدی یا مرگ می شود.
✅نقش و وظایف ارکان نظام:
⬅️طبق قانون اساسی ، رهبری وظیفه سیاستگذاری و تعیین خط مشی ها را بر عهده دارد .
⬅️رئیس جمهور موظف است سیاست ها و قوانین ابلاغی را «اجرا» کند.
⬅️مجلس علاوه بر قانون گذاری ، وظایف نظارتی خود را نیز انجام دهد ،
⬅️قوه قضاییه وظیفه رسیدگی عادلانه به تخلفات و جرائم و صدور حکم را بر عهده دارد.
✅به اعتراف دوست و دشمن ، تا کنون رهبری( امام خمینی و امام خامنه ای)وظایف خود را در تعیین سیاست کلان و هدایت جامعه به سمت هدف ، به خوبی انجام داده اند ؛
❌اما رؤسای جمهور غالباً دچار افراط و تفریط شده اند .
☄ برخی(هاشمی و روحانی) خود را در جایگاه رهبری نظام تصور کرده وبه جای تمرکز بر امور اجرایی، به نظریه پردازی ، سیاست گذاری و تعیین سیاست های کلان مغایر با سیاست های رهبری پرداخته اند ،
☄بعضی(خاتمی) نیز با دخالت در حوزه کاری سایر ارکان نظام( فشار به شورای نگهبان) هم از وظایف اصلی خود غفلت کرده و هم نقش سایر ارگان ها را مختل کرده اند( تاکتیک فشار از پایین و چانه زنی از بالا)
☄عده ای ( هاشمی ،احمدی نژاد و روحانی) برنامه های درازمدت (سند چشم انداز 20 ساله کشور)و کوتاه مدت(برنامه های 5 ساله) و قوانین مصوب قوه مقننه را نادیده گرفته و طبق نظر و سلیقه خود ، عمل کرده اند.
☄برخی( احمدی نژاد) نیز با ورود به امور جزیی، خود را تا حد یک فرماندار و شهردار و رئیس یک مؤسسه تنزل داده اند و با انجام کارهای روزمره و کارشناسی نشده ، خود و کشور را دچار مشکل کرده اند
🔴نتیجه:
بر اساس رویکرد کارکردگرایی،علت مشکل پیدا کردن برخی از رؤسای جمهوری، نبود یا نقص در ساختارها نیست بلکه ناشی از غفلت از نقش و وظیفه اصلی خودشان و پرداختن به اموری است که وظیفه آنها نیست .
اگر این افراد وظایف تعیین شده برای نقش ریاست جمهوری (عالی ترین مقام اجرایی) را به خوبی انجام دهند ، نه خودشان دچار مشکل می شوند و نه نظام و مردم را دچار مشکل می کنند.
🎄جهان چون چشم و خط و خال و ابروست 🎄
🎄که هر چیزی به جای خویش نیکوست 🎄
ولی متاسفانه برخی در جایگاه رهبری می نشینند وسیاست گذاری می کنند و برخی به امور جزیی و عملیاتی می پردازند که هردو خطاست .
رفتار این عزیزان آدم را به یاد این شعر طنز عربی-فارسی می اندازد:
🔹شیئان عجیبان هُما اَبرَد من یخ🔹
🔹شیخٌ یَتَصبّا و صَبیٌ یَتشیّخ🔹
دو چیز عجیب هستند که از یخ هم خنک ترند
پیر مردی که ادای بچه و بچه ای که ادای پیرمرد را در بیاورد
✍امیر حمزه مهرابی
29 خرداد 97
ادامه بحث را در کانال گرا دنبال کنید
@Gera_97
بازی جسورانه و جوانمردانه ی فرزندان ایران زمین دربرابر اسپانيا یکی از قطب های فوتبال دنیا مبارک باد.🌺🌺🌺
"ما می توانیم"💪
اگر پرتلاش و همدل باشیم
🚫«نظر رهبری در مورد لوایح چهارگانه، فصل الخطاب است»🚫
«بخش اول»
فرمایشات دیروز (30 خرداد 97)امام خامنه ای با نمایندگان مجلس، حاوی نکات بسیار مهم و قابل توجهی بود که در غوغای بازی فوتبال چندان موردتوجه رسانه ها قرار نگرفت .یکی از نکته های مهم فرمایشات ایشان ، موضوع لوایح چهارگانه مبارزه با پولشویی و وضع تأمین مالی تروریسیم (FATF )بود که از این به بعد ما آن را « فَتف»می نامیم :
✳️در چند ماه گذشته « فَتف» به مجادله بین دو طیف فکری سیاسی جامعه از جمله نمایندگان مجلس بدل شده است .
🔹منتقدین دولت ، آن لوایح را بدتر از برجام دانسته و معتقدند « فَتف» نقشه دول استعماری برای گسترش نفوذ و توسعه کنترل خود بر کشورهای مستقل است و پذیرش آن را زمینه ی تحمیل معیارهای دوگانه غرب بر جهان می دانند که به آن ها اجازه می دهد با کنترل تراکنش های بانکی به همه اطلاعات عادی و محرمانه ایران دسترسی داشته باشند و با بازتعریف تروریست ، نه تنها ایران را از نفوذ منطقه ای خود محروم می کند ، بلکه محور مقاومت و نهادهای انقلابی و یا هر اداره یا شخصی دیگری که بعداً به آن اضافه می شود را بعنوان تروریست معرفی نماید.
🔸از سوی دیگرحامیان دولت، با برشمردن محاسن « فتف» ،اعتقاد دارند برای تداوم حیات برجام و گشایش روابط بانکی با جهان ، پیوستن به این کنوانسیون ها ضروری است و هیچ مشکل و محدودیتی در سیاست منطقه ای یا مسائل امنیتی و دفاعی ما ایجاد نمی کند .
☄برخی از نمایندگان اصلاح طلب مجلس، پا را فراتر گذاشته و اظهار کرده اند ، کسانی که مخالف تصویب این لوایح در مجلس هستند . معنی ( فتف ) را نمی دانند . عمل آن ها را بهانه جویی است و از روی خیر خواهی نیست .
☄یکی از آنان ، با طرح اتهامات عجیب، علت مخالفت منتقدین دولت را ناشی از ترس آنها از شفافیت تراکنش های مالی و افشاء فساد آن ها دانسته و به اژدهای هفت سری تشبیه می کند که زادگاه و ریشه آن در دیار خراسان است .
☄ بعضی ها با این استدلال که بیش از 150 کشور به این کنوانسیون پیوسته اند ، مدعی هستند که چرا ما بدان ملحق نشویم ؟
⁉️شایعه موافقت دبیر شورای امنیت ملی و حتی دفتر مقام معظم رهبری با پیوستن به «فتف» از سوی نایب رئیس مجلس! ، شگردی بود که برای تأثیر گذاری بر نمایندگان صورت گرفت .این شگرد در گذشته نیز از سوی رئیس و نواب مجلس! برای تصویب 20 دقیقه ای برجام بکار گرفته شده بود.
❌بالاخره با هر شگردی بود ، لایحه پالرمو (یکی از لوایح مرتبط با فتف ) با کش و قوس هایی به تصویب مجلس رسید و لایحه پیوستن به «فتف» برای دو ماه به تأخیر افتاد . ولی جدال ها و مناقشات پیرامون «فتف» همچنان ادامه دارد .
✍دکتر امیر حمزه مهرابی .
@Gera_97
🚫«نظر رهبری در مورد لوایح چهارگانه، فصل الخطاب است»🚫
«بخش دوم»
رهبر معظم انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس با ایشان، مثل همیشه این موضوع را با بیانی مختصر ، زیبا و جامع تبیین فرموده و پس از پاسخ به شبهات ، نظرصریح خویش را بیان کرده و حجت را بر همگان تمام کردند . در اینجا به برخی از نکات آن اشاره می کنیم :
🔹1-. معظم له با نگاهی پدرانه ، اکثریت نمایندگان را از اتهامات وارده از سوی متقدین دولت مبرا دانسته و فرمودند:
«تصویب قانون نباید خلاف مصالح کشور باشد . البته در مجلس که عمداً [چنین کاری] صورت نمی گیرد.»
🔸2-ایشان در پاسخ به کسانی که با مستمسک قرار دادن برخی نکات مثبت این لوایح در صدد تحمیل آن هستند و یا افرادی که این لوایح را فاقد هرنوع جنبه مثبت می دانند ،فرمودند:
«البته ممکن است برخی مفاد معاهدات بین المللی خوب باشد ، [امّا] هیچ لزومی ندارد که ما برویم چیزهایی را که نمیدانیم تهَ آن چیست یا حتّی میدانیم که مشکلاتی هم دارد، بهخاطر آن جهاتِ مثبت و جنبههای مثبت، قبول بکنیم.»
🔹3-امام خامنه ای با رد استدلال کسانی که می گویند چون بسیار از کشورها به این کنوانسیون پیوسته اند ، پس ما هم به آن ملحق شویم ، افزودند:: «این معاهدات ابتدا در اتاقهای فکر قدرتهای بزرگ و برای تأمین منافع و مصالح آنها پخت و پز میشود و سپس با پیوستن دولتهای همسو یا دنباله رو یا مرعوب، شکلِ به ظاهر بینالمللی میگیرد بهگونهای که اگر کشور مستقلی مانند ایران، آنها را قبول نکند او را مورد هجوم شدید قرار میدهند که مثلاً ۱۵۰یا 200 کشور پذیرفته اند شما چطور آن را رد می کنید؟
🔸4-از گذشته، دو تعبیر و برداشت غلط از فرمایش امام در مورد مجلس می شد :
الف: برخی ادعا داشتند که ما عصاره ملتیم (نه شورای نگهبان) پس ما خیلی خوب هستیم و نباید برما نظارت شود یا رد صلاحیت شویم .
ب: برداشت غلط دیگر این بود که، نمایندگان باید عین مردم باشند چه خوب و چه بد.
رهبر انقلاب با یاد آوری فرمایش امام خمینی (ره) در مورد مجلس، به نکته ظریفی اشاره کردند که تا کنون کمتر کسی به آن پرداخته است.ایشان با اصلاح این دو برداشت فرمودند:
«مجلس باید عصاره همه فضائل ملت باشد نه عصارهی همهی خصلتها! بعضی از خصلتها جزو فضایل نیست.و..... مجلس نباید نماد تردید ، خودکمبینی ؛ یأس و نومیدی یا نماد عدم اعتنا و عدم مبالات به مسائل کشور باشد.»
به تعبیر دیگر ( آنچه خوبان همه دارند باید نمایندگان مجلس یکجا داشته باشند)
🔹5-رهبر انقلاب اینبار برای جلوگیری از سوء استفاده های بعدی ، علاوه بر تذکرات خصوصی ،نظرات خود را به شکل علنی و صریح مبنی بر عدم پذیرش و نپیوستن ایران به کنوانسیون « فتف» بیان کرده و فرمودند :
«بنده هم در مورد همین چیزهایی که اخیراً در مجلس مطرح شد (در این چند ماه اخیر)، بعضی از این معاهدات بینالمللی و کنوانسیونها [گفته می شود] حالا چهکار بکنیم؟ .... هیچ لزومی ندارد که ما برویم چیزهایی را که نمیدانیم تهَ آن چیست یا حتّی میدانیم که مشکلاتی هم دارد، بهخاطر آن جهاتِ مثبت و جنبههای مثبت، قبول بکنیم.»
🔸6-امام خامنه ای پس از تشریح کامل ابعاد مساله ، پاسخ به شبهات و رد الحاق به کنوانسیون های مساله دار مستکبرین، در قامت یک رهبر ابرقدرت جهانی ظاهر شده و با ارتقا جایگاه و اعتماد به نفس نمایندگان در طراز تمدن بزرگ اسلامی و پرهیز دادن آنان از پیروی یا مرعوب شدن از قدرت های استکباری ،فرمودند :
«مجلس شورای اسلامی که رشید و بالغ و عاقل است، باید مستقلاً در موضوعاتی مثل مبارزه با تروریسم یا مبارزه با پولشویی قانونگذاری کند.»
✅نتیجه گیری:
بیانات گویا و صریح امام خامنه ای در مورد لوایح چهارگانه، برای هیچ کس جای تردید و توجیه باقی نمی گذارد که معظم له با ارائه استدلال های قوی، مخالف پیوستن ایران به فتف هستند . ایشان به روشنی حجت را بر همگان تمام کردند لذا باید برای مجلس ، دولت و شورای نگهبان فصل الخطاب باشد.
انتظار می رود مجلس بررسی لوایح چهارگانه مرتبط با « فتف» را برای همیشه از دستور خارج سازد و لایحه پالرمو را منتفی دانسته و شورای نگهبان نیزقاطعانه از تایید آنها خود داری کند . مجلس در اسرع وقت به جای این لوایح، لایحه ( به کمک دولت) یا طرح مبارزه با پولشویی مبتنی بر آموزه های اسلام را در دستور کار قرار دهد..
✍دکتر امیر حمزه مهرابی .
@Gera_97
هدایت شده از زمانه
#یادداشت_اختصاصی_زمانه
🔴 تدبیری برای اصحاب تدبیر و امید: « مجلس لوایح چهارگانه (FATF )را برای همیشه کنار بگذارد »
✍ #دکتر_امیرحمزه_مهرابی (دانشیار دانشگاه و جامعه شناس _ اعضای فرهیخته کانال #زمانه)
🔻در روزهای اخیر بحث الحاق یا عدمالحاق به کنوانسیون « FATF» به مجادله بین دو طیف فکری سیاسی جامعه از جمله نمایندگان مجلس بدل شده است. فرمایشات رهبرانقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس، حاوی نکات بسیار مهمی در این خصوص بود که متاسفانه در هیاهوی جام جهانی به صورت مطلوب در رسانه ها منعکس نگردید.
1⃣ معظم له در پاسخ به کسانی که با مستمسک قرار دادن برخی نکات مثبت برخی لوایح بین المللی در صدد تحمیل آن هستند و یا افرادی که این لوایح را فاقد هرنوع جنبه مثبت میدانند ، فرمودند:
« البته ممکن است برخی مفاد معاهدات بین المللی خوب باشد [امّا] هیچ لزومی ندارد که ما برویم چیزهایی را که نمیدانیم تهَ آن چیست یا حتّی میدانیم که مشکلاتی هم دارد، بهخاطر آن جهاتِ مثبت و جنبههای مثبت، قبول بکنیم »
2⃣ فرازی دیگر از فرمایشات ایشان ناظر به رد استدلال کسانی بود که در توجیه تصویب fatf میگفتند چون بسیار از کشورها به این کنوانسیون پیوسته اند ، پس ما هم به آن ملحق شویم.
«این معاهدات ابتدا در اتاق های فکر قدرتهای بزرگ و برای تأمین منافع و مصالح آنها پخت و پز میشود و سپس با پیوستن دولتهای همسو یا دنباله رو یا مرعوب، شکلِ به ظاهر بینالمللی میگیرد بهگونهای که اگر کشور مستقلی مانند ایران، آنها را قبول نکند او را مورد هجوم شدید قرار میدهند که مثلاً ۱۵۰یا ۲۹۹ کشور پذیرفته اند شما چطور آن را رد می کنید؟
3⃣ رهبر انقلاب برای جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی بعدی ، تدبیر خودشان را به صورت صریح مبنی بر عدم پذیرش و نپیوستن ایران به کنوانسیون «FATF» بیان کرده و فرمودند :
«بنده هم در مورد همین چیزهایی که اخیراً در مجلس مطرح شد، ...هیچ لزومی ندارد که ما برویم چیزهایی را که نمیدانیم تهَ آن چیست یا حتّی میدانیم که مشکلاتی هم دارد، بهخاطر آن جهاتِ مثبت و جنبههای مثبت، قبول بکنیم.»
4⃣ رهبر انقلاب با یاد آوری فرمایش امام خمینی (ره) در مورد مجلس، به نکته ظریفی اشاره کردند که تا کنون کمتر کسی به آن پرداخته است. ایشان با اصلاح برداشت غلط از از فرمایش امام راحل ، خطاب به نمایندگان و موافقان و مخالفان برجام که هر دو طیف به نحوی از سرمایه " صدای مردم " هزینه میکردند فرمودند:
«مجلس باید عصاره همه #فضائل ملت باشد نه عصارهی همهی خصلت ها! بعضی از خصلتها جزو فضایل نیست.و..... مجلس نباید نماد تردید ، خودکمبینی ؛ یأس و نومیدی یا نماد عدم اعتنا و عدم مبالات به مسائل کشور باشد.»
5⃣ رهبر بصیر انقلاب در پایان سخنان شان با پرهیز دادن آنان از پیروی یا مرعوب شدن از قدرت های استکباری نسخه ی بومی برای مبارزه با پولشویی و تروریسم پیچیده و فرمودند :
«مجلس شورای اسلامی که رشید و بالغ و عاقل است، باید مستقلاً در موضوعاتی مثل مبارزه با تروریسم یا مبارزه با پولشویی قانونگذاری کند.»
🔴 با #زمانه تحلیلگر شوید
______________________
🇮🇷 #زمانه= جامع ترین کانال تحلیل سیاسی با حضور نخبگان سیاسی و اساتید محترم دانشگاه👇
http://eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
«نظر رهبری در مورد لوایح چهارگانه، فصل الخطاب است»
✍دکتر امیر حمزه مهرابی
بیانات گویا و صریح امام خامنهای در مورد لوایح چهارگانه، برای هیچکس جای تردید و توجیه باقی نمیگذارد که معظم له با ارائه استدلالهای قوی، مخالف پیوستن ایران به فتف هستند. ایشان بهروشنی حجت را بر همگان تمام کردند لذا باید برای مجلس، دولت و شورای نگهبان فصل الخطاب باشد.
ادامه یادداشت در سایت 598
http://www.598.ir/
✅درود بر غیرت و مردانگی فرزندان این مرز و بوم که در برابر قهرمان اروپا مساوی کردن ولی گریه می کنند .
🔴مقایسه کنید با آقایونی که رفتند مذاکره 100تا گل به خودی زدن همچنان لبخند ملیحشان ،تفریح توچالشان ،وبغل گرفتن موگرینیشان سر جاشه .
🔵خداییش این تیم ملی لایق این مردم است نه اون دولتمردان ....
امیر حمزه مهرابی
@Gera_97