#سوریه #فوری
الجولانی(رهبر گروه تحریر الشام):
نزدیک شدن نیروها به نهادهای عمومی ممنوع است.
تمام ادارات کشور فعلا تحت نظارت نخست وزیر سابق باقی می ماند تا زمانی که کاملا به دولت جدید تحویل گردد.
@GgaroGhati
@GgaroGhati
چرا ایران کاری نکرد؟
مسؤولان ایرانی میدانستند که اسد ماندنی نیست ولی فکر نمیکردند اینقدر زود سقوط کند.
نظام سوریه به توصیه های مؤکد و مکرر ایران در مورد ضرورت اصلاحات سیاسی و اجتماعی، توجه نمیکرد.
بعد از شهادت حاج قاسم(ره) نظام سوریه کارشکنی های زیادی در کار نیروی قدس ایران میکرد و اصرار داشت حضور نظامی و مستشاری ایران و حزب الله در سوریه پایان یابد.
ایران از یکسال قبل، پایگاههای تحت اختیار خود در حلب و بسیاری از مناطق دیگر تخلیه کرده، به ارتش تحویل داد که آنها حلب را ده روز قبل، تحویل تحریر الشام دادند! و بعد هم سقوط دومینووار شهرهای دیگر شروع شد.
بشار اسد در دو سال اخیر به شدت به امارات و عربستان نزدیک شده بود و آنها شرط کرده بودند که باید فاصله اش از ایران را افزایش دهد.
واقعیت اینست که نارضایتی عمومی مخصوصا در بین اهل سنت سوریه به اوج رسیده بود. ارتش هم گرسنه و بی انگیزه بود و در عموم جاها دفاع جانانه نکرد.
آنچه در دو هفته اخیر دیدیم دیگر جنگ داخلی مانند سال ۲۰۱۱ نبود بلکه انقلاب سنی های سوریه بود.
سنیها ۷۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند.
ترکیه تأمین اطلاعاتی، مالی، لجستیک و مشورتهای سیاسی خوبی به ابومحمد جولانی داد. رسانه های قطری و اخوانی هم برای پوشش دادن تحولات سوریه بسیج شدند. نتیجه این شد که ملت سوریه و رفقای اماراتی و سعودی بشار تماشاچی ماندند تا رژیم سقوط کرد.
ایران هم که غافلگیر شده بود و حزب الله هم گرفتار ساماندهی آوارگان بود بنابراین گرچه اقداماتی از سوی محور مقاومت انجام گرفت اما نوشداروی بعد از مرگ سهراب بود.
در روزهای اخیر که سقوط بشار قطعی شده بود، ایران و حزب الله هم فقط به فکر حفظ حرمهای مطهر و جلوگیری از کشتار شیعیان بودند و توانستند تضمینهایی از طریق ترکیه در این مورد بگیرند.
واقعیت اینست که گروه «تحریرالشام»، نه تنها داعش نیست بلکه امروزه حتی «جبهة النصره» هم نیست و تحت تأثیر آموزشهای ترکیه و احتمالا قطر، رویکردهای متفاوتی را در پیش گرفته تا جایی که در دو هفته اخیر از کشتار شیعیان و تخریب مزارهای مقدس خودداری داشته و به غیرنظامی های مخالف با خود، امان داده است.
تحریرالشام که در گذشته مرتکب جنایات زیادی شده بود و به عنوان گروه تروریستی شناخته میشود به دنبال آنست که اکنون چهره خود را تطهیر کند تا در جامعه جهانی پذیرفته شود.
#سوریه #فوری
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati
#فوری
تجاوز اسراییل به خاک #سوریه
ورود تانکهای اسرائیلی به خاک سوریه
🔹در پی سقوط دمشق، رسانههای صهیونیستی از ورود تانکهای ارتش اشغالگر به قنیطره در بلندهای جولان خبر دادند.
🔹رادیو ارتش رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد که این رژیم عملیات نظامی خود را در منطقهٔ حائل در قنیطرهٔ سوریه آغاز کرده است.
@GgaroGhati
@GgaroGhati
سؤال:
با سقوط دمشق، ارسال سلاح به حزب الله چه خواهد شد؟
پاسخ:
ارسال سلاح به حزب الله در ماههای اخیر حتی با وجود حکمرانی بشار اسد با مشکلاتی مواجه شده بود تا جایی که در هفته های اخیر کاملا قطع شد.
با اینهمه اگر مناطق ساحلی سوریه و برخی مناطق مجاور لبنان در اختیار علوی های سوریه باقی بمانَد ممکن است ارسال سلاح به لبنان پس از مدتی با دشواریهای از سر گرفته شود.
قطعا کار برای ایران و حزب الله بسیار دشوار شده مگر اینکه دولت آینده سوریه واقعا در عمل - نه در حرف- حاضر به تعامل شود که فعلا بعید است.
#لبنان #حزب_الله #سوریه
@GgaroGhati
@GgaroGhati
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
️و ما باز در پس این تلاطمها
به دنبال تو میگردیم...
#سوریه #سردار_دلها #حاج_قاسم
@GgaroGhati
@GgaroGhati
مقاله زیر خواندنی و سودمند است گرچه شاید تا حدی اغراق کرده باشد👇
🔻تحریر الشام، داعش نیست!
🔹بالاخره این تروریستهای سابق یا معارضین مسلحی که بشار را مرخص کردند، کیستند؟
🔹تحریرالشام از گروههای متعددی تشکیل شده که مهمترین آنها همان جبهه النصره است؛ جبههای که به رهبری جولانی در سال 2012 و حتی چند ماه زودتر از داعش اعلام موجودیت کرد و در ادامه نیز حتی با داعش جنگید.
🔹جبههالنصره اساساً نه برای اهداف بلندپروازانهای چون دولت اسلامی عراق و شام(داعش) که برای آزادی شام تشکیل شد. هدفش را هم مبارزه با ظلم، بیعدالتی، فقر و سیاستهای اشتباه بشار میدانست. کشت و کشتارهای داعشی چیزی نبود که النصرهایها یا همان تحریرالشامِ امروز بپذیرد. غیرنظامیان، دیگر مذاهب و ادیان به صرف اینکه غیر سلفی هستند و... نباید کشته میشدند. این صرفاً یک نزاع سیاسی نبود؛ فراتر از آن یک اختلاف نظر فقهی بود. النصرهایها حتی مسئلهشان انتقامجویی از علویها هم نبود. آنها به نحوی عملگراتر حاضر به همراهی با سایر معارضین بودند اما داعش از آنجا که آن سایرین را کافر قلمداد میکرد، چنین همراهیای را نمیپذیرفت. جبههالنصرهایها عمدتاً سوری بودند. مناطق و شهرهای سوریه را از دیرباز به خوبی میشناختند. همین هم قدرت سازماندهی بالاتری به آنها نسبت به داعش میداد. این هر دو سلفی به شمار میآیند اما خشونتهای داعشی با شیوه میانه النصره سازگار نبود.
🔹جولانی در همین مصاحبه اخیرش با CNN هم تلاش کرد از تصور سیاه داعشی فاصله بگیرد: «افرادی که از حکومت اسلامی میترسند، یا شاهد اجرای نادرست آن بودهاند یا درک درستی از آن ندارند.» او در مورد اقلیتها هم گفت:«هیچکس حق ندارد گروه دیگری را حذف کند. این اقلیتها صدها سال است که در این منطقه همزیستی داشتهاند و هیچکس حق ندارد آنها را از بین ببرد.» آیا این یک ریبرندینگ بود؟ خیر! فروریختن تصویر غلط و یکپارچهای بود که از گروههای مخالف اسد داشتیم.
🔹آیا این یعنی تحریرالشام خوب است؟ بیاییم بازی خوب و بد را کنار بگذاریم و از سیاه و سفیدبازی که تا الان گرفتارش بودیم خلاص شویم. ما با یک شعبه از القاعده مواجهیم که به ترکیه نزدیک است. مجموعهای از گروههاست که بر سر حذف اسد توافق داشتند و البته در ادلب در کنار هم به نسخهای ایجابیتر از آنچه میخواهند هم شاید رسیدهاند. تحریر در ادلب به مسیحیها امکان بازگشایی کلیسا را داد و در مقابل انتقادات نیز ایستاد. ما با القاعده در افغانستان ارتباط داشتیم ولی در سوریه در مقابلش قرار گرفتیم. از نگاه جولانی ایران تفرقه مذهبی و فساد را در سوریه گسترش داده است. او همین الان با تصرف بلندیهای جولان توسط اسرائیل همراه نیست. به این ترتیب با نسخهای از القاعده مواجهیم که با ما فاصله دارد و در عوض به ترکیه گرایش خواهد داشت. از خشونتهای داعشی فاصله میگیرد و بیعت اجباری هم ندارد. عملگراتر است و اهداف خود را با حوصله بیشتری و بر پایه مردم دنبال میکند. ماجرای تعرض به حرمها هم بیشتر ساخته و پرداخته کانالهایی است که بیشرفانه دنبال جذب ممبرند. جولانی کسی است که در عراق در زندانهای آمریکا به سر برده و این البته آینده است که نشان میدهد ماجرای تحریر به کدام سو خواهد رفت.
✍ حجت الاسلام محمدمهدی تهرانی
#سوریه #تحریرالشام #جولانی
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati